Written by serenity | December 7th, 2012

Dua orang pelakon iaitu Redza Minhat dan Pekin Ibrahim telah dipilih oleh majalah bahasa Inggeris, August Man Malaysia untuk menerima anugerah “Men of the Year 2012”. Majalah ini telah mengiktiraf kejayaan dua pelakon ini dalam bidang masing-masing, iaitu Redza dalam bidang teater dan Pekin dalam bidang filem.

Kami kira anugerah-anugerah ini diberikan kepada mereka kerana Redza aktif dalam memartabatkan teater dengan penglibatan secara langsung dalam pementasan dan lakonan teater dan siapa boleh lupakan watak antagonis yang dilakonkan oleh Pekin dalam filem Bunohan?

Senarai penuh penerima anugerah tersebut ialah:-

Joe Chia (Stail)
Pekin Ibrahim (Filem)
Jason Pomeroy (Intelek)
DJ Goldfish (Muzik)
LoQue (Budaya)
Redza Minhat (Teater)
Sherman Ong (Seni)
Quek Shio Chuan (TV)
Azlan Iskandar (Sukan)
Jeremy Little (Perintis)

Video ini pula telah digunakan untuk pelancaran majlis Men of the Year 2012 di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor pada 29 November lepas. Kredit gambar Facebook August Man Malaysia.

AUGUST MAN Malaysia // Men Of The Year 2012 : BTS Feature (2012) from Nigel Sia on Vimeo.

52 responses to Redza Minhat Dan Pekin Ibrahim Terpilih Antara Men Of The Year 2012 Anjuran August Man Malaysia

  1. Liyana Lunia says:

    handsomenya redza minhat <3

    0

    0
  2. junita says:

    ewww…sory la ensem tang mana tu??? nk muntah.bgtau actor lelaki kat mlysia ni sapa yg ensem??? sekor pon xde.takat nk harapkn si shahizy sam yg n farid kamil yg mcm papan.baik minat filifino actor.muka semua ensem,badan bketak2 n talented.

    0

    0
    • ex junita says:

      juling mata ke? org luar ko puji2..org kat negara sndri dikeji2.. tak pun sbnrnya spanjang kehidupan ko, mmg langsung x bernasib bertembung ngan laki msia muka ensem? sbbnye ko tu kot yg huduh…huhuhu…*muntah jgn muntah sbrg ye..kang memandai pulak kata Msia nie pengotor la pulak tang muntah dri sdiri. huh!

      0

      0
      • ayuni irfan says:

        yup,betol tu..ramai je lelaki2 yg berwajah hensem kat Malaysia ni..hensem sgt la mamat filifino ko tu..

        0

        0
        • lolok says:

          bergurau ka apa oi..pinoy star talented?? your butt la.. berlakon mcm kayu ikut skrip 100% mengarut gila tgk crita COPY-CAT depa… samaaaaaaaa ja semua.. takdak emosi langsung yawn.
          ko patut bangga tgk pekin , walau x femes tapi very talented. dia jiwai 100% emosi watak tu.

          0

          0
        • junita says:

          lolok jeles la tu…kalo kayu xla filem diaorg smpai luar negara.smpai france,south africa n italy sume minat dgn plakon diaorg.filem mlayu ada??bodohnye ko.mst ko dok dlm mlysia je kn.

          0

          0
      • junita says:

        ko fhm bahasa melayu ke tak??? aku ckp actor mlayu bkn lelaki mlayu.aku tau ada laki mlayu rmai kt luar yg hensem tp diaorg xbminat nk jd plakon dgn industri filem yg ntah pape ni.im sure diaorg educated n keje lg bgus dr jd plakon kayu kt msia ni.

        0

        0
        • ssss says:

          sape ckp malaysia x ada hero hensem…tu nazim othman sgt hensem…dia org malaysia, melayu..ramai awek duk giler kan dia skrg ni, x caya gi lah tgk kt twitter

          0

          0
      • Anonymous says:

        haih pasal lelaki handsome pon nak gadoh ke? pelik la korang ni

        0

        0
    • love abang redza says:

      jeles letteewwww

      0

      0
    • butterfly says:

      kesian..mmg ko xpenah jmpe eh actor yg ensem dr malaysia..pg la filifino,tgl sne..bia mata ko juling tgk org ensem2 kat sne..hahaha..

      0

      0
    • buah ciku says:

      Apa punya komen la. Ramai aje actor hensem kat malaysia ni. Kalau dah kau butakan mata kau, memang la tak jumpa. Phuuiii!!!

      0

      0
      • junita says:

        sp yg ensem bgtau??? mata korang yg juling kot.jgn la ckp aaron n adi putra cos diaorg pon singaporian.takat nk hrpkn org luar.hero2 malaysia takat rosyam yg da sparuh abad tu jela ade.hidung kembang,bdn mcm papan.xminatla.org luar dok tgk cite mlayu gelak sakan tgk muke hero mlayu pujaan korang tu..puiihh.bakat pon klaut..

        0

        0
        • buah ciku says:

          Ala…kalau sebut pun mesti kau kata tak hensem. Mata kalau dah buta, buta jugak la. Mentaliti macam ni lah yang jatuhkan industri filem Malaysia Pergilah bangga-banggakan orang luar tu. Phuuuiiiii!!!

          0

          0
        • junita says:

          sape tu buah ciku?? ar badul atau si capik?? ako mustafa hidung bulat or myb farid kamil muka kawah…bhahaha!!!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          hmm wak..
          betul masing2 ada pendapat sendiri tp awak kutuk2 tu,
          itu semua kerja tuhan, dicipta tuhan..
          awak nak melawan qada’ qadar tuhan ke..
          bawak2lah istigfar tengahari jumaat ni..

          0

          0
        • Anonymous says:

          sape ckp malaysia x ada hero hensem…tu nazim othman sgt hensem…dia org malaysia, melayu..ramai awek duk giler kan dia skrg ni, x caya gi lah tgk kt twitter

          0

          0
        • Anonymous says:

          weh junita……ko salah eja singaporean…..
          ko mst kawen ngn pinoy yg jadi bapak ayam je kn kn kn….

          0

          0
    • joyah says:

      ngko jek yg terhegeh2 ngan filipino, mamat2 filipino tu pandang sebelah mata kat ngko pun tak hingin.. dia kahak nya lg ngko ada lah..

      0

      0
      • junita says:

        sorry la joyah.im married to a filifino american.jgn jeles.nk harapkn muke ko joyah dok kawin dgn mamat rempit je.

        0

        0
        • buah ciku says:

          Alah, semua orang boleh cakap dia kawin dengan sesiapa pun kat ruang komen ni. Handsome sangat ke laki kau tu yang kau duk bangga2 sangat?

          Dah la juanita…gi la balik negara suami kau, takyah sibuk dok malaysia n baca blog artis malaysia kalau dah benci sangat.

          0

          0
        • p09 says:

          bangga sangat dengan filipinonye .takkan ko tak tau yang satu dunia meluat annoying gila dengan org pinoy. prasan bagus. even kawan aku omputih pun tak suka dengan pinoy. eee tak megakula aku.

          0

          0
        • junita says:

          ramai je yg mat saleh yg kawen dgn pinay???? lol…diaorg sk je dgn pinay.kalo kwn ko yg org puteh tu pmpuan of course la dia bnci dgn pinoy.kwn ko bodoh n racist.mst minah saleh kmpungan.dkt states diaorg xde pon racist mcm tu.

          0

          0
      • haha says:

        junita bodoh, hang jangan duk kat Malaysia la gile.
        p duk kat negara laki hang tu.
        lelakii filipina bukan hensem sangat pun, biasa2 je aku tengok..
        pelakon malaysia ada je yang hensem, nazim othman aku suka tengok.
        ramai lagi.
        eh ko tak payah pertikaikanla, mata orang ni lain2 selera.
        kalau semua sama je, alangkah dull nye dunia ni.

        0

        0
  3. Tahniah says:

    watak antagonis jarang mnyebabkan pembawak watak tersebut menyerlah dan memenangi anugerah di malaysia. kalau yg menang pon, asyik2 pelakon yg bwk watak hero..

    August Man Malaysia, now you make the difference.
    Salute!

    0

    0
  4. junita says:

    plakon filem david teo sume hensem2 kn? berbakat? tuiihhh..balik2 sam,kamal adli gigi jarang n heroin kampongnye si yana samsudin.

    0

    0
    • tupai berjanggut says:

      dulu kau nak jadi pelakon tapi kena reject je kan,tu yang kau dengki sangat kat diorang… terimalah kenyataan… rezeki masing-masing…..

      0

      0
    • buah ciku says:

      Beauty lies in the eyes of the beholder. Oklah hak kau nak cakap diorang handsome atau tak. Tapi perlu ke kutuk fizikal manusia?
      Mentaliti kelas rendah sangat kau ni.

      0

      0
    • buah ciku says:

      Lagi satu, takyah sibuk menepek kat blog abg nara ni kalau kerja nak kondem artis malaysia tak tentu hala. Nah…gi la kat blog ni ye: http://www.pep.ph/ =)

      0

      0
    • Junita Gersang says:

      ape masalah junita nih.. gatal burik sgt ke.. org tgk lakonan la.. kalo ensem blakon cam kayu pon nk buat ape.. haihh.. xpaham ngn minah gersang sekor ni.. asek nk tgk yg ensem je.. gi bukak porn la.. pahtu jolok burik ko ngn jari sorang2..

      0

      0
  5. Aku says:

    sorry la..aku x minat la ngan pekin ibrahim ni…x tahu la knpa..

    0

    0
  6. stella says:

    redza minhat ? Siapa ? Tk knl pon .. Tkpa laa , ok !

    0

    0
  7. Koy says:

    Redza Minhat berada di kelas tersendiri. Smart and good looking. Filem Cinta Buah-buahan atau gengster2 yang memburukkan identiti bangsa Melayu tak mainlah.

    0

    0
  8. melah says:

    tengok la balik iklan raya petronas.. Redza Minhat the main actor..

    0

    0
  9. lola says:

    gigi besi yg comel dah jadi macho
    from the start redza minhat mmg talented
    and a very sweet guy..

    kudos!

    0

    0
  10. Lagubestbest says:

    Uh? Bukan Remy Ishak ke selebriti paling kacak nombor satu tiada siapa boleh lawan semua gadis tergila gila menjerit keluar air mata kerana mahukannya kat Malaysia nih?

    0

    0
  11. Aku says:

    remy ishak cam bangla le…..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    congratulation to JEREMY LITTLE,.YOU SOO GREAT! GOOD LUCK !

    0

    0
  13. MsMulberry says:

    Masalah la kau ni JUNITA! Kalau kau bangga sgt dgn filipina ke filipino kau tu..pergi la baca web gosip2 artis diorang..x payah nak menyibuk kat beautifulnara ni..
    Sebenarnya u do care about hal ehwal artis kat malaysia ni..sbb tu kau baca beautifulnara ni..kalau x kau x kan baca kan? Ape daa..
    And..igt sikit..jgn nak main suka2 hati je nak kutuk2 ciptaan Allah..kalau macam tu kau cubalah cipta seorang manusia yg sempurna and handsome..haa..boleh ke kau?? Mampu ke??..igt..jgn nak hina ciptaan Allah sebab kita sendiri x mampu nk cipta apa2 utk dibandingkan dgn ciptaanNya

    0

    0