Written by serenity | March 30th, 2016

Pelakon popular 80-an, Raja Ema memberitahu bahawa dia bakal bersara dari dunia hiburan kerana merancang untuk berkahwin. Berkata kepada Media Hiburan, dia juga akan memfokuskan kepada bidang perniagaan selepas berkahwin.
 photo 12407193_485616314972492_1167138799_n.jpg

Mengenai berlakon dan menyanyi ini saya tak ada komen sangat, saya rasa mahu bersara selepas berkahwin.

Sebenarnya saya merancang untuk berkahwin namun saya akan umumkan bila sampai masanya nanti. Saya berharap agar semua mendoakan perancangan saya ini. Jadi sebab itulah saya rasa nak bersara selain fokus pada perniagaan.

Projek 2016 pula saya lebih menumpukan kepada perniagaan sekarang iaitu menjual produk kesihatan dan kecantikan diri.

Pada satu ketika dalam tahun 90-an, berat badan Raja Ema pernah naik dengan banyak setelah berkahwin dengan bekas suaminya, Sheqal dan melahirkan anak. Namun kini, Raja Ema sangat langsing dia berkongsi tips langsing tubuhnya itu.


 photo 11377990_1691940397735412_1433242234_n.jpg

Jika mahu dibandingkan dengan waktu dulu, rasanya umum semua tahu saya mempunyai plus size namun bagi saya sekarang sudah di fasa yang kurus.

Berat badan sekarang 67 kilogram, tapi saya mahu dapatkan target sekitar 65 kilogram pula. Untuk menurunkan berat badan semestinya saya menjaga cara pemakanan yang sihat selain mengamalkan produk sendiri.

Saya juga ada menggunakan korset untuk menjaga pemakanan harian supaya tidak terlalu makan banyak. Secara tidak langsung akan mempengaruhi penurunan berat badan dan dapat hasil sekarang.


 photo 12328415_1661547377441853_1532345095_n.jpg

Ini dikira satu keputusan drastik oleh Raja Ema memandangkan dia sudah lama menceburi dunia hiburan dan baru beberapa tahun kebelakangan ini membuat comeback. Keputusan ini sama dengan keputusan yang diambil oleh bekas suaminya Sheqal yang sudah bersara dari menjadi penyanyi. Diharap Raja Ema akan mencapai apa yang diimpikan dan semoga segalanya dipermudahkan.

Lagi testimoni terbaik dari customer seorang doktor. Kami sendiri pun tak pernah buat mac&cheese guna serbuk keju ni….

Posted by Nachos Cheese Powder on Wednesday, 16 March 2016

52 responses to Raja Ema Bakal Bersara Dari Dunia Hiburan Kerana Mahu Kahwin

  1. tarabas says:

    kalo x kawin pun sila bersara jugak…
    sedarlah wahai makcik…makcik tidak dikehendaki lagi dlm industri ni..
    yg ada skrg ni pun cuma terselit celah gigi jer…ramai yg ludah kembali..yg tertelan tu pun sbb tertelan…

    0

    0
    • spt biase, komen psl si ema ni mst byk yg memuji…(mcm puji diri sndiri)
      n komen aku pasti byk yg dslike
      ade aku kesah ?????
      hahahahahaah

      0

      0
      • r i t a says:

        yg penting still maintain. pandai dia jaga badan. love u kak emma.

        0

        0
        • anon says:

          Dulu masa dia kawen dgn sheqal, dia gemok gedempol….

          0

          0
        • Bekas Jiran says:

          Perlu ke nk kutok? Kak Ema ni baik tau. Dulu waktu muda dan femes dia tinggal kat Melawati. Tak sombong walaupun dulu dia amat popular. Selalu jumpa dia dgn emak dia Yusni Jaafar. Bagus orangnya..

          0

          0
    • minah jambu anti minah talam says:

      harap kak ema x tunduk dgn desakkan masyarat. bertudung kalau x ikhlas jdi mcm artis2 muda. konon berkelitop tapi ketat, sendat dan dada terjojol. be yourself kak ema. bukan diaorang yg kasi kak ema gaji kan. say no to hipokrit. peace..emuahhahahaak

      0

      0
  2. ku says:

    apa pun saya suka dgn kak ema ni. harap jika ada jodoh dia utk kali yg ke3 ni akan kekal.
    inilah baru artis kalau nk bersara pun.
    yang tak berapa nak artis tu bila nak bersara…xyahlah nk heboh sgt. teruslah bersara war2 pun bukan org dapat apa pun. pada sya itulh yg sebaiknya bagi kak ema,..
    tdak semestinya bila kita telah ceburi sesuatu pekerjaan@bidang tu, kita terus lalai pada tanggungjwab kita sbgai isteri@suami atau pun sebgiai seorg ank. yg penting kita tahu menjaga semuanya tahu masa@waktu. jgn leka@lalai, itu shja.
    apa pun selamat maju jaya k.ema

    0

    0
  3. ?? says:

    Rasanya ni lebih vouge dari che ta kot..umur pun lebih tua..

    0

    0
    • Datin Borosmah says:

      Che Ta tu harap bulu mata je. Tengok luar pipi dah loyot ke bawah. Gambar2 dlm media tu dah diedit. Tengok live nampak la 40an.

      0

      0
  4. dina says:

    eloklah bersara….
    kurangkan post gambar2 yg tak tutup aurat tu.
    dia ni budget nak jadi model produk kecantikan ke? please lah jgn bagi orang meluat.

    0

    0
    • nekelehhh. says:

      Anugerah Bintang Popular Berita Harian 1988: Pelakon Pembantu Wanita Paling Popular. Mak ko hado???

      0

      0
      • Cika says:

        Aunty ema ke yg komen ni? Mak saya orang baik2.. dia bukan artis murahan.. tentu2lah tak dpt award mcm ni.. sadis sgt dok mengenang zaman 80 an lagi. Kita dah nak masuk thn 2020 aunty. Hikss

        0

        0
  5. melati says:

    hahahaha…takut bercakap dgn kucing lew tuuu….

    0

    0
  6. Anonymous says:

    byk nya betina2 busok hati. yg bertudung kt luar belom tentu tutop aurat.

    0

    0
  7. Mat KimK says:

    Bergetah & slurppp. Untung la bakal laki engko. Tak habis makan.

    0

    0
  8. Kuis Manja Kaseh says:

    konon suruh orng lain tutup aurat. apa kata korang yg dah tutup aurat tu tutup mulut plak kt sini. bukan apa takut pahala uols semua kurangberbading yg belum berhijab.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    nak tanya..BN, knp gambar 1st tu tangan dia camtu???

    0

    0
  10. halua kundur says:

    pernah jumpa kak ema kt luar. orgnya lembut, santun n mudah tersenyum. kulit x payah cakap lah. pompuan 20an pon tewas. yg korang, umur 30an badan mcm badak sumbu. laki tengok pun x lalu. hehehehe

    0

    0
    • che ton says:

      hahahahah..
      terbaik komen ko
      k ema mmg kulit cantik
      badan cantik
      yang komen ckp org tua la itu la ini la
      jeles la teww
      kulit mcm tempurung wpun mudo
      ahahahahahah

      0

      0
    • Anonymous says:

      Yg ni paling lawak! Hehehe

      0

      0
  11. ahemmm says:

    akak berani guarantee, yg sibok kepoh ckp pasal aurat kt tas tu coli dan underwear pun made in china. cuba selak.

    so x perlu nk warak sgt lah. jaga kepala korang dan somi korang dah ye. xyah nk sesibuk pasal org punya aurat.

    korang pun belum tentu syurga.

    0

    0
  12. kak raja says:

    masuk balik industry untuk dapat kan laki, dah dapat “saya nak bersara”

    hurm…. retisssssssssssssss

    0

    0
  13. En Azam Sukiman says:

    apa la korang ni..kalau komen..bernada jeles dan sindir. Ko tengok dia..umor dah 48..tapi pandai jaga body. Muka licin je. Ko? nan hado…

    0

    0
  14. abg raja says:

    TUA

    0

    0
  15. Kak Bunga Melati says:

    Don’t judge ppl by its tudung.sekurang2nya mrk tidak hipokrit.Yang penting kita doakan yg baik2 sahaja.Usahlah kita jatuh hukum pada org lain sedangkan diri kita pun tak seberapa. Usahlah jadi ustaz dan ustazah segera dan jadian, sedangkan amal pun sebesar hama. Peringatan untuk diri saya juga.

    0

    0
  16. ku says:

    ramai yg dislike@x suka…
    memng jeles lar tu..
    kan..kan..kan…

    cayang k.ema. ehbetul lar..mcm rancangan teh tarik che ta tu..dia jemput k.ema..
    sya tgok k.ema nmpak mudah drpd che ta.
    ada yg jeles lar tu..nnti mesti ada yg dislike

    0

    0
  17. Anonymous says:

    ingat nasib emak dia dulu ……… Arwah Yusni Hamid

    0

    0
  18. Nanhado says:

    Aku je ke yang tertipu ingatkan raja ema yang masak mac n cheese gambar paling bawah tu. Rupenye iklan lol

    0

    0
  19. anonymous says:

    Kak ema muka dia awet muda…xyah mekap tebal2 la nmpk ctk jg…

    0

    0
  20. awesome says:

    kadang2 tu pelik2 anak dara2 yang muda2 ni konon panggil orang tu nenek la makcik la auntie la….tapi kalau letakkan sebelah sebelah cam sebaya je ….ada tu yang makcik2 lebih nampak anak dara gitu…yang Raja Emma ni dah tentu2 40an ke atas tapi maintain gitu…dah terbukti at the age of 40 plus still maintain bergetaahhhhh…yang 20an 30an ni ko panggil orang makcik la auntie la….LAKUNYA tak jugak..makcik auntie nenek yang ko cerca tu jugak yang laku….nan hado???

    #hatijanganbusuk
    #mulutjanganjahat

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Berapa tinggi raja ema ni ye? Berat dia 67kg nmpak slim.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Sgt suka dgn Raja Ema.. apa amalan kak ema boleh langsing cam ni?

    0

    0
  23. Suka Wanita Berumur says:

    Che Ta pun kalah. Sorry…yg ni aku sanggup. Anak dara sila ke tepi. Mantop giler!

    0

    0
  24. Keh keh keh says:

    yg komen negatif tu mesti cemburu. maklumlah 40an masih bgetah. entah2 yg komen tu semua dah boyak tunggu masa nk telan madu. laki pun x stim tengok. tu yg jelos pelbagai…

    0

    0
  25. pening says:

    nk tips kulit cantik pipi n dagu tegang plz…cantik putih bgetah tu btol.tp sorry raja ema xrelevant dh.sbb blakon still gaye 80an bercakap…manje2gitu…jd mak2 xleh nk manje2 cmtu kak…

    0

    0
  26. dora says:

    cantiknya kulit even dah berumur…cuma skunk org sebok nak putih gebu gebas…makin rmi retis2 yg putik melepak cam tepung gomak skunk..bkn putih ori…

    0

    0
  27. amymokmok says:

    mana taknye kalau buat liposuction kan.. elehhhhhhhhh

    0

    0
  28. zaza says:

    WEIII Nara iklan kao knp menyemak sngt….aki tak lalu dah nak baca clog kao ni nak tengok je kena tutup iklan dulu …buang tenaga aku je nak clik kat iklan mcm beb..l . yup memang nampak lawa,, mana tak nya my freind gi thailand terserempak ngan dia ni . somoga maju jaya akak raja ema ye.

    0

    0
  29. zaza says:

    WEIII Nara iklan kao knp menyemak sngt…. tak lalu dah nak baca blog kao ni nak tengok je kena tutup iklan dulu …buang tenaga aku je nak clik kat iklan mcm beb..l…. raja ema ni memang nampak solid,, mana tak nya my freind gi thailand terserempak ngan dia ni . somoga maju jaya dunia akhirat akak raja ema ye…

    0

    0