Written by Bella | April 17th, 2017

Gara-gara terpalit dengan kontroversi bersama pelakon Aqasha, ada sesetengah peminat yang mula mempertikaikan prinsip Rita Rudaini yang dahulunya pernah menyatakan beliau benci dengan perampas suami orang.

Menjelaskan persoalan tersebut, Rita menafikan beliau anti-poligami ataupun dalam erti kata lain beliau sebenarnya tidak kisah untuk hidup bermadu.

Saya tidak pernah cakap anti -poligami, tidak pernah. Cuma saya tidak suka kepada perampas rumah tangga orang. Sesiapa pun tidak suka, kalau ada perempuan datang dan ambil suami kita, disuruhnya ceraikan isteri pertama, itu sudah salah.

Sedangkan dalam agama sendiri dibolehkan berpoligami dengan syarat-syarat dan kepatuhan-kepatuhan tertentu, kenapa pandang keji? Saya sendiri tidak pernah pun mengeji wanita yang berstatus isteri kedua atau ketiga. Tidak pernah.

Wallahualam, setiap orang mempunyai pandangan berbeza mengenai isu poligami. Adakah ini bermaksud lelaki-lelaki diluar sana yang sudah bergelar suami orang ada peluang untuk menawan hati Rita dan hidup bermadu? Keliru..

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

30 responses to Rita Rudaini Akui Tidak Kisah Hidup Bermadu

  1. Ani says:

    BODOHNYA SETAN NI

    11

    7
    • iw says:

      laki boleh kawin 4 ape, kalo mampu dan cukup serba serbi. but for me its normal lahh dr dia difitnah sbb tittle MJ dia baik dia move on kawin atleast ada laki boleh jaga dia & keluarga dia & maruah dia.
      bukan senang nak hadap semua sorg2 ok

      8

      3
    • Lola says:

      Jap aku x minat gak minah ni. Tapi nk tnya sikit yg tulis artikel ni. Kat mana part dia ckp dia x kisah bermadu? Hati. Jgn smpai jadi fitnah. Pusing2 kang kita kena balik.

      15

      0
      • Yaya says:

        Hah.. Aku pun rasa. Sial punya tajuk. Nak sensasikan berita plak. Tang mana tah si minah ni akui tak kisah bermadu.
        Kadang aku terpikir kan..yg reporter sial mcmni la yg byk cetuskan provokasi dan fitnah. Bagi tajuk gempak pala hotak. Kena dgn spesis manusia malas nk baca, mulalah mcm2 fitnah timbul.
        Aku pun xsuka minah ni. Tapi ko agak2 la tulis berita pun. Aku rasa, motif utama dia sbb nak netizen maki si minah ni lah. Tapi aku rasa lagi nak maki si penulis berita ni.
        Siyal!

        1

        0
    • melah says:

      ko pergi minta salleh yaakob meminang ko. rasanya ada lagi satu quota.

      4

      1
    • Mat Sahdo says:

      jgn dilayan pompuan mereng ni. dah terdesak sgt tu nk tukar spender :( :(

      2

      1
  2. Anonymous says:

    Tak pham bagaimana otak hang berfungsi, tapi aku harap sangat hang jangan hidup bahagia atas derita / kesedihan orang lain walau apa cara sekalipun. Aku andaikan hang sekarang ni tengah pening2 otak. Nntt hang dah elok, hang bagi statement bijak sikit nahhh.

    27

    2
  3. KELING BERBULU says:

    KEMAIN SEMBANG TAK BLH JATUH MAKCIK NI, RASE DIRI DH KEBAL SGT LA TU, SMPAI SEMBANG BENCI PERAMPAS!! HELLO, BINI KEDUA KETIGA DRG NI PERAMPAS JGK BODOH, WALAUPON TAK SURUH CERAIKAN BINI FIRST, SMA JGK ERTINYA, SBB NPE IDIOT SGT NAK JGK LAKI ORG YG KO NAK KAWEN!!
    SNGAJA NAK SAKITKAN HATI BINI AQASHA JE , DGN BG STATEMENT CM NI, HMMM TAUBAT CPT MAKCIK

    36

    2
  4. kreuk says:

    masa kena batang hidung sendiri meroyan. kecoh sana sini, acah2 victim. sekarang sendiri buat hal yg sama. memang ludah jilat balik la ni.

    23

    2
  5. rita burita says:

    Dasar mak janda gatal. Masa zarema, bukan main lagi kau pumpang satu malaysia maki perampas. Bila turn kau, tak kisah hidup bermadu. Kepala hotak ko la mak janda. Sah2 binih aqasha tu tak nak bermadu kalau dorang cerai sah2 kau perampas. Muka dah mcm nenek sihir. Aqasha pun bodoh kalau nak kahwin dua sekalipun, cari la pompuan yang mukanya tak mcm nenek sihir dan tak lobos 360 darjah. Ini laki je dah tiga. Masa masih bergelar isteri pun dan berskandal. Puii.

    19

    1
  6. Ritakmalu says:

    Akai mana akai? Dok letak kat kepala lutut hang kaa? Sejak bila pulak perampas dgn isteri ke 2,3, dan seterusnya tu ada beza?? Bila kena kat batang hidung hang kemainnn dok pungpang satu malaysia aihh. Laa ni apa hang ludah hang jilat balik. Buat malu jaa

    15

    1
  7. randomgirl says:

    hamboi kemain lagi ckp xkesah hidup bermadu..dulu i kesian jugak ngn mak cik ni konon2nya mempertahankan hak wanita..but how bout now??mcm lain mcm je mak cik ni skang..mungkin dh terkena btg idong sndiri tu yg xkesah lgi tu..pls dont hurt other women heart cos u already knew how it felt before..no matter how much u “love” him.Just let him go for the sake of his wife and kids..u gonna feel better,trust me..aisehh merecik englishhhh haaaa

    15

    1
  8. akutaksukaperampas says:

    xblh hadam dgn statement bodoh piang mcm ni…baik terus menjanda drpd merampas suami org!

    10

    1
  9. Anonymous says:

    tetap jg akan melukakan pihak lain. wpun ada yg rela tp berapa ja yg rela 100%???tanpa rs tersinggung sedikit pun..rsnya blh kira guna jri

    6

    0
  10. tweety2805 says:

    pulakkkkk dahhhhhh….
    rita owhhh ita…
    saboo jer lahhhhhhh

    0

    0
  11. Anonymous says:

    ini sekaligus mengiyakan hubungannya dgn Aqasha…

    korang semua pun jgn galak sgt mengata org..nnti terpalit kat diri sendiri..bukan janda jer gatal bini org pun berlambak miang…bezanya tak dihina masyarakat..

    dan jgn jd mcm mulut nek ta..tak sedar diri satu hari nanti dia akan jd betina semula…

    9

    0
  12. lara alana says:

    taktau nak cakap apa
    tapi aku sokong betul dengan komen2 di atas
    weh rita, cuba try kau jadi bini first, then laki kau nak kawen lg.
    boleh ke nak keluarkan statement camni
    takpun, kau bini kedua, then laki nak cukupkan kuota ketiga kekempat.
    apa pulak kau nak cakap an.

    7

    1
  13. vroom says:

    rita pocket hang bocoq ka smpai bodoh hang tkeluaq?

    2

    0
  14. Anonymous says:

    Betul lah org kata demi cinta semua sanggup…dulu snggup kawen lari…skarang sanggup bermadu…rita oh rita…agk tk phm ape mslhnya..rupa ada , pndai bedikari, ada kelebihan tp kenapa nk dkt suami org..bnyk lg bujang yg elok rita…lebih kurang umur hang pun ada lg yg bujang..kalau hang nk yg muka jepon..hang pi lah duk kt jepun..kerja keras sikit crk job kt sana oii..suruh PA or manager ko crk peluang berlakon sana oiii

    3

    0
  15. Anonymous says:

    makin meluat aku dgn dia ni. cakap x serupa bikin…budget suci.

    2

    0
  16. Anonymous says:

    loser!

    2

    0
  17. Hamba Allah says:

    bila dh dilamun cinta, semua boleh dihadapi. Tak de masalah pun kalau nk kawin dan jadi bini kedua/ketiga/keempat, TAPI kena byk bersabar sbb 1) suami kena ikut giliran, 2) duit belanja, nafkah, isteri2 kena bantu sbb kemungkinan besar tak cukup, 3) Giliran belum nak balik raya lagi, 4) situasi ni nanti mcm jd ibu tunggal

    0

    0
  18. oppa says:

    Admin..rita menafikan die anti poligami bukan bermakna dia tak kisah bermadu.. jangan buat andaian ..tajuk tu da kira satu kenyataan dari admin jng main copy paste je..#bukanprorita

    4

    2
    • tolong jaga nama dir sendiri says:

      yes betul, x semestinya dia kisah bermadu. cuma kan Rita pun tahu satu dunia dok gosip dia dgn aqasha, dia dh lama dlm industri takkan tak tau klo ckp cmni, org lain intepret lain igt dia sanggup dgn aqasha. baik senyap jangan ckp psl poligami langsung. ko tu dah la x selesai lg gosip dgn aqasha, sedar sikit mulut tu jaga. bukan smua soalan media ko wajib jawab penuh, cakap, “no komen”, setel.

      1

      0
  19. anonymous says:

    Andaikata nikah itu mudah dan diberikan 4 quota mengikut cara Nabi…fikirkanlah di saat Allah mengatakan , jangan sekali kau guris jiwa seseorang…. amati makna quran, nikah itu darurat…
    pernikahan ada perjanjian dibuat dengan disaksi kan oleh saksi dan wali yang ada jiwanya pada Allah. cuba amati, berapa ramai yang bernikah dengan jiwa berTuhan, Walhal ramai yang ada ingatan pada – malam pertama. emosi, majlis, nak anak dan sebagai nya. makanya diberikan – darurat.
    Islam itu jiwa. mengapa dibenarkan 4, kerana Allah nak kita RASA “RASA” , KASIH , SAYANG, SEDIH, ETC. kerana rasa ini dapat kembalikan kita pada penCipta…tapi sebaliknya penikahan ini ibarat Zina di zaman sekarang. kerana ramai, bernikah atas “darurat”. Allah tak kata haram, kerana Maha kasih diberikan pada kita semua…andai kata anda kaji maknawiah nya, pasti sang suami tidak mungkin bernikah. sebuah rumahtanggan yang penuh dengan Jiwa pada Allah, ada lah keluarga yang aman dan indah. kita tidak sekukuh Nabi dimana jiwa sentiasa pada yang satu…tapi kita mampu berbuat. So Rita Rudaini, jgn ambik bermadu dan quota antara satu penyebab. ingat jiwa insan lain. guris nya jiwa isteri pertama, antara syarat yang tidak di sempurna untuk anda menjadi isteri kedua. dan ingat lah pernikahan ini bukan darurat sekira nya anda tahu hukum jiwa. redhakanlah diri. perlaksanaan, tanggunjwab suami untuk dua isteri apatah lagi melayani perasaan dunia ini, akan menganggu urusan jiwa pada Allah. just sit , zikir and kembali pada kasih Tuhan. Jiwa anda akan lebih tenang kerana apa yang kalian inginkan adalah kepuasan nafsu, bukan tertakluk pada syarat dan terma, Jiwa.
    renungkanlah.

    0

    0
  20. Norlie Ismail says:

    Rita ni mmg gatal.klo mgata org pndai dia sendiri gatal.Dgn Aaron dlu pun sibuk nk kcau.Dgn adi putra pun sama.Rita mmg gatal yg teramat.Dan hopikrit.Cara posing pun prasan lawa padahal dah tua.

    2

    0
  21. Rita rimudaini says:

    Amboii ko!! Sekrg hidup single then lps gosip keluar goda laki org.trus ckp x kisah hidup berpoligami.dulu yg ex haseben ko dok ad betina lain kenapa ko meyalak!!!
    Becerai hbs luar dlm ko dedah.
    Konon xkisah berpoligami.fuck off la.

    1

    0

Leave a Comment

Optional