Written by AbangNara | April 23rd, 2012

Apabila kes penceraian sudah masuk ke mahkamah, maka kesemua perkembangan dapat dikongsi bersama peminat-peminat. Untuk kes penceraian Rita Rudaini dan Aidil, Rita memaklumkan yang dia bakal membuat tuntutan nafkah sehingga ratusan ribu ringgit daripada suaminya, Aidil. Menurut Rita, Aidil sering mengabaikan tanggungjawabnya sebagai seorang suami dalam bab pemberian nafkah

rita rudaini baru

Kata Rita:-

Saya akui Aidil sering mengabaikan tanggungjawab selama lebih empat tahun kami mendirikan rumah tangga. Selepas berbincang dengan peguam, saya tampil dengan tuntutan nafkah yang diabaikan selama ini. Aidil adalah seorang suami yang lupa tanggungjawab jika tidak diingatkan. Saya pula banyak berkorban untuk menyara hidup anak-anak. Bayangkan, Aidil hanya menghulurkan duit RM1,500 selepas lebih tiga bulan meninggalkan saya dan anak-anak. Jumlah yang dituntut ini dihitung daripada hari pertama kami berkahwin pada 25 Februari 2008. Saya bukan mata duitan. Kalau saya mahu hidup mewah, saya tidak akan berkahwin dengan pemain bola. Saya berkahwin atas dasar cinta dan ikhlas untuk hidup bersamanya, tetapi, hidup saya dipersiakan. Apa yang saya tuntut adalah hak saya sebagai isteri dan hak dua cahaya mata, Airit Rayyan Rizqin, 4, dan Airit Qaqa Arjuna, 1, yang selepas ini membesar tanpa perhatian dan kasih sayang seorang bapa

Agaknya memang betullah kot yang bola sepak di Malaysia ini tidaklah kaya sangat. Kalau main bola di UK confirm gaji puluh-puluh ribu seminggu, di Malaysia rasanya tidaklah sampai ke tahap itu. Paling tinggi pun Safee Sali yang bermain di Indonesia. Apa pun semoga tuntutan ini dapat diterima oleh pihak Aidil agar kes mahkamah ini tidak berpanjangan. Amin ~~

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

217 responses to Rita Rudaini Bakal Tuntut Ratusan Ribu Daripada Aidil

  1. marion kaunter says:

    bagus. aku suka.

    0

    0
    • DinDa says:

      lantak korang laa

      0

      0
      • bukan artis says:

        ape la abg nara ni, ni mesti cilok rotikaya & bpop ni. tau minggu lepas daa…nafkah tetap nafkah. bg rm 1500 sekali x cukup derr nk tanggung anak 2 tu aidil! klu cmni la perangai, aku rasa anak2 ko benci ko sampai mati. x gitu?

        0

        0
      • Anonymous says:

        Harap2 4 tahun yg lepas dia ade trfikir hal mcm ni sebelum ikut atau setuju nak kawin lari dgn lelaki yg jauh lagi muda n tak berapa matang… Malu la kalau dulu kononnye kite beriya nak pertahankan cinta sampai membelakangkan byk perkara n tak berfikir panjang last2 jadi mcm skg ni.. Semua hal peribadi terpaksa cerita sbb dah naik mahkamah…. Sebelum libatkan mahkamah pun dia dgn rela hati cerita.. Hehe.. Apa2 pun harap yg terbaik utk dorg terutama anak2 yg masih kecil yg tak tau apa2 tu…

        0

        0
      • shahz jaszle jambu says:

        Ish.. xkan smp beratus ribu cik kak!! sblm berpisah dulu,xkan aidil xbagi nafkah langsung n klu ade yg tertunggak pon nak claim gak ke?? Agak2la..

        Apepon biarla court yg tentukan jumlah yg patut dibayar aidil..

        0

        0
      • cheers says:

        “Kalau saya mahu hidup mewah, saya tidak akan berkahwin dengan pemain bola..”
        Rita, sebab die pemain bola la gaji die mahal..pemain negeri 9 kot..haa, yg terbaru dah masok ATM plak kan…sampai boleh mengampu kawan omputih die masok team sebb gaji sedap, team bagus…at least gaji pemain bola xdela cam ofice staff 1-2 ribu sebulan…paling min pon 5 ribu utk org cam die dibeli masok sana sini..campor elaun game lagi….JGN TIPU LA kalu kate hidup pemain bola nie x mewah….Entah2… Ko dah kena tipu ngn laki ko awal2 kenal lagi….Kesian kat ko n anak2….baki2 duet die die bagi pd sapela…..

        0

        0
      • Anonymous says:

        pemain bola gaji mahal???? mahal sampai taraf shafie apdal spedo zahida rafik ke? klu x rsnye xyah la nak bangga sgt main bola tu, xkemana pun, nnt dh tua mengharap belas ikhsan org tampung kos perubatan.. maksud rita, tahap kaya mcm abg pie apdal tu ha, klu die nak baik die kawen vvip dpd pemain bola.. dpt gak sebulan ratus2 ribu? ingat main bola malaysia gaji mcm drogba???

        0

        0
      • Bespren Rita says:

        kena balasan Tuhan jg engko ni aidil…dgn kembar engko sekali..dgn bini kembar engko sekali…

        0

        0
      • makcik k-pop says:

        tolong la…pd korg yg komen konon buat pe rita buka aib laki… nmpak sgt la ni kembar aidil n bini dia myamar kt sini…. benggap…nama pun bercerai mesti la cerita yg xelok keluar…xkan la nk i lap u…u lap me then mtk nafkah..bercerai… akai kt lutut ke?? dh tu yg si kembar n ayu rodah dok burukkn rita sblm ni tu apa dosa rita….owh aku lupa…dulu laki ayu tu tackle rita xdpt… sbb tu dia ‘bengkek’ bila rita kawin dgn aidil…yg ayu lak geram la sbb laki dia still dok kalut dgn rita even dh kawin….hahahhaha…skrg baru aku tau….

        0

        0
      • Anonymous says:

        bongok jugak makcik k-pop ni.. org maksudkan jgn buka aib tu maksudnye sudah2 la tu nak memburuk2 sesama sendiri.. jgn terlalu lantang.. dari awal2 krisis rumah tangga mase baru ade anak sorg lg die dh mcm tu… mmg la dh bercerai berai sah2 la yg buruk nampak.. kalau i lap u, u lap me tak de nye la bercerai…. maksud org, jgn la nak bercerita sgt hal2 dalam rumah tangga kat media… sendiri jugak yg malu nanti sbb kena igt, dia penah kawin dgn cara yg salah walaupun sah…

        0

        0
      • hahahaha. macam la ko tak kena balasan tuhan Bespren Rita . ingatkan diri sendiri dulu.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Padan ngn muka dia mmg patut sgt la si rita 2 mintak bayk2.sape suh aniaya ank org.kompom pasni hidup dia susah sbb buat ank bini cam ni..

        0

        0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Tuntut……jangan tak tuntut!

      0

      0
      • mak enon says:

        semalam dia ade bg statement kesian kat propaganza..konon xbls kenyataan sebab xnak malukan isteri…tp yg ko lari tinggalkan isteri dgn anak tu sbb ape pulak? pastu lg dia kata kluarga tak masuk campur hal rumahtangga dia…argkkk…statement buat mak amarah je taw!

        0

        0
      • mak enon says:

        ‘dia’ kat atas tu merujuk kepada aidil ye…emo sgt smpai xsempat nk taip nama aidil…mak marah taw ko buat rita cenggitu!

        0

        0
      • RR junior says:

        Cukup2lah nak keluar statment..jaja sana sini..dulu pernah cinta syg segala bagai..simpan jer dlm kain,selesaikan diam2 kat mahkamah lagi bagus bimbang nanti banyak pulak statment atau benda tak bagus keluar, elok2 peminat tak tahu habis londeh sampai seluar dalam.

        0

        0
    • blacktie says:

      tuntut sampai tinggal spenda aje ok rita.. good girl..

      0

      0
      • hijau says:

        ape benda la agaknya ko ni aidil..dapat bini lawa2, sanggup kawin lari dgn ko,dhlah perangai xmatang , sanggup lagi beranak walaupun gaduh2 tp ko plak perangai cam budak2 sia2kan rita..xpaham aku.

        0

        0
      • Anonymous says:

        kalo bole spenda pun tuntut jugak sbb dulu rita yg bayarkan spenda somi dia…hahaha…

        0

        0
      • Bespren Rita says:

        aidil mcm tu sbb kena hasut oleh kembar dan bini kembar dia…tu bini kembar dia..tgok ja muka, boleh tau dia tu jenis org busuk hati….eh heran…tak pernah terbayangkan ada jg jenis mahkluk mcm ni di muka bumi…

        0

        0
      • Kelaaaaas Kau Yah says:

        Lari kahwin kat Siam
        Tuntut nafkah kat Malaysia
        Laki Bini kalau nak bercerai mana ada cakap baik2
        Mesti kutuk kau kau punya xde dah yg baik

        0

        0
      • Pirah mabok says:

        tuntut.. jgn tak tuntut.. tuntut smpai bukan tinggal spender je..sampai nk beli mr.K pon tak mampu.. kah kah

        0

        0
    • TANTE says:

      SEE U IN PADANG MASHYAR IF U DONT PAY HAHAHAHA… “kate rita kot kot la kn…….”

      0

      0
    • TANTE says:

      haa bayor bang jgn tak bayor…. tangung yer.. selagi ex bini tak kawen len…

      0

      0
    • Cik Ketom says:

      Gaji Aidil RM30,000 sebulan… kau tuntut aje Rita. Sah2 dia mampu bayar tunggakan beratus ribu tu.

      0

      0
  2. KK vogue says:

    sabar la byk2…. semoga rita boleh jaga anak2 dgn baik..

    0

    0
    • anakayam says:

      ish ishh bila bab2 duit rasa kesian lak kat aidill…bayangkan kalo rita tuntut sampai spenda aidil pun die nk…..herm…xpe….ayu rodahh ada….hehe

      0

      0
  3. cucuk says:

    xslh nak tuntut hak sendiri..biar laki tau n sedar diri sikit..ingt suke2 ke kawen n cerai..

    0

    0
  4. ayu raudoh says:

    Adik sokong!!!! Kui kui kui

    0

    0
  5. boboyott says:

    padan muka kau aidil!!! rasekan!!

    0

    0
  6. aen says:

    go go rita!

    0

    0
  7. latoya says:

    yang kaya tuh semua duit bank..semua buat taik hutang jer…

    0

    0
  8. marygoround says:

    semua benda ni pun nak bgitau dkt media .. nak buka aib sendiri lettew . xsabar nak tunggu rita ni bgtw benda lain . hikhik .

    0

    0
    • saye cantik says:

      xbek ko ckp cm tu!!try jd dia ar!!br ko phm perasaan dia!!ngan anak2 lagi,laki ntah ke mana,ngan mulut2 org dok ngata!!so,dia kena wat ape yg patot tok dia stay strong!!mmg patot ar dia bgtau sume,at least dia dpt ape yg dia perjuangkan!!bkn tok dia..tp tok anak2!!ceit!!
      **mud:emo sbb dpt phm ape dia rase skg!!**

      0

      0
      • marygoround says:

        lain org lain pendapat mak jah oii . Lulzz .. xkan dalam debate nak jadi kerajaan je kn , kdg2 nak jgk jadi pembangkang -just kronologi okay bkn nak libatkan politik :)) anyway , my opinion , sebagai artis yg pemes , hikhik , rita ni xyah la nak buat kenyataan nak tuntut sekian2 ribu ringgit , biar setel kat mahkamah je.. kalau dah setel kat mahkamah, barula release kenyataan kat akhbar, tak gitu. hikhik . peace no war ! rock yeah \w/

        0

        0
    • mia lola says:

      kalau dah masuk mahkamah mmg la semua orang tau, dia tak bg tau, ko yang hegeh2 nak tau, trtunggu2. ceit ko takyah cakap la ko xnak tau klu ko duk melangut kt blog gosip nih. name pun PUBLIC figure.

      0

      0
      • marygoround says:

        tunggu jelah. Just another typical malaysian yg hebat putar belit ayat. xpe aku paham. dia kan artis pemes. hikhik . mesti ramai org nak backup kn. lagipun u cant deny my right to duk melangut kt blog gosip ni mak jah :) mana kita tw sgt cerita dlm selimut rita dgn laki dia ni. Kau tau ? Lainlah kau pun ada dalam selimut diorang sekali. xgitu ? lol .

        0

        0
  9. cik embon says:

    mak sokong sangat. patut mintak juta2 gitu

    0

    0
  10. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Tuntut je Rita ooi kalau dah itu memang hak engko…jangan kau takut atau sesekali tunduk ngan si Aidil buek tue…

    0

    0
  11. akaq says:

    claim je rita, apa yg blh claim…biar le org nak kata mcm2..go ahead..bgi rasa sikit mamat yg takut problem..sikit2 nk lari..apa punya laki..

    0

    0
  12. cherry says:

    Tuntut ! jangan x Tuntut !! …GBU …

    0

    0
  13. tyra banks says:

    bagus..aku pun suka gak!!

    0

    0
  14. Anonymous says:

    bagus!!! padan muka si aidil.

    pasni sila belajar dari zahida rafik cane nak dpt laki kaya, ko kawen ngan bdk2 muda x berduit ape dpt? cinta?? laku ke cinta nak beli pampers anak kat tesco?

    0

    0
  15. haiya says:

    nah..ambek kau.. skrg nie slalu benor dgn kes isteri yg tanggung keluarga..hmm..

    0

    0
  16. effie fluffy says:

    Harap rita tabahkn hati trskn hidup demi anak2,anak2 la rzeki kita dn juga akn mnjge kita…pape pn smoga rita brusaha tuk anak…kita sorg ibu lebh mmahami situasi anak2…. Go!! Go!!! Goo!!!! Rita….!!!!

    0

    0
  17. memey says:

    tuntut jangan tak tuntut..
    biar padan muka..
    kahwin pandai, tanggungjawab ‘tak reti’ pulak.
    harap muka jek.. langsung takde pendirian, macam budak-budak hingusan.

    0

    0
  18. ahkak puaka says:

    BAGUS RITA. TUNTUT JE BRP AMOUNT YG KO NAK. JANTAN XDE BUAH MCM AIDIL TU MMG PATUT DIAJAR CMNI.. TUNTUT BEBANYAK YE SYG! BUKAN UTK SESAPE PUN, UTK KO & ANAK2 JUGAK. LET GIVE HIM A LESSON. SESUKA NAK MAINKAN HATI PPUAN. LAU NK AMIK, XNK BUANG. IGT BAJU BOLA KE PE!!

    0

    0
    • ahkak gile glam says:

      yes ahkak PUAKA…AGG pun setuju ngn ahkak….Rita u have to fight till the end for your kids…jgn ingt lps cerai boleh wat BODOH je ???? dasar jantan DAYUS!!! da kawin pun akai takdak ka………………….

      0

      0
  19. naid says:

    ‘saya bukan mata duitan’ konpius konpius

    0

    0
    • jaja says:

      memang dy bukan mata duitan, kalau x dy dah kawen ngn datuk2 dah k. tu hak dia!

      0

      0
    • Anonymous says:

      dah terbukti bila dia xkawen dgn dato2 kaya tp pemain bola sesak jakun sekeluarga tu.

      0

      0
      • mak jejah says:

        sebelum nak kawin sanggup bawak puan lari… sedap dah dapat sampai keluar anak 2 orang… nak berambus camtu jekk… ni jenis laki dok bawak ketiak mak lah ni… tak pun dok bawak ketiak bini kembar dia.. ko share la adik beradik bini kembar ko tu… hahahha peace….

        0

        0
    • jaja says:

      kalau rita kawen ngn datuk pasni itu REZEKI dia…=) (harap2 rita kawen ngn datuk, tua pun x pe asl bkn somi orang..$$$$$$$$.huhu)

      0

      0
    • ngomel says:

      apa pulak mata duitan ko ni mangkok? kalau dia nak tuntut pun tu hak dia. kalau kena kat anak ko ke adik pempuan ko ke… ko nak suruh diorg diam je ker? tak yah tuntut ape2?

      0

      0
    • aku c rita says:

      apa yg awak konpius?? takkan la tahap kebodohan awak dan melepasi level kebodohan anjing…

      0

      0
  20. hisyamoto says:

    Rita pasni abang masuk minat rita lak ok

    0

    0
    • Ros Putih.. says:

      Klau sy jdi Rita pn akan tuntut..itu hak ank2..biar wat pengajaran wat lelaki y x brtangung jwb cam Aidil ni..dah la x brtangung jwb..dayus plk tu..TUNTUT..TUNTUT..jgn x tuntut…sya SOKONG KAK RITA…

      0

      0
    • Rita Rudaini says:

      kecil telapak tangan nyiru ku tadahkan…sila kan bang…dah lama dah gersang nie…gatal sangat nie…

      0

      0
  21. Jombok says:

    wallah..
    Udah 4 tahun tahan derita, baru sekarang nak cakap..
    4 tahun tahan beban perasaan, beban nafkah…
    patut dari awal lagi…serang aidil ngok tu..
    takpela..
    tuntut bebanyak ye dear,
    biar pandan muko bekas laki ko yang letak otak kat teloq tu.

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Waarrrrkkhhhh…kah..kah…kah..kah…!!!
      Besaq jugak la teloq dia noh..?? Landutt semacam, patut la time main bola cepat penat, berat semacam. Mana nak letak testis lagi, otak lagi… Mujoq la skrotum berelastik… buleh tampung lagi…Tapi “cekang” la jugak.. Waaakakakakaka…!!!!

      0

      0
      • NENEK KEBAYAN says:

        hahahahahahaha..testis kecut sebelah kot..tu yg skrotum landut..ahahaha…

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Amboi……………nenek.. laju ja kalau bukak cerita pasai teloq.. Hahahaha!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        mana nenek tau psl skrotum2 ni, nenek ade ke? bkn nenek pompuan ke???

        0

        0
      • Anonymous says:

        hahahahahah…kipas hang cerita teloq aodil kan…tp aku plak terbayang itu teloq hang….hahaha …soriiiiii

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Teloq aku untuk Neelofa ja… Dah, tutup cerita teloq aku. Okay, aku ada satu soalan untuk hang, ingat ni, hang sorang ja yang boleh jawab Anonymous!! Yang lain baca ja, jangan duk gatai teloq nak menyampuk.
        Soalannya ialah, “Siapakah di dunia ni yang pernah melihat TELOQ Aidil?”

        Mak pak dia, Zaquan, tok mudim & Rita tolak tepi la… of course la depa penah tengok..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Anonymous, jawab..!!!!
        Aku nak keluar pi SSM kat Quill 7 sebelah Plaza Sentral tu sat. Dalam pukul 3.30pm aku masuk balik… k jawab!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        heee melucah je korg ni, xde cerita psl lain keee… terbantut aku nak mkn sandwich telur ni…erkkkkkkk

        0

        0
      • ngomel says:

        warghhhkahakkahak… guling2naku baca komen korang ni… terbaikkkk..

        0

        0
      • Rita Rudaini says:

        yg pernah nmpak teloq c aidil nie?? bini kembar c aidil la..sbb tu la aidil suka sangat ikut ckp prmpuan tu..sbb prmpuan tu dah pernah bagi pd aidil…dah rasa mcm mana prmpuan usap teloq nya…

        0

        0
      • Anonymous says:

        hahahahah…malam nih pkl 10 aku jawab soklan hang…k..tunggu…hahahah

        0

        0
      • NENEK KEBAYAN says:

        nenek pon belajar gak sains kat sekolah dulu..taulah jugak apa ke testis dgn skrotum tu..muahahaha

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Warrrrkkhhh….kah..kah..kah..kah..kah…!!!
        Woi, kawan-kawan… aku baru sampai balik office ni. Aku nak cerita pengalaman aku kat SSM di Quill 7 tadi.

        Borang D ( Kaedah 13 ) company aku hilang, kalau nak submit borang pengambilan pekerja asing, kena ada borang D SSM yang original. So aku pi la SSM tadi. Aku keluar office dalam pukul 2.30pm, sampai sana dalam pukul 3 gitu… Orang punya la ramai, aku tekan nombor giliran aku 2063, masih ada 40 orang lagi yang di depan aku. Aku dalam hati, “mampuih la aku pakai tidoq kat dalam SSM ni la..”

        Tapi tuhan nak tolong aku, masa aku termenung ke lantai, ada banyak kertas-kertas nombor giliran bersepah atas lantai. Bila aku terdengar jer annoucement “2020”, otomatik mata aku terpandang secebis kertas bernombor “2020” atas lantai. On the spot, macam kilat aku terus sambar kertas “2020” tu, terus ke kaunter. Tapi yang best nya, pompuan jaga kaunter tu tau aku ambik nombor atas lantai. Dia senyum sambil berkata, ” Bertuah la awak ni”.

        Hari ni hari bertuah aku… Waaakakakakakaka….!!!

        0

        0
      • NENEK KEBAYAN says:

        nenek tumpang gembira dan nenek dapat bayangkan betapa leganya kipas di waktu itu.

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Tima kaseh, nenek… memang lega la..aku paling benci kalau kena menunggu tempat macam tu.. dah la ramai, kerusi penuh semua orang dah duduk.. Aku pun heran, SSM satu badan berkanun yang kaya raya macam tu, dia punya HQ yang terletak di segi tiga emas Kuala Lumpur tu hanya ada 7 kaunter ja yang serv pelanggan… kerusi ada kut untuk 15 orang. Ruang lingkup dia kecik ajer, sama luas macam sebuah rumah flat PPR kut.. Bukak office kat Quill 7, bukan main lagi..!!

        0

        0
      • mak enon says:

        isk..isk..isk (geleng paler)…tak jadi mak nk buat gulai teloq mlm ni

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Telur itik kalau buat masak lemak cili api sedap kan…??

        0

        0
      • NENEK KEBAYAN says:

        nenek suka telur itik masen je..
        tah napa telur itik tak masen nenek tak suka..
        sebab tak masen kot.. ???

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Tengok jugak sapa yang masak nek… Daging itik & telur itik yang tak masin, calang-calang orang buleh “handle”.. Daging itik, kalau tak pandai masak, memang tak lalu orang nak makan sebab itik ni hanyir. Kawan aku, arwah pak dia cukup terror masak daging itik, depa buat rendang time raya… Perrrggghhhh…. sehingga menjilat jari wa cakap lu..!!

        0

        0
  22. mamee monster says:

    hah..bila dh jd cam nih ader si kembar jahanam ngn bini ngok ngek dia tu tolong ko aidil..aderr????skrang..dh bercerai berai..datang masalah lain plak… lain kali kalu ada masalah umah tangga jgn lari…kalu lari mcm ni la jdnya…pasni ko akan terus berlari sbb byk lagi masalah lain akan kejor ko…ko ajak la kembar ko & bini dia lari skali…tu pun kalu diorang nak…tah ker diorang dok gelakkan ko lam bilik…

    0

    0
    • cherry says:

      sy sokong statement awak tu 100%

      0

      0
      • lovelime says:

        Betul3x setuju…ayu tue nama jerk ayu tp puihhh hampeh tak kan tak kesian n sampai hati aniaya kaum sendiri?klu tak kesian rita kesiankan ank2 dia, ank sedara kau jgk sengal!mcm ner leh dpt tittle artis wanita paling cun thn lepas pun aku tak tau lah…dia dgn kakak dia same jerk sarat make-up!bkn lawo mane pun~perempuan akn lbh cantik klu natural tanpa make-up tebal, bulu mata mcm penyapu buluh & tanpa suntik!

        0

        0
      • Anonymous says:

        bila masa nama die ayu, die perasan je ayu, nama dlm ic die rodhoh je!!

        0

        0
    • Jiwa Halus says:

      ya betul tue…kembar aidil mkin tak gelakkan..tp bini kembar aidil..smpai goleng2 dlm mangkuk tandas gelakkan engko aidil…dia tu..umpama setan yg kena hntar dari neraka tuk porak poranda kan keluarga engko…silap2 mak bapak aidil pun ble dia ceraikan..dasar org suruhan setan…Evil from Hell…

      0

      0
    • Anonymous says:

      kepada KEMBAR AIDIL & BINI KEMBAR DIA yg kononnya terlibat dlm masalah rumah tangga rita & aidil, insaflah jika benar anda terlibat. bukan apa, ingat la kata2 ni : what u give, u get back. sekarang ni buat kat orang, masa akan datang anda akan rasa benda yang serupa.

      0

      0
  23. lady says:

    Dalam kes dia nie kite tak blh nak salahkan sblh pihak jerk sebab kite pun tak tahu hal sebenar & bkn kite lalui tp klu ikut ape yg keluar kat papers & blog mmg nampak kedayusan aidil nie, sbg suami & bapak yg tak ada pendirian, suka lari dari masalah & FYI dia nie mmg ade sejarah “play boya no water” bak kate org…hehe so RITA tuntut jerk kami paham bkn senang nak tanggung 2org nak sedang membesar lg pun karier awk bkn ttp so sblm jd mcm kes abby (kesian bg maggie jerk) sblm terlambat kaut jerk sebab dah bnyk sgt menyusahkan wife n abai tanggungjwb!biar dia tinggal gusi, gigi, t-shirt pagoda & seluar cerut jerk..haha

    0

    0
    • Anonymous says:

      ni mmg jerk la.. jerk jerk!! mmg jerk!

      0

      0
    • ketam says:

      elok la kasi maggi kat abby tu, cer ko nengok fb dia, beli kamera bole, beli itu ini bole, nk mengkedarah tak bole plak… abby buduh

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko tau tak,kalau abby tu jutawan skali pun…bekas laki dia tetap kena bagi nafkah kat anak jugak.bkn anak org lain,anak sendiri.darah daging sendiri.sanggup ke tengok anak makan megi je?

        0

        0
      • s bukan nama sebenar says:

        ko ni memeh ke sememeh tetibe masuk muka surat lain plak.ko tu cerdik sangatttt la.apa ko jeles dia bli kamera ke hapa.suh jer abang nomiang bli satu kat ko.honeymoon kat bali ari tu tangkap gambo ngan anset jer kut 3.2 megapixel tu maroh bebenor.hehehehehe

        0

        0
  24. budak cute says:

    npk sgt dasar mata duitan…..patut la kene cerai…..

    0

    0
    • kureng cute komen ko says:

      tuntut hak sendiri tu kira mata duitan ke?

      0

      0
      • Darril says:

        Ntahnye,dh mmg hak,tuntut le…alah yg ckp tu xkena batang idung…dh kena sok baru tau rase….

        0

        0
      • suke aku ler says:

        kau nie fhm ke x bab agama…bdk cute???.kan suami tue mmg WAJIB bg nafkah kepada isteri…mgikut kemampuan suami…barulah rumah tangga t berkat. nafkah ibarat seperti hadiah suami pada isteri atas jasa baik isteri utk keluarga termasuk di tmpt tido…itu dah mmg termaktub..

        0

        0
      • Anonymous says:

        … kalo die mata duitan masa tengah bahagia laa die sedut segala harta yg ade pastu dah abis kikis die tinggal… buat ape dh nak bercerai baru nak tuntut… lagi satu kalo Aidil tu kaya duit mcm air sungai mengalir, nape sampai jumlah mcm tu jumlah nafkah yg tertunggak??? ko ni mesti budak kecik baru nak blaja mencapub…abiskan skolah tu dulu yer dik…~

        0

        0
    • karipole says:

      ape plak mata duitan.buat anak sama2,xkan untuk besarkan anak nak harap rita sorang je kuar duit.dah jd tanggungjawab lelaki bagi nafkah anak dan isteri.sokong rita.

      0

      0
    • bz_kaki says:

      itu bukan mata duitan !! tp hak !!! ratusan ribu tu dah berbaloi la tu dari die mintak berjuta2 !! dah mainkan perasaan perempuan,lupe tanggungjwb !!!
      kalau die mata duitan,baik die kawin dgn menteri2 stakat kawin dgn pemain bola yg mcm kuli diarah tendang bola kesana kemari,terkedek2 atas padang jd badut pada penonton !!!

      0

      0
    • jaja says:

      tang mne nye mata duitan rita 2…klu da smeny die yg tanggung…si aidil tu yang besar telor je,ade ke bini yang sara,wt malu owg laki je

      0

      0
    • pizza says:

      Oooo, jadi supaya x dituduh mata duitan, Rita kene diamkan je la xyah tuntut pape? Tu lagi bodoh bin bengap namanya. Rita Rudaini ni hot babe, bole jer dia kaut VVIP kalau dia nak. Aku bet kalau Rita masuk line, tade si Piee tu terliur kt Zahida Merepek. Cun berkali ganda minah ni. Tapi, Rita pi kawen ngan budak bola yang ‘buah’ x cukup ranum so x puas enjoy. That was love man! Definitely love. Ni yang komen mcm sengal ni, samada budak x habis skolah or kaum kerabat ‘belah sana’, yer tak?

      0

      0
      • lasagna says:

        aku baca gossip aritu birthday celebration aritu kata gossip tu ade sorang Dato’ yang sponsor… so Rita ni laku laa ‘budak cute’ oii…die yg x nak sbb die bukan mata duitan mcm yg ko fitnah tu…

        0

        0
    • huahuahua says:

      ko neh khadam jebauk2k tu ke? da..blah! kap kat tuan ko usaha nk memburuk kan rita tak berjaya n ckap straight kat muka raudhah tu ‘jebauk…u r next on the line,be prepared!’

      0

      0
  25. […] nafkah sehingga ratusan ribu ringgit daripada suaminya, Aidil. Menurut Rita, Aidil sering … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Aidil, Bakal, Daripada, Ratusan, ribu, Rita, Rudaini, […]

    0

    0
  26. adelah says:

    jgn stakat tuntut nafkah ank² je..tuntut skali ngn harta sepencarian..sume yg blh tuntut kne tuntut..ajar sket org laki yg xtau hidup berkeluarga ni..ada masalah lari..bkn tau nk duduk selesai masalah elok²..klu yea pun rita tu bwk masalah kt ko xkn smpai 2 org ank leh kuar..nk dtg xnk cerai..senang punye keje..

    0

    0
    • cakap x serupa bikin la tu... says:

      nak tuntut harta sepencarian ? ada ya? rumah yg depa duduk tu bukan rita yg punya ke? tanya jer…kot2 ada..ada kot ?? wakakaaa

      0

      0
  27. aku si cantik says:

    yes! go rita go!!!! padan muke lelaki x sunat tu….

    0

    0
  28. NenekBurberry says:

    bagus rita bagus
    kau buat je apa yang patut
    tuntut sehabis2nya….
    jantan mcm tu jangan dibagi muka
    masa bercinta, sanggup redah sampai ke thailand
    bila dah muak, kau campak2 je rita tu yer…

    0

    0
  29. Darril says:

    Tuntut yg mana hak mengikut hukum saja ya…jgn mtk yg bukan2…nnt org pandang serong pada rita…kli dh mmg hak kita,wajib kita tuntut….

    0

    0
    • Anonymous says:

      hutang wajib dituntut.
      yg bukan2 kena mintak jugak. sebab dah tau dah. mintak 10 selalu dapat 1 jer. jadik kena mintak 30juta baru dapat 10. selalu gitula.

      0

      0
  30. confuse says:

    tuntut jgn x tuntut. buat anak ko nk nafkah wat pekak jerk.. ni br kt dunia kt sn nanti ko jwb soklan k0. anak ni amanah bkn brg gheti???
    utk aidil : best x? mesti rs bangga kan?? wakakakaka… opsss

    0

    0
  31. Wan Z says:

    bagus…..ajar sikit budak bingai tu

    0

    0
  32. Nok says:

    Tuntut jgn tak tuntut…die ingt seng2 je org nk perabis idup n berkorban utk die smpai beranak 2.last2 cabut.aa leps ni rasekan…..

    0

    0
  33. PASAR SENDUK says:

    tuntut je…jangan tak tuntut…ngada2 je lebih org lelaki ni…

    0

    0
  34. fiza says:

    mmg la betul di katakan … pasangan kalau bercinta bercinta bagai nak rak ..mereka juga akan menyalahkan sesama mereka di akhirat kelak … CINTA sesama manusia .. mmg merugikan ..

    0

    0
  35. RitaRudaniSafeeSalifans says:

    moga2 rita dan aidil kembali bersama…jgnlah cerai berai nih…tak suka la…kalau cerai takde anak takpe, ni ade anak sampai dua..pikirla masa depan mereka ye..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Walaupun bercerai tu x bagus,aku rasa cerai lg baik dari kembali bersama. Wat sakit hati je dpt laki yg suka lari ni.rita pun cakap boleh kira ngan jari bahagia yg dia rasa.aku doakan rita bleh dpt pengganti yg lagi baik.yg boleh bimbing dia ke jalan ALLAH.

      0

      0
  36. pizza says:

    Tuntut ape yang ko ble tuntut, gunakan sepenuhnya hak yang Islam dah tentukan untuk pasangan suami isteri sah yang nak bercerai. Tak guna nak selindung2, nasi dah jadi bubur. Alang2 org suma dah tahu kisah ni, bongkar jer. Mmg mahkamah tempat yang sepatutnya untuk dibuka apa2 yang terselindung, bukan media or tweeter or fesbuk. Masuk mahkamah karang ko bukak abis2 biar puas hati. Lepas ni, beragak la yer kalau nak bagi statement, betul sgguh kata orgtua2, terlajak kata binasa badan. Dlm kes kau, berkecai rumahtangga

    0

    0
    • lasagna says:

      setuju…tuntut sekali harta sepencarian…. biar bergolok bergadai mamat sekor tuh…so pada semua kaum2 lelaki di luar sana..jangan pandai nak sedap dengan menjolok pastu pancut sampai dpat anak jer.. belajar aspek bertanggungjawab jugak….ini sedap nak, bayar nafkah buat2 bengap..atau mmg bengap. To AIDIL ZAFUAN… BIG “L” on your forehead!!~~ kahkahkahhhhh~

      0

      0
  37. nurul says:

    u go gurl…mmg sepatutnya rita tuntut byk pon..bknnye mata duitan,,tp mmg hak…upah susukan anak (if anak dia breast feeding)..n mcm2 lagi.. n one more,,tba2 t’pk..nape kawen lari dl?family aidil yg xrestu kan??bkn family rita..then,nape kena lari??yang kena ad wali tu pompuan bknnyer lelaki…

    0

    0
  38. lantakpilah says:

    ratusan ribu je? patut smpai jutaan… berbaloi2… ni bukan psl duit. ni psl investment masa depan anak2 untuk forever life support. sbb selalunya kalo dah cerai bapak lepas tgn. rita jenuh nak cari duit wooo

    0

    0
    • apa celop says:

      apa susah rita mata juling.. cari saja si shapie apdal atau bangsa2 yg sewaktu dgnnya.. org BN byk duit ma.. boleh support sama lu..layan saja dia….. hahahhaahh

      0

      0
  39. mr z says:

    lain kali fikir dulu sebelum kawin..Kawin ni bukan seronok2..Kahwin ni utk pinggul tanggungjawab. Anak dan isteri tu amanah Allah SWT. moga2 kes ni dijadikan pengajaran utk smua org. Wallahualam

    0

    0
    • lasagna says:

      cakap mmg senang…. ape yg akan berlaku di hari kemudian walaupun ko dah fikir berjuta kali… ko tahu ker? kalo semua manusia tahu ape akan jadi dlm hidupnya di masa depan semua org tak nak hidup dengan baik dah…semua berada dlm keadaan murung sebab tahu bila musibah akan menimpa, bila kematian akan menjelma.. haishhh …ko ni ckp mcm org tak ade iman… percaya laa qada’ dan qadar… semua tu dugaan Allah…

      0

      0
  40. hiroshima says:

    mana dia kakak si Aidil tu…dulu beria2 sgt nk bela adik dia…masuk paper bagai…la ni nape xkuarkn statement ko lg..skang ni mesti family dorang tu duk dendiam kt umah..malu la plak dpt anak xde telo…eloknya pegi je terjah umah makbapak si aidil tu….lps tu masuk melodi….baru tambah glamer kluarga si aidil….rasakan…..

    0

    0
    • lol says:

      haruslah kakak aidil,ipar duai semua dah purak2 pengsan nok..kang aidil dtg mintak tolong.time ni la nak tgk keluarga penyayang ni bersatu padu ker tak!

      0

      0
  41. ayu redha says:

    ko tu yg gatal nak kawin dgn bebudak. dah tu bawa lari thailand lak tu kawin. dahlah rampas anak jantan org dr keluarga pastu leh wat kurang ajar lagi dgn mertua. . lelaki walaupun dah umo 40 tapi mereka tetap tidak sematang perempuan. skrg sendiri mau ingat lah makcik rita oi !!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      dahlah rampas anak jantan org dr keluarga <— hahaha…. lagi mau mengaku anak jantan kalo mcm gituh… kalo Rita tu laki, aidil tu perempuan logik akal jugaklaa weiiii nak kidnapp bawak lari…time akad pun aidil yg melafazkan, bukan rita…booooooo~

      0

      0
      • ayu redha says:

        wei anony.. rita tu dah tua dah pernah rasa konek jantan lain. si aidil budak lagi. dah semestinye rita yg bg idea lari thailand…ngok

        0

        0
      • ketam says:

        agaknya rita pegang teloq aidil kot eik masa rita bawak aidil kawen siam? itu ker maksud ko ayu redah?

        0

        0
    • lol says:

      ko ni layak digelar bimbo of the year.

      0

      0
    • huahuahua says:

      sape ckap…bergantung pada iman dan rasa tanggungjawab seseorang lelaki tu…rasulullah orait jek jadi ketua untuk khadijah yang berganda umurnya dari baginda..jgan mudah nk samakan ‘jantan’ dengan ‘lelaki’. kalu 40 pun x matang2 dari pompuan.humban kan je ke lombong.camna nak bimbing keluarga.statement ko pun membantu hujah majoriti kat sini.idola mu itu entah ye entah tidak lelakinye sebb rela dirinya dilarikan oleh wanita yang ‘gagah’..hmm..kat situ pun da bley nmpak ek scale kejantanan dia tu di tahap yang amat2 kritikal…

      0

      0
  42. hiroshima says:

    mana dia kakak si Aidil tu…dlu masa mula2 Rita kahwin sebok dia kluar statement bagai nk membela adik dia tu…skang dh xbrani plak ke nk kluarkn muka ko tu….ni la masanya ko bela adik ko yg xde telo tu….

    0

    0
    • Lattalilattamplom says:

      Betoi gak…!!! dulu penah dok baca dlm FB kak dia punya sedap maki hamun…kutuk abis si Rita. Konon Rita kurang ajaq la..macm2 la. La nie awat dok sengap2 ?? Bru tau kot yg adik dia bkn jantan tp pondan …? Klu betoi la depa tue reti bab2 agama terutama mak pak dia patot nya depa nasihat la apa yg patot. Bergegaq tiang arasy bila terjadinya penceraian…

      0

      0
  43. hehehe says:

    nie la jadinya kalo kita sebagai isteri terlampau berlembut gan suami…semua kita byr alih2 dia lps tangan…duit gaji dia enjoy2 duit gaji kita lak kene sara anak,umah n mcm2 lg…jantan jenis mcm nie mmg bacul…dayus pulak tu…abg aku kawin gan kakak ipar aku, abg aku muda dr kakak ipar aku tp tak lar dayus makin duit hasil bini…mmg tak de telor lar mkn hasil bini…lps nie rita kalo kawin lain tak yah nak sara laki biar si suami yg sara isteri tu baru btl…aku paling tak suka laki mkn hasil bini…mmg dasar laki dayus…

    0

    0
  44. pakcik K-pop says:

    Dulu masa budak Aidil ni beria2 mangajak si Rita ajak kahwin di Thailand & dh xsaba2 sgt…konon macho la tu…skang nape ko lari….bangang punya budak…..xpasal2 si Rita plak yg nmpk buruk….tu la rita….elok xyah ko ikut budak telo stengah masak tu dulu..

    0

    0
  45. chentalove says:

    tuntut sja la kak rita,biar si aidil tu blajr ckit jd org btnggungjwb…
    tu la aidil,kak rita tu dh bgus2 nk kn kau p kau tu sje je sia2 kn kak rita…
    ambik kau la nk cri duit ratusan ribu tu…jgn je kau lupa sudah…
    kalau dkira2 mau nya smpai bjuta2 p mngkin kak rita ksian gn kau tu…ye la org blum mtang lg kn………..
    kpada kak rita n anak2…hrp tbah n bhgia sllu…

    0

    0
  46. loving says:

    dh namanye cinta,kta x kn ingat k’burukn nye…..
    dh hdp s’bumbung bru kta tau p’rangai org yg kita cinta mcm ne….
    kak rita mst tuntut hak demi anak2x,jgn b’korban sorg diri kak……
    aidil tu tau mkn minum dia je, anak2x & bini x ingat….dasar lelaki x sedar diri….

    0

    0
  47. rr junior says:

    ha..ha artis juga yg dapat nama..blog nara juga traffic tinggi..peminat dapat dosa kering.jgn lupa mintak ampun kalau tak kena tuntut kat padang masyar

    0

    0
  48. mizz says:

    ahahh…minta jek byk2…smpi dia nyesal ilang ke’laki’anya…malu lak nak sebut ‘ilang t@*&%’…br dia tau jgn main2 ngan isteri yg ditinggalkan suke2 ati…

    0

    0
  49. kembar says:

    kesimpulannya aidil..ko pondan..main bola pon pondan, kawen kt thailand pon pondan, cara ko jaga anak bini pon pondan! cara ko cerai lg la pondan..ko main bola jaring je lah aidil!

    0

    0
  50. Penghuni Alam says:

    …..hahhh, sakit hati gak si rr junior…apa yg ko dpt dr aidil…brp percent aidil bg ko.ko x tau itulahhh harga yg AIDIL PATUT BYR STRESSSSSS KAT RITA….,ko ckp bagussss sgt ko jgn ckp dosa pahala kat sniiiii, pegi duduk diam2, main jauh22….dah beckap dier dah tentu ko sepesen cam dier….PIRAH!!!!

    0

    0
  51. copy paste Rita Rudaini says:

    huhu….
    1)kawin lari, bwk rita g golok…
    2)buat anak, tp nafkah nk bg, berkire… klu g happy hour, dpt se’bucket’ di kelilingi bidadari duniawi.. x berkire…. enjoyyy!!!
    3)nk jumpa ank sorok2, nk bwk brg kuar rumah sorok2.. x gentle langsung….
    4)cerai pakai SMS jer….. huhu.. buah guli die da kecut gaknyer, dgn pompuan pun takut!!!!
    5)semoga kamuu + kembor cepat berubah yer….. bertaubat lah…… ko pun manusia biasa… xde maknenyer ko pemain bola, ko akan di sanjung tinggi melangit bagaiii.. jgn prasan erk… 1 hari nnt, dah tua.. ank2 ko tu nk bacakan yasiin depan kubor ko…. xdenyer bidadari2 tu dtg ziarah ko… huhu… dasar buah guli kecut… semua sorok2…. kecut!!!

    0

    0
  52. ala says:

    aku sokong pndedahan nara ni.. bab2 mcam ni biar jadi pngajaran….bab jodoh ni jgn dok buat main2 ini kerja tuhan…

    0

    0
  53. siti jienah says:

    aku setuju dgn Rita. Tuntutlah apa yang layak walaupun 1 sen…. jgn bagi muka…biar dia rasa hijaunya rumput bumi…

    0

    0
    • Nek Wan says:

      tuntut Rita Nekwan setuju benar…jangan nak sedap je, tanggungjawab tak nak…kalau seposen pun tuntut kalau itu mmg hak anda! HIDUP RITA

      0

      0
  54. budak cute says:

    bila kahwin sorok2 bagai….bila bercerai canang cerita mcm2…x rse malu ke…

    0

    0
    • mia lola says:

      budak cute, esok awak kawen pun belum tau kekal sampai akhir hayat. DIA yang tentukan, jangan main cakap je. sedap mengata orang. esok2 awak kena, jilat la ludah sendiri.

      0

      0
  55. 1. restu org tua itu pnting
    2. kawinlah dgn lelaki yg mtang..prbezaan umur x slah nabi pun khwin dgn saidatina khadijah yg lbih brusia tp itu nabi kta mnusia biasa mampukah nk trima isteri yg usianya ‘terlebih byk’?ikhlas ke? n isteri ykin ke suami 2 muda tp matang?
    3. Ttplah aib rumah tngga..jgn biarkan terbuka luas kerana takut nanti kita x mampu nak tutup bila besi penampan sudah berkarat…msa 2 lg byak perkara memalukan akan terdedah kerana pintu rumah anda terbuka luas utuk tatapan org ramai..
    4. isteri : cari kesalahan diri sendiri sebelum menolak kepada orang lain…n suami jdlah lebih berotak…jgn jd seperti tin kosong yg berbnyi bila di ketuk….sekurang2nya jd mcm tin sardin…tetap berisi walaupun kecil…(jdlah suami yg lebih lelaki jgn jd suami yg terlebih berdaki)
    5. ini mngkin blasan utk aidil n rita…krana perkahwinan anda sudah tentu melukakan byk pihak….air mta seorang ibu n ayah 2 umpama doa…bygkanlah tngisan mereka kerana kcewa dgn tindakkan kita?? berapa byak ketidakberkatan hidup yg terpaksa kita lalui????
    6. perbanyakkan amal ibadat n muhasabahlah diri kita atas stiap kjadian yg berlaku….Aidil n rita 22 ada salah…
    7. x perlu tnding jri kpada si kembar n si rodah kerana jika iman teguh n akal sntiasa brfungsi tdk akan wjud si batu api…sekuat mn daki yg melekat jika suami isteri bekerjasama,,,isyallah daki itu akan berjaya di hapuskan…tetapi jika masih dgn sikat tunding menunding daki yg kecil pun sukar hendak di tanggalkan…

    Buat aidil n rita perbaiki kelemahan diri baru tunding menunding antara 1 sm lain…memalukan….

    0

    0
    • copy paste Rita Rudaini says:

      saya suke dgn komen awak, menggunakan perumpamaan yg bombastik, contohnyer, tin sardinn…

      but, advise is sound good, cume, nk menjalani tu… is up to them…
      tapi baik lah kite mendoakan, actually, no issue, just becoz mereka public figure, semua bertanyakan hal yang meletop’s, saat dan tika ini…

      apepun, lepas jer Ijab & Qabul dilafazkan, automatik syurga buat si sang isteri di bawah telapak kaki suami nyer… seorang lelaki membawa syurga, malah perlu membimbing isteri, ank2 mesuk ke dalam syurga.. lelaki adalah pemimpin… lelaki mempunyai 9 akal dan 1 nafsu…… nk di banding kan wanita.. sama2lah kite muhasabah diri, perbetulkan yg da lari… iman kita ni x boleh di ukur dgn kepopularan kite, atau pakaian kita yg begitu warak,hanya Allah saja yg mampu menilai…

      dan untuk rita rudaini + kembor bola… anda yg memulakan kisah hidup anda penuh dgn kontroversi… what u give, u get back… buat rita… mungkin 1 hari nnt, hukum karma akan berlaku, rita ada ank, bagaimana perasaan rita jika anak2 rita kahwin lari macam tu???

      untuk si kembar…skrg kamu khianati kaum hawa yg tinggi darjatnyer….. anda di pertanggungjawabkan membimbing, mendidik, dgn ilmu agama, sementelah syurga di tempatkan di bwh kaki anda… so… both of u must muhasabah diri… termasuklah kite2 yg dok komen ni… peace no war
      =)

      0

      0
      • ketam says:

        kesian korang berdua tulih panjang2 aku malas baca…

        0

        0
      • Anonymous says:

        kesian kau tak bace komen yg membina yg boleh buat peringatan dan pengajaran kat kau.. aku bace dua2 komen ni.. komen yg positive dan membina… dorg tak salahkan sebelah pihak je mcm pengomen yg lain2 tu… komen mcm ni la bagus…

        0

        0
      • gigi says:

        patutnya ibu bapa aidil kena lah terima pilihan anak..bukan menghasut supaya jadi lagi teruk…better dorang bernikah dari buat perkara yang tak elok..bila dah bernikah macam macam hal pulak….aku rasa lah, bila dah kahwin…parents jangan sibuk nak masuk campur sebab apa apa pun, it is between husband and wife…sebagai ibubapa yang bertanggungjawab dan beriman, beri nasihat yang terbaik supaya tiada penceraian…kesian anak anak kecil yang tak tahu apa apa…bukan mencucuk…ishhhh! nauzubillah!

        0

        0
  56. bg aku 22 slah…..x dak rstu mak pak memang x ke mana…

    0

    0
  57. LYN says:

    BAGUS RITA!!! MAK SOKONG KO! C AIDIL TU BAJET KENDO SANGAT! HA RASAKAN KO AMUKAN WANITA!!!

    0

    0
  58. merpati says:

    hmm… nmpknye ramai tuding jari kt aidil… sbb apa? sbb abis rita bukak segala aib keburukkan suami die.. haruslah kite nmpk salah aidil..tp sikit pun kite x nmpk salah rita di mana.. sbb aidil pnye jaga aib isteri die.. anda tau x sbb apa aidil keluar rumah?? anda tau x apa yg rita dh buat kt aidil smpi aidil sanggup keluar rumah? bole ke suami keluar rumah tanpa sbb?? sanggup ke suami keluar rumah kalau isteri tu taat, solehah, isteri yg baik?? anda kalau dh berumah tangga, kesabaran lelaki, ada hadnye…

    0

    0
    • alim2 kucen says:

      had yang bagaimana tu? kalau dah sampai lupa anak bini? kalau nak bukak bab2 agama bagilah lelaki…pandai cakap tapi tidak melaksanakan. tong kosong je lebih.

      0

      0
      • merpati says:

        mcm aku ckp td, kalau isteri baik, taat,solehah logik ke sami nk tgglkan.. suami ni, jahat2 mana pun, dapat isteri baik, lemah jugak die… melainkan dpt isteri yg, blk keja je, dh kena soal siasat.. ckp x pnh nk rendah suara… trus nk tgking2… jgn ckp aidil, semua suami larik umah makkk.. :)

        0

        0
      • Anonymous says:

        budus ko, org lelaki ni sebab ister baik jadi besar kepala. ada janda kg. aku tu, lagi cun dari nora danish, baik lembut penakut gila dekat husband dia yg tak bekerja isteri sara. sebab dia tau isteri cenggitu jadi besar kepala ego tinggi, isteri tak tengking xapa pun, just buat muka sedih dan kecewa jer tengok suami pemalas, terus suami merajuk mengamuk lari balik umah mak dia, dulu dah lari camtu isteri pujuk, kali ni cerai jerlah, simpan buat apa, buat tambah anak jer, baik tambah anak ngan lelaki yg baik dan bertanggungjawab daripada biawak hidup.

        0

        0
    • ketam says:

      ye la kesabaran laki ada had… yg hang larik rumah dok celah kangkang mak pak hang senyap2 pasaipa?, kalu ada prob ngan bini, setel la beb! tugas laki bimbing bini pahang? tapi aku rasa aidil tak pahang sebab dia tak pi kursus nikah dulu ekekekek

      0

      0
    • cakap x serupa bikin la tu... says:

      tau dak pasal apa siaidil diam..tu bukan psal x mau aibkan bini..tu pasal x mau aibkan diri sendiri..kalau siaidil tu bukak cerita bini, siaidil tu takut keluar mcm2 cerita bila rita jawap balik..mcm kes zakwan dgn rita hari tu la…lps zakwan kena sound pasal *** tutttttttt**, reti pulak zakwan tu senyap? sound la rita setiap hari…takut lettttewwww…baru ada akaiiiii….hamekk ko!

      0

      0
    • lol says:

      aku quote ni:’sanggup ke suami keluar rumah kalau isteri tu taat,solehah,isteri yg baik’.

      aku nak tanya ko plak skang:abes isteri yg setia,jalankan tanggungjawab tp suami kat luar ada scandal,berzina mcm mana plak.boleh ker?kenapa plak sanggup buat camtu.care to explain? nok.berapa ramai isteri2 kt luar sana yg teraniya.cuma diaorg bkn retis..so xde la masuk paper semua.
      ko duk pum pang psl rita bukak aib laki dia,ko lupe kot yg ahli keluarga aidil tu lagi berjuta kali bukak aib dia.dgn campur tgn ipar duai semua.
      kalau ko ckp kesabaran lelaki ada hadnya,begitu jugaklah kesabaran rita.ok bye bimbo!

      0

      0
  59. wanita says:

    seorang isteri mesti WAJIB menuntut hak nafkah die.kite yang dah kahwin and dah ade anak pon masih diberikan nafkah oleh suami walaupun isteri juga bekerja, WAJIB!!.persoalan mengapa Rita x tuntut sebelum ini? harap korang kene paham dgn situasi Rita.sebelum nak kutuk2 rita, kite kene selidik dulu.Lagi satu jangan nak salahkan Rita sbb kawen dgn lelaki muda or kawen x restu keluarga.ishh!!!..kesian dgn anak2 Rita..untuk pengetahuan Aidil kalau kamu seorang lelaki yang adil dan saksama, bersemuka la dgn Rita cara baik, bincang cara baik..kalau Aidil x lakukan seperti yg dinyatakan ini, maka Aidil mmg seorang suami DAYUS!!..FAKTA

    0

    0
  60. rose says:

    To aku benci seksi. 1 lg ko tertgl..mak bapak aidi 2 ko xnk komen ape2 ker?? Tangisan umpama doa.. Tp sthu aku la allah xkn makbulkn doa untuk menjatuhkn orang lain..

    0

    0
    • Anonymous says:

      anaknye dah membelakangkan mak ayahnye dgn cara kawin lari tetap mengecewakan mak ayah… tangisan mak ayah sbb kecewa dgn anaknye tak ke berdosa anak tu? maksud umpama doa tu, keberkatan hidup anak tu hasil tangisan mak ayahnye…. mmg la org salahkan mak aidil sbb tak terima rita.. tp bukan ke rita sendiri ckp dia dgn mak mertua dia dah ok? so skg ni, dorg bercerai sbb salah sendiri… tak payah la libatkan mak ayah aidil pulak… cukup la yg lain2 dah salahkan zaquan dgn ayu… padahal yg bercerai aidil dgn rita… yg salahnye dah tentu yg bercerai tu… dua2 salah…. cukup2la korg sume ni nak salahkan org lain… ntah ape2…

      0

      0
  61. simpati nasib wanita ditinggal suami says:

    merpati..ko ni kakak si Aidil ya xpn sukusakat aidil….klau brani citer la trustrang..baru adil…tp mesti ko ckp xnk memalukan, & mengaibkan…kononnya…kot ya pn kluar umah x balik2, nape xbg nafkah anak…haa….nape….jwb la…trkontang kanting la si rita pegi shooting cari nafkah nk beli susu anak etc….

    0

    0
    • merpati says:

      makcik/pakcik.. aku x de kne mengena ngn dorg ni… tp aku rs, makin lama, makin byk si rita ni aib kan laki die.. contoh leya (hotfm) bercerai, tp smpi la ni, kite x tau punca apa, sbb masing2 tutup aib psgn sndri… mcm tu la bagus… ke ko suka kalau org bukak aib ko?? jgn kata nk bukak aib, ko dgr org ngumpat ko sikit pun, sure dh ngamuk.. jgn byk ckp la!

      0

      0
  62. Anonymous says:

    ape lah bangang sangat ble ckap xder restu keluarga ni tak bahagia…
    semua yang kita wat nie…atas urusan allah tau..
    yang makpak aidil nie satu..dah tua2 nie patut nye dah byk2kan beribadat ingat tuhan bkan join skali runtuhkan rumahtangga anak..x pikir ker anak pompuan ko besok yang dah beranak pinak tu kne cerai sebiji macam yang ko wat kat rita nie…dunia2..emosi aku dibuatnyer…hehe

    0

    0
    • copy paste Rita Rudaini says:

      betul tu… ibu bapa kite adalah PERANTARAAN kita untuk lahir ke dunia dan… menjalani ibadah sebagai hamba Allah, kepada ibubapa kite perlu membalas jasa atas segala pengorbanan mereka membesar, mendidik kite, tetapi, seperti yg kite tahu, iman X boleh diwarisi… hanya antara kita dengan Allah s.w.t

      0

      0
    • printer says:

      100% setuju…restu2 ni tak jalan laaaa…semua dah jodoh..patutnya mak pak dia kena redha dengan takdir Allah dah jodoh anak dia bukan mencucuk supaya bercerai berai…!!! kalau aku jadi rita pun aku blah wey…setakat mak pak mentua yang nak pilih memilih menantu ni, boleh blah laaa.macam diri sendiri perfect…baik kawin dengan mat salleh (mualaf)..dah tentu tentu romantik, handsome kalau bercerai pun ikut undang luar negara konpem kompen dapat 50% takyah nak lawan lawan kt court..tunggu ajer duit dan harta masuk akaun..anak anak terjamin masa depan kalau terjadi penceraian.. and mak pak mentua sporting takde nak pilih memilih ni.. tu lah masyarakat kita ni, nak pilih sgt sampai tak ingat ketentuan Illahi…back to basic lah wey! berdosa runtuhkan masjid wey..takut lah sikit kat Allah…

      0

      0
  63. Anonymous says:

    bg ak due2 slh.. Kalau blik ker hukum ALLAH rita ade gak slh sbb bkk aib suami! TO MERPATI-tp kalau di soal kt akhirat nti xdenyer soalan pasal ego seorang llki. Yg akan di soal knpe si suami x mendidik seorang isteri keraah keislaman(exp:knpe x ttp aurat). E2 antre dye ngn tuhan. Mcm mne pun rita wajib ttp hak..kesengsraan yg dye tgg,dibenci mertua,suami yg sering mnglkn.. Skrg ramai yg mle slhkn rita sbb bkk aib suami tp biarlah tuhan yg mghukum..bkn kte..

    0

    0
  64. budak cute says:

    setuju gan merpati….bajet npk baik je rita nie….padahal hampeh…pttla la laki dier lari…laki dier yang dlu pn lari gak coz x tahan gan rita….

    0

    0
    • joe says:

      nok,ex husband rita yg dulu pun dah bercerai nok.aku harap ko tak salahkan rita jugak.kesian sgt statement ko ni.ko ni mmg taraf pemikiran yg tak paham konsep qada dan qadar kan..
      tu psl kita panggil suami tu ketua keluarga..kalau isteri degil,tugas suami la kena bimbing.

      p/s: aku rasa ko ngan merpati elokla set appointment kt spital,buat brain surgery.

      0

      0
  65. anonymous says:

    *rita wajib tuntt hak

    0

    0
  66. JEJARI KONTOT says:

    Rita, patutnya ko berdoa pada Allah,lembutkan hati laki ko tu.takkan lah dlm byk2 doa,satu pun tak makbul

    0

    0
    • jejari gemuk says:

      xkan dia nk cakap gak dia doa ke idak…ko ni pun la…sumer nk bgtau ko ke?….apa kata ko je tukar jadi dia? puas ati?

      0

      0
    • jari jemari says:

      Kadang memang apa yg kita mintak kita x dpt.tp x bermakna tuhan x sayang kita.sebenarnya dia makbulkan doa kita dlm bentuk yg lain. Aku rasa rita pun memang mintak rumahtangga dia bahagia.x caya ko suruh la wartawan tanya – ada tak rita berdoa mintak kat tuhan.
      Dia x cakap dia ada berdoa sebab wartawan x tanya.

      0

      0
    • jejari hitam says:

      kau tau ke dia tak doa? apa daaa.
      lagi satu, kadang-kadang mmg doa atau apa yg kita nak tak makbul sbb Allah tentukan yg lebih baik untuk kita.

      0

      0
  67. meeradriana says:

    very great idea..
    baru padan muka mak bapak dia..
    menggagaulah aidil nk carik duit lepas ni..lalalala

    0

    0
  68. xxxx says:

    sian rita..hheehe

    0

    0
  69. mak ok jer says:

    Hmm.. ada kesah.. dulu kecik kecik taknak mampos dah besar menyusahkan org. puiihhh…

    0

    0
  70. ayu rodok says:

    bestnyee…x saba plak nak tunggu turn i bercerai..

    0

    0
  71. Saya Sederhama says:

    ish x kan 4 tahun hidup boleh tuntut sampai ratus ribu, x logik la, lagi pun kalau ditakdirkan berpisah, anak tu tetap kan dibela oleh kedua dua pihak

    0

    0
    • lol says:

      apa yg tak logicnya amount tu.2org anak bersalin kat prince court.tu ducati jer dah bape.makan minum,sewa rumah kt area mahal lagi.bills,susu pampers,ayoooo Msia ni mahal dik non..silap2 boleh cantas kos sara hidup kt tokyo ngan oslo tu ha.

      0

      0
    • pizza says:

      Ni makan pakai mak bapak tanggung lagi yer? Heeheee, pi blajaq abih dulu dik, pastu cari keja tanggung mak bapak baru layak komen logik x logik pasal kos sara idup.

      0

      0
  72. APEK TUA says:

    rita tuntut la bpe manyak ko nak pon rita…pasni da becerai lega ko..da tua dia xlarat men bola..ko xyah sara dia dah…ermmm tp jgn ko pisahkan anak2 ko ngan si aidil 2…n didik anak2 ko jd lelaki yg tetap pendirian..yg penting anak2 ko jantan sejati dan btanggungjwb bile dah besar nnt…bukan pe bile ko ngan aidil dah meninggal dunia,at least anak2 ko leh bedoa untk ko n aidil…pe pon be strong k..

    0

    0
  73. bella_sabella says:

    yeeehhhh,aku suke sangt..padan muka laki 2,go rita go….

    0

    0
  74. Anonymous says:

    satu je aku nak ckp… padan muka

    0

    0
    • lan lanas says:

      aidil tu budak lg kencing pun berdiri kah! kah!camno rita bleh trpikat .fikiran blum baligh

      0

      0
  75. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    selagi boleh minta duit mintak lah rita ! jangan kasi chan ngan jantan cam gini rugi diri sendiri aje kawin ngan jantan yg tk bertanggong jawab ni…..huh !!!!! suka2 kawin n suka2 kasi cerai !!!!! sms pulak tu huh !!! mengarot !!!!

    0

    0
  76. kopi o says:

    unlike ayu raudhah..sombong gile ahhh kt fb die..nyampah ak…papepon seelok2nye selesaikan ngn snyap2 je kn baek..x mo2…huhu

    0

    0
  77. lola says:

    menyampah plak aku baca statement2 bimbo:kahwin tanpa restu tu psl la bercerai berai,

    hello,yg kahwin buat majlis 7 hari 7mlm pun bercerai..apa cite.lagi satu tak payahlah nk condemn rr bila dia nk tuntut nafkah.dia tau lah hak dia mcm mana.
    esok kalau rr ni dah takde duit nk bagi anak makan semua,yg condemn2 ni sila la derma sorang 10hengget ya.kalau korang membantu takpelah jugak.choyy sgt

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ntah.boring aku dengar asyik cakap pasal restu je.tgk nora danish tu, mertua dia syg kat dia pun bercerai gak.

      0

      0
  78. Anonymous says:

    aya bukan mata duitan. Kalau saya mahu hidup mewah, saya tidak akan berkahwin dengan pemain bola.

    0

    0
  79. Anonymous says:

    Gaji pemain bola kat malaysia bukannya tak tinggi. kiranya tinggi jugak la cuma tak la mcm pemain bola kat luar negara. TAPI dia punya banyak duit tak berapa nak kekal lama. Tak lama lagi aidil ni da tua jatuh ah sikit sikit. Apa apapun sebnarnya depends pada orang tus sendiri kalau dia pandai dia mesti sediakan payung sbelum hujan.

    0

    0
  80. chempaka says:

    pemain bola kita mmg tak segah pemain di luar TAPI yg sama gah ialah cerita pasal perempuan,itu yg sma.mcm player yg kita ada skrg yg kerap bertukar pasangannya.kejap kata cinta dgn org itu,kejap tunang dgn orang itu,tak jadi…kejap tukar dgn org lain..abis itu saja citer yg hari2 dipaparkan.dah tu pulak jgn salahkan pihak media,klu tn punya badan perasan mcm player kt hollywood pulak.itu yg jd masalah pemain kita ni.benda lain spt-displin,komitment tak pulak diambil contoh.!

    0

    0
  81. Lattalilattamplom says:

    Hahahahahaha….bagus si Rita saman si jantan tk berteloq tu bru dia ada akai !!! Selama nie dia dok ligan bola kat padang biaq masa kalah gan Rita esok dia kalut dok ligan teloq dia plak kat padang….muahahahahhahaaha

    0

    0
  82. i am xoxo says:

    sedangkan masih suami isteri pun liat mau bagi nafkah, apatah lagi bila cerai nanti…mimpi jela rita oi….

    0

    0
  83. x suker says:

    x sker la iklan caribbean kisses tu…. aper la beautifulnara niey.. lainkali x payah la letak iklan yang merapu-rapu tue….. nanti tukar nama plak jadinya uglynara

    0

    0
  84. melissa says:

    laa nak susah apa, ipar duia kan ada, tong2 laa bayarkan.. bukan ke sehati sejiwa kembar tu..

    0

    0
  85. akulahpompuanittew says:

    Way to go girlllll!!!!Bravooo!!Tuntut apa yg patut dituntut!!!Jantan x guna mcm Aidil mmg selayaknya diberi pengajaran apa itu hak isteri dan anak2, dan apa itu hak bekas isteri yg telah kor kejakan smp beranak, pastu senang2 kor tinggalkan..!!Islam itu indah, penganiayan mcm ni ada jalannya utk anak2 dan bekas isteri yg teraniaya…sebagai manusia yg normal, aku sokong apa yg Rita buat…!!Gaji aidil RM30K??aikkkk..takkan gaji sebanyak itu, 4 bulan kor tinggal anak2 kor, kor bagi RM1500 je Aidil????Bukan dia terer sgt pun main bola smp org nak bayor gaji dia banyak2 mcm tu…aku rasa paling2 tinggi pun dlm RM6-7K la…mana nak bayor kelab malam lagi, mana nak bayor makan minum awek lagi..mana nak bayor duit sew umah share dgn kembor dia tu lagi…Rita x pandang la duit dia!!!Tapi, apa yg Rita buta ni aku rasa sebagai pengajaran dan berlandaskan hak mereka!!Tuntut Ritaaaa!!percayalah, jantan mcm ni..kalo kor x tuntut sekarang, esok2 dia dah kawen lain satu sen pun anak2 kor x kan dapat…konpem dpt kat bini baru dan anak2 dgn bini baru dia..maklum la jantan penakut!!lepas ni kawen konpem pilihan kembor dia atau kakak2 dia atau makbapak dia..mau nya x kena kontrol nanti si Aidil tu..!!!so tuntuk sekarang, supaya lelaki2 Melayu Islam yg suka sangat menceraikan isteri2 masing dan suka2 je lepas tangan akan tau, undang2 Islam tu adil!!aku rasa sesiapa yg menentang keputusan Rita nak tuntut hak dia dan anak2 dari bekas suami dia ni mmg la kuarga belah Aidil atau Rodoh!!sebab secara normalnya, Rita mmg patut buat apa yg dia patut buat…tapi kenapa ada orang nak tentang keputusan dia dan mahkamah..!!Kakak2 dia tu sok, kena cerai dgn laki masing2 baru tau langit tinggi rendah…kor kalo nak kena cerai buka tentu umor kor berapa kakkkk, umor dah 40 tahun ke atas pun anak dah berderet pun kalo laki kor dah benci, kor kena jugakkkkkk!!!
    P/S: Safee Sali dah single Rita, walopun dia tu x berapa nak ensem, tapi hatinya baik..bini dia tinggalkan dia, dia gi rayu bini dia..tapi dah bini x nak, apa daya dia….apa kata aku kenalkan kor dgn Safee nak??dia pun setia orangnya..x macam Aidil…heheheheheh….!!

    0

    0
  86. to rose….ak x lupa….tp prbuatan atau niat pertama ibu bapa itulah yg diaminkan malaikat….hanya dengan ungkapan uhhh atau ahhh skalipun kita sudah di kira berdosa apatah lg dgn tngisan….
    memang doa meruntuhkan rumah tangga orang tu x elok tp kalau aku sendiri di tmpat mak bapak aidil…ak sangat sedih…masa tu aku mungkin akan menyumpah segala macam kerana kecewa dgn tindakkan anak yg aku tatang dri kecik…d situ ko boleh fikir….mungkin sekarang mak pak aidil sudah maafkan rita tetapi redhakah mereka??? memaafkan tapi x redha tu x sm…mcm tu jgak kalau mulut kata memafkan tp x ikhlas….
    mngkin korang bnci dgn knyataan restu sgala mcm 2….tp itulah yg memulakan segalanya….perhubungan yang direstui itulah hubungan yg berkat… walaupun ada perpisahan dihujungnya nanti sekurang2nya penukul yang diketuk tidak akan terlalu kuat bunyinya…guruh mungkin berdetum….tp isyllah kilat tidak akan menyambar…..
    ak juga x smpurna mn tp ak akan berusaha sehabis mungkin untuk mendapat restu mak ayah agar hidup aku tak dalam kekacauan….

    0

    0
    • Anonymous says:

      abang aku yg alim kaki masjid idaman ramai termasuk kengkawan aku tp ditackle mak seorang bohsia duk asyik kenan2 utk anak dia selalu bagi makanan kat abang aku, kitorang ni org ada duit, bohsia tu org susah, tp kita satu keluarga xberkenan sebab mekap 7 inci aurat xtutup, tp abg aku yg lurus tu dah berkenan sgt, kawen jerla, xpyh kawen kat thailand sebab mak aku bagi restu walau kitorang xsuka. tp bila dah jadi bini abg aku, sekalipun kita xpernah kutuk kakak ipar tu depan suami dia (abg kitorang), kita layan baik salam cium tgn lagi walau usia beza sikit jer. awal2 kawen kakak ipar tu memang kurang ajar dekat mak aku sampai mengalir air mata, tp mak aku xpernah cerita, sebab ada org lain kat situ kitorang tahu, tp skang kakak ipar aku dah berubah, penampilan pun dah sopan, as for us, kitorang sama jer, xder double-standard mana2 ipar, mak aku dan adik-beradik sentiasa tolong kewangan mereka, bukan gaji abg sikit tp kakak ipar boros gila. kita just nak adik-beradik kita happy semua. kasih-sayang kami kepada adik-beradik mengatasi benci kami pada ipar-duai. jika perasaan benci ipar mengatasi kasih-sayang kepada abang, susahla hidup abang, jasa abang banyak mana pun xkan dikenang adik-beradik jika ibu jenis penghasut dan batu api, janji kakak ipar sengsara. gila

      0

      0
  87. akulahpompuanittew says:

    Typo: buta=buat!!:D

    0

    0
  88. nowaysays: says:

    SSH…SSH MANUSIA X PERNAH PUAS & BERSYUKUR..

    0

    0
  89. yaya says:

    pda aku la,mmg ptt la rita tuntut nafkah coz lps nie dia nk kna sara ank yg 2 org tu.. dh la ank2 laki jahanam 2 serahkn kt rita..bkn aku nk sebelahkn rita tpi korang kt luar cuba pkr btl2 pasal msa depn ank2..asal xbgi je kt kembar n wife yg ske mnyibuk n yg gila sgt nk jg tepi kain org 2 jaga je ank2…bla diorg jga bru diorg tau tau n rse ape yg rita rase..

    0

    0
  90. virga says:

    padan muke AIDIL……..jenis laki tak sedar diri diuntung…. br balasan didunia belum balasan diakhirat lagi…

    0

    0
  91. Anonymous says:

    aku plg benci ngan laki yg cerai pki sms ni. xgentleman lgsg. klu ko dh xske pn brsemuka la. nk kawin berani betul bwk smpi pg siam. dh xnk pki sms je. PENAKUT…

    0

    0
  92. ijaw says:

    huhu..tuntut jgn x tuntut

    0

    0