Written by AbangNara | October 2nd, 2014

Terkejut juga Abang Nara mengetahui berita ini. Mana tidaknya, setahu Abang Nara produk kecantikan di bawah syarikat RS Cosmetik And Health Care (RSCHC) milik Rita Rudaini dan kawan karibnya, Siti Saleha telah mendapat sambutan yang hangat. Namun bermula 1 Oktober lalu, Rita telah mengumumkan yang syarikat tersebut telah dibubarkan dan dirinya tidak lagi bertanggungjawab atas sebarang penjualan produk di bawah syarikat tersebut selepas tarikh tersebut.

rita

Rita juga turut memaklumkan yang produk miliknya kini hanya yang dijual di bawah syarikat miliknya dan keluarga.

rita

Berkata kepada Mstar Online, Rita memaklumkan punca pembubaran syarikat tersebut adalah kerana tiada persefahaman. Kata Rita:-

Dalam bidang perniagaan atau apa-apa sahaja kalau tiada keserasian memang tidak boleh buat apa-apa seperti dalam perkahwinan pun kalau tidak serasi tidak boleh kekal lama. Bagaimanapun selepas ini saya akan dapatkan nasihat daripada peguam saya dulu untuk lebih serius menjalankan bidang peniagaan.

Syarikat itu sudah bubar, jadi sebarang produk yang dikeluarkan atau diedarkan daripada tarikh yang berkuat kuasa hari ini dengan menggunakan nama saya, saya tidak teragak-agak untuk ambil tindakan undang-undang.

rita

Apa pun diharap Rita Rudaini terus maju jaya dalam bidang perniagaan yang diceburinya. Abang Nara lihat sambutan yang diberikan terhadap produk Rita memang sangat hangat. Semoga dapat mencari rezeki yang halal dan banyak menerusi produknya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

40 responses to Rita Rudaini Bubarkan Syarikat RS Kosmetik Miliknya Dan Rakan Karib

  1. Bedah says:

    Oh…patut la nak duit bekas suami….kompani nk bankrupt katanya. Terdesak.
    Kesian nyerrr….alololo. Melayu buat business camni la.

    0

    0
    • Mak Jemah says:

      x pernah dengar pun nama skin care ni. baik pakai sabun cap susu kambing + temulawak. next?

      0

      0
    • kak nam says:

      Isu harga minyak naik…

      Fizo Omar setuju harga dinaikan. Salahkan Melayu2 yg berpikiran negatif yg suka mengeluh. Seru kita semua berjimat dan atur urusan kewangan.

      Setuju?

      0

      0
    • Beb says:

      cik bedah oi! baca sampai habis..bubar kan syarikat tak semesti nya.bankrupt…

      0

      0
  2. Olga says:

    masaalahnyer perempuan ni…jual kerang bakar lagi untung. kan?

    0

    0
  3. melati says:

    kawin x serasi…bukak business x serasi…apa yg serasi nye dlm hidup ko ni nok?
    ……geletek puki sendiri la senang.

    0

    0
  4. badang says:

    tulaa kau busuk hati kat ex kau..dia dh bahgia dh puas ngan kau…hahahahha…cakap vvip nak kejar..kejarlaaa….dapat duit byk..tupun kalau vvip nak laa..

    0

    0
  5. mama says:

    Usaha lagi yeee nak…

    0

    0
  6. sape x knal rita says:

    manusia tamak , mmg mcm tu la

    0

    0
  7. Anonymous says:

    lantak ko le RR…nk tonggang terbalik ke ap ke ad aku kesah…klau mulut mcm puaka ngan sape pn x serasi le..ad laki..laki lari…ad kawan..kawan lari…ko duduk kt gua jer la RR..lagi senang..x ad sape pn nk kacau ko..dh le ko tu x leh tercuit sikit pn..dlu aku kesian kat dia ni tpi skg aku nympah gila kat dia ni..sape la lelaki malang klau dpt RR ni jadi bini…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    rita gila $$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    0

    0
  9. Anonymous says:

    mentang2 la dah bejaya , makan sorang2 ngan family .. lupe dah ngan member yg sama2 susah dulu .. dasar tamak haloba !

    0

    0
  10. keladi merah says:

    Ramai betul yang benci kat Rita ek.. Rita pula free2 dapat pahala.. jgn benci2 kat org.. sebab Nabi kita pun tak benci kat musuh baginda.. kenapa harus benci sesama Islam.. no wonder la umat Islam sekarang senang ditindas sebab kita sendiri yg membenarkan musuh2 Islam menindas kita.. so pada mereka2 yang hati banyak busuk.. munasabah lah diri.. jgn syok sgt menaip mengutuk org sampai lupa yang belah kiri tu tah berapa muka surat dah tulis keburukan kamu…

    0

    0
    • manja says:

      Setuju. Cuba korang semua lak duk kat tempat Rita …baru tau tinggi rendahnya moral korang semua..

      0

      0
  11. bedah bedot says:

    Macam2 la rita rudaini ni….. memang tak boleh ngam dgn sape2 pun. Tak pernah dengor pun produk tu. bikin kecoh je

    0

    0
  12. Neraca Hidup says:

    Manusia tidak dapat mengubah rupa bentuk mukanya, tetapi jika dia mahu, dia boleh mempercantikkan budinya.

    0

    0
  13. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    Ye ke rita dpt byk pahala?

    0

    0
  14. tabita sedu says:

    Kepada akak rita.. pandai pandai le memilih rakan… ada yg mengambil kesempatan.. jadikan pengalaman.. jgn terlalu baik sgt jika baru kenal..saban hari upload pic mesra bersama akhirnya…. apa jadi.. pandai juga simpan rahsia diri takut dijaja oleh hasad dengki……

    0

    0
  15. sid says:

    Bubarkan doesn’t mean bankrupt. She stopped her partnership with her friend. And now, her products are under her and family’s business. Memang susah berpartner dgn kawan atau sedara. My hubby bermatian bangkang when i wanna join partnership with my aunt even though i told him i will hv full control over the business and my aunt is a silent partner….

    0

    0
    • sue says:

      betul tu. kalau nak bisnes baik jaga sendiri periuk nasi kita. Bila ada salah faham dengan partner bisnes hubungan sebagai kawan pun akan terjejas. Bubar bukan bermakna bankrap. Saya pun pernah bubarkan syarikat sebab partner guna nama bisnes bersama untuk buat bisnes sendiri ‘behind my back’.

      0

      0
  16. kiki says:

    orang nk bisness ko pon nak gak..selama ni ko buat pembedahan plastik tpi ko promote skin care ko yg konon bgs bole mencerahkn..dri mula pon bila dh menipu..ni la mkn dia..adoi rita bkn aku xkenal rupa ko tu dulu..hidung tu ko mancung kan..kelopak mata pon ko buat..muka ko dulu ala2 POMPUAN SIAM je..xde pon karisma kapor nyer..dh la berlakon xlaku,,pas tu xabis nk aib si aidil tu..dia pon dh bahagia skrg..bini dia pon menutup aurat,xmcm ko belum pg umrah dh berkobar ckp kt majalah nk kai tudung..sampai skrg..habuk pon xde..ko kai keta mewah,tpi ddk umh sewa pon org xhirau..klu dh asal ko kg ulu kt perlis tu,xpyh nk ajr ank mkn english style ler..ajr mkn melayu baru jimat duit duit..muhasabah diri tu..ttp mulut puaka ko tu..xpon cari ler vvip…tu pon ada yg nak,,aku rasa ramai yg takot kt ko ni..pathetic women…..

    0

    0
  17. […] Rita Rudaini Bubarkan Syarikat RS Kosmetik Miliknya Dan Rakan Karib (35) […]

    0

    0
  18. Benci RR says:

    Semakin meluat tengok gosip RR ni

    0

    0
  19. Anonymous says:

    baru nak tanya rita ni ada repair ka muka n hidung dia too.? sbb tgk anak dia yg sulung mmang hidung mancg macam aidil tp yg no 2 too x ada la hidung mancung pun..

    0

    0