Written by serenity | June 7th, 2015

Kalau semalam kami melaporkan bahawa model Raissyah Rania atau Felixia Yeap telah bernikah dengan seorang lelaki misteri, pagi ini identiti suami Rara telah didedahkan. Beliau ialah Dr. Rezal Khairi Ahmad, seorang ketua pegawai eksekutif NanoMalaysia Berhad.


 photo felixia-yeap-nikah.jpg
 photo felixia-yeap.jpg

Pernikahan Raisyyah Rania Yeap (Felixia Yeap) dan Dr. Rezal Khairi Ahmad telah selamat berlangsung pada pukul 10.30 pagi Sabtu 6 Jun (semalam).

Dr. Rezal ialah seorang pemegang ijazah kedoktoran (PhD) dalam bidang Teknologi Nano dari London Centre dan ijazah sarjana dalam bidang Kejuruteraan Elektrikal di Universiti Tenaga Nasional Berhad (Uniten).

Bersama kita doakan perkahwinan mereka berkekalan hingga ke akhir hayat.

40 responses to Raissyah Rania @ Felixia Yeap Kahwini Pakar Teknologi Nano, Dr. Rezal Khairi Ahmad

  1. Wakdoyok says:

    Tahniah!

    0

    0
    • macam2 says:

      Good job and congrates. Orang berilmu ni lain perangainya. Tak perlu nak buat gempak2 pun. seadanya sudah. Janji anak cerdik macam bapak. Esok anak cerita dalam kelas, bapak saya seorang saintis.

      0

      0
      • Lovelyvic says:

        Tanjat Gegirl… ingatkan Wak Doyok td…

        0

        0
        • Singkong says:

          Kahwin dgn ceo tapi nampak sederhana. CEO ok.. Retis yg gaji tak tetap and tak tau berapa byk walaupun ada bisness minum kolagen buat majlis over plakk… Tahniah rara u r one humble and lucky women

          0

          0
        • Anonymous says:

          Bujang ke atau laki org..pencerahan plzzz. Duda xpe asal jgn caras laki org

          0

          0
    • Fizah cute baju kurung says:

      wow.. pandai Felixia cari suami yang genetik cerdik.
      nampak gayanya Fizah kena cari jugak lah doktor PhD.
      hello doktor PhD.. ada yang masih single ke ? Fizah masih single .

      0

      0
      • Anonymous says:

        trust me.. ramai PhD candidates, local n overseas yg turut baca n bagi komen di BN ni..

        0

        0
        • aku cantik says:

          skrg byk yg ada PhD or doctorate tapi bkn semuanya brainy. pernah dgr x peribahasa, campak batu ke atas akan terkena at least one phD holder. so jgn pelik sgt awak akan dpt seorg doktor utk suami hihi

          0

          0
        • Kak Lin says:

          Ya .. kak lin setuju dgn @aku cantik. Kdg2 Uni kat Rusialah , hungry ntah mana2 ceruk rantau. Tapi Ceo kat atas tu mmg saintis. Ada yg ada PhD tp bila temuduga. Alamak hazab jwpn dia dr kita setakat ada ijazah ni. Apa2 pun biar klu nak blajar .. niat kena betul dan matlamat kerana agama , bangsa dan negara.

          0

          0
    • Minah jambu Shameless Gitue says:

      Congrats. sama padan la. Yg lain2 ni jealous je memanjang kan. Sepatutnya korang mendoakan yang terbaik hokay

      0

      0
  2. lia says:

    Alhamdulillah.. Tahniah..

    0

    0
  3. Kiah Propa says:

    Alhamdulilah…sesungguhnya kita tidak tahu pengakhiran kita semua macamana..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    tak berjodoh dengan cucu raja

    0

    0
  5. ubi says:

    sedap tu kena lanyakmlm tadi, rara pon dh xd ____..kan..muka hubby dia pon mcm muka suami umie aida kan..sedap tu ..isap tek yummm ash nordin i love u sayang

    0

    0
    • anon says:

      Tuhan bg jari menaip ada sebab.org tak kenal ko saper..tapi Tuhan tahu.

      0

      0
      • reyna says:

        anon.. pedas and mantap komen ko.. aku suka.. org2 mcm tu kalau kita marah lagi dia naik lemak sbb dpt attention… dah mmg itu yg diorang nak kan? orang normal tak post ayat pelik2 mcm tu.

        0

        0
      • ubi says:

        ok..saya dengan rendah hati pohon maaf kepada rara aka raisyah rania aka felixia yeap..im so sorry..ok..

        0

        0
    • hattap says:

      ni konferm bapok buruk gersang. kahkahkah

      0

      0
  6. Barokallahu lakuma wabaroka alakuma wajaala bainakuma pii khoir.

    0

    0
  7. Reload Food says:

    wow, congratulations to her… wow

    0

    0
  8. Anonymous says:

    pernah nmpk couple ni shopping kat pavillon before. alhamdulillah, semoga jodoh kalian berkekalan. Aamiin ya Rabbal’alamin

    0

    0
  9. Mek jah says:

    Org kita ni kalau kaya selalu terkam bangsa asing.
    Kesian kita kita yg melayu ni duk jadi andartu !!!!

    0

    0
    • cintaku says:

      Betul tu. Sib baik aku berjaya kawin dgn laki aku n berjaya halang dia nikah dgn bangsa asing. Dlm kes aku mmg bangsa tu pura2 nk kat laki aku. Guna status bumi laki aku utk beli rumah dll.

      0

      0
    • otoman says:

      dah korang juai mahal tu yg laki cari bangsa asing tu muahahahahha

      0

      0
  10. Rohmat says:

    Aku rasa pompan melayu ni banyak yg tak cuci tempat sulit gan betol , tu la org2 kaya tak nk pat korang .
    Cuba la vagisil

    0

    0
  11. Gigi says:

    Badan dia dah share dgn peminat2 dan orang ramai terlebih dahulu sebelum dishare dgn suami nya yang ini…keh! keh! keh! Masih banyak lagi gamba sexy amoi ni kalau Google image nama lama nya.

    0

    0
    • ChickFlick says:

      Kalau kau ni jantan kau jealous la tu dia tak sexy live depan mata kau in the bedroom. Kalau kau ni Betina kau jealous lah tu kau tak secantik badan dia. Boo !

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kan tu sblom dia masuk islam..ko ni kalau tak ungkit aib org mmg tak sah

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Setuju dengan Mek Jah. Orang kita bila kaya dan berjaya mesti ghairah cari bangsa asing untuk dijadikan isteri. Tapi bila kehidupan mereka biasa je, bangsa asing tak pandang pun lelaki Melayu. Kalau la Dr Rezal tu bukan CEO, Felixia nak tak kat dia ?

    0

    0
    • Mek jah says:

      Pat kampung mek Jah ni banyak ank2 dara yg da baik agama dan tingkah laku , napa takde yg nk ambik buat istrri ?
      Balik balik yg da pose sana sini bukak luar dalam jgk yg nak dibuat istrri..

      0

      0
    • matke says:

      depa ni berlumba2 dgn member sebenarnya. Aku kenal sangat kepala otak depa. Mamat ni kan jenis gi clubbing semua. Lepas tu tayang kat member dapat amoi. Lagi lah amoi ex-playboy …fuyoooo… Hebat nya aku. Tengok lah cina pon nak aku. Mana ada amoi nak dgn muka belacan .Nah aku ni CEO tau. Mek melayu tak layan bab nanti di panggil kampung boy pulak… God Forbid… aku melayu termodern. Case of malay boy with very low self-esteem!.Atau pon self-hating melayu.

      0

      0
      • Jgn memandai matke says:

        Memandai jer lah … ko ni kata Dr Rezal ni tu kaki clubbing. Lainlah ko ni kwn dia. Tau cerita luar dalam dia. Agaknya nak ushar istri dia tak dapat , suka buat cerita. Mmglah ada org yg perangai spt yg ko ckp tu tp plz ko nak tapaw smua org perangai mcm hang ke?

        0

        0
  13. weng weng says:

    doakan yang terbaekk..kan org islam tu

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Dah agak dah Felixia Yeap ni masuk Islam sebab nak kawin. Baru setahun masuk Islam dah kawin. Dulu dia tak nak kawin terus lepas memula masuk Islam takut org akan label dia masuk Islam sebab nak kawin. Nampak sekali tak ikhlas. hehehehe…taktik klise org cina tak laku nak jadi kaya cepat. Masuk Islam, lelaki Melayu kaya terus berminat nak buat nak buat bini.
    Memula dia masuk Islam dulu aku minat tengok dia tapi last last ni jadi meluat plak….show off lebih. Kata nak dakwah konon…dasar cina kalau jadi model utk Melayu, propa lebih.

    0

    0
    • ..... says:

      eh biarla dia nak masuk islam sbb nak kawen..sekurang-kurangnye kita boleh nampak dia tu lebih ke arah islam, lagi cepat dia kawen lagi bagus dari dok bercuti merata-rata bukan ada ikatan laki bini pastu dok canang kat instagram bagai…..jgn jadi retis kita yg kawen ngan mak salleh, bwk bakal suami masuk islam tapi dah lebih dari org kristian aku nengok… korg ni patut bangga sbb umat islam kita makin bertambah dan dah mmg dituntut untuk kita mencari yang berharga, beragama, keturunan yang baik2, dan ada rupa…. dia kawen dgn suami yang cerdik pandai dan dia pulak berdarah orang bangsa asing..Insyaallah anak2 diorg bijak2 dan moga bertambahlah umat islam yang bijak pandai…

      0

      0
  15. teratai says:

    terbaca komen2 yang berbunyi kenapa dipilihnya bangsa asing sedangkan bangsa sendiri ada…
    cuba tengok sesetengah ‘bangsa sendiri’ yang komen. anda tentu tahu kenapa bangsa sendiri tu tak terpilih kan?
    org sekarang lebih memandang bagsa dari agama, lebih mengambil peduli kata org dari kata allah.

    0

    0
    • Pokok kelapak says:

      Sayangggg kat awak …. komen yg bernas. Smoga awk di Rahmati Allah swt. Aamenn.

      0

      0
  16. aku says:

    alamakkksssss….mamat ni ker???
    tgok2 carian kt google….mamat ni pnah nk try fazura kt instagram… aku pnahh baca tapi tkde la plak screen shoot ..hehe
    tapi alhamdulilah dia dpt yg lagi baik..in sha allah

    0

    0
  17. Anonymous says:

    terima kasih pada Doktor ni sbb manambah seorg lg umat Islam. dan terima kasih sbb Berjaya jadikan dia Seorg Islam sejati. Ramai yang masuk Islam tetapi Akhlak x mencerminkan Islam. Kepada Rania semoga terus tabah dalam menempuh hidup sebagai sorang muslim. Semoga anda beroleh pengakhiran yg baik dan beroleh syurga di sana. Aameen.

    0

    0