Written by AbangNara | August 10th, 2017

Siapa bilang jejaka Melayu tak menawan, tak menarik hati tiada memikat. Kalau la memang tak mungkin Elizabeth Tan tertawan. Kalau la memang tak mungkin Elizabeth Tan sampai nak bunuh diri. Fuh!!! Begitulah kehebatan penangan cinta seorang jejaka Melayu. Nasib baiklah Elizabeth Tan tak hilang akal sepenuhnya dan masih bernyawa sehingga ke hari ini.
elizabeth tan
Malah akibat putus cinta, Elizabeth Tan turut mengalami kemurungan. Nasib baiklah ada keluarga dan kawan-kawan yang sentiasa memberi semangat kepadanya. Kata Elizabeth Tan:-

Saya pernah duduk selama enam jam untuk mengenang semua kesilapan dan kelemahan diri yang saya tulis dalam buku dan keadaan kemurungan saya sangat teruk sehingga pernah terlintas untuk mengambil nyawa sendiri.

Banyak yang saya lalui dan cuba faham dalam tempoh tiga tahun ini sehingga akhirnya ia memakan diri sendiri dan menyebabkan kemurungan. Berpisah dengan bekas teman lelaki mungkin sebahagian penyebab tetapi bukan secara keseluruhan kerana sudah terlalu lama saya pendam pelbagai perkara dalam hati.

elizabeth tan

Sebenarnya tak kiralah Melayu ke Cina ke India ke, kalau dah mabuk dalam percintaaan, memang kesemuanya memberikan impak yang serupa tanpa mengira bangsa, agama dan kaum. Bila hati dah cinta, memang lain macam terutama kalau berpisah. Sedih, pedih dan perit semua akan ada. Hati kita ini mencintai tanpa sebarang sifat perkauman. Kalau dah sayang, tetap sayang. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

54 responses to Putus Cinta Dengan Jejaka Melayu, Elizabeth Tan Hampir Bunuh Diri

  1. Anonymous says:

    *insert emoji mata keatas*

    11

    0
  2. Anonymous says:

    eei apesal car laki melayu….pompan melayu pon taknak laki melayu ni..dahlah pemalas, harap duit bini, kuat perasan, pendek serba serbi, suka mainkan agama, tak gentleman…etc

    56

    0
    • wekkkkkkk says:

      tpi saya rasa, ini bukan lelaki melayu biasa, masakan ET dn pompuan lagi satu tu nak, mugkin lelaki melayu tu ada kemewahan, nama dan pangkat. Senang2 je dia tinggalkan 22 wanita ini.
      Kalau kaum wanita cina nk berpakwe dn nak kawen dgn lelaki melayu, mereka pun pandai pilih, bkn x ada mata dan hati. Cer tgok Daphne, anak Vincent Tan tu, siapa lelaki melayu yg mereka pilih, itu dianataranyalah.

      FYI…Jgn x caya ya, anak org cina skrg lelaki pun ada sunat tau, bulkan islam je..merekapun fhm erti sunat adalah utk kebersihan..ini yg kawan cina aku citer.
      Jgn kata aku pndai ckap mcm Najib lak, ada org komplen mcm ni.
      ini dari kisah2 kehidupan manusai.

      14

      0
      • Anonymous says:

        puas aku pk ET ni sapa pulak..ingatkan ko citer pasal alien..btw aku x minat keluarga naza ni jenis main pakai sapu x kira halal haram…jenis kumpul harta dunia jer..

        14

        0
    • Daniel says:

      Pfftt~~ Aku pun taknak pompuan melayu.. Pendek , perasan lawa , kulit gelap nak muka putih pakai skin bleaching bagai tpi badan tetap hitam , puting tetek hitam , kemaluan pun hitam dan kotor , badan busuk , pemalas , curang , gila seks , pakai tudung tpi jilboobs , fake banyak ~~

      3

      16
    • daniel says:

      pffftttt~ aku pun taknak pompuan melayu~ pendek , kulit hitam tapi nakkan muka putih guna skin bleaching bagai pi badan tetap hitam, puting tetek hitam , kemaluan kotor dan berbau tak basuh , perasan lawa bagai , pemalas , pencurang , gila seks , pakai tudung tapi jilboobs ~~ bodoh pompuan melayu~

      3

      4
      • Anonymous says:

        daniel…ko ni frust ke apa.. marah nau dgn pmpn melayu.. kau carilah perempuan bangsa lain.. tu pon kalau ada yg nak.. hahahahahaha

        26

        0
      • c says:

        ameklah awek nigeria., dh tentu tahan panas. Mcm lah ko nyer tu 25cm. Ada hati x nak pompuan melayu. Mak ko org apa eh..eh.eh.

        8

        0
      • Anonymous says:

        haha kalau tak nak lagi bagus…kurang sikit perempuan melayu jd mangsa perangai low class laki melayu yg mulut takde beza dgn makcik bawang & kaki pukul….pi cari pompan korea tuh putih melepak tapi mcm hutan belukar kih kih kih…

        3

        1
        • wekkkkkkk says:

          kihkihkihkihkihkihkih..aku fhm

          1

          0
        • anonymous says:

          pompuan malay pun sama low ?q , kuat ngumpat , lebih baik pilih yng putih and bushy dari yng hitam tak cuci bawah tu

          1

          1
        • anonymous says:

          pompuan melayu tak cantik dan gelap.. low iq , perasan~

          pompuan bornean bru cantik putih2 , pintar , kadazan , dusun , murut , sulu , dayak , iban , bajau aisshhh~ stim tengok..

          2

          2
        • Anonymous says:

          pompan mulut laser tak heran dah nama pun pompan..tp lelaki kuat mengumpat memang tak boleh belah…al maklumlah bini support segala….ada masa la nak ngumpat…itu benda paling tak gentleman pada laki melayu selain tak mampu hidup kalau bini tak kerja…

          3

          0
        • Anonymous says:

          pompan borneo lawa2 kalah jgk dgn pipah tu apa cer…

          1

          1
    • Mak jang says:

      Aku mula2 nyampah dgn laki melayu ni….tapi bila aku faham jadi kesian. Diorang takde pencapaian dalam.hidup yg nak dibanggakan…..sebab tu kalau laki yg dah kahwin..belanja rumahtangga pulak banyak bini tanggung….dia jadi controlling sangat.sebab nak.tunjuk kuasa… Bini mesti ikut cakap dia…dia pun gunalah alasan bini wajib taat. Tapi dia sebenarnya malu, rendah diri sebab tak mampu jadi provider.mcmana redho pun bini dengan duit yg dibelanjakan….tak mampu k
      naikan harga diri lelaki…kecuali dia jadi protector n provider as Allah asked them to be….Allah maha tahu….

      9

      0
    • ryan says:

      lelaki melayu rajin, kecuali lelaki kelantan

      2

      0
    • pingganretaknasidingin says:

      xsemua camtu doe..dh 5 tahun aku kawen dgn lelaki melayu..so far so good..huhuhu

      0

      0
      • Anonymous says:

        betullah tu. tak semua laki/perempuan sama. bergantung kepada nasib ko jugak. dah malang nasib ko jumpa lelaki/perempuan perangai cam hanat, makanya ko pon akan pikir org lain cam hanat, padahal ko sendiri yang cari penyakit berkawan/bercinta/berkahwin dengan org yg tak betul. ni semua percaturan hidup je. bukan maksud sorg buat perangai, habis satu kaum kena pukul rata. dangkal betul pemikiran

        1

        0
  3. Ayam jepun says:

    JAHAT BTOL KO YE FATIA LATIP, DOK MERAMPAS KEKASIH LIZY , BAJET BERTDUNG TP GEDIK, BUANG JEE TUDUNG TU KALU DH XDE NIAT NAK PAKAI, MAKIN HARI MAKIN NMPK TERPKSA AJEE BERTUDUNG TU FATIA OIII! XPE KARMA DH DPT KAN. DH PUTUS TUNANG XJD KWEN ! HAHAHHHA

    19

    0
  4. Anonymous says:

    gosip picisan

    0

    0
  5. wekkkkkkk says:

    kalau dh hampir bunuh diri mesti dh kena !!!!
    kalau putus cinta dn x kena !!!! itu pkara biasa,

    8

    0
    • Anonymous says:

      ya, saya setuju.. sbb dia ralat.. mahkota dah hilang

      8

      0
      • anonymous says:

        setuju sgt… yang mana ex2 jantan melayu yg meroyan lebih2 ni sbb dah takde dara…masa bercinta dah macam laki bini…..kalau masih berdara di tinggalkan lantak situ la..iya dok?

        0

        0
    • Anonymous says:

      ini cinta pertama ke? bila dah over, nak bunuh diri, atau dah diberi jiwa raga dan dot dot dot pd si lelaki tu dan lepas tu hubungan putus…. time will heal percayalah

      1

      0
  6. Didam says:

    Alaaa minah ni kemurungan teruk plak tu la hisap batu lagi banyak2

    2

    2
  7. oh man..harap dia tak serik dgn jejaka melayu wakakaka..fasih bebenor..harap boleh masuk islam bukan masuk melayu

    4

    0
  8. Ugly Nara says:

    C Nara ni yang lebih-lebih. Bodoh, sombong. Kenyataan Elizabeth Tan

    “Berpisah dengan bekas teman lelaki mungkin SEBAHAGIAN penyebab tetapi bukan secara keseluruhan kerana sudah terlalu lama saya pendam pelbagai perkara dalam hati.”

    Sebahagian Naraa oiiiiiii …. engko ni kalau nak buat tajuk biaq betoi! Ham ka chan

    16

    0
  9. ros jepun says:

    lelaki melayu tu grand sgt ke hah? dgn fathia yg cantik tu pon x mau…elizabeth ni lagi la dia x mau…

    2

    3
    • wekkkkkkk says:

      satu kencing basuh, satu kencing x basuh…yg mana satu lelaki tu mau..mungkin kunsa dia mau.
      hehehehhehehehe

      0

      2
  10. melati says:

    Suka tgk dia Berlakon , Gedik yg menjadi…Bukan mcm Neelofa dh lew Buruk berlakon cam kayu plak…., sebab citer ” My Darling inspector Daniel ” memang kena…Aron Aziz @ Daniel kena lah..!!! Kalau Zizan jadi Daniel kan Buruk tuuuu…Wakakakakaaaaaaa

    4

    0
  11. anon says:

    mcam mental & psico lah pompuan ni
    patut dlm cerita isp daniel mmg menjadi ” sakit ” dia tu

    0

    2
  12. Awan Nano says:

    Heran aku dgn netizen yg trip tabah kuat putus cinta ni.. Hei please la.. Dah berapa banyak cinta monyet yg menyebabkan kes buang bayi, buang family, buang agama dan buang sifat2 kemanusiaan?? Kalau tak nak ada komitmen, jgn bg harapan dekat pasangan. Kalau takleh terima kekurangan pasangan, cari kat Disney Channel. Dalam tuh banyak prince and princess yg buat magic.
    Aku anti org yg tahu bcinta tp buat taik dlm hidup pasangan masing! Kalau taknak, bgtau btl2 ni dah curang baru thegeh2 nak kata takde jodoh..

    3

    0
  13. El says:

    Macam tak ade jantan yang laen

    1

    2
  14. Amoi says:

    ET ada jg la jejaka yang boleh belikan ko lembugini, LV dsb yg sewaktu dengannya ditanah kelahiran ko ni. Tapi biasalah duit durg mana mau masuk bank malaysia, masuk bank malaysia income tax kejar…safe virtually la katakan… ok bai…sekian laporan

    0

    0
  15. pemerhati bebas says:

    ko cina..lantak ko la nak bunuh diri ke ape…cite mcm ni pun nak kontroversi ke..saja je nk femes n up nama

    2

    4
  16. nenek tua says:

    saper bf dia yg fathia sapu tu? cer citer skit..nenek x paham ni..ketinggalan gerabak keretapi dh ni…to still nk tau jugak..hehehehe…

    2

    0
  17. Mei says:

    Depression is no joke. I know how hurts it is. Be strong ET :-)

    9

    0
  18. miss ungu violet says:

    arif munajat..org kaya..tp knapa tgl kn pmpuan2 cntik ni..

    3

    0
    • wekkkkkkk says:

      retis dia mau enjoy2 je. dia nak cari yg muslimah. kalau nama muslimah, nurhidayah, sabariah, mgkn arif munajat mau la…sesuai dgn nama dn org nyer…tapi bkn senang zmn skrg ni nk dpt.
      hehehehehehehe

      2

      0
  19. pongpong says:

    budak ni dah tak laku ke? asyik jaja cerita bodoh aje..nak naikkan nama dgn cerita mcm ni..haihh

    3

    0
  20. Imsumandak says:

    Hodoh..cantik,..tinggi rendah fizikal sesorang xkira bangsa le wei….
    Malas, Rajin baik buruk sesorang tu pn bkn ditentukan oleh bangsa ssorag itu..Semua bergantung pada diri sendiri…Xperlu nk reacist

    0

    1
  21. aku says:

    MEHHH MEHH ABG KAN ADA…ABG SANGGUP TERIMA U HAHAHAHA

    0

    0
  22. nenek tua says:

    dah google nama si ariff munajat..tp xder plak gambor nyer..adehhh…sapor la mamat ni…?
    men nk tgok sikit muka yg HEMSEM sesgt smpai lizzy n fathia blh jatuh CINTAN ni…’
    ker jatu cintan pd $$$$$$$????

    0

    0

Leave a Comment

Optional