Written by Bella | March 30th, 2017

Sehingga hari ini, pelakon Rita Rudaini masih lagi menerima pelbagai kecaman dan kritikan daripada netizen gara-gara dituduh sebagai punca rumah tangga Aqasha dan isterinya Baizura bergolak. Walaubagaimanapun, Rita dalam temubual terbaru bersama Berita Harian Plus memberitahu beliau enggan ambil peduli tentang isu tersebut.

Buat Rita, lebih baik untuk beliau berdiam diri dan beliau juga tidak kisah sekiranya dilabelkan sebagai pemusnah rumah tangga orang.

Saya tak mahu komen apa-apa. Tak perlu saya panjangkan isu ini. Saya tak kisah apa yang berlaku dan apa yang diperkatakan orang. Saya tidak kisahlah apa orang nak cakap. Biarlah apa saja tanggapan orang terhadap saya. Apa yang penting saya fokus dengan apa yang dilakukan. Saya lebih fokus terhadap perkara yang dincintai. Kerjaya saya harus diteruskan dan apa yang saya mulakan tidak boleh terhenti begitu saja. Saya ada anak untuk dibesarkan.

Terdahulu, Rita didakwa sebagai orang ketiga didalam rumah tangga Aqasha selepas gambar profil Rita di Instagram mirip dengan gambar individu yang berhubung dan bermesej mesra dengan Aqasha seperti yang didedahkan oleh Baizura.

Sumber Berita : BH PLUS

85 responses to Rita Rudaini Enggan Ambil Peduli Dituduh Mengganggu Rumah Tangga Aqasha

  1. Anonymous says:

    si rita ni gatal keletit nak kena rodok sebab dah lama x dapat jolokan jantan
    si aqasha plak gatal pelir nak jolok lubang ketat

    40

    18
    • Anonymous says:

      Kot ye marah sangat pun, bahasa tu jaga lah sikit.

      64

      1
      • kak ta says:

        oh betina. aib bekas laki ko heboh, aib ko endiri pandai pulak ko senyap…

        51

        0
        • Bila Kak Mah Berbicara says:

          dia ni mmg bangsa nak menang je..kalau perati dari dulu..gaduh dgn lisdawati.. dgn alif syukri…lpas tu jaja kisah x suami x bagi nafkah kat media.. mmbuka aib bekas suami sendiri.. lepas tu perli nora danish..konon homewrecker. tula last last dia diaibkan..dia lak jadi homewrecker?. mmmg wanita yg bermasaalah…

          73

          0
        • Kiah says:

          Dunia dah menuju akhir zaman dik oiii..memang trend skrg “kak jan” memburu suami orang..berjaga2lah wahai isteri2.
          ?Lelaki2 pulak ni bab kawin je ikut sunnah…mula lah keluar kalimah2 agama tpi bab solat 5 waktu, kasi duit nafkah ank bini, tanggunjawab…cicir!

          58

          0
        • Tan May Ling says:

          now aku tak terkejut ex husband dia lari…
          b*tch !!!?

          34

          1
        • Anonymous says:

          ayoyo korang sibuk je hentam rita. mcm kes memey dulu dgn norman tu. lepas pakai tudung….semua cakap ” saya suka memey sejak bertudung”. sudaaaahhhhh lah. hipokrit kauorang ni semua…podah!!

          62

          -1
        • Anonymous says:

          alah fans rita. mak cik berak keluar taik keras pun dianggap..wangi. bodoh punya fans.

          23

          2
      • Anonymous says:

        seperti mengiyakan perlakuan nya. sudah lah bitch..x pyk berak tengah jalan lepas tu sorok jubur.

        41

        0
        • LOL says:

          dulu aku minat rita, skg bila dh bgelar prampas hmmm bnci aku gan betina sorang ni. Rupanya selama ni dia plastik sampah!!

          34

          0
        • Anonymous says:

          Pookie masam punya janda. Cakap x serupa bikin. Pergi serang di IG dia.

          6

          3
    • Anonymous says:

      dia ni mmg berlagak….

      20

      0
      • Anonymous says:

        omg, kekwatnya…puihhh.

        14

        0
      • Anonymous says:

        tahniah kepada penyokong2 rita…mana korang? buat2 tidur ke? idola korang sebenarnya…perampas. depan lain belakang lain. korang je bodoh asyik kena tipu selama ni dgn betina hopokrit. akhirnya….tupai jatuh jua ke tanah. konon pejuang nasib ibu tunggal. skrg, baru korang tahu. kesian korang kena game sama rita….

        19

        0
      • aaakulahhh says:

        walaupun aku benci rita hipokrit minah sial ni…
        tp yg amik video ni pn cam x de adab….rita tu dah tua..
        panggil org tu letak la KAK RITA ke..dr suara awak tu cam budak lagi…
        dua dua jenis x de adab

        4

        2
      • Anonymous says:

        die tk sombong la. die sgt peramah ok. pernah dok sebelah booth die. elok je sembang ngn die. pagi ptg die trun jaga sendri booth die ok. tabaik tuduh. mungkin die tk dgr awk pnggil, suasana situ je dh mmg bising

        6

        3
    • Aku bukan rita says:

      Ramai tak suka rita ni, tapi tak la sampai membolehkan bahasa kasar tu.
      Harapnya wife aqasha buat report polis pasal isu orang ketiga ni. Dia kena mulakan kalau nak pertahankan maruah n rumah tangga. So that orang2 lain beringat dan tak berani dah kacau suami atau isteri orang yg boleh sebabkan cerai berai ni.

      39

      0
    • lava says:

      jangan tanya rita je. tanya juga si aqasha tu. jangan berat sebelah.

      35

      0
    • MARI BER HAHAHA says:

      RITA TENGAH ANGAU TENGAH KEMARUK KONEK…WALAUPUN SI AQASHA MUKA KEMPAM MENGALAHKAN KUCING COMOT! NANTI BILA TIBA MASA DAH BENCI…GILIRAN AQASHA PULAK NANTI KENA BAHAN…TAK MAMPU NAK BELIKAN RITA G- STRING DAN SPENDER!

      1

      2
    • jiran says:

      janda yg dah lama x kena jolok…mcm ni la.

      5

      1
    • Puteri manis says:

      tetiba satu hari nanti baizura keluar kenyataan ‘ maafkan saya kerana menuduh rita, sebenarnya saya cemburu dgn keakraban mereka, sebab tu saya bertindak di keluar kenyataan’… mana tau la kan salah faham je..camne ek korang nk minta maaf kan rita… or maybe korang memang x kisah merangkak kat pdg masyar nanti… tp saya respect kat baizura sebab xde sekelumit perkataan cacian dan makian dia bagi pada rita.. dia jaga maruah dan percakapan dia agar nampak classy..yg lain lebih sudu dr kuah… lg teruk dr perangai yahudi…

      2

      21
      • Anonymous says:

        ini lah pegangan hidup si perampas. yg kutuk dipersalahkan. yg meruntuhkan masjid orang dianggap mulia. 1-2-3…fuck you!

        18

        1
      • Anonymous says:

        go to hell lah betina…nk tunjuk warak lak kt sini. kau pun sama je.

        2

        4
      • julie says:

        This rita mmg sesuatu..syg sangat sebagai peminat jgn la sampai sesuatu yg obvious nak dibela lagi..nampak sangat jawapan x selari dengan perangai sebelum ni..utk situasi lain habis segala ayat luar dalam kisah kain dalam jaja pd wartawan bila wartawan tanyakn kenapa isu dgn suami org tu x beri jawapan yg padu explain segala bila wartawan tanya??..rita dgn peminat dia dua2 mental..

        13

        0
        • Anonymous says:

          dah tu kau expect semua org kat Malaysia ni join carut-carut ke? tak perlu kot nak panggil orang mental. Kalau ko benci rita bersebab, peminat dia suka dia pun bersebab. Be fair la.

          1

          1
      • Anonymous says:

        ko cakap camtu sbb ko peminat rita, dulu masa mula2 isu laki rita kena rampas, xde plk fikir nk husnudzon bagai…xde plk fikir salah faham..kutuk berabis…skrg bila rita pulak dituduh perampas, tau pulak fikir smuanya mgkin slh faham….pape jela

        5

        0
      • Anonymous says:

        Dah terang2 ada text messages,plan nak anak Jepun bagai.Fitnah apanya?Cuba bagi perempuan lain mintak anak dr suami kau boleh?Salah faham la sangat

        7

        0
    • Ancoh says:

      Nak ckp 1 je, jgn mengata orang nnt jd kat diri sendiri

      0

      0
  2. reganathan says:

    sama2 gatal. yg sekor tu dah lama tak merasa, dah “lapar” sangat, apalagi tala apa yg dapat le. laki orang tu belakang kira.

    4

    2
    • Anonymous says:

      Kalau dorg dh gatal sgt biarkan je dorg kwin.. org tgh angau tgh mabuk cinta ckp ape pun x jln.. pdhal masing2 bkn2 x pnh kwin x pnh gagal tpi x blaja dari pgalaman.. bkn dh besar tpi dh tua pun.. kawin je nnti tgk kn je sethn dua Rita ni ada x buat pmohonan kt mahkamah sbb Aqasha x bg nafkah walau sehelai spender pun.. Dan akn Ada drama berthn2 utk abis.. tajuknya laki Jepun ku sengkek.. ganti drama lama Aidil x mmpu belikn spender..

      9

      0
    • Anonymous says:

      kan…rita oii culupla duk runtuh masjid org.. byk lg duda/anak ikan luar sana.?

      2

      0
  3. enota says:

    Pakai tudung bergambar dgn laki orang. Tu la yg di namakan muslimah. Tepukan gemuruh sebab melayu islam di malaysia memang hypocrite.
    Untuk kebaikan semua kita keluarkan Fatwa baru untuk janda2 yg terkena penyakit gatal2 p-ki, “Adalah haram memakai tudung kalau nak main dgn laki orang maka tanggalkan tudung dan segala jubah untuk menikmati sessi persetubuhan”

    1

    10
  4. rini says:

    bese la org klu slh mmg x amik kisah / muke tembok sb klu dia komen lebih2 nti pihak sne bini aqasha tunjuk sume bukti terang2 malu plk Presiden janda2 merenyam ni.. RR cume bminat nk komen psl ex duda dia jer walhal ex dia da lame senyap..mgkin sbb hati masih lg bdendam dlm mse same blh plk sakitkn ati pompuan len (bini aqasha) ..so no respek to RR ..lps tgn plk kes dia dgn somi org..

    7

    0
  5. Ritaik says:

    Kalau salah sendiri malas nak ambik pusing. Kalau salah laki ko meroyan dari pagi sampai ke malam~ Hipokrito nyer betina.

    22

    0
    • endo says:

      tu ar. dia ni kuat melenting kalau dituduh suami dia mcm2. ni tuduhan besar mengacau rumah tangga orang. taknak defend maruah pulak. cilaks tul

      6

      0
  6. Anonymous says:

    sah2 mmg dia…klu betul dia x buat tp dituduh…korang tau je la mcmana mulut puaka dia tu mengamuk…ni rilek je x nak ckp apa…ermmmmmm…dasar cakap x serupa bikin…xde pendirian…dulu kesian jugak laki dicaras org…tp sekarang menyampah…padan muka…tgk muka pun mmg tau jenis perempuan jahat…mmg patut kena tinggal dek laki…aidil dah dapat perempuan yg lebih baik

    9

    0
    • Anonymous says:

      Saya setuju part last tu je. Aidil dapat perempuan yg lebih baik. Dulu time gosip gosip Aidil naik, saya geram jugak dengan Aidil bila baca tuduhan dari side Rita. Tapi entah kenapa rasa mcm Aidil buat semua tu bersebab. Macam bukan 100% salah Aidil. Now tengok, Aidil tu senyap je takda isu dengan Zarema. Si Rita ni yg tak habis habis tiap tahun kes Aidil nya. Letih dah baca. Senyap je lah Rita, orang pun tak mengata. Dosa dan pahala kita semua pun tak berterbangan.

      6

      0
  7. mak jemah says:

    janda juling sesuai bg kat mamat bangla je?

    1

    0
  8. Anonymous says:

    kenapa cara dia bagi statement macam memang dia buat salah? hurmm rita please komen..

    5

    0
  9. Anonymous says:

    entah la rita..dulu aku sokong hang sebab hang jadi mangsa zarema merampas laki ko..sekarang ko plak nak rosakkan rumah tangga orang.. kawen jela rita weh..birah sangat dah

    8

    0
  10. senang cerita says:

    dua2 hauk…dua2 low class!!!

    3

    0
  11. MILAH LONDOH says:

    SUDAH2 LA NAK BERBUNYI. POMPUAN MCM DIA NI TERUK, MULUT LONGKANG, HATI BUSUK. DULU MENGATA AIDIL MCM2, KUTUK SAMPAI CERITA DALAM KAIN. TP AIDIL DIAM TAK JWB. SKANG NI MCM NI PULAK. BAGUS SGT. WF AQASHA NI BAGUSNYA, XDE NAK MENGATA KAW2 LAKI DIA SBB DIA PIKIR LG ADA ANAK2, XNAK BURUKKAN BAPAK KAT ANAK2 SNDRI. TP RITA AWAL2 DAH BURUK2 KAN BAPAK ANAK2 DIA, XBAGI ANAK2 JMPE BAPAK, TP CKP AIDIL YG XNAK JMPE ANAK. BANGSA SAKAI SGGH POMPUAN MCM NI.

    7

    1
  12. aih says:

    ini la sebabnya kenapa perempuan kena kahwin.. lama2 biji keletit pun perlukan belaian daripada batang… bila lama x dapat, mula la kacau sana sini…
    please don’t show that u desperate… .

    2

    1
  13. Hajah Norizah says:

    rita ni nk kote je sebenarnya… sebab tu dia pilih si Kasah tu… x kaya pon x pa janji ada benda tu …. yg kaya mesti dah tua so dh x power…

    hahahaha…

    0

    0
  14. Bini says:

    air dah naik kepala tu..laki org pun jadi…beggers cant be choosy.

    1

    1
  15. Anonymous says:

    rita…is a basic bitch.

    2

    0
  16. Anonymous says:

    sundal cover;line

    2

    0
  17. janda juga says:

    burit kembang kuncup nk benda tumpul masuk…baru puas. lama tak kena…boleh gila tau.

    3

    0
    • Ah chong says:

      Wow.. mesti dah bersedia merangkak kt pdg masyar cari rita kan.. dosa rita tu saya x kisahlah.. tapi awak sanggup tambah dosa gara2 x suka rita… rugi agama islam ada umat mcm kamu…

      2

      5
    • pakar psikologi says:

      betul..pompuan kalau sekali dah kena..bila lama x kena boleh mental.

      2

      1
  18. kasturi hijau says:

    wow masing2 ayat komen mcm dh bersedia nk ke neraka.. bersorak syaitan bila melihat ramai yg ikut hasutan mereka dan kasihan malaikat belah kiri tu dok jenuh mencatit dosa2 korang tu.. saya pun x suka pd wanita yg digelar perampas dan lelaki curang ni tp bukan tiket saya utk mencaci maki.. biar Allah je balas..manusia bila org buat kesilapan berbakul2 kutukan dan makian… hopefully korang satu hari nanti x melakukan kesilapan yg seperti Rita buat sebab bila2 masa Allah boleh balikkan perkara yg korang maki dan kutuk tu… takutnya kalau bila kt padang masyar amalan kita dibuang satu per satu gara 2 x menjaga mulut… sesiapa yg x boleh terima komen saya ni ibarat korang ni menghalalkan dosa memaki org… semoga kifarah akan dtg pada korang…

    0

    3
  19. Anonymous says:

    bahasa korang ni knp teruk sgt.. tak malu ke mencarut mcm ni..

    4

    0
  20. sue says:

    bukan nak cakap apa… rita ni kalau benda yang tak betul, dia akan fight habis2an. dia akan make her point. but she is not fighting in this case.. bererti???? hmm….

    7

    0
  21. orgtua says:

    Kalau mengikut track record Rita, hubungan dia tak pernah kekal. Dah dua kali perkahwinan gagal. Sblm jumpa Aidil pernah bercinta dgn Sham Kamikaze tapi ditinggalkan juga. Nak tgk dgn Aqasha akan kekal atau akan ditinggalkan.

    5

    0
  22. Anonymous says:

    hakikatnya takut kerana..salah! k byeee.

    2

    0
  23. JaneB says:

    Rita Rudaini yg kita semua kenal selalu nya akan mempertahankan hak / maruah dia. Segala kenyataan dikeluarkan, segala bukti dia tunjuk..
    tp utk kes ni, dia mcm takde nak mempertahankan apa-apa, komen pun tak nak..
    Agak mencurigakan sangat-sangat…

    10

    0
    • Anonymous says:

      sbbnya——————>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>betulla tewww.. ;(

      0

      0
  24. Anonymous says:

    the life of janda sendu!

    3

    0
  25. Anonymous says:

    rita dan penyokong…2×5 samdol. tuihhhh.

    6

    0
  26. peminat abg donnat says:

    nasib baik donat muslim tu bijak..kalau tidak hmmnnn…habes.

    5

    1
  27. kurma atau karma says:

    inilah kifarah org yg sibuk mengaibkan bekas laki…tup..tup…ko yg nmpak mcm pelacur akhirnya skandal dgn somi org. hehehehe

    8

    0
  28. ain suzana says:

    sebab dah salah., cuba dia difitnah ttg hal ni…pasti meroyan tak habis. silap2 serang bini aqasha atau tuduh aqasha mcm2

    3

    0
  29. noname says:

    jagalah kata wahai saudara islamku..azab kubur itu mengerikan

    2

    1
  30. akak akak sangat says:

    Boikot DFKL2017.

    4

    0
    • Anonymous says:

      Saya terfikir, selamba DFKL teruskan ambil Rita jadi pengacara sedangkan gosip ni sedang bertebaran. Macam tak terkesan langsung. Agaknya industri tahu, artis ramai peminat. Perangai tak elok pun peminat sokong je. Kalau zaman dulu, ada kes sikit confirm senyap dari media sebulan dua baru tunjuk muka balik. Sekarang industri makin pelik.

      3

      0
  31. ouch! says:

    such an asshole attitude..
    patut lah meroyan selalu..
    memang patut laki2 kau terdahulu tinggalkan kau, tak beri muka..
    aqasha tu pun species jantan nak variety atas katil aje..takde lebih2 sbb dia tu duit pun takde..

    4

    0
  32. Datin Red says:

    betina haram jadah mcm ni mmg patut kena baling spender…

    2

    0
  33. rakan artis says:

    dah terkantoi salah dia. cuba salah org lain…kt semua reporters dia buka mulut.

    2

    0
  34. Mak Becok says:

    Dasar si betina sund*l! Kalau dah buat salah, sampai hampir nak merobohkan rumahtangga orang dan membuatkan isteri/anak2 jantan sama-miang tu menderita, minta maaf ajalah! Tapi nak tunjuk sombong – boikot si artis betina sund*l ni tak sedaq diri ni!

    2

    0
  35. Cik Kitty Slumber says:

    Assalammualaikum semua…Rasanya tak perlu kot nak jd batu api memburukan lg keadaan…sy bukan fans Rita, Aqasha or Baizura..Tp yg sy tgk komen2 korg tu agak melampau..Kite tak tahu apa yg terjadi sebenarnye..Mungkin korg je berlebih2..tp pihak dieorg dah okay…Anyway…sy bkn nak ckp lebih2…kene ingat ye..korg2 semua mst ada anak…maybe benda ni x jd kt korg…tp..berbalik dkt anak korg…Jd…jaga bicara korang…Jangan menyesal di kemudian hari..dieorg masih ade parents..apa perasaan dieorg bila anak dieorg kena mcm ni…and apa perasaan korg bila anak korg pulak yang kena nnt?beringat2 ya before memberi kenyataan..

    4

    4
    • Mak Becok says:

      Menyamaqkah lu ni?!! Kacau rumahtangga org. sampaikan si isteri/anak2 si jantan miang tu menderita, si betina sund*l ni lu pertahankan pula?! Lainlah kalau nak dijadikan madu secara sah; bukan setakat beromen miang!

      Artis betina gedik ni dah takut kena boikot! Padan muka!

      1

      0
      • Anonymous says:

        Betul. Saya setuju kalau orang nak bermadu, tapi guna cara baik. Bukan main caras je. Poligami tu tak salah, yg salah cara seseorang tu. Ambil janda jadi bini no2 pun tak salah, tapi pilih hat yang elok lah. Tujuan asal pun kena tengok jugak, bukan takat nak sedap je. Kahwin untuk bina masjid kita, bukan runtuhkan masjid orang.

        0

        0
  36. ohyeah.. says:

    kita kena sentiasa beringat bila nk mengata org. tiba2 kita balik yg terkena. dunia ni bulat. mcm org putih kata “what goes around comes around”

    4

    2
    • Puih says:

      Kena batang hidung Rita baru nk ingat tuhan. Selama ni yg gigih dok cerita aib si ex laki ko buat2 buta???

      7

      0
  37. Anonymous says:

    Sebagai org muslim ap kt perlu buat kalau ad kes cth janda merobohkn masjid org? Duduk n tgk je ke? Doa yg baik2? Mmg semua nk kena berserah tnpa usahaa??..mmg mjlis agama n undang2 xboleh denda ke org terkutuk mcm rita ni? Sy dh berkahwin..sy sendiri akn mengamuk kalau suami menggatal dgn prmpuan lain..dan ad unsur galakn dr pmpuan gatal mcm nii..
    Boleh x bg satu solution..ni bkn prtama kali..byk kes pmpuan gatal kacau suami orh.

    2

    2
  38. embun says:

    SELAMA NI LANTANG SEKARANG TAK NAK KOMEN APA2…

    geram betul rasanya

    Tp apa masyarakat mahu?
    mahu terus menonton drama yang ada scene romantik tp pelakon yg juga manusia nak menidakkan perasaan yang lahir dari melakukan scene2 mcm tu?

    itu tak masuk lagi apa disebalik tabir kena sentiasa bersama nak berlatih melakukan adegan2 romantik itu

    Adakah kt juga menyumbang kearah itu dengan menonton drama2?

    5

    0

Leave a Comment

Optional