Written by AbangNara | January 28th, 2010

raja lawak 4

Korang layan tak Raja Lawak 4 ? Memula kami tak tengok la jugak, tapi skang nie dah melekat dah kat TV setiap hari Ahad pukul 9 malam. Dah siap-siap tukar channel jadi channel Astro Prima lagi. Kesian kat mak kitorang nak tengok TV1. Tapi last-last dia pun layan jugak. Sama-sama gelak ngan kitorang.

Bagi kami kali nie punya Raja Lawak ada 3 peserta yang best. Lain semua agak kureng sikit. Yang paling best sudah tentu Alex. Lawak dia memang sempoi. Tapi kami suka gak lawak Idlan ataupun lebih dikenali sebagai Abang Kasim. Siap ada jalan cerita dari episod 1 tue. Memang lawak gile!!! Dan yang paling last team Mamu. Not bad gak la lawak diorang.

Kalau korang tak layan Raja Lawak 4 kami cadangkan kepada anda untuk start tengok minggu nie. Sila jangan miss si Alex nie. Dia memang lawak. Tak percaya tengok video kat bawah nie. Bagi kami nie persembahan terbaik dia setakat nie.

86 responses to Raja Lawak 4, Kami Sokong Alex Dan Abang Kasim

  1. budakbertuah says:

    hahaha..alex mg lawak!!

    eh? 1st?

  2. smart says:

    3rd pun jadik

  3. smart says:

    errrr…..

  4. smart says:

    errmmmm

  5. pEnArI pOcO2 says:

    xleh lawan ngan kumpulan SEPAH…

    SEPAH is the best RAJA LAWAK…

  6. cikedi says:

    ponnnnnnnnn ponnnnnnnnnn

  7. mr x says:

    Tak rasa membuang masa ke tengok rancangan tak berfaedah ni??!

    • aries_april says:

      tiap orng da pndgn sndri….
      x slh kan mnt apa yg orng ska?

    • cikedi says:

      tengok rancangan ni elok kot dari nak perlekehkan org…faedah? faedah dari segi apa? tak kluar rumah dok depan TV dgn kluarga..faedah la tuu…dari merambu entah ke mana mana….

      • pEnArI pOcO2 says:

        cikedi betul…
        duk kat umah sambil nengok2 raja lawak ngan famili,
        lbh baik dripada merempit kat luar, meragut, melepak
        buang masa, dan mcm2 lg lar yg teruk kat luar sana…

  8. aries_april says:

    idlan…bang kasim…..milah…
    idup RL4…

    • pEnArI pOcO2 says:

      idlan tu dah ditegur oleh para pengkritik, jgn gunakan
      bahsa utara, tp dia xdgr…
      buktinya, tiap2 minggu dia pakai bhs utara, baju pun tiap2 minggu sama…boring lar kalo macam nih…

  9. Piston Pecah says:

    gua sokong alex jek…baru jek tengok masa minggu 3 ngn 4….kalau bro kassim tuh kureng sikit kot…apesal aku nampak gerak geri dia ada sikit macam nabil raja lawak 2???

    • jane says:

      betul2…….ada sorang lagi apetah nama dia ….dah macam man belon dan pak tam….tah ape2 lawak dia pon aku tak tau…ngarut sorang2….

      • aries_april says:

        tu nm nya faiz..
        hahaha./…
        dia tu ptt klaur mnggu ke 2 lg..
        p tk tau la napa still kat situ g.

        • jane says:

          ha macam amer kot…satu kelate vote sampai naib juara…ha faiz ni negeri mana plak vote dia tak keluar2 walaupon hancussss…..

        • tu says:

          mana ko tau 1 kelate? aku xvote pun, family aku xvote pun. dan org kelate yg aku kenal xvote pun

  10. moon says:

    aku suka kumpulan kechik tp diorg 2 xkonsisten..kalo minggu ni bagus,minggu dpn kureng,pas2 bagus balik…hrp diorg konsisten setiap minggu lps nih..hehe.. mamu plak best time citer psl facebook ngn farmville..haha,giler lawak…

    • aries_april says:

      mamu ok lah..
      kechik tu cam bdk sek la tngk dia orng…
      tp lwak dia orng not bad la…
      leh trma pkai g…

  11. jane says:

    tapi aku benci betul din beramboi tu…kurang ajar dia punya komen…dgn fesyen dia yg macam bodoh tu …boleh ke dia kata org punya lawak macam hanjing…kurang ajar dan biadap….dia tu yg patut berambus…..

  12. awe says:

    aku xminat johan

  13. pEnArI pOcO2 says:

    pengkritik2 yg paling sesuai untuk mengkritik…

    1. ZAIBO
    2. FAUZIAH NAWI
    3. AR BADUL
    4. AFDLIN SHAUKI

    …tu je…

  14. HantuPensil says:

    alex mmg best..
    yg len tu mcm hampeh jek..

  15. pEnArI pOcO2 says:

    raja lawak kali ni xde yg best sgt…
    aku tgok sumenyer membosankan…

  16. alex dgn abg kassim memang lawak dia bleh pegi jauh…terhibur la gk tgk…yg lain mmg kureng..lawak tak jadi..

  17. rose says:

    saya ni agak jarang tgk raja lawak, tatapi selepas minggu ke-2 RL4 saya terus ternanti-nanti. bukan apa si alex tu kelakar sangat, sempoi lagi plak tu, paling saya nak tergelak time dia buat tendangan-tendangan pada minggu ke-3 kot.selamba jak.

  18. ewiezz says:

    tol aaa…memula aku pun xlayan beb raja lawak kali ni tp skali tgk si alex ngan idlan aka abg kasim hehehh terus melekat..

  19. bol rada bol says:

    aku pun baru je lyn raja lwk ni…bg aku la mmg alex bagus…lawk dia cerdikla….abg kasim ngan mamu pun best…yg laen hampeh…lwk tahap tadika jek..tu pun budak tadika xmau gelak..nasihat aku..sape yg ngundi tu..undi jek 3 ni..tuh je yg lyk…kalo korng undi yg lain…sah2 korang butee..butee huruf..butee seni

  20. Leo says:

    lagi 2 ringgit x cukup 2 juta…kah kah kah.. lawak..lawak…

  21. MARINA says:

    inovatif…fauziah latiff….lawak spontan…

  22. ozman says:

    gile siot dpt projek dari tan sri…satu sindiran tu..he3

  23. mamee says:

    mamu best mamu raja lawak kali nih..mesti mariii

  24. Clipkertas says:

    mmg best RL thn ni….
    lg2 yg kendalikn utk thn nie si otak otai gile2 punyo…
    din beramboi… mmg beramboi dan brbaloi2 la kpale hotak die…

    huhuuu

  25. dak_mlayu says:

    lwk ke?? cm biase je…
    sepah lg pwer….

  26. Luna says:

    mamu tue tak berapa lah..abang kasim tue…loghat susah nak paham..ketawa part dia pon po’on je!!

  27. kecikorg says:

    lawak ker…x lawak langsung….yang lawak gile mamu…
    i like mamu…love u mamu. mamu lawak mamu best geli..

  28. zool says:

    Yup.. aku harapkan 3 masuk finalis :-
    1. Idlan – Pon pon
    2. Alex
    3. Mamu – Mesti Mari

  29. sarung kaki says:

    alex best..lawak ada maksud tersirat…yg lain ntah apa2 jer…alex lawak membina dan ada pengajaran…

  30. Zaza Muhammad says:

    tapi… din beramboi tu pelawak ke? aku xpenah pun anggap dia pelawak selama ni, lain le si Afdlin tuh, wpun dia tu bknnye kategori pelawak tp cara dia wak statement mmg lawak, kekdg tu org xpaham sbb lawak Afdlin lawak urban…. Din Bramboi… smpi la ni aku wase dia tu x lawak… maybe aku sorg yg xpaham lawak dia kot huhuhu..

  31. mesti says:

    kump aku suka berubah-ubah ikut persembahan diorang. this week aku suka lawak caca, xterfikir plak dia ni boleh jugak buat lawak akhirnya.
    minggu sudah2 penahla aku suka lawak kechik n mamu, alex n abg kasim. walaupun aku kelate, aku xkisah abg kasim ckp utara, sbb xder la pekat sgt pun, blh paham lagik n ketawa. kalo ckp kay ell buat dia xlawak baik dia teruskan ckp utara jer utk rancangan ni. dan teruskanlah dgn usaha dia yg begitu menghargai milah itu. janji lawak.

  32. mesti says:

    aku suka semua juri utk musim ini, mmg kelakar n layak digelar pelawak. din beramboi pun best walau xsemua yg dia ckp tu betul

  33. mesti says:

    peserta yg aku mmg nk dia klua dr minggu 1st aku tgk adalah JD. bagusla mamat tu dah xde

  34. rose says:

    MALAM TADI TAK TGK SANGAT BAB SELANG SELI NGAN mY STAR Z LG . TAPI MASA ALEX TU SAYA TETAP TGK…EH MEMANG LUCU DAN BERKUALITI PERSEMBAHAN DIA. DENGAN BADAN DIA YANG GEDEMPOL… MENARI PUN LUCU

  35. ehem.. says:

    Lawak ker alex tu?

    maybe aku tak minat kot..x masok jiwa ler lawaknyer..satu famili aku dok diam jer dengar alex wat lawak..adik ipar aku pun kata ntah pape..tapi masing2 ler kan..ada yg rasa lawak..

    kelakar lagi mamu,kecik,idlan..

    • aku_statix says:

      btoi3..xlwk pn c alex ni….p yg aku xphm apsal sume gelak xhengat time die wt lawak….kecik lagi power…sempoiiiii…..

  36. bobanmasdar says:

    byk2x raja lawak, SEPAH la plg mantap. mggu 1st smpi final mantain lawak. hidop org johor!! raja lawak 4 ni ak tgk, johan ngan zizan lg lawak drpd peserta..

  37. nono2 says:

    aq minat KECIK(99.99)peratus….Asal dari kampung!!!
    aq minat ALEX(89.80)peratus…Maggie kembang..
    aq minat IDLAN(90.9)peratus…pon..pon..
    aq minat MAMU(80.8)peratus…Mesti mari!!!

  38. MAK AIII says:

    Final:
    Alex – lawak mmg kelakar tp yg menyebabkan dia tak menang ialah
    1. Saiz badan (takde pakej)
    2. Silap dia bwk penonton ke kubur kristian (bapak dia), perlu diingat, majoriti pengundi Raja Lawak adalah org melayu / Islam. Isu agama agak sensitif bro..
    3. Alex punya `slang’ kekadang orang tak paham, so mcmana nak gelak?

  39. MAK AIII says:

    Final:
    Idlan – mmg dari awal aku tak tahu kenapa org minat kat mamat nih? Tiap2 minggu style lebih kurang sama.. dan masa final tak kelakar langsung (especially persembahan pertama). Hampehhh..
    Dan sikap juri2 yg menari dgn dia di pentas dalam slot kedua tu tak berjaya utk menarik org mengundi Idlan.. Kalau dah tak best tu mmg tak best lar…

  40. MAK AIII says:

    Final:
    Kecik – dari awal mamat dua orang ni mmg ada pakej.. ini baru dikatakan lawak selamba.. kawan dia terlupa skrip pun bleh jadi lawak.. microphone tak function pun bleh jadi lawak.. mcm2 idea diorang ni mmg bleh jadi pelawak mcm Jozan!!
    Barulah betul JUARA!! Aku betul2 puashati…
    Tahniah Kecik!!

  41. mykael says:

    Alex is the best so far…lots of morality..

  42. Allegro.pl says:

    You made some decent factors there. I looked on the internet for the problem and located most people will go together with together with your website.

  43. I’m not about to say what all the others has already said, but I do like to reply to your understanding of the topic. Youre truly well-informed. I can’t believe exactly how much of this I just wasn’t conscious of. Thank you for bringing considerably more details for this topic for me. I’m really glad and truly astounded.