Written by AbangNara | October 18th, 2010

rita rudaini aidil

Macam filem Hindustan. Itulah yang dapat kami konklusikan daripada kisah rumah tangga Rita Rudaini dan Aidil ini. Semua watak pun ada. Watak keluarga mentua yang tidak dapat menerima menantu. Watak seorang suami yang penyayang dan cuba pulihkan hubungan isteri tercinta dengan keluarganya. Dan paling penting, watak Ayu Raudhah yang menempel di sebalik kebahagiaan rumah tangga orang lain.

Apa pun tahniah kami ucapkan kepada Rita Rudaini yang kini hamil 2 bulan. Walaupun bergaduh, tapi masih sempat lagi meramaikan umat Islam di muka bumi. Teringat kata orang tua-tua yang pernah kami dengar. Kalau makin kerap suami isteri bergaduh, maka makin banyaklah anak yang akan keluar nanti. Nanti kami dah kawin nanti nak gaduh selalu lah.

Dan sebenarnya hubungan Rita Rudaini dan Aidil masih teguh dan kukuh. Aidil masih menyayangi Rita seperti mana di awal perkahwinan mereka dahulu. Kata Aidil:-

[note]Sebagai ketua keluarga, saya tetap berusaha perlahan-lahan memulihkan hubungan isteri dan keluarga. Saya sayangkan isteri, dalam masa yang sama, saya hormati ibu bapa saya. Impian saya mahu pertemukan Rita, keluarga mentua dan keluarga saya. Insya-Allah, saya mahu mereka berdamai. Saya percaya perbalahan tidak akan selesai jika masih berbalas kenyataan di akhbar, ia akan mengeruhkan hubungan. Kami sudah berbincang dari hati ke hati, Rita tidak kisah beralah, asalkan rumah tangga kami terpelihara. Apa yang saya nak tekankan di sini, tidak terdetik di hati kami nak bercerai seperti tersebar dalam internet. Walau apa pun yang berlaku, kami reda dan sanggup mengharungi suka duka bersama demi anak-anak kami. Berpisah jauh sekali. [/note]

Respek dan kagum kami dengan Aidil. Walaupun masih muda terserlah bakat kepimpinan seorang suami di dalam kata-katanya itu. Marilah kita sama-sama doakan agar hubungan mereka akan kekal abadi sehingga ke akhir hayat. Terlalu banyak kisah penceraian yang kita dengar di kalangan artis selama ini. Semoga mereka tak termasuk di dalam golongan tersebut.

P.S: Bila agaknya Zakuan nak datang merisik Ayu Raudhah? Kesian kami tengok Ayu Raudhah canang kat semua suratkhabar pasal rombongan merisik Zakuan. Datangnya tidak jugak.

184 responses to Rita Rudaini Hamil Anak Kedua, Aidil Masih Sayangkan Rita Sepenuh Hati

  1. emilda says:

    ayu tu mmg…perasan je lebeyyy…

    0
    0
    • ayu yg tak ayu perasan je ayu…

      0
      0
      • JersiNo20 says:

        jodoh panjang….

        0
        0
      • Azizwan says:

        hahahaa.. kelakar baca statement ni..

        tp memang betul.. bkn ayu pun si ayu tu. kui3

        0
        0
        • hitamputih says:

          gaduh2 pun dh peknen.. mmg jodoh pnjg.. harap seme selesai.. hidup akan bahagia klu dpt restu org tua..

          0
          0
        • aquarius says:

          ye lah kn..klu gaduh2 kn mestilah ada pujuk memujuk..isteri klu sdh dpujuk rayu mestilah cair,trgoda dgn ksungguhan suami…,laki pula smbil memujuk bleh mbangkitkan nafsu apatah bla tgok isteri ahernya mkn pujuk..last2 pham2lah apa yg jadi lepas tu hehe..tu yg jd peknen tu..sorilah bkn sgaja nak melucah..tp skadar bkongsi pngalaman..mcm i slalu kuat gaduh ngan laki tp tiap2 tahun kuar juga anak..ni dah ada 3 anak hehe

          0
          0
      • TiraChinno says:

        Ntah dah lah x lawa pelik btl aku napa ek kakak dia yg janda ank dua cantik n body lg slim dr dia..

        0
        0
    • Erin says:

      Nama Ayu naik pun sbb kakak dia Rozita..If x, mana org nmpk sgt Ayu dlm indstri…

      0
      0
      • maia says:

        muke mcm tongkang pecah sape yg nk pandang..hrp tumpang publisiti kakak die je..pastu nk glamor lg bt publisiti murahan jaja cite kawin die n pecah belahkn umah tangge org lain pulak..bodoh punye ayu!

        0
        0
    • gilo says:

      yolah tu, makin lebam muko bini kena sepak, makin berkepok2 keturunan…

      0
      0
      • ubi says:

        sepatutnya kisah rumahtangga ke kisah dalam kain ni xpyh nk canang satu malaysia….buat malu je…..cukupla bgtaw pada org terdekat….ni satu malaysia tahu….yg sal ayu tu aku xtaw la no komen…tp hal rumahtgga xpyh la nk heboh2….publisiti murahan…..

        0
        0
        • cacing kerawit says:

          da nm pon artis..diorang x canang hal umah tgge diorang pon kekadang tu…tp owg len yg memandai wat cite…x pon memutarbelitkan cita or salah tafsir…cian~~

          0
          0
  2. weiya says:

    betul…rasanya rita ni jenis garang sikit..tp dia tak kacau orang kan..ayu raudhah plok diam2 dah ler

    0
    0
    • kau says:

      garang2 pun mesti bersebab, org xkacau xkan nk garang.
      xberkenan ayu raudhah ngan kakak dia. sorang plastik sorang gemuk. ayu skit lg plastik gak bila tua menjelma, xawet muda cam rita rudaini, 20+ forever

      0
      0
  3. Mummynazhan says:

    dunia artis…glam glam gelita..

    0
    0
  4. anne says:

    first…

    thniah la mgndong lg..

    0
    0
  5. miss_pinky says:

    GADO2 PN SEMPAT WAT ANK LG..
    HAAHA..

    0
    0
  6. Alhamdulillah... says:

    Hmm dunia artis…penuh penipuan dan kontroversi…hehe…neway alhamdulillah laa hubungan suami isteri masih utuh….suami kene main peranan kat sini…sbb berada antara dua cinta… ~ hmm tang ayu tu no commentla… my mum owez nasihat… jd perempuan ni…x perlu expose sgt ngn kuarga bakal mentua… bukan ape…takut x jadi n org menyampah… ~

    0
    0
  7. izam says:

    mintak2 la die org ni becerai berai

    0
    0
  8. izam says:

    ops2 sory..mintak2 la die org ni x becerai berai

    0
    0
  9. rara says:

    anak dier makin besar makin comelll
    tahniah rita & aidil
    semoga berbahagia hingga akhir hayattt

    0
    0
  10. aperdaa says:

    harap sgt2 dorang bhagia hingga akhir hayat….suke tgk dorang ni n tahniah

    0
    0
  11. nobody says:

    hampeh je statement abg nara…’Walaupun bergaduh, tapi masih sempat lagi meramaikan umat Islam di muka bumi. ‘

    gaduh2 pon sempat buat anak yer..hehe

    0
    0
  12. RiRI says:

    Alhamdulillah…

    ** bab ayu tu…kata ayu 10.10.10 kn jd nye?hihihi

    0
    0
  13. Reena says:

    Anak comel, isteri cantik..baik..syukurr….

    0
    0
  14. sr.subzero says:

    tahniah aidil & rita.. semoga jodoh berkekalan..x mo jd artis bercerai berai ok..

    0
    0
  15. budi says:

    amin…buang yg keruh ambil yg jernih..semoga kekal hingga akhir hayat

    0
    0
  16. bittersweet says:

    aah kan..ble nye nk bertunang…kn…nth2…si kemba aidil 2 xjd nk pinang die..2 yg die skit ati ngn rita tuh.uhuk…

    0
    0
  17. perlis89 says:

    alhamdulillah.. ni la yg terbaik..
    ayu 2 jelez sbb dlu zaquan prnah ngorat rita.
    huhu
    ntah2 zaquan wat ko mcm stock penyedap dia jer
    adik dgn kak sama jer..

    0
    0
    • Baizura says:

      amboiii…mulut nak kena cabai ni..marah adik tak yah sabit la kak dia…hang ni apa la…

      0
      0
      • lemang says:

        ayu raudhah…..
        malu jer anak dara canang 1malaysia ckp nak tunang la kawen la…
        tup3x senyap jer…
        kadang2 hati yang busuk nie memudaratkan diri sendiri…xske tgk kebahagiaan orag lain last2 dr sendiri yg x bhgia….
        knp zaquan x ngorat diana daniel ka, lisa surihani ka, n ramai lg artis yg popular n cun melecun sesuai dgn zaquan…(if dia mmg nak artis wat bini la)
        at least rita dah jd isteri zafuan yang sah n anak ank lg…..

        0
        0
        • mummy iman says:

          yang lain x nk layan zaquan.. kekeke… ok lah tuh standard ayu jer..

          0
          0
        • kikilala says:

          sekarang ni ramai je anak2 dara kat luar sana yang tanpa segan silu mencanang nak kawen la,nak tunang la.bf dipanggil suami la.tapi kebanyakannya hadoo jah

          0
          0
        • hantu says:

          “pmpuan yang baik tuk laki yg baik n laki yang baik pun tuk pmpuan yg baik… pikir2lah…” .bcinta ngan pekin 6tahun putus. padahal pekin tu la yang dok bawak dia masuk industri ni sket sbyk. dah pemes hadooo terkulat2 si pekin…. ayu bekawan ngan org lain, tp mtk di kenalkan ngan zaquan alik2 kawan gentle punya pasal kenalkan…. si kawan bekawan ngan kakak pulak. si adik ngan zaquan, kenal hujung2 kuku canang pasal kawin. elok la tu….. dok jaja citer rita kulu kilir alik2 diri sendiri tercanang. gud job!

          0
          0
  18. kyuubi says:

    tahniahlah pada diorg ni. and respect kat aidil tu.. :)
    apa pun semoga kekal hingga akhir hayat dan masalah diselesaikan

    0
    0
  19. littlemia says:

    ups jgn babit RCW ek…….idola aku tu…hahahahahaha

    0
    0
    • cik joyah~ says:

      huhuh…
      RCW same je… dulu pass shooting kondo loft
      sume crew dh balik…. ape dier buat kat kondo tu lg???
      huhuh tau la byk datuk2 yg duk beli kondo kat sana…
      tu nk cr ikan besar or mybe dh dapat sekor…
      klu tak takkan pg br balik…..

      0
      0
  20. SERI says:

    harap@ ayu raudah yang sememangnta tak ayu langsung ( mekap je tebal ), hentikanlah jaja/ jaga tepi [email protected] kain org.. jaga la kain sendiri yang memang tak pernah cukup tue…

    0
    0
    • jeng2 says:

      ayu tu myibuk..mungkin angan2 nk jd menantu ksayangan tu tinggi sgt kot…sibuk je hal umah tgga org..nnti dh kawin kita tgk plak mcmne dia uruskan umah tgga dia.pape pun semoga rita dan aidil dpt menepis segala dugaan dan hubungan sbg suami isteri berpanjangan.yang penting DOA..kalu kita ingat Dia yg satu..nescaya Dia pun akan sentiasa ingat kt.

      0
      0
  21. sabrina says:

    tahniah rita n aidil..
    tok sah lh duk gduh2 g na…!!!!

    0
    0
  22. sweet_lady says:

    To Ayu Raudhah – Sudah – sudah la jadi tong kosong… dok heboh sana-sini nak bertunang tapi habuk pun tak de…

    0
    0
    • mummy iman says:

      yang last 2 week kot keluar bh ahad. si ayu tu cakap dia x pernah canang cenggitu.. tp tgk pada caranya tu huh susah nk caya.. belum pape pun dah siap ckp impian perkahwinan..ni ckp plak x nk bertunang kira nk kawen terus lah ni. tah2 thn depan zaquan kawen ngan org lain br tau

      0
      0
      • myra says:

        ntah..sandiwara artis mmg camtu…bila wartawan tanya..artis menafikan…mmg tak caya langsg…ayu raudah tu bleh tahan gak hipokrit…sape lg rita maksudkan kalo bkn si ayu tu..rita ckp artis ppuan tu slalu berlakon baik dlm drama…huhu

        0
        0
  23. deorang siang je gaduh
    malam tidak..

    buat ayu pergi main jauh2 shuhs!shushs!shushss!
    or pergi mandi bunga!!!

    0
    0
  24. kurus says:

    hrrmmmm…
    amin..

    0
    0
    • puteriAZAA says:

      buat rita & aidil
      tahniah yeee ngandung lagi
      harap2 hubungan suami isteri akan kekal slamanya
      buat rita berdamailah dgn keluarga….
      sy teramat meminati rita & aidil
      comel.cantik,encem
      wow…loving family

      0
      0
  25. reena says:

    Alhamdullilah~ mungkin anak yg ke2 membawa rezeki mahu pun penyalamat rumahtangga ibubapa nya….. at least dengan rezeki yg Allah bagi baby tu akan sentiasa bersama bapanya ( aidil) N Ibunya ( rita) dlam masa yang sama dpt memperbaiki hubungan mereka suami isteri, semoga rumahtangga mereka akan kekal hendak nya… amin! bab ayu niee.. entah laa.. statment jer lebih majilis nya tak jalan pun~~~ tunggu jer lah :) salam

    0
    0
  26. detective conan says:

    dulu asyik kata aidil tak matang la sekarang terserlah kematangan beliau sebagai ketua keluarga..hambik

    0
    0
  27. AIsha says:

    suami isteri biasalah gaduh – gaduh manja, mmg kekadang setan byk hasut suruh bercerai berai, yg penting solat jgn tinggal , doa pada Allah kuatkan jodoh dan lembutkan hati mak ngan pak kat kampung, eloklah rita beralah, org yg beralah ni bukan bererti kalah , tapi lagi mak pak mertua sayang kalau kita hormat mereka mcm mak pak kita kan.. to ayu, ko mmg tak best..tak best..dan tak best.. sekian

    0
    0
    • ieyda says:

      baru je nk cakap… btol tu. solat jgn tggal. baca al-quran byk2. kalo solat pn berlobang2, ALLAH pn x redha. bila ALLAH x redha, mcm2 benda x jdi.. fhm2 je la bile hdup x berkat.. ni x, hidup nak bahagia. kalo bley nk sume doa dmakbulkan.. tp ibadatnya krg…

      *x bermaksud utk kata kt sape2 ye =)
      just utk renungan kite bersama
      renung2kan dan selamat beramal =)

      0
      0
  28. cinta says:

    siang gaduh mulut…malam gaduh atas katil…huhu….

    0
    0
  29. leya says:

    huhuhuhu… suka ngan statement aidil.. very gentleman.. moga rita ngan aidil bahagia smpai akhir hayat.. amin..

    0
    0
    • katil says:

      aku tak pecaya lah aidil tu….artis ni cover ja byk…pas ni kita akan terkejut lah baca paper…..

      0
      0
  30. Rin says:

    jgn sebok lah dgn ksah rmhtgga org.. biasa la ada psg surutnya.. kjap gaduh kjap sayang.. pkahwinan tu ibadah mstilah tdapat byk kberkatan..
    bezanya mnusia pndai mngawal + mcorakkannya atau tidak jek..

    dan psl ayu tu, saya hrp dia tidak bkhwin.. wkakkaa <<<– dengki

    0
    0
  31. sri says:

    alhamdulillah…
    sukeeeeeeeeeeeeee sgt baca statement aidil.
    ramai yg sygkan couple berdua ni…
    nk2 si kecik yg x fhm ape2 tu…

    hrp2 perkahwinan mereka berkekalan hingga hujung nyawa.. :D

    kalo diorang nk sanding pon , mak boleh sponsor nyah… ahaksss

    0
    0
  32. jogo says:

    Kesian pulak… komen kat atas semuanya macam nak salahkan si ayu tapi tak pernah lak dengar dia komen pe pun pasal rita-aidil mungkin salah faham kot…… rita-aidil harap jodoh korang panjang dan usahalah ke arah kebaikan bukan untuk orang lain pon utk kehidupan sendiri gak

    0
    0
    • hantu says:

      brani pulak dia nak komen depan2?? nak terjun kolam renang kerrrr??? menanguk di air yang keruh…. dah tau hub fmly aidil xbaik ngan rita lagi nak keruhkan keadaan… apa la salah kalau eratkan….

      0
      0
  33. ALong says:

    Salamm..bagus lah kalau dh damai at lest yang lepas buat pengajaran. Mungkin kesilapan lalu sebagai landasan untuk bahagia

    Buat abg nara nampak sangat terlalu menyalahkan Ayu raudah sampai banyak komen yang menuduh mencaci dan menghina dia, bang nara oiii kita tak tahu pun cerita sebenar…kekadang manusia ni suka manyalahkan orang lain tapi tak pernah menoleh kebelakang lihat salah sendiri, saya bukan peminat ayu raudah pun cuma saya sedikit kecewa..tittle ni dah cantik cuma tercalar sedikit sebab bang nara sengaja je nak tambah api……..

    0
    0
    • SWEET says:

      Betul juga ckp ALong
      Sedey
      Org ketiga yg kaki menyampai
      Entah betul ke entah tidak
      Hanya mereka dan keluarga mereka je yg tau
      x pasal Ayu yg kena maki hamun oleh Rita

      0
      0
      • ALong says:

        Betul yang kita baca tak semestinya betul, kalau macam dah menyalahkan ayu raudah dah semua orang cakap dia perosak rumah tangga orang tambah statment bang nara tx pasal pasal dia kena.

        0
        0
        • AbangNara says:

          bukan abang nara yang cakap. rita rudaini yang cakap. cuba baca entri sebelum nie

          0
          0
        • yup. find entri tu. haishh..jgn main tuduh je..

          0
          0
        • along says:

          Yang diluahkan tak semestinya yang tepat, mungkin rita mendengar dari pihak lain, ayu cakap lain org yang menyampaikan lain senang cerita kita hanya harus mendoakan kebahgiaan Rita dan Aidil tak perlu lagi untk mengaib kan atau terus menambahkan kebencian org pada AR.Kita tak berada dan tak menjadi mereka situasi sebenar pun kita kabur jadi lebih baik kita mendamaikan dari terus menimbah minyak petrol.

          0
          0
        • hantu says:

          pokok xkan goyang kalau xder beruk goyangkan… heeee

          0
          0
  34. Clipkertas says:

    tahniah rita n aidil…

    tp mmg ku trgelak jgk ler bc statement nie…
    dlm kecoh2 tp sebenarnyer Allah bg Ujian yg ade hikmahnyer…
    moga slps nie, bahagia dgn kehadiran cahaya mata yg kedua…

    0
    0
  35. kicap tamin says:

    ada org sampaikan kat rita apa yg ayu cakap .Mmg lah ayu tak cakap kat suratkhabar .Kira ayu ni bawak mulut la .Satu pengajaran buat ayu .. jangan percaya dgn org .. mungkin mereka yg menokok tambah cerita .Dia ni mangsa keadaan ..

    0
    0
    • katil says:

      belum pasti lagi ayu puncanya…rita pun percaya dgn wartawan?…. lainlah kalau ada rakaman sbg bukti….rita punya statement psl ayu tu juga sebenarnya berbaur jeles dan hasutan kpd keluarga suaminya ..dgn niat yg tak baik….balas dendam terhadap sesuatu yg belum sah kebenarannya…. kalau keluarga suami tak terima rita jgn lah pula balas dendam terhadap ayu….supaya tidak diterima sama…. dunia artis mmg penuh kepura2 an..

      Kpd yg buat komen di sini jgn lah percaya statement psl artis 100% lebih byk auta daripada fakta…

      0
      0
      • budi says:

        “wartawan + krew pengambaran tu” pun bongok..kalau ayu mengata RR sekalipun tak yah lah bawak mulut..duk diam dah ler..atau tegur balik apa yg Ayu ckp..nmpk sgt ada kalangan wartawan tu batu api nk laga2 kan org..

        0
        0
        • Kasih says:

          Budi : sebongok2 wartawan tu, ko baca gak kan apa yg drg tulis?? ko nk tau gak kan apa citer yg drg dpt??

          pls la, jgn wt statement bebukn ttg wrtawan ok.. bkn smer wrtawan mcm tu.. ada dikalangan artis ni mmg rapat dab baik gan wrtawan, so mmg menjd tmpt luahkan perasaan..

          rita ni mmg baik gan smer wrtawan dan ada yg menjd tmpt dia luahkan mslh…

          wrtawan x hingin pun nk korek citer dlm kain artis kalo artis x citr sndr.. ddk ditmpt wrtawan dan industri then br tau… jgn nk salah kan wrtawan sbg batu api lak…

          0
          0
        • budi says:

          ello KASIH..ade aku kate semua wartawan ke..kan aku tulis
          ” wartawan … TU” … “ada di kalangan” maknanya tak semua..ko tak fhm ke..Kalu ko tak fhm ko duk diam2..wekkk!!..

          0
          0
  36. hanifa says:

    syukut alhamdulillah… kekal hendak nya hingga ke akir hayat..
    pd ayu… xbaik runtuh kan rumahtangga org.. setiap kejahatan ada balasannya… insaf la..!!
    aidil apa yg kamu ckp TUNAIKAN….

    0
    0
  37. msmifa says:

    harapnya kekal jodoh dunia akhirat~ doa yg simple ikhlas dan suci hehe

    0
    0
  38. itik pening says:

    aku pun suke ngan couple nie..moga kekal smpai ble2 n berbahagia dgn anak2..berubahlah demi mase depan ank2..

    0
    0
  39. Moga jodoh kekal……kesian tgk si rita ni huuhuhuhu

    0
    0
  40. BeruangBersayapBiru says:

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa seronoknyer aku!!!!!!! haha best2.. semoga diorang kekal. risau btol aku hari tu takot bercerai berai sampai x lalu nak makan. =p

    0
    0
  41. wawa says:

    alhamdulillah..temui jalan penyelesaian…tabik ngan aidil…kpd ayu…malu la oii…cite kat press macam2 …rombongan tak sampai2 gak…eiiii….

    0
    0
  42. awek cun says:

    wah syukur alhamdulilah..dpt baby lg..kali ni harap2 baby girls mesti cun mcm mamanya rita…

    0
    0
  43. Erin says:

    taniah cuz bakal dpt baby lg..sy sokong Rita walaupun sy tdk minat Rita..Sy rsa selama dia kuar statmnt kt media krn itu sje jln dia..
    Rita,People in real relationships know that fighting is a normal part of being in a relationship..so,sabar n pertahankn hbgn korg..
    U n Aidil look cute together..beautiful couple

    0
    0
  44. maia says:

    suke sgt tgk rita n aidil..hrp2 diorg dpt baby girl pulak..even rita 10 thn beza umur dgn aidil tp xnmpk beza sgt pn sbb rita pandai jage bdn..xmcm ayu raudhah yg nmpk mcm mak janda kg tu..dhnye kepoh nak mampos..mule2 kasi statement family zaquan dh trime die,pastu heboh nk bertunang pulak..tup2 trus cite psl nk kawin pulak..smpai skrg 1 ape pn x jd lg..xtau malu punye ppuan..cr publisiti murahan..sejak gosip die dgn zaquan la die byk dpt offer b’lakon..ha skrg hrp2 sekor producer pn jgn amik die b’lakon sbb org dh mule meluat tgk muke hipokrit die tu b’lakon kt tv..pdn muke kau sape suro busuk hati sgt!laki bodoh je yg nk kt betine low class mcm kau ni..dhnye kuat brangan..muke kalau cntik xpe jgk…mekap 10 inci!blah la!!

    0
    0
  45. lela says:

    to RD n aZ moga hubungan kalian kekal hingga ke akhir hayat.korg mmg sweet sgt2.bagai pinang dibelah dua.ditambah pulak dgn anak2 yg comel.korg mmg kelas lah!!

    to ayu: udah2 le tu menjaja cite ye.xckp dgn cite psl impian perkahwinan awak yg blum tentu m’jadi tu nk sibuk pulak jaja cite buruk psl rita n aidil.sy suggest awak pg la cermin diri awak tu dulu.kalau termakbul pn impian awak nak kawin dgn kembar si aidil belum tentu awak akan bahagia.keluarga si kembar tu pun terima awak sbb tak nak pisang berbuah dua kali.si kembar aidil tu boleh thn jugak prangai playboy nye.baik awak jage bf kesayangan awak tu betul2 dr sibuk hal org lain.

    0
    0
  46. moga2 tiada buruk berlaku dan akan bahagia hingga akhir..

    0
    0
  47. nama saya says:

    dulu2, pernah tgk rancangan apa ntah kat tv, fasal kembar an dijemput kembar dua orang ni. bila si pengacara tanya kat zakuan, apa yang dia tak suka ttg aidil (abang dia), dia cakap satu je.

    aidil ni mmg tak pandai marah. dari kecil dia mengalah je. dan banyak sabar. even kalau zakuan yang buat salah, aidil sanggup bekap adik dia tu, n masa zakuan cakap macam tu, aidil senyum je, mmg nampak dia matang.

    dia kawen dengan rita secara rahsia mmg salah, tapi satu sudut dia tunjuk yg dia bertanggungjawab, taknak usung anak org walaupun dah janda ke sana sini tanpa ikatan.

    semoga allah melapangkan masalah diorang, dan memberi jalan penyelesaian yang paling baik, amen…=)

    0
    0
  48. BumbleBee says:

    tahniah Rita….jaga kandungan elok2…doakan anda dpt baby gurl plak…semoga suami berlipat ganda semakin sayangg…~

    Ayu Raudhah: jangan kacau hidup org.nasib ko x tau lg..

    0
    0
  49. meera ameera says:

    tahniah….tumpang bahagia dgn anda berdua…pasangan cocok….stiap masalah ada penyelesaiannya….sabar lah dlm menempuh alam rumah tangga…InsyaAllah kekal bahagia…amin

    0
    0
  50. saya says:

    alhamdulillah… bagosz lah kalo bdamai… tahniah utk anak ke-2 dlm kandungan tu ye rita n husband!

    0
    0
  51. anor says:

    opsss…ckp psl ayu-zakuan ni..ada member org setaman ngan family zakuan. diorg sendiri takde dgr kata2 dr family zakuan ni nak anto rombongan ke pape ke..aiyoh! bikin malu plak if pihak ppuan yg lebih2

    0
    0
  52. RaTu says:

    UtK Aidil & RiTa ~ bykkan berdoa kpd Allah semoga rumahtangga yg dibina utuh dunia dan akhirat…Bykkan bersabar insyaAllah kebahagiaan tetap milik kamu.

    UtK Ayu ~ Perjalanan kamu masih jauh,…masih blum pasti. Segala2 nya masih diawang-awangan. Lebih baik fikirkan tentang impian kamu bersama Zaquan (itupun klu menjadik) drpd menjaga tepi kain org lain sedangkan kain sendiri da nampak rabaknyer..

    0
    0
  53. Carpenter says:

    Walaupon ramai yg kutuk Ayu tapi pada aku,, Ayu tu mmg cantik n ayu. Cuma mmg dia terlebey excited ttg hubungan dia ngan Zaquan. Padahal Ayu boleh dpt lelaki yg lebih baik dr pemain bolasepak tu.Ank jutawan ke, hartawan ke, kerabat diraja ke tapi Zaquan jgk menjadi pilihan hati. Hrpkan rupa ensem, boleyke rupa tu wat hidup senang????
    Utk Rita. semoga kekal hingga akhir hayat.Amin.

    0
    0
    • aetuju says:

      betul tu ayu memang cantik org kutuk dia sedangkan beum tentu dia salah kan kami sokong ayu..biarlah diam tx bererti salah..cuma slaahnya mungki ayu sedang dilamun cinta yang mendalam tu yang dia kecoh semacam kita pun kalau fall in love tentu angau cam dia

      0
      0
      • kau says:

        ayu bersalah ker tak aku xpasti tp aku sgt pasti ayu mmg xayu dan xlawa sejak dulu lagi. muka biasa2 yg teramat. gemuk juga pasti… kalo ada anak hartawan nk kat ayu aku mmg xpercaya, kalo zaquan aku percaya sbb zaquan tu pun culture shock, asal glamer jer dia rasa cun. kalo dia xculture shock konfem dia nampak ayu tu biasa2 mcm pompuan2 xcantik lain gak…

        0
        0
        • aetuju says:

          Bila berbicara ingat kau juga manusia, kurang orang lain kau nampak tapi kekurangan diri sekuman pun tak nampak, kau dok ngutuk org itu semua ciptaan tuhan at least dia masuk TV ekau adooooooooooooo ko

          0
          0
        • dah says:

          ko ni jakun tv ker aper. yg huduh sedar diri org xkan mengata, ni huduh pastu perasan lawa n nak dengki2 ngan org lawa plak. saper xmenyampah…

          0
          0
    • hantu says:

      hmmmm…korunk budget zaquan yang terhegeh2 kat ayu ker?? hahahaha… kalau xtau crita mcmna diaorg kenal, jgn sesedap tangan menaip…. AYU YG MTK DIKENALKAN DENGAN ZAQUAN MELALUI SEORANG PEMAIN BOLA SEPAK JUGA. BUKAN ZAQUAN YANG TERHEGEH2 MTK NO TEPON KE, NAK KENAL AYU TU….

      0
      0
  54. yana says:

    Tahniah rita n aidil..hope 2nd baby is girl…mesti comel cam parentsnya..kalau betul statement aidil..respect sangat…suka sangat kapel ni…hope bahagia hingga kehujung nyawa……….

    0
    0
  55. bibir says:

    to famili aidil: jaga2 la mulut, jgn sindir2 atau kluarkan kata yg boleh menyakitkan hati, sama2la jaga kalo dah bukan rapat sgt camni, buat xtau dahla demi jaga hati anak sbb itu isteri dia. kalo nk mengata jugak, katala dibelakang aidil n rita. hormati hubungan suami isteri
    to rita: diam jerla bila jumpa diorang
    (kluarga aidil jgn lak merungut rita sombong sbb dia sensorang masa berjumpa kamu sekeluarga)
    to aidil: sabar dan dgr rungutan rita sbb dia xleh nak membalas sindiran famili kamu sbb jaga hati kamu, jadi pandai2la kamu defend rita bila kena sindir masa tu jugak depan2 rita. ini akan membantu meningkatkan kesabaran dan kasih sayang rita dan perjumpaan dgn keluarga kamu bukan lagi sesuatu yg menjengkelkan malah amat selesa dan mungkin ditunggu2 sbb masa itulah dpt lihat bukti betapa aidil mmg pelindung rita. tp kalo suami dah defend isteri, 2-3 kali dah cukup utk buat org diam selamanya dan xulangi sbb ketegasan suami (at least depan aidil, rita n anak2 mereka menghormati, kat belakang lantakla)

    0
    0
    • bukan RITA says:

      betul2….suami jgn jadik dayus…bila org mengata bini senyap mcm tukun mcm mengiyakan…..stress gituh dpt laki tukun gini……benci2…..buat yg suka sebok rumahtangga org….sila tengok kain sendiri yg rabak nampak bontot itam legam…opssss

      0
      0
      • anti lelaki bacul says:

        Buat keluarga Aidil..maybe sekarang ni RR bukan menantu pilihan tapi kita kena akur ketentuan Allah..mungkin satu hari nanti RR ni lah yang akan menjaga mentua dan ipar yang baik.. terimalah RR seadanya… siapa kita nak menghukum RR walaupun dia janda masa dia kahwin dengan Aidil..

        Janganlah sebab RR ni artis, kita bersangka buruk dengan RR..tak semestinya org yang bertudung labuh tu lebih baik dari org yg x bertudung… amalan kita hanya Allah sahaja yang akan menilaikannya…

        Buat keluarga Aidil & Rita… berdamailah…..terimalah ketentuan Allah dengan hati terbuka….

        0
        0
        • itulah says:

          xyahla citer yg tudung n xtudung plak. xtudung konfem dosa. tudung tu wajib. ayu yg mulut jahat tu pun xpakai tudung gak. rita pun xpakai. memey suhaiza yg rampas laki org xpakai tudung, abby yg laki kena rampas pun xpakai tudung. waheeda yg rampas laki org pakai tudung, maiza yg suami dirampas pun pakai tudung. bagi ayat lainla, xseswai benar tu. kurang ajar tau tak…

          tp mmg menyampah, selalu yg mertua dengki itulah yg akan jaga mertuanya. yg lain lepas tgn dgn seribu alasan. yg dibenci terima dgn diam sbb mmg diam sejak awal pun sbb xrapat tp sbb ingatkan dosa pahala terima jerla jaga mertua yg menjengkelkan dgn sabar tp kekejaman yg pernah dilakukan mertua bawakla sampai ke kubur. peace ttp peace…

          0
          0
  56. coyote ugly says:

    penat aku baca statement org lain ne…buang yg keruh ambil yg jernih…***cuma, bila kita jumpa cinta kita yg sebenar, segala masalah akan dapat diselesaikan dengan sebaiknya…itulah keabadian CINTA****

    0
    0
  57. SWEET says:

    Ingatlah…Jika dimarah kamu DIAM
    Jika difitnah kamu SENYUM
    Jika dikeji kamu KETAWA
    Nescaya dgn berbuat demikian
    Kamu tergolong org2 yang SOUND TROBLE
    hehehehe

    0
    0
  58. SWEET says:

    Kalau dapat bini muda nampak BABY DOLL
    Kalau dapat bini sederhana muda pula-nampak
    BARBIE DOLL
    Tapi bila dapat bini tua-nampak PANADOLL

    0
    0
  59. manis gule says:

    alhamdulillah…..bagus la macam tu..happynye i dengar…

    0
    0
  60. akus says:

    buang yang keruh ambil yg jernih..mengeratkan silatulrahim adalah amaln yang mulia dan mendapat pahala serta keredhaan allah…amin..

    0
    0
  61. pemerhati says:

    Hepi dengar kenyataan Aidil. Tenteram r/tangga kalau semua berfikiran macam Aidil. Sungguhpun muda awak matang Aidil. Rita pls, contohilah Aidil. Ambil lah kes ini sbg pengajaran & jgn diulangi. Moga bahagia, kekal selamanya. Fikirkanlah hal anak2, jgn suka buat-buat & cerai..

    0
    0
  62. Kasih says:

    Rita & Aidil : gan kabar gembira rita mengandung lg, tu tntanya jodoh kalian mmg kuat dan hebat krn anak2 lah pnyelamat umah tangga… rezeki dr Allah tuk x disia2 kan…

    tahniah wt aidil krn brani buka mulut tuk memberitahu smer yg dia sgt2 syg dan cntakan rita dan anak jg fmly, walau dlm keadaan tersepit, insya Allah akan ada bantuan dr Allah tuk kalian yg jujur dan sabar…

    walau mulut terkunci, rita bkn lah sombong atau salah tp mengelak tuk lbh memanaskan keadaan lg… demi memandang maruah dan air muka aidil & ank2 rita hnya berdiam diri…. dan diam bkn bereti kita salah kan…

    didoakan hubungan kalian dlm ikatan perkhawinan ni kekal aman bahagia dunia akhirat smp ke syurga smbl di temani ank2 yg soleh & solehah, Amin….

    0
    0
  63. rashid says:

    Tengoklah di kan Kapten Pasukan Negeri Sembilan…bab rumah tangga ni ujung jari jek…tahniah aidil..

    0
    0
  64. syasya says:

    aku baca kat majalah wanita bulan lepas…. “PERTENGKARAN MEMBUATKAN KITA MAKIN TERANSANG” sebab tu Rita mengandung.. makin gaduh makin geram laki dia tgk dia… heheheheh!!!!

    0
    0
  65. Oden says:

    Oden punya mokcik suko benor citow psl ni kat mok oden…doh dudok dekat famili kembar tuh….Mok Oden kato famili kembar toh mmg camtoh…org taman dok kisah famili publicsitinur…

    0
    0
  66. Kuncu_jahat says:

    Alhamdulillah dan tahniah… tp jgn plak dah pregnant ni tetibe cerai lak.. mintak simpang malaikat 44…. semuga aman…aminnnnnnnn

    0
    0
  67. maknya Galang says:

    MAK AYAH mana yang tak sedih dan malu bila anak bujang kahwin lari dengan JANDA LEBIH BERUSIA. Ini hakikat yang sesiapa tak boleh nafikan…..
    Dah nikah secara sah, maka pepandai le MENANTU PEREMPUAN tu tackle hati keluarga mertua…..
    Tak pelu le MENANTU tu asyik MENJAJA CERITA pasal keluarga MERTUA. Buat tambah DOSA aja…..
    Baik le banyakkan SOLAT HAJAT mohon pada Allah biar keluarga MERTUA boleh menerima & menyayangi MENANTU.

    0
    0
    • hantu says:

      penah dgr ke rita dok kutuk fmly aidil b4 diz? now citer ni kuar pun sbb nak btolkan fakta si ayu yg mak bapak aidil xtau…. salah rita jugak ke? salah rita ke kalau dia kawin ngan aidil? betul tanpa restu mak ayah tapi aidil bukan xpernah mtk restu, bukan xpernah bincang, bukan xpernah nak jernihkan keadaan antra aidil, rita n fmly dia tp fmly aidil tetap xleh trima. apa maslahnya ngan janda? malah rasanya skunk ni ramai sgt kot “janda” yang tak pernahnya bernikah.. kalau xkawin, dok buat maksiat dosa sape tanggung? kalau kantoi ke apa ke sape malu? masing2 ada naluri yang memang tuhan beri pada setiap kita so salah rita jugak ker? salah fmly rita ke xpandai mendidik rita sampai bawak lari anak org lain tuk kawin? tp knp aidil follow kalau fmly aidil pandai sgt mendidik anak…

      diaorg dah nak dpt anak kedua dah… citer masih tak surut… udah2 la yer…

      0
      0
    • Lovely says:

      Dok dendiam je Maknya Galang
      Diorang tu xleh terima kalau kutuk Rita
      Kutuk Mak Bapak Aidil
      Aidil & Ayu xpe
      Diorang memang Suka

      0
      0
      • maknya Galang says:

        Mana cerita nak surut…..sebab MENANTU dok heboh membalas kenyataan keluarga MERTUA dalam akhbar….

        Cerita ni akan lenyap kalau SEMUA PIHAK berdiam diri…..tak payah komen apa-apa pasal rumah tangga sendiri dan pasal bakal biras….

        Kalau nak berbaik….bukan dengan KENYATAAN AKHBAR…..MENANTU pergi le jumpa MERTUA. Mohon kemaafan. Kena ingat SYURGA anak lelaki pada ibunya (MERTUA) dan syurga ISTERI pada SUAMINYA.

        Setiap orang kena MUHASABAH DIRI…. apa yang terjadi ini tentu datang dari sifat diri kita sendiri.

        0
        0
        • Kasih says:

          tp cb ingt blk prnh ke rita yg bg kenyataan di akhbar seblm ni?? mencanang ttg fmly aidil?? hnya fmly aidil yg memburukkan lg keadaan…

          bkn salah rita kalo kawin lari gan aidil. sbb aidil tu lelaki yg bole fikir gan waras…

          bkn salah rita dan aidil nk hdp bersm krn mereka berdua ingin membina mesjid dan menjauhi mksiat…

          bkn pinta rita atau aidil bgni episod pekawinan mrk, krn segalanya tlah tertlis sejak azali lg…

          siapa kata rita xprnh cb berbaik gan fmly aidil, tp penerimaan fmly aidil tu terhdp rita yg jd persoalannya…

          apapun kita doakan yg terbaik tuk mereka… krn mereka menghalalkan suatu hbngan… dan meramaikan lg umat2 Nabi…. Amin…

          0
          0
        • Rindu says:

          Sebenarnya yg lebih lebih tu akak akak ipar duai si kembar tu… cakap melebih lebih kat fb…. nak glamourlah konon. Cuba cermin muka tu sikit, sama buruk dng perangai.

          0
          0
        • orang says:

          akak2 ipar tu dengki sbb diorang minat aidil. hahaha. pastu rita plak cun walau sebaya ngan mereka. mereka semua dah nampak mcm mak nenek dah. dengkiiiiiiiiiiiiiiiii. hahaha

          0
          0
    • tiya says:

      setuju2…ank da nk msok dua…jenguk2 la umah mntua 2…ank pon xknl atok nenek dye…buang2 la ego 2 jauh2

      0
      0
  68. syasya says:

    jangan jadi mcm anne dah… ngandung anak ke tiga kena cerai…. last2 sapa yg susah? lelaki senang je.. dah tinggal sesuatu kat pompuan tu terus ditinggalkan… tak takot ke puan rita oi!!

    0
    0
    • SWEET says:

      Rita x takut sebab
      dia ada buat kenyataan di akhbar
      kata JANGAN PAKSA DIRI DIA
      sama ada dia nak baik atau tidak
      dgn mak bapak mertua dia

      0
      0
      • orang says:

        kan ker aidil dah cakap tu rita xkisah mengalah demi keluarga. ko ni kalo benar cerita lama naper nk ungkit. dia ckp gitu pun sbb layanan org dekat dia. saje dengki ngan org cun. yg pasti mulut tu jgn duk sindir2 org lagi, kalo ada jugak minta aidil berkeras skit dgn si mulut dengki tu, esp akak2 ipar yg dengki dgn keremajaan rita tu…

        0
        0
  69. AKU says:

    sape yg mengikuti entri psl RR & Aidil ni dari mula & baca knyataan akhbar yg dibuat sjak mula brita pernikahan mereka akn tau sape yg slalu dok canang citer RR & Aidil ni kat akhbar…org kita ni TABOO sgt klau ank lelaki (teruna ker?) bernikah dgn JANDA walaupon niat tu baik sbb nk mngelakkan maksiat/ank luar nikah dn utk dirikan masjid. Tak restu pnikahan sbb RR tu JANDA? Abis klau mnikah dgn ank dara skrg….sah2 still dara ker? Tak abis2 nk ungkit perkara yg dh lepas…org tu dh nk msuk ank kedua…bukan dok lahirkan ank luar nikah pon! jgn la ungkit2, sindir2 lagi..hati sape yg tak sakit kan? Patutnye bukak buku baru..berbaik2 la, terima seadanye..ni main sindir2..ati sape tak bengkak beb! Diam bukan bererti kalah/lemah/salah…tp sabar ada gak hadnye…

    Pada AR dan sume org ppuan yg blum BERNIKAH….bab mrisik/bertunang nih….jgn la dok canang satu dunia! Blum ada apa2 ikatan yg sah pon…klau x jd bnikah sape yg malu??? Kita ni ada agama dan adat…jd la ppuan yg “tau malu dn jga maruah diri/keluarga” jgn nmpak mcm TERDESAK sgt..smpai aku bca knyataan ko dlm paper , aku yg tersedak!! Kelakau la…

    Pepon…Tahniah utk RR & Aidil utk ank kedua nnti..Smoga pernikahan diberkati & kekal hingga akhir hayat…ni la namanye asam garam rumahtangga. setiap org ada bahagian dan rezeki masing2, mende2 mcm ni yg mngajar kita jd lebih dewasa utk mengharungi cabaran yg akn dtg. Yg dok mngata/merobohkan rumahtangga org tu….tunggu la bahagian korang plak ek?

    0
    0
    • chela says:

      kenyataan ko yang paling best, sebab setakat yg aku baca akhbar, memang yang suka canang, family aidil.

      0
      0
  70. mayang says:

    doakanlah deme bahagia..pada org tua; berhentilah membenci dan hipokrit kunun dh terima RR sbg menantu,..kalau x suka, buat tak tau udahler,..bakper hancurkan umahtangga org tu..and kpd AR;..fokuskan kpd diri sendiri,..jgn nak heboh psl org len,..jaga kain sendiri yg trkoyak tu dulu…

    0
    0
  71. […] hubungan saya dengan Rita semakin baik“. Kami harap perkara ini tak berpanjangan memandangkan Rita pun sedang mengandung anak yang kedua. Untuk makluman, Aidil sengaja tidak mahu membatalkan sulh sebab tak mahu susah-susah daftar semula […]

    0
    0
  72. Ninie says:

    Untuk Rita buang yg keruh ambil yg jernih…..sudah2 la tu,mana ada masalah yg tak dpt diselesaikan…….bincang baik2,Anak pun da nak masuk 2,i suka tengok family u happy,JADILAH ISTERI,IBU & MENANTU YG BAIK….HOPE U HAPPY……….ok

    0
    0
  73. cikgu la says:

    aidil kenalah matang dlam berfikir..sian ngan Rita..dalam rumahtangga memanglah ada dugaan..dalam apa pun keluarga mesti diutamakan.. lagipun Aidil dah pilih Rita jd isteri jadi jagalah hati masing2.. orang ketiga tak kira siapaun mesti akan mengganggu gugat rumag tangga. tapi selagi kita berhati2 insyaallah tiada siapa akan dapat rumahtangga kita…

    0
    0
  74. putukuning.. says:

    stuju btul dgn kate2 ‘aku’ tu…

    0
    0
  75. wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

    0
    0
  76. porno izle says:

    nsightful thoughts here. Are you certain this is the best way to look at it though? My experience is that we should pretty much live and let live because what one person thinks just — another person simply doesn’t. People are going to do what they want to do. In the end, they always do. The most we can yearn for is to highlight a few things here and there that hopefully, allows them to make just a little better informed decision. Otherwise, great post. You’re definitely making me think! –Barry

    0
    0
  77. wiwi says:

    ayu bodohhhhhhhhhh

    0
    0
  78. wiwi says:

    ayu hipokrik!!!!berlakon pakai tudung…bawak watak baik2
    tapi hakikatnye penipu…aku doakan nanti rumah tangga kau hancur….

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      jangan lah doa kn gitu pada ayu tk baik tau…..tuhan marah…nanti tuhan kasi tebalek……. rumah tangga ayu yg bahgia rumah tangga kau pulak yg hancur lebur manjadi debu amacam?

      0
      0
  79. akulah says:

    gaduh projek gaduh projek gaduh projek beranak,

    0
    0
  80. tiya says:

    jgn komen paper lau xtau cite yg sbnr…xpsl2 nnt tggung dose..muke atau lakonan yg baek xtnjukkn diri owg 2 yg sbnr2nye…ego 2 msti buang jauh2…ank da nk msok dua tp pegi umah mntua pon x…ape cte???
    RENUNG2KAN DAN SLMT BERAMAL

    0
    0
    • naruto shippuden says:

      aku yakin ko yg xtau cerita. yg rita buat ko tau saper citer? ada rita n famili bawak mulut yg famili aidil buat, cubala aidil cerai rita, konfem rita bukak habis pekong sampai famili aidil xleh nak jumpa sedara mara dah. sebab masih belum cerai, rita masih jaga tu. takat xpegi rumah, itu jer rita buat, famili mertua tu lagi teruk sampai rita kekok nak g umah diorang

      0
      0
  81. jyl says:

    Amin-Amin….. moga berpanjangan RITA + AIDIL. Respect Aidil. InsyaAllah dapat membimbing Rita dan Anak dan anak yang bakal lahir. Saya cukup suka Rita di dalam semua drama yang dia jayakan… SAYANGI PERKAHWINAN ANDA BERDUA. sayakan terus sokong Rita & Aidil…. Meng AMIN kan semua yang baik baik saja untuk anda dan keluarga. AMIN!

    0
    0
  82. farnis says:

    sedapnya korang sume ngata si ayu tu. korang pun bkn tau cite sbnr. yang si rita tu, klu baik sgt, ttp kena igt, dlu awk pun penah bercerai gak. pandai2 la bwk diri. x malu ke klu bercerai kali kedua? nt apa org mengata psl diri awk tu..

    0
    0
  83. haha says:

    lorr jgn la bcerai berai ni..masa kawin (berita baik) disembunyikan..dh nak runtuh meruntuh ni (berita x baik), dijaja2, dicanang2..wat statement tu statement ni kat media..adoii2~

    0
    0
  84. Strange this put up is totaly unrelated to what I was looking google for, but it utilized to become indexed on the first web page. I think your performing something right if Google likes you sufficient to place you at the first web web page of the non comparable search.

    0
    0
  85. The very heart of your writing while appearing reasonable at first, did not really work very well with me after some time. Somewhere throughout the sentences you managed to make me a believer unfortunately only for a short while. I nevertheless have got a problem with your jumps in assumptions and you might do well to fill in all those breaks. In the event that you actually can accomplish that, I will definitely end up being amazed.

    0
    0
  86. Would you be interested in exchanging hyperlinks?

    0
    0
  87. The Dhammapada~ For hatred does not cease by hatred at any time hatred ceases by love – this is an old rule.

    0
    0
  88. Good write-up, I am normal visitor of one’s website, maintain up the nice operate, and It is going to be a regular visitor for a long time.

    0
    0
  89. Elza Koes says:

    Thanks so much!

    0
    0