Written by AbangNara | April 30th, 2012

Abang Nara tak tahu apa hubungan penulis Berita Harian, Raja Nurfatimah Mawar dengan Rita Rudaini, namun Abang Nara kagum kerana dia banyak memberikan maklumat terkini perkembangan Rita dan Aidil. Terbaru semalam di dalam BiPop, di dalam ruangan Raja, Rita Rudaini mendakwa yang Aidil banyak menipu ketika memberi kenyataan kepada media.

rita rudaini

Berikut ialah artikel penuh tulisan Raja Nurfatimah Mawar di dalam BiPop semalam untuk tatapan anda:-

Apabila hati disiat-siat, tiada lagi kebaikan yang kita nampak. Gelora pelakon cantik, Rita Rudaini Mokhtar menghadapi krisis rumah tangga bersama suaminya yang juga pemain bola sepak kebangsaan, Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak bagaikan gelombang tsunami. Seorang kata begitu, seorang kata begini.

 

Tapi Rita bengang dengan kenyataan Aidil yang didakwanya banyak berbohong, banyak bermuka-muka. Rita juga sedih dengan kenyataan Aidil dalam sebuah program TV minggu lalu. Aidil kononnya tidak mahu mengaib dan memburukkan Rita.

 

“Apa maksud Aidil, buruk sangat tingkah laku saya sehingga memaksanya bertindak meninggalkan keluarga? Kalau Aidil nak tahu, saya lagi rasa aib dengan tindakannya meninggalkan saya dan anak-anak! Kami bagaikan tiada harga langsung buatnya”.

 

“Saya nak tanya Aidil, apa perkara yang mengaibkan sangat? Saya cabar Aidil dedahkan. Saya tidak takut, saya dan anak-anak adalah orang yang teraniaya.”

 

Hakikatnya, Aidil banyak menipu dalam kenyataan sama ada dalam program TV atau di dada akhbar dan majalah. Sudah-sudahlah menipu Aidil. Ingatlah, Tuhan tahu pembohongannya itu. Saya hairan mengenai Aidil. Dulu dia tidak pandai berbohong. Tapi, hari ini, saya lihat sisi lain pada diri Aidil. Percakapannya banyak menipu dan propa! Orang luar pun dapat menilai ketelusan hatinya.

 

“Konon terlalu merindui anak, siang malam teringatkan anak dan menafikan abaikan tanggungjawab, tapi sudah masuk lima bulan meninggalkan saya bersama Airit Rayyan Rizqin, 4 dan Airit Qaqa Arjuna, 1, berapa dihulurnya?”

 

Kalau SMS pun tanya anak but apa? Bukannya nak tanya susu anak masih ada ke, makanan anak cukup ke? Sejuk sikit hati saya kerana masih ada sifat tanggungjawab. Ini tidak, nafi abaikan tanggungjawab, tapi keperluan anak tidak pernah tanya pun. Itu yang dibilangnya masih waras?”

 

“Siapa pun boleh tanya anak buat apa, bukan kena duit pun. Saya ingat lagi kenyataan Aidil dalam program TV berkenaan, ‘tanya khabar anak, itupun sudah cukup’. Saya pegang kata-kata Aidil, cukuplah sekadar bertanya khabar. Selepas ini, jangan pula timbul cerita lain, nak ambil anak atau nak bawa mereka bermalam.

 

“Bagi saya, jika Aidil seorang lelaki gentleman dia akan melafazkan talak dalam rumah. Tapi apabila suami meninggalkan saya dan anak-anak begini, abai nafkah zahir dan batin, dia bukan lelaki sejati. Buruk baik, Aidil tidak sepatutnya meninggalkan rumah tangganya.”

 

“Saya reda dan boleh terima jika Aidil merasakan kami sudah tidak sehaluan dan mengajak saya ke pejabat agama tanpa dia meninggalkan rumah. Kalau talak di tangan saya, mungkin sudah seribukan sudah jatuh talak dengan perangai seumpama ini.”

 

“Nak bercerai biarlah secara elok, bukan lari seperti perompak. Kalau tiada anak, tidak mengapa, ini ada empat biji mata di rumah. Kasihanlah anak-anak saya!” kata Rita.

Es0k(hari ini)kes lafaz cerai Rita akan disebut di Mahkamah Syariah Petaling Jaya. Kita tunggulah apa akan berlaku…

Semoga kisah rumah tangga Rita Rudaini dan Aidil akan dijadikan pengajaran dan iktibar untuk kita mengharungi kehidupan sebagai suami isteri.

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

216 responses to Rita Rudaini Dakwa Aidil Banyak Menipu

  1. fh says:

    aidil dayus bodoooo!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 116 Thumb down 7
    • yaya_yumi says:

      ape2 je la kau aidil!! da wat salah mmg cmtue la.putar sana putar cni…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 89 Thumb down 5
      • yeah, let’s start a war! avenge! avenged sevenfold!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 9
      • enemy, show me wattaya wanna be, i can handle anything, even if i can handle you!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
      • Mulut Puaka says:

        Hal-hal rumahtangga tak yah citer kat public la. Tak sesuai. Better remain no comment je la

        Hot debate. What do you think? Thumb up 25 Thumb down 19
      • Mulut Puaka says:

        Korang sukakan nak sibuk2 jaga tepi kain org, hal rumahtangga org. Nak komen2 dan menghukum sapa salah sapa betul mcm. I tak side saper2 but hal2 rumahtangga especially hal2 masjid yg diruntuhkan ni mmg tak sesuai utk tatapan umum. We have lawyer & Mahkamah Syariah to handle the case. Just imagine one day klu sesapa shj yg bercerai, r u going to kompang satu FB/Twitter bagitau semua org hal buruk baik rumahtangga. At the end of the day people laughing on ur stupidity.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 6
      • ok fine…sama2 menipu!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 12
      • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 36
      • nini says:

        ngok ngek sungguh footballer m’sia nie….tanya khabar anak jer rase da cukup?? kalu aq pon boley…umor dah hampir 30-an tp x matang lg rupenyer…mak ckp camnie buat, kembar ckap camtu ikot…kalu camniela, ko nie x penah layak pon utk kawen sampai bile2..!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 1
      • manusia mana yang tak penah menipu…pengomen ni semua pernah menipu..termasuk saya sndiri..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
    • antiKEMBOR says:

      RITA.. Best woman like you will WIN.. Tak sabar nak tunggu aidil melompat kat mahkamah esok.. :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 92 Thumb down 10
    • markonah says:

      hah yg ni contoh mak mentua tak sayang laki bangang!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 2
    • juruteknik.balik.pulau says:

      ada sapa2 tgk x semanis kurma yg tetamunya zaquan & ayu rodhoh? mintak komen sket. kehkeh

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 11
      • lulu'zaza says:

        ak br tgk pg td..muka 2 orgn ape yg dorng ckp sume fake gile..knp la dorng d jemput..SADISSS

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 78 Thumb down 1
      • sang says:

        aku tgk last week! x abes2 ayu and zaquan tu je yg bercakap.masing2 nk berckp serentak, mcm beriye sgt nk tunjuk konon dorg tuh bkn pembawa fitnah..pordahh!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 3
      • LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLO says:

        wakakakaka … kembar kena jadi bahan makian sekarang …
        aku paling nyampah dngn state Ayu Raudhah yang kata laki dia tak kesah di seksia …wakakakakakakakakaKAHAK lar ..

        LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 0
      • rr junior says:

        ketawa jer baca komen2 yang entah apa2..jgn marahkan nyamuk kelambu di bakar….jgn kutuk lebih-2 kan sayang pulak akhirnya..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
      • amnr says:

        siyes mmg nyampah tgok dorg ckap.. msing2 berebut…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
      • meoww.. says:

        der!der! aku tengok …tajuknye bila crite direka-reka tapi aku tak suka tengok program ni macam something wrong jer..pastu npk sgt mcm style nk m*** lak tapi ni pendapat akulaa.. sbb aku nie penontonkan…yg aku tak pahamnya mcm xder artis len lak yg ustazah tu nak jemput..ustazah pun jgnla mengeruhkan lagi keadaan …diorang kan tgh kontroversi skang ni vs ngan rita so tak patutla..lgpn kita tak tau saper yg mereka2 sebenarnya ..walaupun tajuk ni mgkin x bertujuan utk mengaitkan mereka tapi penontn yg mmg suke bc gosip mcm sy ni dh tahu maknenya…kan bertambah plak dose…kdg2 menyampah jg sy ngan program ustazah nie.aper yg pasti aku menyampah dgn pasangan tu sbb dh mcm mocking birdlak nampak laki bini..so ni komen aku kalau ader saper2 nak marah aku..aku tak kisah sbb ni pendapat aku….and sebagai manusia jgnlah kita suka memecah belahkan hubungan orang lain kerana ia adalah dosa besar daan cukuplah menambahkan lagi sensassssi dan kontroversiiiiiiii…..yeahh!!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 66 Thumb down 5
      • juruteknik.balik.pulau says:

        terima kasih atas respon anda sume. aku ni bila da nmpak muka dua mangkuk tu trus jd xminat nak tgk. tuka channel lain. kah kah.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
    • Propa ke Ko? says:

      Hmmmm..Mana ko blajar menipu ni Aidil?? Ish Ish Ish

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 3
    • Propa ke Ko? says:

      Aku heran, Rita kata dulu Si Aidil ni tak pandai mohong..skarang pandai siap propa2 bagai..sape tok guru agaknya ye?? kehkehkeh

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 5
    • Selitone says:

      Korang dah besar lebar panjang… kalau korang rasa camgini boleh bahagiakan korang, lantak lerr…. jangan dilupa amanah Allah udah lerr. Kalau korang berpisah pun, anak-anak jangan diabaikan. Tantang mereka dengan didikan agama, supaya tak jadi cam korang…

      KE LAUT!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
    • TANTE says:

      rita&aidil..hmmm cum gini la…. aku rasa hangpa berdua tak perlu laaa buat statement yg mengaibkan diri masing2… nama pun dah bercerai… dah berpisah..kire end of stiry la kan.? mase nak bersama dulu kemain….nikah pun senyap2 sampai ke seberang nuuuuuunnnn…..dah berpisah tak perlu laa bukak sane bukak sini.. senyap2 sudah..kalu kater laa hangpa sian kat anak2… in the future biler anak2 tu dah reti membace.. tup2 google laa kan punca cerai hang laki bini.. (WEY BOLEH NANGES ANAK MALU..) SO.. stop laa buat statement aib2 ni…key.. malu laaaa…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 3
      • rr junior says:

        setuju sangat …sudah2 lah…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        dorang x bercerai lg la..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • cik lara says:

        agreed!!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • paku tekan says:

        setuju..setuju
        macam Yusri & Erra masa bercerai dulu,
        masing2 kunci mulut, simpan rahsia rumahtangga dan punca penceraian, itu lebih baik dari membuka pekung dan menjatuhkan maruah sesiapa.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 1
      • tototttt says:

        setuju sgt la….tante… cerai x cerai pun.. hukum nye tak boleh aibkan org lain jugak……

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
    • Holley says:

      Aidil ni, time muda, mmg kau x pikir. Sdr sikit, dua2 anak kau tu lelaki, sok bila dorg dh besar pjg, dorg dh tahu kbenaran sbnr, kau agak2 dorg nk ngaku ke kau tu bapak dorg? Silap2 nt time dorg dh bsr pjg, dh berjaya dlm hidup, time tu la kau akan trhegeh2 cr dorg sbb masa tu kau dh xlarat dh nak main bola, kau dhkerepot, xde harta, xde apa. Harta kau dunia akhirat adalah anak lelaki yg kau dh abaikan. Skrg mmg kau enjoy sana sini, rita mmg menderita, tp xpe rita, sabar ajelah, susah skrg, kaunsng di kemudian hari, jaga lah elok2 anak kau, bg pendidkan agama scukupnya supaya dorg tahu dan ingat kesusahan ibu menjaga dorg sorg diri. Syurga di bwh tapak kaki ibu. Kalo aku la, aku xsedih aidil tggalkan anak dia cmtu, skurang2nya rita ada harta dan jaminan kekal dunia
      akhirat, kalo la umur x pjg, anak2 nila yg bacakan yasin dan doakan kita. Utk aidil, agak2 kau mati nanti, ada org sedih x?????

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 4
      • org nogori says:

        alah sadisnya komen ko terhadap aidil. relax aidil. jgn melenting. itu yg terbaek. just take care of your sons.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • adinda says:

      alahai…tunggu jer la kat mahkamah syariah..tgk sape salah sape betul..kat sana nanti semua ceta terbongkar…dulu time baru2 kawin kemain sayang..nie dah nk kene cerai dok buka pekung suami..nak buat mcm ner..time tue suami tak matang lagi kan..awak dah matang n berpengalaman..yg c suami tue pun satu..jgn ler abaikan isteri tue…tanggung jawab awak kn beri nafkah kat isteri n anak2…tak per la nie semua propa dunia2…tunggu n lihat…bagi aku masing2 ada kelemahan n kesalahan sendiri

      Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 5
      • keris pisau says:

        2-2 x salah sbnrnya, yg salah mak si aidil tu, sbgai org tua dia tunjuk kearah kebaikan tp dia lak yg soh cerai berai. utk ayu rondol aku doakan ko terima nasib yg sama!! aku x sbrt tgu masa tu. adik badik sama je..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 8
    • fida says:

      Sudahla RR..pendapat saya lbh baik mengadu dgn Allah s.w.t..Allah yg mengetahui siapa benar siapa salah,klu u asyik2 bg statement mcm ni lbh mendtgkan byak keburukn..yg u brukkan tu bapa pd anak u,Nabi prnah bersabda diam itu lbh baik..klu terlmpau byk bebicara lbh byk kesilapannya.. cthny dulu u ckp u redha bila Aidil ceraikn u,pastu skg x nak cerai plak,dulu u ckp Aidil ni suami yg matang,pastu jd mcm ni u ckp dia x matang plak,kebykn statement yg u bt x synchronize la..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 1
      • kak yah says:

        ai fida sayang oiii, ko tak kena ko tak tau… cube ko pk & ko duduk tmpt rita, anak nak makan, nak pakai, nak sediakan tempt tinggal diri sendiri pn nak makan nak pakai nak brtduh nak mgadu susah senang…..hidup ni semua perlukan duit, bole ke kalau anak tk de susu, g kat kedai suoh toke kdai bg dulu susu dlu, utang bpak lum bg belanja, bleh? tntu nak caik jugak, tk pening keee kalu nak hadap sorang masalah tu sedangkan bapak diaorg hidup lagi…….. pk le da yeeeeeeee

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 13
      • fida says:

        Kak yah sayang u juga ooiii…klu nak mengadu or nak tuntut apa hak skali pun guna saluran yg betul cam mahkamah syariah tu,kat sana buka pekung di dada tu..klu dia mengadu ngan kak yah skalipun,nak ker ka yah bantu dgn hlurkn duit..ker nak bantu tlong mengutuk jer,

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 4
    • Kurus says:

      hmmm…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • cik tom says:

      erm betul ke dulu aidil xpandai menipu??
      bukan ke dulu aidil ni dah pandai menipu-tipu mak bapak dia kahwin lari kat thailand??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
    • senah says:

      walaupon aku tak tahu rita ke salah, aidil ke salah. yang aku tahu, aku kesian sangat kat anak-anak dorang. =’(

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • naida says:

      RITA KATA AIDIL BANYAK MENIPU klu dh bnyk menipu cerai je lah wat apa nak buat laki menyalak sana sini cerai full stop abis cita

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Anak Kecik says:

      Alam perkahwinan dan alam percintaan 2 dunia yang mmg tak sama. Kalau masa bercinta fikiran rasional mungkin tak jadi macam ini. Matlamat nak mendirikan rumahtangga pun nak betul. Kalau rupa jadi sandaran tak ke mana la. Dan banyak terjadi … jadikan iktibar. Pilih agamanya , tenteram hidup.
      Yamg kesiannya anak-anak dia . Untuk pembesaran di tak berapa elok. Nnt dia jadi pendendam , tak memahami makna sayangkan ayah dan lain-lain. Rita dan suami ambil masa belajar sikit ilmu agama dan ilmu perkembangan kanak-kanak. Keadaan dan berlaku , hadapilah baik-baik

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. huhu says:

    time sebelum kawin smua indah…bila dah bercerai..smua keburukan nk brcerita..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 7
    • senyum says:

      betul2 setuju.. buka cerita tapi masalah masih camtu… aritu de pergi kt hotel tempat player kebangsaan menginap kat Shah Alam. Nampak Aidil jupe somebody (perempuan), org tu dalam kereta.. tinted so tak nampak plak mukanya…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 6
      • kasut says:

        kalau aku jadi perempuan dalam keta tinted tu, aku takkan nak kt si Aidil ni…Loser…takde telur…ade ke nak cerai main sms sms…nanti kalau perempuan dalam kereta tinted tu kahwin dengan aidil, manalah tau kot aidil smskan jugak…aku pelik laaa, org yang undecisive macam ni boleh main untuk pasukan kebangsaan.. buat malu org melayu jer..tinggal anak bini bagai..aku tak respect langsung walaupun rita tu tua dari aidil, but aidil tu lelaki..dia ketua keluarga..nampak sgt tak boleh jadi ketua…ketuat boleh laaa..hahahahaa…kalau kaya or handsome macam Zlatan tu ok lah jugak,dah sah sah superstar footballer…ni ala ala hado tak hado jer…hahahahhaahaha…boleh blah laaaa…to kak rita, saya doakan yang terbaik utk kak rita and family..your kids are so comel… :) tabahkan hati and you deserved so much better…better u know his perangai now than later…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 4
      • senyum says:

        kereta suzuki..warna grey..mula ingat adik dia..hehe..kot2 ayu kt dlm kereta..pastu yg main tuk mlm tu hanya abg dia..so maknanya bukan ayu le..huhu.. tak tahu plak kot adik beradik dia ke..huhuhu

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

      Memanglah time kawin semua indah, mana ada time kawin x best…lainlah kawin paksa…dah cerai tentulah x best…itu pasai semua jadi buruk…pada aku Aidil memang harap rupa je ensem tapi perangai cam durian mangkaq…phuiiiii…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 3
    • minah songeh says:

      btOl 2 huhu….stuju sgt2 ngn stment 2…ntah ape2 la,kalu mula2 kwin,”die seorg lelaki yg sgt brtggngjwb”..ble dh nk cerai,”die mmg lelaki yg x brtggungjwb!!!”….hahaha…g2 la rupenye,ape2 jew la…yg psti,aidil mmg laki penakut!!! sabo yew rita….mudah2an mata hati aidil akn trbuke dgn sluas2nyeee….;)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
    • sakit mata baca says:

      sendiri cari penyakit…yang ikut jantan tu pi kawen kat thailand pasai pa…pastu bile x bahagia baru nak cerita jantan tu pembohong…ada akai ka??

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 18
  3. Zu says:

    semoga tabah menghadapi ari2 mendatang n kuatkan semangat

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  4. dragonaz says:

    aku first pun aku tak bangga..apala korang2 yang before ni. kepada kak rita bertabahlah..andai betul aidil tu banyak berbohong memang dah jadi hak anda untuk memperbetulkannya cuma kalau boleh usahlah disebarkan aib orang ke pengetahuan umum kelak nanti aib kita sendiri terbuka.. semoga kak rita tabah menghadapi dugaanNYA.. insyaALLAH..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 5
  5. emel says:

    Aidil gila!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
  6. kenshin says:

    sabo ler rita, gua pun malu dgn aidil, dia bukan lah satu kaum dgn gua, lebih kpd pondan dia ni, ko jgn ngaku ko jantan lah aidil, gua malu derrrrr
    hurmmm

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 1
  7. ODAH says:

    wow! kelaaasss ko RITA..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 3
  8. eriyana says:

    ishhh3…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  9. rr junior says:

    Cukup..cukup sudah tak payah keluar statment..diam lah simpan jer..lagi banyak bersuara lagi banyak yg tak elok keluar…wartawan ker blog ker peminat ker tak payah lagi ambil tahu..keadaan makin parah nanti…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 14
    • pizza says:

      Setuju. Rita ni banyak bunyi. This makes some people just dont have the heart to spare empathy. Bijak la skit Rita. Dalam mahkamah kang kau bukak habis2, mmg tempatnya pun. Waktu tu, amik kesempatan lepas geram skali. Sambil menyelam minum air, kata org tua2.

      Tahan la sket Rita, patience is a virtueeeeeeee…………

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 19
      • matahari says:

        pleaseelah u all,dalam dunia artist ni kalau tak bersuara akan ditindas oleh masyarakat. apa salahnya dia explain dekat kita.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 8
      • klon minah jambu yg meniaga gelang magnet dgn hrpan dpt title dato jugak says:

        ckp senanglh mak cik, cube laki ko plak lari then ceraikan ko pakai sms… nafkah suma xbg…. ko nk dok rumah saja ka?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 8
      • nano says:

        ntah nya,nak bagi syarahan panjang lebar pulak.ko tak tau nasib ko pulak oi.kang kalau jadi kat ko make sure ko dok mah senyap gigit jari yer. cakap macam bagus pulak.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 4
      • pizza says:

        Jadi betul la apa yang dia buat skrang ni? Rumahtangga dia dah lama goyang, tapi yang kasik bom torpedo sampai ranap ialah dari mulut dia sendrik. Yes, Aidil is a super bimbo, tapi Rita mengeruhkan keadaan yang dah sedia keruh. Pi balas soklan peminat cakap pihak mentua x sayang tu buat apa? Sesuatu yang sgt x patut, keluar dari mulut seorang menantu. Bukan peminat bangang tu yang nak tolong kau perbaiki hubungan dgn keluarga mertua. Hubungan dah sedia retak, tunggu barai je la jawabnya. Komen dia mencetuskan api kebencian org pada pihak mentua dia. Dalam Islam, mak bapak mentua tu sama level ngn mak bapak kandung. Mereka juga manusia, byk kekhilafan. Tapi, tak perlu announce satu donia. And this applies to all, bukan kira artis ke, kerabat diRaja ke, tokey kedai emas ker, penjual pisang goreng ke….

        Aku kata dia tak bijak, sbb dia x dpt tahan keinginan dia utk bercerita ttg aib rumahtangga dia kt public. Bukan x boleh cerita, tapi pada tempat yg sepatutnya. Tinggal sikit hari je pun nak hari sidang mahkamah. Tahan la sikit. Bila byk sgt bercerita ni, org yang bijak akan mudah mengesan ksilapan pihak yang bercerita. Diri kita akan dipersoalkan balik. Karang makan diri Yang…

        Kt dalam mahkamah kang, hah, bukak abis2an. Bukak abis, jangan cover sikit pun. Aidil penipu ker, perompak ker, perogol bersiri ker, ko hayun, girl. Then, tuntut cukup2, kasik ajar. Pandai cret, tapi culas nafkah. Harap bini bela waris keturunan. Gunakan sepenuhnya hak yang Islam sediakan utk isteri yang bakal diceraikan. Wartawan mesti lapor punya kes penceraian ni, so hal sebenar tetap akan terbongkar tanpa perlu kau buat statement kt media. Masyarakat akan buat penilaian sendiri, sekaligus maruah kau akan terbela dgn sendirinya, tapi dgn cara yang jauh lebih terhormat.

        Again, patience is a virtue! My best to you, Rita.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 12
  10. propa la sgt says:

    sabar la ka rita oiii…nak wat camner…apapun jgn minta2 sgt nafkah..nak fight2 sgt nafkah..nak bagi..bagi..tak nak..udah ler…bagi jerk ayat cenggini “besok2 kalo anak2 tak ingat kat awak..awak susah anak tak tolong….jgn salahkan saya..”..haaaa baru lah si aidil neh tahu kan pentingnya anak2 tuhhh……kifarah utk dosa2 kecil..banyakkan ingat ALLAH….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 4
  11. embok ketum says:

    Harammmm…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  12. zahidamerapiklakau says:

    erm..hati keperempuananku tersentuh jua..tp x berani nk komen lelebih coz ada suami, anak jg..hope tabah hadapi ujian ini..hadapi dgn senyuman…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  13. senyum says:

    hurmmm… setel lah lelok..anak2 semakin membesar..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  14. Sape2 says:

    Sape2 xnk komen ke…aku tunggu nk baca nih

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • bujang says:

      Bapak bersenang2 bagai orang bujang…
      Isteri dan anak2 dibiarkan…..apa punya jantan.
      x ada ke sedikit rasa sayang dan belas pada anak ko Aidil… kamu ni makan nasi ke makan taik, sampai x dapat memahami perasaan dan t/jawab sebagai suami.

      Nanti didalam kubur bila ko mati malaikat akan tanya dan persoalkan t/jawab kamu terhadap anak dan isteri.

      Ini bermakna kamu ni seorang yang engkar dengan perintah Allah….seorang suami wajib memberi nafkah kepada anak dan isteri , member perlindungan dan perhatian, tambahan pulak anak2 tu masih kecil. Ini bermakna kamu sepatutnya x layak lagi untuk menjadi suami.
      hah…….suami x guna……bayangkanlah jika anak2 itu menangis, yelah kanak2 ni jika lapar, napkin basah atau sakit mesti menangis dan meragam kerana itulah cara komunikasi berkesan oleh bayi dan kanak2 terhadap penjaganya. Wajah anak2 yang sayu dan pilu, terutamanya bila tengok wajah Rayyan, dahagakan k/sayang dan mungkin merindui ayahnya…..kau kejammmmm Aidil….nnt. ko akan menangis menyesal.
      Atau pun jika ko bersendirian nnt. ko akan menangis sebab rasa bersalah…..atau nnt. ko kena refer kat pakar psychiatric untuk rawatan….kerana ko mungkin dalam kemurungan dan akan mudah nangis macam anak2….kerana dibayangi dosa semalam.
      Bila difikir2kan kasihan kat bebudak tu ayah dan ibunya menjadi bahan kutukan .

      Bayangkan betapa sayu dan hibanya mereka, walau pun masih kecil tapi naluri mereka faham akan keadaan ibu-bapa yang berantakan.

      Pembesaran kanak2 x sihat jika keadaan begini dan mempengaruhi emosi anak2 bila besar nnt.
      Rita kena beri perhatian lebih terhadap mereka…..kerana dalam lingkungan umur begini kanak2 memerlukan k/sayang dan perhatian lebih.
      Waduh waduh …….aku rasa empati terhadap Rita.
      Kepada keluarga Rita jangan biarkan Rita sendirian dalam menghadapi kemelut begini.
      Rita pun memerlukan perhatian dan sokongan keluarga dan org. sekeliling.
      Doa insan2 teraniaya cepat dimakbulkan Tuhan…..
      Bujang simpati sangat2 pada Rita.
      Sekarang barulah faham kedudukan yang sebenar.

      SEMOGA RITA AKAN DITEMUKAN JODOH DENGAN INSAN YANG MEMPUNYAI HATI YANG MAHMUDAH SERTA MAMPU MEMBERI KEBAHGIAAN DIDUNIA DAN AKHIRAT.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 4
  15. kamariah says:

    semoga k rita terus bersabar terus tabah menghadapi ujian Allah kerana mgkn ade hikmah disebalik kejadian….kami mondoakan agar k rita happy slalu….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  16. bkn siapa2 says:

    tabahkan lah hati mu, kuat kan lah semangat mu tuk menghadapi hari2 mendatang… sesungguhnyee ramai yg menyokong & menyayangi mu…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  17. pingu says:

    sabo ajelah..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  18. dylaryz says:

    klu takut dlambung ombak jgn berumah dtepi pantai….ms cinta semuanya indah x nmpk pun salah sesiapa…tp bl dh retak hbs semuanye terbongkar…ini x betul,itu x betul…sampai dh 2 ank…knp x fkr dr dl..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 15
    • tak paham aku says:

      biasalah tu…time sayang kentut pun wangi. Time dh tak suker bagi bunga ros pun dah bau longkang. Tapi kiter yang melihatnyer jangan laa pandai nk ckp jer ‘kenapa tak pikir dr dulu, kenapa itu kenapa ini”. Benda dh nak jadi derrr…

      Kiter tak merasa mmg laa kiter boleh berfikir secara rasional, tenang. Cuba kalo kiter di tempat dia…syaitan menghasut lagi time2 beremosi, marah mcm tu…mana nak dpt fikir baik buruknyer lagi.. Apepun Rita kene beristighfar banyak2…lebih afdal ambil wuduk tiap kali bila rasa marah tu dtg…hopefully perkara ni akan selesai dengan baik…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
      • X JELES LANGSUNG says:

        Mula2 aku kesian kat Rita dan sampai sekarang pun aku masih kesian kat Rita.. Tp Rita menggunakan saluran yg salah dgn memilih media utk meluahkannya.. Drp kes berebut bf.. Kawin senyap2.. Gaduh dgn keluarga mertua.. Semua luar dlm dia ceritakan kpd media.. Sepatutnya cover2 sket.. Mmg laki dia salah sbb x bertanggung jwp tp Rita seolah2 melepas geram dgn menceritakan segalanya kpd media.. Secara tidak langsung mengheret pembaca mengutuk dan mencaci pihak lagi satu.. Sepatutnya jika dah nk bercerai dan tiada jodoh selesaikan dgn baik.. Saya redha dgn ketentuan tuhan tp still menceritakan lg keburukan sbb2 bercerai.. X eloklah begitu…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 12
      • cella says:

        Kalau aku jd rita pon, pedulik hape aku nk crite buruk pasal kluarga mtua ke suami xbetgjwb tu..dah klau memasing prangai cam sial sekor2, baik yg mude atau tua..mmg patot aku kutuk dgn emosi..ni bkn kes emosi tak terkawal ke ape..hello..ni kes org teraniaya ya..korg2 ni ckp senang lah..kalau korg sndri rse teraniaya ke bengang ke bkn main lg habis 100 status facebok ko kluarkn.. konon nk bg tau isi hati sgt kn kt org rmai..cumanya rita ni artis,so critanya smpai la ke umum….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 9
    • Anonymous says:

      xkena kt batang idung ko sndri leh la kta cm2..klau dr dlu dia taw nk jd cmni dia pn xhingin kwen ngn si aidil poyo 2..haishh geram aku

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 6
      • victoria says:

        betul,cakap senanglah nanti kalau korang bercerai berai sebab pasangan buat dajal make sure cerita yang baik2 jer yer kat orang yer. make sure bgtau korang cerai sebab pasangan terlampau baik. dah terjatuh baru tergadah!!!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
  19. sayangselasih says:

    DULU PERKAHWINAN YANG PALING MENGEJUTKAN SEKARANG PERCERAIAN YANG PALING MEMALUKAN…KECIAN KAT ANAK-ANAK..TAK TAHU MCM MANA PENERIMAAN MEREKA BILA MEREKA TAHU …AYAH MEREKA BEGINI..IBU MEREKA BEGITU..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 3
  20. poyos says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 34
    • Anonymous says:

      kalo takde anak aku rasa rita tak kesah pun kene tinggal…ni ada anak…bukan niat die nak gunakan anak die…tgk statement die…nafkah anak2…susu anak…makan anak…aku rasa kalo takde anak…makan pakai rita die leh cari sendiri…die pelakon kan…tp ada anak2…die tak kesah nafkah die…die kesahkan nafkah anak yg sepatutnya jadi tanggungjawab aidil…kalo kat mahkamah nati pun anak2 akan jadi salah satu sebab la nape deme nak cerai…tapi anak2 rupa aidil la plak…huhuhuhu…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 9
      • lauren52 says:

        dah ternyata rita lbh bertanggungjwb dr laki dia…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 5
      • keris pisau says:

        cik poyos – bagus la jugak rita guna anak dia. itu tggjwb aidil. klau smua org pk rita gunakan anak, makin x sedar diri la aidil tu so automatik nya makin byk la dosa yg akan dia tanggung sbb abaikan tanggungjawab dia

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      bodoh cik poyos ni…anak2 dia tu anak aidil gak…ko cakap ikot sedap kata jek…dah aidil takde telur kalau aku pun hangin gak…

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  21. yaya_yumi says:

    …..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
    • Bukannya Rita gunakan anaknya tapi itu adalah kenyataan, t/jawab tetap t/jawab kerana anak2 itu adalah benih dari konek Aidil. Sampai akhirat mereka tetap anak2 Aidil.

      Pandai buat anak tapi x pandai bela…. lancau punya mamat.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  22. yaya_yumi says:

    ???

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  23. tah hape2 says:

    emm.. masing2 ade salahnye.
    xtau nak ckp pe.. zzzz

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
  24. Setakat smlm Silent Reader Hari ni entry ni je aq komen says:

    Pening baca kisah rumah tangga pelakon ni..faham awak derita tapi setakat hari ni awak masih sah isteri dia tak payah lah buka aib suami..mungkin dia mmg lelaki yg teruk didunia tetapi awk juga pernah bahagia dengan dia…so settle cara baik..xperlu wat kenyataan panas di media sbb semua org mmg dah cukup kesian dgn awk…saya pn tumpang kesian kat awk dan anak2…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 14
    • titi says:

      ko ni pun satu, bukan aidil dah ceraikan dia dalam sms ke? maknanya bukan bini lagi laaa… biol betul…kalau aku jadi tempat rita pun aku hangin dowhhhhhh…jantan ckp belit2 cam anak india lak…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 12
      • lady gaga says:

        ntah… cukup menyampah ngan orang yang pandai nak judge orang ni, yer lah tak kena atas batang hidung sendiri boleh lah lagak bagus.sebangsat-bangsat jantan lah ceraikan bini dalam sms.telur letak kat mana?nampak sangat pengecut! haram ja!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 7
      • kenshin says:

        wahai titi yg bengoi
        even talak dh jatuh pun but kalu lu stil lam edah, (makna nya bila2 masa laki lu blh rujuk lu balik) lu stil kena taat pd suami lu, ssh nk xplain kat lu, g balik baca buku derr

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 5
      • Setakat smlm Silent Reader Hari ni entry ni je aq komen says:

        Lady gaga…judge is for something yg kita tak nampak keadaan tpi kita memandai nak hukum seseorang…dalam statemen media ni terang2 dia kata Aidil PENIPU!! ayah kepada anak2nya tak bertanggungjawab….aku bkn nk bela si aidil tu..sbb tu aku kata walaupun DIA LELAKI PALING TERUK KAT DUNIA ni tapi still kena jaga aibnya….yang aku nampak ko yg judge aidil tu lbh2….rmai je artis yg cerai sblm ni tpi cerai cra baik…biarlah kisah mereka jadi rahsia dalam kain mereka sendiri je…

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
      • Rujuk? says:

        Hukum rujuk mestilah mendapat persetujuan kedua-dua belah pihak.Bukan nya bila bekas suami atau isteri nak rujuk ikut suka mereka jer.correct me if i’m wrong itu lah yang hakim makamah syariah bagitau abang saya masa dia nak rujuk isteri balik tapi isteri tak setuju.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        kalau dalam edah, suami nak rujuk, isteri xsetuju, xjadik jugak. apa pun, yg aku tau, aidil sms cakap dah falkan cerai bukan jatuh talak, dia tau la tu salah jatuh talak luar mahkamah, kalo tak dah jatuh tu

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  25. ntah says:

    aidil oh aidil..hrap mka ja macho tp prngai cm jantan lembik..kcik2 dlu tpotong lebih kot ahaha

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  26. kuchiki makimura says:

    this is fact.. cinta x semestinya membahagiakan.. adakalanya cinta itu memberi satu perkara yang cukup sengsara~ bila kita mencintai seseornag,.kita akan sembunyikan sifaf peribadi kita yang sebenar utk attract seseorang yang dicintai.. dan bila daa kahwin…sifat itu akan terbongkar dengan sendirinya.. mcm kes aidil dan rita.. dan artis2 lain.. mula2 tunjuk baik.. “i sanggup buat apa saja utk U”.. “kita akan sehidup semati selamanya..” ayat2 manis inilah yang menjadikan satu benda yang teruk bakal berlaku.. tahu berjanji tetapi x pernah nk praktikkan..
    apepom.. hope rita bersabar ek~

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  27. Ahmad says:

    Secantik-cantik fasha…aku tgk cantik lagi c rita ni..pandai jaga body..abang suka mmuahaha..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 6
  28. cik bedah says:

    rita dan adik2 di luar sana..memang ramai di luar sana ada sebahgian lelaki besifat macam tu.akak yg berkahwin puluhan tahun pun di tinggal macam tu je bila akak dapat tahu dia telah berkahwin 2 tahun dgn bekas artis tua..surat cerai pun lawyer yg hantar pada hari jadi dia…ALLAH MAHA MELIHAT..segala harta ALLAH dah tarik sikit2 dari nya…dah sampai paras hidung.SO RITA…TABAH..JGN BIMBANG ALLAH MAHA MELIHAT..ANYTIME..ANYWHERE….biarkan luncai terjun dgn labu2 nya. DIA BUKAN LELAKI TERBAIK UNTUK RITA..sbb tu jadi begini. .JAGA DIRI RITA DAN ANAK2…doa akak dari jauh…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 2
  29. nuri says:

    Ayu raudah tu yang batu api..NASIB KO AKAN SAMA…TUHAN MAHA ADILLLL

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 7
  30. hmmm says:

    Budak lg aidil ni x matang lg.. tersepit nk ikut cakap mak ayah atau isteri … kalau nanti umur dia 35 tahun baru dia tau siapa yang patut diutamakan.. rita yg dh matang tu pn x mampu nk jd matang lagi menahan karenah budak kecik.. sabar aje la yg penting jgn buka aib org kalau x nk aib kita dibuka org..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 4
    • hummingggg says:

      bdk lagi??……eeeeyuuuuuuu geli aku baca perkataan nii…. dah tua bangka dah matang tu psl la nak kawen siap lari larik… mcm ni ke bdk???

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  31. vogue says:

    Biasanya kalo kawin lari ni mmg tak akan kekal & bahagia hanya sementara… itu lah pengajaran… aku tak ckp semua camtu… tp majoriti la… so kpd yg luar sana, kalo nk kawin lari tu, pk lah sjuta kali dulu yer… :-)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 15
    • luvlavender says:

      kawin restu pun bercerai..caner plak 2..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 3
      • meh nak skolahkan says:

        kahwin ni nawaitu tu kene KERANA ALLAH… bukan kerana nafsu, kerana nak anak, kerana cantik, kerana mewah etc…

        kahwin lari tu penyebab jer… that’s why ade yg nampak kahwin restu pun bercerai…kahwin lari pun bercerai… dan korang ni plak suker buat kesimpulan melalui logik akal…maka ramai laa yg mengatakan kahwin kene ade restu ibu bapa bagai… restu Allah pencipta kita yang sepatutnyer didahulukan dan diletakkan di tempat yg teratas korang tolak tepi ker???

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  32. ~broken angel says:

    sabar lah Rita..nasib kiter serupa..dah diaorg yg tak brtgjwb,kita plak yg diburuk2 kan nyer. hilang sumer jasa & pengorbanan kiter selama nih..dh la kiter yg dok menanggung azab melahirkan zuriat2 diorg,pikul plak tanggungjwb diorg menyara anak2,bagi pendidikan dunia akhirat lagi.. langsung tak dihargai,mcm sampah plak kiter dibuatnyer!Harapkan diorg?? prung prang lebih…sana sini pukul canang konon2 dia lah bapak mithali…walhal nak dptkan nafkah anak2 pun mcm pemintak sedekah kiter dibuatnyer! takpe Rita,moga Allah beri kiter kekuatan demi anak2…mmg terlalu perittttt…tp dh takdir hidup kiter,so lalu je la…Semoga kita dpt kemanisan dr segala duka lara kiter..Mungkin Allah nak gantikan kiter dgn seseorg yg lebih baik..mana tau??InsyaAllah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 2
  33. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 12
    • aku pun x meroyan jadi 1st, percayalah daku.... says:

      1st….1st…1st…1st…1st…1st…1st…1st….1st…1st…1st…1st…1st..1st…1st…1st…1st…1st..1st…1st…1st…1sy…1st…1st…1st..1st…1st…!!!!
      First…first…first…first….first…first….first…first…first…first…
      Pess…pess…pess…pess…pess…pess…pess….pes…
      pertama…pertama….pertama…pertama…pertama…pertama…pertama…pertama…Pertama Complex…!!
      yang utama…yang utama…yang utama…yang utama…yang utama…yang utama…
      nombor satu…nombor satu…nombor satu….nombor satu….nombor satu…nombor satu…
      One…one…one…one…one…one…one…one…one…One Peace!!!!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 7
      • Kalau ko berzikir ada faedahnya…….
        SUBHANALLAH….WALHAMDULILLAH…WALAILAHAILLALLAH HUWALLAHUAKBAR 1000X……TERUSKAN….HINGGALAH KO TERLENA NANTI.
        atau baca ayat Kursyi hingga tertidur…….
        amalkan baca surah waqiah sebelum lelapkan mata.
        Ini pes…pes….pus…pus…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  34. rizz says:

    Baca Utusan malaysia apa komen Rita Rudaini, mereka
    PETALING JAYA 30 April – Pelakon, Rita Rudaini tidak bersetuju dengan permohonan suaminya, pemain bola sepak kebangsaan, Mohammad Aidil Zafuan Abd. Razak untuk bercerai di Mahkamah Rendah Syariah di sini.

    Rita yang diwakili peguam syarie, Datuk Mohd. Zaidi Mohd. Zain memberitahu mahkamah dia tidak bersetuju dengan permohonan itu berikutan dia dan Aidil tidak pernah berbincang secara bersemuka sejak suaminya itu keluar dari rumah mereka empat bulan lalu.

    Sehubungan dengan itu, mahkamah menetapkan 16 Mei ini untuk sebutan semula kes tersebut bagi melantik Jawatankuasa Pendamai yang dianggotai seorang wakil keluarga terdekat kedua-dua pihak. – UTUSAN

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  35. rizz says:

    Baca Utusan malaysia apa komen Rita Rudaini, 30 April – Pelakon, Rita Rudaini tidak bersetuju dengan permohonan suaminya, pemain bola sepak kebangsaan, Mohammad Aidil Zafuan Abd. Razak untuk bercerai di Mahkamah Rendah Syariah di sini.

    Rita yang diwakili peguam syarie, Datuk Mohd. Zaidi Mohd. Zain memberitahu mahkamah dia tidak bersetuju dengan permohonan itu berikutan dia dan Aidil tidak pernah berbincang secara bersemuka sejak suaminya itu keluar dari rumah mereka empat bulan lalu.

    Sehubungan dengan itu, mahkamah menetapkan 16 Mei ini untuk sebutan semula kes tersebut bagi melantik Jawatankuasa Pendamai yang dianggotai seorang wakil keluarga terdekat kedua-dua pihak. – UTUSAN

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  36. sayonara says:

    aidil cakap tak serupa bikin.. konon dpn wartawan ckp “saya tak cakap saya ceraikan rita, saya belum jatuhkan talak lagi, rita masih isteri saya” POYO giler la statement.. padehal dah berbulan kuar rumah tinggalkan anak bini, bile birthday rita dengan sengajanya hantar sms dah failkan sesuatu(permohonan cerai)… Apekah itu?? rasenya aidil ni dah nyayok kot.. tak payah la bermuka2 lg wahai aidil.. setakat muka macho perangai hancur!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 3
  37. farah says:

    rita harap awak tabah……. saya percaya awak berdua ada melakukan kesilapan masaing2 tetapi apa yg awk harungi ini membuktikan siapa awak….. saya percaya awk wanita yg tabah….. semoga awak akn bahagia suatu ari nnt……

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  38. Reena says:

    Kesian rita..semoga dia tabah dan dikurniakan rezeki yg murah demi kelangsungan hidup bersama anak-anak.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  39. sonic_arm says:

    Sebagai seorang ibu..saya sedih + sayu mengenangkan anak-anak yang akan membesar tanpa bapa mereka..anak-anak rita+aidil masih kecil seperti anak-anak saya…anak-anak saya setiap hari bertanya ayahnya walaupun ayahnya ada depan mata..bagaimana pula perasaan anak-anak rita+aidil kala ayahnya tiada disisi mereka?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  40. aaawwq says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 13
  41. rhaaa says:

    Rita2 abih semue nk bg tau org ek..x kire awk tu artis ke ape ker…jgn la cerita pasal keburukan aidil pd org..mcm awk baik sgt…bior allah yg balas atas ape yg die bt pd awk..die pernah jd suami awk kan…cukup2 la..jgn la emosi sgt..Tuhan tu maha adil..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 8
  42. Triple_j says:

    memang apa yg dikatakan olef RR tu logik”

    - memang lakinya ada cakap sms tanya khabar dsb, tapi setakat tu saja. takde cakap ada jumpa anak ke, tanya nafkah duit jaga anak2 dsb.

    - org kalau bergaduh suami isteri sekalipun selalunya just asingkan tempat tidur tapi masih balik rumah. kalaupun keluar rumah pun hanya beberapa hari saja nak redakan keadaan. ni sampai berbulan2 tinggalkan rumah, tak jenguk anak bini tu confirm tak bertanggungjawab. dayus dan tak layak jadi suami

    - baca utusan online harini pun cakap RR tak setuju bercerai psl tak pernah berbincang psl hal ni. hmmm mungkinkah ada sinar di sebalik kemelut ni? demi anak2?

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  43. N says:

    Tadi aku baca ni kat blog lain…

    “Rita redha dengan apa yang terjadi tapi tidak adil untuk Rita diceraikan tanpa sebab. Alasan dia kami tiada persefahaman dan tak serasi itu, Rita tidak boleh terima kerana sebelum dia keluar rumah, hubungan kami elok saja. Alasan dia tidak masuk akal kerana jika ada pergaduhan, Rita boleh terima, tapi ini tidak ada pergaduhan langsung.

    bagus rita, tuntut jangan x tuntut..heret sekali c rodok dgn laki yang pernah ada skandal nyah dulu tu sekali…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  44. sayelaa.. says:

    cantiknyeeeee rita….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
  45. Lestary Lily says:

    Hidup umpama roda wahai si aidil..tak sabar nak tgk waktu kau jatuh terduduk..Masa tu anak2 kau akan lari dan tak kenal akan ayah nya…Harap muka hensem tak gentleman langsung…Tak boleh buat laki si aidil ni..mcm budak2 hingusan, hal rumah tangga pun x leh selesai baik2 ngan bini..Lari hilang terus dari bini..ingat main bola ka nak lari2…Si ayu pordah plastik nyampah aku, kau pun akan kena nanti, nasi tambah ja keja kau..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  46. GIRL says:

    AIDIL MEMANG SEORANG LELAKI PENGECUT…..TU LAH..GATAL SANGAT NAK KAWEN…KALAU RITA TU BERMASALAH…AIDIL 100 KALI BERMASALAH..TINGGAL KAN ANAK-ANAK…..SEORANG LELAKI YANG BODOH…DAYUS…JAHIL…..UNTUK RITA…U BOLEH CARI LELAKI YANG 100 KALI LEBIH BAIK DARIPADA AIDIL…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  47. Penghuni Alam says:

    klu di nengok usia dan rupa si aidil susah nak matang…..klu ada pon bleh dikira ngan jari jemari….usahkan Rita yg segak cun melecun nie ponnnn laki blehhhh buat perangai bingai diaaaa …alamat sapa2 ponnnn bleh jadi gilaaa tau tak…tapi rasa dah tertulis jodoh setakat itu saja, cuma melaluinya pd waktu dan ketika ini amat pahit Cik Rita kita nak telaannnnnn….sememangnya kasihsayangnya pd aidil masih ada….bersabar dan terus bersabar…..klu tak hari ini mgkin akan dtg…mgkin inilah nmpk taringnya aidil dah nmpk….aku paham,sbg sorang selebriti yg famous mcm cik rita kita dia masih perlukan Suami dan bapa pd anak2nya…klu aku ponnnnn blum bersedia nak berceraiiiii….anak masih kecik sgt….tak sabar2 aidil tuhhh..bongok!!! tak aidil ko buat cik rita kita gitu!!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  48. apa kejadahnya!! says:

    AIDIL DAYUS!! MAIN BOLA PUN NTAH APE-APE..WAN ZACK HAIKAL & HAZWAN BAKRI LAGI TERER!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  49. comelll hunny maduuuu says:

    pepatah abis madu sepah dibuang…itulah pepatah yg sesuai buat ko aidil….rasa diri tuh muda lagi ada can nak bernikah sorang lagi pasne…….ok, pas…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • copy paste Rita Rudaini says:

      habis madu SEPAH-SEPAH ko buang…… ish…. hukum karma…
      what u give, u get back… what u do, will come back…. wait n see Aidil x adil!!!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  50. babunwgm says:

    aku rasa aidil dh kena buatan orang la. hati aku kuat kata cmtu. sbb xkn tiba2 dia nk ceraikan rita bila diorang x gaduh pun time dia kua umah. -.-’ huhu. jgn kata aku kolot. tiada perkara mustahil dalam dunia ni. Wallahualam. =]

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • hummanggaihhhh says:

      betul la tu buatan org…..cuma skg ni taktau perbuatan sape yg menjadi punca…. adekahhhh Aidil sendiri, Rita, lakibini tu, ataupon org lain…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. nina says:

    kesian nya kt anak anak…..pikirkan anak rsanya diorang x jdi cerai kut….apa pun menyampah aku tengok Raudah ngan laki dia kt semanis kurma minggu lepas. baget baik jer….meluat sungguh aku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. joyah kepoh says:

    adoyaiiiiiiiii…laki dia ni kan..harap muka ja hensem,tp perangai macam hawaq..bodo la..yg dok p lari dari qumah pasai apa?lepaih tgn btoi la,nasib bini blh cari duit bg anak makan..dok dengaq sgt ckp ayu rodah la tu…konon nya, rita ni jht la..kalau jht sekali pun, anak tetap kena bagi mkn ..hg klu xbg makan pun blh mati.bodo punya orang.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
  53. KL Tulip Lady says:

    tak suka dgn penceraian…namun apakan daya…dah tertulis…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Lagubestbest says:

    Walaupun i ni student lg tp.. marry me rita!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  55. Sudah lah Rita says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 29
    • jangan main negeri okehh ?? says:

      eskius me .. mak saye orang perlis, mak saye lagi utamakan mak mertua even ade konflik dulu , mak saye la orang yang selalu kena tindas .. mulut jage ok ?

      kak ipa kau tu yang macam haram … bukan sume orang macam tu kambing..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
    • pizza says:

      Haaaa kauu! Sekali dapat kambing. Perangai manusia ni bersifat individual, bukan kait dgn mana2 negeri, hokay…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • Dora the explore says:

      ni makhluk mana yg meraban & merapu tak tentu pasal ni. Kak ipar kau yang sewel…habis ko kata perempuan PERLIS segala bagai !!!..ni mesti suku sakat di Aidil..

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • amboi...sedap mulut hang says:

      hello….suka suki je nak ckp psl org perlis..negeri2 jgn nak main2 ye..skali aku cepuk baru th….fyi…aku sekampung dgn rita…..tkd lak perangai rita cm ko sebut tu..dia baek je dgn ex-mak mertua dia..smpai laaaa ni dok baek…so..kak ipar ko tu..sengal cipan..tu la cmtu..jd jgn nak kait2 kan negeri2 lak….kolot btol pmikiran ko ni..pastu aku tk phm..ko ni nk cte psl kak ipar ko ke psl rita wat plastic surgery…tk phm motif ko ni..ibarat ko nak ngate kak ipar ko..last2 ko kait kan rita dlm kes ko….ape ko ni mengalami delusi or ape…..huhuhu….adoi…kolot..kolot…sengal lak tu…adoiyaiii

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. Fida says:

    Ini lah asam garam hidup…ms bercinta, semua baik, semua wangi… Tp bile dah gaduh, semua yg buruk, busuk keluar…ape la dorg ni.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  57. Anonymous says:

    aku pelik ngn RR.

    1) time besday die ckp die redho if cerai dan tak terkejut. tp time pg court ckp x setuju pulak. die kata if aidil gentle lepaskan talak dlm rumah jer. maksudnya die nk suh aidil balik rumah dan ade sinar harapan x cerai. pdhal if gentle cerai kt mahkamah la. bkn kt umah.

    2) sume nk cerita keburukan aidil. aidil tu tersepit antara famili dan wife. apa perasaan korg if isteri jatuhkan airmuka famili kite. agak2 la if gaduh pun jgn la cerita kt twitter.

    3) aidil msm tnye hal anak pun salah. x bg nafkah lagi la salah. sume die kata salah aidil.

    4) time besday kate dh twr hati ngn aidil. tp kt mahkamah x setuju pulak cerai sbb kate xder gadoh. dh tu duk pompang2 cerita buruk suami tu ape die?

    5) RR nie if cerai ngn aidil nampak sgt tak puas hati. nak gadoh ngn aidil. belum cerai pun kata die pegang ngn kata2 aidil sms tnye hal anak jer bkn timbul hal lain pulak nk amik anak or bermalam ngn anak. apa tu? itu hak aidil jgk. tak pulak die terima ksh ngn aidil bg die hak jagaan anak, so x pyh bwk ke mahkamah.

    6) RR sbnrnya taknak cerai. tp sibuk duk jaja buruk suami. ingt suami insaf ker buat cara mcm tu? die nak aidil dtg kt die bincang dan balik rumah. so that ada possibility x cerai. die kata dorg x gadoh tibe2 jer aidil keluar rumah. dh tu lupa ker aidil kecik hati die jatuhkan maruah famili aidil?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 4
    • noooo says:

      apasal diaorg x bersemuka jer .. pong pang .. pong pang kat wartawan jer .Dua dua sama jer .. kesian kat ank mereka dapat mak bapak tiga suku …

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
    • ros says:

      1000000000000% setuju dgn pendapat you….husband i kata pun tak boleh terima jika wife jatuh maruah keluarga….umum pula tu….bahasa rita dalam twitter tu pun teruk sangat…saya rasa aidil dah lama tertekan dgn sikap rita tu..terus meletup bila hal twitter tu…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 3
      • orange says:

        setuju,lepas tu ada pulak followers yg mengapi2kan dia..kekadang followers ni saja jer provoke lelebih,bila dah teremosi tu yang semua keluar.utk rita bersabarlah,ALLAH sentiasa berada disisi orang yang benar.Pembalasan tu juga ada cuma kita tak tahu cepat atau lambat.Utk Aidil pulak mmg bagus kalau taat pada ibu bapa (itu pon kalau betul la ibu bapa kau masuk campur)tapi lagi bagus disertai dgn tanggungjawab pada anak2…sebab tu semua akan di soal dalam kubur nanti…

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • sesudah ler... says:

      Kaann..cube letak diri korg pulak kt tmpt aidil..ape prasaan kalo org dok aibkn famili sendri..kembar plak tu, yang sama2 duduk dlm 1 rahim..takan korg leh diam je kot? Bukan 1st time pun rr dok burukkan famili dia

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
    • dada says:

      whateva it is lah,sebagai seorang suami dan ketua keluarga tidak seharusnya Aidil keluar rumah meninggalkan isteri dan anak2 berbulan-bulan lamanya bila ada masalah.satu tindakan yang amat tidak matang..kalau rasa dah tak sanggup lagi bersama,tidur bilik asing2 pun takper then tunggu sampai keputusan mahkamah selesai dah bercerai.Pastu nak keluar pun silakan takder sapa yang boleh pertikaikan.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
    • Ko memang bodoh. says:

      aku bukan apa…RR tue isteri..isteri mana nak suami dia ceraikan??!! KO NIE MESTI JANTAN KAN? Kalau ko jantan..memang ko jantan x bertanggungjawab!!. x kisah ar RR ikut kawen lari ke apa…yang pasti.RR dah baik ngan mak mertua dia.so dah settle masalah sal restu.

      KO TAU SAPE SALAH? TUH JALANG MURAHAN AR TUE…BATU API…kuat mengapi-api.otak bimbo , cakap macam mabuk todi. Hal rumah tangga diorang..diorang yang tentukan la…apesal lak SI KEMBAR SIAL NGN BINI BIMBO JALANG tue nak campur tangan??

      Ko kena pikir gak….nafkah tetap nafkah.NAK LARI DARI TANGGUNGJAWAB?? WEI…ANAK RR nak KEDARAH apa kalau duit satu haram pun x bagi. NAK BLAH…ok no hal.tapi Tanggunggjawab lepas kawen jangan amek ringan. Even dah ada betina lain pun!!!! ANAK-ANAK TUE HASIL AIR MANI DIA, BENIH DIA. so faham-faham la…bodoh cam BABI la Aidil nie.Sekali kembar perangai cam Haram! main cam haram.JUAL MUKA JE.PUIIHH..

      Undang-undang Islam pun akan pertahankan maruah dan kepentingan WANITA. DIA X KAN DAPAT LEPAS LA.OWWHH..DAH JUMPA BETINA LAIN..SENANG2 NAK SEPAK ANAK BINI CAM SAMPAH. MEMANG DASAR AIDIL ANAK HARAM.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. tercinta says:

    nie msti kes kena hasut ngan AIDIL RAUDAH @ AYU HANTU….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 5
  59. @@? says:

    RITA CANTIK & AIDIL HANDSOME….RUJUK PLS…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 9
  60. mama hot says:

    dua2 kna berhenti bg statement kt media/twitter/fb/dll.
    Berikan dua2nyer tempoh bertenang n memikirkan jln
    Perpisahan terbaik. Yg penting 2 anak tu xkan terabai oleh prnceraian
    Yg berlaku. Itu baru profesional dan matang.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  61. Anonymous says:

    ?? ?? ???? ?? ce
    L

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  62. Anonymous says:

    ?? ?? ???? ?? CeRiTa

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  63. joyah kepoh says:

    “Sudah lah Rita”..hg org kg RR ka? tudia…hg tau semua noh…
    biaq p kat dia la…dia nk wat plastic surgery pun…muka dia…dah dia ada duit..xkan la laki dia nk tinggal dia sebab dia p wat muka bg lawa?klu RR tu xbetoi…laki dia la kena bwk dia blk ke pangkal jalan..bkn nya lari tinggai anak bini.. kan?kan?kan?
    hat muka lawa @ xlawa tu letak tepi lah no…ka hg nk ckp kak hg lagi lawa dr RR???hihihihi..jgn mrh la ye ;)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 3
  64. cuit says:

    rasa rita x puas hati lagi ne….sbbb x dpt bersemuka ngan aidil dari hati k hati….wartawan ne mmg suka cedok citer.klu berpikiran ke belakang nah inilahhhh jadinya byk hal dalam kelambu…hal dlm kain punnn leh terlondeh…betullll….ckp semua nnyer senang memasing x ngaku kalahhhh…apa kata kedua2 keluarga pi bersemuka…tutup story mori dpn wartawan personel life xkan nak dihebahkan selalu…aku x setuju gak asyik over bercerita kat wartawan…esok lusa letih nak menanggung maluuuu

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  65. Anonymous says:

    RR tengah marah. die tak puas hati aidil nak cerai. tp kenapa pompang2 cerita buruk aidil?

    1) aidil bg kenyataan kt program tv hal anak. bukan burukkan RR.

    2) aidil penah kata ada sebab die wat keputusan mcm tu.

    3)benda nie mula sebab RR main twitter ckp tak kisah mak mentua syg ker tak. so benda nie kecik. tp RR kene fhm die ngn famili aidil tak rapat sgt. so benda nie sensitif. kita pun if kata tak kisah laki kita syg kita atau tak. mesti lah laki kite kecik ati dan pk kenapa as a wife ckp mcm tu?contoh.

    4) adik kembar aidil kisah la sebab RR ckp mcm tu. sebab mak mentua RR tu kan mak die.

    5)main sound2 kat twitter tp RR terlebih sound ckp adik ipar die pregnentkan org. so aidil as a abg mesti lah backup famili die tp bkn dgn cara bgtau media. benda tu memalukan. siap RR bgtau peminat die kt twitter yg bdk pempuan tu sendiri dtg umah mengadu ngn aidil. RR nak jatuhkan adik ipar die tp at the same time die heret nama suami die. so dgn cara tu tak ker jatuhkan maruah famili aidil sebab adik die perangai mcm tu. so mesti lah aidil still back up famili die tp die tak bg kenyataan apa2 kat media.

    6)RR ingatkan die kata tawar hati ngn aidil so that aidil akan pujuk dia. die ckp buruk2 aidil die ingt aidil akan menyesal. tp cara RR silap.

    7)RR takleh trima kenyataan die akan cerai. stop la bg kenyataan yg burukkan aidil. as a lelaki aidil tak penah balas kenyataan tu mcm artis lain.

    8)skrg ckp pulak aidil byk menipu. RR kata dia byk keluarkan duit spjg 4thun kawin utk sara famili. back to basic mana susah senang as a husband and wife? kenapa nak tuntut nafkah sepanjang 4 tahun since 1st day married smpai ratus ribu? nilai kebahagian tak blh dituntut dgn duit. dan mcm mana RR kira semua tu? dia nak brp RM sehari as a wife aidil? dan brp yg cukup utk anak2 sehari? benda tu susah nak kira la. rasa nya if dorg tak cerai pun cukup ker duit yg RR mintak tu? if aidil tak mampu so mcm mana?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 13
    • kaos says:

      sebagai orang tua yg sudah banyak pengalaman berumahtangga, memang setuju sangat dengan ulasan ini. satu lagi, janganlah ..peminat RR, janganlah kutuk2 ibu aidil tu…berendam air mata si ibu mertua, tak siapa yang tahu. RR itu baru rasa macam tu….RR macam tak mahu letakkan dirinya dalam keadaan ibu mertua, wpun ibu mertua banyak mengalah…wahai RR,.tak perlu menuduh orang lain banyak menipu, tak perlu tuduh mertua, ipar duai jahat….tanyalah diri sendiri, adakah kita tak ada buat kesilapan, adakah kita telah buat terbaik untuk menyanyangi dan disayangi oleh keluarga mertua kita?…mungkin sekarang baru dia rasa kepedihan si ibu mertua…

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  66. Anonymous says:

    RR sbnr nya taknak cerai tp die takutkan aidil dgn tuntutan nafkah sejak hari pertama kawin smpai ratusan ribu.

    tp bila hari pg court die x setuju pulak nk cerai? acaner tu?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
  67. hero says:

    Biasa lah..masa nk kan kita.. sampai sanggup merayu,tk ckp tipu,sanggup berkelahi ngan mak bapak dia,sanggup kawen kat siam…semua sanggup lah…
    tup..tup..tup..dah mai hasutan org,dah dapat orgnya,dah beranak pinak,dah tak glamour lagi…ha…………mula..lah perangai cam haiwan.
    alah rita…tak payanh dikenang org jenis nie…muda dan akai tak panjang..adik,abang dan si ayu muka kampung tu…semua sama jer…prorpa..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  68. Britney spears says:

    saban hari saban minggu ader jer stori yg kluar…BORING….klu terus berbalas kenyataan di media…smp bila kan aman!!!! ok…next!!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  69. aku kesah? says:

    ehhh sial la org suka main negeri2 ni..pantang btl aku.ape ke bodoh sgt.ada otak letak tapak kaki.yg jd sorg,kau nk palitkan semua org negri tu pehal?..kau nk kutuk rita or aidil kau kutuk je la.yg nk kutuk org n negeri2 tu pehal.sawan ape kau!ehh..ehh org tu bt plastic surgery kecoh ape kau? guna duit kau?lain la zahida rapid guna duit rakyat,kau nk kecoh,kecoh r ada aku kesah?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
    • dada says:

      Biasalah manusia hotak bingai,nasib baik aku bukan orang Perlis kalau aku orang Perlis memang aku maki hamun baikkkk nya !!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. Anonymous says:

    jadikan cerita ini sebagai teladan. kepada rita dan aidil, jagalah aib masing2.. ada perkara boleh diceritakan, ada perkara perlu dirahsiakan. peace;)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  71. joyah kepoh says:

    “aku kesah” ….sabaq la ye..dia nk ckp akak dia cantik semula jd je tu..kan muka akak dia mcm RR. umh dia dkt je dgn rumah RR…mybe jiran dia kot RR tu…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • hehehe...lawak gak says:

      bkn muke kakak dia pon kak joyah kepoh oi…kak ipar dia…agknye nak lepas geram kat kak ipar dia…tempias abis kat negeri perlis…ape da….ley pulak dia cerita kak ipar wat plastic surgery n org igt kak ipar dia rita….wakakaka…cm metal nye cte pon ade gak…ape motif ntah dia..hahaha…sakit pwot gelak dok byg dia cte tu…adeh laaaaaa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. hmm.. says:

    aku cuma kesiankn anak dia je… dua2 tu mmbesar tapi x cukup kasih syg ibu n bapa di sisi..yg adik kecik lgi.. masa sambut birthday tu nampak sgt yg air muka diaorg x happy..sian

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • pizza says:

      Budak dua org tu masih sgt kecil, belum paham apa2 sgt. Yang parah ialah bebudak tengah menuju proses akil baligh. Yang dah reti pikiaq basic baik dan buruk. Yang bukan2 dibuatnya sebagai protes penceraian mak bapak derang. Penderaan emosi yang terjadi time ni akan kebanyakkannya akan affect prinsip kehiduan mereka bila dah dewasa. Mmg betul, anak2 la yang paling menjadi mangsa kemelut perkahwinan ibubapa.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  73. ain says:

    payah nak jadi bijak bila dalam situasi macam ni

    kena banyak mengadu pada Allah. banyak2 bedoa dan beribadat.

    kalau mengadu pada Allah sungguh2 kompem Allah tolong. doa orang teraniaya diangkat tau

    mengadu pada manusia.. pada media.. apa dapat. dapat ni laa.. org dok kutuk ko balik

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  74. kalis cinta says:

    sabarlah rita…
    terimalah seadanya dan berhentilah mengata aidil
    teruskan hidupmu dan berjuanglah utk anak2 mu
    perpisahan amat perit, saya juga melaluinya
    tidak perlu canang satu dunia
    cukuplah kita & Allah saja yg tahu segala2 nya
    redhalah dgn ujian Allah
    tabahlah wahai hati..
    perpisahan bukan lah penutup segala bahagia dunia
    mengadulah pada Allah
    sesungguhnya kasih syg Allah terlalu byk utk kita
    bahagia kah hatimu sedangkan segala rahsia
    rahsia…
    ah yg

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  75. menyampahaku says:

    Rita ckp mcm Ni, aidil ckp mcm tu..yg pengadil korg2 yg Tolong bg komen n judgement..biarlah diorg setel sendiri, sibuk Pening pasal diorg , tuduh mcm2 watpe.buat tmbh dosa je.diam2 sudeeeehh..doa pada yg Esa, Dia berhak tentukn apa yg terbaik Utk Rita,aidil n anak2

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  76. matahari says:

    Cukup2 la rita malukan diri sendiri.harap umo je da tua tp perangai kalahkan budak2 br nk meningkat naik.setiap benda nk canang kt media nmpk sgt x dpt terima kenyataan cerai ngan aidil.untuk sesiapa yg dok puji sgt rita tu natural beauty tolong la..stop.x natural lgsg k.n lg satu x pyh taksub sgt la ngan RR ni sampai x dpt beza baik buruk.mmg aidil ada salah…tp cuba renung betul2 sape yg lebih salah.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
  77. zira says:

    to rita belajar la terima kenyataan.cukup2 la buka aib sendiri.xpayah asyik salahkan org lain.renung2 la kt mane kesilapan sendiri.belajar lebih matang bersesuaian dgn umur.kesian anak2 akan terima aib bile besar baca ape yg mak die cube buat jatuhkan maruah sendiri maruah suami.simpan la sikit rasa malu dengan menutup sedikit cerita family sendiri jgn semua nk diceritakan pd umum.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
  78. bila izrail datang memanggil jasad terkubur...... says:

    jahat2 pun bapak kepada anak nya….jahat2 pun ibu kepada anaknya…so, so dapat tempias malu warisnya dek kerana mak bapak bergaduh giney….budak kecik x rasa lagi…dah besar dah tentu budak2 seangkatan diaaa berkata2…oooooo dulu mak bapak korang gitu gini gitu gini…tak ker pikey perasaan anak2 tu mcmana.mmg la pahit , tapi besarkan anak2 itu dulu…org lain bercerai jugak tapi berikanlah yg terbaik untuk anak…klu bukan sekarang tapi masa depan diorg agar perkembangan dan kasih syg diorng x terjejassss….Rita n Aidil plzzzz laaa jgn terus2 begini, korang ada ada peminat tersendiri.masing2 ada privasi hidup sendiri…anggaplah kekkecewaan anda berdua mematangkan kehidupan kalian.semua org penah buat silap.sedih tauuu negok anak2 jadi mangsa x cukup perhatian.kawallah tahap marah..anggaplah kalian pernah menyayangi antara satu sama lain sblum ini.klu nmpk yg buruk mmg pedihhh kan. lambat laun bila keadaan reda kita kan berbaik jugak,klu x skg akan dtg…percayalahhh!!!bataskan pertuturan kita, simpan rahsia x rugi…klu dah berbaik mmg tetap akan berbaik sbbb ada anak x sanggup nak bermusuh lama2, dunia ne kecik saja…esok lusa usia kita x tau mcmana. efek yg cukup memilukan utk dikenang…org x nmpk kebaikan kita , org anggap yg negatif saja. samalah2 kita berdoa, ingat mengingati sesama kita.semoga ada jalan penyelesaian yg terbaik untuk anda. semoga berbahgia bersama kehidupan masing2, dimurahkan rezeki dan segala dipermudahkan….amin!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  79. sidaracaintikmanis says:

    Sebaiknya sebagai seorang yang masih bergelar isteri, RR tidak sepatutnya mengaibkan suami, sedangkan anda masih lagi mempunyai pertalian dgn suami.. bercerita dgn press sbb mereka bertanya..mereka hanya menjalankan tanggungjawab mereka..RR bercerita sana sini.. takan dapt apa2..wartawan juga yg dpt untungnya…seorang artis yang bijak dn berpengalaman sepatutnya tahu bila dan masa yang sesuai utk bercerita..cara RR akan menyebabkan org ramai dari simpati terus menjadi muak dgn cerita2 RR…ye sy mgkin tidak berada ditmpt RR…tak merasa lagi apa yang RR lalui..tpi sebagai kaum Hawa dan sebagai org timur kita patut jaga tingkah laku kita supaya org tidak memandang serong pada kita..mgkin RR nak tuntut haknya..tpi bukan kah kita ada undang2.apa hukumnya seorang istri mengaibkan suaminya…apa kah kita akan bahagia dgn cara kita mcm tu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 3
    • fifi says:

      kalau bapak ko tinggal kan mak ko berbulan2 tanpa jengok tengok ko…ko pun akan kata sabarlah mak….sabarlah mak..bapak tu bagus orgnya….ada akal guna lah…si rita ni dah terhiris hati dia, so bila hati dah terhiris mmg lah dia menceritakan segala galanya sebab laki dia dayus nak mampos!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6
      • sidaracaintikmanis tk berapa manis says:

        hehehe…fifi ade lg..”sbr la mak…jgn bukak aib ayah tu mak..dia tetap laki mak…sbar la…guna duet yg ade dlu…”..hukhuk…..depa ni jnis ckp sng..kna btg idong br tau langit tinggi rndah…
        lg 1..mngkin ko je muak kot dgr cte rita..jd tkyh la ko komen kt cni wahai sidaracaintikmanis yg tk berapa manis…..aku lg muak tgk muke rodah dan laki nye dlm semanis kurma..bajet bgs…muak sesgt laaa…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. deana says:

    as salam..marilah kite same2 mendoakan kesejahteraan untuk RR..aminn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. Minah tonggeng says:

    Aidil kate gini rita kate gitu. Mana betul ha? Aku rase ada org ketiga yg cocok. Dlm rumahtangga meke.2, 2 , kene diam .simpan dlam hati. Yg penting mak atau bapa aidil kena pujuk rita. Sekeras 2 kerak nasi bila direndam air ia akan lembut. Terutama hati perempuan.sabo dan usaha lah. Sekali aku nak ingatkan org lain jgn masuk campur.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  82. chix says:

    tak sokong RR or si aidil tu….tapi aku cuma kesian kat anak2 diorg…itu saje….kesian, kecik2 lg, x tau ape pon lg….jadi mangsa perceraian & kebodohan mak bapak….KALAU la betul ape yg RR tu cakap, pasal aidil abaikan tanggungjawab dia sbg ayah, x bg nafkah sume, aidil tu mmg mangkuk bin ayun ler….ayah yg sengal…..skang ni boleh la ko lari sana sini lg…mase kat akhirat nanti, ko jawab la ek, ape yg ko dah buat kat anak2 ko mase kat dunia ni….sekian….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  83. ichiki kirara says:

    ada sebab knp RR kta gini….bkn sng nk jdi ibu tunggal….

    klo suami/isteri bercerai x da anak mmg x jdi mslh mcm ERRA&YUSRY dlu…
    tp bla bercerai da ank2,mslh wei!!!

    mmg la dlu AIDIL kt dia bg RITA jg anak,tp klo tiba2 AIDIL tuntut hak jga anak mcm mn??? msti la RITA nk jg anak2 dia…. byk bnd yg diambil kira dlm isu perebutan penjagaan anak… so,mmg bersbb RR melenting… smua ibu2 mst tkut bila hlg hak penjagaan anak…

    cuba selami apa yg dia rsa… membesarkn anak2 sorg, dh la smber rezeki dia bkn pkerjaan tetap, nk fight hak penjagaan anak lagi!!!! prasaan d tinggalkn suami tu lain crita… nk membesarkn anak2 bkn senang wei!!!

    sbb tu la dlm ISLAM ketua keluarga itu SUAMI bukannya ISTERI.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  84. sweet32 says:

    sebnarnye penat nak dgr kes diaorg ni.. kite x tau hujung pangkal.. klu tnye aidil dia ckp, rita salah… bile tnye rita dia ckp aidil yg salah.. kite x tau sape yg ckp bohong.. klu bole x pyh la nak campur hal diaorg.. lebih baik pikirkan masalah sendiri yg x selesai2 ni…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  85. cik ct says:

    aku xsokong mane2…rita salah aidil pon salah…rita tak pulak pk perasaan keluarga aidil bile aidil lari dari keluarga semata2 nk kawen ngn die pdehal aidil tu mude g…dah kawen kat thailand..hancus hati mak die yang besarkan die tup2 kawen senyap2…bile aidil lari keluar rumah baru pk perasaan anak2 rita oi…aidil lg satu dah kawen beriye2 ngn rita tinggalkan cmtu je…sebagai lelaki kene la ade tgungjawab even dah bercerai..tapi belum cerai pon dah xbg nfkah anak2 mmg xyah buat anak la lain kali…xpon dr dulu lg xyah kawen…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  86. cikbiribiri says:

    sudah2 la membuka aib pasangan masing2…kalo betul2 nak berpisah secara baik berhenti bg kenyataan pada media..pe yg buruk tu biar hanya suami isteri je tau..xperlu nk canang keburukan pasangan kita satu Malaysia…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
  87. KEYBOARD WARRIOR says:

    AKU TAK SUKA CARA SI USTAZAH TU BOBAL…
    DAH SERUPER MAKCIK2 QUATERS!
    YG LAKI DAH MCM KOOKOO BIRD!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  88. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    rita harus padan kn muka si aidil tu ! tkpe lah rita sabar aje lah nanti anak2 rita dh besar rita akan senang….sekarang biar rita susah2 dulu ok biar si aidil tu senang lenang ngan kehidupan dia …..satu hari nanti dia tau lah akibat nye……lov u ritaaaaaaaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  89. Saya yg hensem says:

    boringlah cerita diorg ni. Si Aidil relaks je, taknak bukak pekong. RR..pleaselah..dok dediam dulu..masuk mahkamah dengar testimoni. kalau dah org takmoh, nak buat camana. ye, faham..parents AIDIL tak sama macam mak mertua fasha sandha..depa org biasa je..itulah yg blh bantai statement macam2. mcm ni laki pun blh lari.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  90. Mono Pos says:

    2×5=10 5×2=10

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  91. duitduit says:

    HATI PEREMPUAN SIAPA TAHU,

    RITA, KALAU KAU DAPAT KAHWIN DENGAN LAKI YG ALIM, USTAZ MUDA ATAU AT LEAST LELAKI MATANG.

    PERGH, KEBAHAGIAAN MESTI BERSAMA KAU, AMINNN

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  92. Dahlia adik angkat Elia says:

    aku rase..ni mesti si sengkuang and ayu rodoh yang ajar aidil tuh menipu….dorang nie mesti dah brainwash si aidil nie habis-habisan….sengkuang kan xsuker rita…ofkos la….sengkuang ade hasut aidil nie….huhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  93. Anonymous says:

    ko pun kaki penipu jgk Rita…
    x payah nk menuduh org

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  94. Anonymous says:

    saya tergalek baca semua komen kat atas cuma satu je saya nak tekankan rita sebagai isteri sepatutnya jaga aib suami bukan dedahkan itu ini itukah kan lebih elok disisi islam… suami mana yang sangup tahan hinaan dan cacian para pembaca setiap kali rita keluarkan kenyataan dayus suami… rita patutnya faham syurga isteri dikaki suami… kalau suami keluar rumah adale benda yang x kena tu rita patutnya berfikir apa kesalahannya baiki kesalahan itu bukanya tunding jari ke pihak lain .. cari jalan keluar sepatutnya rita patutle lebih berfikir kenapa dah 2 kali menemui kegagalan dalam perkahwinan mesti ada sebab yang harus diperbaiki fikirle saya x sokong siapapun …

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
    • :) says:

      Setuju memang dlm Islam syurga di bawah telapak kaki suami.
      Tapi bagaimana tentang tanggung jawab terhadap isteri & anak2?
      Suami pun harus menjawab di akhirat jika tidak menunaikan tanggung jawab sebagai ketua keluarga.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • joyah kepoh says:

        setuju jugak nak….lari bkn blh selesaikan masalah.dlm kes depa,masing2 kena turunkan ego..face 2 face..bawak berbincang..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gile hipokrit ko ni...bias nak mampus... says:

      dulu ade sorg kwn yg sering guna pepatah ni…”ye..syurga isteri terletak bwh tapak kaki suami…tp klu suami sndri yg membawa isteri ke neraka cmne lak…??” so kesimpulannya sme la dgn kes aidil ni….aidil sndri dh tnjuk kedayusan nye..dia sndri yg lari dr rumah..tnggl ank bini…lari dr nafkah zahir dan batin pd bini..tak jga amanah2 Allah(ank2) yg tlah diberi…jd..pd pemikiran kau..ape logik kata2 kau tu..?? syurga isteri terltak pd telapak kaki suami jika si suami mnjaga ibadah bini nya..mejaga nafkah zahir dan batin..menajga amanah2..bertanggungjawab..klu suami tu kaki pukul..adakah perlu kau menjaga “syurga” tu lg…islam tu indah..islam tu mudah..tk perlu aniyai diri klu nak jge “syurga”…islam tk pernah mintak kaum hawa ni..menyiksa diri..seharusnya suami..membawa isteri utk mengecapi nikmat syurga….phm…???
      ko kata laki rita kuar ruah mesti ade sbb..mesti ade kesalahan..soooo..anak2 tu ade salah jgk ke…?? ape…klu ade slh tk boleh bincg..perkahwinan ape klu tkd bincang2…tu la dlm islam kna amalkan musyawarah..tau tk ape musyawarah??? bnda ni sgt disarankan dlm islam…jd..aidil kna la la bincg…lari rumah tnggal ank bini tu = suami dayus…
      dia cerai dlu ade sbb…n dia still baek dgn ex-mertua dia…so ko tkyh nak jump to the conclusion sgt k…tk sokong sesape tp..tgk cm ko dok hentam rita je…bias sgt ko ni…ckp tk serupa bikin…hipokrit gle ko ni…ish2….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. Anonymous says:

    padan lah muka aidil yg dah mengaibkan isteri dia tuh. tuntut ratusan ribu tu rita

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  96. ck slmh says:

    sudah cukup cukup sudah…
    cukup sampai disini sajaa……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. pemerhati says:

    bahana mulut.

    tak semua benda kita perlu share dgn orang.

    tak semua benda perlu kita cerita kat public, cth post kt fb dll.

    senior aku penah ckp, mulut perempuan ada dua.

    kerana mulut badan binasa.

    – berdasarkan pengalaman sendiri. sekian

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  98. [...] View the original article here Share and Enjoy: Share this post to your friends! [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. ina says:

    semoga rita banyak bersabar.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. PSM says:

    pe kata..kalau jimmy ngan rita?sesuai tak?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  101. mawar says:

    tak payah lah terhegeh2 nak ke orag yang dah tak sudi…apalah…wak malu je…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  102. MENDETAH says:

    eKAU kawin pun x mintak restu mak ayah…leh lak ekau bising bila nak cerai…. yg ekau cari pasal knp…kan da jd janda kali ke-2…tu la ekau… nak laki hensomn glamer sangat kan….kan da jd bala…kojola rajin2 sbb da xdo laki nak tangung da..(itu pun kalau time kawin laki ada kluar dt blanja)….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  103. mendetah says:

    ekau kawin pun x dpt restu….nak cerai pandai lak ekau bising2…… tu la ko kan da jd janda kali ke-2…cari la silap sendiri….nie mujur dpt anak… xda la org kata ko cerai pasal mandul…berat nanang …..sendiri cari pasal kawin dgn cara x betul…sendiri tangung la…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  104. ena says:

    kesian kau rita… dah tahu laki tu byk menipu, tak bagi nafkah, tak payah lah nak heret kisah dia satu malaysia tahu. kau tak tahu malu ke? kenapa mesti buat kenyataan. kalau aku jadi ko, aku diam je, buat keja, lantak lah laki tu nak buat apa. tengok nora danish, dia bagi komen positif je… tutup cerita kan?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • mane same says:

      jgn le same kan ND dgn Rita…ND still dpt sokongan moral dr kluarga jejai…Rita ni asyik kena hentam dgn mulut puaka kluarga aidil tu…tmbh rodahh si karat tu….so..tk kena gaya la ko komen ni…tk ley nak wat perbandingan..siyes tk sesuai…..lg 1 ND nye kes senang..trus msk mahkamah…yg ni..lari rumah..tnggl ank…huhu…dayus btol….
      oohhh sblm lupe…jgn kate aku bkn pminat ND lak ye…i followers ND ok tmsk followers Sis Rita….sgt meminati ND dan Rita…sbb tu la aku kate tk sesuai nak dibandingkan kisah hdup mreka berdua…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. tanjung api says:

    Aku dr dulu mmg rasa aidil buat kesilapan nikah dgn rita .mmg x salah kawin lelaki muda tp untuk perempuan mcm rita mmg aidil telah buat kesilapan yg besar.tgk ape yg jadi skarang.pandai2 la wat keputusan yang terbaik aidil.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • amboi...sedap mulut hang says:

      aik…aidil wat kesilapan…amboiii…..silap2 pon…nahhh…2 anak ko bg….prempuan mcm rita…???? ape mksd ko???? agk2 cket mulut tu derrr……ckp tu guna la akal….jgn ckp sesedap mulut je..sohai!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Bunga says:

        HAhahaha….Rita2…sdh2 la..ko ni hrp umo je da tua tp perangai mcm bdk2.

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        ko ni mesti rita kan??@ sepupu sepapat die.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Keris tajam says:

        BTL!!!! aku setuju 200% aidil silap kawin dengan rita.Sgt2 x sesuai.Sekarang Aidil mmg dah sedar.mak ayah adik beradik x leh di tukar ganti tp BINI boleh diganti.Aidil boleh dapat pompuan yg lg ok.Biar Rita Dgn labunya…meroyan 1 malaysia x dpt terima kenyataan berpisah sbb mulut JAHAT sendiri.

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  106. Bunga says:

    bini boleh di tukar ganti tp mak ayah adik kembar x boleh ditukar ganti.tu lah darah daging.Aidil dgn kembarnya dr dalam perut sedangkan rita yg br muncul dalam idup br 4 tahun mcm tu boleh nk memisahkan hbgn keluarga ni.so pity rita.br2 boleh lah ko buatkan aidil mcm tu tp dah lama ko sendiri terima akibat nya..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  107. SAYANGZAKUANAIDIL says:

    ~wutever~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. wakaka says:

    fahrin ahmad…. lu ni wa tgk asyik ngutuk org je … mcm baikkk sgt … patutulah x da awk sangkut kat lu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Kau ni… dah la komen entry lama yang dah tak laku, komen salah kotak pulak tu.. aku lagi kesian kat kau..
      Waaarrrrkkhhhhh…kah..kah..kah..kah..kah..kah..kah..!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. RR ni keras kepala, xmo dgr kata suami..dah suami suruh pindah tu,ikut je lah..sebok ngan rumah kelamin laa..lepas tu mulut outspoken, laser kemain..ssh laki nak tahan walau muka jer market..dahla rumah mertua pun tak pernah jejak..patutnyer dah lame kau berbaik2 ngan family aidil tue..budak tue harapan keluarga tue,tahu2 dah ke siam nikah bagai..ko yg tua sepatutnye sedar diri n bagi nasihat elok ke tidak buat macam tue,,ini pikir sedap jer..skrg bising laki tinggal x bagi nafkah kat anak2 lah..dah x mahu dengar kata suami, suami pun maleh nak balik rumah..maintenance ko dah la tinggi, 3K utk rumah sewa,,,bodo betul…klu rmh beli padan jugak byr 3K sebulan tu, ini menyewa..aidil ajak pindah USJ 1, x nak ikut..konon dah lame kami menyewa la,kami share la..ubah ckit lifestyle tue,awak tue asal minah kampung jer,ingat ckit asal usul..belanja anak pulak 1 kapla 1500, 2 kapla jadinyer 3K , gilerlah rita nie..agak eh selang 5 hari anak eh g spa salun bagai..dasar egois betul la..pastu heboh kan 1 malaysia keaiban laki ko,,itu masih suami ko yang sah tu…tak malu ka nnt kalau 1 hari nanti berbaik ke ape ka..aidil pun bengap,nasib ko la kawin ngan bini tua yg rasa lagi bagus x mahu dgr kata..dah tahu xnak balik rumah,hang punya pasai la..tapi,nafkah anak tue hulur lah 1 kapla 6-7rat,senang kira hulur aja 1.5K utk anak2 hang..hang nak mengajar isteri,hang ajar la..anak2 tak patut terabai gara hang nak sambar rim 18 bmw n ducati hang tue..aidil2, elok boleh kawin merisik tunang nikah sanding kenduri bagai,hang tak terkilan ka g ikut minah laser mami jarum 2003 tue..patutnyer dulu lagi hang tarik jer tangan rita tur heret g rumah mak ayah lu..baru nama suami..ini tidak,biar shj rita tue tak berbaik2….aptb

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1