Written by AbangNara | August 6th, 2013

Hati wanita mana yang tidak sedih apabila mahligai perkahwinan yang cuba dipertahankan selama ini akhirnya berakhir jua. Walaupun cuba kelihatan tabah, Abang Nara percaya sedikit sebanyak hati Rita Rudaini pasti terluka apabila diceraikan oleh suaminya menerusi SMS.

rita rudaini

Dengan kewujudan media sosial dan blog, para peminat dan pengikut perkembangan rumahtangga selebriti ini turut sama memberikan pendapat mereka mengenai apa yang terjadi. Ada pihak yang menyalahkan Rita dan mengeluarkan kata-kata yang kurang sedap didengar. Susulan itu, Rita menggunakan akaun Instagramnya untuk meluahkan perasaan.

rita nista

Kepada Rita, pedulikanlah kata-kata orang lain yang tidak tahu apa sebenarnya yang terjadi. Cakap-cakap mereka hanyalah berdasarkan spekulasi dan khabar angin. Semoga anda tabah menghadapi dugaan ini. Lagi beberapa luahan yang dikongsikan oleh Rita dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

rita nista
rita nista
rita nista

109 responses to Rita Rudaini Luahkan Perasaan Di Instagram

  1. anzalnyah says:

    meroyan letu janda ni

    0

    0
    • Fahrin Ahmad says:

      Luahan perasaan aku, nak baca klik my profile la..

      0

      0
      • zubir lahanat says:

        waa!! buka citer lain lah nara…”sakinah dan dayana shoping baju raya sedondon” ker..

        0

        0
        • mak jand says:

          mula2 meroyan, pas2 gila talak kot. teringat bau ketiak aidil malam2.

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          better luah kat Allah tanpa letak dalam insta utk tontonan semua orang…aku faham sakit yang ko alami, tp ingat Allah MAHA mendengar..ko buat kat insta tu macam nak tunjuk kat orang ja apa yang ko nak luah kat Allah..tak perlu…dan yes…semoga Allah memeliharamu…betol2 memeliharamu…tutup aurat, jangan lepas cakap..in sha Allah tu betol2 terpelihara~

          0

          0
      • mizz says:

        semoga dirimu dirahmati dan diberkati Allah………
        sesungguhnya allah ingin menguji kekuatan hamba2nya….
        tabahkan hati……

        0

        0
      • gulahati says:

        Skit2 nak bagitau orang… apeke bodoh perempuan ni. Masalah rumah tangga kau . Kau selesaikan la… banggang. Ingat kami ni nak banyak masa sangat nak pikir rumah tangga kau ke? Bodoh betul…

        0

        0
        • tari says:

          nampak sgt gulahati ni wife no 2 or jantan ego or penah kene dumped dgn teruk dek pompuan. either one. kah kah

          0

          0
        • carla says:

          engko ni pun bodoh ke??dye nak bgtaw suka dye laa..yang ko pon meroyan tu kenapa?ko je nak fikir nk abihkan masa fikir rumah tgga dye..kami tak..

          0

          0
        • hana says:

          kesian ko gulahati…ko tak bnyk masa, tp ada gak masa nk komen n baca story ni.. kalau aku la..tak suka, aku tak bca langsung… propa btol!

          0

          0
    • Lady Red says:

      Tak baik betul kau cakap macam tu… cuba tanya mana2 perempuan, siapa dia yang nak jadi janda? Dah takdir dia, nak buat cam ne…
      Harap Rita terus tabah dan sabar.. bukan senang nak menghadapi caca nista orang bila bergelar janda anak 2…

      0

      0
    • kamariah says:

      KDG2 BILA HATI X KERUAN
      KDG KITA NANGIS SAMPAI X DE AIR MATA
      LUAHAN YG KDG2 ORG BACA MCM X KENE
      TP PD SAYA BIARLAH DIE LUAHKAN SEGALA ISI HATINYA
      NANGISLAH SEPUASNYER KDG DGN CR MCM TU
      KITE LEPASKAN APE YG TERBUKU…
      BIARLAH DIE KRN KITE JG MGKN TIDAK MAMPU
      JIKA KITA BERADA DI TMPTNYE…ALLAH MEMILIH
      HAMBANYA UTK DIUJI ATAU SEBALIKNYA…
      KITE YG HINA INI DOAKAN SHJ KEBAIKAN N KEBAHAGIAAN
      ORG LAIN…SELAMAT HARI RAYA SAPE ORG TELUK INTAN..
      MOH KITE BLK KG SESAMA….

      0

      0
    • ahmad says:

      ko ni bengong ke ape. x de rase kesian ke?hohor

      0

      0
    • Anonymous says:

      cbela jd janda..tengok meroyan ke tak kau ni..

      0

      0
    • mutiara says:

      biarlah dia..kesian dia..kita tak tahu hal sebenar.
      orang yg komen buruk2 tu sebenarnya belummatang dalam hidup..ini asam garam hidup.
      semoga rita terus tabah..jadilah ibu yg baek dan cekal. allah pasti bersama hambanya yg sedar

      0

      0
  2. Anonymous says:

    I

    0

    0
  3. pah bedah says:

    Tiada siapa sempurna…let’s try to complete each other…keep it up Rita…bahagia menanti mu insyaallah..

    0

    0
  4. joepunk24 says:

    x payah risau cik farhana moga2 jumpa ust rahimi lepas ni….x pyh nk sedih2 utk lelaki x guna mcm tu..

    0

    0
  5. Mak Jemah pemalu says:

    Ada hikmah yg tersembunyi di sebalik semua ini.kerana itu ianya berlaku di dalam bulan yg mulia ini…Kadang2 kita sngt suka akan sesuatu padahal ianya buruk bg kita, dan kadang2 ianya buruk bg kita, padahal ianya baik bg kita. Kita merancang tapi perancangan Allah lebih baik..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    doa yg baik2 sudah dkt org2 tu…bru nnmpk kite nie reda…nie mcm luahan x matang + kurang matang..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko xde kat tempat die, senang ckp. ntah2, ko lg meroyan kalau kene batang hidung sendirik!

      0

      0
  7. Anonymous says:

    doa yg baik2 sudah dkt org2 tu…bru nnmpk kite nie reda…nie mcm luahan kurang matang + marah +meroyan..

    0

    0
    • Paku dulang paku serpih says:

      Cube kalo ko kat tempat dia,da la kene cerai ngan sms, time2 bulan puasa nak raya plak tu,sedih tgk anak2 dia raya xde bapak xbahagia mcm famili lain..kalo ko dalam kdaan tu,mampu lg x hati ko nak doa baik2 kat org yg dah hina caci maki ko..tlg la pk sblm ko nak komen konon2 nampak ko tu suci sgt…

      0

      0
      • Anonymous says:

        bukan ke si rita ni ad laki sama mcm x de laki…baik cerai lgi bgs…mula2 memg le rasa sdh…sok lama2 dh jdi cam abby tu…

        0

        0
  8. sang tupai liar says:

    tabahkan hatimu Rita…
    sebaliknya jagalah dua orang permatamu sebaiknya..
    didiklah mereka utk menghormati perempuan sebagaimana mereka menghormati ibu mereka..
    didiklah mereka supaya tidak mengecewakan wanita di kemudian hari, jgan biarkan nasib mereka serupa dengan ibu mereka..
    didiklah mereka menjadi insan soleh dan berbudi pekerti..
    tabahkan hatimu Rita..
    sesungguhnya orang yg menjaga amanah-Nya akan dilindungi di dunia dan di akhirat..
    mudah2han…

    0

    0
  9. yana says:

    org putus cinta pun sakit hati ,macam mnelah perasaan rita kena cerai.tabah ye rita

    0

    0
  10. anonymous says:

    ek leh rita ni…dia pun busuk hati sbb mendoa kan yg x baik utk org lain…meroyan la tue, jenis manusia apa la dia ni….

    0

    0
  11. Nurul says:

    Tabahlah kak rita, anda seorang supermomma! Ada hikmah di sebalik kejadian yang berlaku Ramadhan ini :)

    0

    0
  12. che mah balik beraya says:

    teringat lirik lagu dato khadijah ibrahim…

    kuingin lari dari kepura-puraan
    tak ingin lagi hidup dalam kepalsuan
    biar dunia mengata aku bersalah
    bebas darimu hidupku lebih bermakna….

    semoga rita tabah membesarkan dan mendidik anak2.

    0

    0
  13. anon says:

    nk berdoa boleh, tp dalam islam tak ajar berdoa yg buruk2 dekat org walaupon anda di pihak yang benar..selamat ari raya :)

    0

    0
  14. Anonymous says:

    haaaa…kan aku dh ckp…mesti si rita ni x leh zip dia punya mulut….ni le sikap rita y aku paling x suka..simpati tu memg le simpati kat dia…kadang simpati ada brcmpur ngan menyampah plk kalau la sikap dia x d ubah…si aidil pn sama..kalau nk ceraikan rita pn tungu le pas raye ke…dua2 bengong n otaknya mereng…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    pelik betul la si rita ni…kalau dh x suka kt org tu diam2 j la..ni x…doakan y buruk2 n bagi tahu kt semua org…wajah lembut…tpi hati…….SELAMAT HARI RAYA SEMUA…..bang nara..selamat hari raya…yehhhh…sok dh cuti…yahooooo

    0

    0
    • Anonymous says:

      nak beritahu orang la tu yg hati dia putih bersih n suci bukan busuk hati cam orang lain….konon dia je la yg betul n baik…jaga maruah la sgt…ce tgk lakonan dia…pegang lelaki. peluk2 n pandang dgn penuh keghairahan cam tu baik ke? oh ye! lupa lak..itukn tanggungjawab pelakon..nk membesarkn anak…

      0

      0
  16. sudugarpu says:

    elok la bercerai dri d gantung x bertali….. dah tertulis jodoh xpanjang….Doakan yg baik2 sudahh

    0

    0
  17. pizza hut says:

    Boleh plak ek cakap ‘org lain jahil agama, lebih teruk dari syaitan’…kalau org lain syaitan, awak malaikat ke? mengucap la, awak tu Islam. Termakbul ke doa kalau cakap org lain macam tu?! Dah jadi macam ni, tak insaf gak..Mengucapla Rita.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku paham maksud dia..mmg lebih teruk dari syaitan la org2 yg bertepuk tgn bila dapat meruntuhkan masjid org..cube pk ngan mata hati sikit..

      0

      0
  18. damia hecter says:

    SELAMAT HARI RAYA ^_^

    Apepun Kak Rita tabah yer. Allah takkan bg dugaan in untuk hambaNya kalau tak mampu.
    Sangat tabik ar dengan ketabahan kak Rita. Anak-anak harta tak ternilai. Suka tengok kak Rita happy dengan adanya anak2. Mereka COMEL!!! (btw, kak rita, you deserve better,yeah!)

    0

    0
  19. erin flower says:

    selamat hari raya aidilfitri……semoga selamat pulang ke kampung ye semua..insyallah

    0

    0
  20. Mama says:

    A’kum Rita. Saya doakan yang terbaik buat Rita & anak-anak. Pedulikan kata nista orang yang lebih bahagia melihat kita menderita. Tabahkan hati dan ingatlah bahawa apa yang terjadi telah tersurat. Jaga maruah diri & buktikan yang Rita mampu membina kebahagiaan bersama anak-anak. Semoga hari hari mendatang membawa sinar bahagia dalam kehidupan Rita & anak-anak.

    0

    0
  21. erin flower says:

    selamat hari raya aidilfitri…semoga selamat pulang ke kampung…insyallah

    0

    0
  22. nurin says:

    Hikmah disebalik yang terjadi.. dah selesai satu masalah besar Rita dan Aidil..
    Semoga Rita tabah..
    InsyaAllah, Rita akan mendapat jodoh yang lebih baik..

    0

    0
  23. ... says:

    simpati tu simpati juga.. lagi2 dekat anak2 depa. CUMA ! rita ni nampak berani tak bertempat.. pastu ckp org jahil bagai.. astagfirullahalazim.. ada bukti ke laki dia bikin maksiat ? mintak jauhkan.. and dlm ig rita ni ramai sgt dok bagi sokongan tu bagus yelah xmau rita down kan.. tp sokongan2 followers dia tu ada sikit2 yg kureng membina lah. contoh: move on rita, u kan cantik pasti akan bahagia..??? weekkk.. allah tak janji pon pompuan cantik kawin laki ensem atau kaya beb.. jaga tingkah laku kita elok2 sudah. then bila ada followers dia tegur yg tak elok skit , terus rita reply mengamuk.. standard retis2 dekat ig mmg gitu ehh ..suka hidup dek pujin mati dek keji ?? ..

    0

    0
  24. ... says:

    lalolalala..lusa raya ..

    0

    0
  25. Lion says:

    Apa yg pasti aidil konpem xkn mintak hak penjagaan anak2 dia…..blm cerai pn xpeduli anak…kalau dia minta lg la teruk kena caci dgn pembaca BN ni

    0

    0
    • nana says:

      perlu ke nak kaitkn smua benda dgn politik.. stu benda yg ak yg menyebabkan ak x sokong pkr.. penyokong die baget smua penyokong BN tu jahat, hati busuk.. korng je la naifkn san suci…hmmm…

      0

      0
      • Eee...malu nyer!! says:

        Ape la ko ni..BN tu beautifulnara la..buat rugi je emo kan..hahaha

        0

        0
      • Watcher says:

        Kelakar ah kau nih nana. Macam mana lah kau boleh tafsir BN tuh Barisan Nasional? Kau baru masuk baca blog BN (dibaca Beautiful Nara) nih ke?
        Baca, faham kan, fikir baru komen ye. Macam nih pun ada ke?

        0

        0
      • Anonymous says:

        Aku tak jd nak kesian kat rita tp dah jatuh kesian kat ko plak nana..huhu.

        0

        0
      • kak jah says:

        eiiii bopeng2x…..

        konfiden jek kannnn!!

        0

        0
      • bodoh says:

        kau ape kes dowh…. tergelak lak aku bc… tak de org kait kan pon politik sini. kau bising, kau sndri bwk masuk hahahahahaa adehhh

        0

        0
    • Bengong says:

      Nana….BN = Barisan Nasional…ha3.kul 2 pagi aku gelak kuat2.hahahahahahaaahaa. nana..nana

      0

      0
  26. ain says:

    komen yang dekat atas tu kenapa nk mengutk rita…dia bukan meroyan…dia cuma meluahkan isi hati dia..mungkin dengan meluahkan isi hati sedikit sebanyak dapat meringankan apa yang terbuku di hati yang selama ni rita pendam…mana ada perempuan yang suka, yang bangga di cerai…mungkin ini bahagian rita di dunia…bahagian kita belum tahu lagi..

    0

    0
  27. Yen says:

    Ewww…bukan takat mulut laser, hati pun busuk!
    Yg dia sendiri keluarkan kenyataan ntah apa2 kt media pastu gaduh ngan Aidil n bila Aidil ceraikan dia, nk salahkan orang lain pula?!!
    Aidil, congrats to u but I worry ur sons ada mak mcm ni!
    Bykkan visit mereka!

    0

    0
  28. lola says:

    Rita keterlaluan asyik memburukkan aidil. Komen aidil perlu bimbingan. Libatkan keluarga aidil bila dia kata mana keluarga aidil. Apa perasaan mereka? Dan kata org jahil agama. Kita pun tak sehebat mana utk menghukum org. Bab2 agama hanya tuhan yg berhak menentukan…Yang pasti ego Rita terlalu tinggi. :(

    0

    0
  29. Anonymous says:

    berdoalah di instagram,bukan di atas tikar sejadah..

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Tabahkan la hatimu Rita….cer tgk si Abby tu dulu masa Norman dok cinta dgn Memey …. meroyan gak tapi skarang memanjang jer senyum bila dpt si Farhan yg cun melecun tu…sabar k!

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Angkuh dan bongkaknya statement ok cam ni…x payah tulis kalimah Allah n pasal Anak ko utk cover cerca ko la…Dari aku suka tgk ko berlakon terus jadi benci Kat si hidung Tinggi!

    0

    0
    • Anonymous says:

      ye betul tu…dr dulu asik mendoakn yg buruk je utk orang lain. pas tu alasan ank tak tinggal..hei pompuan byk lgi org lain di luar sana yg lebih menderita dr ko la..sekurang2nya ko tu lebih glamor dr janda2 yg x de apa2 bila ditggl suami..syukurla….so jgn la lg menyalahkn orang lain kalau diri sendiri pun tak betul lg….

      0

      0
  32. Morioka says:

    Mungkin Rita boleh berjumpa Abby…belajar Dari Abby bagaimana memaafkan orang yg sangat kita benci, marah…bila memaafkan, hati lebih tenang…bila marah, tiada penghujungnya

    0

    0
  33. anon says:

    drpd berdoa sambil mengutuk bekas suami cmni, apa la salahnya doakan aidil ni berubah ke arah yg lebih baik, kalau betul2 aidil ni bersalah…. x perlu la ckp org lain jahil agama, lebih teruk dari syaitan, mcm diri tu malaikat plak. hmm

    0

    0
  34. Meluat dengan minah ni says:

    Makin bersuara makin nampak kemunduran mindanya…. Siapa yg jahil agama bila :

    1. Masa aidil masih menjadi laki yg sah lagi mulut dia bercerita keburukan laki dia.. No wonder mentua tak suka cara dia.. Dgn laki sendiripun tidak respect.
    2. Betul ker cara berdoa dlm instagram dengan meminta keburukan untuk org lain? Nampak dia tidak pernah audit diri dia sendiri.
    3.Siapa yang jahil agama dan lebih jahat dari syaitan bila diri sendiri tidak menutup aurat asyik mencari kesalahan org lain. Tidak pernah sekalipun dia mengakui kesilapan diri sendiri.
    4. Bila dlm keadaan terdesak sebegini, cuba memohon simpati peminat dan pembenci diluar sana. Membuat publisiti murahan yang mereka diluar sana bole menilai diri anda.

    Ingatlah Allah adalah pengaturcara yang paling baik. Jgn sesekali mudah melatah, kalau betul suami tu salah, lakukan tugas sebagai seorg isteri dan ibu dgn baik. Kelak saham sebagai isteri dan ibu yg btanggungjawab itu bukan hanya sia-sia.

    0

    0
    • tari says:

      ngko asek sembang pasal isteri kene berkorban utk suami walaupun suami perangai mcm pal*t. tp ko x penah pk ape rase jd isteri yg terkapai2 dibuat dek laki and dia kene tanggung anak2 dia. aku ckp terus terang je, org lelaki ni hidup nak senang je, dan dia pikir dorang makhluk yg agung dan pompuan kene 24 jam ikot kate dorang. tu semua bullsh*t yg org lelaki skarang selalu pikirkan.
      isteri independent mcm rita deserves a real man, not a coward n immature boy like aidil.
      n i bet u r one of those stuck up minded n typical men these days.

      0

      0
  35. Hanya manusia biasa! says:

    Assalam..

    Sy hanya nk komen..tpulang samada blh diterima atau tidak..bg sy rita skrg dlm keadaan kecewa.jd xplu la pembaca komen yg mherdik dia kerana kterlajuran kata. Dia sedang marah..dia pn manusia biasa.kite tak berada di tmpt dia.jd kte xtau ape sbnrny berlaku.Jd bg la die peluang tuk melepaskan geram dan marah die. Khilaf 2 bg manusia biase mcm kte sume. Pd Aidil, sy tau fitnah itu akn jatuh pd sy jika tuduh tanpa kebenaran yg jelas.Tp dari mata kasar, awk xmjalankan tgjwb awk dgn baik..jd awk pkr la sebaik mungkin mne silap awak..awk tarik rita kedalam hidup awak utk disia2kn begini. Jika btl dia mmg bersalah,npe awk xlakukan sume ini dgn cara yg btl..jd kami pembaca,pdengar di luar sana tidak sewenang2ny mbuat andaian yg salah dan fitnah. Xkisah la jika awk ada ppn lain,atau ape pn disebalik berlakuny sume ni..klu rita blh jlnkn tgjwb dia mbesarkn anak2,jd awak pn mst la peka. Anak2 tu membesar pn mjd seorg manusia biase,bkn malaikat..jd awk adil dan btgjwb la.jgn 1 masa nti,awk mnyesal punya zuriat cm diorg kerana kejahilan diri awk sndr..Rita plak,jd kn pristiwa ni sbgi pgajaran..awk pn tau ape yg kurg dlm pkhwinan awk kali ni.Jd same2 la muhasabah diri..bt laki diluar sana,bkn senang nk mjadi seorg wanita..jd jgn cpt melatah ble pkara2 begini blaku.Wslm

    0

    0
  36. bkn sdramara aidil says:

    hri ni sdra mara aidil xder ker nk dok dislike?
    hahahahahahaha….
    slamat hri raya….

    0

    0
    • tak suka budak bodoh says:

      kau ni bodoh terlampau..asal org dislike aje mereka sedara mara..abis tu kalau ko like, ko sedara la? kalau org yg dikatakan tu Accapan, kau sedara accapan la? apa ke bangangnya la kau ni!!! manusia masing2 ada akal, boleh fikir, ada pendapat sendiri..yg mana mencerminkan pendapat mereka atau ada tempias pendapat mereka, takde salahnya kalau nak like pun..tak nak like pun takpe..takde sapa marah..hanya org bangang mcm kau aje yg kesah benda2 non-issue mcm ni..baghal!!!

      0

      0
  37. Anonymous says:

    hri ni sdramara aidil xder plak dok dislike2?
    hahahahahaha…..

    0

    0
  38. RITAHAMPEH says:

    Ye..memang betul Dia Maha Mendengar..lagi2 doa orang teraniaya..tp pembaca BN kot yang teraniaya tgok gmbr ko kat atas tu…hehehe

    Selamat Hari Raya Semua..

    0

    0
  39. izzahbadriah says:

    kak rita nmpk btl2 bersyukur dn bhgia dgn ank die.smoga terus bhagi.ank rita mmg patut ngan rita drpd ngan aidil.rita nmpak penyayang tp aidil???????busy kot…

    0

    0
  40. ghjkl says:

    Rita ni nak salahkan orang lain saja…perbuatan kau sendiri yang menyebabkan rumahtangga kau porak peranda, ego kau dan mulut kau. Bab anak2 memang kau kena jaga sebab kau banyak syarat sangat bila aidil nak jumpa anak2. Keluarga aidil langsung kau tak kasi jenguk anak2 kau dari dulu lagi. Cermin diri sendiri dulu …..Jangan salahkan orang lain, please..

    0

    0
  41. Bunga Ros says:

    Baik tutup jak mulut longkang kau tu Rita. Sapa2 yg bakal jadi teman mu Akan tak terteram rumaktangga sebab kau ni kuat sangat membebil!

    Better get to know yourself dulu y benda ni terjadi pada mu! Nobody is perfect dan ni termasuk diri mu!

    Kesempitan duit, termakan cerita orang dan jealousy ada lah sebab keretakkan rumaktangga mu tu! Ha tu lah kamu!

    I

    0

    0
  42. Bunga Ros says:

    Baik tutup jak mulut longkang kau tu Rita. Sapa2 yg bakal jadi teman mu Akan tak terteram rumaktangga sebab kau ni kuat sangat membebil!

    Better get to know yourself dulu y benda ni terjadi pada mu! Nobody is perfect dan ni termasuk diri mu!

    Kesempitan duit, termakan cerita orang dan jealousy ada lah sebab keretakkan rumaktangga mu tu! Ha tu lah kamu! Jadi kamu pikirlah sendiri!

    I

    0

    0
  43. pinkungu says:

    terkejut bila membaca doa2 seperti ini..bukan kah doa itu adalah kebaikan.seharusnya berdoalah dengan kasih sayang.Bukan berdoa dengan emosi yg amarah dan berdoa dengan dendam yg tersemat dalam hati.Hidup tak akan tenang dengan doa2 yg sebegini. Seboleh-bolehnya rasa sedih dihati dikongsi dengan ibu bapa,adik beradik atau kwn2 yg sangat menyayangi kita..jangan sesekali mempamerkan kesedihan didepan umum.Setiap orang di dunia ini mempunyai masalah tersendiri.Ada yg mempunyai masalah yg lebih berat dari kita.Bersyukur bukan sekadar dari mulut,haruslah bersyukur itu dari hati.Dengan ini segalanya akan menjadi mudah.Berharap agar Rita dpt berfikir panjang dan berhentilah mendoakan perkara yg buruk mengenai orang lain.Memaafkan adalah sikap yg membahagiakan.

    0

    0
    • ritaora says:

      Sayatak salahkan rita bertinda demikian…perempuan dah kena cerai…apa yang kita jangkakan?..rehdo.rela…bahagia?..semua orang diuji..cuba awak ingat balik bila kali trakhir awak dilanda musibah dan bagaimana awak mrnghadapinya?
      Rita dalam keadaann emosi tertekan n kecewa…kata2nya mengambarkan perasaan remuk rrdamnya pada masa itu…saya yakin selepas beberapa ketika dia akan ok.Saya baru hilang duit3 hari sebelumraya…baru ujian kecil buat saya tetapi saya menyumpah orang yang saya syaki ‘mengambil tanpa izin’ duit saya berbakul2.fikir nak bayar kadkredit, duit nak hulur drkat emak, anak2 buah..saya tertekan sangat…lepas 2 hari baru saya ok dan hati tenang.

      Jadi rita dengan ujian lebih besar…mungkin prtlu ambil masa untuk bertenang.
      Perkara paling mudah kita boleh buat doakan kemudahan dan kebahahian untuknya dan anak2.

      0

      0
  44. mercunraya says:

    sudahlah rita…dah berapa tahun kes kau ni kecoh dlm malaysia..suami nak cerai, kau tak mau..suami suruh taat pun kau tak mahu..lebih baik bercerai sajalah dari masing2 memburukkan antara satu sama lain..kesian anak2 kau..

    0

    0
  45. hmm says:

    Dear Rita,
    Saya bersimpati dengan awak, faham perasaan awak. Betul setiap apa yang berlaku, tiap ujian yang Tuhan beri, ada sebab dan hikmahnya..

    Jadi saya harap awak redha.. dan jangan berdendam.. sebab setiap apa keburukan yang berlaku atas diri kita, pun telah Tuhan tulis..

    Bukan perbuatan orang yang akan menentukan syurga neraka kita, tetapi perbuatan kita pada orang sebab dosa kita tanggungjawab kita..

    Redha, dan memaafkan, doa yang terbaik utk semua, insyaAllah awak akan lebih tenang..

    Salam aidilfitri untuk semua..

    0

    0
  46. nana says:

    bersbr la k. rita… setiap apa yg berlaku ada hikmahnya dan memberi pelajarn yg berguna.. kalau ada jodoh x kemana.. nk benci aidil sgt pon x boleh sb die ayah kpd ank2 awk dan lelaki yg suatu ketika dulu awk pernh bermimpi memilikinya… hmm..morivasi diri sendiri jugak.. sb dlu pon sya ade bce kenyataan k.rita(x thu btol ke x) kate zaquan tu kaki prmpuan tpi tgok skrg die dgn ayu bahagi sgt…

    0

    0
    • amira says:

      kahwin x dpt restu mentua x apa pulak,sb tu lah kak rita kena cerai,dok sound adik ipar tuduh dia kaki perempuan buat fitnah sana sini,bila zaquan dgn ayu ajak berbaik x nak,kak rita doakan lagi zaquan dgn ayu dan org lain yg mengutuk akak ditimpa balasan setimpal,ni lah artis yg ego,pernah sy jumpa,salah sendiri x nak ngaku,nak doakan yg buruk x payah publish ke media kak,doa dkt tikar sejadah je senang,x ada lah org sakit hati,rezeki sy dan org lain yg kutuk akak x aka tergugat dan diaorg semua x akan ditimpa bala pun,termasuklah bekas mentua akak tu..siapa setuju komen aku ni dia fahamlah perangai kak rita ni mcm mana,mmg lah akak bkn kaki club ke apa ke,tp akak mmg x reti hormat mentua,mmg lah semua org kutuk akak,burukkan laki dkt media apa ke jahilnya kak rita ni!

      0

      0
  47. amira says:

    terima kasih akak,sb doakan yg buruk buruk utk org yg mengutuk akak,rezeki sy x akan tergugat dgn doa akak,sb akak bkn keluarga sy pun,diaorg kutuk akak sb x suka cara akak buruk2kan suami dan sombong dgn biras,ipar duai dan mentua dkt media,mentua dah terima akak,akak sombong lagi dgn mentua,sampai ayah mentua akak dulu masuk hospital sb kenyataan akak buruk2kan anak dia(aidil)

    0

    0
    • bgrrr says:

      Aku baca insta rita ni tadak pun dia mention pasal ahli keluarga. Kau terasa sangat kenapa?kau ke yang kutuk dia? Mcmana pulak kau yakin rezeki kau tak tergugat?..semua bawah kuasa Tuhankan?..tanpanrita punya doa pun kalau tuhan nak jejaskan rezeki kau..anytime jer….

      Srkarang aku rasa kau mcm keluarga aidil
      Dan komen rita pasal jahil agama memang sesuai benar untuk kau.

      0

      0
  48. orang2.. says:

    actually, rase ny post die ditujukan pd org2 yg dok komen negative psl diri die..bkn pd aidil..yela..org2 yg bce website gosip ni ad yg terlebih emosi…mengata org x tentu lg kte baik ke buruk…n sometimes gosip ni ad btul ad slh sbgai pmbaca xpyh pcye 100%..bce jela xpyh emo2..judge org sesuka hati..

    0

    0
  49. mia ynwa says:

    org lain senang je ckp tu ini, sbb mreka bkn berada d tmpt rita. -_-

    sabarlah rita. smua tu ujian dr Allah. moga tabah mghadapinya.

    0

    0
  50. missasd says:

    bagi saya ni hanya lah luahan hati rita. x salah apa yg dia luahkan kalau kita baca dgn minda yg positif. tp yg jd salah nya bila kita baca dgn minda yg sentiasa negatif… apa yg jd pd rita.. adalah ketentuan ALLAH SWT. knp kita nk salahkn punca tue dr rita atau pon aidil sendiri…? np kita asyik persoalkan apa dh jd..? jgn sentiasa mengungkit apa yg terjadi semlm, jgn diungkit apa yg rita ckp semlm. jgn persoalkan pasal “mulut longkang” tue. sbb satu jari kita tunding kat org, 4 jari lg menghala ke kita. so, setiap yg salah kita diam dan renungkn pada diri kita.

    p/s: rita, menangislah… tiada sapa yg memahami rita. tapi ALLAH SWT sj yg fhm. sentiasa la mengadu pada DIA. sabarlah . ALLAH SWT suka org yg sabar.

    0

    0
  51. Putri says:

    Kak Rita Syg,,,,, dulu awk Ada suami tp layan cm anak… Hr2 kna bebel.. Hr2 nak kna Ikut ckp awk.. Kna taat ngan awk…kna atur bagai ngan awk… Awk Ada fikir ke ttg perasaan Dia?.. Ttg apa yg tbuku d hatinya?… Patutnya Akak kna drg ckp suami.. Ada masalah bincang elok2.. Bkn canang kat media… Akak muhasabah diri k.. In shaa Allah… 1 hari nnti Ada kebahagiaan yg Akak temui… Aamiin….

    0

    0
  52. penyokong wanita teraniaya says:

    semoga rita bahagia bersama anak2. lupankan aidil budak hingusan tu. lelaki kalu x bertanggungjawab, anak pun dia x mau.. dia cuma nak cari pompuan jer..

    0

    0
  53. ammy jurimi says:

    ape pun terjadi semoga tabah n sabr kak rita.. kite memahami perasaaan akk.. mungkin die ckp mcm tu daripada yg terpendam dalam hati die, terasa sakitnye…xpyh nk salahkan rita itu ini ego la apela.. cube slhkan laki die sendiri klo die be a gentelman die akan balik pujuk n dtg tgk anak2 die.. walaupun isteri die seburuk mane… xpela sabar jela kak rita.. tungula satu hari semoga allah melipatgandakan kebaikan dan kebahagiaan akak.. jgn sedih…. jadikan anak tu sebagai harta yg xternilai… jdkan die insan yg berguna, andai nnt die dewasa n berjaya,, kasi anak2 tunjuk pd bapak die tu yg unless… lelaki mcm ni mmg xboleh pakai.. senang je ceraikan isteri mcm tu.. mmg xde otak n jahil agama… aku sokong statment rita… sbr ye kak rita.. Allah sentiasa berada disampaing akak.. AMIN.. semoga bertemu kebahagiaan satu hari nnt dan mendapat balasan syurga kelak…

    0

    0
  54. yawn yawn yawn says:

    rita ni kena muhasabah diri. memang aidil tu muda, dah la boleh dikategorikan hensem. sedangkan pelawak maharaja lawak yg x hensem pun ramai yg berebut… ni footballer agi. kat malaysia, footballer skrg hot stuff. awak dh berusia, perangai matang la sket. kalau aidil nak kawen dgn mana2 pompuan dia leh aje. byk anak gadis yg bleh offer. nape dia pilih kamu ikut kamu ke siam dulu. mungkin dia anggap kamu matang. tapi perangai kamu same kdg kala mcm kalah budak 17 tahun. memang a mentua tu x suka sebab melayu ni byk pemikiran lama- so as menantu you kne cuba amik hati mentua you. dan jgn la asik nak bergaduh aje. yg sebenarnya, kne go back to basic. kembali kpd agama. kita x selamanya cun. jika ini takdir kamu, terima saja dgn redha. yg penting anak2 dpt pembelaan. meskipun bercerai aidil wajib bertanggungjawab membayar nafkah anak2. jgn biarkan anak org islam jadi sampah masyarakat.
    ape2 pun maafkan jika saya terkasar bahasa dan ada yg tersinggung dgn komen saya. selamat hari raya. maaf zaqahir dan batin.

    0

    0
  55. ahjumma says:

    2 kali dah bercerai
    Bawak-bawak muhasabah diri la Rita
    Mengadu pada Allah
    Tak payah nak ngadu kat laman sosial
    Menambah s**l je karang

    0

    0
    • G says:

      Dalam Islam, tak pernah wujud ‘sial’ pada seseorang ye..Allah jadikan setiap manusia tu sama saje..jgn terpengarauh dengan budaya dan ajaran agama lain..

      0

      0
  56. makcik says:

    jgn2 aidil tu sbenanye takde scandal. masing2 pun famous. rita pulak jenis paranoid. aku rasa diorg ni masih ada ruang utk berbaik. tapi malangnya diorg ni artis, dpt pulak org melayu ni memang bertepok tgn tgk org lain cerai berai. belum ada aku tgk wartawan yg buat jejak kasih utk artis diambang penceraian ni bersatu semula ke. bpk aku pesan, kalau dah bina masjid, pertahankan selagi boleh. lainlah kalau si rita ni dari awal kahwin tak pernah bahagia asyik kena pukul, kena terajang, ke sepak, tak bg makan sampai kurus kering. yg tu wajar lah mintak dilepaskan. huhu fikir pjg dulu len kali sebelum melatah.

    0

    0
    • wani says:

      dh ade bukti dlm paper 2…skandakl sndiri yg postkan kat instagram…2 yang edel hangat sangat sampai cerai…yelah dah ade bukti mmg btul berskandal

      0

      0
  57. miss cilah says:

    Saya doakan rita dijodohkn dengan zubirr…amiinnn..

    0

    0
  58. ayie23 says:

    kesian rita ….. harap tabah & sabar hdapi saat2 yg getir ni…

    0

    0
  59. zam says:

    rita selamat hari raya … cari suami yang lebih tua

    0

    0
  60. jiji says:

    aku rasa elok la memasing muhasabah diri. baik aidil baik rita ada kelemahan yang perlu diperbaiki. rita ni agak keras n terlalu banyak cakap dalam paper sehingga suka membuka aib, rasanya tak patot kot. aidil pon jadila orang yang berpendirian teguh sebagai suami.

    0

    0
  61. BRUTAL MOM says:

    SEMOGA PERJALANAN RITA MENGHADAPI MASA DEPAN BERSAMA ANAK2NYE AKAN DI PERMUDAHKAN OLEH TUHAN SUPAYA MARUAH IBU TUNGGAL TETAP TERPELIHARA…

    0

    0
  62. Anonymous says:

    bagusla berdoa untuk kebaikan..actually mgkin ini karma..kawin lari then membuatkan si suami derhaka pada ibu..tuhan bayar cash..hope u will sedar yg u pon ade buat silap..bukan zakuan je..memang zakuan pon salah..and u sebagai isteri satu ketika dahulu adalah dosa mengaibkan suami..jd baik2la bermaapan..itu lah yg terbaik untuk anak2

    0

    0
  63. tapai pulut says:

    apapun, aku bukan peminat mana2 artist..tapi aku kenal la siapa rita rudaini ni..berlakon boleh tahan dan boleh pergi jauh..tapi aku jadi semakin kenal siapa rita ni melalui gossip dia dengan suami dia, pasal kes kawen siam la, suami keluar rumah la, suami ada perempuan la, suami tak tanggungjawab la, etc..tapi yg buat aku kesal adalah 99% cerita2 tu datangnya dari rita..beerti dia memburukkan suami & keluarga..dalam masa sama, dia turut menjatuhkan maruah diri dia sendiri sebab menceritakan buruk org terdekat dengan dia kepada umum..so, aku buat kesimpulan yg rita ni bukanlah seorang wanita yg baik, dan issue perceraiannya mmg kena dan tepat kerana suami dia pun bukan lelaki yang baik, bukan suami yang baik, bukan ketua keluarga yg baik, bukan bapa yg baik terhadap isteri, anak2 & keluarga..rita juga bukan wanita yang baik, bukan isteri yg baik, bukan setiausaha keluarga yg baik, dan bukan ibu yang baik terhadap suami, anak2 & keluarga..jadi baguslah mereka ni berpisah..ada hikmah disebalik setiap sesuatu kejadian.

    0

    0
  64. Y says:

    doa pun nak masuk instagram ke? doa ke nak menunjuk pada masayarakat je tu? doa pada Allah laa..bukan sebok tulis itu ini dalam insta la, fb la, twitter la..amenda tah!!

    0

    0
  65. google doodle foodle booble cooble says:

    kau teraniaya ke apa ke, tak payah la nak masukkan semua benda online..poyo dan buat org menyampah ok! kau diam2 lagi org respect..masalah kau ni cuma mulut dan tindakan kau tu je..anak2 kau rasanya kau dah jaga sehabis baik..tapi antara kau dgn suami (masa sedang berkahwin) dan sekarang sampai dah jadi ex pun kau masih tak belajar dari kesilapan..jagalah lidah tu..kawal nafsu tu..kalau hal dalam kain habis dicerita pada org, apa yg tinggal pada kau? maruah pun melayang2..org injak2 aje sebab yg membuka pintu itu kau sendiri, yg membenar itu kau sendiri..malu lah sikit pada Allah, pada bekas suami, pada keluarga bekas suami, pada keluarga sendiri, pada anak2, pada masyarakat..kau tu perempuan..pakej malu mmg patut ada..bukan telanjangkan diri dengan issue2 mcm ni..kami yg melihat pulak menyampah…

    0

    0
  66. jantan jongos says:

    janda kali ke 2 la hang ye rita..x pe meh kawin ngn abang. kompem mulut hang yg besaq ataih bawah tu abg kasi katup

    0

    0
  67. jambu says:

    kalau 2 kali kawin & dedua kali tu jugaklah ada masalah ngn family mertua..? ape maknenye tu? yg dulu tu aku ingt sbb ko muda lg. ingt kan dah btambah tua ni kau berubah la prangai. kesian kat kau. tu la org kata buat baik berpada2, menyombong jgn sekali! mgkin kafarah la kat kau rita. ingat klu kau kawin kali ke 3 nnti pasak kat kpala kau tu mak ngn ayah mentua sama mcm ngn ayah kau sendri

    0

    0
  68. bukanpeminataidilrita says:

    mmg xde perempuan yang nak jd janda tp rita dah 2nd time dpt title “J”…so dia kena muhasabah diri, jgn tengok salah org lain ajer…jgn sbb peminat2 dia yg konon2 tu setia dgnnya, asik support dia memanjang walau statement yg dia keluarkan membuka jalan dia menjadi JANDA, sampai dia lupa syurga seorang isteri di bawah kaki suami…sebenarnya kalau ikutkan aidil tu dah kira lelaki penyabar dah smpi tunggu 2013 baru ceraikan rita, walaupun sepatutnya aidil blh ceraikan rita lama dulu, masa rita dok jaja cerita merapu pasal ibu bapa aidil dan mengaibkan mereka,sbb syurga aidil di bawah telapak kaki mak dia…aidil memang patut dapat wanita yg lebih jauh lebih baik dari perempuan ni(RITA)…

    0

    0
  69. aku pelik says:

    aku btol2 tak puas hati dgn cik rita nie tulis nota yg last skali tue? knape cik rita dh bagus sgt agama nyer tu? nape x pakai tudung lg klu gtu? pakai tudung tu wajib bukan nk tggu seru. sekian.

    0

    0
  70. TUpatLEmau says:

    Laaaaaaa bis TU????/ So what??? dah dah…. nak baca cerita lain.. :)

    0

    0
  71. perot kembong says:

    aku rasa suatu hari nanti.. rita rudaini dan ayu raudah ni boleh jadi bestfriend. tunggu masa ja ni..

    0

    0