Written by AbangNara | June 20th, 2013

Kalau sudah jodoh, pasti tidak ke mana. Usia 54 tahun ternyata tidak menghalang Raja Azmi untuk berkahwin sekali lagi selepas perkahwinannya dengan Jailani Sidek menemui kegagalan. Lelaki bertuah yang berjaya mencuri hati Raja Azmi ialah Eddie, 45 tahun yang merupakan pemain gitar kumpulan rock CRK.

raja azmi kahwin

Eddie juga merupakan seorang duda anak dua. Mereka berdua mula menjalinkan hubungan cinta sejak lima bulan lalu. Kata Raja Azmi:-

Inilah yang dikatakan suratan takdir. Sebagai manusia biasa, saya tidak dapat menolak perasaan cinta apabila ia hendak datang dan akhirnya saya dipertemukan deogan seorang lelaki yang saya yakin paling sesuai menjadi calon suami saya nanti.

Perkenalan kami bermula sejak Januari lalu apabila saya diperkenalkan kepada Eddie oleh anak saudara beliau yang juga jurulatih di gimnasium yang selalu saya pergi di Kota Damansara.

Mulanya kami berdua hanya bersahabat namun lama-kelamaan terbit pula perasaan sayang kerana Eddie sangat mengambil berat mengenai diri saya dan mahu mendekati anak-anak saya. Kami juga selalu berbincang dan berkongsi masalah bersama-sama.

raja azmi
Amboi romantik juga Raja Azmi ini. Memang betullah orang kata makin tua makin romantik seseorang itu. Tambah Raja Azmi lagi:-

Eddie berkata sejak isterinya meninggal dunia kira-kira enam tahun lalu, hidupnya sunyi dan dia hanya ditemani dua anak lelakinya. Kemudian keluar bersama anak-anak kami dan kemesraan terus terjalin sebagai sebuah keluarga. Saya akui sangat bahagia kerana seluruh keluarga kami dapat menerima hubungan kami. Doakan kebahagiaan kami.

Menurut Raja Azmi, majlis pertunangan dirancang akan dijalankan pada 15 Julai ini. 2 bulan selepas itu akan diadakan pula majlis pernikahan. Semoga segalanya berjalan lancar buat Raja Azmi dan Eddie. Tahniah Abang Nara ucapkan kepada anda berdua.

P.S: RM10 juta untuk baiki jalan penunggang motosikal di Federal Highway

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

85 responses to Raja Azmi Rancang Bertunang 15 Julai, Kahwin 15 September

  1. mak dara gebu gebu says:

    deiiii romantik hotak nko..malu la kat anak2 wei..ada lg ke fasa betunang utk umo2 mcm ko ni..leher bekedut2..geli eh haku..bila bayangkan wakil lelaki sarung cincin tunang kat nko nti..

    0

    0
    • Lembu Gemok says:

      damnnn….perlu ker bertunang weihhhhhhhhhhhhhh……kawin terus sudeyyyyyyyyyyyyy…aiyoooo….takper laa jemi weihhh…harap ko bahagia sampai sana..jangan lupa tutup aurat yaaa..umur dah senja tu..in sha Allah ….perlukan perubahan yang drastik sikit…ok akak jemi??

      0

      0
      • yUyU says:

        Perghh…nenek nak bertunang bagai… akad terus la nenek..kan tu yg wajib..:) eh gambar kedua kat atas macam tgh tahan napas la…haha

        0

        0
        • amoi says:

          bertunang???alahai…perlu ke??kawin je la trs….hahahaa..membazir kot…bg aku mebi zaman muda mudi dulu dia x pnh rasa sbg tunangan org kot..HAHAHAHHAA

          0

          0
        • kau perempuam tua!!! says:

          PEREMPUAN TUA TAK SEDAR DIRI…GATAL..GEDIKSSS..MERENYAMMMM..CONFIRM PUTUS..OKEY..BYE!! PUUUIIIKKKKKK!!!!!!!!!!

          0

          0
        • korang tak paham perasaan seorang janda. perlu tak perlu bertunang bukan soalnya. dia berniat mendirikan masjid, bukan macam korang cari dosa mengumpat orang tiap hari! BODOH! BODOH!! BODOH!!!!!!

          0

          0
        • apa perempuan tua tak sedar diri plak? dia nak mendirikan masjid , buat benda yang betul. kamu tu mengumpat sana sini buat benda lagho, masuk page gosip apa dapat ? ada neraka untuk orang macam kamu ni, kau perempuam tua!!!

          0

          0
        • pembaca dalam page nara ni emmang semua stok hasad dengki tinggi, jenis bini yang tak dilayan suami. diorang ingat dgn layan page gosip camne boleh setel hal dunia. bodoh. takde plak aku baca yg mendoakan yg terbaik. bangang! saya doakan laki kamu semua cari calon isteri baru. dah la sekor2 body macam tong dram. kalau bersanding runtuh pelamin.

          0

          0
      • qiwie says:

        hahaha.. tiap kali aku bukak blog artis mesti ada psl raja azmi ni n berbeza2 nya gossip.. sampai aku sendiri tergelak gossip apa pulak kali ni.. nah skrg bertunang pulak.. bgus laa kalau camtu jangan wat gossip lain lg yee raja azmi pasni.. hahahaha

        0

        0
      • Anonymous says:

        Nak tunang2, tak payah lah, nikah terus je…takut tak sempat…manalah tau umur pun senja kan? kan? kan? apapun selamat pengantin baru! tumpang lalu….(nak practise tepong tawar pengantin lah!)

        0

        0
      • Lofiah says:

        Alolo sweetnye kisah cinta cornetto uda dan dara nie, mcm Romiu dan Juliya . Lofiah suka sgt sikap kak Min yg DARING tuuuu . Luv , Muahhhh .

        0

        0
    • gulahati (GULAHATI SEBENAR)!!! says:

      Kan………deiiii geli puloks dengan awak ni raja azmi….. puih

      0

      0
      • mulut puaka says:

        ok2 semua. kita bagi peluang pada buret kecut ni dulu rasa kote berkedut hoke…………… huwa huwa huwa

        0

        0
        • bujang says:

          ha..ha..haaaa….ko ni mulut puaka bikin aku gelak sampai kentut2….
          mak aishhh….dah kering kontang lobang jenuh dok palit ky gel…

          0

          0
    • Mak Dara says:

      Masyaallah untuk kesekian kalinya.. Saya beri amaran kepada mak dara gebu gebu agar tidak menggunakan gambar saya yang anda curi dan menjadikan sebagai profile gravatar anda lagi! Saya telahpun membuat report pada pihak SKMM dan Cybersecurity atas kecurian dan salah gunakan gambar saya itu.. Just wait and see .

      0

      0
      • Anonymous says:

        uihhhhhhhhhhhhhhhhhhhh why so serious???
        tapii tuh mmg pic betol mak dara ke??
        law btol mmg xptot la mak dara gebu gebu ambik..
        tapi yg menjadi tnda tye pd diri sy kn sy tgk cam bukan mak dara..pak dara ade la..heheee…xpyh susah2 bergmbar bagai..pkai yg dah disediakn dh cukop le..huhuuu

        0

        0
      • check out video sakinah terbaru! says:

        Bagi saya apabila sesuatu gambar diupload di internet, gambar tu dah jadi public. tiada istilah mencuri. sesuatu itu dikategori sebagai dicuri bila gambar itu sudah didaftar sebagai trademark/intellectual property atau ape2 jelah yg menjadikan gambar itu hak mutlak sesorang dan tak boleh diguna pakai sesuka hati. kalau takut gambar di salah guna, jangan upload di internet. ramai di facebook guna gambar artis, haiwan. takde pulak artis atau haiwan tu mengamuk mcmni. awak report pun belum tentu boleh menang kes melainkan gambar2 awak sudah didaftarkan sebagai hak mutlak

        0

        0
        • Anonymous says:

          haaa itu pasal…lainla mmg pic sndiri btol2..tp dh taw kodokut xyah upload kn senang mak dara oiiii….pe kes kuar statement g2…
          mak dara search google blmbak2 pic lg sakan drp pic tu..

          0

          0
      • sayang says:

        tu gambar ko ke mak dara? nak tanya la jugak pehal kau bergambar camtu?hahahah nampak macam ape je..

        0

        0
      • miss kiah says:

        xsangka mak dara xde gigi..boleh bagi no tepon x? muahahahahaha

        0

        0
    • Anonymous says:

      hehehhehehee….adoiii tetibe aku gelak bc komen dkt sini..
      aku dh boleh byangkan…^_____________________________^

      0

      0
    • raja azmi badan bekedut kedut says:

      who cares???!!! nenek badan bekedut kedut tak sedar diri… huh

      0

      0
      • mulut puaka says:

        xpe2… kita bagi peluang dulu buret kecut ni rasa kote berkedut tu…
        jangan risau sbb kalo diukur tahap kejalangan buret kecut ni kompem bercerai nya………… hihihihihi

        0

        0
        • fifi faraj says:

          Mulut puaka ..nak tahu tak , Kak mi dah halal kan utang ko tu ..tak payah lah nak kutuk2 dia..pintu tobat dah tertutup unk ko…ko sembah jer aku ataupun gi sembah jamban.hahahahaha

          0

          0
    • momonja says:

      biarlah dia… asalkan dia bahagia,

      0

      0
    • Yatie says:

      fuhhhyohhhhh…. dasat ah nek mi ni…. hahahah bertunang??? jenuh aih…. x pa la…buat la… dulu2 x merasa nk bertunang pakai vouge…. ini kalilah…

      0

      0
    • fifi faraj says:

      aku tau masaalah ko ,mak dara perasan gebu..ckp pasal anak2 mereka yg suruh..masalah lagi ko tentu cemburu sebab walau Raja Azmi ber umur tapi masih laku, dari pada nak dara ..hahaha

      0

      0
    • Anonymous says:

      hahaha cemburu

      0

      0
  2. nurin says:

    Tahniah Raja Azmi..
    Semoga perkahwinan anda kekal bahagia hingga ke Jannah.
    Rahsia Allah tiada siapa yang tahu..

    Amin…

    0

    0
  3. wawa says:

    ape2 jelah mak cik oiiii… asik gosip cinta je… xde plak aku dgr ko nak wat movie or drama yg gempak.. baik ko cr idea wat filem yg mampu menjana ekonomi negara.. dr dok gosip murahan ni…

    0

    0
  4. den la ni says:

    mak aih btunang bagai..alah dh nenek pn,xpyh la nk btunang sgt..wt yg wajib je (akad).kn ke sng n jimat kos..sedih plak ak tgk nenek ni..T_T

    0

    0
  5. awek cun says:

    Rancang jer baru…. kecoh

    0

    0
  6. wanitacool says:

    haih.. sian die.. xperlu kot.. kenapa nak bertunang.. ak rasa die nak lawan laki die.. meroyan laki die kawen len..dah tua2 nak bercinta g.. ni umo2 cani pangkat2 perempuan yg buang tebiat. ingat die rozita che wan ke.. RCW ok la gak die still vogue, yg ni.. x sgup nak ckp. hahaha

    0

    0
    • fifi faraj says:

      Baru perasan Bujang ni mesti muka macam getah pemadam,..sebab org yg selalu mengata org ni muka mangkuk ayun selalu nya org hodoh yg cemburu insan lain saya boleh agak Bapak Bujang ni mesti keja jaga Stor..sebab tu dia meroyan gan org lain. lagi sati Rozita Che Wan tu nampak kedut kat tengkok Raja Azmi ader?

      0

      0
  7. sarung getah says:

    Korang yg jeles jeles kat atas tu ape hal? Raja Azmi org berduit weh, suke ati die la nak wat majlis bertunang ke, majlis merisik ke, majlis nikah then baru majlis bersanding tujuh hari tujuh malam ke kan. ape yg korang sakit naw naw ati? korang tak mampu, buat je yg wajib. Raja Azmi nak buat cemane pun ikut suke die, on top yg laki n family pun ok, ape yg korang HEBOH naw naw. hehehe

    0

    0
  8. wawa says:

    baru perasan… die tunang time bulan pose? kenduri time sahur ke berbuka ke lepas terawih????

    0

    0
  9. cucu says:

    Nenekku kawin lagi..

    0

    0
  10. lolipop says:

    korang pn.. bertunang dolu2 lain…
    xsemeriah zaman skrang niee…
    so kak jemi nk laaa rasa bertunang zaman niee..
    bg la peluang.. hihihihihi..huhuhuhu…

    0

    0
  11. gulahati (GULAHATI SEBENAR)!!! says:

    bawak2 la pakai tdung nenek oiii. tutup rambut karat ko tu..

    0

    0
  12. pemerhati says:

    Biar la dia, nak brtunang baru nikah, siapa la kita nak sibuk2, doakan kebahagiaan dia lg afdal, knapa nak kutuk2 org..tua ke muda ke, stiap org berhak mencari & menikmati kebahagiaan. Wlpn aku xada kena mengena dgn Raja Azmi tp tetap mendoakan kebahagiaan dia & pasangan. ni nak kutuk2 kata tua la, berkedut la, stiap org akan jd tua, jd xperlu nak menghina orglain..

    0

    0
  13. merahdelima says:

    ape2 jelah ahkak..semoga berbahagia, dh kahwin bawak2la tutup aurat , jaga rumahtangga smpai akhir hayat

    0

    0
  14. fairy says:

    Aku yang umur 22 tahun ni pun takde bertunang2 taw.. terus nikah je.. pastu sanding.. yang wajib, nikah tu.. ni umur mcm ni pun beriya2 pulak bertunang bagai.. heheh

    0

    0
  15. hana says:

    Muda ke..tua ke.. dia tetap manusia..smua org akan lalui fasa tu..Jgn kutuk sgt..Doa dia berubah dah la.. Takyah la nak kutuk dia nak bahagia.. Kita taktau lg nasib kita. skrg baik..esok lusa ntah mcm apa.takot lebih teruk dr dia bila dah tua nanti..nauzubillah…jaga bicara.. takut makan diri.

    Kak Mie…Slamat bertunang, nikah dan berbahagia… Bahagia mcm abg Jack skrg…Aaaminnn

    0

    0
  16. miss s says:

    kawin cpt drpd menimbulkan fitnah..semoga kekal..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    nenek ni dh tua pn nk tunang bagai…nikah je la…asyk x sdh2 kntrovesi asyik brcnta jer…geli aku mendengarnya…selera plk eddie ni kang ngan org tua ni…aku tengok pn x selera….

    0

    0
    • Anonymous says:

      kono batang hidung kau ..baru kau tau langit tinggi ke rendah

      biarla dia nak tunang ker apa bagai…ado dio mintak kau duit??

      0

      0
    • NETNEK says:

      ni anon jenis semua nak express ni .. lagilah gatai

      0

      0
  18. kero says:

    untunglah da menopos ade org nak lagi

    0

    0
  19. lagubestbest says:

    Raja Azmi.. pakaian u nampak muda.. hihi

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Wahai anak melayu..jaga lah bahasa tu..nk mengomen jgn smpai mghina kejadian allah .kulit brkedut pd peringkat umo dia mmg natural .cuba tgk mak2 kita kan..makcik2 kita ke.majoritinya sama shj bila tiba ke fasa usia dia.at least dia tak cucuk2 utk nk nmpakkan dia muda.dari dulu2 aku tgk dia biarkan muka dia sesuai dgn peningkatan umo dia.soal dia nk tunang bagai tu, itu diluar kawalan kita.bkn hak kita lg sbg peminat utk nk tentang.itu prsetujuan kedua belah pihak.kita kena hormati.yg Ptg, raja azmi selamat dirikan msjid.itu yg perlu kita sokong..setiap kali ummat nabi muhammad dirikan msjid, maka menangislah para syaitan…

    0

    0
  21. bahasa cerminan bangsa..ingatt says:

    Wahai anak melayu..jaga lah bahasa tu..nk mengomen jgn smpai mghina kejadian allah .kulit brkedut pd peringkat umo dia mmg natural .cuba tgk mak2 kita kan..makcik2 kita ke.majoritinya sama shj bila tiba ke fasa usia dia.at least dia tak cucuk2 utk nk nmpakkan dia muda.dari dulu2 aku tgk dia biarkan muka dia sesuai dgn peningkatan umo dia.soal dia nk tunang bagai tu, itu diluar kawalan kita.bkn hak kita lg sbg peminat utk nk tentang.itu prsetujuan kedua belah pihak.kita kena hormati.yg Ptg, raja azmi selamat dirikan msjid.itu yg perlu kita sokong..setiap kali ummat nabi muhammad dirikan msjid, maka menangislah para syaitan…

    0

    0
  22. netnek says:

    kalau mampu apa salahnya kan ..

    nak bertunang dulu ke nak kahwin terus ke itu pilihan masing2 ..

    tua atau muda, anak dara atau janda itu bukan persoalan .. itu pilihan masing sbb duit keluar dari poket masing2 ..

    Jadi tak payahlah nak mengeji, mengata kerana kita belum tentu takda celanya ..

    yang pasti apa2 kebaikan kita wajib menyokongnya ..

    0

    0
  23. Azid Zakaria says:

    Perlu ke nak bertunang? Umur tu dah senja.. Kahwin jer lah kot. Dah takde “darah manis” masa bertunang dah… Dah expired. LMAO.

    0

    0
  24. lalalal says:

    tak sabar nak tengok pre-wedding pictures mereka.posing ala2 liyana jasmay

    0

    0
  25. anon says:

    bagi la die peluang. nak bertunang ke ape ke, bukan pakai duit korang pun.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    dah tua bangka, lagi nak cerita mengarut2 kat media..aduhaiii..kan elok lepas kau kawen ko bgtahu..org tak menyampah nak baca..siap tunang bagai..dah tua bangka pun nak kumpul duit gek? haishhhhh…tah hapa2…

    0

    0
  27. Sunflower says:

    Lek la weii…korang sebenar jelas kan..kan..kan…kan…cer kalau nenek korang buat mcm tu..korang nak cakap apa…
    By the way, sape ni tau harga setandan pisang berapa? kat mana nak dapat supplier yg murah? sekian terima kasih

    0

    0
  28. Ramona Kum Kum says:

    ntah2 bakal suaminya adalah orang yg meragut telefon samsung nye dulu

    0

    0
  29. Mak jemah pemalu says:

    Alhamdulillah…semoga Raja Azmi dapat kebahagiaan yang dicari..dan semoga perkahwinan kedua membawa keberkatan dunia dan akhirat..

    0

    0
  30. kelkatu says:

    Jangan lah kamu semua duk menghina or mengutuk dia. Kita semua akan melalui hari tua jugak. Pasal kawin tu, walaupun dia dah berumor, dia pun kesunyian & perlukan teman utk berborak2. Takkan nak melalui hari2 tua keseorangan. Kak Mi….wish you all the happiness in the world.

    0

    0
  31. Kak Raja Meletop says:

    Dah nak kahwin ni berseri-seri muka..:)

    0

    0
  32. Aku tua kutuk says:

    Tua bangka… Nak khwin lagi LoL

    0

    0
  33. nona says:

    Lantak kau lah weh.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Senangnya nenek ni jatuh cinta. Semuanya dengan orang muda. Baru kenal dah ajak kawin. Agaknya dia ni syok sendiri tak. Perasan diri masih muda. Mesti anak dia dah malas nak layan kerenah nenek ni. ” Suka hati mak la nak kawin dengan siapa pun asalkan mak bahagia “.

    0

    0
  35. Linzy Longkang says:

    tahniah laa kak mi dan bakal suami ahli kump rock kapak tuh, semoga berkekalan

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Ya ampunnnnn..kembang plak tekak aku baca cerita ini..dah tua buat cara tua la oiii..dah tak reti nak rasa malu lagi ke? aduhaii..nak kawen tu kawen je terus..awak dah senja..bukan budak muda..nak cerita pasal cinta la, bertunang laa..aduhaii..senak otak aku baca laa..

    0

    0
  37. akuRase says:

    Btol2.ak sokong sume yg ckp lantak kak Mi la kan nak tunang ke ape ke..tu mmg hak fia..dan aku pon xske org yg dok mengata fizikal org ni..xnmpk muka ko berani la kan..lagi satu cuba waktu nak mengutuk tu fikir kalo la ahli keluarga ko atau ko sndiri kena kutuk..apa ko rase..
    Untuk Kak Mi,semoga berbahagia..tp kalo boleh masa nak kahwin nanti baru lah hebahkan dan jgn terlalu terbuka dengan wartawan..nnt yg kena kutuk Kak Mi juga..dan wartawan pon jangan la asek tanya kak Mi bila nak kawen ke ape kan..dah setiap 2-3 bln ada update pasal laki mana yg Kak Mi dating…

    0

    0
  38. X payah nak hartisss sanaddd says:

    Pui pui, Godikkkkk nak btunang bagaiiiii. Mak dara je pon, upsssssssss

    0

    0
  39. kak bedah mulut laha says:

    kak bedah jeles dgn nek jemi.kak bedah ni bujang lg umo 30, jgn kata nk tunang, bf pn xde
    nek jemi dah nk kawin kali kedua dah, siap nk tunang2 bagai.kak bedah sgt demotivate n rasa begitu down sekali….xguna kak bedah pakai produk anti penuaan.nek jemi jugak jadi pilihan jejaka.haihhh

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Apa nak tunang tunang nikah je terus bukannya anak dara tapi MAK JANDA

    0

    0
  41. Miss Kekwat says:

    Nak tersembul keropok bila baca psl nek jemi ni.. adoiyai nak bertunang2 plak…nak gk rasa alam pertunangan di tahun 2013 agaknya huhu…ti kahwin mesti grand kan..ala-ala wedding of the year (uwekss!)

    0

    0
  42. fifi faraj says:

    Yg penting Raja Azmi bahagia, aper nak sakit ati…kepada yg tak suka Raja Azmi .! mesti org2 yg suka hutang tapi tak mahu bayar, sebab saya jumpa byk perangai org macam ni dengki dgn org..itu nasib anda baik diciptakan oleh Tuhan menjadi Manusia ,sepatutnya yg tak suka gan Raja Azmi ni diciptakan sebagai binatang…hahaha.

    0

    0
  43. kak piah jadian says:

    hari ni la patutnya bertunang kan??? kan nara kan??? bertunang ke???

    0

    0