Written by AbangNara | December 12th, 2013

Murni sungguh hati Rebecca Nur Islam ini. RM11,200 bagi Abang Nara adalah satu angka yang besar. Namun Rebecca tidak teragak-agak untuk mendermakan duit kemenangan saman ke atas Erma Fatima kepada mangsa-mangsa banjir di Kuantan, Pahang. Respek dan tabik hormat Abang Nara kepada Rebecca. Semoga sikap terpuji ini akan dicontohi oleh para selebriti lain.

rebecca nur islam

Walaupun kecewa dengan tindakan Erma Fatima yang menggunakan wang kertas RM1 untuk membayar saman tersebut, Rebecca enggan memanjangkan perkara tersebut dan bertindak untuk mendermanya. Kata Rebecca kepada Utusan Malaysia:-

Saya tidak tahu mengapa dia berbuat demikian, mungkin ini membuktikan dia masih tidak ikhlas mahu melakukan pembayaran mengikut arahan mahkamah. Bagaimanapun untuk tidak memanjangkan lagi kes ini, saya terima.

Kini saya dalam perjalanan ke Kuantan untuk membantu mangsa-mangsa tragedi banjir di sana dengan menggunakan duit tersebut.

beca
Tahniah buat Rebecca atas tindakan suci murni anda. Semoga dengan amalan ini, kehidupan akan lebih dirahmati dan diberkati. Abang Nara juga percaya dengan adanya tindakan sebegini daripada selebriti seperti Rebecca, Siti Nurhaliza dan ramai lagi, kesedaran di kalangan orang ramai untuk membantu mangsa banjir pasti akan bertambah. Good job!!!

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

121 responses to Rebecca Nur Islam Derma RM11,200 Duit Saman Erma Fatima Kepada Mangsa Banjir Kuantan

  1. jas says:

    alhamdulillah..moga rezeki awak lepas nih berganda2 berkat doa mangsa2 banjir di sana..ditakdirkan x dpt job berlakon byk lagi cabang2 rezeki yg ada di muka bumi nih..berhenti berlakon lagi elok elak bersentuhan dgn lelaki..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 175 Thumb down 3
    • Tahniah says:

      padan muka ko Erma….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 128 Thumb down 10
      • baby AA says:

        tabik spring….macam ni lah artis. dapat duit bantu orang2 yg ditimpa bencana…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 126 Thumb down 5
        • kaka says:

          punah la pembalasan erma fatimah.. hahaha..

          good job rebecca!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 146 Thumb down 6
        • miss ynwa says:

          layak la muke ko erma…hati busuk…..sekarang walaupon 1 malaysia dah tau duit derma 11k tu DARI poket ko….sikit pon ko tak dapat nama…
          malah rebbeca yang dapat nama dan orang doakan die ganda2 murah rezeki akan datang….

          boooooooooooooooooooooooooooooooo erma loser

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 120 Thumb down 11
        • narareader says:

          Serious cool Rebecca!

          Good job and wise decision.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 83 Thumb down 4
        • Liyana Nurdin says:

          Topeng Erma yg berhati bangkai..dibuka satu-persatu. Satu Malaysia ketawa. Siapa benar..siapa yg salah.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 4
        • CINTA BUTA says:

          erma ni memang bodo…nak dajal orang tak pandai…..kalah di mahkamah….kalah juga di khalayak umum…nama mekar membusuk
          ko rase becca suke ke nak terime benda tak ikhlas? baik bagi mangse banjir…HALAL ke tidak urusan Allah…becca im respect u…erma? fuck u

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 87 Thumb down 7
      • peeeiiii says:

        kan…sesuai sgt muka erma dgn perangai serta hati yg busuk lagi berkudis kulat tu…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 6
        • Itu Semua Poyos says:

          ada hikmah disebalik kejadian 5 sen. sekarang muka si erma ni diludah2 berganda.-ganda. padan muka lu…hati busuk, pendendam dan sukar menerima qada dan qadar. sesuai….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 75 Thumb down 7
        • boo says:

          hahaha, manusia skrg lebih bnyk buat dosa melebihi mbuat pahala.. duniawi..duniawi

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        Amacam Erma??

        Masih rasa cool ker buat orang cam gitu??

        Akhirnya kau tersungkur malu… muka penuh dengan tahik ayam… busuk lagi membusukkan. Ingat boleh pedajal orang guna syiling… tapi sendiri malu… kalau aku… serius aku malu… trolling tak menjadi…

        Kau sangka kau akan dapat sokongan moral? Tidakkk… sokongan moral kini pada Rebecca.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 91 Thumb down 8
        • candylala says:

          setuju! erma nak troll rebecca tak menjadi..mari gelak ramai2 HAHAHHAHAHAHA

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 80 Thumb down 6
    • Olga says:

      ARI TU RASA CM NAK SOKONG ERMA,PIKIR2 BALIK RASA CM NK SOKONG BECCA LA

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 65 Thumb down 5
      • shahz says:

        Alhamdulillah kalau mcm tu.. sblm ni aku lbh kpd nak sokong erma tapi memandangkan becca nak derma duit tu kpd mangsa2 banjir, aku pun setuju dgn tindakan dia.. ok, nampaknye kes ni pun dah boleh ditutup.. close case.. elokla tu sebab thn 2013 pun dah nak smp ke penghujung.. thn 2014 bukak buku baru n lupakan segala sengketa..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 4
      • Bodoh jugak ko ni Olga ! says:

        Aku awal2 lagi sokong si Rebecca sbb cara Erma tak ikhlas dan tak redha dgn keputusan mahkamah ! mcm lalang la ko ni Olga ! puiiii

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 4
      • Ulalala says:

        Same here…..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • karah says:

      hahahaha Erma……duit ko udah masuk tabung mangsa banjir kuantan. Persoalannya HALAL kah duit derma tu.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 21 Thumb down 30
      • shahz says:

        x pelah.. biarlah Allah swt yg menentukan HALAL or sebaliknya.. yg penting niat nak menderma tu n berkongsi rezeki.. serah n tawakkal je pada Allah swt semoga niat tu diberkati..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 1
    • eheh says:

      psychology

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
    • Sarra says:

      Erma ada kata dia haramkan duet ni pda si Becca.. So Becca kompom la kn takut nk mkn duet haram.. so dia bg pda mgsa banjir..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 14
      • Anonymous says:

        Aku pun rasa dia takut nak guna duit tu sebab erma dah cakap dia tak halalkan pemberian duit tersebut. Lagipun kita tak tahu siapa sebenarnya berada di pihak yang benar. Bagus la kalau dia tak guna duit tersebut dan beri kepada mangsa banjir, sebab takut2 termakan duit yang sepatutnya bukan hak dia. Menderma kepada mangsa banjir adalah jalan terbaik.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
      • NTZ says:

        Betul sy stuju..mungkin sbb takut nk guna duit tu.tu la dia dermakn jer..xda makna dia simpan jika duit tu haram utk dia..

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  2. popo says:

    alhamdulillah……

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 2
  3. not so beautiful nara says:

    Alhamdulillah…baguslah kan buat mcm tu….erma fatimah jgn keluarkan statement apa pulak ya nanti…x ikhlas lah,,,menunjukkan derma lah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 2
    • Miroslava says:

      Yea betol tu… Alhamdulillah, ada jugak pihak yg untung bila burung belatok nie bergaduh dgn burung kakak tua tu. Bila nak abis ntah drama sinetron nie. Mari kita nantikan tweet dari burung kakak tua….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 1
  4. Auliya' says:

    Tindakan Erma menunjukkan dia tidak redha dgn kekalahan di dunia ni, but I think, it’s not a big deal pun, take it as a joke lah, trolling. Kalau betul pun Becca bersalah, Erma, with the knowledge that Allah knows everything & everything happened with His will, she should be redha. Becca pun tak perlu layan & share dgn umum, seolah-olah meminta sympathy masyarakat. If you’re in the right place, you’ve won, & you got all the money you want & you taught her a lesson.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 92 Thumb down 7
  5. adam narzuan says:

    semoga dia mendapat yang terbaik dari sumbangannya.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
  6. meati says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 93
    • Anonymous says:

      kesian…ada juga yang sakit hati kat sini…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 8
      • miss ynwa says:

        meati itu agaknye sakinah yg sewel kot yang tulis..duk backup bakal mak mertua die….dah dua dua perangai jahanam hahaha

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 7
      • @??? says:

        Kan erma pernah kata “dia halalkan duit RM 11k kalau betul2 duit 2 beca yg punya tapi kalau duit 2 bukan hak beca maka haram la dunia akhirat”
        Aku rasa je la si beca ni takut nak guna duit 2 kalau la betul2 tu bukan duit dari hasil lakonan dia mesti jatuh hukum haram pulak nanti lain la kalau dia mendermakan duit tersebut untuk dikongsi beramai2 bantu orang dalam kesusahan….
        Bagus la kalau dia buat macam 2 RM 11,200 tu jumlah yg banyak Alhamdulillah dapat membantu orang yg dalam kesusahan….tahniah becca

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 84 Thumb down 6
        • ikan says:

          aku tak rasa becca ni peduli halal haram kahkahkah

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 10
        • eheh says:

          takda makna nya takut rabeca takut nak guna duit 2 . cuma rebeca pandai mafaatkan keadaan . blh nampak budaya balas menbalas antara mereka berdua . tak kira la ikhlas ke tak duit derma tu . .

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 6
      • meati says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 31
        • izzy says:

          abih tu org yg x berapa kaya x bleh menderma la ye..?
          11k tu kalau niat mmg ikhlas nk bg kt org susah, berlipat kali ganda blasan yg tuhan akan bg balik..
          soal dia nk menunjuk ata ikhlas ke tidak, itu hanya Allah yg tahu..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
        • O_o says:

          dia menunjuk ke atau org tanye.. amek yg positif ajela.. kalau dgn care tu bole menjadi ikutan yg baik kite teruskan.. niat dia ikhlas atau tak siapa kite nak pertikaikn.. rasanya becca tu jenis berduit.. mgkn tak hadap sgtlaa duit dr erma tu.. laki dia kaya kan.. pasal wet coin tu.. mgkn becca daa niat kalau dia menang dia nak dermakan.. siapa tahu.. sbb tu dia tak nak terima coin berat2 pastu nak dermakan lagi..

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • nd cute says:

          halaahh ko ni meati.. nampak sgt la sbnanye becca tu xnak sgt pun duit tu… tapi die nak tegakkan kebenaran.. so die menang.. kl nak ikut laki die mampuu kot nak bela die sampai keturunan 7 pun… bknlah die nak menunjuk. die nk btau je kat sumee die tak hingin pun laaahhh duit erma tuuuu…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • wawa says:

      mungkin dia berlakon sebab minat. lagi pun husband dia background boleh tahan. 11k apalah sangat bagi dia kalau dia sedekah. kalau tak, mesti laa dia pun sayang duit 11k kot.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 6
    • Cat says:

      what?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  7. kak long says:

    becca = robin hood

    Hot debate. What do you think? Thumb up 23 Thumb down 24
    • KAK TON'S says:

      Puan Robeka ni takut nak guna duit 2 la kalau jatuh HARAM sebab 2 la dia cover bagi kat mangsa2 banjir, korang ingat dia hadap sangat ke duit 2 janji dia memang….duit laki dia pun 7 keturunan xhabis2 makan lagi…well done puan robeka cover ur story Alhamdulillah kalau niat kau baik nak dermakan duit 2 tapi kalau ada niat sebaliknya hanya allah sahaja yg tau….sekian dari kak ton comey…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 12
  8. noknokgorgeous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 74
    • mizz says:

      biarlah dia nak canang 1 m’sia sbb dia buat benda baik…
      ni namanya buku bertemu ruas…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 13
    • Anonymous says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 45
      • dena says:

        lebih baik die tunjukkan die buat baik drp die tunjukkan yg die buat tak baik…

        ikhlas tak ihlas bukan urusan kita..yg penting kalaupun die tak ikhlas sekurang2nya die dah membantu/mnyumbang lebih banyak drp kita semua kepada org2 yg memerlukan.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 8
      • puii says:

        riak2 dia pun, derma jugak. ko bape sen bagi derma?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 11
    • Anoni says:

      Biarla dia nk bgtau semua 1Malaysia.. mudah- mudahan org lain pon ikut menderma..artis2 lain pon walau pon xkuar artikel ke statement ” Saya nak derma kepada mangsa banjir” seme pon menunjuk2 kt instagram juge.. sekurang2 nye dorg menderma, kita yang bercakap di sini blom tentu membantu lg mangsa banjir tu

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  9. Anonymous says:

    BIAR DIERLA NK WAT PE NK EMO KNP SSH KLU ADE ORG MCM NI..SEKURG2NYE DIE AD MENOLONG TUNJUK X TUNJUK BELAKANG KIRE

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 4
  10. Biskut says:

    Good job sbb dh buat amal. Tapi, harap2 rebecca ni derma duit tu sbb ikhlas dan mmg nk tolong. Jgn plak gara2 nk tunjuk kat org ramai bahawa kau lebih baik dr erma. sebaik2nya kalau buat amal tu tak perlu la kita nk heboh2 kan….nnti org kata kita saja nk menunjuk2 pula…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 4
    • kita pula jgnlah bruk sgka nty bleh jatuh fitnah pula…sebaiknya bersangka baiklah sesama kita ye kawan2..mungkin becca nie secara kebetulan die menang saman n xhbis2 dgn pertelingkahan lebih baik die akhiri dgn cara menderma n sekaligus menutup perbalahan ini..dua2 xdpt duit 2..eloklah die derma dari die gune duet 2 erma pun bisa sakit hti donggg…bila die derma,jgnlah ade pihak yg pertikaikan plk ye..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  11. senik says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 48
    • Nera says:

      betul3. . .
      dia takut nak makan duit haram. . .
      jalan mudah buat amal. . .
      nak menunjukkan hati tu kononnya MULIA sangat. . .

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  12. helo helo says:

    elok la tu tolong mangsa banjir.. tak kisah la niat dia nak menunjuk ke tak, semoga dia mendapat keberkatan melalui sumbangan dia tu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 4
  13. cikzara says:

    hmm. ada lagi suara sumbang mngata bila rebecca dermakn duit tu kat mngsa bnjir. kata mnunjuk bagai. hri tu bila rebecca pulangkn balik duit 5 sen yg erma bayar, kata sombong pulak, kata 5 sen tu duit jugak, kenapa tak nak ambik. kalo tak nak, pergi derma kat org yg lebih mmerlukan. ni dah rebecca derma, kata lagi dia sengaja mnunjuk. manusia2… buat apa pun, tetp akn dpersoalkn. takde bnda yg dpt mmuaskn hati mreka yg jnis mentaliti busuk hati berbau longkang ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 90 Thumb down 12
    • Pelik says:

      haiiiii pelik le…org nk membantu pn d kondemnya gak…semuanya x btl..ad gak y berhati busuk…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 7
      • lalat meroyan says:

        yang busuk hati ni semua erma yang tulis komen dgn pelbagai nama .. come on erma ,move on k , redha ! itu penting ..kau fokus je kat drama baru kau tu …ammara batrisya ,jgn buat kecoh lagi…

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  14. musykil says:

    hmm..bkan nk bruk sangke tp maybe dye derma kn duet tu sume sbb erma ade ckp hramkan untok dy kalo tu bkn hak dye..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 26 Thumb down 26
  15. Datin Hangit says:

    Well done becca, tak kisahlah becca nak menunjuk ke ape..asalkan die ade juge sedikit niat untuk membantu mangsa2 banjir yg sedang dlm kesusahan, bkn mcm sesetengah artis sengaja menunjuk kemewahan dan keseronokan di kala org lain menghadapi kesukaran. InsyaAllah rezeki lain pasti ade untuk u becca. Pada Erma puas hati kan!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 5
  16. Aku pelat says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 41
    • Aku x pelat says:

      ko ni AKU PELAT…org dh menderma tu dh le..bnyk berbunyi plk ko ni….suka hati dia le nk bagi tahu kt org ke ap…y ko ni bising ko dh ke menderma kat mangsa banjir tu wlpn sesen pn….x ad kan…..len kali cakap syukur alhamdulilah jer la si becca nk menderma..bukanya ssh sgt pn…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 9
    • not so beautiful nara says:

      berfikiran positif kan lebih baik…walaupun awak tu pelat adik ttp positif awak boleh bertutur mcm org biasa……………awak tahu ker dia ikhlas ker x…jangan disebabkan dia cakap dia nak derma…awak cakap x ikhlas…tolong jangan cuba jadi penghukumm..siapalah kita nak menghukum mereka…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
    • die saman mungkin nk kebenaran…die bgtau nk menderma mungkin secara kebetulan die tgah otw pergi ke kawasan bencana..bersangka baiklah wahai si pelat..die ada jgk menderma,ikhlas or x itu hanya Allah saja yg tau..kita nie pn manusia xde hak nk hukum die..die buat bnda baik korang kata nk tnjuk bagai,bile die pakai seksi2 korang caci jgk..bila wktu korang nk pndang baik pd org lain..pd yg berfikiran positif tahniah anda dpt majukn diri anda..hehehe..

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • Aku pelat says:

      Tangan letak dibahu mata pandang ke atas..yolah…den yolah yg xboto….den ni wlupun pelat tp bahasa ibunda xpelat, lancar je…huhu…suka hati dia la senang citer…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  17. musykil says:

    ase nye dye derme kn sume duet tu sbb duet tu bkn hak dye..kan..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 8
  18. Alhamdulilah jika niat Rebecca iklas insyallah bertambah melimpah ruah rezekinya nanti Allah berikan amin….. Semoga ramai lagi artis yg berkemampuan turun padang membantu mangsa banjir di negara kita baru la 1Malaysia.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
  19. Anonymous says:

    mugkin ada hikmah semua ni sp kite nk berbicara asal kn dy ikhlas sudah cukup..
    manusia mmg suke cari kesilapan orang lain…baik pun dikata jahat pun dikata……..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  20. zarafidz says:

    8-7 = 1

    Sentap la erma. Ko igt becca islam hadap sgt 11 K tu.. To Erma, jadi org tu jgn ego sgt. Hati bangkai

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 13
  21. nyonya mansor says:

    Baguslah mcm ni.. kiranya 2-2 buat kebaikan..klu tak kerna Erma bg duit kecik dan kerna Beca taknak duit kecil..apa2pun penting nawaitu tu… dlm hidup nikan perlukan pencetus atau org yg memberi inspirasi..janji dlm kes Beca vs Erma kesudahannya kan baik jua bak kata omputih Happily ever after .. akhir kata selamat tahun baru

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  22. Usin lempoyang says:

    3-3 = o ler bodoh!

    Bagus Rebecca!!! mesti skang ni Puan Fatimah Rahmad sdg tertunduk malu… tak kisahlah org nk ckp Rebecca menujuk2 atau tidak… yang penting dia dh jalankan t/jawab kpd mereka yg lbh memerlukan! Selama ni Fatimah tu dok igt Rebecca nk joli sakan dgn duit RM11,200 tapi akhirnya duit tu adalah utk bantu mangsa banjir! SYABAS Rebecca…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 21 Thumb down 14
  23. boringggg says:

    apa yg penting adalah niat tu, harap niat si becca nie betul laa…aminnn….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  24. sayang says:

    haaa…mcm tu kan bagus…x kisah le dia nk bagi tahu satu dunia ke ap..y penting dia dh menolong…cuba la jadi org tu bersangka baik sikit..aku pn bukanya minat sgt kt bekka ni..tpi alhamdulilah dia nk gak menoong..harap2 pas ni rezeki dia lagi bertambah…wlpn kalau dia guna wit tu pn erma x menghalalkanya….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
  25. Apa2jer says:

    Ini lah pluang c becca ambik aty peminat …..kn rmai yg x brpa suka die ni….tpi rasa nya die x kn dermakn smua duit tu ke pda mngsa bnjir….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 10
  26. z says:

    nanti kalau dia diam2 tak bagitau dia buat apa dgn duit tu,KORANG PULAK MEROYAN KUTUK N FITNAH DIA MACAM2.ni dia dah bagitau nak derma,korang kutuk dia menunjuk2 menderma plak.dafuq?!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 3
  27. .............. says:

    Alhamdulilah…..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  28. ozie says:

    Tak tau apa sbenarnya yg tjadi.Orang boleh bkata apa saja..Siapa yang betul, hanya tuhan saja yg tau. Yg pnting kalau nak mnderma biar dengan hati yg ikhlas..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  29. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 35
  30. pretty says:

    alhamdulillah…. bagus niat Becca. semuga rezeki bertambah selepas ni.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  31. betik says:

    alhamdulillah.. baguslahhh kalau guna duit tu ke arah kebaikan..
    mana taww lepas baca quran yg Erma bagi tu yg buat dia nk bersedekah tu kan..
    apa salahnya dia war2 kan dia nk buat amal..? kalau dia x war2 kan, korang akan buat fitnah konon dia guna duit tu buat benda lain.. shopping ke.. buat idung ke.. tambah silikon ke kemende apa2 lah yg dlm pale otak korang haters ni..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  32. rosita cek tu says:

    aku syak yg dislike comment2 memuji rabecca ni mst erma. sbb kalo dislike mst satu je. aku mmg syak die nih.. erma suda2 lah. selalu cite kau menginsafkan. memberi pengajaran. harap2 kau berubah. tak elok busuk ati. yg benar tetap benar. yg salah tetap salah. tak terbukti dekat dunia. tgu dekat akhirat.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 16
  33. rosita cek tu says:

    aku syak yg dislike comment2 memuji rabecca ni erma lah.

    erma sudah2 la berhati busuk. cite kau sume penoh pengajaran peringatan. harap2 kau pn belajar dari cerite yg kau keluarkan. tak yah busuk ati sngt..

    yg benar tetap benar yg salah tetap salah. tak dkt dunia dkt akhirat nnt terbukti juge..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 11
  34. Anonymous says:

    ramai pulak yg sokong becca and condemn erma hari ni…
    hari tu aku condemn erma…kena thumb down beramai2…
    tak tetap pendirian betul manusia2 ni…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 3
  35. Anonymous says:

    Erma kan dah beritau awal2 tak halalkan duit tu jika ianya bukan hak Rebecca. Rasanya Rebecca dah serba salah. Kalau digunakan takut tak berkat. Lebih baik didermakan pada mangsa banjir agar nampak dia buat kebajikan. Reverse saikology.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 12
    • miss n says:

      yaa betul tu…sbb hanya erma n rebeca jek tau ape sebenarnye punca hal tu terjadi…dia dermakan pun dapat kat mangsa banji duit tu halal tapi rebeca yg tanggung sampai mati sbb dia tau dia salah..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 12
    • pepandai says:

      ala kau ni .. caya sgt kaya erma. kalau takde la dia kalah kena byr becca tuh. lagipon rm 11 k tok becca tuh mcm duit buat party cukor jambul anak dia je. tak heran nok.. tp dia saja la nak tuntut sbb wasting masa dia kerja pastuh kena buang tanpa notice. jd la org bijak sikit. nasib la becca kawin dgn lawyer yg paham akta kerja. kalau kawin dgn kau sure la becca rugi sbb rasa erma tuh hebat tak byr gaji.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 8
      • aptb says:

        Ak sokong dgn ko…owg kje ad kntrak ni klu slh 1 pihak breach of cntrak mmg kna la tntut..xkira la slh tknikal ke slh ape pon..nama da sign agreement..mna blh suka2 aty lggar..da klu undng2 pon kta dia menang b’mkna dia di phk yg bnr..2 guna nyer p’jnjian..ad itam n putih..jn duk bg owg pijak kpla je

        Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  36. 49 says:

    alhamdulillah..derma yg ikhlas itu bekalan kita di kemudian hari, insyaAllah..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  37. akulahperempuanittew says:

    Inilah yg dikatakan kalo bukan rezeki si Rebecca ni, tetap bukan rezeki dia …walaupun dah diserahkan kpd dia, tetapi akhirnya dapat ke mangsa banjir…bukan menyebelahi erma, tapi itulah kenyataan nya….hanya Allah SWT yg tau pahala dapat kepada siapa….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 3
    • pepandai says:

      rezeki dia la dpt buat amal . lg bnyk pahala bila org kata terima kasih.. kau ado rezeki ke nak buat mcm tuh.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
  38. ask says:

    Alhamdulliah..duit yang haram sudah disucikan…
    Baguslah becca…sendiri pun tahu duit tu bukan hak kau…dari ambik baik kau sedekah…insyaallah..erma pun akan redha.
    Settle masalah…
    Winwin.
    Moga kita semua masuk syurga.
    Amin

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 5
    • pepandai says:

      kau ni pepandai je nak hukum duit haram ala apa. suci ke duit yg kamu dpt setiap hari bekerja? tah tah sambil kerja sambil baca beautifulnara .. haram jugak la duit kerja kamu tuh sbb tak focus kerja

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
    • answer says:

      ko siapa pandai2 menentukan halal haram duit tu? mesti SYIAH ko ni kan. ajaran agama ikut pemahaman sendiri. ish2~

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  39. Iyorla tu says:

    Rebecca cakap nak bantu mangsa banjir guna duit tu..masalahnya dia tak ckp nak guna semua duit tu kan? RM500 pon derma jugak. Balance banyak lagi. hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
  40. Kak Mala says:

    Kak Mala harap Becca derma dgn hati yg ikhlas dan murni dan bukan untuk membalas dendam dgn Erma secara halus dan bukan untuk membuatkan peminat Becca mentertawakan, mengutuk dan mengkhianati Erma lagi ye..?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  41. tengah tepi says:

    skati beca la nak derma ke shopping ke..yg korang kutuk dia tu mulia sgt la nilai org bgus ke x..poyo jer..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  42. Akoo says:

    Pandai plak takut duit tu xberapa nk halal. Pakai baju senteng, nampak keti itam tu plak, x takut haram? Cian laki dia kena jawab…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      ye ke derma…nanti upload gambar yeee..jgn ckp jee..silap2 derma kat pavillion tuuu…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • anoyyingg says:

        nanti bila upload gambar derma cakap nak berlagak pulak riak nak tunjuk kt orang…puih! orang melayu memang ramai hati busuk takboleh tgk orang senang sikit..penyakit paling ramai dihidapi orang melayu “dengki”

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  43. aiyaya says:

    haha. haiiii la erma fatima. ksian. da tua2 tu bwk2la tobat. xyahla tunjuk kt org kehitaman hati awak tu. malu kt org.. da kalah tu kalah la. wpun awak kate awak betul,tp dgn buat bnde2 bodoh mcm tu dah menampakkan awak yg xbtul. da habis tu habisla. jgn peel mcm bdk2. HALAL atau HARAM duit tu, itu bukan erma yg tentukan. tu kerja ALLAH.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  44. me says:

    erma oh erma, x baik buat mcm tu, itu sikap budak2 x elok, bg lah contoh yg baik n klau hak org tu pulangkan jgn mkn hak org, x elok perah titik pluh org. sush sgt ker nk mgaku ksilapan, jatuh ker maruah nak minta maaf n pulangkan hak org.jgn mcm tu stp kt ddunia ni smua mlkukan ksilapan, x slah mgaku ksilapan x jatuh maruah tp dpndg mulia lg coz kt mgaku ksilapn n sedar yg kt silap.simple kan.ni bg org tu duit 5sen lah rm1 lah, knplh bsikap kbudak2kan.renung2kn.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  45. lieliylalala says:

    yang korang ni tak payah lah nak komen2 duit tu haram or whatever..walau si erma tu cakap dy tak halalkan duit yang dy bagi pada si becca tu .. yang penting niat becca dah sampai nak hulurkan bantuan kepada mgsa banjir.bukan kerja kita nak tentu kn halal atau tidak. dari korang dok bebel bebel n ptikaikan niat si BECCA ni. walaupun pakai baju seksi nak mampus. tak sesuai dengan nama ,,, tapi agak respect jugak lah dari artis artis yang pergi luar negara bercuti .. hahah , contohnye macam adik si erma tu ! betty tu dok berfoya2 dengan anak menteri . pakai tak cukup kain . HAIH!!! duniaaa duniaaa. puihh!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  46. maya says:

    one word… HYPOCRITE

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  47. mangsabanjir says:

    Rebecca derma 100% dr duit tu or 1-10% je?
    kalau rm11200.00 bagusla..
    takut derma rm100-1000 je tapi canang 1 dunia

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  48. Anonymous says:

    kan erma dah kata kalau dia berhak duit tu halal, kalau tak berhak tak halal dunia akhirat. mungkin dia was-was halal atau tak jadi lebih baik dermakan je

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  49. abgnara demuvi says:

    sudah la rebeka ngan lakonan ko tu.tu duit haram utk ko gune,bukan hak ko.tu pasal ko gunekan ke arah lain.belakon tak abes langgar kontrek,tapi claim belakon sume full episod.sekarang misi ko utk masyarakat pandang mulia tehadap ko telah tecapai.pfftt!!hahaha!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
  50. sara says:

    kalau benar ikhlas nak bantu mangsa banjir.. tak perlu tggu duit erma utk dermakan… guna duit sendiri sudah yg sememangnya ko mmg kaya kan seperti mana ko berlagak kt krew drama kan.. melainkan ko mmg taw duit tu bkn hak ko n xhalal bg ko utk gunakan… so tunjuk baik la utk dermakan… hahaha.. ko leh tipu 1 dunia.. tp ko xleh tipu diri sendiri n krew2 drama..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
    • Mataku Berpinar says:

      bodo xkan dia nk gtaw dia dah derma sebelum ni..dpt duet saman tu guna jela..dah menang kes terbuktila sape yg benar sape salah..booo ermak

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  51. liya says:

    tp kan rsenye lbeh elok klu dia nk derma tu x pyh bgtau org..klu dah dicanang sne cni nmpk mcm x iklas je kan..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  52. dah menang kes maknanya bekon ni benarlah..aiyyoo.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  53. taikayam says:

    perlu kah bagitau satu dunia ??? rasanya xperlu kot..kalau ikhlas, diam2 ja.. tp apa bole buat, rebecca perlukan pujian terhadap pendermaan tersebut :)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  54. izreen says:

    kalau ikhlas nak derma tak perlu bercerita. cukuplah sekadar Allah mengetahui. tapi kalau dah pukul canang mcm ni…mcm nak counter balik supaya org kutuk erma pulak. saya bukan peminat mereka…tapi nak tergelak tgk sikap becca ni…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  55. izreen says:

    suka dgn komen:

    Anonymous says:

    December 13, 2013 at 10:56 am

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. seliparhijau says:

    bukankah pmbayaran mggunakan wang rm1 tu ade had?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. professor X says:

    Assalam.
    pelik la dgn komen yang cakap rebecca takut nk guna duit sbb takut ianya haram sptmana dalam surat erma fatima. mahkamah sudah tentukan setelah meneliti bukti pihak2 bahawa rebecca la yang berhak. persoalannya bolehkan keputusan adil mahkamah dianggap sesuatu yang haram bg rebecca? fikir2kAn lah wahai teman2.. apapun tahniah rebecca atas kemenangan dan tahniah atas jalan terbaik yg diguna utk menggunakan wang tersebut. InsyaaAllah.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  58. cuiba says:

    nara ni nampak sgt menangkn beca ni…semua entry asik kutuk erma n menangkan beca..fuhh ayat siap ckp murni hati..klu murni sgt xde nye na gado2 bagai..nak saman menyaman nye..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  59. Nor Nija says:

    Tahniah! Saya suka.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. Mdm Nura says:

    Well done Becca!u did the right thing. Shame on some ppl yg kononnya dah berhijrah tp takat hijrah fizikal jer la… What goes round,comes around.ingat dah otai sgt bole bikin havoc la?? Artis mesti stand for your right!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  61. Bekas Kawan Baik Becca a.k.a Beca says:

    Niat tu baik…Tapi kalo dah gembar gembur kan…tang mana ikhlasnya tu…please la becca..aku kenal ko zaman2 sekolah lagi dah….

    P/S : pose pakai baju kuning tu mcm dibuat2…pleaseeeeeeeeeeeee…nak muntah hijau dah nih….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. Anonymous says:

    Sarawak derma 1 Juta tak bising pun

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0

Leave a Comment

Optional


7 × 1 =