Written by Bella | April 28th, 2016

Demi janjinya serta cinta kepada suaminya Eddie, penerbit Raja Azmi  mengambil langkah yang cukup drastik dengan bertekad untuk berhenti merokok.

Mengakui bukan mudah untuk untuk terus berhenti,tetapi beliau tidak berputus asa.

Sekarang sudah lima minggu saya berhenti merokok. Alhamdulillah, tuhan permudahkan langkah dan kuatkan semangat. Tidak mudah tau sebenarnya hendak berhenti merokok, tetapi saya nekad.

Raja Azmi juga menjelaskan beliau ingin berubah dengan rela hati dan mahu berpegang kepada janji beliau untuk menjaga kesihatannya.

Ini janji saya untuk sama-sama menjaga kesihatan dengan Eddie. Itu yang menguatkan semangat. Sebagai seorang yang berpegang pada janji, saya tekad untuk melakukan itu, biarpun ramai yang cakap susah tetapi saya berjaya.

Walaubagaimanapun, untuk Eddie beliau masih lagi dalam proses untuk berhenti merokok.

Eddie gembira tapi dia belum berhenti cuma mengurangkan merokok daripada dua kotak sehari kepada sekotak sehari. Itu satu langkah yang bagus dan perlahan-lahan, saya percaya dia boleh berhenti.

Bagus kalau Kak Mie ada usaha untuk berubah dan mahukan kesihatan yang lebih baik. Kami yakin satu hari nanti pasti Eddie juga akan berhenti sepenuhnya.

Sumber Berita : Utusan Online

38 responses to Raja Azmi Sudah Berhenti Merokok, Tunai Janji Kepada Suami

  1. Anonymous says:

    Tu dia 2 kotak sehari.. Kalah org lelaki.. Bgus lah bhenti nek.. X bgus cucu tgk.. X bgus tuk kesihatan jgk..

    0

    0
  2. Anonymous says:

    Knapa stat in the 1st place.. ayoyo

    0

    0
  3. ada aku kesah says:

    kahkahkahhhh adoiiii sori tak tahan nak gelak huhuuu
    mati2 aku ingat laki dia yang nak stop rupanya DIA ! hadoimakkk
    sori over jap hehehe

    0

    0
  4. liza says:

    gud job Raja Azmi. aku perempuan n aku smoker dulu. memang dh silap langkah bila kite dh start smoking tp nk berhenti n betulkan balik keadaan memang payah.

    Alhamdulillah…ni tahun kedua aku berhenti merokok. :)

    0

    0
  5. kutu says:

    sy ni agak kekampungan skit..ape perasaan bila wanita ni merokok ek?
    mcm lelaki merokok nmpk biasa2 je..tp bila sy tgk orang perempuan merokok nmpk pelik sgt2..tak kira la bangsa apa yg psti wanita..

    0

    0
  6. melati says:

    Berhenti lew apapun…..yg penting harapan saya Uqasha Senrose ni berhenti menipu konon dh Tempah Baju untuk bertunang kat obersi…dgn saudagar minyak unta dari seberang kater nya……Hampehhhh dh sebulan Sonyappp jew…mungkin baju tak siap @ Kapal Dagang tu Karam kot……kalau Karam Singh baca mesti dia pantun gini..!! GAYA UQASHA KALAU BERGAYA .. ,MESTI PAKAI SELUAR NANGKA…, BAKAL TUNANG KONON KAYA.., TAPI SAYANG CUMA UNGKA………hihihi

    0

    0
  7. niarong says:

    sedap ke merokok ni

    0

    0
  8. Anonymous says:

    merokok?? eewww

    0

    0
  9. orgtua says:

    Jawapan utk Kutu tapi tak semestinya sesuai utk semua org. Kalau kat club, pub atau tempat eksklusif biasa jer kalo tgk pompuan merokok. Kalo kat bus stop, warung mmg tak kena. Tapi nenek-nenek zaman dulu merokok, rokok tiga lima, rokok daun…

    0

    0
    • kutu says:

      ooo..tq ya.
      sy tak tau la yg psl club,pub tu suma..tak penah sampai.
      tp hat nenek2 isap rokok tembakau, rokok daun tu biasa tgk.

      0

      0
  10. sera says:

    eee gelinye kalau betina merokok… jatuh martabat kaum wanita..

    0

    0
  11. Selamanya says:

    Siapalah kita utk persoalkan perbuatan org lain. Yg sy tahu kak mie ni jenis berterus terang dan tidak hipokrit. Dia mahu jadi diri sendiri. Bagilah support, moga kak mie berjaya dan bahagia di sisi suami

    0

    0
  12. nor says:

    KENAPA MESTI MEROKOK??
    TAHNIAH KAK MIE… SEMOGA TERUS ISTIQAMAH.

    0

    0
  13. huh says:

    minta maaf sya mncelah.

    kita jgn memandang rendah kpd seseorg. jgn kata geli atau jatuhnya martabat seseorg wanita. pada zahirnya bila anda nmpak wanita yg merokok anda terus kata rendahnya martabat mereka. iye sya akui..ada diantara mereka merokok dan yg terkini hisap vape secara terang terangan…dan sya pun tdak suka dgn cara itu. jika perempuan muda yg hisap rokok@vape secara terang-terangan ini mngkin untuk menunjuk2 atau mereka bangga…kan tdak bagus@elok mcm itu.
    tpi bagi wanita yg sudah berumur..jika mereka merokok mereka rokok hanya di rumah shja..tahu tempatnya.

    kita tdak tahu knpa mereka merokok?…jgn terus mencaci@mnghentam mereka,..mna kita tahu ada kalangan keluarga kita, sanak saudara, sepupu sepapat kita yg perempuan di belakang kita merokok…mna kita tau,kan.
    alhamdulillah jika kak mie dh berhenti,..itu yg sebaik2nya. duit beli rokok tu lebih baik beli makanan..kenyang pun kenyang

    0

    0
  14. Anonymous says:

    tapi kan kalo perempuan sap kok asap dia mangi jerrr.. ntah nape kalo jantan sap kok buwwwsuwwkkkkkk hamattt tak suka laa.. nak2 yang sap kok tu muka pecah rumah. dah la pecah rumah, bibir hitam kedut2 eeeeeeeeee wekkkkkk

    0

    0
  15. Anonymous says:

    bagus le klau mcm tu kak mie…satu je aku nk cakap…ckp ngan suami k.mie tu potong le rambut tu..bio nmpk kemas…nk rock ap lagi…umo dh magrb…sekian..terima kasih…asalamualaikum..

    0

    0
  16. Kak Ros haig rd says:

    Org kata kalau jantan tngk pompan merokok jantan naik stim!!!
    Ye la pandai menyedut dan kolom .,
    So dorang angau la..
    Podah !!!
    Takat tu aje kalau jantan takde hasil apa pekdahnya ???
    Baik la aku kawin om putih ..

    0

    0
  17. zaza says:

    Tahniah kerana anda brjaya meminimumkan risiko utk mndapat anak cacat
    Lebih baik cegah skrg sblom hidup susah di kemudia hari

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Ish perempuan merokok apa kejadahnya dia ney pkai tudung lg.buang ja tudung tu ish..tpi dah tobat dah ney alhamdulillah la..bgus la.

    0

    0
  19. ain suzana says:

    elehhh sera nak kata jatuh martabat wanita. jika kamu ni wanita…jatuh juga martabat kamu sbg wanita sbb penggunaan bahasa yg kasar. tak yah la kata org betina…diri tu betul sgt ke…
    Anyway nampak wajah raja azmi pun lebih sihat & berseri. Alhamdulillah

    0

    0
  20. Pandan Kaya says:

    Alhamdulillah bagusla usaha tu ada dan memang da berhenti..harap sampai bila2 ya. Cuma memang asalnya tak tahu pon dia smoking, kalau dia tak cakap memang tak tahu

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Pulak…kalau dia sendiri x hebah nak berhenti merokok tak de org tau pun dia merokok selain org yg rapat dgnnya. Sendiri bukak aib firi sendiri.

    0

    0
  22. Maya says:

    Great! Give your lungs to repair itself from all the tar and other chemicals in the cigarette. Minimize your chance to get cancer of the lungs, throat, etc. compared to smokers.

    0

    0
  23. good girl says:

    motivasi utk semua org..semua org boleh jadi lebih baik dari semalam..gud job girl!xoxo

    0

    0
  24. bukitdun says:

    Dia merokok ja..bukan mandrem orang pun, pun bukan cari laki orang….apara…couple who smoke together stay together#tilljannah ye kak azmi.

    0

    0
  25. y says:

    Lepas main dua2 merokok.perghhh!stim.

    0

    0
  26. Siantan says:

    Laaaa….merokok ke makcik nih?
    Diam2 je…sudahlah…x jadi ceritera org…

    0

    0