Written by AbangNara | January 23rd, 2014

Seperti biasa, setiap tahun Abang Nara akan menurun di celah-celah Gunung Daik bercabang tiga untuk mendapatkan ilham mengenai keputusan Anugerah Juara Lagu 28. nKali ini banyak dugaan yang terpaksa Abang Nara tempuhi sepanjang penurunan. Namun kekuatan mental tahap Ultraman Taro yang dimiliki oleh diri ini memastikan dugaan tersebut berjaya ditempuhi.

ajl28

Kini ramalan keputusan AJL28 yang akan berlangsung Ahad, 26 Januari sudah berada di tangan Abang Nara. Apa-apa pun, mari kita saksikan senarai 12 lagu yang akan bertanding pada malam tersebut.

1. Penglipurlara = Hazama feat The Penglipurlara
2. Takkan Terpisah = Black
3. Bahagiamu Deritaku = Hafiz
4. Aku Pelat = Salam Musik
5. In Love With You = Noh Salleh feat Aizat Amdan
6. Bosan = Stacy
7. Kalau Aku Kaya = Altimet feat Awi Rafael
8. Hanya Aku = Hyper Act
9. Tanda Tanya = Azlan And The Typewriter
10. Sahabat = Najwa Latif feat Sleeq feat Syamkamarul
11. Ikut Rentakku = Jaclyn Victor
12. Kau Yang Terindah = Alyah
keputusan ajl28Dan ini pula ialah ramalan Abang Nara:-

1. Juara: Bahagiamu Deritaku (Hafiz)
2. Naib Juara: Kau Yang Terindah (Alyah)
3. Tempat Ketiga: Aku Pelat (Salam Musik)
4. Vokal Terbaik:  Takkan Terpisah (Black)
5. Persembahan Terbaik: Kalau Aku Kaya (Altimet feat Awi Rafael)

Amcam ramalan Abang Nara? Ada harapan mengena tak? Abang Nara pasti anda juga ada ramalan tersendiri. Kongsikan di ruangan komen untuk tatapan para pembaca lain. Kita tengok siapa yang kena nanti. Hehehe.

 

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

55 responses to Ramalan Keputusan AJL28 Daripada Abang Nara

  1. shahz says:

    x nak cakap byk.. cuma suka lagu2 seperti di bawah :

    1) takkan terpisah
    2) kau yg terindah
    3) bahagiamu deritaku
    4) hanya aku
    5) kalau aku kaya
    6) ikut rentakku

    sekian..

    0

    0
  2. anak miau says:

    Nara..iklan gmbr kucing ngko tu, kucing tu dh pengsan ke atau tgh sedap2 baring? Kompius aku tgk muka kucing tu

    0

    0
  3. juri AJL says:

    juara : kalau aku kaya atau ikut rentakku…x kan lagu ballad jer yg nak menang

    0

    0
    • Queenzeela says:

      Imbas kmbali juara2 ajl start Dari 90an tak pnh lagu rap atau irama Malaysia juara…juri sbnr yg lbh pndai menilai…dia org sk plh lug yg simple n sdp jerrr…cayolh….

      0

      0
  4. miss gugel says:

    macam mane abg nara agak persembahan terbaik,ultimet yg akan menang?padahal persembahan pun tak tengok lagi

    0

    0
  5. miss gugel says:

    abg nara = man belon

    0

    0
  6. Hazel says:

    Nasib baik Yuna xder.. Hahaha..

    0

    0
  7. akak nari says:

    kau yg terindah x bes la nara oi!
    yg layak masuk top 3:
    -penglipurlara
    -tanda tanya
    -hanya aku
    -kalau aku kaya
    -aku pelat

    lgu lain semua biasa ja…

    0

    0
  8. Mr K says:

    OK….Aku pun tahu dh jangkaannya….
    Aku pun ttp hormati keputusanmu,Nara,walaupun Kau Yang Terindah ttp jdi pilihanku untuk Juara sama dgn pilihanmu seawalnya…..
    Betul jugak,yng Hafiz diramalkan ramai untuk menang AJL lps Awan Nano….LY-B aiduri ni mmglah otai yng tkleh ditandingi trus…
    Aku trime je dgn ikhlas Black menang semula Vokal Terbaik dn Alyah plak dpt Naib Juara…Alhamdulillah kalo ni trjdi dgn ramalan ko yng benar2 blaka….

    0

    0
  9. macam2 says:

    Aku yakin salah satu tempat dimenangi oleh Hyperact -Hanya Aku..cayalah..simple and sedap didengar… Hyperact ni mcm pengganti spider je (relaku pujuk)..

    0

    0
  10. jenab says:

    rasanya hafiz masih juara . tapi vokal tu boleh jadi hafiz dan black, dua2 vokal mantap, tapi tunggu je lah siapa vokal yang paling mantop ! stacy mcm biasa lah, susah nak menang . setakat finalist saja bah .

    0

    0
  11. Mr K says:

    Walau canapun nilah ramalan aku sendiri buat masa skrg ni,walaupun ada 2 senario skrg ni…..
    Ramalan #1
    juara- kau yang terindah
    naib juara – penglipulara
    ketiga – bahagiamu deritaku
    vokal – kau yang terindah
    persembahan – bosan
    atau
    Ramalan #2
    Juara Lagu Ke 28
    ALYAH – KAU YANG TERINDAH
    Naib Juara Lagu Ke 28
    HAFIZ – BAHAGIAMU DERITAKU
    Tempat Ketiga Juara Lagu 28
    BLACK – TAKKAN TERPISAH
    Persembahan Terbaik
    ALTIMET FT. AWI RAFAEL – KALAU AKU KAYA
    Vokal Terbaik
    HAZAMA – PENGLIPUR LARA

    0

    0
  12. mama gangnam says:

    Lagu yg berpotensi utk berada dlm top 3 atau menjadi juara vokal/persembahan terbaik,

    1)Black-Takkan Terpisah
    2)Hyperact-Hanya aku
    3)Hazama-Penglipurlara

    *X minat hafiz & alyah tp diaorg adlh feveret utk AJL kali ni…soo tungguuu!!!
    p/s: aku suka ngn konsep dlm iklan promo AJL….ade kerlasss….hrp2 live aturcaranya pun ok & tidak membosankan….

    0

    0
    • Mr K says:

      ‘Diaorg adlh feveret untuk AJL kali ni’ sebenarnya kedua-dua Alyah dn Hafiz ke????

      0

      0
      • mama gangnam says:

        yup…alyah & hafiz adlh feveret utk AJL kali ni…lagu diaorg ade kekuatan & popular tp pilihan sy ttp yg top 3 tu…

        0

        0
        • Mr K says:

          Dri segi populariti,Hafiz,malah dri segi kekuatan,rasanya Alyah…..
          Walaupun lagu Kau Yang Terindah ni lagu yng dikatakan rip-off bgi lagu Secret Garden ni,ada jugak kekuatan melodi serta juga susunan muzik yng semakin memukau,lirik yng sungguh mendalam maknanya,namun ringkas jerr,diikuti pula dgn kemantapan vokal bliau yng semakin mencair dlm penghayatan yng sungguh bagus….Sungguh syahdu,sayu dn menyentuh jiwa….Manakala komposer bgi lagu Bahagiamu Deritaku ni mmglah veteran….
          Tk terkejut jgk kalo either Alyah or Hafiz yng menjadi Juara AJL 28 kali ni…..

          0

          0
  13. nok gebuzzz says:

    aku ttp sokong ‘hanya aku’,lagu mmg best!!& hafiz @ black,salah sorang mesti tersenarai yg menang!!

    0

    0
  14. nok gebuzzz says:

    lagi 1,tolong la…pengacara x boley tukor org lain ke..??
    x nak la scha n Ag..huhu!!

    0

    0
    • Mr K says:

      Betul tu beb…..Aku mmg nk diorng kembali iaitu FBI,Cheryl dn Ally jugak….Tpi kalo takde,rasa-rasanya Nad Zainal ni,psl dgr-dgr dia pasti akan ambil alih Scha sebagai pengacara MM29 tk lama lagi????

      0

      0
  15. melati says:

    Ella juara lah rasanya…tak pun Siti Nurhaliza kamalruddin.

    0

    0
  16. melati says:

    Mawi naik juara kot?

    0

    0
  17. melati says:

    Mawi naib juara kot?

    0

    0
  18. Neng says:

    Penglipur Lara JUARA lah! xpom Aku pelat! bohsan dh lagu cinta ni oiii

    0

    0
  19. Anna Sue says:

    1. Hazama 2. Hafiz 3. Black
    Vokal : Hafiz/Black/Alyah persembahan tunggu AJL la

    0

    0
  20. tak sabo nak tgk alyah n jac pakai baju ape dan sape
    mesti gojes osem dan letop!!

    aku tak pernah redha dgn sume yg penganiyaan yg terjadi di alam realiti.

    0

    0
  21. Anna Sue says:

    Walaupun peminat tegar Hafiz & Black tapi rasanya Juara macam Hazama ja……

    0

    0
  22. betik says:

    apa punya ramalan..

    juara mesti pemenang untk vokal terbaik or persembahan terbaik daa…

    0

    0
  23. larakita says:

    sahabat najwa latif-juara mobile
    sahabat najwa latif- persembahan terbaik
    ketiga: pelipur lara-hazama/kalau aku kaya
    dua: hafiz bahagiamu deritaku
    1: alyah/black

    0

    0
  24. latipah says:

    juara- kalau aku kaya
    naib juara- aku pelat
    ketiga- penglipurlara
    vokal- apiz, ku akui vokal dia hebat walau tak minat
    persembahan- tak tengok lagi, acano nak predict, lol

    0

    0
  25. apish says:

    semua lemau.. aku follow dari zaman ramlah-ram kott.. mmg kali ni betul2 lemau. harap tahun depan lagu best balik la.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Sokong ramalan abg nara
    Kalau berjaya I belanja you ya abg nara.
    Kari kepala ikan okay

    0

    0
  27. SayNo says:

    Mesti Najwa Latif menang undi sms. Reality hurts!!

    0

    0
  28. zul says:

    aku suka ramalan abg nara tapi aku rasa penglipur lara ada peluang sebab lagu ye unik tu jer tengok lirik melodi ye ,,tapi nak black atau apis menang ,,tapi tulah hazama kot ,,tapi nak blacck gak

    0

    0
  29. cik dayah says:

    ramalan:
    juara kau yang terindah (alyah)

    0

    0
  30. kak non says:

    x baik membuat ramalan….

    0

    0
  31. Wan Erie says:

    Aku pengikut dari zaman kak Fran dan Kak Melah, merasakan tahun ni juaranya lagu yang mengikut trend semasa dan segar….”Penglipur Lara”

    0

    0
  32. baby not bibik indon says:

    aku peminat hafiz…. tp dlm byk2 lagu die lagu bahagiamu deritaku paling aku xminat… xde pon menusuk kalbu ni. lagu lain sume best2 terutama awanano…

    0

    0
  33. ms acne says:

    Betul tu. saya pon rasa lagu hafiz tu jadi juara. sebab suara nya amat sesuai dgn lagu tu dan amat bermakna apabila beliar menyanyikan lagu tersebut. Anyway, good luck utk semua penyanyi yang dipilih. Buat la yg terbaik.

    0

    0
  34. […] Ramalan Keputusan AJL28 Daripada Abang Nara (52) […]

    0

    0
  35. […] P.S: Ramalan keputusan AJL28 boleh dibaca di sini […]

    0

    0