Written by serenity | March 30th, 2016

Pada zaman teknologi serba canggih seperti sekarang, fungsi video pada telefon bimbit sering disalah gunakan individu tertentu. Itulah yang terjadi pada pelakon Reza Hasbi yang videonya dicuri rakam ketika membuang air kecil di sebuah tandas awam baru-baru ini oleh seorang remaja. Dia bercerita kepada mStar Online:
 photo 12317808_966933290045691_26167716_n.jpg

Semasa saya membuang air kecil di tandas tiba-tiba anak mata saya terperasan ada cahaya di bawah pintu dan saya terkejut apabila ternampak tangan yang memegang telefon sedang merakamkan imej saya yang ketika itu hendak buang air kecil.

Berlaku kekecohan juga di tandas itu kerana dia mengunci diri dalam tandas sebelah sehingga beberapa kru datang menyuruh dia keluar.

Pada mulanya saya rasa nak pukul budak tu tapi rasa kesian. Bagaimanapun saya bagi dia amaran supaya dia takut untuk buat perkara begitu lagi. Saya paksa dia serahkan telefonnnya kerana saya takut terdapat rakaman video saya dalam telefon itu.

Bagaimanapun, Reza tidak melaporkan kejadian itu kepada pihak polis.

Dia baru berusia 17 tahun dan saya rasa kesihan pula dengan nasib dia, jadi saya hanya beri amaran agar dia tidak mengulangi lagi perkara itu.

Telefon dia masih ada pada saya, walaupun dia kata sudah padam video tersebut, tapi saya tetap tidak percaya dan terpaksa merampasnya.


 photo 12547346_1546144455700248_1329563915_n.jpg

Reza tidak memberitahu jantina remaja tersebut tetapi memandangkan remaja itu sempat mengunci diri dalam tandas, kami beranggapan remaja itu berjantina lelaki. Apakah yang hendak dibuatnya dengan video Reza sedang membuang air kecil?

Pelbagai spekulasi boleh dibuat, namun syukurlah Reza sempat menahan remaja tersebut dari menyebarkan video tersebut. Diharap remaja itu akan insaf dan membuat perkara lebih berfaedah selepas ini.

JKKN Pahang mengalu-alukan penyertaan Sukarelawan Budaya. Keterangan lanjut sila hubungi : Encik Mohammad Husri Morni/ Encik Syukri Abdul Razak – 09-5178466

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 29 March 2016

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

14 responses to Reza Hasbi Berjaya Halang Cubaan Remaja Sebarkan Videonya Dalam Tandas

  1. Ameena says:

    Gila ke apa nak record video org kencing? Terus aku tebayang air kencing si reza ni tepercik2 kena tempias kat muka/phone budak tu. Eeeew!
    Nak kesian apa nya, 17 thn besar dah. Kalau aku sepak je skali

    0

    0
  2. aku laa says:

    Actually reza ni siapa? Ke aku je yg x kenal?

    0

    0
    • Keke says:

      Kenal tk kenal tp cerita dia nie betul2 penah berlaku… Dunia skarg ni makin moden otak semakin gila… Penah budak lelaki tu msuk tandas perempuan then amik gambar nasib baik budak2 perempuan tu lbh lelaki banding dgn bdak lelaki tu… So klu nk buang2 apa perhatikan dulu kawasn skeliling dulu…

      0

      0
  3. tarabas says:

    da la org x kenal…pastu buat cerita murahan mcm ni plak
    sila pergi berambus sekarang…ok tq

    0

    0
    • MSJ says:

      Agaknya kalau awak search “tarabas” di google, berapa banyak video porno orang kencing yg awak dapat?

      0

      0
  4. jangan marah naa, gurau2 hehe says:

    Lepas tgk muka baru tau. Oh nama dia reza ke? Haha. Sorry x kenal. Xpela, lepas kontroversi ni mgkin ada yg kenal nnti

    0

    0
  5. Anonymous says:

    SAPE NI???? PLS LA JGN NAK POPULARKAN DIRI DGN CERITA PERASAN OIII!!!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    bgs Reza, skrg ramai yg mental so kena jaga2.

    0

    0
  7. diva says:

    and again, siapa dia ni ek?!…beautiful nara cerita camni pon nk masuk..puhlezz

    0

    0
  8. kak raja says:

    siapa dia ni

    0

    0
  9. syshhh says:

    mmm aku kenal je…amboii asal x kenal je merapu nk ngata org…si rezal ni ank didik rosyam nor dlm progam mencari pelakon d tv1..mungkin dh 3,4 thn lps.. skang muka dia selalu jd pelakon pembantu dlm mane2 drama…k bye…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    kenal xkenal xkisah, yg kisah nya apehal lah nak skodeng org nak amik video org tgh kencing, kalau aku, aku sapu tahi kat muka org skodeng tu,,, hish geram betul ramai ya mental skrg ni

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Ni mesti kes kencing berdiri ni

    0

    0
  12. x says:

    Cerita kencing nanti boleh naikkan nama.

    0

    0