Written by Bella | April 17th, 2017

Perkahwinan Jep Sepahtu dan Sari Yanti yang diadakan secara tertutup dan tidak menjemput pihak media membuatkan ada antara mereka yang berkecil hati dengan pasangan selebriti tersebut. Sebagai teman rapat, Rahim menasihati Jep agar bersikap lebih matang selepas ini termasuklah menjaga hubungan baik dengan pihak media.

Saya tidak boleh mewakili dia sebab dia ada sebabnya yang tersendiri. Secara peribadi, saya rasa hubungan baik artis dengan media itu perlu. Kurang adil dan tidak berapa elok jika saya komen bagi pihak dia. Kita harapkan benda yang baik selepas ini.

Dalam pada itu, Rahim berharap gabungan beliau bersama Jep dan Shuib sebagai penyampai radio dalam segmen Sepahtu Sinar akan kekal lebih lama meskipun mereka kadang kala ada berselisih faham dalam mengutarakan pendapat masing-masing.

Kerja dengan siapa pun ada masalah. Saya tidak nafikan di radio pun kami pernah berselisih pendapat tetapi saya percaya pada rezeki. Setiap manusia ada kerenahnya. Kami nak buat di radio ini lama. Susah bekerja jika tiada persefahaman kerana setiap hari mengadap muka.

Ada benda yang perlu, saya nasihat. Dia pun sudah bergelar suami, tanggungjawabnya pun akan lebih.  Saya harapkan dia menjadi lebih matang. Itu harapan dan doa saya.

Sebagai teman rapat Jep, Rahim pasti mahukan yang terbaik buat rakannya itu. Kawan yang baik adalah mereka yang saling menegur kesilapan masing-masing dan memperbaiki diri mereka. Iyalah, artis dan pihak media juga sebenarnya memerlukan antara satu sama lain, tidak salah untuk Jep  memberikan sedikit komen ataupun berkongsi tentang hari bahagianya itu.

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

37 responses to Rahim Sepahtu Nasihat Jep Jaga Hubungan Baik Dengan Pihak Media

  1. Anonymous says:

    media pn 1 hal…hal peribadi artis biarlah artis jaga sendiri…dia kerja jual bakat kot, bukan hal peribadi…hak dia lh nak share majlis… Carilah artis lain yg nak kongsi hal peribadi bagai…banyak kot..

    97

    1
    • amoi says:

      stuju…x semua org suka share hal2 peribadi…ala dia dah kawin..dah2 la tu..aku suke je tgk dorg ni lakibini..nmpk sweet…media pon perangai huduh jgk…dah org xnak share nak paksa2 plak..

      60

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Ellehh….. wartawan sentap la tu, kahwin tak ajak dia…
        Weh.. org tu nak buat majlis sederhana aje…
        Budget pun sederhana… Kang kalau cakap ngan wartawan…
        Pi kecoh2 kat paper, media massa, blog..
        Kang ramai plak nak menyibuk kat majlis dia…
        Dia punya nasi order cukup2 je…
        Tu belum kira wartawan yang perasan Diva…
        Nak seat ngalahkan VIP..
        mcm aku tatau…

        55

        1
        • Dhia says:

          yg ni aku sokong.. wartawan perangai budget vip..dahla xde etika kewartawanan bila report cerita.huh!!!

          6

          1
        • minah jambu suka sahara yaakop says:

          jangan salahkn wartawan kerja dorang dh macm gitu nak buat camana kan ! tanpa wartawan sape lah artis tu kaaaaaaaa..! so sape2 yg nak elak dari wartawan jangan jadi artis ! sepahtu jep..shuib..rahim.n yg lagi satu tu klakar macm tak klakar tu ex senario anda dulu kini dan selama Nye ..lov uuuuu…!

          2

          2
    • jadore says:

      bila nak glamer cari media… bila dah sendu pun cari media … bila baru nak up mmg media yg depa cari2 utk tonjolkan diri dlm dunia hiburan… ttp bila nak kawen boleh pulak ketepikan media!! agak2 adil x tuh?! masing2 kena give n take… dua2 perlukan antara satu sama lain… majlis kawen kot… perkara yg baik kenapa nak disorokkan… klu perkara kawen nih hal peribadi n terlalu peribadi xpayah la klrkan gambar2 nikah ke blog2 hiburan… tang nih boleh pulak… alahaiiiiiiiiiii

      7

      37
      • Anonymous says:

        tiada dlm perlembagaan msia ko kawin kena jemput media. grow up..

        41

        1
      • suhaimah58 says:

        dalam Islam suruh hebahkan so pasangan ni dah menepati syarat, kena jemput media xde dlm Islam pun #peace

        34

        0
      • faraaa says:

        bodoh punye statement

        0

        0
      • Anonymous says:

        Jadore aku setuju dgn kau..walaupun ramai mangkok yg tk setuju dgn kau.
        Aku rasa bukannya media nak sibok sangt tahu hal peribadi dorang ke apa..tapi semenjak berkahwin jep cuba mengelak dari wartawan..aku pun perasan..memanglah siapa2 pun tk suka kisah peribadi diwar2kan sangt pada umum..tapi jgn ketara sangtlah jep..yg naikkan nama kau pun siapa? Kalau bukan media..
        Lagi satu… ini bukan kes jeles terus terang aku cakap..aku agak meluat tgk sari yanti tk habis2 berpeluk pinggang laki dia..kita tahulah kau dah kawin..orang lain pun kawin jugak..tkyah overlah yer…
        Last but not least..betul cakap rahim tu..dengar tu jep..jagn lupa jengok2 ke bwah..jangan asyik pandang keatas ajer..nnti bersandong batu jatuh tersungkur baru padan muka aku kan…

        11

        0
    • Shhh says:

      aku tk setuju komen ko..mmg hak dia..privacy jep…media tk leh ambik tahu…yelah kt luar negara tk blh bezakan ..media kt sana lbh teruk dri malaysia,,.sekurng2nya media malaysia tk da lgi yg snggup pegi panjat bangunan tpt jep kawin hari tu semata2 tk dijemput masuk..mereka pergi cara baik walaupun kena halang masuk..kn tak elok tu..dorg dtg cra baik..pergi cara baik..tpi pihak jep tk layan..pada akulah media bukan kecik hati tk dijemput..takat kawin jep dorg tk heran cuma bg sedikit rasa hormat kt media…yg selama ni pun perkenalkan jep dlm industri,…kalo tk da anugerah berita harian..walaupun anugerah sampah..at least dpt jep merasa dapat anugerah..bersyukur lah da media nak tahu pasal jep ke artis seangkatan dgn dia ke..berbanding da artis2 yg dh bepuluh tahun dlm industri..tk da satu media tk up citer pasal dorg..tk tahu mana silapnya..dri media atau artis tu sendiri..spetutnya beri rasa hormat..dorg pun cri makan…kalo tk mcm na nak laris sesebuah media..masa popular lupa media..masa kwin tk jemput media…jgn jjdi mcm che ta..semua benda ko nak citer..tu mmg buat org meluat je..wartawan tanya jawap je..tk blh nk simpan sikit utk diri sendiri..

      6

      1
  2. azreen says:

    Jep skg dah tak kelakar..sejak kawin lawak dah tak keluar sangat kat Sepahtu Sinar. Banyak cakap serius je…

    31

    0
    • Fid says:

      Aku pun nmpk benda yg sama…plus nmpk serabut ckit rambut & muka. jgn marah eh peminat jep, aku komen based on pendpt peribadi je. peace!

      24

      0
  3. Commentar says:

    ala.. Rahim dulu kahwin sampai 2 kali pun tak jemput Media.. ni sibuk nak bagi nasihat bagai pada Jep suruh baik ngan media..

    39

    3
  4. nok gebuzzz says:

    kadang2 lebih respek pd artis yg kurang publisiti dari yg over pang pung sana sini…tapi habuk tada…harap muka lawa pas tu gosip jantan sana sini…kawinnyer tah bile.kehulur hilir x abis2..

    16

    1
  5. ninie says:

    Dah kenapa bagi nasihat kt media.Benda dah lepas org pon dh lupa.

    6

    0
  6. Ben says:

    Bagi aku, utk majlis2 kahwin ni better la bgtau or jemput media. Benda baik kot. Apa yg peribadi sgt klu hal kahwin2 ni. Klu yg ada fb n ig tu blh la follow n tgk gambar2 kawin derang kat media sosial. Abis tu fans yg xde media social ni, cuma blh tgk kat paper or majalah je la. Mcmmana nk tgk gambar2 derang klu x ada liputan dari wartawan. Pasni klu dah kena boikot dgn wartawan kan haru…

    8

    0
    • Xxyyzz says:

      Betul tu Ben. Majlis kawin je pun. Ape salah jemput. Sbbnye dia selebriti. Klu org biase, xpe la. Yg buat media lg sentap ialah… jep nk kawin pun pun sorok2. Tlgla… jgn up cerita dia lg. Bosan la.

      8

      0
  7. Anonymous says:

    Kalau x jemput media pun x pe, buat je PC, inform bila nak kahwin tp bgtau majlis tertutup no media, media pun faham ape. Ada je artis yg buat mcm tu, media ok je. Ni nak sorok2 tu yg kena kejar

    17

    0
  8. icemende says:

    aku dapat rasakan ada benda tgh panas antara mereka ni…bleh nampak jep ni nak kena ikut kepala dia je..shuib mmg jenis tak melawan taat je perintah jep…mungkin rahim ni nampak simpan sit terkesan perangai bebudak jep ni

    37

    0
    • aaakulahhh says:

      betul..jep ni jenis bajet bagus…kalau time Rahim wat lawak dah cun…dia bukan nk support lawak member tu…dia mesti nk kluarkan idea yg KONON nye lagi lawak dr lawak member2 dietu…nak limelight kat dia jek…nk org anggap dia jek plg lawak…mmg jenis pelawak x pro…x tlg upkan sama sendiri…jenis bebudak la..pentingkan diri sendiri..x caya …ko rang try la dengar sinar..tengok n dengar sendiri..

      1

      0
  9. Anonymous says:

    setuju …. jep ni dah macam kaduk naik junjung…..

    18

    0
  10. anonymous says:

    Biarlah dia nk jemput ke tak…. kadang2 media nie over sgt…semua tepi kain org dia nk jaga…kain sendiri bila orang selak dia melenting… bersederahana itu lebih baik dari menunjuk2… apa2 nk kecoh-kecoh, depa pun dh selamat kahwin…yg nk diungkit2 nape… bagilah dorang nie privasi sikit…

    2

    2
  11. anon says:

    alahh lah rahimm
    ko tu kalau jep tak angkut ke sepah
    ko pun x de apa apa pun
    silap2 ko tak ada pun dlm konti sinar tu
    kahakahakahkahakah

    12

    5
  12. anon says:

    sbb rahim ada dlm sepahtu lah baru lawak sepahtu…sblom tu suram jek

    3

    7
    • anon says:

      kalau suka rahim pun komen dgn fakta bukan auta
      rahim tu juara apa der?
      sepah tu tanpa rahim dia mmg dah juara pun dalam raja lawak
      maharaja lawak ..pun tanpa rahim pun juara
      mahara lawak mega baru dia angkut rahim …
      RAHIM juara apa ? sebelum ni ???
      non ado !!!
      terima lah hakikat n realiti nya
      alahaiiiiii

      9

      0
  13. Anonymous says:

    alaa rahim ni jawab soalan wartawan…wartawan yg cari dia…dia bg pendapat laa…sbb wartawan sibuk nk melaga2kan org…sudah2lah tu wartawan oooiii…tengok je laaa IG diaorg dapat laa berita…sibuk hal org je….

    9

    0
  14. mira says:

    erm..sejujurnya..saya jumpa abg jep depan2…dah beberapa kali…beliau ni agak sombong dengan peminat…muka susah nak senyum..kawan saya pun kena..bila ajak bergambar die macam tak ikhlas je…harap senyum2 and rajin2 lah layan orang sekeliling…dah kahwin tak membuatkan kita kt perlu sombong dengan orang lain…

    tu je nak cakap

    21

    0
    • alia says:

      biasa laaa dah glamour dan duit dah byk….perangai sombong pun kuar laaaa….alasan sibuk …..senjak kahwin tgk jep tgk agak kureng laaaa skt dgn dunia hiburan…..duduk umah jaga bini laaa

      4

      0
  15. Anonymous says:

    joras dh terkeluar maharaja lawak ke.

    2

    0
  16. senjakala says:

    rahim nk jadi jurucakap jep? bila berkawan kita tk boleh kuar statement suka2 hati. nanti putus kawan…

    3

    0
  17. Anonymous says:

    Jemput dgn bagi tau wartawan satu perkara yang berbeza…kalo x mampu nak jemput cakap terang 2 abis cite….

    6

    0
  18. Dea Feredea says:

    Asalkan dah sah perkahwinan, apa lagi nak tahu, Just kalau boleh share la gambar bernikah tu kan orang tak la mengata sebab artis ni kan milik masyarakat.

    1

    0
  19. anon says:

    jgn ko sebok kepit laki baru jek…anak-anak dgn bung edikasmadi ko kena utamakan juakkk gittew hua hua hua

    0

    0
  20. SARKASTIK says:

    Alah apalah yang dihairankan…setakat artis Malaysia saja…kalau Artis Antarabangsa / Handsome / Menarik / Lakonan etc terbaik…barulah aku hairan…setakat artis melayu…no value lah

    0

    0

Leave a Comment

Optional