Written by Bella | February 11th, 2015

Susulan daripada kes dimana Azad Jasmin dan Eira Syazira yang mendakwa hampir 1000 orang dibawahnya tidak mendapat pulangan yang setimpal dan dijanjikan oleh Rania Marketing, kini syarikat MLM tersebut telah tampil menjawab segala pertuduhan serta persoalan menerusi sebuah sidang akhbar khas.

Mohd Hisham yang merupakan duta Rania Marketing mendakwa Datin Muniroh Shuhaimy dan suami tidak pernah menuduh bahawa Azad Jasmin menggelapkan atau melarikan wang orang bawahannya seperti mana didakwa media.

Ini semua salah faham, Datuk tak pernah mengatakan dalam mana-mana media bahawa dia menuduh Azad dan Eira Syazira menggelapkan atau mengambil sejumlah wang yg dinyatakan.

Datuk hanya cakap mereka berdua mencapai pendapatan terkumpul hampir 200k semasa menjadi pengedar Rania sejak Mei 2014 sehingga sekarang.

Keputusan Azad Jasmin dan Eira Syazira untuk menarik diri daripada syarikat tersebut turut menjejaskan “roadshow” yang sudah lama dirancang.

Pihak Rania Marketing juga meminta agar pasangan selebriti itu untuk hadir ke pejabat bersama 1000 individu yang didakwa tidak mendapat bayaran yang dijanjikan agar permasalahan ini dapat diselesaikan secara baik.

Mohon rangkaian Azad boleh beritahu apa masalah sebenar, siapa yang tak dapat pulangan. Dalam Utusan cakap sehingga 1000 orang. Bagi saya ini kekeliruan, 1000 orang boleh datang pejabat buat semakan.

Tempoh selama 14 hari telah diberikan kepada Azad Jasmin dan Eira Syazira untuk membetulkan keadaan.

Apabila perniagaan yang mempunyai unsur MLM memang sukar untuk kita kekalkan momentum yang baik dan pasti akan wujud permasalahan. Mungkin kali pertama kita akan merasa teruja menerima pulangan yang tinggi, akan tetapi jangan mudah terpengaruh. Harapnya mereka yang menyertai Azad Jasmin dan Eira Syazira terbela nasibnya.

27 responses to Rania Marketing Dakwa Azad Jasmin Dan Eira Syazira Dapat Pulangan RM200,000

  1. aku says:

    aku syak dah dulu mula2 azad join n teruja nk bli krta lgi… aku dh thu mlm ni xkmana. sbb mlm ni itulh kerjanya…. rugikn org yg kt bwh2.

    0

    0
  2. Kiah Propa says:

    Apa nak jadi dengan melayu kita nih…kata nak tolong melayu tapi bangsa sendiri yang binasa kan melayu. Aku tumpang sedih dan tak dapat bayangkan org bawah die yang da join benda nih…Ada jugak org percaya MLM ni lagi walaupun da byk cite kua pasal penipuaan skim cepat kaya..Duit tak kan datang bergolek, usaha dari bawah..len la lahir2 terus da jadi anak Raja, memang la tiap malam tak yah risau duit dtg dri mana, ye tak? =)

    0

    0
    • akupulaknakcakap says:

      Saya terpanggil utk bersuara ttg kes ini..saya juga adalah ahli di dlm mlm Rania Marketing….dan saya juga telah mengambil pakej yg paling besar berjumlah rm3900..saya tiada masalah dlm mendapatkan bonus dlm biz ni….sy mempunyai leader yg sgt bertanggungjwab dan sentiasa membantu ahli2 dibwh rangkaiannya….sy mengalu2kan anda yg mengata mcm2 biz Rania ini utk bersama menyertai biz ni…baru anda tau siapa yg benar siapa yg salah….jgnlah kerana dua org ini artis maka anda semua percaya bulat2 dakwaan mereka…..terima kasih kpd 2 artis ini kerana telah menjadikan RANIA MARKETING dikenali seluruh Malaysia dan ahli juga semakin bertambah ramai setelah mengetahui pelan pemasaran yg sgt bagus.

      0

      0
  3. fds says:

    RM25,000 sebulan. patut x agak2 angkat ducati.
    tp 8 bulan je dpt gaji.. pastu idup kucar kacir
    org bawah carik
    org kiri kanan putus kawan sbb x dpt modal
    ducati yg beli x tau nk byr installment mcm mne
    shouldnt have invove in the first place

    0

    0
  4. ... says:

    dah dapat pulangan 200K cabut lah ..kekekeke.. pastu claim kena tipu . apa kata 200k tu bahagi2 kan dekat 1000 org bawah tu.. baru la fair and square .

    0

    0
  5. akuyangkomenkauyangpanas says:

    NASIHAT KEPADA MEREKA BERDUA. BUKAN SENANG NAK SENANG. DAN BUKAN SUSAH NAK SUSAH. WASSALAM :)

    0

    0
  6. seri_101@yahoo.com says:

    sebelum nie cakap lain pas pihak 1 lg wat kenyataan, dtg lak wakil dia cakap lain lak..nk salahkan media lak..kan ke biasanye media ada wat rakaman suara semasa temubual so apakata suruh wakil media tampil dngn rakaman t’sebut???? xpun tggu naik mahkamah je la….bole gak rkyat M’sia tengok drama p’cuma beserta pendedahan bukti2 yg ada……

    0

    0
  7. Ina Aniaya says:

    Laki bini ni buat benda lain pulak… hari tu datang KK habis diajaknya orang Sabah buat bisnes skim duit dia. Yang hairan, ada pula terpedaya. Apa nak jadi la laki bini ni. Dah tu buruk burukkan bisnes lama dia yang dah colect dekat rm200ribu

    0

    0
  8. Man Kapchai says:

    Ducati ? Beli? Laaa awal awal dah kencing dan tipu orang. Ducati tu Dato Pengasas tu punya.. dia pinjam sebab tak ada kereta. Agaknya nak mintak kereta tak dapat pinjam tu yang sebab jadi haru lagu ni. Ducati pun dah pulangkan… haru sungguh laaa

    0

    0
  9. Pemerhati says:

    Kebanyakkan bos/org2 atas MLM ni cina,saya bukan racist tpi memang kebanyakkan mcm tu..sya pernah terkena 2 kali dengan kawan sendiri kononnya family ada buat kenduri doa selamat dekat hotel, last2 MLM…siap bawa pergi tengok produk kejadah apa tah…sampai paksa ajak saya pergi buat pinjaman bank RM 30K…katanya lagi banyak kita labur lagi banyak kita dapat…Syukur Alhamdulillah sangat saya tidak terpengaruh, masa tu pula sya demam jdi sya xbrpa ambil peduli sangat yg dorang cakap (masuk telinga kanan keluar telinga kiri)…kesian bila tengok melayu kita yg sanggup membodohkan bangsa sendiri…ada yg sampai buat loan RM 50K :( dari situ sya search dlm internet memang kebanyakkan menyatakan MLM ini hanya mengKayakan org atas dan kita yg bawah ni diperbodohkan…sekian

    0

    0
  10. paola bracho says:

    selagi kita cukup makan pakai, tak payah nak join benda2 meragukan..takpa pelan2 kayuh lama senang la hidup insyaAllah. mmg ada yg cakap MLM boleh untung, tapi yg cerita rugi, kena tipu tu lagi banyak. nasib baik saya seorang yg susah nak bersosial jadi bila org ajak join benda yg kena cari2 org bawahan ni mmg tak lah.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Kalau betul dia orang dapatRM200k kenapa nak berhenti pulak. Banyak tu.

    0

    0
  12. politik says:

    aku join tune excel. takyah pening2 nak buat loan bagai. modal 90 ringgit. cukup untuk shopping lebih siket dari gaji bulan. bukan nak menunjuk kereta mewah. untuk extra income je. niat tu kena la betul. ni nak berlagak je tau.

    0

    0
  13. Diva Ke says:

    MLM ni susah nak tengok konsisten berjaya.
    Tapi mulut si Azad ni boleh tahan carutnya.

    0

    0
  14. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    keling aizad ni mmg jenis muka penipu putar belit…tgk muka keling kau,aku dah agak mmg penipu…

    dasar keling…!

    0

    0
  15. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    rania marketing ni pun mcm keling putar belit…dasar MLM semua scam penipu…kenapa si datin dato tu x dtg PC sendiri? dok bawak org ketiga…

    0

    0
    • Daytona says:

      Ni bukan orang ketiga, dato datin ada jer belakang tu… dato datin malas dah nak cakap. So upline kami ni cakapkan bagi pihak usahawan dan bukan pihak syarikat. Sebab magkuk 2 ekor ni telah menjejaskan org2 bawah yang baru nak mula jual kecil kecilan.

      0

      0
  16. Shaklee menang award Best MLM! bermodalkan hanya RM 65 sahaja. Tak yah risau, sistem paling adil. Hanya dengan berkongsikan kebaikan sahaja.

    0

    0
  17. dllegend says:

    Kecian jd melayu ni. Nk hdp sng, tp tknk usaha.. dh bthun2 bnda ni tjadi, msih lg nk pcaya. Takda faedahnya MLM ni, penipu je tu. Kerja, cri duit sendiri, usaha. Lain r MLM, maharaja lwk mega, mmg bbaloi join.. hmmm

    0

    0