Written by AbangNara | July 5th, 2011

fina af9 mulut puaka

Agak lambat untuk Abang Nara kongsikan cerita ini. Namun biar lambat asalkan ada. Hari Ahad yang lepas, Raja Bipop telah menceritakan siapakah Fina AF9 yang sebenar. Kata Raja, Fina AF9 telah menaburkan fitnah terhadap Azri dan Nera. Malah Raja juga menyatakan yang Fina perasan artis diva apabila berlagak untuk satu sessi photoshoot.

Nampaknya penulis-penulis Bipop tidak lagi segan silu untuk menyatakan nama artis yang membuat kurang ajar di dalam dunia hiburan. Ini satu petanda bagus agar pembaca-pembaca dapat tahu terus siapakah artis yang dimaksudkan tanpa perlu meneka lagi.

Dan ini juga merupakan satu amaran kepada artis-artis agar tidak membuat perkara-perkara tidak senonoh atau bakal menanggung risiko nama mereka dipamerkan. Nanti malam Abang Nara update full story tentang tulisan Raja terhadap Fina AF9 ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

72 responses to Raja BiPop Bongkar Perangai Sebenar Fina AF9

  1. MizzAin says:

    belum popluar lagi dah wat hal..nyanyi tah mcm pe jer

    0

    0
    • khalis says:

      dia nyanyi ok..tapi sebab perangi buruk tu yang terus jadi taksedap tue

      0

      0
      • SHARIFAH says:

        fina nyanyi asyek2 menjerit mcm orang sembelit je..
        hattan je yang puji melambung kat minah ni…
        aku tak minat kat ko FINA aku minat CT NURHALIZA..!!!!!!

        0

        0
        • tarinayuri says:

          ha ah laa.. triak x habis2. hattan ja yg puji dia brabis. pdhl besa ja pun. lgipun smua lgu yg dia dpt, makanan dia. podahhh.. kalau banding dgn nera,nera is much better cuz dpt mcm2 genre lagu..

          0

          0
        • Drop La Akak says:

          AF 9… epic fail.

          Hazama lagi lah…..tak ade kommesial value. Poyo jew lebih.

          Aku ingat Ramlah Ram kekampungan. Fina dan Hazama lagi haus.

          0

          0
    • nara says:

      bkn stakat fina je..sume plajar af9 aku xske..dlm diari sume nk tunjuk bgs..pantang nmpk camera ml nk gedik2..suara xde best pn..

      0

      0
    • dia nyanyi ok tpi perangai masyaallah tobat la fina sedar diri tu skit ko bkannya bguss sgt

      0

      0
  2. ekien says:

    mcm2 lah artis2 kt m’sia nie

    0

    0
  3. pelampong says:

    ni mesti pasal….2 artis realiti yg baru pas abis program tu…duk berdua dlm bilik tu ye?

    0

    1
  4. Enchik Nine says:

    Macam2…. Busuk mulut der…

    0

    0
  5. Fairytopia says:

    cmni la jadi nye bila sume nk jadi artis, x kira kecik besar sume nak glamer

    0

    0
  6. Innuendo says:

    Bila dah jadi artis macam nielah perangai jadinya

    Cepat Sebelum Habis!!!:
    HTC DESIRE, IPAD2 & CANON 550D KINI PERCUMA!!
    SHOW BERSAMA BAND INCUBUS YANG GEMPAK!!!

    0

    0
  7. tot86 says:

    aduhaiii sayang seribu kali sayanggg…jgnla suke membuka aib org wahai Raja Gopal..sesungguhnya jagalah peribadimu..amal ibadatmu n pling penting jaga solatmu.tidak usah menburuk2 kn org~~

    0

    0
  8. Mr mohawk says:

    blaja from mistakes k..

    0

    0
  9. tot86 says:

    jgn suka membuka aib org~~

    0

    0
    • abang jaijai says:

      aku tak rasa pasal aib. kalau ‘aib’ takde la wartawan dalam dunia ni pun takpe la?

      0

      0
  10. Mr mohawk says:

    blaja from mistake k..

    0

    0
  11. reyone says:

    haihhh, baru tau ke?..dari dalam AF lagi laa FINA ni buat problem…jeles dengan nera, benci dgn lena…ishhh, ntah hape2 je…

    1

    0
    • an says:

      btl.. kalau ckp gedik.. ade jer cm nk jthkn kwn lain

      0

      0
      • nona says:

        Masing-masing ada pendapat sendiri. Nera sendiri cakap dia rapat dengan fina. aku rasa diorang ok., korang duk percaya sangat cakap wartawan ni. tunggu lah sampai nera keluar statement fina tu macam mana. sama lah jugak dengan orang lain. Jangan mudah percaya cakap orang weh.

        0

        0
        • mas says:

          yala c lena 2 yg memang gete dan mengada gatal btl dpt lihat c fina ni rendah dr ja pn bodo btla kmu semua ni tak tengok af btl2 ka buta da ka julingka

          0

          0
  12. haiqal says:

    Aku memang dari dulu tak minat dia.nampak ada sedikit sikap cemburu kot.Hee

    0

    0
  13. dayang says:

    padan muka 2 lah asyik tunjuk” KETIAK ” je,,hahahahahaahah

    0

    0
  14. ntah sape2 says:

    die jugak ker yg kononnya bdua2an dgn sorang lg artis realiti dibilik hotel….utk sesi shooting di slh sbuah pulau negara jiran…hampehhhh

    0

    0
  15. yatie says:

    tu la artis skrg xde kualiti.lbh pd nk glam je..sore bdk ni bkn sdp mana pun.perit tlnga aku dgr dia mjerit..xde seni lgsg..

    0

    0
  16. juterra says:

    that’s why…kita kena juga percaya pada hukum karma……buat baik berpada2 buat jahat jgn sekali…..buat baik dibalas baik, buat jahat di balas jahat……kira ok la tu Raja dah dedahkan mcm tu….cuba kalau zaman pemerintahan Nabi Muhammad, lagi seksa dia punya balasan…….kan3x…???ni baru kt bumi….blm lagi balasan kt akhirat…..

    0

    0
    • shin chan... says:

      betul3x…..hurm…mulut puaka……

      0

      0
      • rizan says:

        raja tu pon ada saham dy jgk.membuka keaiban org.mana taw itu bkn fitnah.automatik saham dosa tu dpt kt dia.setepek kt dahi

        0

        0
  17. pdi_84 says:

    dh agak dh..tgk appearance dh boleh tau bajet..

    0

    0
  18. Myvitrd says:

    Pengajaran buat artis2 yg lain..

    0

    0
  19. mira khan says:

    suara menyanyi dahlh slanga
    perasa orang putih

    0

    0
  20. Zanna says:

    ape r br nk jd artis dh wat hal,xpyh jd r kalo mcm 2…i mmg xmnt lngsng pown bdk nie since dr AF lg,t’gedik sane t’gedik cnie,prasan bagos je..t’senyum je bile bc entri nie,puass… ;-)

    0

    0
  21. innrpeace says:

    dia ni b4 jadi artis mmg dh taw dh prangai dia..
    dak2 melaka mmg taw prangai dia..
    masa dia msuk AF.. mak dia heboh jaja cter psal ank dia fina tu msuk AF n bkal jadi juara.. penyudahnyer… fina no 3..

    0

    0
    • MaikelJeksyen says:

      Aritu mgkn anak dia dapat imuniti.. sebab tu lah mak dia pk, anak dia terbaik dr ladang…. tapi hampeh!!

      0

      0
      • fara says:

        tw xpe..hampeh!! nasib je dpt immuniti tu..klu x,jgn harap la die dpt g final..nympah gle siot!! bajet diri tu bgos je..haha.padan muke ko pompuan.puas hati aku ;)

        0

        0
        • aina says:

          dia dpt imuniti sbb juri2 yg takot dia xlepas ke final..sapala yg nak undi dia? undi dia kn plg rendah..kesian..nyanyi pon taw jerit je..sakit telinga nia..

          0

          0
  22. zaia says:

    psl perangai tk dpt nk ckp lebih2 sbb tk kenal tp yg aku tk suka dia nie ialah terover2 nk buat ‘lontaran vokal’ smpi dh mcm mnyembur je anak tekak dia,suara tinggi tp dh tk rase sdap dgr pn org dh bleh agak style nyanyi dia mcm trkejar2 note tinggi smpi muka pn dh mcm cicak dh nyanyi,trlebih2 diva sgt dh style nyanyi dia hingga tkde rse best pun dgr,ade juga artis lain nyanyi lbh kurang mcm dia tp masih bleh rase best jgk la tp dia nie walaupn jelas brbakat tp mcm tkde rse best sgt pun dia nyanyi..mnyanyi mcm nk harap nada tinggi je,lain2 ntah ape2,skill jeritan je tau

    0

    0
  23. semangat says:

    sore pun tak sedap mane pun..memekik-mekik aje.. aku pun tak tau mcm mane dia boleh masok final! kalo boleh biar la bakat mengatasi kontroversi! semoga berubah menjadi insan lebih berguna. mari la kita saling ingat mengingati kerana manusia kekadang lalai lagi2 didunia galmer..dunia artis.. yuk kite berubah ke arah lebih baik!

    0

    0
  24. menyesal minat dia ni.. isk333… (klo bende ni btoila)

    0

    0
  25. mak jemah pencen says:

    tengok muka je dh tau perangai jahat……………..

    0

    0
  26. mak jah says:

    emmm dr mula lah xsuka bdk nie,muka mcm “pon”,dh tu belagak over,elok lah dia dgn kak dia si aida,bajet je muka tue……nk jd gelemor lah sgtkan….hahhahaha

    0

    0
  27. woot says:

    mmg sgt lmbt la nara…..kt OB fina dah jwb dah pun psl ni………^^

    0

    0
  28. naikMOTOR says:

    xbaik tuduh2 fina,jangan suka tabur fitnah untuk jatuhkan orang lain,bukan cara macamni ko nak naikkan nama ko,kononnya untuk dapat job banyak,xdenya derrrr-hati mau BERSIH maaaa!jangan dengki2

    0

    0
  29. anyss says:

    klu dgr citer buruk cmni mst xlme lg FINA jd popular…
    tau la zmn skrg sape2 artis yg jahat n paling suke wt kntroversi, tiba2 laku ngalahkn pisang goreng panas…xtau la npe…! tgu la sat lg mst bnyk pngusaha2 produk or pengarah nk kn dia jd duta or pelakon…huh! dunia..dunia…yg mungkar d sanjung! ptuiiihhh…!

    0

    0
  30. pino says:

    suara macam sial je

    0

    0
  31. budak melaka says:

    baru tahu ke..?? haha lama2 nanti semua akan tahu perngai sebnr dia..psl pakwe pun leh gaduh dgn member…nie hal yg macam nie..
    dh memang mcm nie sikap dia..apa2 pun harp2 dia boleh berubah…

    0

    0
  32. nona says:

    ala wehh,aku rasa fina ok. ni wartawan sekarang ni cepat betul eh sensetip? dah la mengomen pasal orang, biar lah berpada-pada. ni di over2 kan ayat. aku tengok surat khabar sekarang DAH MACAM BLOG. luahan hati si penulis kalau tak puas hati even salah si polan kecik jerr.

    Tu satu hal, lagi satu dah lah dengar dari sumber entah mana, lepas tu update dalam surat khabar macam dia ada dekat tempat kejadian. Jadi lah wartawan MALAYSIA yg professional Jangan jadi wartawan murahan dengan gosip yang di tokok tambah. .

    0

    0
  33. shark says:

    wartawan ni mau kena saman ni nt km aku kenakan korg habisan wartawan malaysia ni yg memeng mulut puaka tak malu buat crita bodoh tahap tsunami.

    0

    0
  34. koto says:

    shit btla yg p ckp2 fina mcm 2 sy tguk fina ni ok ja pn teda mcm yg dckp 2 wartawan ni bengong kot sot kalau sy jumpe wartawan ni sy terajang tengokla

    0

    0
  35. lina says:

    wwartawan malaysia memang mulut puaka over sangat mb da puas hidup bakar jala ofis tu kalau da takda cerita lain nak buat

    0

    0
  36. dona says:

    c nara ni pn 1 batu api suka gaduhkn artis dgn wartawan dan peminat

    0

    0
  37. khai razif says:

    huhu~~ wartawan ni pun bukan tau ap y jd… care die tulis mcm die ade plk kat tmpat kejadian… klu la brite 2 xbenar… dapat dose jek.. memalukan bile owg mlayu menjatuhkan maruah owg mlayu sndri… lau yek pun nk sdarkan owg, nk tegur owg… bnyak lg care.. mcmla wartawan 2 xpnah wat salah… dengan menulis mcm 2, die xsedar kew y die 2 pun mengaibkan owg jgak.. huhu~~ 2la, nk tegur owg, die sndri y buat~~

    0

    0
  38. shit says:

    wartawan tak malu puiiii dgn yg mengata fina tu semua bodoh buta n pekak..

    0

    0
  39. polis says:

    tak baik nak tabur dosa atau kesalahan org lain mentah2 fikirla dulu dr sndr 2 da sempurnaka.ni la org melayu tak boleh nak tengok org up sikit trus terjah.buat malu ja..memalukn melayu je.huuuu

    0

    0
  40. eda says:

    agaknya la wartawan ni da takda cerita lain da tu pasal dia hot sangat lgpn dia tengok c fina ni lemah ja tak pandai melawan tu pasal dia brani buat crita bodoh ni.

    0

    0
  41. kiki says:

    kesian jg wartawan n peminat yg buat cerita ni btl2 dia buat cerita ni supaya org bencikn c fina hehe tp dia tak tau yg org bencikn dia sebenarnya.sapa la wartawan n peminat yg malang tu ya..

    0

    0
  42. fiq says:

    ada mata ada telinga fikirla sndr..the truth is the truth.fina is the best

    0

    0
  43. rizan says:

    org yg wat maksiat disanjung,org menegakkan kebenaran disanggah.kesian fina.

    0

    0
  44. @@@ says:

    xminat..xbest..

    0

    0
  45. CENDOL says:

    RAJA BI-POP NIE PUN 2X5 JUGAK. ADE KE TULIS FINA TABUR FITNAH PADA AZRI DAN NERA. ISHHH AZRI DAN LENA LAH BUKAN NERA. INI KES DRG PEGI BALI LA…NERA TAK PEGI FOR YOUR INFORMATION.

    0

    0
  46. paklong says:

    Nyanyi mnjerit mcm mesin rumput, tgk muka pn tau belagak bgs. Hattan puji pasai dia pn nyanyi kelaut… Fina muka mcm ahli sihir

    0

    0