Written by AbangNara | July 15th, 2013

Amboi macam anak dara. Memang nampak cantik dan berseri-seri sungguh Raja Azmi di hari pertunangannya hari ini. Kalau tak kenal, mesti Abang Nara ingat umur Raja Azmi sekitar hujung 30-an. Untunglah Eddie bakal dapat isteri yang awet muda.

raja azmi bertunang

Eddie dan Raja Azmi telah sepakat untuk memilih tarikh 15 September untuk melangsungkan majlis pernikahan mereka. Menariknya, pada hari pernikahan kelak, Raja Azmi hanya mahukan senaskah Al-Quran sebagai ganti wang hantaran. Kira-kira 100 orang tetamu telah hadir memeriahkan majlis pertunangan ini.

raja azmi bertunang

Semoga segalanya berjalan lancar buat Raja Azmi dan Eddie sehingga ke hari pernikahan kelak. Lagi beberapa keping gambar majlis pertunangan Raja Azmi dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Tempahan untuk Toyota Vios 2013 kini dibuka


raja azmi bertunang
raja azmi bertunang
raja azmi bertunang raja azmi bertunang
raja azmi bertunang
raja azmi bertunang
raja azmi bertunang
raja azmi bertunang
raja azmi bertunang

Kredit gambar MalaysianDigest dan BuahMulut

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

88 responses to Raja Azmi Selamat Bertunang, Nikah 15 September Ini

  1. wawa says:

    kerlassss kau jah…

    0

    0
    • Samdol says:

      Nampak kedut lipat2 kt leher. Ape pun, tahniah.

      0

      0
      • Olga says:

        perghhh dah monopos tp masih fefeeling2 duduk atas katil posing baju tunang sambil disarung cincin!
        Yuckkkkkksssss….. apa salahnya nikah je terus! sedar diri, sedar ruang la kak mie oi! x malu ke kat anak2 tu?

        0

        0
        • hahas says:

          kan katenye anak2 yg suruh bertunang sbb ikut adat melayu
          harus lah makcik ni dok tersipu2 atas katil cm anak dara brtunang gitew

          0

          0
        • sssssssss says:

          bertunangkan tempoh untuk mengenali hati budi..bagus la bertunang dulu…moga smpai ke jinjang pelamin

          0

          0
        • amoi says:

          Perghhhhh…neway tahniah…impress gila…ok la..nmpk muda dlm 2 3 keping gmbr…tp aku suka baju diaaaaa..kerlassss ko kakmiiiiiiiiiiiiiiiiii..klasik + modern gitu :)

          0

          0
        • miss ynwa says:

          boleh takk tolong jangan ade je nak dengki dgn si raja azmi ni..sume kat mata korang ade je tak kene…dia couple dgn yang mude korang kondem…dia pilih sebaya2 dia pon bile tang tunang ikot adat pon ade je salah yg korg crik…apehal yew???? belajar la tuk memandang dgn positifff

          0

          0
        • ddd says:

          yup.. aku rase xde masalah.. kenapa plak bertunang nak malu? anak2 die pon mcm ok je… tp aku rasa raja azmi ni kategori lawa jugak la nk compare ngan makcik2 lain yg sebaya ngan die..

          “Jawap Dengan Betul Untuk Pastikan Komen Anda Dikeluarkan”
          Nara, JAWAB ok,,,bkn JAWAP.. kalau time English sumer jadi grammar nazi…time Bahasa Melayu xde sape nk kisah.. P tu untuk jawaPan.. Aku tak kisah sgt pun English ke BM ke sbb blog ni informal..tp yg aku tegur sebab ni kat nara nye SOPP utk komen..tak ikut SOPP komen x keluar kan? haha …bg aku SOPP adalah formal.

          0

          0
        • sukeatiakula says:

          bio le die nk tunang dulu pon.. yg korg duk kecoh nape…
          kedut ke xkedut bkn urusan kita..
          sama2 doa la smg mereka bahagia

          0

          0
        • fifi faraj says:

          Olga ,sedar lah diri awak tu nak mengata org, bukan aku tak kenal ko? hutang bila nak bayar? bodo.

          0

          0
        • lapanbelaskuasaduatengkorakhang says:

          olga, sekarang ni dia yg bertunang ke kau? bukan kau kan?? jadi jgn banyak songeh..itu majlis org..dah si nara tunjuk kat sini, tengok aje tanpa banyak songeh tak boleh ke? lantak dia la nak bertunang ke, nak kawen terus ke..asalkan dia tak buat maksiat, itu dah cukup bagus..so jgn nak sengal sangat la..

          0

          0
      • sengel says:

        cantik……….

        0

        0
      • lapanbelaskuasaduatengkorakhang says:

        tak payah la tgk sampai ke situ..ucap tahniah kan ke mudah..

        0

        0
      • pink says:

        congrat kak mie… moga kekal sampai ke syurga…

        0

        0
      • berlari says:

        Umur dah senja macam tu tak payahla tunang2.. Nikah je terus.. Nenek tunang cucu tengok.. Alahai….

        0

        0
    • Ritu vs Aya says:

      Bulan Ramadhan ni. Komen yg baik2 dan bersangka baik2 sahaja. Jom doakan kebahagiaan diorang

      0

      0
      • wannabe says:

        lepas nie boleh lah mintak sponsor juta2.. perasan ala2 wedding of the year gittew.. =.=

        0

        0
    • Roslin Hashim says:

      For her age, she “Hot”..kulit muka putih gebu licin dan bersih je. Look at her “asset”…wowww awesome..anak2 dara pun tak de weiiii..body sedap! Korang tgk mak2 mak saudara2 korang..ade mcm ni???! Hahahaha…kalau ramai bini2 maintain muka dan body mcm ni, mau mengandung agi walau dah masuk 50-an sbb suami2 sentiasa mauuuuu…

      0

      0
      • maya meira leyana says:

        eh japppp..okla dy da tunag tp aku xnk cakp pape pasl pertunangan dy tu aku nk ckp psl org dok puja puji hot ke x,sjujurnya aku ad trseremapak gn raja azmi gn eddie kt food court klcc bln lps sblm puasa mle2 aku trperasan eddie je sbb mcm knal n tgk mcik kt sblh eddie tu wow raja azmi tp apsal x sehot x sgebu sbrsih kulit yg org ckpkn tu eh ni msti trtipu gn gmba ni aku tgk raja azmi kulit dy brkedut ats pipi n ad jeragat x sehot yg org ckpkn pon..mgkin sbb dy xmekap sgt kot wktu tu xpon mkap dy cair dah,jln pimpin tgn gn eddie cm kapel remaj kate kauuu…n mmg muka raja azmi mcm org berumur 50an lah..yg ckp hot licin gebus tu msti xpnh tgk dpn2 kn?

        0

        0
        • fifi faraj says:

          Maya meira leyana ..haha mesti awak ni indah nama dari rupa, sebab manusia2 yg cantik tak pernah pun komen org…make awak tu beli kat UPTOWN sebab tu lah awak ckp org tak gebu lah,sebab awak perasan awak gebu..tu lah lain kali jgn beli make up kat UPTOWN.

          0

          0
    • mak sape la ni says:

      bantai gelak ak tgk da tua2 pn nk btunang..siap amk gmbr ats katil…hmmm da lme xdpt kn ahaks

      0

      0
    • Kerlas says:

      Hantaran senaskah Quran, tapi apa yg Quran suruh e.g. tutup aurat, tak ikut pulak..
      Typical!

      0

      0
    • kak timah says:

      NMPAK MUDALAH BILA BERSOLEK KAK MIE NI

      0

      0
    • Megat Komeng says:

      Anak dara la sangat….kelazz mata abg nara

      0

      0
  2. wawa says:

    kerlassss kau jah…

    0

    0
  3. kak leha says:

    kelas kau mi… da tunang da… aku ni masih lagi mencari anak-anak ikan nak dibuat laki.. kak anyah aka salamiah hassan bila lagi? kau pun masih mencari ker?

    0

    0
  4. Meeya says:

    Hahaha..
    Adui..
    Biar betul..
    Nara agak2 ar..
    X mcm anak dara pun..

    0

    0
  5. rynna says:

    “berdarah manis”..fiwwittt~~~

    0

    0
  6. nana gebu says:

    Eddie mane pulop ea.. Ape pon Tahniah ler mak cik Raja Azmi

    0

    0
  7. ismail harun says:

    eddie mana ni? eddie hamid, eddie kru ke eddie murphy?

    0

    0
  8. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    edika Kingsway laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!

    0

    0
  9. Anonymous says:

    anak die cantik2 la.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    hanya mampu tersenyummm….hehehhee…
    n mampu doakan semoga kalian dpt ke jnjng pelamin..insya Allah…n dpermudahkn sgala2nya

    0

    0
  11. aku says:

    elok la tu bergambar dgn salamiah hassan…
    sama2 kertu & bajet awet muda gitew!

    0

    0
  12. yayang says:

    x baik kutuk2 dia…at least dia dah berumur pun masih laku tau…tah2 jurukamera yg suruh pose kat atas katil tu…bersangka baiklah ye kawan2… :)

    0

    0
  13. yangbaik says:

    semoga yang terbaik semua orang… ehhh keyboard tersilap ehhh

    0

    0
  14. wawa says:

    kenduri die time sahur ke wei??? ke lepas terawih… curious aku.. btw tahniah uolss….

    0

    0
    • lapanbelaskuasaduatengkorakhang says:

      bertunang ni tak payah kenduri pun takpe..itu semua adat aje..sedangkan majlis kahwin di negeri2 pun jelas berbeza..kalau ke kenduri kawen belah2 melaka, johor, N9, pahang, majlis kawin nya besar dan makanan pelbagai..cuba ke kenduri kawin belah2 kedah, tganu, perlis, macam makan kenduri doa selamat aje..aku sendiri ke kedah masa kawan aku kawen dan kami disajikan dengan buah2an, kueh dan air saja..terkedu semua org, sebab kami dari KL, Melaka, JB dan Selangor..perut semua dah lapar..kalau tahu makanan mcm tu dihidangkan, kami berhenti makan dulu di R&R..tapi takpe lah, itu cara masing2, kenalah hormat cara org..

      0

      0
      • ddd says:

        sesederhana mane pon majlis belah2 negeri yg ko sebut tu aku tak pernah jumpe lg yg xde nasi…aku dr pantai timur,,mmg sederhana je..xde la kt hotel ke catering ke ape..rewang ramai2 masak nasi berlauk+nasi minyak jugak… kecuali kalau nikah ari lain, kenduri ari lain..kalau mcm tu maybe mase akad nikah contohnye mlm sebelum kenduri diorang tak buat nasi, tp diorang ganti laksa ke mee kari ke mcm tu…mane de org kawen jamu karipap semata2..

        0

        0
        • wawa says:

          positive2… die dtg lambat kot tu xde nasi, da habih… aku study + keje kat kedah ni haa bertahun2.. x penah lg g kenduri kawen org x jamu nasi… td tu aku tanya je.. yelah bakal mak mertua sdara mara dtg biasa kita sambut dgn jamu diorg makanan… adoi… ni sampai nak cerita kenduri org xde nasi…. siap divide ikut zon bagai..

          0

          0
        • wawa says:

          aku tanya je wei… sbb jarang org wat kenduri time pose… biasa tetamu tmbh2 nak jd sedara ni dtg umah kite kena jamu selera diorg tmbh2 kalo jauh2..

          positive je lah si lapanbelaskuasaduatengkorakhang ni dtg kenduri lambat sbnrnye… aku bertahun2 dok kedah study + keje kat kedah ni x pernah lagi jejak kaki ke kenduri kat area kedah or perlis x jamu nasi.. kedah ni supplier beras kot.. huhuhu… diorg breakfast pun mkn nasi…

          0

          0
        • lapanbelaskuasaduatengkorakhang says:

          tu laa..first time member kawen org belah utara..aku dan ahli rombongan yg lain pun terkejut..sebenaunya perut dah lapar..tak biasa jalan di kedah plak lagi..tup2 dijamu makan kueh n buah2 aje..haishh..layan kan aje laa..nikah hari yg sama..jamuan pun hari sama..bila jamuan terlalu simple, ada beberapa org yang pernah hadiri kenduri kawen belah2 utara mmg ada menyebut yg mereka mmg biasa buat kenduri simple2 aje..tapi yg itu mmg tersangatlah simplenya..huhu

          0

          0
        • najla says:

          betol tu. memang kalau di negeri di pantai barat atau selatan biasanya majlis pertunangan dibuat secara besar-besaran tapi di pantai timur biasanya diadakan secara kecil-kecilan dan dihadiri oleh saudara-mara sahaja, tapi sekarang saya lihat sudah banyak majlis pertunangan yang diadakan besar-besaran di pantai timur. mungkin berlaku asimilasi budaya dengan negeri2 di pantai barat. dari segi jamuan pula, biasanya mengikut kemampuan keluarga tersebut. contohnya jika tuan tumah mampu menyediakan buah-buahan, air teh serta kuih sahaja maka kita sbg tetamu perlulah terima dengan seadanya. tapi tuan rumah juga patut mencontohi amalan Rasulullah yang sangat meraikan tetamu, jadi eloklah disediakan jamuan yang sesuai dan sempurna untuk tetamu.

          0

          0
      • matyo says:

        huitttt sapa kata knduri belah pntai timur cmtu..aku org kuala tganu n knduri abg akak aku sume abh aku tumbang 2 ekor lembu..tu yg kau pegi tu knduri kt kedah kn so jgn nk pndai2 eh…kbykn klau da dpt kad jmputan n pasang kemah insyaallah kau akn mkn bsr kt kg kami ni weh tumbang lembu xpon katering xdela cm kau ckp tu kcuali mjlis ksyukuran bese2 je yg juz jmput sdra mara je mgkinlah tapi cni xcm yg kau ckp tu…sama juga cm kenduri belah phg johor n9 ape sume…

        0

        0
    • you-me-equal says:

      bertunang time ramadhan, takde la majlis makannya..

      0

      0
      • Mak Engku Curlass Gitew says:

        majlis bertunang berjalan dengan lancar alhamdulillah… sbb majlis mula kul 6pm ++ so abis majlis trus azan Maghrib. semua tetamu dan reporters buka posa dulu dengan juadah kuih- muih langsung solat maghrib berjemaah dan lepas solat baru semua orang dijamu dengan nasi beraneka lauk pauk ye… teh tarik kaw pun ader time dessert… so semua jemputan ( dan yg tak dijemput) pun dpt makan kenduri Raja Azmi… lenkali jangan buat andaian ngata org kalau tak tau hal sebenar!!!

        0

        0
  15. erkkk says:

    alahaii janda tua kerepot pun nak tunang2 bagai,overr btol..ko kahwin je lahh..buat malu anak2 jek..

    0

    0
    • fifi faraj says:

      sebab mak ko tak laku ko cemburu…hahaha

      0

      0
      • ct di alam fantasi says:

        fifi faraj aka pondan..same cm olga la kwn baik pastu olga xbayo utang ko canang kt nara ni..nme pon da ala fonen gitteww yg prasan ada faraj pdehall ada penis kukuii

        0

        0
    • lapanbelaskuasaduatengkorakhang says:

      anak2 dia jelas terlihat happy dalam gambar di atas..tak payah lah fitnah..

      0

      0
    • Mak Engku Curlass Gitew says:

      ko kenal ke dengan anak2 diorang??? ish…ish…ish… anak2 diorang yg beria2 suruh buat kenduri bertunang ni bagai… so kenapa plak diorng nak malu???

      0

      0
  16. Penghuni Alam says:

    dah tua…tapi tua2 pon cantek n nmpk comell

    0

    0
  17. Penghuni Alam says:

    antara mak dgn anak nmpk mcm kakak dan adek

    0

    0
  18. greenapple says:

    bila tgok die nie, mcm julia ziegler versi kurang muda a.k.a tua..:)

    0

    0
  19. AIN says:

    biar la dia nk tunang..yang korang dok sibuk2 mengata dia tu knp? dia bukan buat benda salah pon….korang yang kutuk dia tu bajet macam korang tu bagus sangat….
    apa2 pun tahniah raja azmi

    0

    0
  20. miss lala says:

    sekali tgk mcm ayu raudhah pulak tp versi kertu sikit ler hehe…tapela jnji ko hepi n aku doakn berkekalan sehingga perkahwinan la ek jgn sakan brtunang je.amin.

    0

    0
  21. hihi says:

    cantik je aku tgk.. hihihihiii

    0

    0
  22. ahkak puaka says:

    NIPU NA SI NARA NI KATA RAJA AZMI MCM 30-AN. KAU NK KIPAS & NK LAKUKAN BLOG KAU PUN AGAKLAH NARA OII. STATEMENT MUNTAH HIJAU LA KAU NI.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    salamiah hassan tu body nmpk lawa tpi tengok muka tuaaaaaaaaaa……

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      memang la dia dh tua…kau ingat ape ??? orang dh tua memang la muka dia cngitu ! semua orang dlm donia yg fana ni akan tua ! tua mana boleh elak lagi ! jadi tk heran lah mana2 pelakon atau penyanyi dolu dolu tu sekarang ni dh tua paham ! apeeeee nk heran kalau se2orang artis tu muka dia dh tua !! minah jambu tkde heran lah ! tua tu biasa laaaaaaaaaaa !

      0

      0
  24. wawa says:

    dengki betul manusia2 ni…

    0

    0
  25. pah bedah says:

    hohohoho tahnioh laa even x suko koo..
    cantik sgt! tapi lebih afdal nikah terus since ko pon bkn andartu kee or x pnh khwn :P

    0

    0
  26. Anonymous says:

    kedut menantu dengan kedut mak mertua sama banyak…redha je la makcik mariah

    0

    0
  27. whatever!! says:

    Tahniah buat Raja Azmi.. Semoga kekal hingga ke akhir hayat.. Apapun yang dikatakan oleh orang2 diluar sana jadikan sebagai semangat untuk meneruskan kehidupan akak.. Manusia biasalah.. ada je yang silap dimata mereka.. buat baik pun cakap, buat salah apatah lagi.. Happy2 selalu..

    0

    0
  28. mail lambung says:

    hantaran quran tu kene dibaca..bukan disimpan nnt

    0

    0
  29. Anonymous says:

    xphm la aku si OLGA ngn si HAHAS tu…
    xkn la mase tunang nk dok bersepah kot…hagak2 lerrr
    suke ati die la nk tunang dulu ker nk nikah terus ker…gune wit korg ke pon..

    0

    0
  30. wiwik says:

    kakmiee hot kauuu…. dah snja pun ada yg mahuuu…hrp kekal abadi kakmiee

    0

    0
  31. fifi faraj says:

    Tahniah …orang
    yg suka mengata ni adalah manusia yg gagal dlm kehidupan.

    0

    0
    • ani says:

      ko xde nama lain ke nak letak….bangga sgt eh dengan kemaluan wanita kau tu? ke kau ni bapuk?

      0

      0
  32. raja rimba says:

    Olga berkata July 15, 2013 at 11:16 pm perghhh dah monopos tp masih fefeeling2 duduk atas katil posing baju tunang sambil disarung cincin!
    Yuckkkkkksssss….. apa salahnya nikah je terus! sedar diri, sedar ruang la kak mie oi! x malu ke kat anak2 tu?

    mgkin raja azmi akan kata…peduli apa aku..bukan baju kau aku pinjam…jelezz la tuh

    0

    0
  33. salsabila says:

    olga meroyan..hutang je pandai..bayor x pandai

    0

    0
  34. rozi says:

    Muda? Muka mmg touch gila2 utk Nampak tapi tang kat leher jelas mmg dah tua…

    0

    0
  35. kiko says:

    Cantik baju Raja Azmie..cam nk jdkan inspirasi baju raya t..hehe

    0

    0
  36. kiko says:

    cantik baju die

    0

    0
  37. muka ada seyumm says:

    biarla dia..asalkan dia bahagia… kalau kita bahagia melihat org lain bahagia.. maknanya kita pun seorang yg tgh bahagia

    0

    0
  38. Anonymous says:

    eddie pemain gitar kump CRK kump rock zaman rock kapak dulu…..eddie ni hensem ok.mak pun taste korang ni sume yg kutuk sbb jeles dgn dia.lantak kak mie la anak2 dia tak kecoh pun korang je yang lebih….dia minta duit korang ke nk bt sumer ni…apadaaaa

    0

    0
  39. ida says:

    Cantik la katil dia

    0

    0
  40. nurin says:

    Tahniah.. semoga ditakdirkan menjadi suami isteri dan kekal hingga ke syurga

    0

    0
  41. kak bedah mulut baik bln pose says:

    haihh…dah tunang dah nek jemi…bertambah moral down kak bedah bulan2 pose ni
    kak bedah nak dpt bf pn susah.nek jemi sonok je dua tiga kali tuka boipren
    ape pn tahniah la nek jemi.semoga berpanjangan hingga ke gerbang perkahwinan n semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.

    0

    0
  42. aku kelam says:

    nara komen aku xpenah lg kuar selepas tahun 2012…pasal apa??? kalao yg ni bagus la!!

    0

    0
  43. leher tegang says:

    sowiii….30an leher belum kedut lipat2 hokayyyy….

    0

    0