Written by serenity | October 28th, 2011

Gempak je tajuk tu kan? Tapi korang patut tahu kadang-kadang kami hanya nak menduga reaksi korang. Kami sendiri memang tak percaya, tapi ada sesetengah orang akan percaya. Ya, cerita ni dah hangat sejak Allahyarham Dato’ Ahmad Jais meninggal dunia. Yang jadi hangatnya ialah kerana Uncle Seekers telah membuat ramalan kira-kira sebulan sebelum itu yang seniman terkenal itu akan meninggal dunia di blog beliau.

Bukan itu saja, antara yang diramalkan oleh Uncle Seekers juga termasuk beberapa selebriti lain dan orang-orang penting dalam negara. Kami ada juga curiga sama ada ini perkara yang benar diramalkan atau auta saja. Tapi takkan beliau begitu berani ya tak? Antara yang diramalkan ialah Anuar Zain yang tidak akan berkahwin sampai bila-bila, Juliana Evans yang akan berkahwin dengan orang ternama, Lisa Surihani dan Yusry KRU yang tidak akan berkahwin dan ramai lagi. Kalau korang rajin dan curiga, bolehlah membacanya. Bagi kami, sekadar masuk ikut mata keluar telinga kiri dan kanan saja.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

144 responses to Ramalan Mimpi Uncle Seekers: Suratan Atau Kebetulan?

  1. saya ok jer! says:

    yela tu uncle. heee

    0

    0
    • ko 1st says:

      tahniah ko 1st

      0

      0
      • saya ok jer! says:

        thanks. hehe

        0

        0
        • Permata says:

          Aku harap bagi siapa yang dah terbaca artikel uncle ni, korang kena kuatkan hati. Jangan nanti bila terjadi mende tu betul2, hati korang terdetik, eh betulla uncle seekers tu. jangan jadikan ramalan uncle tu sebagai sandaran even untuk berfikir walau sekejap pun. Lindungi diri kita semua dari syirik kecil atau syirik besar kawan-kawan. Kalau terdetik sedikit pun rasa percaya tu SALAH DAN HARAM. Harap semua amik port apa yg aku ckp ni, ingatan utk semua dan aku sendiri.

          0

          0
        • hana says:

          thumbs up. u’re so right.
          semua adalah ketentuan Allah SWT.
          apa yang terjadi adalah kehendakNya.

          0

          0
        • calculator says:

          meh sini aku buat ramalan plak…pasal aku senirik..aku tau bila aku nak mati…2 perkara ja..kalo aku tak mati malam..aku mati siang…hahahaha boleh ramalan cam gitu??? hahahaha…kes budak uncle ne boleh bawak murtad oi..percaya bukan2 nauzubillah…

          0

          0
        • hamba allah says:

          yallah! apa yang terjadi ini? bawa lah berastagafah.. lain sangat lah bunyi uncleseekers ini.. ya allah! taubatkan lah dia kepada jalan yg benar&semoga tidak ada sesiapa yg menjadi pengikutnya.. i read his blog, he mentioned abt “sembahyang, tikar sembahyang and stuff” we all dnt knw, apa maksud sebaliknya, adakah dia ni betul2 menyembah allah atau lain? NAUZUBILAH! bertaubatlah ekau !!

          0

          0
      • jawatengik says:

        ko pakai setan mne uncle smpai boleh tgk masa depan? hebat btol setan peliharaan kau……

        0

        0
      • hahaha says:

        jgnlah percaya dgn org bodoh cm nie..

        0

        0
    • ko 1st says:

      tahniah ko 1st!!

      0

      0
    • ket says:

      KHURAFAT !!

      0

      0
    • nara.iklan.utk.seekers says:

      makin byk pengunjung website uncle tuh sbb nara tlg iklankan. tahniah la korg dua..

      0

      0
    • Cik Jemah says:

      sape percaya kat die ni mengenai ramalan kematian seseorg,boleh terpesong akidah..

      Beware umat Islam,nk bergosip pn bergosip jgk..tp kne tahu yg mana btol dan salah..

      die bukan sape2 nk buat ramalan mcm ni..

      yg ramalan kawen x kawen tu bkn hak die nk ramalkan..

      jodoh,ajal,maut kat tangan Allah

      0

      0
      • Lagubestbest says:

        La.. ramalan orang meninggal dunia. Ak pun boleh, aim orang tua2, cakap orang tu akan meninggal. Lagipun, semua orang meninggal kan? ke ada yang takkan meninggal?

        0

        0
    • Lulu says:

      He’s not uncle seekers but ATTENTION SEEKERS.
      Kesian.

      0

      0
    • hensem says:

      saje carik publisiti ni..bodoh punye olang

      0

      0
  2. 2nd says:

    guna jin dan syaitan yg mencuri berita dr langit…

    0

    0
    • AKU says:

      Jin n syaitan dah x boleh dah curi berita dari langit…dulu ya la sebelum turun ayat kursi…la ni x bole dah aihh…akan terbakar kalo depa naik jugak…tp ramalan2 adalah “HARAM”..

      0

      0
    • anabobo says:

      jodoh, ajal, rezeki ni semua kt tgn Allah.jgn pndai2la pkcik ooiii!

      0

      0
  3. toblerone says:

    sama lah..

    0

    0
  4. aduyaii says:

    uncle “Pee”lers..

    0

    0
  5. oney says:

    dia neh saiko lor!

    0

    0
  6. RIMAS says:

    Dia ni da terpesong! Dia sendiri ada bela bendalah tu.. agak2 nak masuk golongan syirik/munafik.. korg join la dia.. :P

    0

    0
  7. frinses says:

    xabis2 dia ni ngan crita pelik…panggey dato fadzilah kamsah lg bru tau…

    0

    0
  8. maula says:

    perkara macam ni tak perlu nak diperbesarkan.nanti boleh merosakkan akidah orang yg lemah imannya.n lagi satu boleh menyebabkan riak dan besar diri pula pada uncle seekers ni

    0

    0
  9. Abg says:

    Ini uncle manyak kuat ‘kencing’ maaa .. AUTA sokmo ! .. maybe saki baki pngikut kerajaan langit .. HAHAHAHA

    0

    0
  10. meeradriana says:

    jgn nk melawan kuasa Allah boleh x??

    0

    0
  11. aunty seekar says:

    lantak ko lah uncle..nak mimpi apa pun…

    kalau sama tu maknanya kebetulan..

    jgn pecaya sgt….sekadar amik tau sudah..

    uncle seekers tolonglah mimpikan NARA lak..tgk bini dia ada berapa nanti..hhehehheheh

    0

    0
  12. wkwkkwkwkkw says:

    kita ada yang “SATU”..knapa nk percaya pd uncle psiko nih.

    0

    0
  13. seeking attention says:

    aku tengok gambar dia je dah nak tercirit rasanya.jauh sekali nak percaya ramalan karut dia.ko diam2 sudahlah uncle seekers seeking attention!

    0

    0
    • RedRuby says:

      Blog Uncle Auta nie memang meloyakan…dengan ramalan ntah hape2..dengan kisah ‘cinta tak kesampaian’ dia..kisah ‘kehebatan’ dia yang kunun2 tuh…
      Try la bukak blog tuh..x payah bace pun takper..tgk je pun confirm muntah hijau..!

      0

      0
  14. hazwan says:

    seram plak bile bace

    0

    0
  15. hahaha says:

    sy bermimpi uncle dilanggar lori tahi.. koma dan meninggal selewat2 nya akhir tahun ini… ini adalah mimpi semata2 (ayat poyo uncle… haqqtuuihhh)

    0

    0
    • bujang says:

      Aku pulak mimpi segala hantu2 didalam dunia ni sedang menuju rumah dia…nak tinggal dengan uncle seeker sebab dia menternak hantu.

      0

      0
  16. ed shokolath says:

    alamak… dengar boleh la.. caye tu…. susah ckit.. mungkin ape yang terjadi tu kebetulan je kot.. lagipon hnya Allah S.W.T yang Maha Mengetahui

    0

    0
  17. Gerrard's Sister says:

    cari publisiti la mamat ni….terdesak sgt ke? org islam ke dia ni? jadi tukang tilik bagai…

    0

    0
  18. xsuka pkcik tua ni…perasan lebih..

    0

    0
  19. Marian Ribena says:

    uncle ni nak saiko je lebih.. blog dia tu mcm nk memalukan diri sendiri je. sampai dalam bilik pn nk cerita kt org.. mmng la tu blog dia dan tu hak dia nk menulis, tp semua org boleh baca apa yg dia tulis tu. tak tahu malu la dia ni.

    0

    0
  20. bluekkkkk says:

    nara oh nara..buat apa la perbesarkan hal yg mengarut ni..buat apa nak war-warkan benda yg tak elok macam ni..entry you boleh menyebabkan ramai yg membuka dan membaca blog mengarut tu..please la nara..delete!!

    0

    0
  21. cik ramalan says:

    ramalan saya yang uncle seeker meninggal tak lama lagi .. ok tak ??

    0

    0
  22. ana lulu says:

    terer tol.. taw ms hadapan org… agk2 uncle taw ke masa depan dia.. huhuhuhu

    0

    0
  23. Aku Pun Perempuan says:

    Ada mata PANDANG, ada telinge DENGAR, ada mulut DIAM, ada akai lu PIKIR lah sindri…….

    0

    0
  24. chempaka says:

    uncle nie sape? hebat tul leh ramal2 nasib org. hanya Allah shj yg Maha Mengetahui…

    0

    0
  25. casey says:

    org yg iman kuat, die hanya percaya pd ALLAH SWT…para ulama yg menhambakan dirinya pd MAHA ESA pun xkn berkata mcm tu…inikan pula manusia yg….hmm….

    0

    0
  26. dingdong says:

    perlu ker???die sudah ting tong!!!!

    0

    0
  27. miss winchester says:

    sape die nak ramal mase depan??
    mase yg akn dtg 2 kn rahsie Allah..so klo ramalan die t’kene 2 means kebetulan..jgn smp jatuh syirik sdh..

    0

    0
  28. babycomel says:

    meramal pun dah haram..jadi uncle seekers for attennnnnnnnnn!!!!tionnn!!! nie tak perlu la kite nak caye ke ape..kalau dia betul2 mempelajari dan faham islam tu ape..dia takkan keluarkan ramalan sedemikian..

    ape yg dia cuba tunjukkan??

    0

    0
  29. lobak... says:

    dia nie memang gila glamor….bodoh la kalau percaya…

    0

    0
  30. jade says:

    aku tampar jugak karang!

    0

    0
  31. Norma Jean says:

    Dia ni siapa? Manusia biasa saja kan? Jadi dia siapa nak ramal-ramal masa depan orang? Apa kuasa dia? Adakah dia terlalu berkuasa sampai boleh pusingkan matahari terbit dari sebelah barat dan terbenam di sebelah timur?

    Sebagai orang Islam, kita ada Allah SWT. Segala ketentuan adalah kehendak-Nya. Hanya Allah saja yang Maha Mengetahui apa saj yang akan berlaku dimasa hadapan.

    Siapa mala’un ni nak ramal-ramal hidup mati orang lain? Saya harap tidak ada siapa-siapa pun yg percaya dgn apa yg dia cakap. Satu sen pun tak boleh pakai. Orang macam ni tak menyumbang apa-apa pun kepada agama, bangsa dan negara. Dia hidup ke, mati ke, takde effect pada sesiapa pun.

    Bang Nara, saya harap tak perlu la nak keluarkan entry macam ni lagi. Kita tak tahu sapa yg baca blog ni dan bagaimana tafsiran mereka. Buatnya ada yang terdetik di hati mereka untuk percaya cerita mala’un ni, selepas dia baca entry ni, Bang Nara pun tanggung dosa sbb tolong sebarkan benda ni.

    Ya, walaupun cerita dia ni pernah keluar kat newspaper, tapi tak perlu la yang lain-lain pun nak tolong hebahkan sama. Boleh memesong akidah orang yang kurang pengetahuan agama.

    Tolong ye Bang Nara, cerita begini tak perlulah keluarkan lagi.

    0

    0
    • Peugeot says:

      betul , cerita ramalan macam ni tak perlu disebarkan kepada umum.Takut jadi mcm Paul the octopus time world cup dulu.ramai (even muslim) yang percaya sbb semua ramalan octopus tu betul. Sebab tu ada yg cakap,even kita sekadar nak berseronok , tak dibenarkan.

      Please take it down,nara.

      0

      0
  32. achik says:

    syirik!!!!
    Nabi pn tak tahu apa yg bakal berlaku..nikan pulak uncle senget ngokngek ni…mereng!!!!!!

    0

    0
    • Zulfaqar says:

      Nabi tahu apa yg bakal berlaku dengan izin Allah…banyak ramalan2 Nabi tentang akhir zaman dah berlaku dan bakal berlaku…Nabi boleh tahu nasib seseorang dengan memegang kepala individu tersebut..seperti Nabi pegang kepala cucu baginda Hasan dan Husin maka Nabi tahu cucu baginda akan dipenggal kepala..ada Ilmu yang Allah Taala kurniakan kepada Rasulullah Saw seorang saja..tidak ada pada makhluk lain termasuk Malaikat…semuanya berlaku dengan wahyu dan izin Allah..ulama berkata alam ini tidak akan wujud jika Rasulullah Saw tidak dicipta, ini berdasarkan firman Allah tidaklah Aku jadikan alam melainkan hanyalah untuk pengabadian kepada Muhammad… masih banyak perkara2 yg Rasulullah tahu tapi tidak diajarkan kepada kita… tapi tidak semua perkara Rasulullah tahu seperti bila berlaku hari kiamat dan nasib seseorang di akhirat kelak.. Wallah Hualam…

      0

      0
      • Peugeot says:

        Sorry,which verse in Quran that says “tidak aku jadikan alam melainkan untuk pengabadian kepada Muhammad SAW” ?

        Kalau betul tertulis, saya takkan pertikai tapi based on my limited knowledge Allah said ” Tidak aku jadikan kamu melainkan untuk menyembah Ku”.Allah created our beloved prophet Muhammad SAW merely to convey the revealed knowledge from Him.

        0

        0
        • Zulfaqar says:

          saya mohon maaf disebabkan kesilapan saya saudara/saudari telah tersalah tafsir…ayat yang berbunyi tidak aku jadikan alam melainkan untuk pengabadian kepada Muhammad SAW adalah melalui hadith dan riwayat para sahabat dan para ulama…saya ada belajar sedikit ilmu tentang penciptaan Nur Muhammad Saw…di dalam ilmu ini diceritakan bahawa makhluk pertama yg diciptakan Allah Taala adalah Nur Rasulullah Saw..Nur Muhammad dicipta terlebih dahulu sebelum terciptanya alam ini..kerana itu Muhammad Saw digelar Nabi terawal dan terakhir…ketika Nabi Adam As diusir keluar dari syurga dan turun ke bumi baginda bertaubat dengan bertawassul atas nama Muhammad Saw…maka diampunkan Adam As dengan bersyafaatkan Muhammad Saw…walau bagaimanapun yg Maha Berkuasa hanyalah Allah Taala..segala perkara yg terjadi hanyalah dengan izin Allah saya kurang arif dan bukanlah orang yg ahli untuk menerangkan sepenuhnya kepada saudara/saudari tentang isu ini…jika saudara/saudari ingin tahu dgn lebih lanjut adalah lebih baik saudara/saudari melayari link yg saya berikan….saya mohon maaf di atas kejahilan saya telah menyebabkan kalian semua tersalah tafsir… Nur Muhammad Menurut Al-Quran & Hadits
          sumber : http://salafytobat.wordpress.com/2009/02/15/nur-muhammad-menurut-al-quran-hadits/

          0

          0
        • Peugeot says:

          Saya pun mohon maaf kalau tersalah bahasa tapi harap lepas ni kita semua hati2 bila ia melibatkan Firman Allah SWT :)

          0

          0
  33. redcarpet says:

    PODAH la uncle seekers!!! sje cri publisiti murahan.

    0

    0
  34. AuntieSidekick says:

    pikir logik jer…
    1.Arwah Ahmad jais sebulan lepas dah sakit , ikut faktor umur dan penyakit boleh agak2 bila dia nak pergi.
    2. Anuar zain ada orang cakap dia ni G**, mungkin unclee seeker ni tau status dia atau pernah sembang2 dengan Anuar zain yg cakap tak mau kawen sampai bila2…
    3. Lisa – yusry sebenarnya tak nampa langsung chemistry diaorang tambahan pula jarak umur yg sangt jauh mcm tak der jodoh..tambahan dua-dua jenis kuat kerja.

    (benda ni main agak-agak logik jeww pun boleh takpayah menilik2 uncle..auta lebey)

    Agak-agak logik untuk uncle seeker
    1. kena saman kat mahkamah
    2. ustaz/ahli agama akan kutuk/nasihat dia nih dalam halaqah
    3. tengok muka dia yg tadak cahaya keimnanan langsung agak2 la mati nanti dia mcm mana??? mari kita agak-agak sama-sama…….

    0

    0
    • diana says:

      UNCLE SEEKER = PUBLICITY SEEKER….. dia ni nk femes tp gune pendekatan mcm nie.. kesian2. Dia ingat dia akn nampak HEBAT bile dia buat entri mcm dlm blog dia tu tp dia sbnrnye tak tahu, bila dia buat mcm tu lagiiii la org kata dia tu VUDUS… Tak gitu?

      0

      0
  35. yeah says:

    maaf***

    tah ckup amal ke x mamat ni nk ramal3 mase depan org.. kalau btl pndai ramal, xde nyer mamat ni se’kutuk’ skrg ni.. dh jd kaya raya oo senang lenang dah sbb b4 ramal org bter ramal diri sendiri dlu kan !!

    kesimpulan : terserlah kebodohan uncle seekers bangang ni !!

    0

    0
  36. ikin says:

    kalo dato ahmad jais tu ramai dah agak , pasal dia memang dah sakit lama dan dah tua. tak yah ler nak nunjuk terror

    0

    0
  37. no name says:

    npa tak ramal 4d yg kuar utk diri sendirik..hahahahahahahahaahahhahahaha….cebok rmal nasib org..

    0

    0
  38. mulut capoi says:

    Allah maha mengetahui sama ada dilangit dan dibumi. Olih itu kita jangan menyekutukan Allah…..dosa besar.

    PERKARA2 YG. MANUSIA TIDAK TAHU.

    -REZEKINYA.
    -JODOH.
    -AJAL/ MAUT.
    -TANAH KUBUR
    Semuanya itu hanya dia (ALLAH) yang ketahui.
    Ramalan2 x tepat— sesiapa pun akan mati, mati hanya sekali.

    Rezeki jika rajin berusaha, insyaAllah akan diperolehi.Jika kat mulut pun keluar jugak.

    Jodoh- jiika ada depan mata pun jika bukan jodoh x ada jugak, ada saja halangannya eg. kematian.

    Maut- bila tiba masa x dapat dielak….hang masuklah dalam peti besi pun malaikat maut tetap mencabut nyawa.
    Banyak duit macam mana pun nyawa x bolih dibeli dan dicipta….tidakkah engkau tahu itu kekuasaan Allah, hanya manusia masih x memikirkannya

    Tanah kubur- jika dah tempah kubur di sesuatu tempat jika ditakdirkan mati eg. hilang dilaut, hangus terbakar jasad x dapat dikesan, jasad dibaham binatang buas..

    Banyak lagi x perlu dihuraikan disini, sebagai org. Islam kita patut megetahuinya, x tahu belajar dan bertanya pada yg. tahu.
    Banyak buku2 ugama dan kitab2 bacalah…..
    Hadirkan diri dengan majlis2 ugama supaya pegangan ugama x goyah atau keliru.

    MERAMAL DAN BERTENUNG NASIB ADALAH DOSA2 BESAR , adalah perbuatan syirik.
    Mennyekutukan Allah.

    0

    0
  39. dna_mel says:

    UNCLE SEEKER NE DAH JADI GILA GLAMOR PULAK. TAK SUDAH2 CRTA DIA… DULU KES DIA DGN X PERMAISURI AISYAH. NE CRTA NE PULAK. TAPI SEMUA BOHONG BELAKA. DIA BUKAN TUHAN UTK TENTUKAN HIDUP DAN MATI SESEORANG MANUSIA TU.

    0

    0
  40. NIK says:

    banyak tol dia mimpi… mimpi tuk orng2 ternama n orng kaya2 jer…

    mcm2 tol,,, nak menipu pun pada2 le,,,

    0

    0
  41. luvlavender says:

    mirror2 on the wall..siapakah pengomen yg paling cantik dlm BN ni.hehheheheeeeee

    0

    0
  42. lia says:

    PERCAYA PD ALLAH S.W.T..Hanya Dia la yg Mengetahui segalanya..

    0

    0
  43. bujang says:

    Dia nak buat duitlah tu….nnt. adalah jerung2 kut pi jumpak dia.

    0

    0
  44. uncle seek and destroy says:

    dia ni memang dah bebal..kalau jumpa lempang jer laju² kat tengkok dia..hakkkk tuihhhh

    0

    0
  45. entah lerrr says:

    kenapa dia sibuk nk meramal org lain??? ramal diri sendrik plak aku nk tgk..asik ramal org jer..tilik nasib blh memesongkan akidah kiter..kaki kencing tolll

    0

    0
  46. zuar says:

    macam ape je dia ni..semua tu nk jadi popular je..apa yg terjadi cuma kebetulan.hanya Allah je yang tau apa yg akan berlaku di masa depan

    0

    0
  47. B says:

    ape da…disebabkan benda2 ramalan manusia nie la yg org selalu tertipu n terpesong…bawak mengucapla…

    0

    0
  48. alinlin says:

    Ko ingat ko Tuhan ke? Jodoh ajal maut semua kat tangan Allah. Ko sape? Ko Tuhan? Boleh blahhh.

    0

    0
  49. rarira says:

    memorynye tak berkembang
    takat 2 jela ilmunye
    dia pun ALLAH yang ciptakan
    ini kan pulak nak ramal nasib orang
    kelakar lah uncle seekers ni

    0

    0
  50. Reena says:

    Asek mimpi pasal org len jer..diri sendiri bila lak..kalo hebat sgt leh ala2 mimpi/meramal nasib org len, lebih baik ramal pasal diri sendiri..diri sendiri gak yg untung..

    0

    0
  51. neza79 says:

    ini lah mahluk … yg hanya menggunakan wajah, sifat dan nama manusia…. tetapi sebenarnya mahluk “uncle seekers” ini adalah penyokong2 mahluk yg dijadikan daripada ‘api’.. kesian mahluk yg tercipta sebegini… tiada hala tuju hidup… selain merosakan aqidah manusia…

    0

    0
  52. mak bomoh says:

    saya rasa ramalan Uncle Seekers ni sekadar carik publisiti…

    0

    0
  53. pak hang rambo says:

    cautut lebih org tua ni.

    0

    0
  54. Bro 10 Inci says:

    adoi uncle Seekers dh jadi uncle Kencing pulak… dh la citer Penunggu Istana tuh pon kencing… skrg nk kencing psl ramalan lu pulak??? lu nk kencing kaki kencing ea??
    lg satu, nape mimpi tok selebriti/org ternama jek?? nk carik publisiti??? lu cuba mimpi suma rakyat msia nih tgk mcm mana??? blah la lu Uncle Kencing…

    0

    0
  55. tumpang sekaki says:

    aku ramal uncle nak mati x lama lg..sbb tu buang tebiat..kuang.kuang.kuang.

    0

    0
  56. seekers suckers says:

    Adooooiiiiiaaaiiii……nyeee…pooonnnn…..!!! kesian aku dengan kau nie uncle….bang nara..jangan la kuarkan cite2 poyo cam nie…MENYAMPAH LAAA!!!!…. nanti si pakcik nie lagi suke..ade org ambik kesah cerita **** die nie….

    p/s : hope x de org yg percaya cakap2 si pakcik nie..percaya pun dah kira syirik tau..hanya Allah aje yg MAHA MENGETAHUI…..

    0

    0
  57. sekadar di pinggiran says:

    seperti yg kita tahu:

    Mukjizat- perkara luar biasa yg dianugerahkan kepada para rasul dan nabi oleh ALLAH SWT untuk membuktikan kerasulan dan keesaan-NYA

    keramat- perkara luar biasa yg dianugerahkan kepada wali2 yg beriman dan beramal soleh oleh ALLAH SWT
    utk membuktikan kewaliannya.

    SIHIR- perkara luar biasa yg di anugerahkan oleh ALLAH SWT kepada org2 kafir dan sekutunya utk menambah kesesatan ke atas org2 yg tidak beriman kepadaNYA.

    kesimpulannya jgn lah jadi org yg tidak beriman.amin

    0

    0
  58. Bee says:

    saye suggest bende ni tak patut di besar2kan lagi. tak pyh nak repost2 pasal uncle ni. if tak kuat iman , takut terpesong bile bace blog die.

    0

    0
  59. ashley says:

    apa la kene UNCLE de UNGKA ni..nk ganti paul sotong ke?
    kalo ye boleh meramal, apa kate ramal dulu NASIB SENDIRI, APA BAKAL BERLAKU kat diri sendiri, APA MUSIBAH yang BAKAL dialami sendiri. bukan meramal nasib orang or minta mimpi tentang nasib orang lain..
    lagi 1, ramalan ko cukup sempurna siap tahu masa, bila, mcmmana bentuknya n setiap perkara disebaliknya..
    mmg boleh memesongkan akidah orang n boleh membuat satu FITNAH ke atas org2 berkaitan n HURU HARA. sbb tu kita x dibenarkan meramal nasib..mcm ni la!
    aq x sabo tggu tindakan pihak2 berkaitan ttg isu ni..ko mmg dah melampau..publisiti murahan, kontroversi yg jatuhnya SYIRIK n FITNAH..

    0

    0
  60. AM_JEJARI says:

    yg menntukan pe yg kan terjadi kat mse depan hanye ALLAH SWT je…..kite sbgai al.-manusia neh xyah nk sbuk2 nk wat rmln bagai………ak engat LAKI neh da xbtol neh…yg sal Dato Ahmad Jais tuh nye kbetolan jew……BERTAUBATLAH WEHHH…..

    0

    0
  61. Rick Rude says:

    Unkle, gua nak nanti lu mimpi agak-agak Mencister Utd tu menang liga lagi tak season ni.

    0

    0
  62. cik cah says:

    sy tumpang lalu..

    0

    0
    • bujang says:

      Lalulah Cik Cah…jangan melepas pulak sambil lalu..
      jeling2 x apa, jangan pandang2 atau jangan pegang2….jadilah org. yg. beriman….gurau ajeee…..

      0

      0
  63. Bole percaya ke x nie..kita tunggu dan lihat je..tapi confuse la kan..bole percaya ke nie??adeke manusia yang boleh tau ape yg akan terjadi?
    http://amoibeautiful.blogspot.com

    0

    0
  64. uncle seekers bangang lagi bahalol! says:

    weyh setan!! kau ingat kau tuh sapa nak ramal masa depan orang!
    asyik tido je kerja kau! asal tdo mimpi! asal tdo mimpi! banyak tdo,otak pon jadi lembap la bahalol! sapa nak caya mimpi bodoh kau tuh!
    mimpi konon!
    hotak kau! hattuih!!

    0

    0
  65. sang_buragas says:

    Bagi aku, ramalan tu sume 2 ending jek. Kawin or tak, mati ke tak, kawen dgn orang kaya ke tak. Predict a sume game EPL besok. Sure ramai orang menang loteri haha

    0

    0
  66. pale hotak hang says:

    muke pon mcm org xbetol..org tua ni mmg xhabis nk cr kontroversi sampah cmni..dulu kes die ngn balu sultan selangor..skrg cite smph cmni.. kang xpsl2 die mati cm kawan die mse tgh shooting cite seekers ni… muke pon ala2 setan durjana!! p bykkan istghfar ingat tuhan le org tua!!

    0

    0
  67. HoNeY bEe says:

    uncle ni dh lama x femes sbb tula dia buat bende2 suh dia femes balik…

    0

    0
  68. beta draconis says:

    Ramalan Ku Benar Belaka

    Artist: Umbrella
    Hingga ke saat ini
    Berbagai persoalan
    Tak henti melanda
    Buntu… ku memikirkannya

    Kau memilih diri ku
    Di atas dasar apa
    Apakah kerna cinta
    Atau… pelepas sepi cuma

    Seumpama… dedaunan…
    Yang telah gugur bertaburan
    Membiarkan… ranting dimamah usang

    Apakah semua itu
    Akan terjadi pada ku
    Andainya benar
    Maka tepatlah apa yang diramalkan

    Waktu bersama mu
    Banyak benar kenangan yang kita ciptakan… bersama
    Dan satu darinya… engkau bersyahdu
    Bahawa aku takkan kehilangan mu
    Susah payah kita… semai benih cinta
    Merempuh dugaan akhirnya kau tinggalkan
    Susah payah kita… semai benih cinta
    Merempuh dugaan… akhirnya kau tinggalkan
    Sia-sialah ku bina istana cinta
    Andai insan lain… dihati mu… bertakhta
    Hingga ke saat ini… ku masih terkenangkan
    Saat-saat yang indah… nyata kesudahan aku parah

    0

    0
  69. hantu belaan uncle seeker says:

    yg aku tak tahan tu..semua yang masuk mimpi dia semua org yg pemes2..hhohohoh..Percaya pada ALLAH SWT..

    0

    0
  70. rahman marzuki says:

    KHUSYAIRY!!!!!!!

    0

    0
  71. aku says:

    SALAM BRO NARA… MINTA TOLONG KELUARKAN ENTRY NI SEBELUM LEBIH BANYAK HAMBA ALLAH YANG TERJEBAK DENGAN PERKARA KHURAFAT MACAM NI… INI BOLEH MEROSAKKAN AKIDAH… DALAM X SEDAR SEBENARNYA INI LEBIH BAHAYA DARIPADA KRISTIANISASI… MINTA TOLONG YA… BERSAMA KITA MEMPERBAIKI AKIDAH UMAT KITA.. DAN JANGAN KITA JADI SEBAHAGIAN DARI MEREKA YANG MENYUMBANG KEPADA KEROSAKAN AKIDAH UMAT ISLAM… SEMOGA ALLAH MEMELIHARA KITA SEMUA…

    0

    0
  72. GOSSIP GURL says:

    ntah hape2 la aku nengok pak cik tua ni. dah ler muka mcm hantu2 yg die duk tangkap tu, pastu dah terdesak sgt nak glemer, wat cite mcm2. tak logik langsung la pale otak ko ni. dah jahanam ke!!!!!! phuihhhhh!!!!!!!!!!

    0

    0
  73. 4girl says:

    klu nak ikutkan abad skrng mmng susah nak caya..but sndri mau ingatlh ye…

    0

    0
  74. lattalilattamplom says:

    alahhh Uncle nie mmg gile publisiti…sikit ari kecoh kat blog dia. Dia kata Cik Puan Besar Siti Aishah tu tergila2 kan dia konon….siap boh gamba dia gn CPB Siti Aishah. Konon2 nyer smpai sakit2 Tuanku pasal percintaan nya dgn Uncle dihalang….tak bley blah btol baca blog Uncle perasan bagus nihh…tak caya korg cari la blog dia.

    0

    0
  75. jane says:

    hahaha…dia ni lebih kurang org yg jual batu tah hape2 kat tepi jalan yg konon2nya boleh memberi rezeki yg byk kpd sesiapa yg beli batu tu padahal kalau batu tu bawa rezeki yg byk tentu penjual tu dah kaya tapi masih dok tepi jalan macam peminta sedekah…atau pon macam org yg dok tepi jalan tilik tapak tangan tentukan nasib org tapi takleh tilik tapak tangan sendiri dan masih dok tepi jalan macam peminta sedekah jugak….so uncle sekor ni boleh dok sebelah org jual batu n tilik tapak tangan ni… masuk angin keluar asap…

    0

    0
  76. hana says:

    cari publisiti murahan sangat uolls !!!

    0

    0
  77. taubatlah uncle seekers says:

    salam semua…walaupon saya bukan muslim tp bila baca blog uncle seekers nie..seram smcm jak tgok…seram tu bkn bmksud tkut ngan dia…tp tkut rmai org lain yg terpesong akidah gara2 dia…setahu saya, kwn malay saya pnh bgtau, kaum melayu x leh pcaya bnda2 syirik spt mimpi, zodiak, ramalan msa dpn dsbg. Saya ada byk baca entri ttg ramalan mimpi dia…bila org komen n bgtau psal mimpi mereka, uncle seekers ni x jwb 1 pon. Dia hny reply kmen yg megutuk dia jew. Kalau btullah dia ni pndai buat ramalan mimpi, msti dia bgtau mksud mimpi kan. Satu lagu…..dlm 1 hari tu, byk tul juga si uncle seekers kita nie bermimpi..smpai ada berpart2..mmg sah psiko…ha3…lama2 gila dia nie rasanya….sbb murut ahli psikologi org yg slalu ada gangguan tdur nie ada masalah sbnarnya….hu3….taubat2 lar ye….uncle seekers nie mcm ada terpesong akidah jew aku tgk.

    0

    0
  78. kuku kaki says:

    sebok ramal orang len,cube ramal hidup diri sendri dulula…kalo btul sgt ape ko ramal tu, try ramal dri sndrila.bile agaknye turn ko plak uncle nk KO??kitorg nk prepare kubur ko siap2..hoh

    0

    0
  79. aku benci orang pembohong says:

    ASTAGHFIRULLAH AL AZIM…TOLONG LA JGN PERCAYA,,,,HIDUP DAN MATI NI ALLAH JE YANG TENTUKAN,,,DLAM ALQURAN PON ADE SEBUT,,KITA JGN PERCAYA PADA TILIK NASIB..,,KEPADA UNCLE SEEKERS…CEPAT2 BERTAUBAT,,,,SEBELOM AJALMU SMPAI…

    0

    0
  80. mysara says:

    Teringat kes bekas Permaisuri Agong yg paling muda tu..

    0

    0
  81. unknown says:

    die ni kalau korang nak tau sangap nak glamour…sebab tu la ramal itu ini pulak..aritu pasal Permaisuri Aishah tu..padahal die yang duk gedik2..korang tak payah la nak caya sgt dgn org tua ni..korang lupa betapa bodohnya die masa lawan org cerdik pandai Prof Fadhilah kamsah dulu?…korang lupa betapa bangangnya korang ngadap rancangan seekers konon nak tgk hantu?..hasilnya apa?..balik menampakkan kebodohan dan sangap glamour die..bpe musim ntah rancangan seekers tu…ada penah nampak hantu?…yg ada tu semua ilutrasi dri asap yg dorg hasilkan..bila org cabar pegi higland tower tu tak berani pulak nak pegi…bongok je die ni

    0

    0
  82. pakcik seeker says:

    amboi..sedapnya korang kutuk pakcik..pakcik mmg sangap nk glemer..kurang2 korang dh kenal pakcik..nk jadi penyanyi tak boleh sebab pakcik huduh, muka mcm bangla.. eh, pakcik dapat ramalan pasal pakcik sendiri.. nanti sminggu lagi pakcik akan cirit-birit..masuk spital 3 hari.masa nak balik dr spital tu, pakcik kena langgar ngan lori sampah pastu pakcik tercampak masuk longkang… masa kat dalam longkang tu pakcik kena kencing ngan anjing dan terus meninggal sebab digigit kutu babi..

    0

    0
  83. uya says:

    uncle seekers ni da lame tak kuar…tup2 nak cite die ramal mimpi..haiyo…gile publisiti muraahan tul…cube lah bwk2 bertobat wahai uncle seekers oit!!!

    0

    0
  84. kucing parsi says:

    pakcik pengendap..ce ko teke..azean irdawaty plak mcm mn?kanser dia dah tahap 4..sama2 lah kita berdoa

    0

    0
  85. sedangkan rasululllah pun x boleh nak ramalkan paper hatta selepas sesaat apa yang akan berlaku sebab kita manusia x memiliki anugerah camtu.kalau nak ramal pun cam guna deria ke6 jer cntoh tengok mndung n kita kata ‘hmm,jap lagi ujan la ni’ atau tengok orng bawak kete laju2 n kita kata ‘bawak cam pelesit,kang exiden la kot’ tu jer yg kita mampu ramalkan guna deria ke6.bukan cam dia ni leh lak ramalkan hidup n jodoh orng lain.nak publisiti pun agak2 ler

    0

    0
  86. kiki pemalu says:

    he’s sick… astgahfirullah… agak2 la kalau nak sesat pun sendiri2 laa.. tak payah nak ajak orang lain sama… bawak2 bertaubat la pokcik wehh!!!!

    0

    0
  87. rombau says:

    Sori mencelah sikit.. Sy amat berharap agar Nara ‘gossip ala berhemah’ sikit.. Ramai org bertelagah sesama sendiri (Kebanyakan Melayu-Islam), buat dosa, memfitnah dll. INGAT, isteri anda mengandung… So, jagalah tingkah laku.. PEACE

    0

    0
  88. Sweet31 says:

    Uncle seekers ni cari publisiti murahan… Hantu dia dah abis cari.. Skang cari cerita2 ngarot lak…. Byk sgt tangkap hantu, skang dia dah sikit2 mcm perangai hantu.. Tu semuakan kuase ALLAH… Klu terjd pon hanye kebetulan…

    0

    0
  89. dd says:

    mcm mana dia boleh buat ramalan mcm tu ye.mcm mana dia blh ramal mengenai artis2 lain.dlm mimpi jgk kew?
    first time dgr citer mcm ni.hmmmmm.(terfikir)

    0

    0
  90. Moshi moshi says:

    RAMALAN ORANG DIA TAU!RAMALAN DIA SENDIRI,DIA TAU TAK?

    0

    0
  91. […] 1, 2011 by Ibnu K | 0 comments Kebetulan, saya terbaca entry di blog Beautifulnara berkenaan tulisan di blog Uncle Seekers yang kini giat menulis ramalan mimpinya yang dengar-dengar […]

    0

    0
  92. ang tuhan ka uncle oii…

    0

    0
  93. aponakheran says:

    wahh camni ramai la rakyat mesia kayo rayo…pak uncle seekers ni musti leh ramal nombor 4D kan…dah namonyo ramalan nombor ekor,sure punyelah uncle ni punya ramalan mengena…kah…kah…kah…..kesian btl aku tgk….

    0

    0
    • bujang says:

      Nampaknya kaki2 judi ekor selepas ni akan pi cari dialah…..khurafat….syirik…..
      Drama2 diTV pun banyak kisah2 hantu….tak ada kualiti langsung….

      0

      0
  94. Abcdefghijklmnopqrstuvwxyz says:

    sbnrnya tu bkn mimpi…tp kenyataan sebenar yang dia tau..

    klu mimpi x kan la semua pasal artis…pastu pasal pemimpin negara…

    haishhh uncle seekers ni saja jak “ramalan mimpi” padahal benda tu hal sebenar….

    uda2 la tu buat cerita yg X mendtgkan faedah…x dpt apa2 juga, dapat dosa adalah….bnyk2 la bertaubat uncle seekers…

    0

    0
  95. Uncleseekers says:

    Salam semua, mohon maaf kalau kehadiran saya membuat anda semua kurang senang. Saya telah dimaklumkan oleh para sahabat untuk bertandang kesini untuk menjenguk dan memberi komen dilaman ini.

    Maaf sekali lagi sekiranya kedatangan ini tidak diundang.

    Sejujurnya, ini adalah kali pertama saya menziarah laman ini. Laman ini penuh dengan warna-warni…

    Kesimpulannya, anggaplah semua artikel saya dalam blog selama ini ibarat pelangi sewaktu hujan panas. Cantik tapi tidak tidak memberi sebarang makna.

    Mohon ribuan kemaafan buat kali terakhir sebelum saya menutup mata kerana ziarah saya kesini tiada undangan dan berjanji tidak akan kesini lagi. Hadirnya saya disini kerana semata-mata desakan sahabat-sahabat demi menjaga hati.

    Buat pengelola laman ini, diantara kita ada banyak perbezaan. Rahsia dalam rahsia.

    Satu hari nanti kita pasti bertemu cuma DIA yang menentukan saatnya.

    ‘Janganlah kita mencintai seseorang itu berlebihan ditakuti satu hari nanti akan menjadi musuh kita dan janganlah kita membenci seseorang itu berlebihan ditakuti nanti ianya akan menjadi sahabat kita”. Saidina Ali

    0

    0
  96. Uncle Penipu says:

    pak cik nyanyuk ni penipu..tgk mase crite seeker yg first dlu..dah2 jelas dia nih pembohong..lagi mau percaya ka..org tua ni mmg xtau bab2 hukum Islam ke?..jahil la kao uncle setann.

    0

    0
  97. Only CT (In The World) says:

    Uncle seekers ni khurafat………tolongflah kuatkan hati jgn percaya…..nanti kite pun syirik…….Ya Allah musnahkanlah Uncle Seekers kerana die menggugat akidah umat Islam…..

    0

    0
  98. SchaEspinosa says:

    Macam bodoh je uncle seekers ni, nampak sangat KEJAHILANNNN dia. dia ingat dia sape? hanya manusia yang berpandukan hidup dengan jin dan syaitan yang boleh tau benda2 mcm ni…segala macam la…syirik kan namanya tu, klu kita meramal ataupun mempercayai benda2 yang diramal….astaghfirullahal’azim….

    0

    0
  99. CadburyChips says:

    Segala-galanya ketentuan Allah SWT…

    0

    0
  100. lofar says:

    anuar zain bukan gay ke?mmg la takkan kawen sampai bila2

    0

    0
  101. amyrah says:

    waaaa…sumpah syirik..

    0

    0
  102. Anonymous says:

    si bodoh ni mmg sewel cket

    0

    0