Written by AbangNara | October 8th, 2009

[note]“Memang saya akan menamatkan zaman bujang, tapi yang pasti, bukan dengan dia (Fasha Sandha).”

Demikian pengakuan atlet ekuin kebangsaan, Qabil Ambak Mahamad Fathil yang sebelum ini beria-ia memberitahu akan membuat pengumuman mengenai pertunangan dan pernikahannya dengan pelakon dan model iklan itu selewat-lewatnya bulan ini.[/note]

Sebelum korang baca lebih lanjut pasal cerita ni, korang kena baca ikut kronologi dulu ya supaya boleh paham jalan cerita.

http://beautifulnara.com/cerita-terbaru-fasha-sandha/

http://beautifulnara.com/kronologi-kisah-cinta-fasha-sandha/

http://beautifulnara.com/gambar-qabil-ambak-bakal-suami-fasha-sandhagambar-qabil-ambak-ekuin-negara-bakal-suami-fasha-sandha/

http://beautifulnara.com/gambar-fasha-sandha-dan-rizal-ke-mana-qabil/

http://beautifulnara.com/panaspengakuan-berani-mati-fasha-sandha/

http://beautifulnara.com/fasha-sandha-kantoi-menipu/

Kesian jugak kat Fasha tau. Cuba korang duduk di tempat dia…mau nangis baling-baling bantal. Mata bengkak, takleh kuar umah…tapi mungkinkah jua Fasha sudah ada ganti?

__________________________________________________________________________________________

“Ada sebab mengapa saya tak jadi berkahwin dengannya. Memang kami ada perancangan (untuk berkahwin) sebelum ini, tapi semuanya tak menjadi kenyataan.

“Saya sendiri yang membuat keputusan ini dan ia tiada kaitan dengan keluarga saya atau Fasha. Apabila saya membuat pengumuman ini, ia bukanlah cubaan untuk memburukkan sesiapa, tapi ramai bertanyakan mengenai perkara itu.

“Jadi, saya ingin jelaskan kami sudah tidak bersama lagi. Kenapa saya buat keputusan ini, saya tidak dapat jelaskan dan yakin Fasha sendiri tahu mengapa hubungan kami tak kekal,” katanya.

Menurutnya, selepas berita berkaitan hubungannya dengan Fasha heboh diperkatakan, seluruh negara tertumpu kepadanya dan dia terpaksa memberi penjelasan kerana tidak mahu pihak lain tersalah anggap.

Menghangatkan hubungan pasangan itu apabila sehari selepas Qabil mengakui menjalin hubungan istimewa dengan Fasha, pelakon itu teruk ‘diserang’ apabila beberapa gambarnya dalam pos istimewa bersama bekas suami pelakon Nora Danish iaitu Rizal Ashram Ramli, tersebar di Internet.

Satu blog selebriti menyiarkan gambar pelakon dan model iklan itu bersama Rizal dengan berpakaian serba putih yang agak seksi.

Enam keping gambar yang dipercayai dirakam pada majlis sambutan hari jadi seseorang, dikirim kepada Harian Metro menerusi e-mel selain dipaparkan di beberapa laman web hiburan tanah air.

Beberapa gambar artis jelita itu bersama Rizal ketika berada di trek lumba kereta turut berlegar di Internet

Harian Metro ada melaporkan mengenai hubungan Fasha dengan Qabil yang sudah terjalin sejak setahun lalu dan difahamkan mereka bakal disatukan awal Januari depan.

Ketika itu, Qabil, 29, dilaporkan berkata, dia tidak mahu perkara itu diperbesarkan, sebaliknya akan membuat pengumuman bulan depan (bulan ini).

Difahamkan, hubungan itu gagal menyatukan mereka kerana dipercayai ada kaitan berkenaan satu majlis rumah terbuka baru-baru ini yang turut dihadiri Fasha.

“Saya sudah tidak berhubung dengannya sejak dua bulan lalu. Semua dapat melihat apa yang berlaku pada majlis itu. Kalau sesiapa bertanyakan hubungan saya dengannya selepas ini, saya boleh katakan kami sekadar kawan dan ia tidak lebih daripada itu,” katanya.-harian metro-

161 responses to Qabil tak jadi tunang dengan Fasha

  1. hantupensil says:

    PACAT2….

    0
    0
  2. EclipsE says:

    sian fasha..

    0
    0
  3. scorpioncat says:

    tak der jodoh…terima je laaa…

    0
    0
  4. Phoenix says:

    xde jodoh la tu..he he he

    0
    0
  5. budakcute says:

    pulak dh..xpe..mgkin yg lain adelah jodoh fasha.. hmm..qabil xnk pinang aku ke.. hehe

    0
    0
  6. ammey says:

    2la takbur/riak sgt….

    0
    0
  7. ANneDeSilva says:

    ape yg dimaksudkan dgn majlis tu?
    majlis ape?

    0
    0
  8. nurul says:

    sian die kan….1 malaysia tau die nk kawin….
    tup2 xjd lak….2 la sape sruh gatal lebih2 sgt….

    0
    0
  9. Lovelyvic says:

    Akhirnya Qabil dengar jugak nasihat aku… agaknya dia baca semua komen2 aku kat forum yang ada muka Fasha kot.

    Alhamdulillah…. bagus Qabil… U do the right thing!! Skang ko bleh kawen sama itu ekuin Filipina tu… dia lagi cantik dari Pasha sendat apa!

    0
    0
    • EclipsE says:

      hai love…
      lm xnampak??

      0
      0
      • Lovelyvic says:

        mcm mana la aku tak hilang eclipse oii…
        nak post benda ni je dekat 10 kali aku BACK / REFRESH / ERROR / BACK / REFRESH/ ERROR…

        10 kali tau… kadang2 lebih…. cuma nak post komen je… balik2 error…. tensen aku nyah!!!!

        tu yg aku masuk nara tak pernah komen… baca je… blah…. baca je blah… tp ada topik pasha sendat ni…. rugi plak tak komen… tu yg berusaha sehabis daya tu.

        0
        0
  10. scorpioncat says:

    ha’ah yer, mejelis hape gamaknya? n wat happen during the majlis? ni kak nara kene la risik risik……nak gak tau…

    0
    0
    • muniey says:

      Aku tau…2 mst rumah terbuka fasha sanda kn?kt gua .com ader publish gmbr2 ms open house fasha sanda 2..jejai dtg,qabil xder pn..mmg kompem fasha couple ngn jejai 2…

      0
      0
    • muniey says:

      rumah terbuka si fasha sanda lah 2…mn ader qabil ambak dtg,jejai adelah..kompem diorg couple…

      0
      0
  11. budakcute says:

    aku pun xtau mjlis ape..

    0
    0
  12. EclipsE says:

    antu ko mn?
    dpt jer 1st…trs blah…huhuhu…

    0
    0
  13. ammey says:

    page sal scha n pahrin td p mna…???
    emmmm….

    0
    0
  14. apple_green says:

    BAGUSSSSS!!!!!
    KEPUTUSAN YANG BIJAK LA BANG QABIL

    0
    0
  15. budakcute says:

    tp kesian die kn..

    0
    0
  16. budakcute says:

    fasha…lain kali..jgn bukak mulut tu dulu pasal citer2 gini..tau..klu xjadik mcm ni..kn dh malu..ni pengajaran ni..

    0
    0
  17. scorpioncat says:

    sure malu tahap bagak si fasha…tu la, benda belum jadi, kecoh satu malaya…. tunggu la, sok lusa nak tunang, br cakap, cm umie aida tu….ni skg, sape malu, pasha dan keluarga yg malu…awk tu dah la pompn, kecoh lbh dari laki, last2 sendri yg malu…silap2 mau bunuh diri (jgn wat pasha oii, dosa tau)…

    0
    0
    • LaLuNa says:

      aku leh bayangkan muka die kalo kene ambush ngan press nnti.mesti jawapan die mcm ni ” kita hanya merancang tapi tuhan yang menetukan “.. mcm pandai jek aku nih

      0
      0
      • budakcute says:

        aku terbace kat dlm paper..ntah bile punye paper..aku xhengat date die..mak fasha ni pun siap komen..ank dare die nie nk kawin..seronok bangat die.. lain kali kn mokcik..kite kat pehak pmpuan..cover2 ckit..jgn nmpk sgt teringin nk brmenantu..belaja2 ckit pasang zip kat mulut..gam uhu pun ok gak..

        0
        0
  18. ammey says:

    sunyi je….
    korg sbuk ker…

    ZZZzzzzZzzzzzZzzzzZzzzzzZzz…….

    0
    0
  19. delimajelita says:

    hohoho….kesian nya.. dari special friend tukar status jadi kawan je.. sedey nyer!!

    kalau aku mahu meraung gaban ni..

    0
    0
  20. budakcute says:

    ala..fasha tu xde makne la nk meraung gaba mcm jelita..pasai die dh biase dah kes2 mcm nie..hehehe..

    0
    0
  21. budakcute says:

    artis la yg slalu kene tggl klu xsilap aku..

    0
    0
  22. mimi naim says:

    aku suke tgk lakonan si fasha ni..muka pun cntik..brlakon pun mnjadi gak..klau ada drama kat tv lkonan dia,aku mesti tgk..tp prangai kureng la..awatla hg jd lagu tu..kta ni pompuan cek ooii..jgala maruah skit..jgn bdohkan dri sndri…

    0
    0
  23. asparagus says:

    1st

    0
    0
  24. asparagus says:

    kawin ngan aku je la fasha….

    0
    0
  25. budakcute says:

    xlame lg kua la pulak cite..’bln depan ade org nk pinang sy..name die asparagus..thn siput nnt kami kawen’.. pastikn jadik ye asparagus.. hehe

    0
    0
    • jane says:

      hehehe lebih baik kau kawin org lain le asparagus sebab tawun siput tu terkesot kesot nak sampai….nanti ko jadi bulang terlajak ….fasha dia tak kisah…..dia dah biase

      0
      0
  26. LaLuNa says:

    weiii..sebelah

    0
    0
  27. Jojio says:

    Bunga bukan sekuntum, kumbang bukan sekor…

    0
    0
  28. pinkypanthers says:

    wakakaka…..
    pdn mukamu pacat….

    0
    0
  29. budakcute says:

    bru skrg aku paham pacat tu ape..fasha rupenye..lembab gak aku nie..kene makan vitamin nie..

    0
    0
    • HerBee says:

      pacat…dh kenyang isap darah..jatuh. Cam fasha la…dh dpt laki org smpai cerai berai..tinggal~~

      0
      0
  30. luin says:

    bagus jugek Qbil tu tak nak si Fasha ni, sekurang2nya dia masih celik mata dan akal fikiran serta nafsunya….

    0
    0
  31. Shin Minah says:

    Muhahaha…akhirnyaaaa…

    0
    0
  32. ctzen says:

    ala, baling2 bantal dh lapuk dh weh,
    kalo nk baling ssangat, hah baling le kete ke, reban kambing ke, tak pon baling bom ker…
    cian plak den tgk paca ni,
    tp attitude mu tuh tak bkenan kt mata beta nih,
    oii qabil kalbilah unta,
    ko dh pegang sana, pegang sini, cuit sana, cuit sini,
    aleh2 ko xnk plak,
    ko tu dh baik sgt ker….
    meh habaq mai kat cek nih..

    0
    0
  33. pening says:

    Eh!, aku 1st ke,hehe….Alahai citer minah ni lg..x abis2 wat kontreversi…

    0
    0
  34. abg jack says:

    pacha pilihla abg…abg relaaa
    lupakala jantan x berguna tuh

    0
    0
  35. iman says:

    klu aku jd mak ayah qabil tu pun aku tak hingin aku buat die ni menantu… tp ape jd kat open house yg qabil ckp tu eik? sape tau?

    0
    0
  36. CuNnnn says:

    Kesan Fasha xpe jodoh ada tuh. Lupakan si Qabil tu. Jantan x guna.

    0
    0
  37. apple says:

    hahaha padan muka ko fahsa sanda….lain kali cube belajar jaga hati org jgn asyik meluka kan hati org je…. agak2 ye abg jejai tu nak ke meminang si fahsa….????

    0
    0
  38. ciloy says:

    aku kn ade

    0
    0
  39. pretty says:

    simpati dgn fasha…. sabar jerlah….

    0
    0
  40. lilin says:

    si qabel tuh tergode ngn kejelitaan dan muke ala2 suci pompuan tu pada mulanya… tp dia tau pangai sebenar pompuan ni, tu yg dia tukar pikiran.. bagus qabel!!! jgn terpedaya dgn lakonan dan muke konon2 suci tapi hangit di dalam

    0
    0
  41. lanToK LeW says:

    laaa….gitu lak….adoyaiiii…..pe la nk jadi ngn ko fasha….x habis2 ngn citer2 x elok pasal ko….lakonan bagus tp attitude ko kurengggg la pulak…ko mandi bunga jela….bunga cengkih pon jadila….heh…

    0
    0
  42. lilin says:

    lantok…. ko tlgla mandikan dier ngn air bunge cengkih tuh..dier tak pandai nk jampi serapah seniri.. sian plak aku rase… msti skrg ni terlampau malu dgn kenyataan sniri… tp satu jek aku respek kt pompuan ni.. walaupon byk dugaan dia tempuhi, tp dia ttp stabil jek… kalu org laen, msti dh ader yg mental! tahniah di atas ketahanan mental itu..!! (mak ayah dier mcm sonok je anak dier cenggitu???.. heran aku… asek2 sokong jek.. msti tak reti nk layan beautifulnara nih…)

    0
    0
  43. eejah says:

    malas nak layan kisah cinta ni….

    0
    0
  44. rehana says:

    Baguslah, Qabil sepatutnyer dapat pempuan yang lebih baik dari Fasha.

    0
    0
  45. kak long says:

    Entahlah fasha oi! apa nak jadi tak tahulah, bawa-bawalah bertaubat, Siakap Senohong Gelama Ikan Duri, Cakap Bohong Lama-lama makan diri.

    0
    0
  46. nor says:

    tak pe la,mgkn bkn jdh ngan si dia,insyallah,qabil akan jumpa jodoh yang lg baik dari sekarang ni,doa2 la banyak2 supaya dipertemukan jodoh k

    0
    0
  47. AKUH.SAYANG.FASHA.SANDH!!!!!! says:

    AKUH NAK KASI TAU DSEBABKAN AKU MENGENALI FASHA AKU AKN CRITAKAN PRKARA SBENAR TPI X SEMUA TAU COZ AKU TLAH DIWARNING OLEH FASHA…FASHA TETAP AKN MENAMATKAN ZAMAN BUJANGNYE AWL TAHUN DPAN DAN BUKN DGN QABIL….FASHADAN QABIL LOST CNTEST SEJK 2 BULN YG LALU DSEBABKAN QABIL…TUT….(XLEY KASI TAU)….
    AKIBT PRANGAI QABIL YG TUT….MMBUAT FASHA TRTKN….
    DAN DSEBBKN PRANGAI FASHA YG FRIENDLY TLH MMBUATKAN QABIL J (PHM-PHM JELAH….
    QABIL TIDAK MEMAHAMI KERJAYA FASHA TPI SEBB AP DIEORG PUTUS BIAR TUHN JE YG TAU….
    FASHA WARNING AKU SMALAM MSE AKU LPAS NGAN DIE KT TMPAT SHOOTING…AKU BUKK SATU LMN WEB YG KUTUK FASHA MACAM SIAL…..AYAT DIE MEMANG HUH…AKU BACA PON NAIK BENGANG,,,AKU NAK RPLAY KOMEN TUH AD LA JUGK AKU MAKI HAMUN TUB-TUB FASHA MARA AKU ….HUHUHUHU DIE CKP BIARLAH APA ORG NAK KATA…U X PAYAH NAK MARA OR MAKI HAMUN DIEORG…I ADA SILAP I SENDIRIK N DIE AD SILAP DIE SENDIRIK…JDI NNTI BIAR I SELESAIKAN MASAALAH I SENDIRIK K..I TANAK ORANG LAIN SUSAH…(LPAS TU DIE SEYUM WALAUPUN AKU TAU DRI SUDUT HATI DIE…DIE TNGAH MENANGIS….

    KORG TENGOK LA BERTAPA TABAHNYA FASHA NIH….DIE PNAH CKP KAT AKU YG BAGI DIE SEMUA YG MENGUTUK,MEMAKI YG BERCAKAP TNTANG I BAIK ATAU BURUK DIE ADALAH PENYOKONG,BUAT DIE BLAJAR DARI KESILAPAN,MEMATANGKAN DIE DAN MEMBAKAR SEMANGAT DIEW…..

    AKU TAK PAHAM KNPAA KORG BNCI FASHA COZ BAGI AKU BIASALAH FASHA NIH CANTIK,ANK ORG YG AGK BERADA TPI MESTI ADA KEKURGNNYE KAN…,KORG KNA PIKIR SME DIE KESIAN DIE…KORG DOK KUTUK DIE SBB AP????

    0
    0
    • nha says:

      tulis betul2la…. susahla nak bace…

      0
      0
      • pinkypanthers says:

        huhuhu….

        0
        0
        • jane says:

          ye le tu…..whatevaaarrrrr ko saje la sokong si sengal tu… satu hari dia buat org satu hari org buat dia plak…..tuhan tu maha adil……org pikir balik nak kawin ngan dia ke tidak…

          0
          0
        • hmmmm says:

          klu dh ada kekasih buat apa rapat dgn lelaki laen, terlebih FRIENDLY membawa padah buat diri sendiri.

          0
          0
        • iman says:

          berani krn benar beb…klu btul die tak slah die kne buktikan yg die mmg btul2 tak salah. so jln terbaik die kne explain utk sume mslah die nih! aku naik mnyampah, hr2 citer dier.klu citer baik2 tak pe lah gak…ni x abis2 dgn jntn tu, jntn niii…boring siout!

          fasha, tlg laa jgn wat sttmnt yg bkn2 lg.klu dh confrm br share klu x der dok diam2. x yah nak cetuskan kontroversi murahan mcm ni lg…

          0
          0
        • AKUH.SAYANG.FASHA.SANDH!!!!!! says:

          itulah ksilapan die….cba tngok gambar qabil dgn pompan brgambar…(fasha x jeles kew????bila fasha bergambar dgn lelaki lain mulalah……terus terang aku ckp qabil x faham karier fasha..dan fasha ni mugkin trlebih friendly,mudah rapat ngan org….huh qabil pon satu dah tau nak kahwin jgn la tetiba tak brhubung smpai 2 bulan kan dah jdi macam nih….ble dah jdi mulalah org yg suka bergosip akn amik kesempatan untk menangkn qabil walopon dieorg tak knal…..dan ttp salahkan FASHA SEBB FASHA KONONNYE PLAYGURL LA,MROSAKKN RMAH TNGGA ORG LA,PADAHAL BILA FASHA TOLAK SUME LAMARAN CMA SATU LAMARAN JE YG SUSAH SANGAT FASHA NAK TOLAK,,KALAU DIE TERIMA ORG AKN TRUS COP DIE SBAGAI PEROSAK RUMAH TANGGA…KALO DIE TAK TERIMA DIE AKN TRUS DIGANGGU SMPAI LELAKI TUH SANGGUP TDO DPN RUMAH SEMATA-MATA UNTUK BERJUMPA DGN FASHA…ORG TU IALAH EX-NORA…;)SEKIAN…

          0
          0
        • Kanta Cekung says:

          lelaki gatal mmg lar mcm tue…layan lak pompuan gatal…
          dua2 gatal…
          eh, bodoh tul la…tido depan umah lak…

          0
          0
      • AKUH.SAYANG.FASHA.SANDH!!!!!! says:

        aduh pnat la nak tulis balik…tpi try bce slow2

        0
        0
        • jane says:

          fasha terlebih friendly…wakaka…lawak2…..lawak bodo… sememangnye dia suke kat si jejai….kawin aje la pastu bole jadi best fren ngan wasini dan memey…..

          0
          0
    • BumBLeBeE says:

      poyo gler cter nih… knaper ku x simpati langsung???
      begituh juga yg lain selain ko sorang jer??? aaalu pikir laa sndiri…

      0
      0
  48. nha says:

    kenape org selalu kutuk die? sbb die suka memperbodohkan diri di khalayak ramai. omputih kate makes a fool out of herself.
    sorila bro, i tak nampak side diri die yg baik tu… u cerita ni pun i susah nak simpati…
    mungkin salah media gak, tak show that side of her yg so-called baik tu kan.. die pun pernah kena ban dgn wartawan.. tp…
    kenapa artis lain boleh maintain good relationship dgn media, dia tak boleh?

    0
    0
    • jane says:

      bukan media tak nak show her good side…..tak ada apa pon yang nak tunjuk yg tak elok byk la…..kalau setakat nak bawa dia gi seronok2 bole la tapi kalau nak bawa dia ke jinjang pelamin…..hmm tu yg qabil pikir balik kot….is she really worth it….

      0
      0
  49. silent killer says:

    fahrin tak jadi dgn scha
    fasha tak jadi dgn qabil

    fasha kahwin je dgn fahrin
    habis cerita
    tutup kes!

    0
    0
  50. yula says:

    tu la buat kat orang lain lg
    kan dah kena
    padam muka hang pacat

    0
    0
  51. aieda says:

    2 la.jahat sgt…asik nk runtuhkan umah tangga org
    je…last2 sendiri x kawin…

    0
    0
  52. aieda says:

    2 la.jahat sgt…asik nk runtuhkan umah tangga org
    je…last2 sendiri x kawin…padam muke

    0
    0
  53. wakaka says:

    1st of all ALHAMDULILLAH..
    adeh..glak bsar aku..
    cnfirm dh barai..then xjdik kwin lak..
    tuhan maha adil..

    si AKUH.SAYANG.FASHA.SANDH!!!!!! tu lak nk cver si fasha..nth2 fasha yg type sndri kowt..ltk nme lain..
    nobody know2..
    wakakakaka..

    0
    0
  54. roses says:

    dah tahu dah gerenti tak jadi kahwin….coz dia dah kahwin dengan si jejai….kahwin dlm erti mana pun tak tahu le aku……… tpi memang dah kahwin ….

    0
    0
  55. bigo says:

    Untung kau nak…. touch and go …….

    0
    0
  56. intan87 says:

    aku pon tlbh frenly gk cm pasha tu, tp agk2 la… da tau diri tu da nk blaki, jgn la prngai tlbh frenly tu dbwk2…kn da ssh sndiri…~

    ^ normal la laki kuat jeles klu kte tlbh frenly, nme pon syg kt kte, sme cm laki aku gk… pndai2 sndiri la… xkn nk tgedik2 smpai da bcicit sok…

    klu btol pasha syg laki tu, try la ubh tlbh frenly tu kpd tkurg frenly…tp kt kwn llaki jeQla..kt pompuan layan la cm biase… kn senang… kn kwn2???* ….ADIOS….

    0
    0
  57. intan87 says:

    ^…..xsbr nk dgr kisah kt openhouse tu…..^

    0
    0
  58. tunepal says:

    simple. pandai buat. pandai tanggung.

    0
    0
  59. "geng mama" says:

    malu beso la fasha..mana nk taruk muka da…kepada qabil pandai2 la pilih jodoh..muka cantik,xda makna klu perangai xsenonoh..carilah yg ada ilmu agama kit…

    0
    0
  60. BumBLeBeE says:

    haha…tak laku…
    tunggu jerlaa jodoh yg SEKUFU ngan ko yer…
    tapi kalo belom konferm…jgn nak kechoh sekampung plak nnt…

    0
    0
  61. jane says:

    dah le tu kalau jejai dah suka kat kau kawin je la…. apa yg nak takut org lain kata kau rampas laki org… dah memang betul pon ngaku saje la….jejai dah sampai tido depan rumah ..tu kawan kau AKUH SAYANG FASHA SANDH bagi tau…cinta abis le tu….jgn dok nafi2 lagi la…wasini dulu camtu gak dok nafi2 pastu terus kawin senyum panjang sampai kat telinga…..tapi takpe la esok kau, wasini, memey ble jadi best fren…

    0
    0
  62. lanToK LeW says:

    wah….sampai tdo depan umah ye jane….???heh…tdo depan umah x pe…jgn salah masuk umah n tdo da la ek….yela fasha….kahwin jela ngn jejai…da p sane sini ngn orang tua tu…gpon dia da lama pon bercerai ngn ND…ND pon da bw haluan sendiri….asenye ND lagi hepy hidup ngn anak dia…de laki pon slalu je buat gugur airmata tiap2 hari wt pe??lagi baik hidup sendiri….

    0
    0
  63. lanToK LeW says:

    aku ni bukan x kesian kat fasha tapi da sendiri yg cari masalah…udah2 la tu…kalo sekali 2 kontroversi or gosip2 panas x pe gak…ni alih2 tang tu gak…kalah artis hollywood…..malu la fasha…kite ni pompuan bangsa melayu yg de adab sopan n beragama Islam lak….cuba laa ubah perangai tu ke arah yg lebih baik….tak rugi pon kalo ko berubah…anggap je orang kutuk ko tu sebagai 1 peringatan buat ko..kalo ko bukan artis or public figure memang x de sape nk amik pot pon…..paling penting jangan ulangi kesilapan lalu…

    0
    0
  64. lilin says:

    aku pun pikir mcm yg “si wakaka pk”… si AKUH.SAYANG.FASHA.SANDH!!!!!! ni agaknya pasha sendu tuh sniri yg reply???? anak branak dier??? PA dierrrr????

    0
    0
  65. lilin says:

    apepun buat PASHA SENDU, aku arap ko buatla sesuatu yg boleh membuat masyarakat terime ko balik.. tak pyh nk blakon konon2 suci k! lebih baik ngaku salah & minta maaf. kalo betol si jejai nk kan ko, baik ko TERIMA je la dier cuz aku conrfirm 100% korang SALING MEMAHAMI LUAR & DALAM… (berdasarkan pic yg aku tgk arr).. ntah2 dier sajer nk men2kn ko jekk..!! biaserlah, habis madu, sepah dibuang.. tgk ape yg jd apa ND??? muhasabah diri.

    0
    0
  66. mia says:

    alah..si qabil tu pun bukan baik sangat..siap ada kelab malam jual arak minum arak…hmm buat fasha..bagi aku ko mmg cam gedik sket tapi aku suka ko pasal ko mmg cantik…biasalah orang cantik sentiasa difitnah..aku faham pasal aku pun cantik cam ko jugak..wakaka

    0
    0
  67. abg bot says:

    ek elehhh… Bagus gak fasha tk jadi kawin ngan qabil buat malu family aku jer…. Aku slalu nampak Fasha ngan Jijal dia lepak minum… Kalau camni la mak dia pon tknak kalau tau pasal hal ni…

    0
    0
  68. fa says:

    kalu aku jadi laki pn xsanggup gn fasha.., ne ke bini aku..sosial giler..malu je nk tunjuk kt mak mertua..lawa sangat ke ko tue..banyak yg lawa lagi..tapi xda le daring sangat cam ko tah2 virgin ke x

    0
    0
  69. I would like to thank you for the efforts you have made in publishing this article. I am hoping the same best work from you in the future as well. In fact your fanciful writing abilities has urged me to start my own blog now. Actually the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a fine example of it.

    0
    0
  70. Can you believe it? I read it twice. While I am not as skilled on this topic, I harmonise with your conclusions because they make sense. Thanks and goodluck to you.

    0
    0
  71. I want you to know, your writing goes to the heart of the topic. Your clarity leaves me wanting to know more. I will forthwith grab your feed to keep up to date with your blog. Sounding Out thanks is simply my little way of saying what a masterpiece for a extraordinary resource. Accept my nicest wishes for your incoming publication.

    0
    0
  72. I lately came across your blog and have been learning along. I thought I would leave my first remark. I don’t know what to say except that I have relished reading. Pleasant blog. I will keep visiting this blog very often.

    0
    0
  73. In complete desperation, I called over to the engineering building, and I said, “Please reduce off a nanosecond and ship it over to me.” – Grace Murray Hopper

    0
    0
  74. I will not argue with your decisions simply because I think you’re exact on the money! You’ve arrive up with a reasonable case for your views and now I know more this unique subject. Thank you for this awesome post and i will come back to get more.

    0
    0
  75. Your post is an inspiration for me to discover more about this topic. I must concede your lucidity expanded my views and I will immediately snatch your rss feed to remain up to date on any next articles you might release. You are due, thanks for a job well done!

    0
    0
  76. special post , really good view on the subject and very well written, this certainly has put a spin on my day, numerous thanks from the USA and keep up the good work

    0
    0
  77. I lately came across your blog and have been learning along. I thought I would leave my first comment. I don’t know what to say except that I have loved reading. Fine blog. I will keep visiting this blog very often.

    0
    0
  78. What we won when all of our people united … must not be lost in suspicion and distrust and selfishness and politics. … Accordingly, I shall not seek, and I will not accept, the nomination of my party for another term as president.

    0
    0
  79. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbour were just preparing to do some research about this. I am very thankful to see such great info being shared freely out there.

    0
    0
  80. I revelled reading it. I need to read more on this issue…I am admiring the time and effort you put in your blog, because it is evidently one great place where I can find lot of useful info..

    0
    0
  81. It was a very nice theme! Just wanna say thank you for the data you have apportioned. Just continue writing this kind of post. I will be your true reader. Thanks again.

    0
    0
  82. I won’t argue together with endings simply I think you’re right on the money! You’ve place together a coherent case for your ideas and now I know much more this specific subject. Provides Thank you from this intelligent post and that i arrive back for much more.

    0
    0
  83. Phenomenal piece you have induced here! The internet is stuffed of bad authorship and I was grabbed by your lucidity. Your conclusions are true and I will right away subscribe to your rss feed to stay up to date with your up occurring postings. Yes! I admit it, your penning style is grand and I will work more concentrated on mine.

    0
    0
  84. You need know, your post would go to the center of scenario. Your lucidity leaves me wanting to know more. Just so you understand, i’ll instantly seize your feed to keep up as much as now with your website. Sounding Out thanks merely my little way of saying bravo for a fantastic resource. Accept my nicest wishes for your inflowing article.

    0
    0
  85. power jucier says:

    I must let, your post will go to the gist of the subject. Your pellucidity leaves me wanting to understand much more. Allow me to instantly grab your feed to keep up presently with your blog. Declaring thanks is simply my little way of saying what a masterpiece for any grand resource. Accept my best wishes for your inflowing post.

    0
    0
  86. TY for the useful information! I would not have found this myself!

    0
    0
  87. I agree, ty for sharing this..

    0
    0
  88. This is an awesome entry. Thank you very much for the supreme post provided! I was looking for this entry for a long time, but I wasn’t able to find a honest source.

    0
    0
  89. Chance Shape says:

    You will discover some intriguing points in time therein clause but I don’t know if I see all of them heart to eye . There may be some validness but I will take maintain judgment till I seem into it additional. Very good post , many thanks and we want far more! Added to FeedBurner too.

    0
    0
  90. trane units says:

    Despite many sentiments, much better explored content articles still fetch in subscribers like me. You showed clear understanding of subject subject and my views are actually total after reading this page. Please keep up the sound work and that i will subscribe to your rss nourish to be enlightened of any succeeding postings.

    0
    0
  91. dfehgiuoe says:

    Cheers concerning the post and I find yourself being to read a lot more! Just checking out some blogs, seems a fairly nice system you happen to be utilizing. I am currently making use of WordPress for a few my blogs but I’m not happy by using it up to now. Im searching to change 1 of these a lot more than to some platform similar to yours (BlogEngine) as a trial operate. Anything in particular you would suggest?

    0
    0
  92. Took me time to read all the comments, but I genuinely enjoyed the article. It proved to become Extremely useful to me and I’m certain to all the commenters here It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained I’m positive you had fun writing this post.

    0
    0
  93. allergies says:

    Great to become browsing your weblog once more, it has been months for me. Well this write-up that i’ve been waited for so long. I need this post to total my assignment in the university, and it has same topic together with your write-up. Thanks, fantastic share.

    0
    0
  94. Hector Souza says:

    I find myself visiting your blog more and more often to the point where my visits are just about every day now!

    0
    0
  95. Kristopher says:

    I must say, as a lot as I enjoyed reading what you had to say, I couldnt help but lose interest after a while. Its as if you had a terrific grasp around the topic matter, but you forgot to include your readers. Perhaps you should think about this from much more than 1 angle. Or maybe you shouldnt generalise so considerably. Its better if you think about what others may have to say instead of just going for a gut reaction to the topic. Think about adjusting your own believed process and giving others who may read this the benefit of the doubt.

    0
    0
  96. This was a truly quite excellent post. In theory I’d wish to write like this also – getting time and actual effort to make a excellent piece of writing… but what can I say… I procrastinate alot and by no means appear to obtain something done.

    0
    0
  97. I’m happy I found this weblog, I couldnt learn any information on this topic matter prior to. I also run a site and if you want to ever serious in a little bit of guest writing for me if achievable really feel free to let me know, i’m always appear for people to test out my site. Please stop by and leave a comment sometime!

    0
    0
  98. ebags coupon says:

    I thought it was going to be some boring old publish, but it actually compensated for my time. I will publish a link to this web page on my blog. I’m certain my visitors will come across that really helpful.

    0
    0
  99. This was a truly extremely beneficial post. In theory I’d prefer to write like this also – getting time and actual effort to make a terrific piece of writing… but what can I say… I procrastinate alot and by no means appear to obtain a little something done.

    0
    0
  100. This was a really pretty excellent submit. In theory I’d like to write like this also – getting time and actual effort to make a good piece of writing… but what can I say… I procrastinate alot and by no means appear to obtain a little something done.

    0
    0
  101. Dario Lattig says:

    One more important issue is that if you are an elderly person, travel insurance intended for pensioners is something you need to really contemplate. The old you are, the more at risk you might be for allowing something terrible happen to you while in most foreign countries. If you are certainly not covered by a number of comprehensive insurance policy, you could have many serious challenges. Thanks for revealing your guidelines on this web blog.

    0
    0
  102. I can see that you’re placing a plenty of efforts into your blog. Keep posting the great work.Some really helpful info in there. Bookmarked. Good to see your site. Thanks!

    0
    0
  103. I don’t normally comment but I gotta tell thanks for the post on this one : D.

    0
    0
  104. Nice put up! I?m simply starting out in neighborhood management/advertising media and making an attempt to learn how to do it properly – assets like this text are extremely helpful. As our company relies within the US, it?s all a bit new to us. The example above is something that I fear about as well, how to show your individual real enthusiasm and share the truth that your product is helpful in that case

    0
    0
  105. Ora Herzfeld says:

    Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So nice to search out anyone with some authentic ideas on this subject. realy thanks for beginning this up. this website is something that is wanted on the internet, somebody with a bit originality. helpful job for bringing something new to the internet!

    0
    0
  106. Hey great site I really enjoyed the read thank you for posting such valuable info and keeping up with the latest trends.

    0
    0
  107. An impressive share, I simply given this onto a colleague who was doing a little bit evaluation on this. And he in actual fact purchased me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love studying extra on this topic. If doable, as you turn into expertise, would you mind updating your weblog with extra particulars? It is extremely useful for me. Big thumb up for this blog publish!

    0
    0
  108. antique golf says:

    I own a reasonably hot celebrity scuttlebutt website, and to remain current, I use market pulse tools.Your property has been firing up positive Alexa triggers, and I figured I’d check it out and check up on if I could discoverwhat all of the buzz was about.

    0
    0
  109. I’d must check with you here. Which isn’t something I usually do! I get pleasure from reading a submit that will make individuals think. Also, thanks for permitting me to comment!

    0
    0
  110. Great article! I really enjoyed the reading. I am hoping to read more from you. I think you have great insight and vision. I am highly impressed with this information.

    0
    0
  111. Can I submit your publish to my blog? I’ll add a backlink to your forum. That’s one actually candy post.

    0
    0
  112. Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about this as well as adore learning more about this subject. If at all possible, as you acquire expertise, can you thoughts upgrading your blog with increased info? It is very ideal for me personally.

    0
    0
  113. Hello my family member! I wish to say that this article is awesome, great written and include almost all significant infos. I?d like to peer more posts like this .

    0
    0
  114. Juegos says:

    I simply wanted to thank you very much once again. I am not sure the things that I could possibly have used in the absence of the ways contributed by you directly on this theme. Entirely was a very horrifying scenario for me, nevertheless taking note of a specialized technique you solved that made me to weep with fulfillment. I will be thankful for the guidance and thus believe you really know what an amazing job that you are undertaking instructing most people using your blog. I am certain you’ve never encountered any of us.

    0
    0
  115. Arden Busick says:

    I enjoy going through these blogs and discussion boards, Im at my new task right now, as there was not much to try and do, thanks for the weblog it helps make time pass by so much more rapidly here. I merely started expanding my own normal fruits and vegetables, designed my own greenhouse and started out making my own compost, Everyone loves it! Natural and organic fruits and vegetables may be expensive many times not available where I live.

    0
    0
  116. Anonymous says:

    I indeed like this advise, i did not appreciate a destiny of the things that you posted in here. i ahve much more latest information with regard to these topics and topics coordinated to it. some people may find it implacable to understadn the english language but i upon it moderately gentle for the retreat that has discover to be what is todays policy.

    0
    0