Written by AbangNara | October 14th, 2014

Ya masih tidak habis lagi kisah Rita Rudaini dan Aidil Zafuan ini. Selepas Aidil mengeluarkan bukti dirinya seorang ayah yang mithali baru-baru ini, kali ini Rita pula tampil memaklumkan yang dia mempunyai bukti Aidil bermain kayu tiga dengan Zarema sebelum mereka berdua berkahwin. Menurut Rita, sandiwara antara Aidil dan Zarema itu berlaku selepas 6 bulan bekas suaminya keluar rumah.

rita dan aidil

Tambah menarik, Rita turut memaklumkan yang dia menerima mesej ‘jangan gatal’ daripada telefon bekas suaminya itu. Hmmmm. Siapa pula yang menghantar mesej sebegitu kepada Rita? Agak pelik. Kata Rita Rudaini:-

Bayangkan kalau saya dapat mesej dari telefon bimbit suami berbunyi amaran Jangan Gatal, apa yang boleh saya katakan. Saya rasa dia macam tidak terima mesej yang dihantar kerana bila saya membalas mesej dia pula akan senyap.

Keesokannya dia akan mesej bertanyakan soalan yang sama seolah-olah saya tak menjawab soalannya sebelum itu. Saya kurang pasti jika ada orang yang memadamkan mesejnya termasuk menulis SMS berbunyi Jangan Gatal itu.

“Saya pun jadi takut nak balas mesejnya kerana bimbang pula dituduh nak mengacau rumah tangga orang. Bukti jelas di sini, selalunya dia akan balas membahasakan diri awak kepada saya. Tetapi mesej Jangan Gatal itu membahasakan diri dengan I.

Saya memang ada bukti mereka bersandiwara dengan saya selepas enam bulan dia keluar dari rumah. Tapi saya simpan saja bukti itu. Saya pernah tunjuk kepada dia dan dia sendiri tertunduk malu. Saya tak mahu cakap kosong.

rita rudaini

Diharap Rita Rudaini tidak memaparkan bukti tersebut di Instagram sebaliknya menunjukkannya di mahkamah kelak. Kalau tunjuk kat Instagram tak habis-habis cerita. Biarlah mahkamah tentukan. Kalau saling berbalas-balas sampai ke kiamat takkan habis. Tak gitu? Sumber Berita Harian.

[flowplayer id=”29791″]
 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

159 responses to Rita Rudaini Ada Bukti Aidil Zafuan Main Kayu Tiga Dengan Zarema

  1. kiah senduk says:

    macam2 la keluar ceritanya. boleh buat novel

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku rasa, rr ni mmg tak pernah nak kalah..
      tu sebab lah aidil xbole tahan ngn dia.
      apa kate korg intebiu ex laki dia sblm ni, ntah2 tak bole tahan gak ngn pangai dia.

      kalau ada bukti bgtau la,jgn sembang kencang jew.

      btw, suke tgk ig zarema, xpernah pn ada post negatif.
      selalu masak untuk suami.
      pandai dia ikat perut c aidil tu.

      0

      0
      • Whatever says:

        Aku pun macam tak tahu dah siapa yang benar dan siapa yang salah… Yang aku tahu anak-anak tue yang kesian… Jadi mangsa “BROKEN FAMILY”… WTF!!!…

        0

        0
        • Leha says:

          Episod ke beraper ni. Boring nyer…..kasi penampor baru tau 2dua ekor ni. Bila la nak habis?

          0

          0
        • Mariun Kaunter Bas Express says:

          malas nak komen dah…. :(

          0

          0
        • Olga says:

          Besok lusa Zarema pulak balas. Haish, naik muak nak termuntoh baca gossip yg ala-ala dah tahi cirit birit yg tak henti2 neh.

          0

          0
        • Ye Ke??? says:

          Grow up la wei. Negara ni ada proper channel. Guna la saluran yg betul (Syariah) kalau iklas nak jaga nama baik keluarga korang. Kasi bank tansactions kat Instagram apa guna beruk2 hoi? Tahniah kerana mencontengkan ke muka sendiri. Kalau tak cukup arang, meh sini krayon/water color aku kasi biar jadi badut terkenal kat bumi Msia nie.

          0

          0
      • Did says:

        Asyik dia je yang melalak. Chill lah rita oii. Saya sarankan awk teruskan lah kehidupan dgn anak anak dengan hasil pendapatan awak tu. Mesti banyak kan? Kalau Tak banyak pun takpe. Usahakan jadi banyak. Allah maha pemurah.

        Hal aidil tak bayor blah blah tu. Biarkan dia. Kalau dia manusia, dia boleh fikir apa dia harus buat. Nanti pandai2 lah dia jawab dengan yg MAHA SATU. InsyaAllah awk takkan terlibat dlm hal dia dgn tuhan nanti sbb awk dh jalankan tugas sebagai seorang ibu. InsyaAllah Anak2 akan doakan kebahagiaan awk disana kelak.

        -ikhlas saya dari 18 tahun-

        0

        0
      • Anonymous says:

        lg aku x fhm , kenape rita xkasi adil jaga anak dia .. duit ko nak ?? kasih sayang anak tu terhadap ayahnya ko xnak bagi .. ni lari2 msg pun x balas , kadang2 aku terpk btl ke duit 300 ribu tu khas untuk anak adil ? hmm

        0

        0
        • Anonymous says:

          Si aidil 2 boleh ke jaga ank dia selalu…asik2 sibok dgn bole jer…kalo g makamah pon tk de masa…cam mana nk ada masa dgn ank2…kalo aku jdi rita pon aku tk sangup tingalkan ank2 aku dgn ibu tiri muka cam mona fendi 2..silap2 kena kerat 14 ank2 aku….puuii simpang batu 2 betuuiii le….

          0

          0
        • rapuman says:

          mak janda rita ni rindu nak kena henjut dgn aidil kot. tak abis2 bercakap pasal aidil ni. kot2 aidil boleh kasik henjut sepam dua.

          0

          0
      • OOS says:

        baru kawen, tak da masalah.bau taik pun wangi.memang la senyap jer..huhuhu

        0

        0
      • konah says:

        rita ke ni? knp pns sgt?
        errr..tanye jer

        0

        0
      • Anonymous says:

        ok, ex laki dia akbar saari pernah buat statement masa kes cerai dorang. katanya “saya gagal bentuk rita”. masa tu rita baru jer berlakon n panas dgn gosip ngan sham.

        0

        0
    • Memeye Teteye says:

      rita, sis patut u stop this bloody stupid nonsense act and zafuan juger perlu menjadi bekas suami dan bapa bertanggunjawab. be a man la bruh. masing2 cakap macam takde agama dan mak bapak gitu. malu famili korang satu negara ketawa tengok korang gaduh mcm kouple terencat akal baru nak ambik PMR gituh !

      0

      0
    • nana says:

      rita2…nasib la sapa kawin dengan ko lepas ni..tak pernah sikit pun nk mengaku kalah.asyik ko saja yang betul ya..

      0

      0
  2. Rita Royani says:

    Lihatlah dunia betapa teraniayanya sayaaa. Saya sentiasa betul.

    Buat Aidil, penat2 saya meroyan ni. Tak perasan ke?

    0

    0
  3. asam garam says:

    apa lah yg rita ni nak dgn ckp begini..klu aidil main kayu tiga pon knpa dia yg begitu terkesan.

    0

    0
    • ain says:

      mksd rita, aidil main kayu tiga tu mase diorg still kawin lg.. blm cerai.. die curang ngn rita lps aidil keluar rmh n tgglkan rita.. n org tu ialah zarema…

      0

      0
      • effortless says:

        tapi aidil dah keluar rumah selama 6 month..maknanya aidil mmg dah tak suka rita lagi dah..dlm tempoh ni mungkin msg2 fikir apa jalan keluar pada kemelut rumahtangga..apa yg perlu fix..apa yg takleh nak fix..selalunya perceraian adalah jalan akhir kalau mmg msg2 tak leh sama lagi dah..mungkin aidil dah over fikir dan nampak jalan keluar hanya melalui perceraian..land aidil pun perlu teruskan kehidupan..lepas cerai dia nak move on dgn org lain.dan .Allah yg lorongkan dia jumpa zarema masa tempoh aidil keluar rumah ni, pastu dating, pastu kawen..JADI APA MASALAHNYA KALAU AIDIL DATING DGN ZAREMA SEWAKTU AIDIL KELUAR RUMAH 6 MONTHS mmg aidil dah tak suka rita pun..mmg nak menuju perceraian pun..so, rita keluarkan cerita ni semata2 jeles, full stop! aidil dah move, rita sampai kesudah masih disitu, malah reverse pulak kehidupan, sakit hati, maki hamun, meroyan, seek revenge…dekatkan diri pada Allah la rita oi..stakkan elamanya nak meroyan … rita ni kalau kawen dgn aku pun, aku tinggalkan..mulut puaka, takleh dijadikan isteri..

        0

        0
        • che ton says:

          so, mksd u ni klw org tu dh d ambang penceraian walaupn x bercerai lg bole la senang2 nk curang? klw mcm tu, hanez suraya pn x salah sbb time dia curang ngn c romiang tu kn mmg romi ngn bini dia dh d ambang penceraian? tu bkn meruntuhkn lg rumahtangga org yg dh sedia retak ker??

          0

          0
    • Anonymous says:

      Hahhaha baca pon tk boleh faham cam mana le ko boleh komen…..cer baca betui2 sebelom komen…..buat malu jer ko ni!!rr dpt bukti aidil curang dgn mona fendi sblom depa bercerai..hihihihi pening le aku dgn komen ko ni…

      0

      0
  4. ZZ MONA FENDY says:

    bla la aidil…x yah byk bunyi..mcm pondan tayang bahan bukti kat ig..dunia nampak skrg RR yg byk perah keringat tuk anak2..yg ko lak x abih2 injured main bola pun leh dpt 50k..aduhhhh…mmg dah tersebar ko mmg curang..itulah klu x mampu bagi nafkah jgn cerai..pasangan suami isteri beranak 5 alhamdulillah anak membesar elok..yg ko lak anak baru nak masuk 3 dah caca marba…tak tau la klu anak aku cm ko nih..dah aku tangankan..

    0

    0
  5. ada aku kesah says:

    fenin laaaa hai aku dgn hampa duorang ni pun.
    eh bila mau habis daaa.
    sian dak duorang yg kecik tu.

    0

    0
  6. sentap says:

    dulukan aku minat kt RR.. aku suke tengok semangat dye pertahankan hak dye, ank2 dye.. tapi sekarang ni rase meluat gler babi.. hari2 kisah dye. kenape? mahkamah da tutup ke sampaikan kat media pon dye nak bercerita.. bile kesah ni nak habis? tolong laaaa… perlu ke tunjuk kt khalayak ramai yg kau tak bersalah. yg aidil totally salah.. berfikir la dgn bhemah.. tak kemane pon peragai cam gney.. kau nk tnjuk salah aidil. tapi sume da taw kau cmaner. sume org da meluat.. percayelah

    0

    0
  7. Tempurung Jantan says:

    rude2 cuba ko cite betui2…. habak yg betui la kat org…selepas 6 bulan bekas suami ko keluar rumah ke atau selepas si aidil tu kawen baru “msg gatai tu”…. bg tau kat org la yg sbnrnya hang dok kacau n msg si Aidil… mula2 ckp psal anak pas tu msg hang melalut kearah18sx…. seram wei tp sayang godaan x dilayan tp dibalas sebaliknya…. teruskan usaha cek oi…

    0

    0
  8. Mimilolo says:

    Jagalah maruah diri dan keluarga. Berhentilah membuat statement yg melaratkan lari drama episod korg. Kesian kat diri sdri jadi bahan tontonan n bualan sluruh malaysia. selesaikan di mahkamah. tak usah bukak cita zaman dulu2, sorg ada bukti, sorg ada bukti. haih. MALULAH SIKIT . KORANG BUKAN BUDAK KECIK LAGI NAK GADO2 LAWAN2 STATEMENT TAK NAK KALAH MCM NI.

    0

    0
  9. badang says:

    bodoh betul perempuan nie..memang kaki meroyan..lepas nie apa yg dia nak fitnah ex dia..kau tu yg x tau jaga laki..perasan cantik..gedik..hahahah..memang gila talak…

    0

    0
  10. Selamah says:

    ni telenovela episod ke braper dah?

    0

    0
  11. badang says:

    perempuan gila meroyan x tentu arah..yalah tu ..pandai sgt tau apa yg ex kau tu buat..memang jenis yg suka merosakkan rumah tangga org…padan muka kau..

    0

    0
  12. tudung kuning says:

    Tak masuk side mane2 pun.. saje je nak ckp, anak2 die akan membesar dengan membaca kisah2 mama dan daddy dorng. ksian dorng

    0

    0
  13. benci aidil zafuan says:

    tggu la ALLAH balas sandiwara ko AZ & ZZ
    jgn btudung litup ko bole sembunyikan perkara lepas ZZ
    wlpon RR ni suke buat hot topic aku rase kan betol ape yg dia buat..utk ank2 dia..dia ibu yg sanggup tanggung risiko, tomahan, cacian atas sbb anak2…
    bapak cm AZ ni mmg suka buat ank tp x pandai jaga…lepas ZZ who next ??ko kan kaki ppuan…

    0

    0
    • ZZ MONA FENDY says:

      betol to..diam2 ubi berisi..yang diam to lah api..eloklah yg meroyan ni lagi..mungkin baik hati..dari yang dah bertudung..tutup di atas buka lah kemaluan sendiri

      0

      0
  14. rita jujur says:

    Dari dulu dah nampak aidil dan zarema menipu sampai kawin. Aidil di perbodohkan oleh perempuan yang hancurkan keluarganya. Dan sekarang perempuan jahattu cuba hancurkan hubungan Aidil dengan anaknya. Rita banyakkan doa, Allah akan bantu Ritadan anak-anak yang tidak berdosa dan kurang kasih sayang seorang bapa yang sepatut membimbing dan melindungi mereka. Zarema dan Aidil tunggu saja balasan dari Allah tunai di duniani. Moga Allah sentiasa pelihara rita dan anak-anak…

    0

    0
  15. no name says:

    ingtlah kaum lelaki..walau ape pun yg berlaku,jgn abaikn tanggungjawab kepade ank dan isteri..jgn tau nk gatal n layan gosip je..kaum lelaki still ketua utk bimbing kaum perempuan n have bigger responsibilities..

    0

    0
  16. labu says:

    2 le aidil siapa suruh ko usik sarang tebuan kan dh kena sengat…cer ko byr jer nafkah ank2 ko tk le ko dpt malu…setiap kali ko cuba tegakkan benang basah ko 2…rita bukak aib ko…pas2 ko diam….tpi bila ko balas balik,ko jugak yg malu sdiri…byr jer le aidil nafkah ank2 ko 2..depa pon bkn org lain,ank2 ko gak…ko tk malu ke..satu2 aib ko kena londeh…..kesian kat ko labu!

    0

    0
  17. abc says:

    kepada RR

    tiga perkataan sahaja

    cukup sudah noktah

    0

    0
  18. Selamah says:

    RR – tunggu lah settle kes kat mahkamah…udah2 ler tu cakap ada bukti…ada bukti…yer ada bukti tunjuk kat mahkamah

    Aidil – ko gadai laa apa2 yg patut carik dlm setengah juta bayor kat bekas bini ko nehh…utk kepentingan anak2 ko jugak at least bleh tutup mulut dia…toksah nak tunjuk bukti…bukti sgt…nanti dah ko bagi apa yg dia mintak baru ko tunjuk bukti!

    kena kaunseling jugak pasangan yg dah bercerai nehh..kalau tak sampai kesudah…saya ada bukti…

    0

    0
  19. AKU says:

    ade terbaca di satu blog..mmg rita ade show reply dia pada aidil..so kemungkinan ade org delete msg tu

    0

    0
  20. bedah bedot says:

    Tak abis2…..nanti bolehlah dibuat filem kisah hidup rr ni…..meletop punya.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Kan lebih baik Rita fokus pada anak anak dan kerjaya. Jangan mengharapkan pada orang yang tak sudi. Kalau ada jodoh lain kawin la. Bina hidup baru. Kawini la secara betul dengan lelaki yang lebih baik dan tak perlu kawin diseberang. Cuma jangan pulak kacau rumahtangga orang lain. Tak tenteram hidup nanti .

    Biarkan Aidil dengan kehidupan baru dia. Samada dia happy ke tak happy ke , Rita tak perlu ambik tau. Kesah2 lama jangan diungkit lagi. Ianya sudah berlalu. Life must go on. Apa yang Rita buat sekarang seperti mengharapkan agar Aidil kembali pada Rita dan terlalu memikirkan tentang pendapatan Aidil. Jika Aidil tau tanggung jawab dia akan memberi nafkah pada anak2 dia dan menjalankan tanggung jawab sebabagi seorang ayah. Memang la sekarang ni Aidil tengah hayal dengan pendapatannya yang melimpah ruah. Itu hak dia. Tapi kita juga harus ingat. Kehidupan ni ada masa turun dan naik. Tak kan Aidil akan bermain bola sehingga tua. Paling kuat pun lagi satu atau dua tahun dah bersara.

    Apa yang banyak berlaku sekarang apabila sudah tua dan terbiar , tak ada orang nak jaga, mula la mencari anak anak yang pernah ditinggalkan semasa kecil. Tak diberi nafkah dan kasih sayang. Malah tak menjenguk anak langsung. Bila anak tak nak berjumpa , mula la tuduh anak derhaka .

    0

    0
    • rita rudaini kaki gaduh says:

      dah takde jantan msia nak kat rita..mulut longkang hanyir sgt semalaysia hidu..sampai spore pun hidu..jantan nakkan sex aje yg sanggup kawen dgn species mcm rita..lepas dapat, cerai..dan semakin panjanglah episode kemeroyanan rita rudaini selepas itu…

      0

      0
  22. Anonymous says:

    rita oh rita… hari to aidil ttnjuk bkti skt.. ajak tnjk dkt mahkamah.. ni kho keluarkan plk.. muhasabahlah diri.. knp aidil curang.. kdg2 diri kita sdr yg menyebabkan org kesayangan kita beralih arah…

    0

    0
    • mona bomoh says:

      Aidil jugak kena muhasabah diri…kalo dh kwin 2 kena le matang….kalo tk semanjang le bergaduh spai kena baling dgn barang2 rumah…..kalo tk duit 2 boleh buat byr nafkah ank2….tgok muka pon noleh tahan gatai mamat ni…

      0

      0
    • Anonymous says:

      alah rita pon jahat juga. kalau tk takkan 2 kali kena cerai8

      0

      0
      • aidil jahat says:

        Rr dua kali bercerai membuktikan rr ni sorg yg tk kan cari pasal kalo org tk mulakan dulu…sblom ni tk tau pon pasal masalah dia dgn ex dia kan….tpi dgn aidil ni byk betui masalah dia…mula dgn org tua aidil,pas2 dgn ipar duai…skrg dgn nafkah ank2…..npk sgt le aidil yg tk betui dlm kes ni…

        0

        0
        • Tempurung Jantan says:

          sedapnya mulut……..asai si zz yang kaya raya tu boleh je hidup aman damai dengan mentua ipar duai…. balik umah mak mentua tak duduk diam masak kemas rumah… umah mak mentua tau!!! kau hade ke Rita oiii!!! kalo hati ikhlas keluarga mentua kene la anggap macam keluarga sendiri… Didikan makbapak zz baguihhh ajar anak hormat keluarga mentua…. bukan mcm msg hang kat radio tu hoi…. menyampah cek dgr “ckp x serupa bikin”

          0

          0
        • arang batu says:

          Ko mana tau semua 2…sbb ko si mona fendi 2 kan…2 pasal le ko sokong sgt kaum kerabat batu api ni…sbb ko apinya kan…….aaaa tk mengaku ler tuuuuuuu ;)….lain kali jgn le main busuk g padam sms org….lgi satu jgn baling suami dgn barang umah takut nnti laki lari g umah lain….

          0

          0
        • TO TEMPURUNG JANTAN says:

          TEMPURUNG JANTAN…. KO NI SI ZZ TU YERRR??? MEROYAN JE KO NI AKU TENGOK…

          0

          0
        • Tempurung Jantan Puiihhh says:

          Tempurung jantan: Zarema kaya raya, nak gelak guling-guling aku,hahahahahah… takdela nak heran oii dengan si Zarema & Family dia. Sbb aku ingat lagi zaman kejatuhan ayah Zarema tuh Dato Zek/Zainal time tu sbb kemewahan & kaya raya family dia. Utk pengetahuan uolls, ayah Zarema Dato Zek/Zainal tu tipikal ADUN UMNO yg perabih duit rakyat sebab bertahun-tahun jd ADUN & politikus. Mahligai mewah family Zarema kt Klang yg kontroversi tu jgn cakaplah, kecohh dulu kes ni.. So, aku tak herann o jelesss pn sebab kaya politik, especially politikus UMNO dulu-dulu mcm arwah Dato Zek/Zainal ni yg “kroni anak beranak UMNO, salahguna kuasa & mewah sebab projek & duit politik”. So, pada pengikut2 kesayangan Zarema tak perlu nak bangga sangat. Ko kaji dulu sejarah “kaya rayaaa” dia yerkk.. Puihhh!!

          0

          0
        • aidil bodoh says:

          Kaya raya sbb songlap duit rakyat…..keturunan makan duit haram….mmg tk selamat le hidup mati pon mata terbeliak lidah terjilir sbb rakyat tk halalkan….banga sgt dgn kaya hasil haram buat apa..baik lgi rita kaya dgn hasil usaha sdiri….skrg nk tuntut nafkah ank pandai pulak sikaya haram 2 ckp rita mata duitan….kelakar sunguh!

          0

          0
  23. adik says:

    masa kawin diam2, masa cerai heboh2…dunia dah terbalik

    0

    0
  24. Sayangseribukalisayang says:

    Meroyan la perempuan ni…..jangan layan sangat aidil n zarema…..biarkanla dia terjun dengan labu2nyeeeee

    0

    0
    • anynomous says:

      tak kena kt batang idung ko, bole la ko ckp macam ni..die cuma fight for her right je…let her be la…

      0

      0
  25. Robyn says:

    Baguslah….. Bertambah lagi chapter novel “Kisah Dalam Kain AIRIT (Aidil Rita)” buat tatapan dan bacaan Rayyan dan Arjuna bila mereka dewasa nanti. Seronok kan Rita tinggalkan aib untuk anak2 kamu di masa depan? Tahniah, kamu sesungguh emak yg sememangnya dikagumi oleh penyokong dan peminat kamu! Shame on U!! Rayyan, Arjuna….kesian kamu berdua

    0

    0
  26. Robyn says:

    Dulu aku mmg minat Rita sbb lakonannya yg bagus dan kecantikannya. Pas tu bila mula dia tak habis2 pukul canang dan aibkan suami hingusannya, aku jadi menyampah sgt kat dia. Tapi hari ini, saat ini aku rasa sedih untuk anak2 dia yg tak berdosa tu. Sampai hati dia memalukan anak2 dia suatu masa nanti bila diorg dah besar kelak? Kenapalah tak terlintas pd Rita satu hari nanti cerita2 dia ni boleh menjatuhkan airmuka anak2 yg sedang membesar tu? Mana kamu letak otak kamu Rita? Yg kamu pikir hanya utk hari ini, cubalah pikir jugak perasaan anak2 kamu bila diorg baca pergolakan emak bapak diorg nanti? Mana tahu kawan2 diorg yg terbaca akan jadikan bahan sindiran utk anak2 kamu….. Matangkan sikit pemikiran tu. Kamu dah tua kot!!!! Aku jadi sedihlah kat Rayyan dan Arjuna

    0

    0
    • sis says:

      Robyn letak otak kat buntut aidil dan zarema? Anak-anak rita akan lebih menghargai dan hormat dan sayang dan menyangjung rita sebagai ibu yang berjuang untuk hak mereka. Rita simpanlah segala bukti dan laporan media dan apa apa saja dan tunjuk kepada anak2 nanti. Buat banyak2 lagi Aidil dan zarema, lihat apa kesudahan nanti. Tabahlah rita, orang yang caci dan hina rita adalah orang yang simpan otak kat buntut atau lutut atau…lihat kebenaran bukan penipuan. Lihat dari dulu penafian Aidil dan zarema sampai kawin, yang sokong dua ekorni apa hal? Mana otak ye?

      0

      0
      • rose says:

        Setuju dengan sis, Allah angkat darjat seorang ibu apatah lagi seorang ibu tunggal yang di mana ayah abaikan tanggungjawabnya. Fikir anak2 ni binatang ya? Bagi makan dan duit saja? Memang bodoh dan jahat betul sesiapa yang hina rita. Mana hukum Allah? Teruskan berjuang rita, Allah sentiasa bersama rita dan bahagialah bersama anak2mu. Aidil tak sedar yang dia dah banyak rugi tak sama anak2

        0

        0
  27. OBSERVER says:

    ITU BUKAN MAIN KAYU TIGA NAMANYA

    ITU NAMANYA, DAH MELUAT, PATAH HARAPAN AND DAH HILANG PERASAAN UNTUK KAU RITA RUDAINI.

    A HUSBAND NEEDS A WIFE WHO SUPPORTS AND CAN GROW TOGETHER, NOT MUSUH DALAM SELIMUT YANG MEMBOGELKAN SEMUA HAL RUMAH TANGGA.

    RITA OH RITA. SUDAH2LAH.

    0

    0
    • OOS says:

      kalau dah si husband pun tak betul, apatah lagi anak bini….sapa pimpin sapa? wife ke husband? sendiri pikir la

      0

      0
      • fasha says:

        rita ni jenis pompuan yg xleh nak dipimpin dah…isteri yg baik harus menutup aib suami..ni x jaja crita x sudah2…

        0

        0
    • mun says:

      Hmm…zarema atau gangnya kah? Memang tak pemalu buat dosa dan tipu..patheticlah

      0

      0
      • OBSERVER says:

        Ehhh tak aihh aku geng ngan laki ngko. Karang laki ko balik, ko jgn lupa check henpon dia mcm selalu ko buat ye. maklumla insecure.

        0

        0
  28. kak li says:

    Sudah sudah la rita, mcm abyabadi, nora danish dan ramai lagiiii, tak bising membebel mcm engakau, tak da manusia yg tak buat silap, dah pening akak tengok da saja berita tentg engkau n ngan x engkau ni. Ataupun rita ni masih sayang kat aidil yeeee. Rasanya rita ni mesti dulu b4 divorce tu engakau bayang kan laki kau bawa sejuta bunga dan meminta maaf sampai tak terkeluar air mata darah minta maaf, apa bole buat rita, akak rasa baik rita bungkus je kenangan lalu, bina la hidup baruuuu, berhenti mdngutuk dan cari salah laki engkau , nanti sampai kau tutup mata pun tak selesai masalah kau org, duduk diam diam berdoa minta tuhan kirimkan seseorang yg dapat jaga rita sampai ke tua, masih ramai kt malaysia tau, kalau asyik melalak susahlahhhhhhh

    0

    0
    • vee says:

      jangan samakan rita dgn abby dan nora. abby dgn nora pon masing2 meroyan. ko nk tahu knp?

      abby – meroyan pasal politik, gatal dgn jantan walaupun dirinya tutup elok!
      nora – ko jgn ingat lah yg nora tu suci sgt! pasalminah ni la rumahtangga aidil dgn rita runtuh. ko pernah baca msg fb dia yg tersebr dulu? ko tgk tak apa dia tulis dgn si nadya tu. diorang mmg suka tgk rita kena cerai

      0

      0
  29. Anonymous says:

    Awat Rita, hang ni mau kat Aidil lagi ka ?

    0

    0
    • aidil takut bini says:

      Takut aidil jer yg gila talak…asik2 sms tya ank,rita jwp tk nk pulak dia balas balik,pas 2 tya lgi,dtgnya tk jugak….bila rita malas nk layan tuduh rita tk jwp sms..bila rita balas bini pulak meroyan g deletkan sms rita….aidil saja cari jln nk berbalas2 sms dgn rita jer kot..hahhaha tpi takut bini…..org kalo betui2 nk jumpa ank sekali sms jer dh ada depan pintu.tk payah tya byk kali……tk kan nini sorok kunci kereta lgi kotttttt……

      0

      0
  30. Hanya Allah yang tahu kebenarannya..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    She wants him back! Sebab takdak dah jantan atau lelaki atau pondan sekalipun mau kat dia dah. Sapa berani nanti seluaq dalam kena jaja!! Hikhikhik.. Dia mau Aidil balik la tu, muda, gagah, bertenaga.. Kesian hang na, harapan hancoq Aidil dah jadi milik org lain. Dah nak dapat anak lagi tu.. Hang sabaq byk2 naa

    0

    0
  32. Krios says:

    kisah rita aidil zarema ni dah macam novel bersiri. kalau disemak sejarah, rita vs lisdawati, rita vs aidil, rita vs zaquan rita vs kawan niaga. common dominatornya rita. ada baiknya rita diam dan muhasabah diri dari terus buat benda2 tak patut, anak2 makin besar, segan la skit

    0

    0
  33. baiduri says:

    sebenarnya aku rasa masih ada sayang diantara mereka ni. tapi si aidil ni pun satu patutnya kena paham rita tu perangai mcm mana…kalau x ngam dgn mak ayah mertua, ajarlah…slow2…org pempuan kalo tak suka mmg dia main lepas je, tapi dlm hati tu dia nak dpujuk. tapi si aidil biar je rita tu mcm tu mana taknya jadi parah. aku paham apa yg rita nak sampaikan, aidil tu pandai2 lah cari anak dia kalo nak seribu daya tak nak seribu dalih…tak payah tggu org tanya nak jumpa anak ke tak, terus je pergi cari anak2, tu yg rita nak. bukan hanya bg nafkah je. nnt dh ada anak bru jgn pulak lupakn anak dgn rita, sian diaorg kecik lg dh dtingglkn ayah, ayah jarang pula nak menjenguk. Zareema pulak jadi lah isteri yg solehah, ingatkn suami tu tggjwb dia kat anak2 terdahulu, tak payah tggu aidil ajak, zareema yg dulu ajak aidil jumpa anak2 bawak makan2 jalan2 kan bagus begitu, baru harmoni. Aidil please grow up. Rita, kalau org dh tak sedar jugak tggjwb dia sbg ayah walau sampai ke mahkamah utk minta tuntutan, kalo aku mcm rita bagus aku bawa diri je, besarkn anak sorg2 lagi baik drpd menghrp org yg x sudi. Nant dah besar jgn pulak bru nak mengaku anak. Ingatlah org yang teraniaya Allah sentiasa tolong. Insha Allah

    0

    0
    • rita rudaini mulut longkang says:

      yg aku nampak si rita aje terhegeh2 kat aidil..padahal aidil mmg dah tak nak dah kat rita..tu pasal dia kawen lain..kalau rita tak ingat aidil, kenapa dalam semua media si rita hanya cakap soal aidil..soal hak ke apa ke, ok fine la..tapi sampai mengutuk zarima pulak, ini menampakkan jeles.kalau jeles maknanya rita tu dah species gila talak..nampak tak macam mana tak matangnya rita rudaini.. macam mana gila meroyannya dia nakkan ex dia semula..ada laki tak tahu jaga..mulut mcm longkang tak reti nak cuci..maruah suami jaja sana sini..mana2 jantan kawen dgn rita ni akan angkat kaki..kalau dia gatal nak kawen lagi, pi cari jantan angla ke, pakistan ke, siam ke, india ke indon ke etc..lelaki malaysia dah tgk sendiri mcm mana longkang penuh ulatnya mulut si rita tu..selera lari..kalau mulut masih mcm tu, silap2 dipukul plak nanti..

      0

      0
  34. caca kembong says:

    Pada pendapat saya… Rita ni cuma nak pertahankan hak dia… Dan nak tunjuk pekung sebenar aidil… Dia ni tak mahu ditindas… Lagipun bukan dia yang minta cerai… Kalau kita jadi rita… Cuba fikir,kita dpt tahu laki kita ada perempuan lain…bla bla bla masalah kewangan bla bla bla then DICERAIKAN… Pastu kita takde punca kewangan yg tetap… Semua benda nak tanggung sendiri…. Salah ke bila Rita nak mintak aidil tu bagi nafkah anak anak…. Selama ni bukan dia bukan bagi pon… Tak sakit ke hati?

    0

    0
  35. frinses says:

    asslamualaikum…
    doakan yang terbaik utk RR n anak2 mrk..hope semua ni selesai ngan cara yang baik..kita di dunia luar xtau apa yg terbuku dalam hati RR..tah2 jd kt kita,kita lebih meroyan dr dia..RR ada saluran yg dia bole luahkan,org lain kt luar yg mengalami masalah yg sama malah lbh teruk lg,jgn kondem sesiapa,biar masalah ni diselesaikan oleh mrk..Allah duga setiap org ngan dugaan yg bole ditanggung oleh individu tersebut..sy berharap RR slps ni kalau bole amik tindakan berdiam diri(no media) n kalau nk setel pn xyah nk ceritakan pd semua org,xsemua org menyokong anda..
    jangan bersedih ngan masalah yg dihadapi,anda masih ada keluarga yg menyayangi anda..insyallah semua akan kembali tenang..
    assalamualaikum

    0

    0
  36. bb says:

    ermmm.. dari semua org kesian kat RR nie dah bertukar jadi menyampah tahap dewa dah.. dua2 bingai tak de otak.. apala.. esok anak2 dah besar google jer crite mak bapak diaorg mcm2 keluar.. simpan2 je la cerita tu kat mahkamah makcik oii

    0

    0
  37. boring dah says:

    rita rudaini.. mempertahankan anak2. tp yg silap nya smua aib di buka.. kesian dekat anak2 rita.. sama2 ada salah pun.. klo xda angin masakan pokok bergoyang.. masing2 kena duduk satu meja.. luahkan semuanya depan2.. ini sb byak sgat benda yg masih d simpan dlm hati menyebabkan byak ketidak puas hatian yg berlaku..

    0

    0
  38. Robyn says:

    Untuk sis dan rose.. aku tak minat nak ambil pusing lagi dah pasal Rita pujaan hati korg tu lah! Ataupun Aidil yg sepatutnya dok diam2 macam selama ini dia buat. Aku cuma kesian kat Rayyan dan Arjuna. Mungkin korg berdua terlalu taksub dgn pujaan hati korg sampaikan tak pk pasal anak2 dia. Tak payahlah aku ckp byk sbb kalau korg berdua dan juga penyokong2 Rita yg lain ambil 2 minit sahaja dan bayangkan Rayyan dan Arjuna bila besar nanti baca kisah2 emak bapak diorg, aku yakin korg akan lebih memahami. Itu jelah….

    Apapun aku dah expect, tentu penyokong2 Rita akan cop aku ini Zarema atau kuncu2nya.. aku tak penah kenal pun Zarema tu.. aku cuma tulis pendapat aku yg mungkin betul sebab tu korg tak boleh terima dan tuduh melulu yg aku Zarema.. sukati korg lah….. korg semua kan buta hati?

    0

    0
    • zita says:

      Aik! Cakap tak nak ambil pusing halni tapi dia yang banyak cakap kat sini. Ni Robyn ludah ke langit kena muka sendiri. Dari cara dia kutuk rita dah tau diani penyokong AZ dan ZZ, tapi tak mengaku. Sebagai manusiani sepatutnya ada bela kasihan kepada seorang ibu tunggal yang susah payah membesarkan anak2 tanpa bantuan seorang ayah. Kat luar sana banyak sokong orang yang tak bertanggung jawap daripada seorang perempuan yang gigih mmbesarkan anak2nya sendiri, dunia…dunia..tanda2 kiamatni, yang salah di sokong, yang menjaga amanah Allah di caci dan kutuk….

      0

      0
      • rita jujur says:

        Agaknya robyn sibuk bersihkan ludah kat mukanya masani, kan sis dan rose? Atau sibuk letak otaknya ke tempat asal?

        0

        0
  39. Robyn says:

    untuk sis dan rose…. rasa nak jugak aku jawap komen korang berdua tapi pk balik, tak sampai sebelah tangan pun yg setuju dgn korang so, buang masa aku je!! komen mantop korang tu pun dah hidden hikhikhik….

    sbnrnya takde sapa pun kata pujaan hati korang tu salah mempertahankan hak dia, tapi cara biar betul, mohon simpati Allah bukan mohon simpati peminat. bawak bincang elok2 secara damai in private, supaya tidak memalukan diri sendiri dan memalukan Rayyan dan Arjuna yg tak berdosa tu!!

    0

    0
    • aini says:

      Robyn, walaupun sis dan rose kena hidden, tapi cuba kalian perhatikan dislike yang banyak, maksudtu makin di hidden makin ramai yang baca. Hikiki tu untuk apa? Robyn, masa Aidil keluar rumah, main kayu tiga dan menipu, Aidil tak fikir pasal perasaan anak2 dia pun. Kenapa salahkan rita saja? Betul la kata sis dan rose, mana letak otakmu ? Lebih kasihan Robynni bangga dengan otaknya ni….

      0

      0
      • anti ckp byk says:

        Robyn ni ckp tk minat dgn kisah rr,tk nk ambik pusing le konon tpi aku tgok dia yg paling byk komen kat c ni….dri c tu dh npk dh bertapa dia suka ckp tk serupa bikin…..kalo tk suka jgn komen le bro…buat semak jer kat c ni….suuhh..suuhh.g betui kat otak yg dh senget 2…

        0

        0
  40. mumy shippy says:

    yang untung antara kes rita rudaini n aidil ni adalah wartawan sbb xpayah susah2 cr bahan sensasi sbb rita n aidil yg cr dorg..to bloggers like abg nara pn lagi senang dgn adenye cite dorg ni penuh dh blog dorg dgn cite2 terbaru.. to rita,udah2la lelaki xgune mcm laki awk 2 xperlulah awk susah payah lagi mintak nafkahla apela, biarla die jwb kt akhirat nnti.. awk kn artis muke pn lawa baikla awk cr dato’ k tan sri k yg nak kt awk 2 jadi bini no 2 3 k pn xpela sbb alang2 dh janda jgnla perasan nk jadi bini no 1 plak kn..cr lelaki kaya yg boleh terima awk n anak2 yg blh tanggung korg..jgnla cr lelaki muda belia plak kang 2 org plak meroyan dlm blog nara ni sorg nye abby abadi.. ingatla hidupla dgn kemampuan. kerani n pekerja kilang pn boleh besarkan anak dorg tau sbb mereka hidup dgn kemampuan. dh tawu x mampu bekas laki x gune xnk kasi nafkah jgnla belanja lebih2 hantar anak yg masih kecil k sekolah private bagai..ok bye.

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Simpanlah rita…simpanlah semuanya…ALLAH jua yg mengetahui..jgn ditelanjangkan habis kisah keberantakan rumahtangga kalian….sy pula yg berasa semakin malu..

    0

    0
  42. mama jewel says:

    yang untung antara kes rita rudaini n aidil ni adalah wartawan sbb xpayah susah2 cr bahan sensasi sbb rita n aidil yg cr dorg..to bloggers like abg nara pn lagi senang dgn adenye cite dorg ni penuh dh blog dorg dgn cite2 terbaru.. to rita,udah2la lelaki xgune mcm laki awk 2 xperlulah awk susah payah lagi mintak nafkahla apela, biarla die jwb kt akhirat nnti.. awk kn artis muke pn lawa baikla awk cr dato’ k tan sri k yg nak kt awk 2 jadi bini no 2 3 k pn xpela sbb alang2 dh janda jgnla perasan nk jadi bini no 1 plak kn..cr lelaki kaya yg boleh terima awk n anak2 yg blh tanggung korg..jgnla cr lelaki muda belia plak kang 2 org plak meroyan dlm blog nara ni sorg nye abby abadi.. ingatla hidupla dgn kemampuan. kerani n pekerja kilang pn boleh besarkan anak dorg tau sbb mereka hidup dgn kemampuan. dh tawu x mampu bekas laki x gune xnk kasi nafkah jgnla belanja lebih2 hantar anak yg masih kecil k sekolah private bagai..

    0

    0
  43. CKUPLAH says:

    rita rudaini n aidil dua2 x matang..smua nk bg thu (mgkin dorang nie kurang kasih sayang nak dpat attention smua owng) ksian ank dorang dpat mak ayah cam nie..seeedihhh

    0

    0
  44. Anonymous says:

    tgk dkt ig rita.. anak2 makan western sj too.. tp rita pun pernah ckp anak2 dia x makan nasi… tgk ig zarema mkn makanan kampung… hmm patutla x ckp 2k… makan mahal2 toooo… rsnya bkn rita sorg sj laki buat hal masa mengndung.. abby pun mengndung jgk masa norman bt hal.. nd pun sama jgk… tp mrk xadala meroyan lama sampai mcm ni sekali jdnya.. sampai mcm dah hlng rs malu…

    0

    0
  45. Anonymous says:

    smlm trtgk meletop… nabil n neelofa siap gelak2 lagi bl kata ini la gosip plng panjang sekali.. x tahu bl nak hbs… lepas satu cerita satu cerita keluar… mrk pun gelak2… rita x rasa malu ka…

    0

    0
    • siapa patut malu says:

      Patut ke rita rasa malu….sepatutnya aidil le kena malu sbb jdi lelaki dayus….dh le tk byr nafkah ank2….takut bini pulak 2….hahhaha aku pon gelak sama

      0

      0
  46. Biskut says:

    aku yakin dan percaya zarema tu punya angkara. sapa lagi yg paling dkat dgn aidil nk padam2 meses kalo bukan si zarema. tak sbr aku nk tgk ending drama ni. ala2 sinetron indon gitu….

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Dear Kak Rita, my sincere advise is please move on and handle the case privately.
    Believe in Allah and trust that what goes around comes around. Untuk telan semua apa yang terjadi memang pahit and tak tertanggung seorang diri tapi ingat lah kak Rita masih ada 2 anak lelaki kecil yang saya pasti cukup untuk mengubat luka akak yang dalam tu. Mungkin bukan hari ini or esok untuk akak rasa ketenangan dan kegembiraan itu tapi suatu hari. Berdoa lah pada DIA. insyaallah time will heal. Avoid from reading any news about your Ex-husband and his new wife. It does not help at all. Pekak kan telinga and buta kan mata. Fokus pada keluarga kak Rita and your future. Pergi lah melancong or happy kan diri dengan benda-benda yang menggembirakan akak dan anak2. Kalau ada kawan-kawan dan family yang membantu be with them all the time kalau kak RIta rasa comfortable. Sebab lagi ramai and lagi busy akak dengan life akak. Life the other sides does not matter to you anymore. Kami semua mengharapkan kebahagiaan akak dan anak2 dan tak perlu dipanjangkan lagi cerita yang tak kan ada kesudahan.

    0

    0
  48. Wan Z says:

    Rita…..fight till the end. Lwlaki macam Aidil ni patut diganyang sampai habis. Sbb dia bodoh ikut telojok orang bodoh.

    0

    0
  49. zarema says:

    aidil scandal sbb ko tak tau jaga laki!! asikkkk melawan ckp suami jerrrr…sapa yg tahan

    0

    0
    • rita says:

      Sejak bila islam suruh taat dan dengar cakap suami dayus dan main kayu tiga sama kau zarema? Esh…esh….esh….buat malu je…. bapa dan mama awak ajarkah?

      0

      0
  50. mawar merah says:

    abg nara saya rasa adalah lebih baik isi Rita dan Aidil ni tak payar di paparkan kan
    Reason nya adalah:
    1) dah tak tahu sapa yang betul dan salah – ini boleh menimbolkan fitnah dan kebenci org ramai
    2) masing2 tak nak mengalah – hanya fikir diri masing2 tak fikir perasaan anak2 dan keluar sekeliling
    3) membuka aid masing2
    4) tahap kebencian ,dendam dan tidak kepuashatian yg membara akan makin bertambah dengan mengeluarkan pelbagai statment.
    5)biar la mereka dlm dunia mereka – mcm luncai tenggelam dng labu2 nya
    Baik Rita atau Aidil masing2 dah dewasa selesai la dng guna akal (bahsa kasarnya selesailah guna kepala otak bukan kepala lutut) kesian la family terdekat malu…..Balik lah ke kalam allah istifarlah la…..

    0

    0
  51. huhuhu says:

    Kak rita sabar ye , anggaplah xde jodoh antara akak dan dia.. bukan nasib akak sorng je macam tu..ada yg lebih teruk dari tu..Macam sy laki main kayu tiga dengan perempuan indon siap buat perkara x senonoh lagi..bila saya marah dan cemburu siap di pukul lagi ..saya nmpak gambar mereka bercium pipi kat fb.. dengan x tanpa segan silu …pernah terbaca msg diorg dah buat perkara x senonoh lg .. dan suami sy berjanji akn bertanggungjawap kat perempuan indon tu sampai mati..dan suami pernah bg tahu kat seluruh ahli keluarga yg perempuan indon tu bakal isteri kedua dia dan busukkan sy mcm2… dalam fb suami byk pulak gambar perempuan…gambar saya xde lansung..sanggup percayakan perempuan tu dari saya yg dia nikahi 8 tahun lepas..perempuan tu fitnah kata sy call perempuan tu ckp2 bukan2 tentang suami.. suami sy call sy marah2 …padahal sy x call pun perempuan tu …takpelah saya redha dan terima sbb itu adalah qada dan qadar Allah.. Kalau org dah x suka kita , redha je…

    Semoga kak rita tabah dan lupakan perkara lepas .. yg penting skrg bina masa depan dgn ank2…

    0

    0
  52. 333 says:

    rita perempuan meroyan gila talak..walk the talk laa!

    0

    0
  53. anti minah meroyan says:

    apa kata rita serah aje anak2 pada aidil..jadi tak payah nak meroyan lagi dah..sah2 la aidil jaga makan pakai anak2 dia..ni tak, mintak nafkah anak melampau2, mcm nak cover diri sendiri dan anak2 je kann..kalau rita dok canang duit dia menggunung tak perlu aidil, agak2 laa..rita tak sefamous mana pun..org Msia ni faham keadaan ekonomi keanyakan artist, jd tak perlu nak kelentong..dan rita tak perlu nak tunjuk kononnya teraniaya dan Allah disisi..kerana kelakuan rita tak menunjukkan macam dia faham agama pun..propa aje..piiidah!!

    0

    0
  54. lempang dua-dua says:

    aku rasa kalau mati pun nanti tetap rr akan menghantui hidup aidil, tapi sbg hantu lah. terima jerlah aidil, dah jodoh kau dulu dapat pompuan species ‘susah mati’. tanggung jer la. huahahahaha.

    0

    0
  55. permerhati says:

    Aku rasa mesti tk tido malam kaum kerabat aidil dgn mona fendi kena dok hadap ruang gosip nara ni…habis komen penyokong rr depa dok dislike spai kena hide komen 2 dibuatnya……kagum betul aku dgn kesunguhan depa nk menegakkan benang basah aidil……cer usahakan pulak aidil byr nafkah ank2..tk payah le hangpa susah2 lagu ni….esok2 rr komen lgi…hangpa tk leh tido lgi kan susah….bila nk habis dh….kami lain le bkn keluarga kami yg kena…keluarga hangpa yg malu…..cuba nasihatkan aidil byr jer duit ank2…..tutup kes….hangpa pon tk malu lgi….leh tido lena lgi…..

    0

    0
  56. Robyn says:

    Aini…..hikhikhik….. Whateverlah aini, ure just another one of that L kind!! Hikhikhik to u aini

    0

    0
  57. Robyn says:

    Anti ckp byk….sama mcm aini, species Lembu rita hikhikhik

    0

    0
  58. Robyn says:

    Goodluck lah pd penyokong buta rita yg tinggal segelintir ni. Mmg buta pun diorg ni. Dulu bkn main byk komen bagus2 je kat sini bila keluar cerita rita. Skrg ramai dah sedar dan bukak mata kot! Yg tinggal – sis, rose, aini, anti byk ckp je yg terus buta mata hati hikhikhik.. Species L sama mcm rita… Hikhikhik……….K baiiiiiiiiii

    0

    0
    • pelik aku dgn dia ni says:

      Kesian kat ko kan robyn..agak2 berapa aidil dan mona fendi byr ko jdi tukang sondol tok diaorg…habis semua org ko sondol cam kinzir buta ni….cer cari keja yg berfeadah sikit…agak2 apa le salah rita 2 dgn ko ye…..mesti seronok aidil ada species belaan cam ko jdi pembela tegar dia…..sudah2 le 2 g masuk kandang tk kan nk tungu tuan ko menyalak baru ko nk diam…..habis ruang komen ni dgn komen ko jer…bgi peluang le kat org lain pulak….

      0

      0
      • Anonymous says:

        berape lak gila talak tu bayar ko ??, haa ? over na backupnya … tukar2 la sikit gaya ayat tu .. org dapat tau la ..

        0

        0
        • astro cekik darah says:

          Hikhikhik terlebih sudah emonya!! Sampai lupa letak nick name atau sudah malu letak nick name kerna teruk dikutuk oleh orang ramai…hikhikhik….ini macam orang pon ada…dunia…dunia….terlebih sudah!

          0

          0
  59. abang cool says:

    Dari pemerhatian saya, robynni memang psycholah! Baik robyn cepat2 ke hospital psycho dan robyn akan puas hikhikhi sama sejenis dia…..

    0

    0
  60. Kak Mala says:

    Akak ada quote dlm bahasa Inggeris untuk Rita ” MOVE ON from your past and be done with it. Your bitterness won’t change a thing. Stop Stressing over it and LET IT GO” Main kayu tiga ka..kayu empat ka..kayu sepuluh ka…itu bukan lagi masaalah kau Rita..jangan layan sangat perasan sakit hati tu dik oii…!

    0

    0
  61. zul says:

    Kenapa dengan robynni? Setelah baca apa yang sis, rose, aini,zita, anti ckp, abg cool dan lain2, apa yang mereka cakap ada benarnya dan robyn memang biadab dan psycho dan most of all macam lembu yang BUTA. Robyn cakap kasihan anak2 rita akan tahu apa yang rita cakap, saya rasa lebih kasihan mak dan bapa robyn sebab perangai busuk robyn dan BUTA HATI! Cakap tak ambil pusing last2 meroyan balik2 kat sini. Yang lain sekali saja cakap. Malam ni memang tak tidur sebab penyakit di hati robyntu dan sis, rose, aini dan lain akan tersenyum2 tidur.. loser..loser..

    0

    0
  62. faiz says:

    Setuju dengan abang cool dan zul, yang lain relax saja tapi robynni tak habis2 dengan hikhikhi dia, dia kata mana rita simpan otak rita, robynni saya rasa ramai setuju yang otaknya memang kat tempat lain, contohnya kat d*b*r lembu ke?

    0

    0
  63. celik says:

    Saja nak tahu robyn, awak lahir kat mana? Kandang lembu? Patutlah otakmu salah tempat seperti faiz cakap kat atas….

    0

    0
  64. ely says:

    senetron

    0

    0
  65. mamat says:

    Bukan saja ramai yang tersenyum2 tidur, rita juga akan tersenyum2 tidur baca comment robyn dah kena tembak … syukur ramai di luar sana yang masih ada perikemanusiaan yang sokong rita berjuang untuk anak-anaknya, bukan macam species robyn dan kuncu2nya…

    0

    0
  66. mawar says:

    Where r u robyn? Beli sleeping pills kot? Atau dah pergi hospital psycho? Atau kat kandang lembu cari otak? hmmmm….i wonderlah…..

    0

    0
  67. sukahatikaula says:

    memula kesian…. eh tapi da byk kali jd mcm entah pape, tetibe lak rase MELUAT MELUAT MELUAT MELUAT MELUAT Rita o rita da2 la, mcm gila talak pon ada.. “diam itu bukan tanda kite kalah”

    0

    0
  68. Nape kalo xsebulu dgn rita d cop pyokong aidil.
    dgr sini rita&geng
    aku sbg lelaki kalo dpt bini prasan bagus &asyik dia je yg betul..mmg aku tinggalkn
    x kose aku nk ngadap pompuan cggini
    edel 6bln baru nk bcinta ngn zarema
    kalo aku 6 hari pahtu aku cr yg lain dah
    ha ha ha
    rita mulut engko sgt busuk..

    0

    0
  69. Bantal Gonzales says:

    Dulu aku macam backup la jugak rita tapi sekarang ni aku macam nak tak nak je backup pompuan ni, terlebih meroyan ni. Hurm, yang dahtu dah la ex laki kau pon dh dapat bini baru lantak dia la. Pastu anak2 jadi mangsa. Dua-dua sengal sekian,

    0

    0
  70. Fish Fairuz says:

    Rita ni 1 org cakap, 100 dia balas. Habis semua terbongkar.
    Habis nenek moyang aib keluar

    0

    0
  71. Robyn says:

    Astaghfirullah, what am i doing? I thought the battle of Rita and Aidil so childish that it will become a no ending story. Berbalas2 statement.. And look at me, i became one of them with her fans! I realise i gotta stop this misbehaviour now and stop acting childish and behave like a grownup. To all Rita’s fan, from the bottom of my heart, i’m sorry. You won’t be seeing my comments anymore ‘cos i’ve decided so! By the way, i slept well last night and only read the rest of the comments that attacked me here, long after i woke up this morning. I had a good laugh at them, realised how so childish we were but quite interesting. Before i say goodbye, i’m sorry again to uols and yr goddest Rita….. Let’s all of us grow up!!! PEACE!!!

    0

    0
    • par says:

      Tak payah cakap ingerisssss robynpsycho, cakp melayu je,nak tapuk malu dan kebodohan ko? Ko lupa mnta maaf kat rita !!!! Berani hina rita tak kn pengecut, we r not dumb and stupid like u tau! Tengok balik cacianmu, it show ur true color and we know who u r, or else ur comment wont be like that! Your stupidity has a way to go…tak nak minta maaf kat rita? U wait n see…

      0

      0
  72. macho says:

    Assalamualaikum rita dan anak2, semoga rita dan anak2 sentiasa di pelihara oleh Allah swt. Haritu nampak gambar rita sama anak2 di muka depan majalah, sungguh ayu dan cantik sekali. Mudahan Allah kurniakan rita taufik dan hidayah untuk bertudung..amin…pelukkan anak2 rita untuk hamba Allahni, mudahan anak2 rita menjadi anak2 yang soleh yang akan membela rita juga. Sungguh
    Sungguh jelas yang kutuk dan hina rita adalah kawan2, kaum keluarga AZ dan ZZ, tak sabar2 tungguh orang commemt sibuk like sama dislike, tukar nama je….atau ZZ dan AZ sendiri? Tabahlah rita dan banyakkan doa semasa sujud, yang jahattu apaguna doa, tidak di terima doa orang2 TERTENTU…

    0

    0
  73. sengal tu la korng ni
    xsebulu dgn rita je tuduh kaum krabat
    aku ni asal sarawak..
    x ade kaitan dgn dua2 org ni
    tp thp kesengalan rita buat aku xthn..aku stuju ngan bunga mthari..
    mane2 laki dlm dunia ni xkan thn kalo dpt binik cenggini..
    utk aidil..better ko senyap..xyah dok lyn..
    simpan je semua resit utk mahkamah..xyahdok tyg kt insta bgai..

    0

    0
    • Anonymous says:

      setuju sgt2… bila kita x stj dgn apa yg rita buat knp pmnt rita ckp kita ni penyokong aidil ek..?

      0

      0
  74. Anonymous says:

    sungguh x faham knp bila kita ckp apa yg rita buat x betul dikt aidil/zarema atau kaum kerabat mrk..? org ckp x betul bl benda too mmg jls x betul.. x kan la dia canang keburukan org lain.. ungkit x hbs2.. hanya dia sj yg betul org lain semua salah nak kata dia buat benda yg btl jugak..? salah kena ckp salah laaa..!! apalaaaa….. awk ltk tmpt awk ditmpt aidil.. apa awk nak buat kalau isteri awk mcm ni..? semua ceta dkt org..? kutuk makayah awk.. awk msh mahu trs hdp bersama dia ka.. hello fkr positif skt ler…

    0

    0
  75. bah says:

    Tak habeh habeh korang…mana geng like dislike? Yang bnyk menyalak kat sini bkn rita tapi penyokong AZ +ZZ, cara kornong menyalaktu same saja…dulu minat rita blah blah, meluat blah blah…pikir org lain bodoh mcm korang? Silakn dislike, apa korang dpt? Mcm robyn otak kat d***r tu…dpt malu je…meh prgi join club si robyn tu kat kandang lembu atau kat hosptl psycho…

    0

    0
  76. par says:

    Satu saranan utk rita, smpan semuani bkn utk anak2 rita saja tapi utk anakZZ jugak. Hntr kat anak2 AZ dan ZZ nanti die dah faham, biar die tau kisah mak bapak dan kaum sejenis korangni, kn best? Silakn AZ, buat bnyk2… seronok nanti anak2 ZZ baca… go rita go….klw AZ ZZ dan penyokong tak diam dan asyik yalak, bukak aib korangni bnyk2…biar satu dunia dan keturunan die tahu…. like or dislike, so what?

    0

    0
  77. prrr says:

    Sapo peduli korng minat rita atau tak? Buat semak je… betui ckp bah kat atastu, ni species sama je cara kutuk rita…baik doakn baik utn org yg d aniaya… klw tak benar tak kn rita bukak mulut kot…knp rita bukak mulut, sbb dah lama die sabor….ni utk AZ lbh baik diam, nanti anak Zz tu besar tau perangai mak bapak mcmni lagi malu

    0

    0
  78. puashatiku says:

    Ni utk ZZ, ko suka showoff kat instagram betapa happy korang lps jadi perampas, takpe, ni penyokong rita kn tlng rita smpan dan hntr segala yg d siar kat media termasuk ckp AZ sebelum cerai menafi ada hubungan dgn ko utk ank2 ko nanti, dgn TERPERINCI, yalak lagi ko same geng ko… so dont showoff, AZ the same for u, shut up, jln kn tanggungjawap ko, rita tak kn bising. Ko tak malu ke AZ nnti ank2 ko baca? Same jua yg lain kutuk dan hina rita, jgn buat penyokong rita marahhhhh dgn mulut longkang tu…same je akhibat, kite hntr bnyk2 kelak….so shut up, dig a hole n stay tuned…

    0

    0
  79. Lyss says:

    Apakata pihak media pun berhenti dari menyiarkan kisah mereka.

    0

    0
    • kui says:

      mslh nya rita lak x setuju . mulut dia mana leh dok diam . potpet je kerjanya … kahkahkah

      0

      0
      • puashatiku says:

        Cara kui ketawatu mcm robyn psychotu, nak kutuk rita jugak? Tunggu je…puaskn hati korang kutuk rita dulu… silakn…. buat bnyk2, rita jgn bagi muka korangni

        0

        0
        • kui says:

          sy bkn dia la , baru sy gelak mcm tu dah kena syak .. adeh ! x kisah lah … ok .. em … ala ape beza dgn penyokong rita , sama je kutk mengutuk .. hina menhina .. x caya tengok komen bwh sekali , ` anak mamak ` layan je kan .. kui2 .. gelak cam ni eyh ?? lg 1 .. bkn sy kutuk ok , sy komen benda yg betul walaupun agak kasar .. x caya tengok je nanti

          0

          0
      • Anonymous says:

        Mulut ko pon tak boleh diam kan?.ni masalah rr ko dh potpet2….kalo masalah ko nnti potpet2 ngokngek2 semua keluar kan ;)

        0

        0
  80. par says:

    Cmni rita, klw kutukan dan hinaanni tak henti jugak, penyokong2 rita nnti tunggu ank ZZ dah faham besor, hntr sekali utk kwn2, jiran2 ank ZZtu sejarah mak bapak die, setuju? Ni ajar tak masuk, ambik, jgn tak ambik….

    0

    0
  81. anak mamak says:

    Keturunan aidil mmg bermasalah,masuk pulak keturunan mona fendi,so kalo dh bergabung kedeboommm le masalah rita….kesian rita harap rita tabah,kami tetap menyokong rita walaupon komen kami akan di dislike oleh keturunan cipan ni,yg menyokong aidil dayus ni bkn nya ramai pon or yg sama jer,kita sedia maklom siapa nk sokong depa kalo bkn depa sdiri….aaa dislike le ….ada aku kisah!

    0

    0
    • kui says:

      sy tengok kat page facebook nara . ramai je yg sokong adil . kalau rita tu blh kira la berape org .. ye .. ada kemunkinan ada btl nya jugak komen awak ni .. mereka bkn lah penyokong adil , tp mereka semua dah menyampah !! dgn rita kot .. wakaka .. k dilike sekali je ok . jgn gigih sgt ..

      0

      0
      • zul says:

        Semlm robyn ckp rita tak bnyk penyokong, ni bukak mata besor2 tengok, btp bnyk yg sokong rita,tapi bkn semua yg bersuara je…ni robyn psycho hina rita mcm lembu, bkn manusia je marah, Allah pun murka tau! Pandan muka die kena hina balik! robynni cuba elak dr mnta maaf dr rita gan speaking tau…. dah dasar bodoh dan jahat…buat malu mak bapak die dpt anak mcmni

        0

        0
        • kui says:

          yg hina tu dia , bkn sy ok . he2 .. sy pun x ksh adil tu ade penyokong ke xde .. tp ape y pasti sy x suka cara rita . tu je .. em .. sy sbnrnya malas la nak masuk bab2 agama nih … nama pun ruangan gosip kannn .. tp bila awk dah komen mcm ni . sy layan je lah komen awk . ok ! kalau awk dah tau allah akan murka .. wat ape awk bls hinaan dgn menhina balik . awk pergi la mintak tlg dgn allah .. betol x … n .. jgn lupe ckp kat rita sekali eyh ?

          0

          0
        • penyokong rita says:

          Par dan puashatiku, cadangan yg hebat sekali, biar ank Zz tu rasa penderitaan yg mak bapak die buat kat rita! Biar ank Zz nnti tau kejahatan Az Zz ni. Bila nak buat baby showerZz dan showoff? Lepastu showoff baby kat ig…silakn ye! Utk Az tak nak bayar apa rita mintak? Nnti korang dua saksikn penderitaan ank/ank2 korang kena hntr sejarah kat sekolah,jiran2 kwn2…. tunggu je, korang seronok dulu sakiti rita….Allah maha adil..bagi alasan kat mahkamahtu, ko Az sendiri tau apa hakikat yg sebenarnya! Yg geng korang nyalak kat mana? Dpt tolong dgn hinaan cacian? Penyokong kat fb bnyk ye? Korang tunggu je…

          0

          0
      • kui haktuiiii says:

        Yg ni robyn no 2 ker atau mmg si robyn sewel tu….maklum le dh teruk kena kutuk..skrg dok tukar nama KUI pulak, corak pon dh tk de dh……kat facebook nara bkn penyokong yg dh bosan dgn rr tpi penyokong yg berulang cam ko ni sewel! Kat si ni jer komen ko nk separuh dh….menyemak betul le ko ni….berambus boleh tak!

        0

        0
      • anak mamak says:

        Keturunan ko jer yang cakap orang dh menyampah dengan rita….aku tengok ramai lgi yang sokong rita…tak payah nak jadi penghasud dan batu api kat sini…ingat orang nak percaya ko punya propa yg dah basi ni ker?….aaaa penatkan tangan ko nk dislike aku kan?dislike le ada aku kisahhhh!!

        0

        0
  82. penyokong rita says:

    Par dan puashatiku, cadangan yg hebat sekali, biar ank Zz tu rasa penderitaan yg mak bapak die buat kat rita! Biar ank Zz nnti tau kejahatan Az Zz ni. Bila nak buat baby showerZz dan showoff? Lepastu showoff baby kat ig…silakn ye! Utk Az tak nak bayar apa rita mintak? Nnti korang dua saksikn penderitaan ank/ank2 korang kena hntr sejarah kat sekolah,jiran2 kwn2…. tunggu je, korang seronok dulu sakiti rita….Allah maha adil..bagi alasan kat mahkamahtu, ko Az sendiri tau apa hakikat yg sebenarnya! Yg geng korang nyalak kat mana? Dpt tolong dgn hinaan cacian? Penyokong kat fb bnyk ye? Korang tunggu je…

    0

    0
  83. bubur kacang says:

    Ayat penyokong aidil ni asik ulang2 benda sama jer orang dah bosan dengan rita..dulu sokong rita sekarang dah bosan dengan rita……hahahaaha baik punya racun daaaa!!nak naik kan rating penyokong ke?tpi makin kena racun makin bersemangat penyokong rita…..sori le aidil & geng racun tak kuat le…..usaha kasi lebih sikit….hahhahaa seronok pulak aku baca komen2 ni…aku bagi 3 bintang untuk abang nara

    0

    0
  84. Anonymous says:

    rita keluarkn statmnt lg…..alahai……..

    0

    0
  85. Ash says:

    Kurita Permaidani…mulut u made in mana ek? dah bosan sangat dgn karenah u. BOSANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

    0

    0
  86. Anonymous says:

    rita buat report polis ttg ugutn bunuh oleh org yg bg komen dkt ig aidil.. lawak pulak bl aidil tnya rita balik.. org to bg komen mcm too knp aidil yg disalahkan.. dn sy pun rs lawak jugak knp report polis utk aidil plk… dia ckp aidil hasut pengikutnya.. sy rs aidil just ltk bukti sj.. pengkut dia yg komen mcm tooo… rsya rita ni mmg dendam sgt dgn aidil… nak aidil lingkup kot.. apala jns perempuan ni..

    0

    0
  87. penyokong rita says:

    Syabas rita, keluarkn bnyk2 statement kat media, smpa utk ank2 rita baca betapa dayus dan bodoh bapa dieorngni sampai keselamatan darah daging terancam dan kami smpan utk hntr kat sekolah,kwn2 ank ZZtu.

    0

    0
  88. aku perati je korang neh says:

    Utk berita ni saja RR dh dpt settle rent n instalment kereta dia utk 3 bulan. Korang x tau ke, RR dpt duit la dr semua statements yg dia kuarkan
    Korang ingat dia saje2 ke, mana ada org sanggup buka aib saja2.. ini semua strategi nk cari duit la. Lg panjang org komen lg byk masyuk… so bg yg nyampah beno kat RR or Xlaki dia tu renti kan la… free2 bg duit kat dia..

    0

    0
  89. hitam says:

    SUDAH LAH TU RITA..LIFE MUST GO ON.
    CITER YG UTK MASA DEPAN JE LAH. MEMULA SERONOK BACA KONFLIK KORANG NI TP LELAMA NAIK MELUAT PULAK DAHH.
    JADI POSITIF! POSITIF! POSITIF YG MANA LEH NAIK KAN SEMANGAT DAN PERASAAN JANDA2 KAT LUAR TUH. TGK NORA DANISH..BETAPA POSITIF NYER DIA LEPAS CERAI.

    0

    0
  90. abi says:

    sudahla.. memang cerita ini semakin bowrink.. tp layankan aje.. kalau pemerhatian aku, rita akan menyalak bila dii kacau.aidil dayus yg mula letak bukti kt ig. rr naik court pon asalnya jantan tu yg heret dia dari awal..mahkamah mane nk berunding separuh jalan wahai rakyat msia yg dungu!! koang xambik Law course ke? bodoh sgt aii.. kajian aku xmemihak memane tp itula yg berlaku. mmg RR kdg meroyan itu semua sbb mona fendy yg cal rr tgh mlm xbercakap kan? sape yg kacau hidup sape kalau gitu?si mona hanya tunjuk alim di sebalik tudung je tp hati dia lagi kotor sbb dptkn aidil secara kotor.thats my conclusion!! owh psl nora dnish ke abby x bising? koang lupe ke abby kena terjah? nora pon kene cerai 2 x kan ?mauu nk buka mulut lagii …masing2 ada reason sendiri .. itulah hakikat nya.. chow!

    0

    0
  91. alibaba says:

    yekee? nora danish pon type2 perampas nokk!! fasha rampas balik la dia terdiam seribu bahasa.. dia pon kene cerai 2 x ke ape?? ape lagi nak di kato.. layankan jela si boned tulang belikat tu walaupun mcm xcerdik .. bwahaha

    0

    0
  92. zz says:

    ha ah..yela awal tu dia bukan main lagi nk beraya pertama dgn jj n fsha ..nak tunjuk la tempat dia masih bertahta.. sekali jj syg fsha lebih.maw ke tidak pompuan sosial konon cute tp muka jahat jerk ..org pose kat ig bab product dia pon.. bab blakon dgn artis itu dia pon nak.. xde modal nk show off. lagi aku meluat . janda badut perangai sarkas.. harap make up tiar zainal jer menompang glam jgk tu pon.. coiii

    0

    0
  93. Aisah says:

    Salam.
    Bagi akak Rita jangan campur lagi hal bekas suami, teruskan hidup dengan baik dan jaga anak2 dengan baik. Biarkan bekas suami dengan caranya dan Rita dengan cara Rita. Akak sangat suka tengok Rita yang cantik, anak-anak yang comel2 dan bila tengok wajah Rita yang sangat ayu dan menawan selalu akak doakan Rita temui kebahagian yang hakiki.
    Rita, lupakan kisah lama, mungkin mudah untuk bercakap maafkan kerana hanya Rita yang memahami apa yang telah Rita lalui. Lepaskan semua bebanan dengan lega dan ikhlas, biarkan dia dengan kehidupan kininya kerana semuanya telah ditakdirkan buat Rita. Pandang wajah anak yang sangat comel, anak dua yang sangat menawan hati, tengok cermin Allah kurniakan kecantikan yang hampir sempurna buat seorang wanita dan ibu. Akak harap Rita lepas ini jangan membuat apa2 komen lagi kerana tidak perlu lagi mengambil tahu kecuali sakit pening sahaja. InsyaAllah, Rita akan lebih berjaya dan bahagia selepas ini. Moga Rita terus tabah dan mengambil tindakan yang positif demi masa depan anak2.

    0

    0