Written by AbangNara | February 3rd, 2010

rebecca nur islam

Tarik nafas dalam-dalam. Kami dah teremosi sebentar tadi. Siap maki hamun si Rebecca Nur Islam nie ngan mak kami tadi. Apo nak jadi la minah nie. Dah la tak femes, terpaksa keluarkan statement mengarut tahap cipan untuk mengfemeskan diri. Nie la susahnya bila dah kemaruk nak jadi popular. Cakap macam orang tak ada akal.

[note]Seksi itu juga adalah fesyen. Saya tak ambil peduli, apa pun orang nak kata. Saya tak pernah kacau orang. Mungkin juga orang lain cemburu sebab tak ada nama macam saya. [/note]

Sumpah tak boleh blah. Kalau kami ada kat sebelah dia, memang dah hempuk kepala dia kat dinding. Kami tak kisah la kalau si Rebecca nie nak seksi. Tue suka hati dia la. Menyampah tue memang menyampah tengok minah nie seksi. Tapi janganlah buat kenyataan yang tak masuk akal macam kat atas tue. Rasa nak terajang je. Apa kejadah kitorang nak cemburu ngan nama anda? Sepatutnya anda sendiri malu dan sedar diri dengan status nama tue. Tak gitu?

rebecca nur islam

Tambah tak boleh blah bila si Rebecca nie dengan poyonya mengaku dia tak mengejar glamour:-

[note]Saya tak kejar glamor dan biarlah perkara itu yang datang sendiri. Saya hanya mahu mencari rezeki menerusi kerja sebagai pelakon. Berlakon dapat gaji seperti mana orang lain yang bekerja. Saya juga jarang ke majlis hiburan kerana keutamaan saya lebih kepada melunaskan baki penggambaran drama atau telefilem. [/note]

Meh kami nak bagitau kenyataan yang pahit kepada anda. Anda memang tak femes. Selama nie anda cuma femes sebab guna isu nama “Rebecca Nur Islam” tue. Buat kenyataan kontroversi sana-sini. Bakat berlakon tak ada. Sebab tue tak femes. Sebab tue artis-artis lain yang start lambat pun dah lagi femes dari anda. Diorang ada pakej. Muka ada dan pandai berlakon. Sayangnya anda cuma ada muka. Berlakon macam kayu. Itu yang terpaksa buat kontroversi dengan nama sendiri. Kalau tak sampai dah tua tak ada orang kenal kot.

Malas dah nak emosi lebih-lebih. Kang tetiba kena saman kang. Kalau korang nak baca kenyataan merabu-raban si Rebecca Nur Islam nie, silalah klik sini.

154 responses to Rebecca Nur Islam – Seksi Juga Adalah Fesyen, Kepala Hangguk Hang!!!

  1. Ape kejadahnya lah minah ni. Sepatutnye pk dulu before kuarkan statement. kalu tak nmpk sgt ckp main ikot sedap mulut je. takdelah feymes pun minah ni. lg ramai yg berbakat dan baik2.

    0
    0
    • lovelyoun says:

      dye sendiri ckap xnak mjatuhkn maruah family dye, tp x sdar ke statement dye yg cam banggang 2, secara automatiknye dah menjatuhkn maruah family dye??? bodoh toll…

      0
      0
      • Pisces says:

        x berapa minat la dia berlakon.

        0
        0
        • JoyahSpot says:

          Bercakap tak pakai agama, memang jadi gitu. Seksi itu fesyen. Aku yang malas nak care, jadi rasa nak care. Mempersendakan agama betul la ngok ngek ni.

          0
          0
        • busu says:

          biar la…blakon tu kan rezeki…pastu dpt bayaran..pastu mendedahkan aurat..xpe halal2….oTAk dia! .klau kaki lutut comey xpe nktunjuk2…ni x…semeimek je….. insaf la wahai artis2…

          0
          0
        • Tania says:

          kena buat klab we hate rebecca nur islam ;D

          0
          0
        • TORA says:

          aku tak minat ngan pompuan ni…kalau di lihat betul2 dia ni mmg tak lawa pon cuma dia putis gebuss saja…n seksi menyeksakan, cuba korang bayang kan dia ni hitam …camna muka dia mesti dia x pakai seksi2 kan…kan…dengan nama dia sepatutnya tunjuakan imej yg baik…sopan ni..tak..nama kemain NUR ISLAM tapi pakaian tak macam org ISALAM….d mana ISLAMNYA? haku tengok dia dlm Laila Asyikin tu mmg nyampah sgt msa dia tgh goda si FA tu….hai dunia..dunia…wallahualam…

          0
          0
        • faiz says:

          ala klo korang jdy artis suroh pkai mcm tu pon korang nak…2 bpk die yg bgy….name jewk..manusie smue sempurne tpy xlpas dry salah dan silap…so pker dry pucok pggkal nye sebelom memikerkn keburukkan org 2 lbeh jaoh ok……,

          0
          0
      • faiz says:

        biar lah die…die xkacau org kan…aq tau ye jnes mcm mne..

        0
        0
        • iluvislam says:

          tk kisah la dia nk seksi.tp memalukn islam ngan nma dia 2..pmpn seksi tahap cipan ngan nma power islam REBECCA NUR ISLAM..kn merosakkn pndngan org lain berkaitan islam

          0
          0
    • big Girl says:

      tah la pmpn ni..
      nama 2 dah sedap tp orgnya x sama mcm nama..
      eeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiii menyampahnya aku pmpn ni..
      dri mula dia muncul dlm industri ni lg aku dh mluat tgk muka dia..
      x sedar diri btol…

      0
      0
    • prisilla says:

      minah ni memang la.. nak kata bodoh.. memang pun. hmm.. banyak2 senyap dari bagi kenyataan kat media yer dik. awak tak pandai lagi

      0
      0
    • mars says:

      nampak sangat mcm rebecca ni tak berpelajaran and kurang sikit kepandaian dalam menjawab soalan drpd wartawan. sebab dia ckp pakai sembur je tu pasal la.

      0
      0
  2. auroradiana says:

    ape la artis mcm ni..ces

    0
    0
  3. hek says:

    kesian kat mak pak dia. tentu tension dpt anak mcm ni…ish ish nyesal tul tgk dia.

    0
    0
  4. yula says:

    entah la…
    baguih…sngat ka dia pnya

    0
    0
  5. elly says:

    bukak je bj ko tuh…baru seksi…bodonye pmpuan..biar ko kena rogol baru taw..

    0
    0
  6. elly says:

    aku nk soh kawan2 aku pakat rogol ko..

    0
    0
  7. cintaqaseh says:

    adoi..apa2 sahaj lah minah ni.aku mmg tak minat dia pun. ceita seram yang dia berlakon tu pun aku tak rasa seram.rasa bosan adalah.

    0
    0
    • kubangkuda says:

      rasa meluat…mimik muka ketara kontrol cantikkkkkkkkkk jerrr….dr mula blakon kt tv1 tuh dh i tertnya2 sepa gak ppuan yg x cantik kena jd pelakon ne arrr….patut pun org xnampak dia cantik..sbb ati dia mmg busukkkkkkkk….korang rasa dia bca tk komen2 ne…ermmm…azab la ko bekaaaaa….ne baru alam cyber ko kena..blm lagi alam nyata..blm lg alam BAZARKH….na’uzubillah…..

      0
      0
      • bdkbaek says:

        gmba no.2 2 cam gigi dy jongak jer..hehe..jgn mara..plz ckt sda dri ok!ko lgsg xfemes mke pn da mcm bapok da ak nengok

        0
        0
    • ct says:

      mmg x best pun..n xpyahla nk brlakon lg,xde bakat lngsung

      0
      0
  8. kira_e says:

    bangang nyer artis..sengal tahap dewa2..

    0
    0
  9. Puteri salju says:

    Ish ish iissshhh..Malu la sebagai seorang muslim

    0
    0
  10. pening says:

    Artis2 skrg mmg hampehh..makin bnyk yg wat statement yg x masuk akal..agaknya dorang ni ckp x guna akal, guna kpala lutut kut, tu yg jd camtu….

    0
    0
  11. Lp Lum says:

    tumpang lalu n tumpang tanya… :)

    minah nie berlakon tuk citer apa eik??

    0
    0
    • rosh says:

      cite ngan eizlan yusuf..tak silap setiap mlm khamis…
      rasanya tajuk jgn pandang belakang….ke tajuk apa…hehehe..psl tak brape nk layan sgt…tak best pun…

      0
      0
      • BumbleBee says:

        jangan tegur lagi laa rosh…hihi… malam ni(khamis kul 9.30pm tv3) ade kalo LP lum nk tngok dier blakon yg kayu ituh..

        0
        0
  12. timtim says:

    kesian…dahla betis cam batang balak..ade hati nak pakai pendek2

    0
    0
  13. silver says:

    kalau kat oversea kira butterface la, body cantik tapi muka agak kureng

    0
    0
  14. b4rd says:

    ek eleh femes apanya … cita seram ko kat tv3 tu pon aku tak hingin tgk …..

    0
    0
  15. ^.^ says:

    bogel je.. pas tu buang name Islam kat blkg 2, barula ngam. Ade name Islam, pastu wat bnde2 bodo, memalukan agama je woi. *^&*^&$

    0
    0
  16. hipokrit says:

    sebab nama dia “Islam” jadi wajib untuk menutup aurat kan?bagaimana dengan artis beragama islam lain? tidak wajib kah? kenapa perlu kita mendoakan beliau dirogol? adakah ianya perbuatan yang membanggakan Islam? mengutuk beliau tidak terkenal dan mengeji peribadi beliau. kutuk dan keji itu dosa dan kita telah melakukannya.

    0
    0
    • kiilia says:

      hello…
      dalam page2 lain di blog BN ni pon ada tego arits wanita lain tau. Scha sebab berkemban, Sarimah sebab baju singkat. hish hippo-krit-hippopotamus nie….apa daaaa

      p.s. ak x berkenan r bila die cakap “Mungkin juga orang lain cemburu sebab tak ada nama macam saya.” what? tolong lar…nama siapa2 leh tukar lam IC…hahaha

      0
      0
      • nak comment jgak says:

        memang salah doa kan orang kena rogol
        n salah juga permakain terlampau

        0
        0
      • TORA says:

        alah..so HIPOKRIT n si NEMO ni sama jer…maybe dia nyer fans or sadara dia…suka korang la..yg penting kta tgo tuk KEBAIKAN bukannya suruh dia JADI PEALCUR KE APA…..

        0
        0
        • TORA says:

          maksudnya wat keburukan la…tu contoh aje..jangan salah faham lah…nanti ada org sensitif lak…

          0
          0
  17. A’ahh..!!
    jadah die..!!

    0
    0
  18. yana says:

    “Mungkin juga orang lain cemburu sebab TAK ADA NAMA MACAM SAYA”
    wawawa!!
    tercabot blu ktiak aku…bkn femes pon dier ni..
    rebecca,hrp2 ko brubah suatu hri nnti..
    nak femes x ya seksi,tgk cam yuna..
    huhu..

    0
    0
  19. matpucut says:

    rabecca nur al-islam ni nama glamer utk cari makan.
    nama sebenar budak ni MEK BECA YANG TENGGELAM TIMBUL BT TERSELAM.budus punya nama….memalukan org islam.SETAN LAKNAT NAK BUAT KEJE JAHAT TAKDE PAKAI NAMA ISLAM.AKAI ADA KA…

    0
    0
  20. akuGAYah says:

    Bangang!ringkas n padat

    0
    0
  21. nora says:

    ntah apa2 la… hahahahah…. tak best pun dia belakon.. dah lama rupanye jd anak seni tapi napa xknl???? tu MAKNENYA XDALA FAMES mn pun dia ni.. kontrovesi nk glamorla tu wT kenyataan dlm akhbar mcm tu.

    0
    0
  22. maria says:

    dah baca artikel ni kt paper,mmg agak xrelevan statement dia..xmasuk akal lgsung..tp mmg dia ni berani pakai sexy2 wlaupun dah byk kali peminat tegur..ntah la artis mcm ni..guna akal sebelum wat ape2 statement,jgn smpai peminat jd lbih menyampah..

    0
    0
  23. Piston Pecah says:

    dah kepala otak dia cakap camtuh..haha

    0
    0
  24. ^.^ says:

    kutuk2, keji2 & etc. Biow die tau yg die ni x fofular. Knple la ade org camni..pelik bin ajaib

    0
    0
  25. zaynola says:

    Ini adalah antara contoh manusia yang telah sesat dalam pegangan agama dan disesatkan oleh godaan dunia kerana terlalu taksub memburu glamour. Semoga Allah memberi hidayah kepadanya dan diselamatkan kedua ibu bapanya daripada azab Allah (kerana kesesatan anaknya ini). Amin…

    0
    0
    • nur says:

      hmmm…btul…btul…btul…die x dpt [email protected] lg tu…cian parent die mesti mngharapkan ank tu sama cantik dgn nma…tapi hakikatnye…….

      0
      0
    • nak comment jgak says:

      amin

      0
      0
  26. nemo says:

    artis lain seksi xnak plk publish..disbbkan nama die jd mangsa..yg penting jgn wat kerja x senonoh sudah..pergi clubing ker.menggatal ngn jantan ker.hisap rokok depan public.that is fesyen.ramai je artis lagi seksi xde plk nk kutuk..

    0
    0
    • TORA says:

      ko ni mesti kaum kerabat die @fans die…kan..kan…kadang2 dengan komen2 camni la leh wat dia brubah mgkin dia ada ksedaran slps baca komen2 org ramai….siapa tau…that’s y bila orang cakap U …don’t la FINGER POINT org lain lak….hai…cuba ko baca btol2 suma komen2 kat sini adalah kearah kebaikan n Protes dengan cara dia….

      0
      0
      • ntah pape says:

        ntah nemo ni pn.pgla berenang2 kat laut 2..ssh sgt nk fhm..klu xpe gune gmbr ni di publish…ishh…

        0
        0
  27. xde nama says:

    apela ckap pkai kepala lutut aje dia ney..huhu

    0
    0
  28. ntah says:

    muke tak cantik pun,,sape kate muke die ni cantik,,,cantik lg muka aku ,,hahaha

    0
    0
  29. dingding says:

    pura pura baik ajer

    0
    0
  30. sharinginfoz says:

    memang tak tahu le apa nak cakap… itu namanya fesyen, harap2 tak jadi ikutan / role model orang kat luar tu.. kan tak pasal2 kalau apa-apa terjadi cakap.. ni fesyen terkini le takkan tak tahu kot…

    Siapa Nak Promo Blog???

    Bosan, Nak Buat Apa???

    Seronok kan Tak ada Hutang???

    0
    0
  31. jue says:

    dia ni mmg suke buat statement BANGANG!!!
    hari tu menyalahkan bapak dia sbb bagi nama Nur Islam tu..dunia owh dunia

    0
    0
  32. SyAhiRaH says:

    Budak Majidee & sekolah Menengah Majidee memang begitu. Poyo… Cakap merapu aje. Buang aje nama `Nur Islam` tu. Tak layak sungguh pakai nama tu.

    0
    0
  33. Anonino says:

    Nama x melambangkan sikap langsung!!! Memalukan, buang jela nme ISLAM tu…

    0
    0
  34. Dia punya bijik dah makin besar agaknya…

    0
    0
  35. Bean Moreno says:

    huh!!memang memalukan…bagi aku die ni xcantik sgt pun…itu pasal nak bukak2…Dato Siti itu baru cantik…xpernahpun pkai baju xcukup kain

    0
    0
  36. tuti says:

    sori ya rebecca kalo ko trasa bl bc ni. ko sbnarnya akal pendek, dhlah tu berckp lgsung x guna akal. ko sptutnya jaga nama ko yg unik yg xde pd org lain tu. buknnya bg statement yg bodoh2 tu. nak kata femes lgsung x femes nak kata cantik, rasanya x jgk. rasanya nur kasih lg femes dr u n satu malaya dh kenal dia w/pun dia msh baru. cuba jgn berlagak bodoh apabila bg bercakap. ko tu org islam. kalo ya pun ko x nak bertudung ko x pyh lah nak ckp merapu2 yg boleh membangkitkan kemarahan org lain. cuba ko selami diri ko tu dalam2 n fikir ko tu popular ke.

    0
    0
    • serai_patah says:

      betol….wlupon tiz pnh kuar ngan pic sosial dia, tp dia x malu pon nk minx maaf ngan pminat dia..sbb gbr 2 smua masa dia lom jd “NUR” lg…pas citew 2, dia populer pon, dia x blgak…diam jew…x bgga…mana dew gosip2 murahan dh sal dia..

      0
      0
  37. serai_patah says:

    dr dulu pon dia mmg suka bg statment yang moroyan…dh x heran ngan dia…x glamer mane pon…

    0
    0
  38. Dajal Kamarul says:

    muka cam kampung tapi mengaku femes..pigid ahhh.,.

    0
    0
  39. tOmEii says:

    hahaha…..sengal pny org…..
    ape kejadahny bt statement cmtu…..
    mnyesakkn dada org jek bc…..
    dhla kaki meggelutu…..santek ke cmtu……????????
    dahi dhla jendol y amat sgt3x…..
    hahahahaha………

    0
    0
    • Rija|udDin uL-haQ says:

      buta mata, tidak nampak dunia…
      buta hati tidak nampak kebenaran, ditipu nafsu dan syaitan.
      .
      buta hatilah yang terlebih buruk dan binasa

      0
      0
  40. tOmEii says:

    geli dol tgk kaki die….
    aiyakkk……..
    apsl aq asyk kaji ke kaki die nie…..hihihihii

    0
    0
  41. tOmEii says:

    pic no 2 tu xleh thn….
    muka cam rimau y xberapa nk mrh jek,,,,,
    ekekekeke……
    sengal……hahaha

    0
    0
  42. nur islam says:

    korang jeles??? suketi aku lah!!

    0
    0
  43. manjalara says:

    minah ni gila glamour, body boleh tahan jer tapi muka out, tak manis langsung, muka mcm jakun jer…..berlakon ke laut…………last sekali kuar imej seksi sbb tak ade publisiti

    0
    0
  44. cili says:

    tak berapa nk skolah tinggi n skolah x pandai mana mcm ni lah. x skolah!

    0
    0
  45. BumbleBee says:

    minah ni minah ambulance kan? hihi… slalu time shooting tetibe sakit and ambulance dtg…

    xde sape nk jeles kalau nama indah tp org yg membawa nama itu tidak langsung menzahirkan ciri-ciri keindahan peribadi. Berlakon x menyerlah sekadar mencukupkan episod….

    muhasabah diri sebelum tenggelam di persada seni dek kebodohan sendiri….

    0
    0
    • addin says:

      kalau dah artis 2, artis jugak..haihhh~ spatut nya pengalamn m’bt kan kte lg matang. lain pulak artis nyh..

      0
      0
  46. Princessbutterfly says:

    NUR=CAHAYA
    NUR ISLAM=CAHAYA ISLAM…
    nama melambangkan peribadi seseorg..
    alangkah baiknya kalau peribadi & tingkah laku rebecca sebaik namanya..

    0
    0
  47. rizz says:

    hakhak. ckp x guna kepala otak. pikir la dlu sblm ckp. jgn main hentam je. tgk dia blakon jgn tegur lg tu x best. babak sedih tp tgk muka dia x sedih pun.

    0
    0
  48. jjd says:

    Rebecca Nur Islam, cantik nama..
    Apasal la dia keluarkan kenyataan macam tu.
    Ntah la, macam2 la sekarang ni..

    0
    0
  49. fikir says:

    ni la jd nye bile cakap x guna akal. makin rendah la martabat artis2 kt mesia ni kalo makin ramai org camni.
    berlakon x kemana pun. gaknye dia ni suka kt nama rebecca je kot, nur islam tu kalo bleh nk buang trus. huhu..
    sok2 kalo pakai bikini je pun, dikatanya bukan sexy, tapi fesyen. agak2 smp tahap mana la standard sexy artis2 kt kat mesia ni ye…

    0
    0
    • Rija|udDin uL-haQ says:

      dah terlalu ramai yang suh rebecca sesat nih buang nama islam kat nama dia tue…
      .
      nampaknyer readers dan mengundi…sila buat keputusan rebecca…!!
      .
      kami undi supaya anda tukar nama..!!

      0
      0
  50. Hitler says:

    dah la pehe cam peha bab* utan..besau semacam…tu pn kecoh nak tunjuk2…
    ilmu agama takdak pn sibuk nak menunjukkan kebodohan diri dgn kasi statement ala2 dia tu pandai sangat…chait…

    0
    0
  51. Y says:

    rebecca nie mmg suka mengeluarkan statement yg menyakitkan hati,bg aku ko nk terbogel pun xde sape nk kisah,tp ko ingtla seksi bkn fesyen, ko tue bkn dok kt hollywood,kkdg aku tgk artis hollywood yg seksi2 sgt pun kena kutuk, contoh megan fox,kn ke seksi minah tue,siap ade pengkritik suruh dia balakon cita blue je sbb dh seksi…so aku rasela kan,rebecca ni dia teringin kot nk ikut jejak si fox tue,nk belakon tnpa seurat benang,baru gempak iye x?barula leh ckp dgn bangga “seksi itu fesyen”

    0
    0
  52. MERABAN says:

    buat FB ‘I BENCI GILER RNAI’…CAYOK!!!!

    0
    0
  53. Apit says:

    sama² laa kita berdoa agar allah bagi nur dan hidayah kepada rebecca supaya dia berubah sblm dia mati

    0
    0
  54. lolo says:

    takde fb pun die ni, xpemes, haha

    0
    0
  55. Rashid says:

    buat2lah bertaubat Rebecca, selagi anda masih muda ni, Nama cantik ,Indah, cahaya Islam Tapi sebalik orgnya. masak`aalah, kesian Ibu Bapa anda….

    0
    0
  56. Geli Hati says:

    SIAPA RECECCA NUR ISLAM NIH EK X KENAL PUN. FEMES KE DIA NIH EK.

    0
    0
  57. Geli Hati says:

    REBECCA NUR ISLAM – SEKSI JUGA ADALAH RESYEN, KEPALA HANGGUK HANG!!! ADUH KALAU BN DAH MARAH X LEH NAK KATA APA DAH HEHEHEHEHE

    0
    0
  58. Princessbutterfly says:

    NUR=CAHAYA
    NUR ISLAM=CAHAYA ISLAM…
    REBECCA NUR ISLAM….. sedapnya nama
    kan best klu peribadi & tingkah laku rebecca seindah namanya…

    0
    0
  59. Duniaku says:

    Ni salah satu artis bodoh piang dalam Malaysia. Tengok E! Channel banyak sangat nih.

    0
    0
  60. yanz says:

    marah betul abg nara… :)

    0
    0
  61. BlackBerry00 says:

    terima kasih
    kpd ayahbonda
    meluahkan rasa hati
    menyimpan impian yg menggunung tinggi
    lahirnya bayi diberikan nama yang begitu indah
    sampai mata tertutup rapat
    nama yang akan dibawa
    sampai mati

    alangkah bagusnya
    nama yg begitu indah
    melengkapi jiwa yang begitu suci dan tulus
    bkn smua org bertuah
    memiliki nama yang begitu istimewa

    jgn terlampau membanggakan
    apa yang ada pada diri
    smuanya itu pinjaman semata2
    tiba masa nanti
    Allah akan tuntut….

    muhasabah diri…sayangi diri…

    0
    0
    • aries april says:

      syahdunya akak..
      thanks…

      0
      0
      • BlackBerry00 says:

        sayang aries
        mak bapak dh bagi nama yg elok
        mhrpkan si anak ni jadi bnr mulia seindah nama

        tp statement si rebek ni benar2
        menggugat org Islam amnya Malaysia khasnya
        kita sibuk canang sana sini 1Malaysia
        org seluruh dunia tau
        agama rasmi Msia ni Islam
        bila nama dah ada tertulis “Islam”
        org mst memikirkan org yg sopan (takyahlah nak nutup aurat sakan, sekurang2nya tidaklah terdedah)
        tp bl dye wat statement camtu
        mmg benar2 kurang ajar dan tak cukup ajar

        seksi – secara amnya, bagi lelaki/perempuan
        tidak menutup aurat dan terdedah
        sehingga boleh menimbulkan nafsu syahwat/berahi

        fesyen – bebas digayakan oleh apa2 makhluk di dunia ini

        dan, si rebek ni seandainya waras pemikirannya
        berfikirlah….(sbg seorg Islam)
        darimana timbul idea seksi adalah fesyen

        kalu beginilah statement si rebek ni
        kena kaji dan selidik
        apakah benar dia ni seorg muslim..???

        jangan nila setitik rosak susu sebelanga
        jangan disbbkn si rebek ni
        org dr negara luar pun mempunyai persepsi yg serupa…
        apakah wanita Islam di Msia memang terlalu ‘advance’
        dan bab2 seksi sudah menjadi budaya baru….

        cemburu pada nama..???
        ya, mmg teramat2 mencemburui nama
        REBECCA NUR ISLAM
        seandainya……………………………
        dia seorang wanita sejati ISLAM….

        0
        0
  62. mummy says:

    x faham…agak2 nyer kat mana la tahap seksi dia ni baru boleh dia kata seksi..x femes pun..x silapnya
    dia dikenali pun sbb kata bkawan baik dengan arwah hani mohsin..

    0
    0
  63. aries april says:

    apa la minah ni..
    juawah smcm ja..
    mmg la nm ko cntk..
    tp ko dh cacatkan nm tu…
    sdr la skit..
    kta orng islm..
    ko tu trlbh over seksi…smpai bapa sndr tgr…
    tu pn x sdr g..
    siap sman bapa tu yg tk thn..ko tu public figurre..
    smua orn tngk..
    amlu la skit.

    0
    0
  64. yubin says:

    poyo r minah ni…LMAO…!

    0
    0
  65. Zaza Muhammad says:

    ish ish ish….sedey aaaa, jgn le ckp camtu… seksi bkn fesyen dikk… seksi tu lebey kpd sifat mahh… tu dipanggil fesyen terdedah. Jgn le wak statement merugikan masa depan camtu… isk isk isk…

    0
    0
  66. Princessbutterfly says:

    seksi………. seksis……… seksa mata memandang….

    0
    0
  67. LadyS says:

    Inilah saki baki manusia yang Jahil dalam Agama…Sama2lahkita mendoakan moga dia diberikan Hidayah…Baca sini..Seorang model terkenal di US….akhirnya masuk Islam….

    http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0128&pub=utusan_malaysia&sec=Bicara_Agama&pg=ba_02.htm&arc=hive

    0
    0
  68. meluat87 says:

    aku pn dh naik menyampah dh tgk minah ni…
    konon2 kate x kejar glamer..
    pdhal dia x sedar yg dia mmg kejar glamer..huuuu
    aku kalo tgk cter yg ade muke dia ni,trus aku ttp tv…
    wakakaka….
    perangai x secantik name..
    mak ayah m’harap jd yg t’baik..
    tp ni kot balasan dia..
    xpe la..sementara ada di dunia lg bleh r dia nk wat ape2 pn..huuuu

    0
    0
  69. Lil' Princess says:

    Agak2 klu dia terus berseksi mcm tu smpi ke tua, blh byg x? yela…fesyen katakan…

    0
    0
  70. plug2pin says:

    x cantik pun..berlakon pun tak pandai..patut la tak glamer

    0
    0
  71. REDBLOODSNOW says:

    Ooooo rebecca nur islam name die ek. baru taw. Haaa…t jawap ler die camtuh time dlm kubur karang :P

    0
    0
    • Mohd.Fakhrul.Radzi.Bin.Roslan says:

      A’kum awak boleh sy berkenalan ngan awak? Sy fakhrul dr seremban. Ini number hp sy 0142657238.

      0
      0
  72. PolutionRose says:

    Nampak sangat Rebecca ini tak dapat ‘Nur Islam’. Kesian den negok, tergedik2 posing. Kat barzakh pun tergedik2 gak kena palu.

    0
    0
  73. yanaja says:

    100 lebih orang komen mek beca nie budus and bangang….memang le mustajab kata2 kat budak huduh ni nanti.aku harap dan berdoa dia mimpi yg menginsafkan dan terbuka pintu ati dan paleotak dia nak insaf.kalo dia jadi jurus (baek),akulaa akan sokong diA nnt,…mek beca,mu banyakkan membaca buku ilmiah,barula tak cakap macam org x p skolah.

    0
    0
  74. antukubur says:

    bukan nk cakap lar, tp untuk artis2 yang tak sedar dri macam ni, amik la iktibar ble da ade ramai orang tgur.. tp ni tak, wat lagi perangai.. pas2 ble ade fb I HATE ….. n ahli smpai 40k kuarkan lagi statement yang bangang.. pelik akuh..

    0
    0
  75. pinkypanthers says:

    memamg bangang minah ni….

    0
    0
  76. xoxo says:

    cehh bkn hot pon pkai seksi2..meluat adela…perasan tol minah nih

    0
    0
  77. nescafe3in1 says:

    statement yang bangang lagi menyengalkan..sungguh manis kata2 yang dihamburkan yang keluar dr kepala lututnya.

    0
    0
  78. iz says:

    dia pnah brlakon dlm citer pe?
    xpnah tgk pun muke dia kt tv. lol

    0
    0
  79. matpucut says:

    baik letak nama rebecce nur hamchess…
    hampeh + hancing + chisss

    0
    0
  80. teh_ais_kaw says:

    dier ni mmg gila..
    ade ke aritu mase kat Galaksi tv9 die bleh ckp..
    “rebecca nur al islam tu cuma nama yg diberi oleh bapak saye.xde makne ape2 pun.”
    pastu yg aku bengang tu..mase wartawan tu tnye nape seksi die jwb per..
    “kenapa saya mesti menutup aurat kalo itu bukan saya?” mmg kepala hangguk hang btuii~!!!

    0
    0
    • monet says:

      rebecca nur islam tu nama glamour ke nama dlm ic?nama cantik dah tapi….kot2 satu hari dia insaf..mudah2an.but for now memang bengap budak ni…tapi dia x heran pon kt kata dia bengap.hahaha..yg penting dapat publisiti.

      0
      0
  81. suqi says:

    dah la kaki xcantek..tunjuk2 lak,kaki ade selulit..xsuka2

    0
    0
  82. mini says:

    bodoh gile statement si rebecca ni.cakap xguna akal ke ape.sapa la yg cemburu dgn nama ko.kalo ye pun ko sexy xpyah la nk bg statement bdoh ko tu.artis lain pun sexy gak.da la xcantik.no brain lak tu.blakon kayu gile.myampah…

    0
    0
  83. Ezai says:

    dah meluat aku dgn kntroversi minah nie…

    0
    0
  84. mcdee says:

    jangan marah dia, orang tak de agama mmg bagi jawapan cam tu…nak justify apa yang dia buat….kononnya dia cari rezeji….kesian dia, anak sapalah dia ni….bertuah badan….

    0
    0
  85. mcdee says:

    tu belum masuk hollywood baru Msia….kalau sampai situ tah mcm mana lah kot….tinggal kulit je kot….semua tanggal…..pedulikan dia…..suruh dia dengar lagu Wali Band-Tomat (taubat maksiat) tah…dasar maruah tahap bawah tapak kaki….

    0
    0
  86. adha says:

    tak kenal pon dia nie

    0
    0
  87. Bell says:

    aku sebenarnya kesian dengan korang… kita x boleh la nilai orang nye sama seperti nama nya… kite mesti pernah dengar ” bapak imam..tapi anak mcm setan!!!” sebelum korang mengata org… tgk diri sendiri.. sempurna ke hidup korang dengan nama korang tu?? berAGAMA sgt ke korang tu bila bercakap tentang org?? setiap ape yang korang buat ade balasan..klu x pada korang..mungkin mak bapak korang..anak2 korang..suami korang.. KESIAN…

    0
    0
  88. sheva says:

    Ni lh org ‘ISLAM “paling seksi.hwa…hwa…hwa…

    0
    0
  89. bintangkertasungu says:

    halah.korang lebih2 pong x guna.tanye la budak2 majidi sebaya dia.camne perangai si taik lalat neh.
    ade lak org ske dia .cikgu pun benci.
    kat buku x habis2 menulis “model insyaallah”
    pale otak la.
    xberubah2 perangai. dr dulu smpai la ni peel x leh blah.bapak sendiri pun dia aibkan.body cantik ker?kalu cantik x yah pakai coli letak span.
    sekian terima kasih
    :D

    0
    0
  90. mata-mata says:

    sayang minah nie.. nama bkn baik lg, mcerminkn seorang Islam.. tp hancusss

    0
    0
  91. lantaliban says:

    hairan lah tgk korang ni asik nk kutok je! biar lah dia wat pe pe pon lg pon dia bkan nye cantek sgt…..huhuhuhuhu yg cantek nur islam je….karam sing wlia …renong2 lah fikir2 lah huhuhuhu

    0
    0
  92. rumahku syurgaku says:

    mak ooi! nama ‘cahaya islam’ tp mne chayenya? nmpk kglapn tu adlh..

    0
    0
  93. jon jenun says:

    urm..islam pd nama die ni ptut di gugurkan..malunyee rase…aishh akhir zaman….subhanallah

    0
    0
  94. Abdul says:

    Bila Izrail datang memanggil
    Jasad terbujur di pembaringan
    ( 2X )
    Seluruh tubuh akan menggigil
    Terbujur badan dan kedinginan
    ( 2X )

    ( 2 )
    Tak ada lagi gunanya harta
    Kawan karib sanak saudara
    ( 2X )
    Jikalau ada amal di dunia
    Itulah hanya pembela diri
    ( 2X )

    Janganlah mahu dikenang-kenang
    Engkau digelar manusia agung
    ( 2X )
    Sedarlah diri tahu diuntung
    Sebelum masa keranda diusung
    ( 2X )

    Datang masanya insaflah diri
    Selimut putih pembalut badan
    ( 2X )
    Tinggal semua yang dikasihi
    Berbaktilah hidup sepanjang zaman
    ( 2X )

    0
    0
  95. mira khan says:

    aku mmg mnyampah minah nie,control cun,bajek femes
    padahal konterversi je lbih….

    0
    0
  96. biaq pi la dye nak watpe pown…korunk kat sni jerk nak komplen mcm2…x tau korunk gak yg no 1 surf tenet porn…mgkin sdg cri porn artis gak skunk korunk nie kan…….>:)

    0
    0
  97. Cindy Ruan says:

    Seeing that i have been exploring temporarly for a pleasant study with reference to this one topic . Researching in Yahoo I lastly came across this web site. Reading these details I am relieved to convey that I get a good uncanny feeling I came across precisely what I needed. I most certainly will make sure to remember this web-site and check it out consistently.

    0
    0
  98. Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    0
    0
  99. Legalsounds says:

    I thought it was going to be some boring old site, but I’m glad I visited. I will post a link to this site on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

    0
    0
  100. bakawali girls says:

    salam…cantik sungguh dia nie….tp lagi cantik jika aurat tu di tutup….rebecca nur islam….nama yg indah…awk tak kesian ke kat ayah awak bila dia meniggal dunia kelak…bila disoal dan dihintung pahala dan amalan serta tanggungjawab dia terhadap ibu dia, wife dia, ANAK PEREMPUAN dia, saudara2 perempuan dia…nauzubillah…bertapa berat nyer tanggungjawab yg dipikul…sedangkan awk dengan berbangga memakai pakaian yg tidak menutup aurat…..kesian kat ayah awk tu REBECCA NUR ISLAM….masih belum terlambat utk awk berubah…JIKA AWAK SAYANG AYAH AWAK BERUBAH LAH….KITA KENA INGAT YANG KITA NIE DAH AKHIR ZAMAN….JANGAN AR TERLALU LEKA DENGAN DUNIA YANG HANYA SEMENTARA….

    0
    0
  101. air mani says:

    FESYEN KEPALA BAPAK KAU YANG DAYUS,TAK ADA UGAMA PUNYA ORANG,MAK BAPAK YG SALAH,SUKA LAH MAK BAPAK DIA MAKAN DUIT HASIL TAK TUTUP AURAT,KERAS PELIR BAPAK DIA TGK ANAK DIA MCM TU

    0
    0
  102. She can do anything she like cus of her right but if possible,remove the word “ISLAM” from as her stage name for the sake of the Islamic way of life~Wallahualam…

    0
    0
  103. aku tak femes says:

    kesian mmg la dah tak femes.. rupa cantik tp BODOH

    0
    0
  104. rabakka nor mangkuk says:

    geli aku tgk gambar(2) yang ternganga tu… gigi jongang…yulk… ada hati mengaku muka seksi….

    0
    0