Written by Bella | July 22nd, 2015

Isu “perang” Instagram Nora Danish dan bekas isteri Nedim Nazri bukan sahaja mendapat perhatian peminat malah ia turut diketahui oleh aktres Rita Rudaini.

Melalui satu muat naik terbaru di Instagram miss_kepoh,  Rita didakwa telah menyindir Nora Danish apabila menekankan ayat ” Home Wreckers ” ( pemusnah rumah tangga) menerusi ruang komen di Instagram milik Nabilah Khan dan pada masa yang sama telah memberikan kata-kata semangat agar bekas isteri Nedim terus tabah dengan apa yang berlaku.

Nampaknya episod sindir menyindir ini sudah berpanjangan pula di pihak yang lain selepas kedua-dua Nora dan Nabilah sudah mula berdiam diri.  Adakah Nora Danish akan membuat kenyataan balas lagi selepas ini? Wallahualam.

46 responses to Rita Rudaini Sindir Nora Danish Di Instagram?

  1. Jemah says:

    apa cita ni? jemah tak mengikuti dunia hiburan bbrapa hari ni, sibuk layan tetamu..

    0

    0
    • melati says:

      Khas buat artis dan bakal artis :

      dunia hiburan MELAYU ni tak kemana berkembangnya…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kaki gaduh.. klu dah takder modal, mula ler nak melaga-lagakan org. Tu pun masih ramai yg kelam mata kononnya dia wanita cekal dan hebat.

        Taik laaa..!

        3

        0
        • Anonymous says:

          mesti ND dah kate something yg buat org laen pon meluat.

          tapi, RR patot biar je..jgn masuk campur..g lantok ND tuh..

          pura2 suci..cih!

          2

          0
    • Lovelyvic says:

      Elok la tu…. api sama api..
      ada plak tukang curah minyak..
      Industri hiburan dan “pelakonnya” nampak sungguh murah.

      1

      0
  2. markonah says:

    padan muka ko ND

    1

    1
  3. JANDA MUDA says:

    ala xpayah la gaduh2 pasal lelaki ni, malu la … belom tentu c nedim tu laki kau nora.. i ni rilex jer menjanda xada anak, xheran kat lelaki.. jnji hati senang, duit ada, keter ade, umah ade.. laki yo xdo, hahah sodih …. bolom ado jodoh laie,

    1

    0
    • Anonymous says:

      hahaha….samelah…..lantak la org nk ckap janda bgai…bkn dorang yg bg kite makan……

      2

      0
  4. Biar lah dia ….. she’s just giving moral support to another homewrecker victim, What abt ND???? She openly supports her good friend another homewrecker, si ZZ buat unrelevantly quotation during their wedding n posted it on twitter just to sakitkan hati pihak satu lagi. So now it is justification time, right!!! But as usual, homewreckers always play victims n hide behind their shadows. Sbb tu up until now yg sorang lagi dah takut dgn bayang2 sendiri. Stalk ig org n phone org tu. Lepas tu kantoi. Aku harap kakak mentor dia tak jadi mcm gitu la ya.

    1

    0
    • Lovelyvic says:

      Pada aku takde istilah homewrecker kat sini. Ini soal jodoh. ND pun boleh je tuduh Fasha Sandha as her homewrecker kan? Yang penting… lepas menjanda jangan tunjuk kita ni peduli sangat ngan kisah bekas laki kita. Bee Khan ni bukan kategori RR… dia tak pernah bising pun sblm ni. Dia sangat menjaga status dan reputasi dia yang very high class..

      Tayah peduli la Bee Khan ngan retis2 ni…. biar diorang teruskan berlakon di alam maya dan di dunia nyata. You are much more higher than them…. Pedulikkan dowang la…
      Maintain your high class reputation.

      1

      1
      • Saya kata says:

        NI BUKAN PASAL HIGH CLASS KE TAK HIGH CLASS …. NI PASAL SIAPA SURUH GATAL TANGAN DULU CARI PASAL DGN ORG LAIN. PLS DONT TWIST N TURN IT AROUND N PRETEND THIS THING DID NOT START FROM THAT ONE PERSON. IM SURE BEE PUN TAK HARD UP NAK PLAY THE STATUS GAME HERE. U PUT SOMETHING ON CYBER AIR, IM SURE U’LL ATTRACT UNWANTED AND UNWARRANTED COMMENTS FROM THE PUBLIC THAT WILL INCLUDE JUST ABOUT ANYBODY NOT ONLY RITA RUDAINI. NEXT TIME TOLONG FIKIR 10X SBLM POST ANYTHING CONTROVERSIAL ON MID AIR. N U SAID U R ARTIST ….. PFFFTTTT …LOL.

        0

        0
      • KATA SAYA says:

        THIS IS NOT ABOUT BEING HIGH CLASS OR NOT, KALAU ORANG TU CARI PASAL DULU, DIA LAH ORANG YG PALING LOW CLASS SEKALI. ENUFF SAID.

        0

        0
        • mimi says:

          kan….benda xda apa2 saja diadakan..pastu cetus pergaduhan yg RR ni nak blas dendam kes ZZ sbb dulu nora pernah back up

          0

          1
  5. ishh says:

    ishh rita jgn menyebokla hal org.. x kesahlah nk menyokong yg dirampas ke wht ever ke.. tp jgn sebok hal orh.. awk sendiri pon x terjaga…

    1

    2
    • anon says:

      Ishh ni yg penyebok sebenarnya. Kalau ada masa ko pigi jilat najis sendiri jgn sebok komen rita, itu lebih baik bagi ko, faham?

      0

      0
  6. lili says:

    rita rudaini kenapa sibuk? love her but bile die menyibuk, i dont like..camni kan leh buat gaduh ngan nora.. sian nora, she aint guilty i guess.

    0

    0
    • anon says:

      Lili sokong ND yg kepit sana sini sama jantan mcm pelacur. Kesian ND? Rita lebih bermoral dari ND! Lili penyokong pompuan gatal celupar, ish ish ish, low class betoiiiii….

      0

      1
  7. aliska says:

    rita xyah masuk campur eloknya..nnt bepanjangan n begaduh lak ngan nora…awk pon ade masalah umahtgga kan so xyah libatkan diri..ape la..sywal sminggu pon x sampai g da begaduh la kome

    0

    0
  8. Anonymous says:

    rita ni ingat problem dia ngan duda dia…sama je ngan problem rumahtangga org lain…tolong la rita..jgn menyebuk urusan org lain…ko ni dari dulu sampai sekarang suka kelahi ngan org pasal jantan…sbb tu hidup ko x pernah bahagia…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Nama sivajitheboss…kah kah kah.. win bro

    0

    0
  10. jemahxnkgado says:

    idok ler teman suke gado2 bulan mulia ni..pekeheyy

    0

    0
  11. ndvsbeekhanvsrita says:

    rita ni bengang la sbb nd kan bff ngn perampas laki die si zarimah tu..so skg ni die bg moral support la..bagus rita..

    0

    0
  12. rj says:

    si rita kes dia pun x abis2 nk hasut org lain plak. patut la menjanda sampai skrg.

    2

    0
  13. Anonymous says:

    Rita ..pe kata u buat kelab isteri setia.. u jd presiden.. klu ada suami nek miang u n ur club tampar ppuan tu ramai2..bg sedar sket… tp klu da laki bini da cerai jgn gnggu… yg miang2 keladi msh boleh diselamatkn… yg da pisah biar jela… peace u olls… kisah hidup ini seumpama sinetron indon…mcm xde kesudahan..makin tgk makin sakit ati

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Dear rita….sampai bila nak berdendam.lupakan yg lalu saling memaafkan.you ajar anak u ilmu agama tapi u sendiri tak belajar.maafkan org lain…u akan dapat ketenangan hati.satu lg tak payah sibuk hal org…sendiri pun tak betul.

    1

    0
  15. dey says:

    hello ni bukan pasal si NEDIM bodoh tu. bee khan tak pernah pon nak gaduh2 pasal EX dia. It started out from ND posting about “Real Woman don’t alienate children from their father” apahal plak kan ND ni nak main bab anak pulak. dia bukan ada hak pon. kalau aku orang main psl anak pon aku melenting. boooo ND. jagalah Raykal tu elok2. atleast dredre tu cukup kasih sayang mak bapak betul dia.

    0

    0
  16. penasihat tak bertauliah says:

    ..oh dear, ramai nya penasihat tak bergaji. puas hati? apa korang dapat?

    0

    0
  17. SO, APA MASALAH NYA???? IF ND CAN SHOW STRAIGHTFORWARD SUPPORT TO HER BEST FRIEND, SI ZAREMA, SO WHY CANT RITA GIVES HER MORAL SUPPORT TO SOMEONE WHO IS LIKELY TO BE IN THE SAME POSITION AS HER. WHY THE DOUBLE STANDARD PEOPLE???? SHE PROBABLY CAN RELATE BEST TO BEE AS SHE HAD GONE THRU THE SAME PAIN AS HER. LEAVE HER ALONE ….. IF ND N ZAREMA CAN BE COMOLOT FRIENDS N STARTED PRANCING AROUND ON HER WEDDING DAY MCM BEROK DAPAT BUNGA, WHAT IS A SIMPLE ADVISE FROM SOMEONE WHO SYMPATHISES WITH SOMEONE’S ELSE PREDICAMENT. MCM MANA HAK ND NAK SOKONG SOKONG KAWAN DIA, SI ZZ, BEGITULAH JUGA DGN RITA. SO PLS STOP BEING TRIVIAL N LEAVE HER ALONE.

    0

    0
    • Lovelyvic says:

      Ko ni emo sangat la… kami pun tak suka ND juga… tp takde la komen macam nak buat perang teluk… dari atas tadi aku perati je…
      Bawak2 mengucap di bulan Syawal ni..
      Pening aku… yg depa dok gaduh… ko pun kalut nak gaduh juga watpe?
      Ke ko ni Rita?? Lain mcm je sokongan moral ni..
      Pastu tayah la pakai CAPITAL kat semua wording ko tu….
      pening pala otak aku…
      Ko pernah dengar tak ada sorang pakar motivasi terkenal pernah cakap…
      Manusia yang suka memperbesar2kan hal yang sebenarnya kecil…
      Manusia tu lah yang paling susah nak berjaya berbanding yang org lain.
      Aku dh perati… mmg betul… cuba ko lak perati, betul tak?

      0

      0
      • Sori, I dont get you says:

        Sori …… n how many likes do u get here???? Aku pun cakap kebenaran, kenapa ko pulak terasa, ada aku cakap pasal kau???? Aku nak tekan kan di sini, kenapa Rita tak boleh buat komen?? Salah ke dia nak bagi sokongan pada org lain, so what is the big deal??? It’s plain simple if Nora ada perasaan utk saling sokong menyokong kekawan dia, kenapa ada double standard di sini utk Rita???? Get over it, it’s plain fact n simple, u put something on social media that is unwarranted for, n u will get unwanted attention from just about anybody, even kalau menteri pun if they choose to comment they will. Get it!!!

        0

        0
  18. kak bedah the original says:

    Baru je nak rasa kagum dgn rita sbb fight utk hak anak2nye
    nak jugak bersangka baik wlaupun dia meroyan,kak bedah pk itu utk hak anak2
    tapi bila rita jadi batu api cmni xbestlah rita.u r way more classy than this

    0

    0
  19. sakura says:

    kerana ND bsfren zarima (wife aidil) tu yg rita bajet2 suci bg support moral kat Nabilah Khan… rita pun sepnjg kawin bkn nk berbaik dgn keluarga aidil. rita ooo rita… klau meludah jgn dongak kelangit… nnt terkena balik kemuka sndiri.

    0

    0
    • mimi says:

      Sy rasa sakura bodoh saja yg akan berbaik2 sama keluarga dayus yg mcm takde agama sbb sakura jenis mcmtu jugak.

      0

      0
  20. REETA says:

    si Mek RITA ni tak habis-habis cari pasal dengan orang… ada NORA kisah pasal engkau ke??…sebab tu laki dia cabut..perangai kalahkah Jin..NORA you are a good mother…sebab tu sisayangi MERTUA..same to you FASHA…not like this RITA…

    1

    1
    • anonymous says:

      Reeta perangai kalahkan syaitan kutuk rita. Mai mkn tahi abg sahdo sesuai dgn mulut busuk ko!

      0

      0
  21. anonymous says:

    SHAME….over a man..
    takde maruah ke? you alls artist…
    malu lah…and what more : i shall not say women…more of Betina

    so please lah… malu lah

    0

    0
  22. anon says:

    rita pernah berselisih dgn nora suatu ketika dulu

    0

    0
  23. anon says:

    Kata ND perampas?? Kenapa takde yg kondem si fasha sendat tu. Lelaki ni bkn blh dicuri. Kalau dia bahagia dgn kita, dia takkan pandang perempuan lain. Kalau dia dah mmg tak suka kat kita, dia akan cari org lain. Dlm kes ni Nora. Kalau tak nora pun, dia akan cari perempuan lain jgk. So takyah lah nak kondem sape2. Lelaki banyak duit ni mmg semua mata keranjang. lt takes two to tango, so kenapa marahkan nora je. Yg si lelaki tu gatal, takde ke yg nak kondem…

    0

    0
  24. sofia says:

    kepada semua..kita x berada dalam keadaan Rita..mahupun keadaan Nabilah..so kita takkan faham perasaan depa.bygkan kita dalam keadaan depa..kena mcm mana depa kena..mungkin lebih merepek lagi kita buat..untuk ND..jaga la tingkah laku untuk elak fitnah.org takkan berkata byk kalau hang dok sengap2 jaga anak jaga diri..semua org buat silap.n semua org deserve second chance.tp kena improve diri la n be better.ingat kita sesama muslim ni bersaudara.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Nora ni takde kampung ke? Pagi raya dengan mak dia skali ada kat rumah family jejai. Mak dia tak rasa segan ke mcm takde keluarga sendiri? Dulu before nora kawin dgn jejai diorang beraya mana? #tanyeje

    0

    0
  26. Skywalker says:

    seeloknya Rita tak perlu nak masuk campur hal orang lain.Nasihat atau kongsi pendapat secara personal lagi baik dari menulis di laman sosial.Ni dah kire bukak pekung diri u camne as as single mom..Kalu boleh biarlah mereka tu Rita..tak payah cucuk sape2 atau melaga2kan..Dunia hiburan ni kecik saja..benci mcmana pun u kat si ND tu, pusing2 jumpa jugak nnt..

    Buat hal sendiri lagi dan jaga anak2 tu lagi bagus Rita…Jangan amalkan ape yg u buat sekarang..nnt anak2 mengikut :)

    0

    0
  27. Anonymous says:

    dah tak pemes ke memasing dok create kontroversi ni? di bln mulia pun cari pasal juga ye?!

    0

    0