Written by AbangNara | August 10th, 2012

Wow. Nampaknya kehebatan Yuna sudah mula diketahui oleh selebriti-selebriti antarabangsa. Tak sia-sia Yuna melakukan tour di USA apabila Rihanna menerusi Twitternya telah memuji kehebatan Yuna.

rihanna puji yuna

Bukan senang untuk artis Malaysia mendapat pujian penyanyi antarabangsa sehebat Rihanna. Nampaknya bakat Yuna telah mula disedari oleh mereka. Mungkin satu hari nanti kita akan dapat melihat Yuna berkolaborasi dengan nama-nama besar di sana. Yuna turut membalas pujian Rihanna dengan ucapan terima kasih.

rihanna puji yuna

Diharapkan Yuna terus berusaha untuk mengembangkan namanya di USA. Mana tahu suatu hari nanti boleh dijemput untuk buat show di Grammy Awards. Pastinya semua rakyat Malaysia akan berbangga. Good luck and all the best daripada Abang Nara untuk Yuna.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

60 responses to Rihanna Puji Kehebatan Yunalis Zarai

  1. marc says:

    1st

    0

    0
  2. student bandung says:

    bangga lah kena puji dgn org kafir?

    ok..

    semoga berjaya kat akhirat jugak~

    0

    0
  3. wawa says:

    Thumbs up for u

    0

    0
  4. xeph says:

    Untung kau Yuna. Syukur pada tuhan atas nikmat suara yang diberi. Tahniah.

    0

    0
  5. baba says:

    kecoh gila

    0

    0
  6. mak jah says:

    hati2…Rihanna tu org iluminati…..takut dia bawa unsur tu kat Yuna plak…Nauzubillahminzalik…..

    0

    0
  7. ayu says:

    AURAT:

    tudung? ok… pakaian? ok… suara? errmm……

    0

    0
  8. abc says:

    Sebagai Muslimah dapat pujian dan keredhaan dari Allah SWT dari apa yang kita lakukan kan lagi best…:)

    A muslimah should not be like the moon at who’s beauty everyone stares at but she should be like the sun at who men are forced to lower their gaze…

    0

    0
  9. LilsisRihanna. says:

    Rihanna puji Yuna, itu sudah cukup baik.
    Sekurang2nya, rihanna x pandang hina dengan artis muslim,
    Bertudung. Tu pun kecoh! Ingat kita ni tinggal kat dalam SYURGA apeee….! LOL.

    0

    0
  10. hmm says:

    Bangga skit2 dah la..rihanna tu manusia biasa je pn..x perlu dibanga3 kan sgt..igtla dunia hiburans byk melalaikan kita umat islam. Sedih tengok ramai yg mengagungkan kaum ini.

    Jom dr menyanyi lirik…kita lebihkan mengaji Quran utk bekalan ke kubur…

    Just a reminder to all.muslims i.case you forgot…

    0

    0
  11. een says:

    Maaf yer..tapi knapa abg nara post twitter Rihana tapi tk cover pic profile dia? Kan gmba bogel tunjuk dada tu… Masya Allah..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Topnotch?apa mksud? Ngeeeee

    0

    0
  13. puteri natasha says:

    aku tak faham lar… ape kejadahnye urusan syurga dan neraka dengan hal pujian rihanna dekat yuna.. tak masuk akal… pandai2 nak atur kehidupan orang pulak…

    0

    0
  14. Didie says:

    habis kalau keje dgn company international..bos mat salleh..kafir..kalau die puji pn xble gak ke?..adeh..

    0

    0
  15. Prince Noob says:

    rihanna? ok nothing impressed

    0

    0
  16. bukan ustajah pilihan says:

    mmm..haram tetap haram..

    0

    0
  17. PROUD of him than her. says:

    there’s nothing to proud of yuna’s success..

    “Diharapkan Yuna terus berusaha untuk mengembangkan namanya di USA. Mana tahu suatu hari nanti boleh dijemput untuk buat show di Grammy Awards. Pastinya semua rakyat Malaysia akan berbangga. Good luck and all the best daripada Abang Nara untuk Yuna.”

    – KALAU LECTURER DIJEMPUT BAGI TALK KAT INTERNATIONAL CONFERENCE (I.E: HARVARD UNIVERSITY, CAMBRIDGE UNIVERSITY), ITU JAUH LAGI HEBAT DAN MALAYSIAN PATUT BERBANGGA!! BUKAN BERBANGGA dengan ARTIS MALAYSIA DIPUJI ARTIS BARAT, DAN BANGGA KALAU DIJEMPUT BUAT SHOW DI GRAMMY AWARDS. THINK MALAYSIAN, THINK!

    – KENAPA NARA TAK PERNAH SIARKAN 1ST MALAYSIAN LECTURER YANG MENGAJAR DI OXFORD UNIVERSITY? SAYA LEBIH BERBANGGA DENGAN BELIAU.

    DAN SAYA PASTI, MALAYSIAN YANG ADA AKAL, LEBIH BERBANGGA DENGAN DR AFIFI AL-AKITI. HE’S WAY AWESOME THAN YUNA. ;)

    0

    0
  18. Cik Nin says:

    Dalam hal ini, saya lebih berbangga dengan Dato’ Lee Chong Wei. *peace*

    0

    0
  19. hijabis says:

    Tak payah nak bangga2 sangat lah dengan die ni. Bukan hot mana pon.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hot ka x hot ka… Yg penting dia dia ada kerjaya. Suka hati mak bapa dia la.hyee yunaa.. please sayhi to meeeeee :D hahaha…

      0

      0
  20. hijabis says:

    Pegi mampos lah kau ni semua. Satu sen pon Yuna tak kena bayar bila kau kutuk2 macam tu. Relax sudah. Rezeki masing2.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hijabis.. ngko la g mampos.. sekurang2nya aku terhibur dgr lgu YUNA.. ngko layan lgu ape?? Dgr katak nyayii… hahahahaha

      0

      0
  21. Yuni bintang Julia juli says:

    Ntah apa2 jelah korang ni. Tu pn kecoh.. Jadi masalah lak kat korang. Ni le kata orang”ketam ajar anak bjalan lurus”, sedangkn sendiri tak lurus gak.. That y org kita d katakan tak leh nak Maju coz fikiran bank yg negatif.. Terima positif je, agama Islam in mgajar supaya Kia tak buruk sangka ngan org lain… Ayoooooooo

    0

    0
  22. okasan says:

    kadang tak faham dgn pengomen kat sini. Ada saja lah nak condemn. Mcm diri tu sempurna sgt je. Rilek la rihanna puji tu sebagai penghargaan. Bakat yuna pun pemberian Allah. Dia tk persiakan. Ap salahnya kita doakan yg terbaik. Kita nak sibuk2 dosa orang, dosa sendiri tak nk sibukkan dulu ke?

    0

    0
  23. proud to be malaysian says:

    what ever people said,im proud of u yuna!!

    0

    0
  24. poyolina says:

    rase mcm nk lempang je yg komen bajet alim baik konon2 berilmu.padahal same je sibuk bace blog gosip.kalau baik sgt jgn lah nk jd mak jemah browse web2 hiburan.apelah org2 skrg ni.ting tong!

    0

    0
    • Anonymous says:

      YUNA still tau batasnya.. pengomen2 yg alim tu, Xpayah nak tunjuk ajar kat sini. bek korang g mengaji! Xyah nk tgok web sini. Doakan yg terbaik utk Yuna dah cukup!

      0

      0
  25. xiera says:

    Artis lemau tak harumkan nama negara pun salah. Dah terkenal kat luar pun salah. Aku tak tahu ape yg meleis nak. Cube baca diam2 web gossip. kalau suka bacalah, kalau tak suka , blah la. kan senang. complicated sungguh serbanistas2 kat sini. Support msian. that’s all. orang nak puji. takkan YUNA nak cakap. “eh takyah puji i, msian lain marah nanti “.

    0

    0
  26. Funny says:

    **eats popcorn**

    0

    0
  27. Rahsia tuhan tiada siapa yang tahu... says:

    Walaubagaimana pun orang tak suka apa yang yuna lalui dan dipuji..yuna tetap antara salah seorang artis wanita malaysia yang ingin terus maju kehadapan,cemerlang dan antara yang terbaik..yuna tetap tenang dan sentiasa tersenyum manis tanpa bermuka2..keikhlasannya tetap terpancar diwajahnya yang sedap mata memandang…yuna juga antara permata kurnian illahi..bakatnya sememangnya dari illahi..dan seeloknya janganlah kita pertikaikan bakat yang diberikan dari illahi kepada yuna..tuhan pasti tidak menyukainya..asalkan yuna pandai menjaga batas2nya dan sentiasa mengingati tuhan yang maha esa,ibubapanya,orang2 yang disayanginya dan rakyat malaysia juga serta tidak lupa diri..tuhan dah tentu akan permudahkan hidupnya dan tuhan pasti merestui jalan terbaik yang dipilih oleh yuna..jadi lebih baik kita sama2 bersyukur…rezeki yuna tetap tuhan akan murahkan..puji2an yang yuna terima tak kira dari siapa pun keturunan dan agama mereka yang memuji yuna..mereka yang memuji tu semuanya tetap ciptaan dari illahi…sekiranya orang luar atau sesiapa pun yang berani memuji dan menilai bakat seseorang itu dengan ikhlas dan berani..yang mana orang yang dipuji itu benar2 bagus,ini bererti mereka juga telah memuji salah seorang ciptaan illahi..jadi lebih baik kita fikir2kan sebelum berkata sesuatu..semoga yuna akan terus maju,berjaya dan dilindungi juga..amin..

    0

    0
  28. padapadala says:

    bukan nak cakap la.. yang konon2 alim ulamak dalam ni pertikaikan rihanna puji yuna… tapi kalo DAP dan geng2 peguam pro-murtad sokong parti dorang, bukan main dia jilat tapak kaki kapiaq… DASAR PERUT BUSUK punya melayu

    0

    0
  29. alejandro gonzalez says:

    korg ni kenapa nak dengki2? terang2 dh kerja menyanyi tu berdosa. at leat aurat tudung n pakaian dia jaga. dosa menyanyi biar la dia tanggung sendiri. kalo korg tak suke jgn nk berkutbah mcm korg tu bagus sgt kat sini. pegi surau n habiskn masa kat sana. tak perlu sibuk2 kat ruangan artis ni lyn gossip. bg aku yg suke kan music, aku akan layan dan terus support local artist. dosa ke tak ke hapa biar aku tanggung sendiri. korg yg baik2 g main jauh2 k,, bengong!

    0

    0
  30. husnuzon says:

    doakan je lh yg terbaik utk dia. pahala dan dosa smua tu Allah lebih tahu. ada org buat baik bergunung tp x kena kira sbb? riak…

    0

    0
  31. applejuice says:

    jangan main2 lah bab agama walaupun tujuan nak sindir sapa2..
    cakap hal lain boleh tak..
    bagus la rihanna yg pemes tu puji yuna..
    harap2 yuna tak lupa diri and pandai jaga diri kat tempat org.

    0

    0