Written by AbangNara | October 17th, 2014

Abang Nara adalah seorang yang cuba berlaku adil. Selepas memberikan kenyataan menyokong Che Ta yang menerima tajaan daripada Hospital Ampang Puteri beserta alasan-alasan yang masuk akal pada pandangan Abang Nara, tak salah rasanya untuk Abang Nara turut sama berkongsi maklumbalas yang tidak menyokong tajaan tersebut. Apa yang menariknya, kenyataan sebuah NGO yang dikenali sebagai Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) telah memberikan ulasan panjang lebar mengenai ketidaksensitifan hospital terbabit yang menaja Che Ta.
samm che ta

Dengan tajuk “Taja Artis Bersalin: KPJ Tidak Sensetif Terhadap Rakyat Kebanyakan“, tulisan Hadzril Rizal yang merupakan penyeleras SAMM Johor ini mendapat sokongan ribuan rakyat Malaysia yang turut tidak bersetuju dengan tajaan tersebut. Tulis Hadzril:-

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Negeri Johor membantah keras cadangan Hospital Ampang Puteri milik Kumpulan Perubatan Johor (KPJ) yang ingin memberikan tajaan kepada aktress Rozita Che Wan termasuk urusan bilik bersalin, bilik penginapan, rawatan dan layanan kelas A secara percuma.

Apakah asas KPJ membenarkan pengurusan Ampang Puteri untuk memberikan tajaan ini? Sedangkan ramai lagi rakyat negeri Johor yang langsung tidak dapat menikmati apa-apa keistimewaan di pusat-pusat perubatan milik KPJ.

Sementelah pula, pasangan artis ini juga bakal menikmati laba besar hasil daripada penjualan hak eksklusif gambar-gambar bayi mereka nanti kepada pihak Astro. Tidak mungkin pasangan artis ini tidak mempunyai kemampuan untuk membayar yuran perubatan sehingga perlu diberi secara percuma.

Ramai rakyat Johor yang terpaksa berbaris panjang di klinik-klinik kesihatan awam, malahan senarai menunggu untuk rawatan penyakit kritikal seperti pembedahan pintasan jantung di hospital-hospital pakar Kerajaan juga begitu panjang.

SAMM Johor juga baru-baru ini terpaksa mencari ikhtiar dan berbincang dengan Bank Rakyat untuk mendapatkan bantuan kewangan bagi merawat adik Mohd Aqil Rida yang berasal dari Parit Sulong, Johor yang memerlukan rawatan pembedahan jantung di IJN.

Tetapi di mana peranan KPJ? Mengapa KPJ tidak mahu menghulur bantuan rawatan percuma kepada anak kelahiran Johor seperti kes adik Mohd Aqil Rida ini? Mengapa KPJ tidak memberikan diskaun dan insentif lain kepada anak-anak Johor terutamanya kepada kumpulan berpendapatan rendah untuk menerima rawatan yang lebih sofistikated?

SAMM Johor ingin memperingatkan KPJ sebagai antara pemain utama pusat perubatan dalam negara akan tanggungjawab sebenar KPJ. KPJ janganlah terlalu mengejar populariti sebaliknya ingat juga tanggungjawab sosial yang terpikul terhadap aspek kesihatan anak Johor.

Mencari populariti juga bukan dengan bermaksud menaja sekelompok artis yang kaya raya sebaliknya memberikan insentif dan limpahan nikmat dunia perubatan moden kepada seluruh anak negeri Johor.

Sehubungan itu, SAMM Johor mendesak KPJ membatalkan hasrat ini dan Kerajaan Negeri juga perlu untuk melihat akan insentif dan diskaun yang boleh diberikan oleh KPJ kepada seluruh anak negeri Johor.

samm che ta
Agak menarik juga pendapat daripada penyelaras SAMM ini. Agak sedih membaca nasib yang menimpa adik Mohd Aqil Rida. Semoga apabila hal ini diketengahkan sebegini, ada pihak yang akan tampil dan memberikan tajaan yang sepatutnya. Apa kata anda? Adakah anda turut bersetuju dengan apa yang ditulis oleh SAMM Johor ini?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

122 responses to Reaksi SAMM Mengenai Tajaan Buat Rozita Che Wan Ini Amat Menarik Untuk Dibaca

  1. […] Dengan tajuk “Taja Artis Bersalin: KPJ Tidak Sensetif Terhadap Rakyat Kebanyakan“, tulisan Hadzril Rizal yang merupakan penyeleras SAMM Johor ini mendapat sokongan ribuan rakyat Malaysia yang turut tidak bersetuju …read more […]

    0

    0
    • miss pinky says:

      Kita teringin nak makan chicken chop….ada orang nak sponsor tak kita ?

      0

      0
      • SITI NUR TAJA says:

        klau aku jd che ta malu la nk terima tajaan ni.. sibuk canang pegi shopping barang baby kat london bagai.. sudahnye pampers guna yg di taja.. aduhh.. beranak pun nak guna tajaan dh la yg high class plak tu. dari nak buat anak sampai nak beranak semua disumbang taja.. nnti anak letak nama SITI NUR TAJA.

        0

        0
        • Rozita tak minta sponsor, dia dioffer. Yg nak mengharap sponsor ni tolong la, pasaraya Mydin dan Giant ada byk lg tempat kosong utk kerja guard dan cashier.

          0

          0
        • Leha says:

          Sponsor yg miskin/ kurang upaya je lah, yg kaya tak payah lah. Adoi, ketahian la Hospital Ampang Puteri. Mana pergi perasaan kemanusiaan disini? 101% setuju dgn SAMM.

          0

          0
        • Olga says:

          Boikot je penaja tu. Senang cerita.

          Nampak sangat penaja2 macam ni lebih mementingkan publisiti/sales daripada membantu orang kurang mampu yang lebih memerlukan.

          0

          0
        • Kata Uztas Arab says:

          Make the effort to be wealthy in good deeds (kebaikan & pahala), not money. For when we die, the money won’t help us, but the deeds will.

          0

          0
        • Datin Semah says:

          Patut TOLAK dan beri peluang kepada mereka yang kurang mampu…dpt pahala dari dpt kutukan+hamun

          0

          0
        • Whatever says:

          Kalau ditaja oleh produk bersalin ke, lampin pakai buang ke… rasa-rasanya masih boleh diterima… Ini ditaja hospital siap dapat layanan kelas A… Agak-agaklah sikit… Ramai yang sakit tenat kat luar tue yang lebih memerlukan tajaan seperti ini… This is just too much!… Its very unfair!…

          0

          0
    • minah jambu merah biru says:

      elehhhhh ck ta pon tk heran lah kalau dorang tknk sponser huh !! macaaaaaaaaaaaam lah ck ta nk heran kan….ada yg nk sponser ha cik ta terima lah ! ck ta tk mintak di sponser ! mengarot betol ! setakat nk beranak aje nk di kecoh kn dorang ni….sekejap nk sponser sekejap suroh jangan sponser ape sajeeee lah ! eh helo ! ck ta boleh branak kt hotel pon kalau dia nak lah ! panggil aje doc n nurse stanby kt bilek hotel tungu sampai baby keluar huh ! ape ! ingat ck ta tk mampu ke huh !! helo ck ta ! u buat bodoh aje ok jangan cakap ape2 kalau dorang tanye pasal ni…ape yg u boleh buat hanye senyum dengan hati yg tulus dn iklas …lov u ck taaaaaaaaaaa…..

      0

      0
      • Anonymous says:

        komen mcm og mkn taik.

        0

        0
      • Anonymous says:

        klu tak heran dh lme tolak…puiii laa…msti die y merayu supaya ditaja…pe ke hel..rzki jgn ditolak,klu tak dicari xde sponsor…beli brg bayi smpai ke london boleh pulak..riak+ujub=berdosa besar..hahaha..

        0

        0
    • NENEK TA says:

      KLO NAK TAU , INI LAH LANGKAH PENJIMATAN YG TENGAH DIGALAKAN SI NENEK TA !!!
      YA LA , LAKI DIA MUDA JE , TAPI HAMPEH TAKDE DUIT !!!
      SAMPAIKAN SLUAR DALAM PON NENEK TA YG TAJA !!!
      GELI AKU NGAN NENEK TA NGN LAKI DIA SEKALI !!!
      DAH MACAM PENGEMIS AKU TENGOK , KEHULU KEHILIR ASIK DOK TRIMA JE APE ORANG NAK TAJA !!!!

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        eh dh orang nk taja terima aje la itu kan rezeki ck ta ape yg korang nk kecoh kan ! kalau ada orang nk taja duit kite pon jimat n duit kite tu boleh buat beli benda2 lain Nye tol tak huh !

        0

        0
        • Koko says:

          semua orang boleh cakap rezeki Allah bagi, tapi berpada2 lah. Allah pun suruh kita bersederhana bukan tamak. tangan diatas lebih mulia daripada tgn dibawah.

          0

          0
        • misz says:

          pendapat aku la kn, che ta ni tamak, memang la dah dioffer.. nampak nak senang je sbb tu dia rasa tak sanggup nak tolak tawaran lumayan ni.. kalau dia rasa dia mampu dan malu sikit, boleh ja dia tolak tawaran ni

          0

          0
    • kentut wangi says:

      Haaaa nara so harap ko faham la knp org bnyknxpuas hati. Bukan nye masyarakat x faham konsep marketing. Kitorg faham la strategi pemasarsn. Tp banyak lg strategi yg boleh buat. Perlu ke nk taja org yg sememangnya kaya dengan anak gah menunjuk kereta mewah bmw mummy dia taja. Semua ni dibuat atas sebb n publisiti. Hospital konsep dia membantu pesakit, if dia taja seorg pesakit yg betul2 perlukan bantua mcm org tu buat rayuan smpai ke t paper semua tu, hospital diaorg pun akan dpt publisiti la. Yg terbaik lg. Knp x ambio kesempatan dlm mencari publisiti terhadap org yg betul2 perlukan bantuan utk penyakit kronik. Ni siap nak bg layanan kelas A, kalo org yg stakat ala kadar, layanan kelas c pun belum tentu lg.
      btw che ta, org bukan nk pertikai rezeki hang. Tp hang pun boleh fkir sendiri ape. Hang kaya, hang mampu boleh tolak ape. Bg laluan pada org lebih memerlukan. Tengok chef wan nk ikotkan ramai je nak taja majlis kahwin anak dia, tp dia xnk, dia nak buat sendiri. Org lagi respect la..

      0

      0
  2. bapakdialaa says:

    Beranak kat kelab malam jela..ni kan keluarga kelab malam.

    0

    0
    • Iqfah says:

      Awak ni mulut jaga2 sikit..Kita tidak ada hak nak kutuk2 orang mcm tu dan Awak jangan rasa awak tu sempurna sangat..Ingat2 lah sebelum ngata kan Hak urg lain..Jgn kaitkan hal keluarga bagai..

      0

      0
    • Iqfah says:

      Buat apa nak kutuk org smpai mcm tu..Ingat2 lah kita ni sama2 manusia tidak ade Hak nak kutuk2 org dan mengata kan kesalahan…

      0

      0
  3. nyonya mansur says:

    Jangan korang tak tahu Malaysia ni negara bermusim…sekarang ni tengah kemaruk musim cik ta..bukan dia yg minta semua ni..cuba korang komersial kan adik aqil selit2kan kat dlm AF suruh dia nyanyi skit sumbang belakang kira atau Pak Nil temuramah adik ni…gerenti..tak sampai 1bulan mesti ada orang yg taja…mengapa sebab jiwa/hato orang kita sudah dilatih buat sesuatu mesti ada publisiti mesti ada untung…kasihan..jiwa/hati kita sudah tidak besar lagi….

    0

    0
  4. Calm says:

    Artis negara luar terkenal dengan kemurahan hati menderma dan membuat kebajikan dengan kerjasama pelbagai pihak, di Malaysia artis yang bermekap tebal tanpa bakat yang boleh dibanggakan pula yang ditaja oleh pelbagai pihak, sampaikan keperluan bayi seperti pampers dan barang mandian ditaja. Menolak pemberian kadangkala lebih baik dan berikan tajaan pada yang amat memerlukan. Memberi lebih mulia dari memerima Che Ta.. awak bukan lah artis yang berbakat seperti Datuk siti atau allahyarhamah Azean…

    0

    0
    • yuu says:

      betul.. setujuu. dah kaye lagi ditaja2 baik bagi yg lebih memerlukan.

      0

      0
      • Bukan Dengki says:

        Che Ta bukan kaya laaahhhh.. x pnh pun dgar Che Ta taja org… org yg taja dia adalah… Kesian Che Ta.. Adakah ini lakonan sebagai minah pekasam si pengemis… Aduhh… Artis laen… jgn tiru aksi ini… smda di rumah, di lokasi penggambaran atau di negara luar…

        0

        0
  5. Makcik says:

    Aku tak faham betul.. Bukan aku sokong tp aku marah yg main cakap lepas je tu.. Setiap organisasi, dia ada budget termasuk budget marketing and budget csr (corporate social responsibility)… Sbg hospital swasta, mmga dia kena ada strategy marketing especially sekarang ni dgn berlmbak hospital swasta… Jadi utk strategy marketing, cut the story short, diorg taja la artis. Kebetulan pulak minah che ta ni nak bersalin. So, PA che ta plak mmg bijak pi cari tajaan, maka dia dpt la.. Untuk bhgn rakyat marhaen tu, kpj ada budget utk csr (charity)… Tp sbb aktiviti charity yg diorg buat tak dpt liputan penuh mcm kes che ta ni, org terus ckp yg kpj tak sensitif. Apadia korang ni??? Yg MAKNA la, tu yg dato’ dr jamilah pi afghanistan la, hantar medical team ke acheh masa sunami la, tu bukan tlg org susah ka? Main cakap ja.. Ni la rakyat malaysia, tau kutuk ja, nmpak nenar kita ni pendek akai… Hish.. Rimas…

    0

    0
    • safiyyah says:

      Ni mesti orang kpj ampg putri ni hahaha

      0

      0
    • nak taja sangat kan… pegi umah kebajikan OKU pastu taja smua beli surat kabar 1st PAGE… pastu TULIS besar2… ” HOSPITAL KPJ TAJA OKU SATU BANGUNAN”… baru la rakyat malaysia pahaaammm

      0

      0
      • tttt says:

        u know what??really look forward to that..baguslah kalo deme betol buat sume tu..mmg itu yg ditunggu2 pon..

        0

        0
    • Sukaatymakpaktiriaku says:

      Mungkin betul ape yang makcik kat atas ni dok pokpekpokpek…tapi dalam ape pun kes..die ni da senang…buat ape nk senangkan org yang da sedia senang…ramai lagi yang papa kedana kat luar tu mohon bantuan….x pon ramai lagi artis yang susah perlukan bantuan…orang senang jugak yang dicari….memang la golongan marhaen ni perlu dibantu..tapi yang korang yang cerdik pandai pegi tolong golong yang x marhaen ni kenapa…sekarang siapa yang bodoh…golongan marhaen ke golongan cerdik pandai macam makcik ni ke…cer jawab skit…..

      0

      0
    • Anonymous says:

      highlight ayat “PA che ta mmg bijak pi cari tajaan”….kah kah kah…kan dh kantoi…oooo…mkne nye bkn lah KPJ y beriye2 nk taja upe2nye che ta y merayu mnta ditaja…kui kui kui…aku pun terpkr gak..xkn laa kpj ni sng2 nk taja klu xde y mnta…terima kasih laa mak cik di atas ketidak sedaran makcik telah pun merungai kebenaran..hahaha..jgn laa emo2 maikcik relek la..kang makin byk y terungkai..

      0

      0
  6. melantun2 says:

    Bodoh nara ni. Menyampah plak ak kat nara ni. “agak sedih membaca kisah yang adik mohd aqil rida”. Cuba kalo anak ko yg sakit n ko xdek duit nak bayar. X ke sedih gile tu. Belajar tinggi tapi bodoh melantun2

    0

    0
    • tau sgt dahhh says:

      Laaa…kau baru tau ke?dah lama dah si nara ni bodoh bercupak2.tak pnah lg aku jumpa sttment dia yg cerdik skit sejak dia jd blogger.sbb tu dia hanya bole jd blogger gossip jer.nama pun lulusan korea..takkan nk samakan dgn lulusan oxford.yg pasti dia mmg bodoh sejak azali lg.sekian.

      0

      0
  7. 420 says:

    kesihatan adalah hak asas seorang manusia. kalau hak akses kepada kesihatan pun double standard, sila mampos rakyat marhaen. hidup hanya utk manusia elite

    0

    0
  8. huhuhu says:

    wellll.. pendpat lain-lain.. betul jugak tu mmg hospital kpj tak sensitif langsung.. oh c’mon.. kalau ye pon

    0

    0
  9. x-klasmate hadzril rizal says:

    sad but true

    0

    0
  10. BR1M says:

    berapa banyak post pasal Che ta ni lagi? xde berita yg lebih best keh? adoi, dah jemur ar..

    0

    0
  11. tora dtg lagi says:

    dah rezeki che ta,biaq la dia.

    0

    0
  12. yyyy says:

    xmasuk akal la beb sampai sumenye nak ditaja..cube bayangkan kalau keluarge anda sendiri atau anda sendiri yg da nak mampos tapi xde duit nk baya kos perubatan,tibe2 dapat tau berite sal che ta ni??ape korang rase??ngeri bukan?korang da nak mati tapi xde sape pon nak bantu..

    0

    0
  13. Lipan Kecil says:

    Ampang Puteri kan kaya.
    taja orang susah untuk langsaikan “Coroporate Social Responsibility” (CSR), dan taja Che Ta untuk dapatkan populariti sekali harung. Dua-dua pun untung.

    0

    0
  14. manusia says:

    Manusia zaman sekarang suka mengutuk…. Manusia zaman sekarang suka hasad…. Manusia zaman sekarang tak berfikir sesaat pun…. alangkah indahnya kehidupan andai saling memahami…. tegur menegur dengan penuh pekerti…. saling memberi dan menerima dengan rendah hati….

    0

    0
  15. Anonda says:

    Xpe, nnt rasa2 nk jut, kain kapan pun nak taja…

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Apa yang SAMM cakap mengenai tajaan Che Ta tu ada kebenarannya. Che Ta dan Zain bukannya Diva atau legend. Bak kata orang popular hanya kerana kontroversi je.

    Belum pun ditaja KPJ dah dapat response negative dari orang ramai. Itu maknanya tajaan itu tidak menguntungkan KPJ.

    Banyak lagi cara promosi yang KPJ boleh lakukan yang dapat menaikan nama KPJ.

    0

    0
    • safiyyah says:

      Setuju sangat.. Mohon kpj fkir semula.. Marketing pun marketing lah.. Kan ada bnyk lg cara nak market.. Cnthnya sponsor ibu2 yg kurg kemampuan dpt rwtn yg lebih baik… Sponsor rwtan budak kecik ke.. Kan ramai org suka…

      0

      0
    • geminigirl says:

      kita tunggu nnt kalaulah siti nurhaliza tue mengandung plak, camner…………….

      0

      0
    • enon says:

      Allah kalau dia legend sekali pun tak perlu nak taja-taja bagai nih. Elok dia dahulukan orang lain yang 10 kali lagi memerlukan. Hospital ni pun satu, tak beragak nak sponsor artis cenggini. Haishhh

      0

      0
  17. aku says:

    aku sebenarnya tak paham apa jasa makcik ni sampaikan dia dihargai sampai sebegini rupa. nak kata lakonan dia mantop, hampeh je aku tengok. mengacara pun tah pape je. femes semata2 kontroversi, not other than that. so meh~

    0

    0
  18. kak long. says:

    minyak Telon, putik kapas, baby wipes, barut, sabun, lotion, bedak, mandian bayi n tuala wanita kegunaan cik ta dlm pantang x ada sponsor kerr?.

    0

    0
  19. amir says:

    rezeki allah bagi

    0

    0
    • mTb says:

      semua orang boleh cakap rezeki Allah bagi, tapi berpada2 lah. Allah pun surh kita bersederhana.

      0

      0
      • Bukan Dengki says:

        Ya btl… Che Ta kan dh beli brg baby dia kt negara asing.. lpas tu blik Malaysia kna taja la plak… Hujan emas di london.. hujan batu di malaysia.. dpat batu panas lah Che Ta.. Che Ta harus bersederhana.. Bukan Ta… Ta… Tamak..

        0

        0
    • pleaselahh says:

      Rezeki mmg Allah yang beri… tetapi semua yang berlaku adalah ujian dari Allah juga… cth klu ada pihak yang memberi rasuah pada kau… xkan ko nak terima sbb ko nak ckp tu rezeki Allah yang beri walaupun kau tahu ko ada pilihan nak tolak… kita ada akal tapi tak semua ada iman

      0

      0
      • Anonymous says:

        guys..ni laa dinamakan ‘ISTIDRAJ’..bkn rezeki Allah tp istidraj…fhm x istidraj tu ape??istidraj tu adlh kesenangan y Allah bg pd hambanya..ape y diminta Allah akan bg..Allah bg supaya hambanya itu tenggelam dlm nikmat dunia…nauzubilah..harap2 kita tak tergolong dlm golongan ini..ujian itu adlh simbol kasih syg Allah pd hambanya tp istidraj adlh kemurkaan Allah kpd hamba-Nya..bl manusia leka dgn kemewahan dunia,akan timbul riak,ujub dlm diri..dan Allah biarkan kita jauh dan jauh dr Allah..nauzubillah min zalik..

        0

        0
  20. kak long says:

    Laki jenis apa ko ni zain…? Patutnya ko lebih excited buat persedian nak menyambut orang baru. Yang ko pulak seronok org sponsor..punyalah ramai mengata ko n bini dan anak yang bakal lahir pun telah di beri gelaran anak subsidi..ko tak rasa malu ke? atau pun ko tak ada duit ya zain? sampaikan semua yang org nak sponsor ko tak tolak. agaknya lah kan..kalau lah ada orang nk sponsor makanan bini ko dlm pantang pun..ko terima kan..kan..kan.

    0

    0
  21. Yours truly says:

    Che Ta is sponsored for marketing purpose (to increase their sales/profit). Meanwhile i’m sure every private hospital never forget to help needy people though various programmes under charity/welfare. This is part of their Corporate Social Responsibility (CSR) too. Please differentiate between Marketing and Welfare.

    0

    0
    • hish says:

      kalo hospital ni pon ade wat untk needy people, gi suh deme sponsor utk adik mohd aqil tu..adik tu da femes pon kan cm makcik ta ni..atau gi sponsor mane2 org susah yg femes perlukan bantuan..pehtu war2kan kt berita..baru org percaye kan deme pon ade wat charity utk org susah..

      0

      0
    • Yours sincerely says:

      I think for hospitals, Welfare is the Marketing.
      The main objective of every hospital is to help people in need. So if the objective is fulfilled, the success itself will be the ultimate Marketing.
      But when KPJ Ampang Puteri want to sponsor someone who has the means to sponsor herself (and others, perhaps), the objective is misled.

      0

      0
  22. disgusted says:

    Really disgusted…glamour tapi dari kahwin hingga nak dapat nak kena sponsor….jawaban klise…”bukan saya minta….,dia orang nak taja”…If you can buy your son a BMW….turn down ke lah sponsor KPJ….bukanlah mahal sangat…kerani kerani pun mamp apa bayar sendiri…..meanwhile….KPJ pls check your hospital’s services…your nurses suck!!!

    0

    0
  23. disgusted says:

    Really disgusted…glamour tapi dari kahwin hingga nak dapat nak kena sponsor….jawaban klise…”bukan saya minta….,dia orang nak taja”…If you can buy your son a BMW….turn down ke lah sponsor KPJ….bukanlah mahal sangat…kerani kerani pun mamp apa bayar sendiri…..meanwhile….KPJ pls check your hospital’s services…your nurses and service suck!!!

    0

    0
  24. stupid peeps says:

    Kalau aku jadi che ta, tajaan aje tak cukup. The hospital wanna make use of her popularity. If i were her, i will make sure they pay me on top of the tajaan. Advertisements are not cheap. TV ads cost thousands of dollars, more than her tajaan for a few slots during prime time. Newspaper ads are expensive too. Imagine the liputan given once she gave birth. TV, news, papers, magazines, blogs. If the hospital only taja her, they are very smart. If she accepts without any other monetary payment, she’s stupid. Penaja pemain bolasepak intl or golfers pay them on top of tajaan pakaian or kasut. I am talking in business sense if u understand business. But for those who only know how to kutuk and dont understand business at all, boleh diam. Kita di dalam arena berlainan. ????

    0

    0
  25. stupid peeps says:

    Sedangkan small time online sellers hantar produk dorang kat artis and then ask them to post on instagram. Itu untuk apa? To promote dorang kan? To increase sales kan? Kenapa tak hantar produk to org org susah, anak yatim dan sebagainya? Kutuk tak tengok situasi. Otak mati. Menyampahlah aku dgn org melayu ni. Nak nak yg mcm korang. Kerja kutuk tak habis. Tapi bila korang dapat benda free, mesti korang tak tolak. Mesti gembira semacam. Malays! Typical!

    0

    0
  26. ubi says:

    apakata win-win je, taja che ta taja adik aqil skali, bagus utk pulihkan imej kpj

    0

    0
  27. Nonama says:

    Sebetulnya itu rezeki Che TA…….TETAPI….. Che TA mesti juga ingat akan apa yang akan terjadi kebelakangan dan fikir kan juga hati orang2 yang susah di luar sana. Che TA betul mampu utk semua itu tetap tak kan terus je terima dengan mata hati yang BUTA tanpa memikir kan hati dan perasaan orang yang menderita dan susah lebih baik duit itu digunakan kepada yang lebih memerlukan dan ganjaran yang kita dapat akan lebih berlipat ganda. Dikesempatan ini juga saya doakan akan kesihatan Che TA dan baby semoga dimudahkan proses bersalinnya kelak….Aamiin…..

    0

    0
  28. Tak Pernah Minta Taja says:

    Che Ta… Cik Puan Taaaa…jaaaa.. Itu saaaajaa ya Che Ta… Lps ni bllakuuuunn Tajaaaaannn Tha…

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Belum pun ditaja, KPJ dah dapat response negative dari masyarakat. Ini bukannya marketing yang bagus untuk KPJ . Mungkin kerana Che Ta hanya la ratu kontroversi. Masa wedding pun penaja dapat response negative juga.

    0

    0
  30. x-klasmate zain says:

    pasni adalah yg taja lain pulak…taja selusuh beranak,taja pampers,taja susu,taja bengkung,taja rawatan pas bersalin,taja nak bg slim,taja baju2 baby…org suka taja che ta sbb che ta tak menolak punyaaa

    –aku pun nak taja che ta lah…nak taja pad selepas bersalin n kacip patimah …mcmana yea?

    0

    0
  31. Melati says:

    KPJ Ampang Puteri punya Service memang teruk, sebab tu dia nk taja RCW…tapi KPJ Ampang silap …bukan org lagi suka tapi lagi Fedup ader lah..saya dah lama Boikot KPJ Ampang Puteri ni….Bilik 1st class mereka Reserved pada kaum keluarga KPJ Ampang…

    0

    0
  32. pleaselahh says:

    orang yang mmg suka ditaja ni mungkin sebenarnya dia miskin peribadi kot atau pun harga diri?… aku setuju ngan calm artis luar negara diorang yang taja org2 miskin dan memerlukan.. artis malaysia ni terbalik… lebih suka menerima dr memberi.. walaupun artis luar negara tu ada yg bukan islam dan seksi.. eh boleh kate lebih kurang same seksi je ngn che ta ni kan.. tapi dorang membantu atas dasar kemanusiaan dan keprihatinan.. tapi che ta ni mengajar org supaya bermewah-mewahan..

    0

    0
  33. Islet Zurai says:

    Setuju sangat dengan artikel ni, kalau talk about nak jadikan KPJ satu hospital yang lebih dikenali lebih baik bagi kat yang lebih memerlukan..And about diskaun to anak johor..setuju sangat..ehemm..Che Ta orang johor ke?

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Untung jadik artis nih

    0

    0
  35. Melati says:

    Lagi 1..aperlah sgt 10K punya tajaan iaitu untuk beranak anak Che Ta…buat malu artis jer setakat tajaan Bilik dan Beranak lebih kurang 10k jer.,,tu pun ko nk sapu Che Ta….lain lah kalau tajaan berjuta ringgit…kalau artis2 luar Dgr mereka akan kater…INIKAH Artis Malaysia tajaan Ciput pun mereka sapu…,,

    0

    0
  36. GuguGaga says:

    Untung dunia je dek non… Akhirat belum tau lagi…

    0

    0
  37. zamri says:

    Apa nak jadi dgn kpj nak cari publisiti murahan. Tak kena gaya. Kalau nak buat charity tu pungutla orang yang memang tak mampu dan memerlukan. Saya selalu guna khidmat kpj dan terkilan cara mereka yang bagi keistimewaan orang berada

    0

    0
  38. I am says:

    Kalau che ta mampu pakai handbag hermes birkin harga 40-50k, apa la sgt bayar kos bersalin yg lebih kurang 10k je utk beranak c-sect tu pun..

    0

    0
  39. birkin spotter says:

    spotted a Hermès Birkin bag in one of those photos!!! the cheapest Birkin will cost more than 7000 euro which is around RM30000, setakat bil hospital yang tak sampai 10 k tu, rasanya che ta mampu sangat kot nak bayar…. tak payah la nak sponsor sponsor bagai….

    0

    0
  40. Heheheheh says:

    Salahnya menggunakkan perkataan “TAJAAN”……..sebenarnya dia TIDAK DITAJA….. This is service given and service payment……. Meaning no money transaction…… It is more of marketing strategy rather than CSR…. If they did sign a non disclosure agreement than KPJ can sue Che Ta…….

    I think if artis lain yg dipilih…….tak der lar kontroversi sangat…….. tapi because kebanyakkan orang Malaysia nie MELUAT tengok minah nie…… tu yg HOT HOT HOT tu…….

    Apa apa pun…… Advise to KPJ…..next time nak amik artis as your duta O&G ke…..duta orthopedic ke… duta dermatology ke….. duta cardiology ke…..duta oncology sekalipun…. please make sure yg artis itu TIDAK DIKUTUK RAMAI…….

    :):)

    0

    0
  41. Hidup dikaki sendiri says:

    Yang korang bising2 tentang tajaan ni da kenape?…korang xpercaya pada rezki ker? da itu rezki die…aku ni bukan peminat che ta ke ape…aku cume percaya pada rezki masing-masing…pikir positif sudahlaa…Yang SAMM ni pon 1…untuk memberi bantuan pada kanak2 yang sakit nape nak harapkan Hospital….patutnye kerajaan la kene peka dengan kesusahan rakyat…Hospital swasta ni bisnes…paham ke x maksud bussiness SAMM oii….
    Ni nak bagi tahu skit, Cina yang kerjanya cleaner dari 1 klinik pastu pergi kemas ke klinik lain pulak setiap hari…pon mampu beli polisi untuk anak die untuk medical card…xmengharap pon sesen duit sedara mara tolong bile anak die sakit……
    Yang cakap duntam2 kat atas ni…xpuas hati Che ta dapat tajaan….Diri sendiri ade medical card tak tu….Cukup ke simpanan nak buat Lintasan jantung di IJN yang SAMM ingatkan tu….klu xde gi ambil MC cepat2…Jangan da sakit…baru nak tunggu tajaan Hospital pulak….

    0

    0
    • Anonymous says:

      bkn rezeki tp istidraj…ko pun kene pndai beza antara rezeki dgn istidraj…tau tak istidraj tu ape??klu tak tahu sediakan diri itu dgn ilmu agama secukupnya…akhirat card tu lg penting nti kat akhirat jgn nk sibuk minta tlg kat org..

      0

      0
  42. 1stime komen says:

    mlm td bgosip dgn kwn baik.. die kate dah terdesak la tu wet dah byk abes.. belikan kete beso utk anak laki.. keje pon ape je sgt.. zain pon keje pe sgt.. so kene la berjimat menyahut tajaan.. tp kalo patot la, tolak je la.. dah la nak beranak, dpt laki keji kejian.. hmm sedih la hosp mcm beria nak menaja tu dah kenapa?

    0

    0
  43. Fish Fairuz says:

    Itu lah bang nara, nak support pun, tgklah kes tu mcmana…klau dh kes tu x adil, nk sokong watpe

    0

    0
  44. Anonymous says:

    beranak pun nak orang taja..KPJ pulak tu…malulah…yg KPJ tu satu…dah gile glamer sangat ke..sampai nak taja Che Ta. kalau nak buat amal jariah..banyak lagi orang miskin/susah yg memerlukan..kenapa la artis nak di taja..anak saya pernah di tolak rawatan oleh salah seorang doc kanak kanak di KPJ Ampang Puteri…tapi artis di taja…it’s ok..Prince Court accept…tolong la KPJ..tolong la…hospital services pun nak gile glamer jugak ke

    0

    0
  45. Pegawai Perubatan says:

    To the general public, please stay away from all KPJ hospitals. The fact that they are sponsoring this filthy rich lady who has done nothing good shows that they care more about your money than you.

    0

    0
  46. Lara says:

    Pernah baca tak berita baru2 ni pasal peminta sedekah di China yang makan malamnya mewah di hotel lima bintang. Baca pasal Che Ta ni tetiba teringat pasal peminta sedekah tu.

    0

    0
  47. biar papa asal bergaya says:

    Pad utk tadah darah nifas nti ni camana woiiii??takde sape2 yg volunteer nk sponsor nenek??nenek dah sengkek sgt dah ni…lps beli bmw anak jantan aritu.dah la myk nenek nk kena topup lg.maintanen bm lg!suor dlm atok zain kau lg..korang mana tawww…biaq kami anak beranak papa..janji bergaya okeiii…opps.satu lg.stokin utk nenek nk pakai lam pantang nti…ada sapo2 nk tulung sponsor kaaa?kalo takdak..nampaknya trpaksa la nenek lelong birkin nenek sebijik..

    0

    0
  48. pastiramaibenci says:

    mmg xpatut tajaan sebegini berlaku.. tapi biarlah itu kan rezeki rozita che wan. kenapa nak persoalkan rezeki dia? macamana rezeki sendiri nak masuk kalau rezeki org kita tak puas hati.. mmg ramai org susah luar sana dan lagi deserve tajaan, tapi tu kan hospital private, mmg lah kena ada marketing.. diorang nak iklan tempat diorang tu bagus. sama dgn tajaan kahwin, ramai org susah nak kahwin tapi xdpt tapi artist dapat kahwin grand gila pelamin dari merisik sampai beranak sampai birthday anak anak. ni semua marketing strategy takperlu la nak sekat rezeki dan cara orang mencari rezeki

    0

    0
  49. pisnowar says:

    Ingat apa yg jadi kat sorang retis putih melepak yg kontroversi dgn laki status suami org tu..? Tgk apa jadi kat dia skrg.. itu satu contoh kuasa setiap individu atau hak pengguna ke atas pilihan yg mereka ada. Menarik kan? Betul sewajarnya “sponsorship” atau CSR mereka2 itu pada yg wajar menerima. Namun atas pilihan popular itu maka itu yg penuh headlines pasal isu sponsorship kt page2 hiburan nih..nara ni pun cover la jugak..kalau tak outdated la ko nara kannn…jadi kita yg bijak pandai semua ni tentu lagi arif tentang kuasa kita kan.. #pisnowar

    0

    0
  50. pemerhati says:

    KPJ’ board of directors must be sleeping and dreaming! Nk cari glamor pun guna otak sikit. Buat apa nk taja pada yg gila glamor…branded stuff…tak reti bersyukur…anak2 pun tak reti maksud susah…apa lagi nk berjimat. Cik TA..sudah2 la jadi tamak…awat hang gelojoh…tak reti malu ka sikit. Tak padan dgn tua! KPJ mmg bengap taja bimbo ni.

    0

    0
  51. Anonymous says:

    Ada syarikat kondom taja laki cik ta tak? Pas ni nanti pad cik ta pun cari dia cari sponsor. Sudah2 la….sampai ke seluar dalam pun dia nk…

    0

    0
  52. Anon says:

    Kpj adalah ank sykt jcorp. Jcorp suatu ketika dahulu hampir2 xde duit nk bayar gaji pekerja sampai pinjam2 duit bagai. X ingat lagi ker wahai jcorp? Skrg dah mewah sikit, lupa diri ye? Kpj ni konon nya terer dlm hi-tech dia aje tp penyakit belum tentu baik.

    0

    0
  53. Localman says:

    lantak korang la.. Tu kan dah rezeki che ta.. Kalau kau yg kaya raya ada co nak taja ko kete bmw.. Agak2 ada tak yg tolak.. SAMM ni berckp berasas kan apa? Pernah study tak brapa byk kpj sponsor utk anak2 negeri johor or etc? Agak2 kalau bagi geng SAMM ni tanah 20 ekar dia org buat rumah anak yatim @ pergi kat perut sendiri? Pikirkan lah..

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Nenek tua pepet busuk. Nenek ta kau ni sedih kan semua nk taja tak malu ke? Pakai mcm pelacur corset bagai perut buncit nk cover2 geli la weyhh. Duit byk pakai baju sikit ape kejadah. Harap ditarik blk sponsor ni. Jgn pndg rendah kuasa peminat. Boikot KPJ!!!

    0

    0
  55. pemerhati bebas says:

    SAMM ni sapa?
    Tau komen dia banyak dpt like kt FB…
    Tp apa faedahnya dia buat mcm ni?
    Ada ke Che’ Ta tu mintak ditaja?
    Nk salahkan KPJ<<< salah satu Hospital Swasta Melayu tu dah kenapa?
    Fhm tak itu Hospital SWASTA?
    Rakyat marhaen yg layak dapat BRIM beranak hospital swasta kerrr???

    KPJ nk dapatkan rating utk pancing artis2x yang kaya supaya percaya service derang…. Takbo ye?
    Dan service yg dioffer ni pun utk org nak BERANAK yer….
    Yang tak ada apa2x komplikasi serius….atau masalah serius pada ibu & baby…

    Bukan nk bedah jantung ke haper…..or sakit kronik lain….
    SAMM paham tak?
    Kalau service utk penyakit kronik…..ko tau tak yg HANYA Hospital Kerajaan SHJ ada peralatan yang cukup? dan biasanya rakyat mampu nk dapatkan service tu sb kerajaan sponsor?
    Ko tau tak yg tabung darah pun hanya Hopsital Kerajaan yg ada?
    KECUALI ko kayo gilor……bo bayar laa semua kos kat Hospital Swasta tu….
    Dan BUKAN semua hospital swasta ada kelengkapan yang lengkap mcm hospital kerajaan?

    Kalau takde business……KPJ gulung tikar……jangankan nk bayar zakat….nk bayar gaji pekerja derang pun tak dapek dikkkkk SAMM?
    Ko faham takkk??
    Akai ada?
    Ko ada semak ke KPJ tu ada buat amal jariah ke tak?
    Kalau lansung takde…..boleh laa ko meroyan nk bantah2x business modul org kann…..
    Yang cuba nk naikkan rating service derang dikalangan artis….

    SAMM ni dah kenapa?
    Ko suker laaa 1 Malaysia boikot KPJ?
    Suker laa ko nnt semua nurse kt situ takde keje?
    Ko nk bayar gaji derang ke?
    Ker ko dulu nk beranak kt KPJ tp takdapat?

    Hakak pun beranak hospital kerajaan jer dikkkk….
    Sbb sedar diri…….
    Ko taknak boikot Hospital Beranak yg lg kelass2x?
    Mcm Prince Court kew….semua tu?
    Sb taknak bg service/ sponsor rakyat marhaen yang beratur panjang kat klinik kesihatan kerajaan?
    Sana lg mahal kan???
    Kenapa laa HOSPITAL SWASTA taknak sponsor rakyat jelata beranak hospital derang kan??
    Nak jugak!!!! Nk jugakkk!!!!

    0

    0
    • ika says:

      I like your comment.

      Orang melayu ni masalahnya sibuk nak berbisnes, tapi tak faham macam mana nak berbisnes. So bila orang yang pandai berbisnes buat bisnes, dia bising meroyan macam-macam.

      Yang sebenarnya orang kita ada mentality entitlement. semuanya dia patut dapat. tak yah bekerja, semua nak dapat free. tak nak usaha, tapi nak hidup senang.

      0

      0
  56. Nor says:

    Assalamualaikum semua pembaca Nara, abang Nara dan penaja yang amat bermurah hati KPJ AMPANG PUTERI..
    Dunia sekarang jelas sudah tiada belas kasihan, berhati mulia atau menghulurkan pda yang yang memerlukan. Tengoklah dunia, tengoklah terutamanya rakyat malaysia, hospital yang sepatutnya memberikan menghulurkan perkhidmatan yang memerlukan, kepada orang ramai yang memerlukan turut tiada sifat kemanusiaannye. Semuanya ingat mencari publisiti, nama yang gah, glamour yang berpanjangan dengan menaja artis yang entah apa sumbangan atau nilai etika di hulurkan pada Malaysia.
    Sayang nye, terpalitlah nama yang kurang enak pada etika pekerjaan seorang jururawat jugak. Hospital ni sudahlah tidak memberikan perkhidmatan yang memuaskan, dah ketinggalan zaman, bergabung dengan ramai hospital besar lepas tu buat pulak menaja yang tidak mendatangkan faedah langsung. Ye la, hospital ini akan GLAMOUR…. boleh bawa mati pangkat tu…. sayang sekali ini berlaku di Malaysia, yang dikatakan negara maju tapi cetek inteleknye…
    Makcik Ta dan Abang Zain, tepuk dada tanya selera, kalau berkemampuan janganlah hadap sangat muka tu untuk terima, malu anak dalam kandungan tu, itulah kain putih yang akan dicorakkan. Katanya kereta BMW pun mampu beli, kenapa terima taja ni. (NTAH NTHA KERETA TU TAJA GAK KOT) tapi mementingkan hidup kelas atasan so kata la beli, padahal sengket je, ye la berlakon pun tak kemana sangat. Ingat GLAMOUR DUNIA , HArta DUNIA TIADA DIBAWA KE AKHIRAT…..
    SUBHANallah…inilah bila yang teak sepatutnya dibantu HOSPITAL BANTUKAN, YANG PERLU DIBANTU TERPAKSA MEMINTA BANTUAN, MEMINTA SEDEKAH….
    MANA PEGANGAN HOSPITAL DAN NILAI KEMANUSIAAN……

    P/S nak lihat sampai umur berapa akan ditaja ….. hmmmmmmm

    0

    0
  57. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    Pisnowar…ko bangang la..tu retis amik laki org..che ta ada amik laki ko ke?

    0

    0
  58. dunia penuh pencaroba says:

    yg kaya lg kaya..yg miskin lg miskin..yg senang lg senang..yg susah lg susah..apalagi haa??..lumrah dunia..lebih baik minta tajaan dari Allah bkn dari org..aminn

    0

    0
  59. kalu aku kaya says:

    che ta kaya brtambah kaya..aku senang-senang ja..che ta miskin lagi miskin..aku senang ja..sekian

    0

    0
  60. emma says:

    People..tu namanya bisness.taja org biasa, mn dpt business.

    0

    0
  61. kokoko says:

    kondom x taja ke che tah?

    0

    0
  62. Anonymous says:

    mana pihak atasan KPJ ni? tak nak bagi kenyataan balas ke?nk dgr gak apa reason kamu nak sponsor che ta tu?

    0

    0
  63. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    Ceh!yg nk boikot2 bagai ni harap hospital kpj tu panel korg je la xpon laki korg..kalau tak tepaksa la kangkang kat hospital kerajaan gak kan…ceh!lagi sekali

    0

    0
  64. miss says:

    Kelakar pulak tengok komen yg kutul cek ta mcam pengemis, sampai siap ada yg tahu zain tak de duit. Hehe.tak baik fitnah. Bagi kami apa SAMM buat memang 200% distuju..tpi bukan ny awk semua boleh kutuk cek ta mcam2 orang yg nak taja bkan die pergi mengemis mintak ditaja. Yg salah hospital tu ha spatot ny taja org yg spatot ny :)

    0

    0
  65. aku says:

    takdenyer isu tamak. tp ni la namanya rezeki. cuba la korang paham. che ta lebih dr mampu kot nak tanggung bil tu sendiri. tp ni la namanya artis, tanjaan tu dtg kalau u tu ada value. tok sah la dok pertikai rezeki org. rezeki kita yang bukan sapa2 ni lain plak tuhan bagi. contoh? ni ha..segala unpatan yg ceh ta terima ni…kita yg marhein ni mana ada kena…sbb kita bukan artis. kemon, be rational skit ye. sedih wei kau tgk sesame bangsa pertikai rezeki bangsa lain. at leat boleh tak korang postif, benda ni at least tunjukkan artis melayu tu x kurang hebatnya. kemon…

    0

    0
  66. Rose Pink says:

    Sokong SAMM !!! bkn sebab jelos tp sbb org itu mmg xlayak ditaja pon..

    0

    0
  67. Hairan says:

    Kreta anak bukan main mewah..
    tak payahlah nak taja orang kaya macam ini. kalau KPJ taja orang yang betul-betul memerlukan, lagi besar publisiti yang mereka dapat. Fikirlah weeiii..

    0

    0
  68. Anonymous says:

    ajer sronok jd retis yer…suma disponsor…mmg le rezeki tp klu dia waqaf kelebihan ko tuh che ta utk org yg x mampu rsnya lg molek ropernyer.

    0

    0
  69. Ika says:

    Yang komen semua ni macam tak faham rezeki Allah nak bagi.

    Kalau dah rezeki baby Che Ta tu, memang dia akan dapat la. Tak kisah la melalui tajaan ke, mak bapak dia kuarkan duit sendiri ke, orang bagi ke. Masalahnya tak faham konsep rezeki anak tu. Mulalah mencari segala macam alasan nak bantai KPJ tak patut taja orang kayalah, KPJ patut bagi dekat orang yang memerlukan lah, Che Ta patut tolak lah, Che Ta tu tak malulah. Seriously, tapi konon pandai sangat agama. Konsep rezeki pun tak faham macam ni kata orang Islam? Lawak lawak.

    Aku ni takde lah suka sangat Che Ta ni tapi ntah-ntah dia ni punya being grateful to God tu lebih tinggi dari orang yang kejenye mengutuk orang je and asyik nak komplen pasal hidup sendiri. Rezeki dia weyh. Biaq pi laahhh.

    0

    0
  70. MANLAMBONG says:

    MASA BERKHAWIN DI TAJA===== KAHWIN FREE
    MASA NAK BERSALIN PUN DITAJA ===== BERSALIN FREE
    ENTAH2 MASA BERCERAI NANTI ADA DAPAT TAK TAJAAN ???????

    0

    0
  71. massa says:

    as’salamualaikum. saya bukanlah ada rasa dengki dalam hati saya dengan apa yang ditawarkan kepada Che Ta tu, tapi saya mohonlah kepada penaja fikir2kan lah kepada yang memerlukan. saya percaya ada keluarga dari kalangan yang kurang mampu kat M’sia memerlukan bantuan. saya selalu menonton rancangan program “BERSAMA MU” saya dengan rendah hati memohon kpd pihak Tuan untuk menonton sendiri bertapa sedih dan pilu hati meliat kedaifan & kesengaraan hidup orang2 ini. Orang sperti inilah yang sangat2 memerlukan bantuan dari pihak tuan, tak ada kesan kah dihati pihak tuan pengharapan dan keperluan orang2 seperti mereka ini? saya tahu itu semua hak tuan2 semua tapi tak nak kah tuan2 menanam benih di dunia ini dan menuainya diakhirat nanti? FIKIR2KAN LAH SEBELUM MENCURAH GARAM KELAUT.

    0

    0
  72. artist tajaan - murahnya says:

    saya sokong. che ta sepatutnya malu dan memberi cadangan membina kepada hospital utk sponsor org yg tak berkeupayaan, yang mana boleh disensasikan oleh pihak media..bukan terhegeh2 ambil kesempatan tajaan penaja..rasa malu dah tak ada agaknya..

    0

    0
  73. chenta says:

    Dah2 la tu.. xyah nk pertikaikn sgt rezeki org lain dpt.. smpi sudah kita tak kemana.. skrg hari die.. hari kita pula mungkin ada.. mungkin xde..
    ape2 pon beli brg2 baby kat london tuh sebenarnye lg murah dr kt msia… :D

    0

    0
    • zzz says:

      Tang mana murahnya?sembang sape pun boleh sembang.kalau beli kat butik xde makna murahnya.die bukan gi sana beli wholesale pun.rezeki die mmg rezeki die.orang pertikai keputusan KPJ.

      0

      0
  74. zura says:

    rezeki jgn ditolak che ta.. tpi boleh dikongsi dgn yg btol2 memerlukan. harap faham…

    0

    0
  75. Aryana says:

    Wrong choice of dress btw, Rozita. Dah nampak macam pasu bunga selambak gitu.. Ada byk lagi maternity dress yg classy & fabulous tapi….oh lupa, che ta mmg takde taste sgt dlm berfesyen…a bit kampungan compared to other female celebs.

    0

    0
  76. umieez says:

    betul la…. buat la dengan ikhlas… jgn nk nama semata2.. hilang integriti KPJ la… nampak sangat!!!

    0

    0
  77. I read i review says:

    kahwin dapat sponsor,beranak dapat sponsor…apa org kata ” alhamdulillah,rezeki dia ” tapi musykil gak , kalo dah asyik kena sponsor Make me think… Hubby dia x de keje ke atau x de duit???think about it,often kita dengar che tah je yg belanja2 lebih2 buat keluarga die!

    0

    0
  78. zzz says:

    Media Malaysia macam ni la..artis karya seni setakat belakon ala kadar tak sehebat mana. Popular je lebih. Artis yang karya hebat2 stay hidden je. Tak di angkat pun. Aku tngok artis yang beria mcm ni bila popular sikit mula besar kepala. Pantang peminat tegur sikit bukan main lagi marah peminat. Padahal karya sampah belaka.

    0

    0
  79. nek ta gedik says:

    So why not che ta plak taja adik yg sakit tu…

    0

    0