Written by AbangNara | April 5th, 2010

rafiqin darwisy yang bangsat

Budak-budak zaman sekarang nie memang kurang ajar betul. Bukan semua tapi mamat yang bernama Rafiqin Darwisy nie memang kurang ajar gile b**i punya. Kami emosi sangat-sangat nie. Panas betul dengan Rafiqin Darwisy yang mengutuk arwah Din Beramboi.

Kesian sebenarnya kat mak bapak Rafiqin Darwisy nie. Bukan salah ibu mengandung tapi mungkin salah tak cukup ilmu pengetahuan yang diajar kot. Tapi kami rasa si Rafiqin Darwisy nie memang ada suis otak dia tercabut satu kot. It’s a common sense untuk respek dan bukannya kutuk orang yang dah meninggal dunia. Orang tak belajar agama pun tau beb.

Kepada si Rafiqin Darwisy, rasanya tak lama lagi kalau tetiba ada polis datang tangkap nak bawak masuk penjara, jangan buat-buat tak tahu plak sebab apa. Lu fikirlah sendiri ~~

Korang baca ajerlah apa yang si mamat Rafiqin Darwisy nie tulis dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Memang sah dia nie kurang ajar!!!

rafiqin darwisy yang bangsat

rafiqin darwisy yang bangsat

rafiqin darwisy yang bangsat

rafiqin darwisy yang bangsat

rafiqin darwisy yang bangsat

328 responses to Rafiqin Darwisy Yang Sungguh Kurang Ajar Mengutuk Arwah Din Beramboi

  1. chantek says:

    tangkap je budak ni…biar masuk lokap dan diajar nilai2 murni…tak guna la klu Msia ada org seperti ni…boleh memporak-perandakan masyarakat…

    • apa2 je la labu. keh3..

      • JHafiz says:

        manusia tak semua perfect. even kalau arwah din ade silap ngn dia pon, tak perlu sampai nk kutuk2 d tmpt public(FB).xelok mengaibkan orang mati, mak abah kamu tak ajar ke?

        • mohd says:

          aku harap hamba allah ini akan diberi petunjuk..semoga sedar..mungkin dia x pernah kehilangan org tsyg..

        • dunnowho says:

          pity on your parents sbb mlahirkan rafiqin darwisy..klau tau prangai mcm ni, dari kecik da campak,tak pon kelar2 masuk dlm beg,buang kt loji!! tak layak brgelar manusia..nape bkn ko jek yg mati ek…hishhh..

        • ~~nini GuRlz~~ says:

          sab02

    • Pisces says:

      Budak budak macam tu la.. Klu dia layan, makin menjadi la dia…

      NASIHAT AKU:
      1. JANGAN LAYAN BUDAK NI!! BUAT DEK JER!! lama2 bila x de sapa2 komen dia, pandai la dia senyap, boring sorg2 x dilayan.. huhu
      2. Silap KITA! kita makin layan komen2 dia tu. Klu tepuk sebelah tgn x kan bunyi kan? So STOP REPLY KOMEN dia. Dia nak ckp apa, lantak la dia.. 1 hari nanti, penat la tu dok mengutuk sorg2.
      3. Mmg kite kena ingt mengingat. tp klu x jalan bila kite tegur dia, malah dia makin menjadi2.. so tu la aku rasa caranya… JANGAN REPLY or KOMEN apa2 dah POST DIA MENGUTUK ARWAH. OK semua..
      4. Klu leh, DELETE group BENCI Rafiqin Darwisy! Sbb budak ni lg suka org concern tntg apa yg dia cakap.
      5. Sapa2 yg pernah tegur dia, STOP TEGUR!! bila semua org diam, dah x layan dia apa2, dia pasti akan menyesalinya sendiri..
      6. Cara MENEGUR tak jalan, So kite tukar cara STOP TEGUR dia… InsyaAllah.. Senyap la dia.. Tawakal n berserahla kepada Allah yg MAHA ESA!

      ok semua! peace no war!

      • ????? says:

        budak kecik,da puas ati????
        da best sgt dpt phtian cmni???
        enjoy la puas2..tp ingt bile tempahan tiket ko ke tnh pkuburan 2 da smpi..ko jgn myesal bile da xbkesmpatn lg tok mtk maaf kt sume…
        may ALLAH bless u….
        may ALLAH bless all the muslims…

    • cantik says:

      perangai cam lancau..die ingt die da bagosla nk hukum orng?sendiri pon xbtol..biala die..satu ari tuhan amik yaw adie baru die tau camne orng kutuk die bile die da gol..insapla wahai lelaki bernama R tu..xsokong sape2..tp berpade2 k..

    • akus says:

      woit bdk..aku geram kt ko pasal ko sbot bende ade kaitan agama.sengal!sape ko nk jadik utusan malaikat?buduh btol..malaikat pon lari la..yg dtg kejar ko tu ha..iblis dr perot neraka..mengucapla dik..xske pon agak2la statement..

    • zargon says:

      aku dapat budak nih taw lah dia PUNYE MUKE jadi mcm mne

    • msi says:

      bdk ni patut je hantar pi israel , menyemak je dok msia . perangai kalah yahudi , bdk ni anak haram kot .

      • anak haram says:

        bro..perkataan anak haram jgn dibuat main sgt…x bermaksud klu anak haram adalah orang yang x leh berjaya..adakah manusia yang lahir dengan betul adalah orang yang baik dan manusia yang lahir secara haram adalah hina..sury na mengingatkan ajer sebab aku sedar aku ni pon anak haram..

    • PIKA says:

      bkn msk lokap msk kubur lagi bgs……….

    • danyya_cute says:

      kesian aku at bdk RAFIQIN ni kn…agknye xde spe nk ajar die…ptt lah jd mcm ni…kkurangan pelajaran upenye..urm…d sebab kn die ni kuang ajar,,,jd aku ase die xde masalah law aku pn brcakap sdikit kasa kt cni….aku pasti ko ni org islam…tp x perlu laa ko ckp ko org utusan dri tuhan…murtad nti weii…syg laa,,,nme ko sdp…tp sifat ko x scntik nme ko…upsss!!!!!!!aku lupe plak!!!!!ape la ade pade name kn kn kn….so,,mmandang kn sikap ko ni..pe kate ko tkr name ko dr RAFIQIN ke RAFIQINZIR…..

    • jo says:

      negara kita memang dah sedia porak poranda…

    • Mai says:

      Semoga Allah bg dy hidayah..
      Kpd Rafiqin, ko cume femes skejp je kt dunie nie, tgu je la blasan drpn Allah S.W.T., nk kutok org yg da xde. Pgi bla ar ko! G msok skola blek, blaja agama blek..
      Hm..tgkp je la budk nie.

    • babon45 says:

      takyah ajar nilai murni..BUNUH jer…hahahha

    • effa says:

      nth laa .. pepon msti ade pihak yg lbh lyk dn bkuase ntk bg tunjuk ajar kt rafiqin..kite maki n ugut die xgune..coz die bkn nk dngr o tkt..mkin mjdkn isu ini hangat ade laaa..

    • wallpaper says:

      mangkuk ayun punya budak..

    • pooo... says:

      gile budak ni….gila cm taik…jgn layan lah org bedebah cm ni…..pi rahhh!!!!!!!!!!!!!!…kejar populariti cara salah lah lu nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!……….sye cabar lu daftar nama sendri pi lokap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…mampos lah lu….!!!!!!

    • mazza says:

      ti kalo budak toh mampos kite wat pesta besar2ran taw !! taw2!!..
      ajak skali mak apak die dtg pesta toh…jenazah die bia die sowg2 yg urus..

  2. Linda says:

    Budak giler….tak betol…mental…aku terajang kang…geram ni….

    • coklat says:

      btul2 aku sokong..aku ingt die ni dri ajaran sesat la….siap ckp die malaikat utusan tuhan lg…mengucap pnjg aku….aku rs baik siasat die btul2 ntah2 saki baki ajaran sesat ni….

      • OVA says:

        ha’a ak sokong.. takut bdk ni dh msk ajaran sesat jek,. siap ngaku malaikat utusan tuhan. pale hotak dia!! Dia ni Islam ke? kalo bukan ak tak peduli la.. tp kalo Islam, statement dia tu ibarat org dh terpesong akidah dh….

      • deli says:

        aku nk jumpa ar org cmni mai cni kite ajar ckit x pn kite antar jer balai polis hantar kat pulau makn ngan jerung tuh pn klu jerung nk makan orang bodo cam rafiQINZIR

        • manis says:

          siannyer kt bdak ni..tp lg kesian kt mak n bapak die..bg nme n makne sdap n baik…tp bdk ni xleh nak ikut makne nm die…sian parent die mengharap yang baik dri name yg diberi..tp sebaliknya….bersabar lah utk parent die…

        • Nash says:

          alaa nak publisiti murah ja tu..dok layan wat pa mangkar ni wat penat taip jaaa…biarkan Allah ja bleh balas kat sana mau pon kat sini dunia ni gak…biarkan….

  3. rai says:

    haishh.. budak ni…klu depan mata aku pok2 je ni.. aku tak suka gak lawak din tu..sbb kadang2 aku terasa jugak. tp takde la smpai cegini.. ish…

  4. Leo says:

    budak ni ade masalah jiwa kot.. xleh terima lawak din sudaahhh…
    kurang ajar sungguh smpai bab agame pon leh nak main2…

  5. rzf says:

    sian budak ni.. bodoh nak mampus.

  6. jai says:

    kalau ada sesapa yg boleh buat report polis?…..menjelang tgh malam nie kalau xder yg buat…aku sendiri akan buat…budak nie x boleh biar

  7. prisilla says:

    budak yang mentaliti macam babi seperti Rafiq ni agaknya sengaja nak mencari glmaour dgn mengutuk si mati yang tak sebut nama dia. Mungkin dia puas hati dengan cara tu, atau mungkin juga dia takut. Budak ni lupa, Din Beramboi dh meninggal dunia dan sekirnya kita kutuk DB, camana nak minta maaf kat simati sebab kita dah buat salah pada dia.

  8. AYIEN says:

    subhanallah..
    generasi yang bakal mentadbir negara..
    :(

  9. koko says:

    bdk ni aku rs skizorphenia….wakakakkaa

  10. zai says:

    sah..budak ni ada masalah mental..smoga diberi petunjuk oleh Allah..

  11. FTNer says:

    budak Rafiqin ni memang mental. harus ditampar seorang sekali.

  12. kemakemo says:

    hahah bru smlm kot ak suggest masukkan lam BN
    tetibe dah ade,,hikhik

  13. tiram says:

    putus urat kentut budak ni….doa tuhan bagi die mmp yg agak2 leh la sedarkan die….adeh..macam2…..penyalahgunaan facebook…
    (ke die jeles die bukan artis cam din )…
    hue2
    sengal2…bab agama leh wat main2..perghhhhh…..umat akhir zaman beb….agak2 nabi mengaku umat x…
    nauzubillah…..astaghfirullahalazim…..

    • chek says:

      saya sokong..rafiqin jeles sbb die xglamor..jd care die nk glamor mcm ni la..akhirnye mkn diri..

  14. red_warriors says:

    24 jam….28k yg jd fans ktuk dak nh…..ntah ape bala dak ni dpt…

  15. syazni says:

    saye benci pada budak ini. serius! SERIUS BENCI! BENCI GILE! kecik2 ni la harus di ajar supaya tak kurang ajar masa besar nanti.

  16. alunk says:

    asal kuang ajar sgt??mak bpk ko tak antar ko d skola kew??bangsat gile..wat malu org melayu!!g korek lubang ko meh aku tanam ko idup2

  17. ewanlemon says:

    Masya Allah… ni la umat akhir zaman….
    ksian budak tu sbb mak bapak dia xdiajar nilai2 agama…
    kejap ja dia femes cam din beramboi sbb mende yg x elok….

  18. adli says:

    ilek sudah la semua manusia buat salah…budak tu ada masalah mental kot….

    • mimi says:

      mmg sumer org ader wat silap.. tp bdk ni dh guna agama die untuk d jd kn bhn senda.. die nk ktuk org lantak la. itu antara die dgn arwah.. tp yg die smpai guna agama 2 apahal?? agak2 la lau nk trik prhaian org pun. huh… sian bdk ni.

  19. arnamee says:

    Salam. huhu. YA ALLAH berilah beliau petunjuk!

  20. cik rambutan says:

    kuang ajo btul!! al-Fatihah dibuat men2… budak cmni besor nnti menyusahkn org nih kalu x diajar awl2. tangkap je budak ni n bg kaunseling n denda sket. bt pengajaran kat org len… bahlol pnye budak

  21. yus says:

    hahhaha.. nampak sangat budak ni nak publisiti murahan. sendiri kutuk arwah, sendiri like. sendiri cakap suka ramai yg kutuk dia.

    sangat sangat sangat gila glemer.

    bebudak lagi uit. ntah sunat hari tuh tak cut abes kot.. ahhahaha.. tak yah la layan dak nih..

    wat per la wat fanpage hate dia. makin popular dah dia. tu yg dia nak. dak mcm ni kena wat derk saje.

  22. aifell says:

    asal budak tu biadap sngat…over pulak dia 2..mcmlh dia pernah kena WAKENABEB…..hampeh.

  23. kayrol says:

    binatang punya manusia….aku yakin hidup ko akan disumpah & dilaknat oleh Allah s.w.t..ayat Al-Quran dibuat main2…aku juga yakin dan percaya ko akan mendapat balasanNYA sedikit masa lagi…..

  24. maria says:

    mampos la bdak nie xlma lg..mmg glemer la ko kua tv lpas nie..silap2 kna terjah ngan abg naz..huhu

  25. adikyusrykru says:

    budaK ni perlukan bntuan agama…bertuahnya mak bapa dia dpt ank mcm ni…esk2 mak bapa tua…hntr umh org tua ni….huhu….semoga dapat hidayah dr Allah…

  26. itik cantik says:

    nanti bila ko mampos raf….panggil la orang baca bible kat kubor ko..babi sial nya anjing…apa mak ko x ajar ko ka sial….ni aklu ko brani trun la dpan mata kami ..x mampos ko kna pijak …bdak sial….

    • ami says:

      apa bible ni, bro? aku islam tp jgn lak triggered hal antara agama kt sini…emo jer lah kat si rafiqin SOB ni.

  27. relyza says:

    gile bangang bdk ni
    mental tak btol neh…
    mcm arwah ada wat susah kat dia je…
    poyo! ada plak malaikat yg diupah ekkk
    sengal arr
    seyes aku marah!

    • labulabi says:

      tul relyza..tak bleh blah si rafiqin 2 cakap dia di upah malaikat..temberang tak bertempat betul budak 2,,anak sapa lah agaknya,,aduhduh,,budaj2 skang dah advance..nsb baik aku lum ada anak..tak tahu aku nak ngaja camner….

  28. pepijoe says:

    mmg kuang ajor budak ni.. siap bg link porn lagi… malang la hidup kat dunia nih..

  29. ape nk jd ngn budak ni…ksian kat arwah..spatutnye kite doakan baik2 utk arwah… ak ase kalo org jpe bdk ni, mmg kene blasah punyer…

  30. labulabi says:

    rafiqin ni dah kena sampuk mambang..cakap tak berlapik..astagfirullah..semoga Allah memberi kita semua petunjuk & tak tersesat mcm rafiqin..

  31. nix says:

    hayyo budak nih…budget hebat r tu leh ckap gitu tu….sape la yg malang jd ahli kluarga budak ni….malu siot….xde manenye org akan respect ko…org reject ko ade la….rugi btul negara kita ada rakyat hampeh mcm ni……….
    agak2 dia ni pnah masuk audition RJ kot, pastu kna reject kot….sbb tu dia marah bukan main…..

  32. nuna says:

    apakah???…
    menghina org yang sudah tiada..??
    ko jwb la nnt di akhirat kelak…
    kalo arwah maafkan ko ke tk nnt…
    apa la…ckp mcm org tk dk agama…huhu…

  33. CEMPAKA says:

    mmg mlmpau bdk ni..ade org ckp die br form 2 tp prangai brani gle..siapla die..dh ade 30 rbu lebih fans hate die ni..tk tau la ape jd ngn die lps ni..aku tringin sgt nk tgk muke die kn interview nk tgk die jawab mcm mn brani tak mcm apa yg die tulis..melodi g la cri die………………… terjah

    • BumbleBee says:

      g kat myartis dot com…. ade gmbr budak 14thn ni….

      whose rafiqin darwisy????
      LOOOOOSEERRRRRR~

  34. UPDATE: DIA DA DELETE FB DIA says:

    Rafiqin Darwisy da tiada di FB
    Aku xtau la dia idu lagi ke x ..
    Taoi akaun dia di FB da delete
    Tapi
    MAAAAAKKK AAAAAIIIII
    Fan Club anti dak nie da cecah 30,000
    Padan muka
    Agaknya da ngigau pasal arwah kot
    Skrg duk bawah katil mak dia kat umah
    Tkencing2
    Sok polis angkut dia
    padan muka

    http://www.facebook.com/group.php?v=photos&ref=search&gid=108038249229889#!/group.php?v=wall&ref=search&gid=108038249229889

  35. ateyho says:

    bodoh nye rafiqin..bangang nk mampos..ko bile nk mati..meh ak nk kutuk ko lak..xde org yg k sedekah alfatihah kat ko…mengelupur la ko lam kubur sok luse weyh..mintak maaf kat family din..baru ko terang hati nk tobat..bangang nye budak!

  36. ckindollah says:

    adekah die gile glamor??
    atau pon beliau mmg sudah cacat otak?
    itu kite xtahu
    ape yg die dengki kan sgt ngan Arwah agaknye?

    pelik tpi benar
    budak kecik yg berckap xpakaii otak, skrg dh femess 1 malaysia…

    bangga??
    agaknye~

  37. arteta says:

    celaka btoi la bdk yg dh rasa idup lama dh ni….
    aku mintak2 ada org jumpa bdk ni, penerajang ramai2 smpai mampos…

  38. Akulah... says:

    sebarkan isu ini ke seluruh malaysia…biar semua orang bleh amk iktibar…jgn biarkan perkara cam ni trjadi lg kat malaysia…malangnya ko budak….bangang bertingkat…

  39. Syakila says:

    wahai adik syggg RAFIQIN DARWISY. bawa2 la mengucap yer. bila2 aje nyawa ko tu bole diambil oleh ALLAH.. org yg dah pergi patut sedekah kan al-fatiahah.. sama2 dpt pahal. so x ssh kan mendoakan pemergian arwah? nnt mak bapak kau meninggal xkan ko nak ckp al-fuck plak kat mak bapak kau??? mmg confirm la budak ni masuk NERAKA JAHANAM! kitorg selalu mendokan untuk kau wahai adikkkkk kecik! hahah

  40. kazz says:

    tolong lah delete entry ni sblom ahli kluarga arwah nampak pls. bdak tu mmg nak attention…. jgn la bg dia aper yg dia nk!

    kita hormat sket k kat family arwah.

  41. artis terdedah says:

    MasyaAllah! ini ke generasi remaja baru negara kita..
    Apa yg diorang belajar kat sekolah??budak ni xpatut dibiarkan.. at least patut diberi bimbingan kaunseling…
    takutnye dgn remaja sekarang ni..

  42. artis terdedah says:

    aku dpt info budak ni dok Kuantan, Pahang..
    baru tingkatan 1, balogh pon belum tentu lg..
    tp da pndai mencarut, mempersendakan surah
    Al-Fatihah
    pastu menghina orang yg telah meninggal dunia…

    Ish..sedih ada generasi umat Islam yg cmni..

  43. BlackBerry00 says:

    kelemahan rafiqin sbg sorg manusia
    kebodohan rafiqin sbg sorg muslim
    mmg benar arwah suka membuat lawak
    yang kadang2 bersifat ‘mengenakan’ org lain
    tapi itu semua salah satu cara untuk
    membuatkan org di sekitar dan di sisi arwah
    bergembira tanpa memikirkan duka
    dan pemergian arwah tidak sepatutnya
    digelak dan diketawakan
    apatah lagi dibuat mainan

    sedarlah rafiqin
    siapapun anda..dan sifat buruk anda itu
    anda hanyalah cebisan kuman
    ribuan malah jutaan insan
    (baik yg minat mahupun bukan peminat arwah)
    akan terus menyedekahkan AL-FATIHAH
    dan mendoakan arwah
    ditempatkan di golongan orang-orang yang soleh…

    teman-temanku…
    sedekahkanlah Al-Fatihah
    untuk DIN BERAMBOI yang kita sayangi….

    Amin…..

  44. diya says:

    budak ni sakit.. senang cerita..

  45. beyond says:

    tangkap je budak ni msk lokap…agak2 la nk kutuk org..
    org dah meninggal plk tu..die igt die mati terhormat kot nnt..Tuhan pon laknat org camni…Allah maha Besar dik ooii…

  46. fifie says:

    budak ni mase die lahir elok picit2 je die jgn kasi idop..dh beso camni la buat malu mak bapak n agama je..huh

  47. shaida says:

    Dah tengok muka budak ni kat myartis!!muka boleh tahan tapi mulut cam siallllllllllL!!!!

  48. lolcats says:

    mak bapak dia ak tau kot…guna fb lam bilik sowang2…pas tu buat hal……….sengal tul!

  49. Aidah says:

    Astaghfirullahal’azim…setan dah masuk dalam budak ni…bab tu dier jadi gitu..

  50. princessbutterfly says:

    hmmmm… dak2 zaman skrg makin teruk…. zaman makin canggih makin biadap diorg..
    facebook digunakan utk memaki hamun org.. org yg dah meniggal pun nak dimaki hamun… sepatutnya sedekahkan al-fatihah dapat jugak pahala….

  51. aku tgh marah says:

    tangkap je bdk nih..
    bdk cam nie..elokla mati ms kecik..da beso nanti menyusahkan org jerk…
    wat malu org kuantan jerkk..
    sape ekk..mak bapak die..tingin btl nk kenal..

  52. Ilhamarif says:

    budak ni memang bodoh .. toksah nak layan… mak bapak dia pun menyesal lahirkan dia.. dah la mcm pondan takde akal plak tu.. adui .. sian mak bapak dia..

    • pinkanMambo says:

      AKU SOKONG….
      PERANGAI XMENUNJUK KAN YANG DIA BIJAK MALAH MENUNTUKKAN DIA BOD….. TAHAP ………

  53. gunman says:

    budak ni umur brape?14 tahun eh?patutle bodoh lagi

  54. MERABAN says:

    budak meroyan nih….biarkan..berjangkit nanti

  55. pinkanMambo says:

    manusia YANG PALING HINA AKAN KUTUK DIRI SENDIRI DAN MENGAIBKAN DIRI SENDIRI DENGAN KEBODOHAN, TIDAK MENGUNAKAN OTAK DENGAN CARA YANG BETOL SEPERTI MANA ALLAH CIPTA…

    AKU NAK COPY PETIKAN NI NAK BUAT REPOT POLIS…

  56. Y says:

    bdk nie poyokan?pe kata aku plak tuka nama dia Rafuckin…de yg kata dia bkn islam,so pe aku kisah ko islam ke x…yg menghina org pe hal?org tue dh pergi…xlama lagi ko tue pun bakal menyusul..klu ko bkn islam pun,xkn agama ko xngajo mane baik mane buruk?haiyaaa….kan aku pun dh terjebak jd mulut jahat…

  57. adikyusrykru says:

    budak ni mcm kera kena luku…hahhaa

  58. sapela makbapak die ye?aku xsaba nk tgok benda nih msok dlm tv dan pihak media interview makbapak die..aku nk tgok.

  59. rohani says:

    Kesian aku tengok budak ni,nama bukan main lagi cantik,tapi tidak cantik dari sifat tingkah lakunya,bertaubatlah sebelum ajal yang kita tidak tahu bila giliran kita.

  60. rohani says:

    Apa-apa pun Al-Fatihah untuk arwah Din Beramboi,moga keluarga arwah tabah menghadapi dugaan ,ada hikmah disebalik kejadian,tabahlah hati kalian.

  61. AnneDeSilva says:

    moga2 tangkapla bdk ni..

  62. BumbleBee says:

    hmm..budak ni kemaruk nk glamer la… xde keje. Dier sker laa kalo ade org reramai masuk fb Hate dier… dlm x semena-mena nama dier glamer…

    dh ade yg tegur tp x jalan… so kesimpulan, usah dilayan…

    Ya allah ya tuhan ku…. ko tunjukkanlah balasan yang setimpal kepadanya…Amin~

    • BumbleBee says:

      ya allah… one more thing… semoga polis dpt menangkap pencuri2 yg memecah masuk rumah arwah DB dan di kenekan tindakan sewajarnya~

      apelaa org2 cmni… sanggup menganiaya org yg sedang dlm kesedihan… ibarat sudah jatuh ditimpa tangga~…hmmmm

  63. rose says:

    bongok tahap kambing budak ni…mai sini biar saya tibai sampai mampos…al-fatiha di buat main-main….kurang ajar mengalahkan orang sakit mental..

  64. pen biru says:

    young mind with issues… kesian

  65. chekgu naman says:

    nak popular la tu

    budak..iskh

  66. zurie says:

    Diharap yg diatas semua berhenti sekejap mengutuk sesama manusia…Sedekahkan Al-Fatihah banyak2 kat Arwah Din Beramboi…Apa yang budak tu dah buat biar je Tuhan yang tentukan hukumannya…tak usah la kita tambahkan dosa kita yang dah sedia banyak ni…Moga dosa kita dan arwah Din diampuni Allah SWT…

  67. hobin says:

    bawak mengucap la budok bawah umo oiiiiiiii

  68. raspberry_cheese says:

    org2 mcm ni mmg suke provok org len..
    dia lg suke kalo org bg respon..
    so xpyh lyn la…
    ksian balu allahyarham din beramboi..
    nsib bek xbyk brg2 yg ilang…

  69. Fad Ariffin says:

    Tak guna & buang masa pun layan budak tak betul macam tuh. Nak perhatian lah tuh! Lagi kita kutuk dia dalam facbk lagi dia suka. Buat bodo jer dgn budak sengal macam tuh.

  70. YUS says:

    budak nie ada harapan jadi tokoh penjahat bila dewasa nanti..
    kena anta kat pusat pemulihan akhlak dan mental..
    cepat2 sebelum dia lagi gila…

    anak melayu yang memalukan agama dan bangsa..

    • lyn says:

      klau anda pn bkn nye leh berubah pn…biar allah je yg menbalasnye…kat dunia g allah kn tunjuk kn dala….

  71. lyn says:

    jgn dilayan budak x betul tu…dia gila sbb tu dia ckp cam tu..agak2nye kn mak dia menyesal kut sbb berank kn dia sbb tu dia kurang ajar…cian mak ayah dia dapt anak cam tu…..!!!!

  72. Fact-oriented Person says:

    Budak mentah umur belasan ni memang payah sebenarnya…suka memberontak & suka bila perbuatan dia caught attention ramai pihak, memang sikap remaja yg tak terlalu bebas nak berkata2 macam budak sorang nih. Nak tak layan langsung mungkin bagus, tapi kalau tak layan langsung pun tak boley jugak. Dia ni perlu kaunseling sebenarnya kalau dia beragama Islam. Hmmm..remaja belasan tahun ni kalau bermasalah, memang sukar dikawal..cakap ikut suka ati ikut sedap mulut je.

    Ya Allah berilah petunjuk-Mu kpd Rafiqin Darwisy ini…

  73. zargon says:

    aku kalau jumpe ko rafikin kotaw lah MUKO KO JADI MACAM MANE…ko ingt pesan aku.bukan kate aku mgkn org lain jgk klu jumpe ko taw la nasib ko…KO INGT!!!!

  74. kechik_adios says:

    budak nie 1 nak publisiti murahan jew..

    ORG NGAH SESEDEY LEH LAK KEKUTUK..!!
    MMG BE NOW WHERE TOL.. kalo family arwah tau,mesti sedih….
    pangai cam sampah.. umor baru 14 tahon…
    pangai da xleh bla…
    cube jadi kat batang edong sendiri??
    kekecik org da nyampah..!!!! haish :p

  75. athea says:

    budak niy ade tekanan perasaan kowt. tuh yg jd canggini. kesian aku tengok.

  76. LadySemut says:

    Mungkin juga dia nak perhatian…kerna org2 yg kurang kasih syg memang slalu melakukan yg bukan2 untuk mendapat perhatian dr org lain…kita doakan aje yg terbaik untuknya agar nanti dia sendri sedar kelakuan dia yg kurang sopan itu…klu ikutkan hati nak jugak jotos budak nie…..

  77. tomey!!!! says:

    budak nie sebenarnya ada masalah2 brikut,sakit jiwa,sakit mental,mental tercalar dan yg paling penting dah sesat da nie…so klo kita sumer layan dier sure kita pun akan jadi cam dier…aku sokong ckap pisces tadi lantak dier ler wat xtau dah ler…aku doakan bila ko plak mampus nanti lagi ramai kutuk ko sampai ke liang lahad.

  78. Kamilnutcase says:

    Aku harap ko tutup mulut ko la Rafiqin, orang dah takda tak elok mengiha… Ko start topic pun ko dah menyinggung agama…Cuba ko telah nama diri ko sendiri, malu ibu bapa kau yang fikirkan…

  79. Lieyna says:

    budak ni mau bikin panas je tu…api neraka lg panas de..

  80. sabahan says:

    org begini kena bawa ke muka pengadilan..KURAG HAJAR BETUL tak tau adat..nanti di akhirat tau la mcm mana rasa dia.

  81. mattz says:

    Bodoh la kau ni budak.. kalau kau ni adik aku dah lama aku sepak… bodohhhhh

  82. elsa says:

    entah dia nie penah kena kutuk ngan arwah kot,maafkanlah…dia r ,org dah x de kan …klu sakit sngt pun hati tu cuba byk 2lah …bersabar org dah x de x baik tau …

  83. skudaskudip says:

    budak mentah nak cari publisiti.. bongok punyer budak…

  84. mia says:

    em….kita jgnlah pula melatah,…jgn layan..klu layan lgi dia suka…apa lagi yg x menghairankan sekarang ini, bunuh keluarga, bunuh anak..klu stkt buat onar di FB, siapalah yg takut….

  85. its me says:

    IMHO, BangNara kena delete entry ni..n pakat2 ngn smuaaa website+blog utk delete semuaaaa entry/artikel pasal budak ni..nak tau sebabnye?

    sebab..jangan kasi die ni rasa megah n perasan bagus semua orang nak cakap pasal die..pls pls pls (sambung nyanyi lagu aliff)

  86. Pika says:

    KALO JMPA NIE BDK………………TRS SUMBAT DLM TNH BIAR DIA D TNM HIDUP2…….

  87. muslimah says:

    kalo jmpa ni bdk…..tnm dia trs hidup2….ndak syg nyawa kan………………..

  88. schami says:

    ya allah ! teruknya budak rafiqin ni…. mak bpak ko x didik ank ko ke… Insyaallah… 1 HARI NANTI, PASTI ADA BALASAN untuk budak RAFIQIN kurang ajo ni…

    Name je sodap… tapi perangai hampeh…. memang BEBAL la ko ni!!!

  89. muslimah says:

    KALO JMPA NI BDK…………..TNM JAK HIDUP2……………..NDAK SYG NYAWA KAN………………….

  90. PIKA says:

    bnh syak ni bdk kalau d jmpa…………………

  91. suee says:

    diakan je dia jd baik…

  92. aku benci fasha says:

    ckp kosong jer x guna.jom ramai2 wat police report…

  93. cool jer says:

    anak sapalah???????

  94. skudaskudip says:

    konon2 nak jadi anduka la niee… selebet la ko… mesti sebab ko x hensem kan… nak inteprame…

  95. bikin panas says:

    sengal betul budak ni.korang tau budak ni dok kuantan kt ner ?aku nak bagi penampor…

  96. emm says:

    hurmmm budak nie sengal la.. kurang kasih syg tul, napak sgt nak perhatian org!! kalu ko kutuk2 n menyumpah arwah.. yg bagi ko 2 suka kutuk2 org.. ko lagi la jahat n busuk hati.. malaikat tuhan konon.. jan buat memain.. sedar cikit.. awak 2 org islam! cam org xder iman ajer bercakap.!! saiko!!!!

  97. pinkanmabo says:

    mintak keluarga Allahyarham Din p saman budak ni…. baru dia tau langit tinggi tau rendah

  98. pet says:

    saman je budak ni

  99. sakit hati says:

    hello!!sblum ckp fikir dulu..nobody’s perfect!!!!sengal ayam btol!!!pg sekolah blik la…bangkai btol!!!!

  100. fifiie says:

    eeeii. tak tau nak kata apa. sangat TIDAK SOPAN!

  101. wak kordi says:

    kalau wak dapat jembalang sekor ni, wak sumbat cili api dalam jubo dia. biasa dia ni. kecik kecik tak nak mampos, eeee geramnya aku, kalau anak wak la ni wak patah-patahkan jari yang menaip benda x elok tu.

  102. emma_tension says:

    aku rase kan budak ni mmg btoi2 gila bab* la kwn.. cpt2 la wat police report. biar malaikat dia je yang layan dia kat dalam 2. tak pon hantar kat lubang kubor trus.. snang cite.. gila btoi 2 punya budak.

  103. nescafe3in1 says:

    menyirap botul den baco kenyataan si budak sengal nie.. ..namo eh makno bagus..rafiqin darwisy = pendamping warak tu…dinasihatkan poie la jumpo kuargo arwah din beramboi minta maaf..terlajak motor boleh diundur dik..terlajak menaip.padah jwbnya..setakat minta maap kek fesbuk..x cukup dik..

  104. emma_tension says:

    kesian kan kat budak 2.. nama lawa.. muka ok.. cukup sifat.. tpi syg kan..mulut cabui.. da la cabui.. prasan perfect plak 2.. kesian kat mak bapak diye kan..dapat ank pon kecik2 dah bikin malu muka diaorang kan.. malang betoi nasib depa.. kacian3……….

  105. nini says:

    malu seluruh keturunan die la…

  106. Unknown says:

    Salam Sahabat,

    Mohon untuk hentikan makian and cacian kepada Rafiqin Darwisy.
    Moga dia di beri petunjuk dan keinsafan dan kita pula menginsafi serta mengambil iktibar atas apa yang berlaku. Apa yang berlaku semuanya atas kehendak-Nya.

  107. sley_evil says:

    ape punya bangang la budak nih
    pala abah dia ingat dia sapa
    wei budak
    ko da bley gi mampos bunuh diri la wey

  108. ILYA says:

    kuang ajar budak bangang ni..
    aku bkn lah minat sgt ngan arwah..
    tp bila dia mninggal..sedih jgk aku..
    nt ko..ada gak balasan ngan ko 2..
    bagang x btempat..bodoh!!!

  109. ILYA says:

    buat malu jer…tukar r nama ko 2..
    x padan lansung…
    c bangang..

  110. abol_tembam says:

    pertamax najiz nye rafiqin!!!
    dulu skool x blajo agama ker????!!!!!

  111. feiza says:

    Astaghfirullah…giler dah ke budak ni.ckp x guna otak.BODOH!!!tunggu jelah balasan dr Allah.sama2 lah kita sedekahkan Al-Fatihah buat ARWAH DIN BERAMBOI.

  112. agak-agaklah says:

    Elok majlis agama tempatan tangkap budak kuang ajo ni… pastu kasi kaunseling. Ni lah padahnya kalau mak bapak tak pantau apa anak2 buat depan komputer…

  113. hamba Allah says:

    Assalamualaikum, siapakah anda? siapakah Din?

  114. bunga says:

    sangat biadap tahap kritikal. ko mati, orang lain plak ckp camtu. agaknya dia ni x pegi skolah kot. takde didikan agame dah ke?

    arwah dah mintak maaf,
    siapa kite nak mhukum??

    lebih baik din macamtu dari ko kutuk orang yang meninggal.

    otak binatang pun jauh lebih baik dari ko RAFIQIN!

  115. iza says:

    biarlah orang yangb suka mengata ni bila dia mati roh dia keluar kut kaki.siksa teramat

  116. Miss Kiteretsu says:

    ermm..budak ni giler,tak ada ilmu,sakit jiwa,..biar lah Allah sajer yg balas perbuatannya…Allahyarham DB,buat lawak bukan mengutuk..itula rezeki die..die seorang yg baik hati..org semua sayangkan dia,anak buah aku yg berumur 10 tahun pun syngkan die..tiap kali tngk wajah arwah kat TV atau kt mana2,die mesti trngtkan arwah dan menangis…kesian aku tngok..sedih giler ankbuah aku tu..Tuhan lebih syngkan DB

  117. ratu says:

    budak ni memang x otak la…..

  118. mahmud says:

    tu bukan budak…tu ANAK HARAM HASIL PERSETUBUHAN BABI NGAN ANJING… : )

  119. hamba Allah says:

    sekurang2nya Allahyarham pergi dengan cara yang baik….hari jumaat lagi….besok kalau ko mampus silap2 dengan keadaan yang mengaibkan…

  120. nachos says:

    anak haram mane tu ??? sah2 anak bohsia n bohjan!!!!!!!!

  121. kacemass says:

    dunia mmg dah semakin hampir kiamat!di padang Arafah sekarang sudah byk tumbuh2an yg kehijauan..bertepatan dgn hadis nabi iaitu ketika hampirnya hari kiamat maka padang arafah yg kering kontang akan dipenuhi tumbuh2an hijau.wallahuaklam…

  122. Nazar says:

    Anak haram tul bdk rafiqin nie,sape2 yg jd kwn dlm fb dye tu korang remove j bdk 2…bdk tu bodoh xtau ape agama pun xda rsnye..lyn pun xguna..dah jahil tp nk tunjuk hebat ckp pasal agama..cm hrp2 dye dpt petunjuk la..insaf n sedar pe yg dye bt..semoga dye mendapat balasan setimpal dgn apa yg dye bt..klau tunjuk kat dunia lg bagus..kt sama2 tgu..ALLAH maha adil lagi maha mendengar..

  123. pangiran says:

    bapak ko pun aku berani kutuk…
    xpun meh sni aku sepak kepala bapak ko nak???
    ko ni aq dah cakp dgn mak ko yg jangan bagi setan bahan puki mak ko…
    p ko dgil…
    tgk…setan pancut kat dalm…kuar lak DAJJAL rafiqin…..
    patut nama ko bukan raFIKIN RAF’FUCK’ KIN…..
    kecil2 xmo mampus besar2 nyusah kn malaikat nak tulis dosa ko…
    BANGANG taHAP BAPAK KO>>>>

  124. kacemass says:

    secara jujur sy sendiri dan teman sekerja pernah tersua dgn allahyarham din pada tahun 1998 di sebuah shopping komplek membeli belah di Kepong.dimana ketika itu sy bekerja part time disitu.berkesempatan minum bersama beliau.ternyata beliau seorang yg tidak sombong dan tidak meninggi diri orgnya.

  125. student bandung says:

    ni kes bdk tak ckup kasih syg dan sentiasa nak spot light kot..hahahaha

  126. nazi says:

    dengar sini betul2 adik rafqin..!!!….oleh kerana rafqin seorng yang yang berani dan terlalu berbudi bahasa serta seorang yg mempunyai pontensi utk mengenal erti sebuah kehidupan..kami berharap agar rafqin berhati2 utk meneruskan kehidupan ya, ini kerana ada beberapa perkara penting yg harus rafqin tempuhi utk teruskan kehidupan ya..kami sentiasa memerhatikan pergerakan rafqin..dan ini nasihat kami utk rafqin .teruskan la mencuba sejauh mana keberanian rafqin dan kami tidak sabar utk menguji kemampuan yg kami milki utk rafqin ya..cuba la!!!!

  127. syasya says:

    dia nak kutok org dah meninggal… dia yg hidup tu tak serupa org… mmng tak patot… ade ker arwah penah kacau keluarga dia??? mcm lah dia tu bgus sgt… dari segi nama mcm bagus… tp perangai.. mengalahkan bi*****ng!!! Zalim..

  128. riyzal says:

    ADA SAPE2 DISINI YG KENAL BUDAK NIH X? KALO BOLEH DPTKN ALAMT DIA, JAUH MANA SKALI PUN AKU SANGGUP G CARI BUDAK NIH SAMPAI DAPAT..KALO ADA YG TAHU SUDI2KNLA BAGI ALAMATNYE YER..BUDAK NIH DH MELAMPAU SGT..SENGAJA NK CARI PUBLISITI MURAHAN..BAYANGKANLA DIA SORANG JER YG MENGATA TENTANG ARWAH TAPI KITA DISINI LG RAMAI KUTUK DIA..KALO SORANG MENDOAKAN YG BURUK2 TENTANG DIA,KALO DH RAMAI MCM NIH MCMANE? AKU HARAP2LA DOA2 KITA SMUA DIMAKBULKAN TUHAN INSYAALLAH…

  129. ViZard8 says:

    bodo nye budak..

  130. ViZard8 says:

    bodo nye bdk..

  131. gurlz qila says:

    sunguh memalukan..

  132. […] baik arwah Din Beramboi, Afdlin Shauki dah pun bersuara tentang perbuatan Rafiqin Darwisy yang mengutuk arwah Din Beramboi. Memang betul saranan daripada Abang Afdlin. Jangan dilayan orang macam nie. Gile glamer punya […]

  133. naims says:

    ko org pun sengal…dia ni jenis berani mati. nak fofular dan harap2 semua org visit acebook dia…tu jer…tapi kesian…dia ni mak bapak tak peduli sejak lahir kot….

  134. optimus prime says:

    Rafiqin Darwisy,di sebabkan dlm islam,kita boleh kutuk perangai buruk so aku nak kutuk perangai buruk ko.

    Perangai ko:
    > mcm lebih teruk drp babi
    >mmg bodoh
    >mmg giler kurang ajar la
    >lebih busuk drp tahi BaBI dan tahi Anjing
    >mcm minta derma pelempang drp org ramai je

    Panas ati aku,ai..kalo ko ade dpn aku,mmg dah lama pelempang hinggap kat muka ko..
    X tau la ko,otak bebal ke ape2?dah nama pun joke..
    X tau la salah mak bapak ko or salah diri ko sendiri perangai sebegini kurang ajar!!!
    aku tgk,ramai plak friends ko dlm facebook..kalo aku jd dieorg,dah lama aku delete..
    Baru gua rasa sedih lepas pemergian arwah..tiba2 ada plak pencacai wat mcm ni..nama bkn main sedap,tp giler babi kurang ajar.
    Bagi aku,arwah adalah pelawak 1 sebab lawak dia spontan,x pernah kering idea..
    pergi lah buka youtube.com search ‘wuhai din beramboi’..dia ada byk episod.korang tgk la satu2..
    aku x pernah tulis mana2 komen sepanjng ni dlm internet tp ko mmg celaka Rafiqin Darwisy..
    celaka Rafiqin Darwisy..
    celaka Rafiqin Darwisy..

  135. pizza says:

    Anak sapa la dia ni ek? Ada masalah jiwa dan kurang didikan agama yang sangat serius. Kalau sapa2 kenal, print web page tu dan tunjukkan pada mak bapak dia. Kasi kenal skit character sebenar budak ni, mana la tau, anak terbiar miskin kasih sayang. Itu yang memberontak satu macam tu.

  136. naims says:

    kalau nak kutuk , kutuk org yg masih hidup…afdlin shauki..i hate u..perasan bagus sgt…artis paling teruk, menang angugerah pun mcm mana aku tak fahm….mcm bangang jer berlakon..lawak pun lawak bodo….tapi ada peminat gak…sama la bangang tu…

    • pizza says:

      I dont get u la Naims. Why so pissed at Afdlin? Bukan dia yang mengutuk arwah DB.

      • Fact-oriented Person says:

        Dia masuk silap topik ni…tak baca tajuk entri kat atas kot. Kalau nak kutuk Afdlin, sila cari blog yg ada kutuk Afdlin, bukan kat sini ya cik Naims…

      • vios_vaio says:

        maksud si naim tu pizza..kalo nak kutuk..kutuk org yg hidup..org yg mati, walaupon x disukai..jgn dikutuk..sebab bila org dah mati..terpisah roh dan jasad..segala kutukan x memberi kesan ape2 pd rohnyer…TAPI kalo kutuk org yg hidup…org tu akan mendengar kutukan yg dilemparkan..akan terasa hati..akan berduka cita atau mungkin akan membaiki kekhilafan diri…mungkin itulah yg dimaksudkan oleh si naim ni..wallahualam.

    • ami says:

      ni org tak baca HEADLINE…….tgk movie kena ada subtitle baru paham. alahai…nampak sangat paloi

  137. enzio says:

    senang mcmni la…budak zaman skrg ni kurg ilmu agama adat dan resam…tu sebab mereka brperangai mcm ni…sejujurnya saya x setuju apa yg dikata oleh rafiqin…kita tengok gayanya sudah tau…allah saja yang tahu…harap roh din beramboi dicucuri rahmat dan kuburnya dijadikan sbahagian taman di syurga….AMIN….

  138. kojok says:

    hahaha…rafiqin baru ada akai…

  139. kojok says:

    mak bapak dia x ajor ke yg x boleh mepersendakan kematian, ayat2 suci alquran dan agama??aku pon nakal gak masa umor 13-14 tahun..tp x berani pulak nak mempersendakan ayat2 suci al quran…
    tp aku tau dak rafiqin ni dah cuak skang nie…

  140. ~post ~ says:

    aku amat berharap sgt pade kluarge arwah din beramboi, tolong ambil tindakan sewajarnyer kt budak kurang ajar nih. bio dier kene ajar ckit dok dlm lokap tue…..

  141. umi says:

    Kutuk ke ape ke dah kau terasa tu apasal wahai rafiqin agaknya kau memang terkutuk’…..SATUHAL lagi nak cerita ARWAH meninggal malam JUMAAT dikebumikan hari JUMAAT,hanya yang BERnasib baik aje yang TERPILIH diambil NYAWANYA pada hari JUMAAT.INSAFLAH

  142. ann says:

    ~tgkp org mcm nih…pembawa ajaran sesat nih….ciap ckp die tu malaikat……so ape laaagiii tguuu..

  143. iffa says:

    semoga allah melaknat manusia bernama Rafiqin Darwisy….even ko x suka din beramboi ko xde hak nk maki2…tmbh lg dier da meninggal…lps nie parent ko,adik bradik ko ke sedara2 ko ke mati konfem org pulaukn je….
    bertaubat r budak bwh umor oiii…pkai otak….aku harap benda nie di bwk ke tgh…even bdk pown klu da wat slh biar je kne dakwa…bg pengajaran pd yg laen….
    al fatihah to din beramboi…

  144. ridzuandi says:

    pulaukan je si rafiqin darwisy nieh…try stu mlaysia x tgur dia…

  145. riz says:

    dia ni dlu gla nk msuk raja lwak kot….tp xdpt,,2yg yg jdi cmni nih…papepown..al-fatihah tuk arwah din beramboi..amin

  146. asniza says:

    budakni sakit ni..sakit pinggang boley ubat..tp klo sakit mcm budak ni xleh nk wat apela kecuali bertaubat..

  147. insan biasa says:

    ya allah ampunilah dosa2 arwah din beramboi dan tempatkanlah beliau dalam golongan yg beriman….serta ampunilah jua dosa2 rafiqin kembalikan dia ke pgl jalan mu sesungguhnya dia telah jauh terpesong dari jalan mu…dunia dah sangat2 hampir dgn kiamat.

  148. HOT MAMA says:

    sian budak nih aku tgk,sapa la gerangan mak bapak budak nih….macam haram perangai budak nih..kurang pengetahun agama..ada ke malaikat n tuhan buleh dibuat2 main….apa dia ingat dia utusan allah..apa dia ingat dia wali allah apa ke..semayang 5 waktu pun tak cukup ..main sedap jek bercakap…ya allah ya tuhanku..kau berikan la pengajaran dan pelajaran pada budak ini…amin

  149. Ahmad Ganjhe says:

    sengal bengal la budak ni.. elok mampos je..kutuk org x hengat.. ni ‘BAPAK” tiri jiran laki seblah laki mak bapak tiri moyang bapak datuk belah nenek ko nak ckp ni.. ini amanat arwah din beramboi..sblm nak kutuk arwah din beramboi.. hang kutuk aku dulu..kalau brani kite jumpe.. face to face.. bukan facebook lahanat mcm ko nk kutuk arwah dlm tu.. x gentle.. ckp belakang.. hakk ptuihhh.. kanina.. lei ma lingkupaw..haha.. sadaqallahulazim…

  150. hambaNya says:

    dia ada PTSD ney, ada masalah mental yg teruk…kata pensyarah aku..budak2 gini problem dia bermula dr kecik g, tahap jeles yg melampau, suka buka aib org…
    agak2…pasni kat kubur dia mampu x jawab soalan2? yelah da sibuk hal org lain..kebajikan sendiri kantoiii..
    huhuhuhu~~~~~~~

  151. liz says:

    rasanya si rafiqin nie ada masalah keluarga…tu yang jadi cam nie…tak tahu hukum agama.kalau org dah mati pun dia boleh ckp… maknanya…memang apa yang allah suruh buat pun confirm dia tak buat…nama sedap..perangai nauzubillah!!!

  152. Tukang Masak says:

    ko tringin nak mkn slipar jepun (masak 3 rasa) cap arwah din beramboi .. meh dtg sini kt pandan indah je

  153. Labu Labi says:

    Rafiqin Darwisy Oh Rafiqin Darwisy… Namamu umpama Seekor Babi yg kehilangan Sepasang Ibu dan Bapa ( bapak dan mak babi ) . Perangai Bak babi yg Ketandusan seekor Babi tua Betina..*oink *oink* babiii..babiii.. tolong Rafiqin Darwisy nk Sondol buntot babi tua betina. Lalu babi Tua betina itu Berkata , ” Rafiqin Darwisy.. kemaluanmu ibarat babi Pondan yg menghidap Silipis Anjing Babi Giler.. ( SABG ).. itu lah cerita yg tiada kesudahannya.. Rafiqin Darwisy aka Babi

  154. tqah says:

    Asal kurang ajar sangat budak nie??dia ingat dia bagus sangat ker?arwah din beramboi 2 mulut je..tapi hati dia baik…ko punye hati 2 belum tentu baik lagi..kalo ko dok kutuk2 dia,maknenye ko 2 lagi teruk dari dia..dia bkn kutuk ko..dia kutuk org lain..yg ko nk emosi xtentu pasal pehal??masyaAllah..insaf la wahai manusia..dunia akan kiamat xlama lagi..pergi la belajar agama!!

  155. terry cents says:

    kasi cari ini budak la…dah la menghina arwah…dah tu leh lak die ckp die malaikat diupah tuhan…agak kuang hajar…leh main2kan hal nie…kasi kol polis la kawan2…ni dah melibatkan hal agama nie…budak ni dah sesat ni

  156. Joe says:

    Ok dik…sapa nama…Darwish…mungkin Arwah ada menguris hati kau masa hayatnye, kau maafkan jelah, sesama umat…Darwish, hang dah sunat ke? kalau dah, mungkin hang dah ada akal, tak pun hang punye tak bleh guna kot…tu akal hilang

  157. tukang belasah says:

    kalau aku tau budak tinggal mana..
    mampos aku belasah dia ni!

  158. nur says:

    budak ni punye mulut sikit punye lazer … kalau adek aku ni aku da kasi penampar!! … biadap sangat!! … satu hari mesti ade orang yang bole sedarkan dia jadi dia tau ape dia cakap semuanye salah … mulut tak tau nak jaga lama2 kene rembat jugak lah budak ni

  159. satriagti says:

    budak ni ada niat nak jadik orang yang giler glamer… buat gossip sana sini pastu trus jadik glam.. hehe!! apa2pun mmg tak patut sgt dia komen cenggitu… usah layan dia… aku baca wall FB dia pun rasa mcm nak tergelak… hikhik!!!

  160. BESUTKITO says:

    MEMANG KURANG AJAR BUDAK NI..HINA AGAMA,AL-FATIHAH DAN ORANG YG DAH MATI..BERTAUBATLAH

  161. BESUTKITO says:

    Memang gila budak ni…taubatlah

  162. norzan says:

    erm pihak polis ptt amik tindakan..rafiqin xspttnya berckp perkara2 yg semcm ini..dia xleh nk mrh n nk geram kt arwah din beramboi..setiap perbuatan yg dilakukan oleh arwah hanya Allah shj yg layak menilainya..manusia hanya sama taraf xkira darjat atau pangkat..rafiqin,sy doakn awk berubah..kalu awk msh tidak berubah,sy doakn smg Allah memberi petunjuk..anda msh remaja..syg sgt kalau anda berperangai seperti ini..

  163. aidil ajmal says:

    ape la bdk ni
    smpi ati die kutut
    idola aq lg pun die dh meningal

    KURANG AJAR !!!!!!!

  164. Tengku Sazali says:

    MASA KAMU SUDAH HAMPIR UNTUK TIDAK KETAWA LAGI!

  165. Tengku Sazali says:

    sembunyi atau menyamar? ‘RAFIQIN DARWISH’? kebijaksanaan anda akan segera berakhir.

  166. hafizhasan88 says:

    >..salam..

    >..mmg btl spt apa yg dikatakn oleh Abg Afdlil Shauki, mmg dia (Rafiqin) hanya ingin kan perhatian dari orang ramai dgn mengutuk kematian Arwah Abg Din di dlam fb (Facebook)..

    >..seharus nye, perkara ini kita jadikan sbg iktibar di dlam hidup kita d mn kerana kekurangan dari segi didikan agama menyebab sseorang itu terpesong akidah nye lalu membuat kn mereka berada di dalam kesesatan..

    >..walaupn di msa hidup arwah ada menyakiti hati mana2 pihak, namun semestinya dari pihak keluarga nya sudah pun meminta maaf bagi pihak arwah..lagi pn, sekira nya gurauan arwah tidak dpt diterima oleh mn2 pihak, sudah smestinya awl2 lagi arwah sudah di sman kn..tp perkara itu tidak pula terjadi sbb sume org tau bhawa itu sume hnyalah gurauan smata2..

    >..buat adik Rafiqin, bnyk2 kn la insaf yek..kita sbg umat Islam tidak seharus nya mempermainkn ttg agama kita sendiri..mngkin bukan salah adik kerana kekurangan didikan agama namun kerana kurang perhatian dari ibu bapa adik sndri..jadi, adik perlu beringat yek, kita hidup d dunia ini hnya smentara waktu je dan d akhirat nnt adalah kekal selama nya..

    >..jadi, ramai yg berharap adik pulang ke pngkal jalan dan maaf kan lah arwah sekira nye beliau ada menyakiti hati adik ye..jika adik memerlukan bimbingan mahu pn perhatian dari org len, bkn begitu cara nye, ada lagi cara len yg boleh adik lakukan..

    >..semoga fb itu adik gunakan dgn sbaik2 nya dan bkn nye dgn sewenang2 nye..jika ingin kan bantuan dari spe2, hnya nyatakan saje dlam tu yek..Insyaallah, ramai yg sudi membantu adik nnt..

    >..wassalam..

  167. pak din says:

    budak ni mg sah gila babi …

  168. ina says:

    betol bodoh nye budak….teruk benar perangai ko….
    apa ko tak penah belajar ke….. yg ko nk kutuk orang yang dh x de wat pe….pe otak ko 2 sewel eh… ho budak banyak2 la bertaubat…

  169. amara says:

    aku se dia ni otak letak lutut,,,
    dah tak tahu mana baik dan buruk..cakap merapu meraban…
    Arwah dah selamat dikebumi ko tuh tak tahu bila lagi…banyakkan la beramal..
    budak senget….mcam r ko kenal arwah..sesuka hati nak laser…duk diam2..belajr agama balik dr darjah 1…mak bapak ko tak ajar agaknya..malu la sape jadi mak bapak Rafiqin Darwisy..series patut malu…..

  170. rayz says:

    bdak nie nk CAPUB je lbh..mcm syial!!!!
    dpt tumbok dak nie best gak..

  171. serimawar says:

    bdk ni menyamar ni. aku rasa budak ni artis yg pnh kena kutuk ngn arwah. tu yg dia bengang x tentu psl. sula jer skali. kalo aku, aku siasat sampai jumpa…. biar kasi mampos! kurang ajor…..!!!

  172. cbk says:

    terkejut aku…..bdk rafiqin ni pun ade dlm list fb aku gak…mmng kuang ajar ah rafiqin nih….agak2 krang ajar…mlaysia tdk memerlukan diaaaaa iaitu rafiqn ni..leh rsakkan bangsa

  173. babuji says:

    aku bkn ape, sian kat parents die ni. sbb kn anak sorg ni, nama family jgk jadi busuk. sian bdk ni mesti loner. tambah2 buat perangai camtu, sape je la nk jadi kwn ngan die kn. kpd adik rafiqin, kau tu aku tgk gamba mcm org xcukup mkn, so buat la care org xberisi, jgn buat mcm kau da besar sgt smpai nk biadap ngan sume org. mulut tu kne jage. skrang aku rase 1 malaysia xpuas ati ngan ko. baek ko jgn kuar jln2. silap jumpe kat mane2 mall abis kne kepong. hahaha

  174. ariana. says:

    bodo tol budak tu…konon nak luah rasa x puas hati kat arwah din ..bila din beramboi da arwah bwu berani nak ckp…bodo punya budak….Rafiqin Darwisy is COWARD..

  175. minahkumari says:

    kalau kite rasa budak ni x betul marilah
    kite sama2 betulkan….jangan kite pulak jadi
    x betul….
    namanya pun budak2 kan….
    fikirkanlah…..

  176. babuji says:

    tangkap je dia. biar masuk mahkamah, kasi masuk tv biar 1 dunia knal die. nk sgt publisiti murahan. org mcm ni bila besar lagi menyusahkn masyarakat. aku hairan mcm mane perangai die dgn kwn2 n family die. moga2 ko taubat dik slagi ade mase. din beramboi tu saudara kite, bkn org laen. die kutuk org laen bkn ko dik. die da mnx maaf da pn. lebih baek ko mnx maaf cepat2 sblum keadaan jadi lagi huru hara. kang ko nk kuar umah pn xleh dik.

  177. adawiah says:

    budak rafiqin ni btindak ikut perasaan.biase la budak2.akal x pnjang…xlme lagi sedar la tuh.huhu

  178. bini HONG :D says:

    wooiii bodo la ko ni rafiqin darwisy~~
    ko agknye xde ht n pasaan ek??
    cian lorh kt din beramboi 2..

  179. ed says:

    bdak ni anak buluh betong. takde mak bapak nk ajar. sian die..

  180. zalis says:

    c**** lah mngkuk ayu ni

  181. zalis says:

    C**** lah mangkuk ayun ni

  182. mizz pinky says:

    ap hal nga bdak nie sbnr nye.. mntal ke ap??
    bangang t0l la.. xpkir ke prsaan ahli kluarge arwh 2..
    cmne la lau org ktuk ayh dye cm2

  183. aQ says:

    da2 la 2..bg la pluang tok die pbaiki kslapan ia n insaf..

  184. peace says:

    wei Rafiqin Darwisy .ko memang bodo…yg amat bodo

  185. zul adlee says:

    mmg kurang ajar gile bdak ni…dy ngt dy dh kuat sgt kot…sesape yg knl dy…meh cni no dy…alamat tmpat tnggal sume…ak nk gi cri bdak sial nie…haram jadah tul…agak2 la…nk famous ke ape ker…gna la cara lain…arwah buat ape ker ktuk ker…tu hak dy…arwah x pnah pn kcw hdup ko…ko plak buat cmni…ptutnye doakn la yg elok2…mmg bdak rafiqin dawisy ni nk di ajar bru dy taw…cri bdk nie!!!…

  186. king says:

    bodo pnya bdak!!!SiaL!

  187. BENGANG says:

    SERIOUS…AKU RASA NAK TAMPARR JE BUDAK NI…

    • ladybird says:

      memang.. aq bkn setakat nak tampar ..
      hukum tembak jer ..suka2 ati main pasal agama, tu satu..
      satu lg kutuk2 org yg dah pergi 2 kan berdosa..

  188. ladybird says:

    nmpk sgt x bljar agama dak ni…
    ko x takut ke dgn ALLAH….
    kite sume pasti akan mati tmasuk lah ko ..

  189. apa2 ajer says:

    Bior Allah yg menentukan.. pembalasan atas setiap perbuatan dan kata2 tu tetap akan ada.. Hanya Allah Yang Maha Mengetahui.. Al Fatihah buat Din Beramboi..

  190. mint says:

    “aq malaikat yg diupah tuhan utk mengutuk din beramboi ”
    ape lah sanggup ckp mcm ni?
    kurang didikan agaknye

    • mie says:

      tu le bleh ngaku malaikat lagi tuh..nampak sangat takde didikan agama yang baik..malang betulle nasib mak bapak dia

  191. cik kak says:

    rafiqin monyet nei nak mampos ke ?

  192. rafiqin bdak says:

    mgkn care pmbesaran bdk ni xbtol….otak die sempit….die xblh terime care din beramboi brlawak…mgkn die ni xpnh klua negeri…klu die pgi oversea plawak bkln stakat mngutuk…lbih dri tu pn ade…..so xyala nk over smpi org da mati pn nk kutuk….kampung btol otak bdk ni….nk ckp english pn mncarut jela yg die reti….

  193. pak belalang says:

    Kepada peminat Allahyarham Din Beramboi, buat laporan polis, biar disiasat dan diambil tindakan pada budak ni..

  194. bad says:

    rilex la korg ni..bdk2 je pon..korg dlu pon cmtu gak

    • Hantu Raya says:

      Saya pun menghant,u jugak tapi tak lah over or outspoken.

      Yang kau ni kata dia tu budak, tlng nasihatkan dia kalu boleh. Lagikan budak umur macam dia dah banyak buat hal – merogol, meliwat dll yang orang dewasa lakukan. Bolehkah consider dia budak2.

      Mungkin umur dia budak, tetapi perangai dan tatasusila dia tak reflect as one.

      Human have feelings…… especially one’s they love. Even kids do have the same thing. But this disgusting kid doesn’t have anything…. that’s why he can be consider as mental illness. Let him know that people can say worst thing than what ever he had said.

      • mie says:

        budak le kena bagi nasihat..kalo tak bleh bagi lempang jer..takkan nak tunggu dia tua nyanyuk baru nak bagi nasihat/ajar? lama2 sgt hati pun dah keras n itam…ape la ko bad

  195. Kunggu says:

    Budak ni jelmaan syaitan…lagi dikutuk lagi dia suka…macam syaitan…

  196. sasa says:

    kuang aja btul budak rafiqin..mulut sgguh lancang..kalo ade dpan mate ni rejam je dgn batu smpai mati..memg trlalu biadab utk mengutuk org yg sdh meninggal even org tu byk kesalah skalipon.die buknnye tuhan utk hukum org..ish,nk mampos agknye budak ni..esok nk mati lg susah..sampah masyarakat btul!!aku btul2 marah ni

  197. aiman says:

    Sudah lah tuan2 dn puan2…jgn mnambhkan dosa kutuk mgutuk, yg pntng dia ktuk dn hina org tak mjejaskan org yg dh prgi tu, tp dia sndiri yg tjejas….kita buat pe nk tmbah dosa dan bala pulak…nnt bdk tu msuk syurga dek kutukan kte…..dia biadap mgkin tak d didik dgn btul…..jd kta jgn pning2 kpla…

  198. Gempak.Org says:

    eiii budak ni mmg memalukan org islam btui

  199. zamrizaza says:

    sape dapat tangkap budak bodo ni, ajak aku skali. aku nk tumpang lempang biar tercabut kepada dak gampang ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  200. still kid23 says:

    adoi3. xsgke, brani gler budk rafiqin tuu.kal0 ye p0n, din bramboi kan da mninggal. hal2 dunie dye wat pe nk d ungkit2.

    mul0t dye x ley bla seyh. ta takot blsn untok dye plak. hope, dye dpt ptunjuk. n I think, sumbody will gossiping bout him 0ne day nnt. just like he did.

    nk slh mak bapak p0n x bole. dri dye sndri. lau parents x aja, ckgu x aja. dri sndri bole cari ilmu 2. dats life

    wallahu ‘alam.

  201. NatsuDragneel says:

    cet….aku baru nak maki hamun dye…..xder lak fb dye nih….

  202. peace says:

    ya allah…x sangka dia sampai hati ckp mcm tu…..kalo ikut hati aq dh lme aq report psl ni……. dia ni orng islam ke kapir hah??? perangai mcm ape….eeee….yg dia marah sngt asal, arwah pak din bukan kutok dia pun, n pak din xde la kutok habis2 psl orng lain dngn lawak dia…..si RAFIQIN ni yg lebih2….. ape2 hal Allah yg akan membalas ape yg dia telah buat……

  203. jinjot says:

    f**k*n dead betul budak nie yer…
    rasenyer kalu dy mati msti x d trm kubur..

  204. pooo... says:

    GILE budAK RAFIQIN NIE…NAK MAKAN TAIK KALI..JGN LAYANLAH ..BUDAK SONGGENG CM DIE NIE…

  205. itamkecik says:

    ini dajal kecil kut..
    tangkap, bogelkan, bubuh sarang kerengga…

  206. master mind says:

    rafiqin darwisy seorang hamba allah yang akan dilaknat oleh allah secara terang-terang di muka bumi ini. tunggu je la pembalasan dari allah…… binasa seluruh jiwa dan raga rafiqin darwisy…… amin………

  207. sueee says:

    ya allah…gle ko per dak nie..mmg betol2 sengal la..tk takut ke???law ko mti nti cmner la..klaw la fmly arwah tk maap kn ko????cmner ko nti????

  208. mohd izwan says:

    hahahaha
    kering gak kpale rafiqin nih..
    hahahaha
    g r ramai2 azan kt telinge die,mane taw kuar mambang die 2
    hahahahaha

  209. princess capricorn says:

    ngka pkir ngka bgus cgat ker ktuk owg yg dh mati ney..
    bkpe ngka x mati jer,idup menyusahkan owg n mak bpak ngka jer..ngka ney owg islam tp prangai cam owg yg bkan islam taw x..???sedar r wei,idup ney x lme nty law ngka mati xder owg nk uruskan jenazah ngka lwat ngka bru ngka taw …so pkir2 lar RAFIQINZIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  210. konggo says:

    ala dia saje nk publisiti murahan la tu…x yah layan la budak macam ni….

  211. kacak bergaya says:

    AL-FATIHAH…..KPD ARWAH DIN BERAMBOI…..
    KPD RAFIQIN DARWISY…..BWK2LAH MGUCAP…INSAFLAH DIK…DUNIA DAH AKHIR ZAMAN DAH…XGUNA KITA BT SUME NI TUK KPENTINGAN DIRI DAN MNCARI PUBLISITI MURAHAN SPT NIH…X KESIANKAN KE KT MAK AYAH?? FIKIRLA DULU PASAL MAK AYAH KO DIK…….ASTAGHFIRULLAH……

  212. sasxx says:

    anak babi agaknye ,gi mati lagi bagus

  213. pengajaran.... says:

    perkara macam ni harus di ketengahkan,,,,
    ahli keluarge arwahyarham blh membuat laporan polis untuk mengambil tindakan kepada budak/org tua yg tidak berakhlak ini…. ramai Hamba Allah yg akan membantu……
    menjatuhkan maruah ahli keluarge arwahyarham. mengaibkan . menhina, …………. siape sokong…
    kite same2 sedekahkan AL-FATIHAH kpd semua umat2 islam yg telah meninggal dunia. AL-FATIHAH

  214. umi says:

    mengucapla budak oiii….apsal la kau ni jadik camni ..sedap mulut jer …kau nampak budak tak cukup umur tapi mulut macam orang yang dah lama idup …kau ni orang islam ke orang kafir …mak bapak kau mane yek …atau tak boleh salahkan mak bapak kau pasal kau tu yg sendiri yg berperangai macam orang tak de pegangan ….ingat Allah sikit budak oiiii….mana tau esok lusa kau pulak yang meninggal …sape nak jawab ????boleh dah ke kau nak ngutuk lagi arwahnye ke ????hidup mati dan segalanye Allah tentukan …selagi Allah ber masa ini bertaubatle …mudah2han ALLAH berikan petunjuk dan hidayah pada orang macam kau ni …amin

  215. sape2 je... says:

    ape la de gak org cm nie an?
    masalh la budak nie….senang aty je ngutuk org yg da x dek…memng ksian la pernt dak nie an….
    memng budak nie x pnah fikir pe yg dye wt…klo nk ngte sndri ngte la..x yah la nk nk ajk org rmai wt dose..ko nk dose 2 ko amek la ssorg….plek btol mnnusie nie…

  216. cutenemo says:

    korang jgn di layan budak tu..Biarla antara dia dgn Tuhan.lg korg lyn lg byk pulak dosa dia..biarla..agar Tuhan ampunkan ko..Tuhan tu Maha Pengampun wlau ko dosa besar mcm mane pun …tp ko kena ingat ko dh bg beratus2 org dkt luar ni sakit ht…belum tentu lg diorg maafkn ko…so jgn ko susah di SANA nanti mecari kitorg semua ni utk maafkn ko…k..jd ko pk la sendiri…

  217. pok peee says:

    renung2kanlah n selamat beramal……….sama2lah kite berdoa agar ALLAH lembutkn atnye…..

  218. hollow says:

    bdok pale senok r tu……

  219. Qamals says:

    Ops…..mungkin budak ni dtg dari ‘Mahzab” lain tak ?
    emmmm,,,,dimana kah agaknya ye, kubur kau mati nanti ? moga2 di dlm liang lahad,,inshallah…

    Insaff …lah wahai adik R.D …..

  220. azwa says:

    jangan dilayan budak ni. dia ni kurang kasih sayang.

  221. sasxx says:

    budak paling babi dalam dunia dia ni agaknye

  222. from TERENGGANU says:

    GUANE YG DOK RETI BHSA SGT BAHANG MENATANG BUDAK RAFIQIN 2? BAHANG MENATANG 2 KLU JUPE DI ORANG TU X TAU R GUANE JD AGOK2…. MU INGAT MAINAN KE MENDE2 GITU? AIIIII GERAM SUNGGUH AQ MENATANG NI JUPE BLH SAKIT R MU? AGOK2 WT ASA RAFIQIN 2 KURANG AJOR KLU TAU MNE DIA DUK HARAP2 BLH TLG KABO JG K… BKN NK WT MENDE PN CUMA NK NASIHAT JE SKET…

  223. hide says:

    mental illness punya budak!!! anta dia pegi hospital tanjung rambutan atau tampoi je…sial betol…!!!

  224. ziqa65 says:

    salam semua..anak saya seusia budak biadap ni..tak ada pulak suka cakap dgn kata2 kurang sopan kpd semua org..anak2 murid saya ramai yg nakal tapi belum ada yg sampai tahap kurang ajar mcm budak biadap ni..keluarganya kena ambik sesuatu tindakan yg tegas supaya budak ni tidak terus hanyut…

  225. hasan says:

    salam.mungkin adik ni tengah marah ni. memaafkan orang tu lebih baik dik.jadi abg harap adik insaf ye!SEBAB kita pun juga akan mati nanti.kalau kita tak mengaibkan orang allah juga tak akan mengaibkan kita,
    Berbuat baiklah walaupun orang itu kita tidak suka sekalipun,biar orang tak suka jangan Allah tak suka.
    ok renung renungkanlah dan fikir fikirkan ye,

  226. eymma says:

    hmm orang camni da terang lagi bersuluh dah sesat…suke hati tuka nme surah al-fatihah jd al-****… perangai sebijik cam yahudi…sedar la sedare RAFIQIN..ko mrh kt arwah pn ape yg ko dpt…dosa je byk..pahal lom tntu ade..jgn nk tmbah plak dosa tu…ade ke si arwah tu menyusahkan hdp ko?? xpena plak dlm lawak si arwah tu sbut nme ko…bwk mngucap k…xpsl2 ko kne msuk ISA plak…ksalahan membuat fitnah dan mengancam keamanan masyarakat sejagat…jgn slhkn mak bpk plak lau ko da mati nti xde spe nk solat jenazah ko…harap maklum…bkn solat jer, mndikan jnazah bce yassin sume ntah kemana…

  227. harimau says:

    perangai mcm binatang ader hati nak kutuk org…woi rafiqin ko tu sedar x ko tu lgsung xder org suke, arwah din ramai gak peminatnye…malu ek kalau aku jd ko…hihi

  228. hamba allah says:

    asslamualaikum disini kita tak perlu nak bertelagah sesama sendiri .bezanya kita ada agama yang cukup kuat untuk meneliti sesuatu perkara yg baik atau buruk.jika lebih kepada keburukan kita sama 2 bimbing dia kepada jalan yg lebih baik.jangan kita melayan atau menekankan dia kearah yang bukan dalam kawalan dia.so disini saya ingin tekankan kita islam akhir zaman yang akan menerima segala tamparan hebat akn datang .saya bukan lah para alim ulama .saya rasa saya lagi jahat dripada beliau tapi bezanya saya tak berani nak mempersendakn agama atau disebalik yang terjadi kepada saudara kita ini..ahkir kata saya berharap kita sebagai umat islam khususnya di tanah melayu bersama-sama menjaga kehormatan agama kita agar tidak dipandng sonsang oleh masyarakt lain..salam budiman dari sya …

  229. hamba ALLAH says:

    MASSAALLAH…NAUZUBILLAH…..AKU KALAU JUMPA BUDAK TU AKU TMPR MUKA DIA….

  230. Ruledz says:

    lah.. budak tu br 13?
    sah gile tak matang,
    anta henry gurney jee..
    ajar baek punye..
    astghafirullah …
    eja pon tak btol ..
    hmmm..

  231. sleman says:

    sunatkan ajer. dah takde burung tgk la nk ckp besar lg ke tak.

  232. doremi says:

    kalau dah mampus nnti tak tau sempat atau tak dia nak minta maaf dngan org yg b’juta d dunia ni yg dia dah kutuk…………agaknya tak sempat la……apalagi yg d kutuknya tu yg dah pergi wat selamanya….tak tau la mcm mna dia nak minta maaf tu……neraka lah jawab nya…dia wat macam ni sebab takut neraka tu full…so dia mau tempah awal2……………….

  233. ORANG KUAT BRUNEI says:

    oiiii RAFIQIN DARWISY,KAN CARI NAHAS KAU?URANG MENIGGAL UDAH,KAN KAU KUTUK2..TUHAN YANG MENGUTUK KAU WANG!JANGAN KAU INGAT KAU KAN SELAMAT..KAMI MENDOAKAN KAU SUPAYA MENERIMA HIDAYAH ALLAH SWT AMIN~SELAMAT TAH KO DI SANA..JANGAN TAH KO BEBANGGA2 WAHAI RAFIQIN DARWISY~INGAT!ALLAH MEMPERHATIKAN GERAK-GERIMU!

  234. avan says:

    salam sejahtera
    mungkin arwah ade salah ngan die kot..2 die marah sangat kot…di akhirat nanti tuhan akan suruh kite minta maaf dengan orang yang kite wat salah…semoga allah.S.W.T beri petunjuk pada Rafiqin ni…Semua manusia membuat kesalahan..!

  235. kurt cobain says:

    RAFIQIN DARWISY……….asal ko bngst sgt…..ko taw kn org yg ko kutuk tu dh tk tkde……ksian tol lh aku kt mak bpk ko dpt ank bngst mcm nie wei…..pgi mati la lu…….bgus ko mati jer…………

  236. kurt cobain says:

    rafiqin…..mk bpk ko sma krg ajr mcm ko jgk…..knpelh tuhan menciptaklan ko menjadi manusia kan lebih baik ko diciptakan menjadi babi siol badigol bngst pnya bdk…..RAFIKHINZIR ank bbi………..

  237. kurt cobain says:

    budak ni memang kurang ajar btol.mari kita bukak fans BENCI RAFIKINZIR…………………..

  238. farFROMme says:

    “rafiqin darwisy = dajjal” -dajjal dah kuar…” hati2 r umat2 manusia semua

  239. john says:

    dier nih giler glamor jerk…bodo tahap bangsat..kurang kaseh sayang..bengong punyer org…Arwah din dah meninggal,lagi mau kutuk…lalu depan akoo, akoo rodok ngn parang..

  240. gaban says:

    Sape nama budak laknat tue….ooo Rafiqin Darwisy…tapi xpelah bukan salah ibu mengandung….kepada budak yang laknat nie…aku nk pesan skit…JANGAN KITE SUKA ATAU RAIKAN KEMATIAN MUSUH KITA KERANA KITE JUGA AKAN KESANA JUGA AKHIRNYA…..

  241. jzon says:

    saye rase, melihat kan pade semua comment yg rakyat malaysia nih letak dalm fb ke atau dekat kat portal ni ke, saye dapat simpulkan, rakyat malaysia ni, emosional, die budak, takan kite orng yg ade akal, bole balas comment die mcm tuh,sekaligus nak letakan maruah diri kita sehina budak tuh, sampai ugut die la dan ajak gaduh la,macam2 la..bagi saye perbuatan tuh, kurang cerdik la,ignore je la, jgn letak ape2 pun pada comment die tuh, kan senang, kite orang bangsa-melayu,agama-islam patut tahu, kekuatan kite adalah apabile org serang kite secara depan-depan, kalau diserang secara diam2, kite collapse, so mcamne?

  242. rafaqon says:

    hahahahahaaaaa… aku sokong rafiqin… yeaaaah go girl!!!!!!!

  243. me says:

    perkara macam ni memang menyedihkan sebab dah lah satu agama, satu bangsa melayu pula tu.memalukan bila bangsa melayu kita sendiri yang beragama islam boleh jadi begitu kurang ajar pada bangsa melayu sendiri.memang menyedihkan.

    budak ni cuma salah satu daripada golongan budak2 melayu yang kurang ajar dan kasihan betul mak bapa yg menyekolahkan budak2 sebegini.langsung tak menghargai orang lain dan dia tak ingat satu hari nanti dia pun akan mati juga.

    sendiri tak rasa sendiri tak tahu apa perasaan bila diri sendiri diperlekehkan dan dipermalukan dihadapan orang ramai sambil ketawa2 seolah nak ‘support’ tukang kata mengata orang.mereka tak sedar mereka dah dapat saham sama rata time tu juga hasil daripada mengata orang yang tak pernah mereka kenal pun.jadi jahat memang tak susah sebab sangat sedap.tengoklah bila mereka2 ni mati,tercari2lah orang yang mereka aniaya dulu tu.

  244. Princess_Yana96 says:

    Ya Allah..ptt tangkap jer si rafiqin niyh…biar nnt dier masuk lokap tengoklah kot2 ayh dier plak yg meninggal…

  245. kak ti says:

    nak cari publisiti murahan je rafiqin tu… makin di layan makin menjadi nanti…. kalau dah sampai mengaku jadi malaikat yg diutus oleh tuhan tu memang dah gila…
    jangan dilayan makin kembang hidung dia nanti

  246. wewettt says:

    sian bdk nih!!!!! nak kene…pelempang dek malaikat gak bdk nihh.. bodo…..anak sapa ler yg terlepas….

  247. chargeman says:

    budak ni klu ak jumpe kat luar…..nk ak lunggah je JCB akutuh…..
    dialah segala2 pengkianat…. .. dan dia tu agaknye ketua setan no1 dlm dunia agaknye…..

  248. chargeman says:

    vavi bahalol setan jin puake sume la kat die…..
    aku agaknye mase lahir ibu die xpeduliknn die la….kurang ajar punye bebudak….bbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  249. chargeman says:

    dia adalah raja babi di dunia ini…

  250. mergastua says:

    setan punya budak……….

  251. mie says:

    anak sapolah yang kuang hajo nih?? kecik2 taknak mampos..nanti dah tua menyusahkan orang.

  252. tura says:

    memang ko ni kurang ajar….klau aku dapat aku ludah muka ko….ada hrapan jadi bentong kali ko ni….sapa punya anak la ni….

  253. eyda says:

    malu mak bapak dia kan….atau memang x der mak bapak…?

  254. ~~nini GuRlz~~ says:

    astagfirullahalazim
    you guyzzz…geramnyer kt bdak nihh
    perangai cm setannn
    nihh la yg dikatakan manusia ygx berhati per0t

  255. tulantara says:

    sedarlah wahai rakan2…slgi kiter mgutuk org samada slh ataux….slg tuh laaa die akn trus beranggapan die btull…biarlah die dpt pembalasan nnt,hukuman Allah nie biler2 masa b;h dtg..sama de time kat dunie atau masa akhirat nnt…yg psti utk org2 cm nie…seksa amat!

  256. porno izle says:

    This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. Thanks for this great resource!

  257. nanad says:

    cukup dah 1,000 000 org mendoakan kebinasaan R ni…..hmmm…terbuka pintu arasy makbul pulak nti..smoga jumpa jalan pulang ye dik.Islam itu indah…piece

  258. mason moore says:

    apehal la korang bengap sgt nak melayan budak tu? kalau tak melayan aku yakin budak tu akan malu sendiri.

    nanad ko eja peace tu biar betul?

  259. babi rafiqin says:

    haha aku sokong dye

  260. babi rafiqin says:

    aku sokong rafiqin the best