Written by AbangNara | November 5th, 2012

2 November yang lepas, Rebecca Nur Islam telah selamat bergelar seorang ibu apabila anak perempuannya telah selamat dilahirkan di Hospital Gleneagles. Bayi yang dilahirkan secara pembedahan dengan berat 3.3kg ini telah diberikannama Nor Anggun Raverra.

anak rebecca nur islam

Jutaan tahniah diucapkan kepada Rebecca dan keluarganya. Lepas ini pastikan berehat secukup-secukupnya. Semoga Nor Anggun Raverra akan membesar dengan sihat dan sempurna. 2 keping lagi gambar si comel Anggun Raverra dengan membaca entri ini sepenuhnya. Sumber asal Media Hiburan.

P.S: Cikgu kat China pakai baju “French Maid” masa mengajar.

anak rebecca nur islam
anak rebecca nur islam

53 responses to (TAHNIAH)Rebecca Nur Islam Selamat Lahirkan Anak Perempuan, Nor Anggun Raverra

  1. wanayu.com says:

    tahniah pada beliau..

    0

    0
    • Anonymous says:

      alhamdulillah…. aku suke betul dengar berita yg baik2 ni.berita artis kawin,artis mengandung,artis dpt anak… :)

      0

      0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

      Kesian Dato’ Siti Nurhaliza…

      0

      0
      • jessica carly says:

        kak cham lagi kesian sebenarnya…nak ngap anak ikan tak dapat2

        0

        0
      • Bukan siti says:

        Yelah kesian kat dia…dah 7 thn… Takder rezeki anak..tp rezeki pd harta… Still lonely….bila datuk k meninggal nanti…
        Nak jugak tgk baka derang confirm conel n hensem…
        Insya’allah 1 day…mesti tuhan makbulkan doa mereka..

        0

        0
  2. mek joyah says:

    tahniah..semoga jd anak yang solehah…

    0

    0
    • pelik?? says:

      aku x leh lupa malam aku buat part time kat mandarin oriental hotel kl sempena event 150th chopard. syok sungguh dia ni dgn nasha aziz meneguk minuman keras.doa saya buat rebbeca nur islam ni,semoga anda faham apakah maksudnya nama anda itu.pas ni jgn la buat benda2 bodoh ni.smg anda akan mjadi ibu yg solehah yg akan membimbing anak2 ke jln yg benar

      0

      0
  3. wanayu.com says:

    tahniah pada beliau

    0

    0
  4. Didi says:

    Anggun nye Nama huhu.. Apa2 pn tahniah.. Jadi lah ibu Mithali..:)

    0

    0
  5. nur choki choki says:

    comelnya :)

    0

    0
  6. Anonymous says:

    mak aiii nama.. canggih nooo

    0

    0
  7. sha lala lala says:

    tahniah…comel plak memey mengandung ye

    0

    0
  8. fyna says:

    tahniah!! ^^;

    0

    0
  9. esah says:

    bambam pipi baby macam kuih pau :-) tahniah!

    0

    0
  10. Anonymous says:

    canggih pn tk guna klu tkde mksud dlm islam.kita letak nama anak ni sbb nama tu la kita nk panggil dia tiap2 hari.bru jd doa utk dia.dkt akhirat nti kita akn dipanggil dgn nama kita tu.apeda artis ni.ooppsss..nama pn artis kn???

    0

    0
    • Anonymous says:

      klu nama maksud kemain baik mcm nama kau, tp mulut longkang suka mengumpat, kat akhirat nnt dipanggil nama kau punya elok tp dosa bertimbun buat ape???, elok la nama rivera rovera ravira ke ape, janji dosa x menimbun mcm kau. btw doa x perlu dlm bahasa arab, anggun itself maksudnya cantik dlm bahasa melayu. so still doa yg baik utk anak die. kau ni asal ulu banat mana belajar x abis yg inga klu nak letak nama kene dlm bahasa arab je??? uai kata if cina masuk islam pun x perlu tukar nama bahasa melayu or arab klu makna nama die tu dh cukup cantik dlm bahasa cina.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ammboii ko molot…pn sma anonymous 2:56pm..ahahaa..tp lawak gak komen ko kn…

        0

        0
      • Anonymous says:

        ravera, rivera, cry me a river sekalipun klu ade maksud yg elok dlm bahasa uganda ke, bahasa urdu ke, bahasa sulawesi ke.. lantak die la.

        0

        0
  11. Cik Nad says:

    tahniah.. jaga baby leklok..

    tu memey ke? tengok perot macam baby girl je? kan?

    0

    0
  12. mimi says:

    bersalin kat private hosp mmg lah kene caesar….seksa tau ibu, nak bgn pun x boleh…jgnla pi beranak kat private, mmg selesa tp depa nak duit ja…umur muda2 dah caesar, mmg habis body lawa meletup2 time anak dara

    0

    0
    • eh eh says:

      beranak ceaser ke normal ke same je..beranak bwh lagi r..bosaaaa

      0

      0
      • Anonymous says:

        mimi ni mesti asal ulu tembeling. klu ceasar sah2 xlonggar, kau beranak normal pegi telan kacip fatimah banyak2! siapa kata body org beranak ceasar xmantap.lain la ko duk ulu xde marie france. dan xmampu nak pegi private nak kutuk org pegi private. puiiiiiiiiiii!

        0

        0
    • Anonymous says:

      Aku bersalin kat privert 4 kali tak de pun ken ceasar… Lagy ku amek gynea ade nama nye…

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku tringin nk tau.. klu ceaser, lubang bwh bsr jugak ke atau masih ketat? tlg bgtau aku secara terperinci sbb ada janda anak satu affair ngan husband kwn aku, so aku nk tahu lubang tu apa beza klu ceaser atau beranak normal ikut lubang. nape husband kwn aku gila kat janda tu, sbb lubang ke? sori aku x tau janda tu branak cmne ceaser atau ikut bwh.. please explain

        a virgin girl

        0

        0
      • Anonymous says:

        anon sibuk lubang burit di atas, pegi tny mak kau.

        0

        0
      • karipap lover says:

        aku gelak x leh berhenti baca komen anon atas aku ni. lubang pantat org pun sibuk. hahahaha, aku rasa yg tanya tu lelaki kot, kalau perempuan x ada nk tanya direct mcm tu…x senonoh betul

        0

        0
  13. Rita vs Ayu says:

    Alhamdulillah, semoga baby tu cerdik, taat pd perintah agama dan anggun seanggun namanyer…

    0

    0
  14. sweetnye.... says:

    Tahniah…sukenye tgk orang dapay baby… moga rezeki aku utk timang cahayamata datang juga nanti… Amin….

    0

    0
  15. sweetnye.... says:

    Congrats…sukenye tgk orang dapay baby… moga rezeki aku utk timang cahayamata datang juga nanti… Amin….

    0

    0
  16. Kepologi says:

    unik nama ank dia..moga namanya nti seanggun orgnya…apa pn tahniah ye rebecca…didik ank tu agr menjadi ank y solehah…

    0

    0
  17. Nak tahu says:

    abg nara..x nk keluarkan gmbr Irma masa mengandung ke?

    0

    0
  18. ... says:

    kesian kat anak2 artis…makbapak bagi nama pelik2…

    0

    0
  19. pisces says:

    bestnya dapat baby.. moga2 tak lama lagi rezeki saya pula :(

    0

    0
  20. dr mat says:

    nor anggun??kenapela org melayu zaman sekarang ni bagi nama anak mcm ni??dh jd trend skrg ni org2 melayu suka sgt bg nama ala2 kristian utk anak2..cleopatra la..hitler la..kristina la..bajet cool habisla konon..bila anak perangai sekor2 mcm lahanat mulala nk salahkn org lain..apela bangsa yg bernama melayu ni..mudah sgt dipengaruhi, mudah ditipu, mudah dipijak2…

    0

    0
    • kawan dr mat says:

      nama tu doa beb..bagila nama elok2 kpd anak2..wahai bangsa melayu sedarlah anda..hehe

      0

      0
    • Anonymous says:

      nama ko ape eh sbb mulut ko lagi lahanat! mesti nama ko dajjal kan? siann ko, patut mak ayah ko bg la nama elok2, supaya dpt anak yg elok. ni x, bagi nama mcm tu kat ko, tgk kan dah buruk perangai ko. kesian……..

      0

      0
  21. Anonymous says:

    SubhanaAllah indahnya kurniaan Allah..semoga menjadi anak yang solehah..
    p/s : sukati mak bapak die la nk bg nama apa, tak baikla kutuk2 beby tu baru je lahir..sedih orang melayu!!

    0

    0
    • aku melayu layu says:

      melayu = me-layu=terkulai=lembik
      malays = malaise=penat=lemah=malas

      ni kawan aku cakap, betul ke??
      tolong bagi pendapat, diorang cakap perkataan malaise tu org putih cipta setelah melihat bangsa melayu punya perangai yg malas??

      0

      0