Written by Bella | October 31st, 2016

Nampaknya nasib tidak menyebelahi penyanyi Rem apabila beliau diumumkan sebagai peserta yang tersingkir pada minggu ke 3 Konsert Gegar Vaganza 2016 yang berlangsung semalam. Rem berada di tangga kedua terbawah bersama-sama dengan Elly Mazlein.

Walaubagaimanapun, Rem telah memberikan persembahan yang terbaik menerusi lagu tugasannya iaitu Penawar Rindu nyayian asal Datin Orchid Abdullah.

Rem ketika ditemui pihak media berkata, beliau tidak menyangka akan terkeluar semalam tetapi redha dengan segala ketentuan takdir.  Pada masa yang sama, Rem merasa bangga dengan persembahan beliau semalam kerana bukan mudah untuk menyanyikan lagu tersebut.

Saya tidak menjangka saya akan terkeluar. Saya sudah buat yang terbaik dalam persembahan kali ini. Saya redha dengan apa yang berlaku.

Saya seorang penyanyi pop yang mempunyai suara serak dan kasar. Lagu Penawar Rindu seharusnya dilembutkan lenggoknya. Namun begitu, suara saya memang begitu. Saya bangga dengan apa yang saya persembahkan malam ini. Saya sudah buat yang terbaik dan tidak salah untuk saya mencuba.

Sejujurnya, kami harus akui persembahan Elly Mazlein kurang memuaskan dan seperti kata Datuk Ramli MS dan Datuk Khadijah Ibrahim,  sepatutnya kesalahan untuk lupa lirik didalam pertandingan besar seperti Gegar Vaganza 3 tidak boleh berlaku.

Apa-apa pun, siapa tahu mungkin rezeki Rem lebih luas diluar sana apatah lagi beliau sudah membuat kemunculan semula menerusi program GV3.

Apa pula pendapat anda tentang keputusan semalam?

Sumber Berita : Astro Gempak

43 responses to Rem Tersingkir Di Minggu Ke 3 Konsert Gegar Vaganza 2016

  1. Dida says:

    Rem rosakkan lagu tu. Mmg patut terkeluar.

    3
    9
  2. Kak Long says:

    Jujur aku cakap Elly Mazlein yg sepatutnya keluar mlm tadi. Tak menyengat langsung persembahan dia, macam dibuat2 je manje dia tu geli pulak aku tengok huhuhu tak semua lagu dia blh deliver dgn baik sbb suara dia cun utk lagu2 balada je aku dgr.
    Siti sarah, gmie, zarul ngan azharina je aku tgok yg layak jadi finalis gv3 ni nanti

    50
    0
  3. Perawan says:

    Elly salah lirik, salah masuk pulak tu, suara dia pun so so je semalam, dear this is competition, needs major improvement.

    30
    0
  4. Hehe says:

    Dlm 2-3 minggu pasti elly kluar..

    12
    2
  5. Ejaz says:

    Rem nyanyi diiringi oleh arrangement muzik original lagu tu. X ditukar langsung rasanya. So pujian patut diberikan pada rem sebab dpt membawakannya dgn baik cuma klu dilembutkan sikit lagi baru kick. Mungkin markah rem dan elly x byk beza. Dangdut pon bkn genre elly but tgk dia nyanyi not bad la plus persembahan dia tu yg blh tarik crowd. Pasal persembahan semalam, suka tgk azharina. Best sgt. Blh pegi ke international level.

    26
    0
  6. Shhh says:

    kira elly pun 50 50..tpi suara dia sakit, dia dh cuba tpi kira ok lagi dari REM..rem tk blh deliver lagu tu dgn baik…tk sedap langsung…dia dah biasa dgn Rnb, kalo lagu tu dibawak oleh intan atau nora, mungkin menjadi..tkpelah REM pun bagus, cuma terkilan tk dgr dia nyanyi lagu selingkar kasih tu…so minggu depan elly blh buat terbaik..ssh nk dpt top five, sbb da penyanyi hebat vokal yg dah diakui mmg hbt, dh blh agak tiap2 minggu sapa akan top three, mesti org sama je lbh kurang, tak sarah, azharina, suara dorg mmg power dri dulu nk compare kan dgn elly dn intan..cuma nak sampai akhir tu taklah,..top five sblm gv mula dulu, sarah, nora, rem, azharina dan zarul.. skrg rem dh keluar, jdi top five aku skrg, azharina, sarah, zarul, nora dan vokalis kump data (lupa lah nama)..

    4
    0
  7. melati says:

    patut nya Nabil yg tersingkir..!!!

    8
    12
  8. aih says:

    elly punya gelek… pergh… berbaju merah semua… pas tgk elly perform.. cari wife terus buat apa yang patut.. nasib wife faham.. hahaha..
    elly keep on fighting..

    4
    26
  9. amoi seksi heitech padu berhad says:

    zarul ..gmie..siti sarah..azharina…nora….final..

    9
    0
  10. Johnson says:

    elly..peh

    1
    2
  11. Betty says:

    Sorry Elly, kalu mcm tu gaya ko nyanyi susah den nk nolong. Senduuuu sis!

    13
    3
  12. he says:

    dengar x lagu2 elly…semuanya sendu..betul kata jihan..suara tersedak2..
    ahakkkk..
    ok ni komen dripd sya…why rem terkeluar not elly…drpd pengamatan sya..betul apa yg dato dj dave komen…cuba tngok balik cara penyampaian rem..sya pun perhatikn cara penyampaian rem…ok mnggu ke2 rem pun terlupa lirik but he prefect..rem tahu mcm mna nk handle..mnggu ke3 knpa dia trkluar..sebbnya rem tdak mnggunakn sebaik mngkin stage yg ada..dn mata rem juga asyik melihat audition yg di atas tdak dibwah dan tdak secara keseluruhannya..lagu mesti ada gaya dn delivery tu yg penting…mesti kena lembut lgi…tdak dgn gaya yg sedia ada. ok bab elly pula..dangdut is not her part…tapi dia cuba bwa dangdut itu..memang dh agak elly pun akn trkeluar..tpi penyampaiannya…
    so kita pun jgn cepat melatah…tgok zarul..dia buat all out..bila kita tngok OAG x prnah pun buat mcm tu..but zarul…well done,..sama mcm siti sarah…
    tngok gmie..if xde latar belakang basikal dan wanita..maybe dia pun kebawah..
    so..kita tgok mnggu depan pula.
    to rem..dont give up..rezeki anda masih ada diluar sana. setidak2nya rem masih diingati dan bakat rem dihargai.

    8
    0
  13. Juz to say says:

    Tp kalo nk kire slh lirik elly ptt kuar rsenye xleh nk kte jgk..mgu lps razis ismail terkeluar,pdhl rem pn slh sebut lirik..kre adil la kt situ..bkn nk kre lupe lirik je kne kuar,cara penyampaian pn de mrkh jgk

    17
    0
  14. Anonymous says:

    ameng pon last part dia lost jgk…siap sebut apa tah…intan sarafina pon lau perhati yg mula2 dia nyanyi cam pelik skit…mcm terganggu..mata dia pon asyik pandang ke atas tp xde dikomen plak benda tu..huhuhu

    2
    0
  15. jelita says:

    Rsanya mnggu dpn shidie trklur kot…mnggu sblm ni dy pun asyk bottom three je even suara dy bleh tahan …mngkn sbb stakat ni dy xda umph(aura) lgi…so nmpk mcm sendu

    0
    0
  16. pening says:

    GV best sbb 100% jury decide…so sebijik ngn ape yg kite nak…mmg teruk suara rem n elly haritu…tp rem keluar sbb teruk n boring,…si elly tu naseb ade gk showmanship even suare tak keluar… ameng terselamat sbb die takde sumbang except for the last part…final zarul sarah azharina gmie (mcm ade potensi). nora, ameng n zureda kite tgk dlu…sbb on off..

    3
    0
  17. jadore says:

    don’t worry guys… minggu ini giliran elly pula tersingkir… hari tuh rem terlupa lirik so last week dia yg tersingkir… jd minggu nih bersedia ajelah elly… ur turn pulak yg akan tersingkir…

    0
    2
  18. mira says:

    sian abg rem…rase die perform dah bagus…suara die bagus…elly ni sbb ramai penyokong..permainan astro semua ni..

    0
    0
  19. casper says:

    Tapi ahad tu ramai je artis semua kelam kabut ameng siap cakap subahanallah lagi salah lirik apa semua, elly mazlein okay lg kot mmg ada salah lirik tapi tak seteruk ameng patut ameng yg terkeluar la!

    0
    0
  20. Nik says:

    setujuuu???????????….patut ameng yg terkeluar tak professional

    0
    0
  21. mamaraniaraisya says:

    laa… rem malam tu memang tak sedap… tak kena dengan lagu tu… sapa pencinta irama malaysia mesti setuju punya..

    0
    0
  22. kutu says:

    bila intan nak terkeluar..

    0
    0
  23. abu kayap says:

    ameng banduan pulak lepas ni

    0
    1
  24. sorrysir says:

    mmg btol elly lupa liriktapi x boleh nk salahkan dia , sbb lagu tu mmg susah sbb banyak ulang dan potong lirik. tapi better kite doakan semua buat yg terbaik minggu dpn sbb kalo persembahan diorg x best kite jugak yg rugi buang masa tgok gv. pasal yang keluar minggu dpn tu, kite serah jer pada rezeki sapa yang dah terhenti di gv.

    0
    0

Leave a Comment

Optional