Written by AbangNara | September 8th, 2014

Selepas Eun B daripada kumpulan Ladies Code meninggal dunia akibat kemalangan, hari ini dunia Kpop dikejutkan lagi dengan berita pemergian seorang lagi ahli kumpulan tersebut iaitu Rise. Berusia 23 tahun, Rise telah dimasukkan ke hospital akibat kecederaan serius yang dialaminya selepas van yang dinaiki terbabas melanggar pembahagi jalan. Rise meninggal dunia kira-kira jam 10.10 pagi.
rise ladies code meninggal duniaPemergian Rise yang berusia 23 tahun berlaku selepas 4 hari terlibat dalam kemalangan yang menyebabkan kecederaan serius di bahagian kepalanya. Pembedahan telah pun dilakukan namun keadaan Rise tidak bertambah baik. Ketika pemergiannya, keluarga dan kenalan terdekat berada di sisi.
rise ladies code meninggal dunia
Pemergian 2 ahli Ladies Code ini pastinya memberikan kesan yang amat mendalam kepada peminat Kpop. Takziah diucapkan kepada ahli keluarga dan sahabat handai mereka. Semoga ada berita baik untuk ahli-ahli lain Ladies Code.

41 responses to Rise Dari Kumpulan Ladies Code Turut Meninggal Dunia Akibat Kemalangan

  1. puan fy says:

    mati x mengira usia…takziah

    0

    0
    • takziah .. says:

      Takziah … patut lah mrk tak kluarkn berita sbnr cuma kata tak stabil jer .. rupa2nya rise sngt2 kritikal … tp ada gak yg kata tngh nazak ….. mesti trauma kwn2 dia. Luv Ladies code espclly sojung sjk dia dr Voice of korea lg … luv it so much whn she sings yim jae beum’s song … Beautiful misunderstanding … Kematian tak kira siapa @ usia. Takziah Ladies code … takziah kpd kluarga rise & eunB … Smoga mrk tabah ….

      0

      0
    • snsd says:

      ladies code ni girlband cap ayam jer kat Korea tu. Bukan famous pun.. x der kesan apa2 pun pada dunia kpop…

      0

      0
      • 2ne1 says:

        snsd from pink company memang lah famous……..famous dengan PLASTIC SURGERY. Lebih baik YG family muka ori.

        0

        0
        • snsd says:

          2ne1 YG Family pun plastik, lepas surgery pun still hodoh

          0

          0
        • kpoplover says:

          kesian snsd x kenal dgn ladies code ni, orang lain semua kenal…artis kpop lain pun g melawat dia…hahaha

          0

          0
        • zaia says:

          ko ni..klau Bom dngr malu dia..muka ori apa, dia tu lagilah dah mcm major plastic surgery kot..tapi takpelah dia mengaku..
          kebanyakan artis lain pun minor je mcm kat mata ke.
          kalau dah semua bahagian kat muka mcm mata,hidung,mulut,rahang dibuat tu dah mmg plastik sgt dah tu.

          0

          0
        • YG Stan says:

          Hurm…penyokong SNSD ni kt mana2 pon ada je yg x sedar diri. Bajet artis diorg tu hot sgt. Kalo tgok pada bakat, xde sgt pon. X pyh nk banding dgn 2ne1 sgt, jauh panggang dr api. Ckup setakat compare dgn Sistar, wpon x minat dgn Sistar tp aku rs diorg jauh lebih berbakat. penyokong SNSD xpayah nak butthurt sgt k.

          p/s: kalo nk sokong bias masing2, lantak ko la. tp, xpayah nk bawa2 nama group lain. bajet mcm bias ko baik sgt tp nyanyi kelaut. jgn marah ha….:D

          0

          0
      • hormatlah sikit ... says:

        Ko biar betul …. @snsd fakta mana ko ambik … wlpn ko tak suka tp tunjukkn lah sifat kemanusiaan sikit … tak kiralah dia tu saper … kpop @ tak tp dia anak kpd seseorng … & dia di sayangi ramai

        0

        0
        • snsd says:

          dah memang betul x famous.. kau nak suruh aku cakap apa lagi.

          0

          0
        • insan says:

          @snsd ckp takziah je la..

          0

          0
        • betul kata @insan says:

          @SNSD yg ko ckp 2ne1 nape … dorang famous kat Japan & china lg … ko ni pelik ler … org yg dok kat korea pun tak cakap mcm ko … ko minat snsd minat jer lah tak yah … ko kutuk org lain … yg ko kutuk tu pun famous jugak cuma ko jer lah yg lebih2 … ko dok kat korea sana lah baru ko tau … ini setakat ko dok dpn laptop main dngn smrtphn ko jer … lps tu kecoh mcm tahu … aku yg dah biasa ni pun tak mcm ko …. ko ucap takziah sudahlah itukan lbh baik mcm @insan tu ckp … klu tak famous pun org tu tngh berduka sedih dngn kematian … bingailah ko ni …

          0

          0
  2. BIGBANG says:

    memandai jer kau Nara cakap dunia kpop bersedih…bersedih apa benda nyer music show berjalan spt biasa, ucap takziah x semestinya bersedih.

    0

    0
  3. Nonie says:

    My deepest symphaties goes to Late Rise’s Families & Friends… May she RIP…

    0

    0
  4. ketty says:

    lambatnya nara ni…..dah tahu dah baca kat allkpop..
    #RIP#RISE

    0

    0
  5. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    dah mampos dah pun….nak buat camna…takdir…RIP? hello…sejak bila kapir lahanat PEACE dlm kubor?

    0

    0
    • insan biasa says:

      ko pon same gak… BUKAN SEMUA MUSLIM DH COMPOM MASUK SYURGA!!! kalo keje asyik nk kutok. n hate org
      ,,, takde beza la ko ngan si kapir tuuu..

      0

      0
    • Human says:

      Jgn biadap. Kalau kena diri sendiri atau keluarga kau baru kau tau apa perasaan dia org. Islam atau tidak dia tetap manusia. Bodoh!

      0

      0
    • Biskut says:

      If u have nothing good to say, diam jer la. kau la slh sorg yg akan kena telan api neraka sbb tak abis2 nk kutuk org lain. kau islam tak semestinya ko akan 100% confirm masuk syurga. kau ada agama kau, jadi kau khatam je psal agama kau. jaga amalan kau sendiri dulu. hormat sikit dkat org lain kalau ko nak dihormati. kata2 kau sendiri dh menunjukkan kau hanya pada nama sj beragama islam, tapi pikiran dan amalan tu lebih teruk dr org yg kau panggil kafir. aku takkan doakan kau yg jahat2 sepertimana kebanyakan org mcm kau. God bless u….

      0

      0
    • zass says:

      Yg org terlalu sibuk amik tahu psl depa ni dpt pahala ke. Better korg amik tau umat Islam ygkena bunuh kat Gaza or Syra tu lg bagus.

      Mmgla xsemua muslim msk zyhrga, ade yg akan msk neraka dlu then msk syurga. Tp kafir, neraka selamanya. Laen kali kalo nk ckp psal agama tu p ngaji dlu. Xpsl2 hang dpt dosa..

      0

      0
      • ustazah jadian says:

        dpt phale ke tk, allah je yg tau.. at least tnjuk kn lah humanity ko tu skit.. walopon diorang x msuk syurga diorang ttp manusia… kalo hng rsa tak brbaloi sebuk hal depa, tak yah la sebuk .. diam ja.. tak pyh la nk kutok2 depa tu.. tak psai2 hangpa yg dpt dosa.. btw.. toksah la blagak mcm hang sorang ja yg ambik tau psai gaza tu..hang mna tau aq ambik tau psai gaza ke tak…perlu ka aq mnunjuk2 mcm ang tuh… sekian..

        P/S : tak ikhlas tu klau kita buat ssuatu smata2 nk pahala..

        0

        0
      • Ustazah jadian says:

        lgi stu ni.. ptg satgi ustazah pi ngaji ngan ngan ank ustazah kat umah kwn ustazah noh.. Thanks la sbab bgi nasihat ni kat ustazah.. ustazah trima dngan hati yg terbuka..

        0

        0
  6. insan says:

    ko pon same gak… BUKAN SEMUA MUSLIM DH COMPOM MASUK SYURGA!!! kalo keje asyik nk kutok. n hate org
    ,,, takde beza la ko ngan si kapir tuuu..

    0

    0
  7. aqu5981@gmail.com says:

    ko pon same gak… BUKAN SEMUA MUSLIM DH COMPOM MASUK SYURGA!!! kalo keje asyik nk kutok. n hate org
    ,,, takde beza la ko ngan si kapir tuuu..

    0

    0
  8. insan biasa says:

    aishhh nape kuar sampai 3 haa… huhu…pape je la..SEMOGE KITE SEMUE CPT BRTAUBAT.. YG KPOP UH..YG ANTI KPOP UH DAN LAEN2 LGI TRMASOK LA AQ… HEHE…

    0

    0
  9. insan says:

    aishhh nape kuar sampai 3 haa… huhu…pape je la..SEMOGE KITE SEMUE CPT BRTAUBAT.. YG KPOP UH..YG ANTI KPOP UH DAN LAEN2 LGI TRMASOK LA AQ… HEHE…

    0

    0
  10. badang says:

    sapa minah nie GRO ke …ada dia femes mcm retis malaysia…apa sumbangan dia pada malaysia..

    0

    0
    • insan biasa says:

      oh camtu plak?? kite tak boleh simpati or hormat kat org mati yg tade sumbangan kat malaysia ekk?? nape?? haram ke?? kalo camtu pe sumbangan ko plak?? malukan mlaysia?? malukan mak bapak ko?? or memalukan islam??

      0

      0
    • insan biasa says:

      sorry kalau sape2 marah or sentap ngan text aq tu… aq just nk tgur je.. tade niat nk sakit kn ati org.. aq text sebagai seorang muslim..bkan sebagai. pminat kpop.. hrp maklum.. hehe

      0

      0
    • City Hunter says:

      Cakap guna otak ko ingat semua perempuan macam GRO kat kelab ea..

      0

      0
  11. insan biasa says:

    oh camtu plak?? kite tak boleh simpati or hormat kat org mati yg tade sumbangan kat malaysia ekk?? nape?? haram ke?? kalo camtu pe sumbangan ko plak?? malukan mlaysia?? malukan mak bapak ko?? or memalukan islam??

    0

    0
  12. mimi says:

    Pelik betul dengan orang yang komen nonsense ni.
    Orang dah meninggal kot, regardless siapa dan dengan cara apa, doakan yang terbaik sajalah sebagai tanda menghormati jenazah.
    Tak kenal pun diam je lah, takpayah nak komen tuduh bukan bukan. Takut esok lusa kena kat diri sendiri pula.

    0

    0
  13. mr.brown says:

    Yang sorg ni pernah jd guest kt running man kan?? Episod gumiho.. huhu..

    0

    0
  14. fhemStyle says:

    Takziah buat group family rise and eun b… tuhan maha adil , pasti ada hikmah di sebalik kejadian ini.. Semoga family and kawan2 dorang dapat menerima pemergian mereka dgn hati yg tabah.. saya turut brsedih :'(

    0

    0
  15. risly emily says:

    rip rise dan eunb..harap tenang didunia lain..harap yg lain tabah dgan pemergian dua orang nie..

    0

    0