Written by AbangNara | March 15th, 2013

Sebenarnya Abang Nara rasa tak perlulah bersedih sangat apabila usaha murni Puteri Sarah dipertikaikan. Bukannya Puteri Sarah berhijab kerana nak puaskan hati orang lain. Mulut orang tak boleh ditutup, jadi biarkan je lah.  Yang penting niat ikhlas buat kerana tuntutan agama.

puteri sarah liyana

Puteri Sarah boleh jadikan kata-kata cacian dan kutukan ini sebagai pembakar semangat untuk mempercepatkan lagi proses bertudung sepenuhnya. Untuk makluman, buat masa ini Puteri Sarah belum berhijrah sepenuhnya. Masih dalam proses penyesuaian diri lagi. Jadi jangan terkejut sekiranya anda terlihat Puteri Sarah tanpa bertudung.

puteri sarah

Apa pun Abang Nara tengok Puteri Sarah memang makin comel dan redup mata memandang apabila bertudung. Perlahan-lahan kayuh. Insya Allah suatu hari nanti akan bertudung sepenuh masa.

puteri sarah

Lagi 18 keping gambar Puteri Sarah Liyana bertudung dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Misteri ayam atau telur yang dihasilkan dulu akhirnya terbongkar

puteri sarah
puteri sarah
puteri sarah
puteri sarah
puteri sarah
puteri sarah

puteri sarah
puteri sarah
puteri sarah
puteri sarah
puteri sarah
puteri sarah
puteri sarah
puteri sarah
puteri sarah
puteri sarah
puteri sarah
puteri sarah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

93 responses to Puteri Sarah Liyana Sedih Ada Pihak Pertikai Usahanya Untuk Berhijab

  1. anun says:

    Cantik!!! i like…

    0

    0
    • anti-anun says:

      sbb ko aku x first!!!

      0

      0
      • jebat says:

        hahhahaha padan muka kau.mesti kau tunggu lama kan?
        padan muka padan muka

        0

        0
        • i'm not a monster says:

          komen yg di print screen tu kan dia reply komen org..bukan ckp kt puteri sarah, apa2 pun puteri sarah awk ignore je lah ckp2 buruk, harap kekalkan imej mcm ni..nmpk manis bila bertudung

          0

          0
        • Anonymous says:

          tidak ada istilah terlambat dalam berbuat kebaikan @ perubahan diri. kalau esok terjadinya qiamat, hari ini kita ada biji benih, kita di suruh tanam dulu. syukurlah kalau dia dah berubah @ nak berubah akhirnya. kita jangan pertikaikan @ mengungkit kesilapan @ kesalahan2nya pd masa lalu. “manusia tak kn berbuat salah melainkan dia dalam kelalaian”.

          anggaplah dulu; zaman dia jahil, zaman dia lalai. hidayah perlu di cari. kalau puteri sarah hari ini yg kita tengok sudah berubah, kita & masyarakat kena terima. sedangkan Allah menerima Taubat & Nabi ampunkan ummat.. sapelah kita ni.. sedar2lah.. kita kena reset minda. jangan asyik tuding jari carik kesalahan orang..

          0

          0
        • cik embun says:

          Sometimes bila kita nak berubah ke arah kebaikan macam-macam orang bercakap Takpe, sabar dan anggaplah itu sebagai tanda Allah menguji tahap sejauh mana keihlasan kita nak buat sesuatu perubahan itu. Take care Puteri Sarah! :)

          0

          0
        • inilah cabaran bila kita mahu berubah ke arah kebaikan. harap puteri bersabar. i love you. jom kawin.

          0

          0
        • Manis sangat. macam anak patung pulak tengok.
          anyway, ignorance is bliss. semoga istiqamah Puteri.

          p/s: preferably, suka tengok wanita bertudung gaya simple. tak tau jenis apa tudung puteri pakai, simple but very nice.

          0

          0
        • lagi satu, hentikan kapel ngn ammar alfian.
          dia gay

          0

          0
        • nazrul natasha baiduri says:

          rasa nyer komen tuh itu di tujukan utk mencemuh saya la kak sarah.. cuba kak sarah baca turutan kesinambungan komen ittew dgn teliti.. tak elok tau kak sarah sentap2 cengginih.. saya suka kak sarah bertudung.. jgn hiraukan apa org lain ckp.. skang pn saya tgh membiasakan diri utk bertudung.. sbg langkah pertama, saya just pakai shawl rambut depan terdedah jer gitu ala2 mak datin.. *wink*wink*wink*

          0

          0
      • anun says:

        hahahaha….aku x sgka kot aku first…
        abg nara..tlg ltak comment si anti-anun ni kat first comment…kesian die..

        0

        0
        • Lembu Gemok says:

          Sabar laa puteri…awak anggun..dan tambah ayu dan cantik bila bertudung..mereka tak tahu apa yang mereka cakap kan..mereka bukan Tuhan untuk menghukum kamu..hanya Allah Yang Maha Mengasihani dan Menyayangi yang tahu apa yang tersirat di hatimu..Allah Maha Pengampun..keimananmu hanya Dia yang tahu…teruskan hijrah mu..nescaya Syurgalah tempatmu..insyaAllah…~

          0

          0
      • suka Sabree Abu says:

        kah3, anti-anun ko dah npe..
        cantik la pakai tudung,
        xpe sarah..janji kita ikhlas je kan :)
        peduli ape org nk ckp, sb mulut org smpai mati pun kita xleh tutup dan nk puaskan hati dorg2 tuh..

        0

        0
        • mama jelita says:

          cantik nyer dia pakai tudung…mama suka tengok,dia amik gambar pun biasa2 jer, takder lah jegilkan biji mata sambil buat mulut itik.. fesyen tudung pun biasa2 ajer..love u..mmuah!!

          0

          0
        • NONANONI says:

          ALHAMDULILLAH.. tak lah boleh bergambar berpelok2 bercium ngan bf dia lagi..sekurang2nye sopan la sikit

          0

          0
      • Puteri Kah Aku? says:

        CANTIK SUNGGUH.. ALA SETANKAN JE MULUT ORG.. HANYA ALLAH YANG MENILAI APA KITA BUAT.. SEMOGA ISTIQAMAH,…

        P/s : i pon mcm u jugak Puteri Sarah, first day semua pandang lain mcm.. i dont care what people want to say.. Just ignore them.. at last, they all follow as what i am doing.. alhamdulilah..

        0

        0
    • amor says:

      comel la.sejuk mata tgk.biar la apa org nak kata.
      atleast,time muda2 ni dia dah berazam dan ada niat utk berubah ke arah lebih baik.tak mcm sesetgh artis, yg dah kertu,kubur kata mari pun tade tanda2 nak insaf. hidayah Allah itu luas.kalau kita ikhlas, insyaAllah kita yg terpilih.

      0

      0
    • Nana says:

      Alhamdulilah. you know what. My mom really adore her.
      seriously setiap kali mak i tgk puteri sarah kat tv.
      mak selalu ckp semoga terbuka hati dia nak tutup aurat 1 hari nanti.
      doa mak i termakbul akhirnya.
      Alhamdulilah sangat2. :)

      0

      0
      • fizza says:

        Wah,, suh mak u doakan Neelofa also.. and RCW.. she really want your mother pray.. semoga ya Nana usaha mak u dpt barakah.. Amin..

        0

        0
      • mmmmmm... says:

        sesungguhnya puteri sarah adalah seorang artis yg berwajah cantik dan lembut.
        memang suka tengok muka dia…

        0

        0
    • Anonymous says:

      such a pretty girl.adore you :)

      0

      0
    • Anonymous says:

      sebiji cam muka x boipren dia bila dah bertudung ni.aku cam nampak klon ammar plak.huhu

      0

      0
      • suka Sabree Abu says:

        tapi komen yang atas tu, yang oppa gangnam agenda tu, rase bukan tuju kat sarah..
        tapi tuju kat orang lain..

        0

        0
        • Anonymous says:

          yes mmg bukan tuju kat dia ,maybe dia terasa kot.dia tuju kat nazrul natasha.

          0

          0
        • suka Sabree Abu says:

          ha, si natasaha tu kan..
          yang verangan nk suami beriman tu kann..

          0

          0
        • Anonymous says:

          yeahhh.exactly.yg gegedik tuh.

          0

          0
        • nazrul natasha baiduri says:

          hah ye lah.. rasa nyer komen tuh itu di tujukan utk mencemuh saya.. tak elok tau kak sarah sentap2 cengginih.. saya suka kak sarah bertudung.. jgn hiraukan apa org lain ckp.. skang pn saya tgh membiasakan diri utk bertudung.. sbg langkah pertama, saya just pakai shawl rambut depan terdedah jer gitu ala2 mak datin.. *wink*wink*wink*

          0

          0
      • anak sedara pah bedah says:

        aah la..aku pun nmpk cmtu gak…ada iras2 ammar kot… :)

        0

        0
    • K.A.A says:

      niat dah ada tu pon baik dah.. semua tu dugaan utk menjadi lebih baik.. byk bersabar..

      0

      0
    • Olga says:

      ADELINE TSEN TU BILA PLAK NAK BERTUDUNG????????SEKSI JE LEBIH

      0

      0
    • lalalila says:

      mkin comel n cntik die pakai tudung..harap2 berkekalan dgn imej mcm nie..

      0

      0
    • ikan siakap diternak kak cham/olga says:

      memang cantikk!!! siakap suke sangat nengoknye… menyesal ko ammar putus cinta dgn si sarah ni..
      p/s smalam siakap tengok semanis kurma tv9.. amboi..amboi…amboi… abg nara n wife die jd guest.. nampak comel sgt2 abg nara dgn wife die.. jdinya abg nara.siakap nak tanye ni. ape rahsia utk buatkan kulit muke kita tegang je… sbb muke abg nara nampak mcm tegang sgt2.. kalah bini abg nara.. hikhikhikhik…..

      0

      0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      lain kalai kalau nk bertudong tu pakai ajeeeeeeee jangan nk banyak cakapppppp ! sendiri bertudong sendiri lah dapat pahala nyeeeeeeeeee kenapa perlu nk ambek kire orang punye pertikaian kan !

      0

      0
    • tudung oh tudung says:

      pelik betul pemikiran pembaca BN ni..komen yg nak bagi semua pasal cantik la, comel la bertudung. perempuan Islam perlu menutup aurat sebab itu kewajipan. bukan pakai tudung sebab nak nampak lebih comel/cantik/macam anak patung. tak kisah kalo muka anda comel atau tidak, menutup aurat tu wajib. dah tu kalo muka macam nenek kebayan bila pakai tudung maksudnya xperlu menutup aurat ka?

      0

      0
  2. ezza says:

    teruskan usaha anda :)

    0

    0
  3. first says:

    dugaan nokk..be cool..

    0

    0
  4. Sha says:

    Subhanallah..

    comelllllll nyaaa..

    0

    0
  5. bale says:

    comel je puteri sarah bertudung.
    org yang dengki ni jgn dilayan.
    kita sebagai manusia tk berhak nak menghina or nak mempertikai bila seseorg tu berubah ke arah kebaikan.apa yang dia niat,biar lah antara dia dgn Allah.bkn kerja kita nak menilai.
    teruk la manusia ada penyakit phd ni.

    0

    0
  6. nurin says:

    Sarah, ignore jer ape org nk kate / kutuk / caci.. semua org x sempurna sifatnya.. semua org melakukan kslhan, hanya Allah shj yg menilai kite..

    0

    0
  7. nenek lanjut usia says:

    persetankan apa org nak kata cuuu.. yg penting niat dan nawaitu kita.. ..

    0

    0
  8. mutiara says:

    cantik sangat bertudung..sgt2! pedulikan kata2 orang yg suke kondem tu.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Dia ni cantik bila bertudung…suka tengok pic y 16 n 17….cantik sgt….harap2 dia ni leh berubah….ikut la cara cam kak irma…

    0

    0
    • love says:

      rajinyee kau kira anon.
      aku pun pegi la kira mana satu pic 16 n 17.

      0

      0
    • Anonymous says:

      kan nara ckp, lagi 18 keping gambar puteri sarah ni.. so klu 16 & 17 tu kan gambar second & third last. tak perlu kot nak kira dari atas…

      0

      0
  10. aku says:

    dugaan untuk org yg bru nak berhijrah mmg hebat…byk2 muhasab diri, dekatkan diri dgn Allah in sya Allah dipermudahkan segala urusan.. :)

    0

    0
  11. ignorekandepa says:

    puteri sarah, kuatkan semangat…
    itu antara dugaan yang Allah berikan untuk menguji hambaNya yang ingin berubah…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    lagi manis n cantik bila dia ni bertudung….artis y muda ramai y bertudung….artis y veteran bila lagi…

    0

    0
  13. memyself says:

    comelnya puteri bile bertudng, cm anak patung

    0

    0
  14. Yeyee says:

    Cantik…baju pn cntik, longgar je…=)

    0

    0
  15. saya lalala... says:

    untuk menuju ke arah kebaikan memang banyak dugaan nye… same seperti Rasulullah saw berjuang menegakkan syiar islam… itu tandanya Allah menguji kamu.. sama ada kamu makin dekat dengan NYA atau kamu manusia yg berputus asa… semoga usaha kamu dipermudahkan…

    0

    0
  16. joe says:

    cantik…alhamdulillah….

    0

    0
  17. nak komen jugak says:

    hari tu sy ada baca jugak komen oppa gangnam ni. act dia bukan tuju kt puteri sarah. dia reply komen natasha gedik yg nk lelaki beriman tu. haha. biasanya klu artis berhijrah ni, peminat xkondem la. kami semua support. benda baik kn. teruskan usaha kamu puteri sarah! :)

    0

    0
  18. betik says:

    buat baik pun org akan mengata.. buat jahat pun org akan mengata…
    buat baik pun akan mati.. buat jahat pun akan mati..

    so better mati dlm keadaan buat baik walaupun org mengata..

    suke sgt pic sarah ngan kucing!

    0

    0
  19. puteri sarah ayu bila bertudung says:

    Cantik lah puteri sarah ni,tp tgk muka dia ada iras ex bf dia,ammar..org ckp kalu muka sama ada jodoh,tp harap2la sarah btemu jodoh ngn org lain..tak minat ammar!

    0

    0
  20. ancha says:

    macam kelakar plak rasenye.

    takkan abg nara xtau yg komen tu,datang dari post pasal puteri sarah sblum ni? dan klo baca balik,komen tu bukn kondem puteri sarah pun.

    bile post gini kuar,cm abg nara nk malukn diri sendiri pun ade.

    errr…

    ke abg dah xbace komen org dah? atau abg nara copy paste je dr org lain??

    senang cite,abg nara suh puteri sarah baca balik post sblum ni. mtk die bukak pakai classic view,so nmpk la komen ber”threading”. klo mobile view,komen mmg nmpk seketul-seketul la.

    so lain kali jgn copy paste buta-buta pastu edit ayat skit2,lg ye. watla research skit. huhu.

    0

    0
  21. bCaiman says:

    Aik, nak pakai tudung pun kena ikhlas ke? Hati2 nara, ramai orang pakai ayat kau nanti

    0

    0
  22. wawa says:

    Hidayah untuk berubah ALLAH s.w.t akn bagi xkira beriman @ pun x seseorg umat itu.itu hak ALLAH sbgai hamba NYA xpayah lah nak pertikai . cube cermin balik diri masing2.. sebelum ckp tentang buruk baik org lain … pda puteri sarah semoga awk dipermudahkan segala niat baik awk … Hanya ALLAH yg berhak menilai ibadah seseorg umat NYA .. Wallahua’alam .. wassalam.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    nak pki tudung pun nak kena step by step ke?… malaikat maut dtg cabut nyawa tanpa tunggu 1 saat pun tau sarah… teruskan je pki tudung dan tutup aurat…. ignore je bisikan syaitan yg suruh step by step…. fikir la… kesian la kat ayah, jgn suruh dia pikul dosa awk yg tak tutup aurat….

    0

    0
  24. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    dah kena tinggal dek mamat bangla (apa ke nama x bf dia yg jugak artis) baru ingat nak pakai tudung…kenapa xpakai time bercouple dulu barulah bf kau tu hormat sikit kat kau xbersentuhan/pelukan watever…

    niat pakai tudung betina birah nih ada dua je…1-sebab kena tinggal bf…ke2 sbb trend…

    padan muka kau kena maki after berhijab…betul je ckp oppa tuh…

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      betol cakap kau tu Dolton minah jambu stuju…dorang2 ni suka ikot ikot jeeeeeeeeeeee ! konon konon nk jadi minah alim alim tapi habok pon tkdak ! dh terlampau alim sangat sanggop cakap program masak memasak tu di kate kn menipu penontonnnnnnnnnnnnnn !! kau tau kan sape artis yg eksen alim tu?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Bkn nk komen putri sarah,tp nk komen DOLTON BIBIKYANA and SWEET MINAH JAMBU ni..kenapa aku rs ko berdua ni adalah org yg sama,atau adakah korang serasi bersama???

        0

        0
        • Anonymous says:

          soo true..
          komen “mereka berdua” ni selalunya nak menyentap berangin tapi tak bermotif..
          rasanya banyak perasaan terpendam dalam diri kamu “berdua” tu..
          baik kamu “berdua” pergi jumpa pakar psikologi..

          0

          0
        • kesian korang says:

          mereka berdua ni sebetulnya adalah 2 org pesakit gile @ psikiatri yg tension kena kurung kat wad giler hspital tampoi..sekian.

          >harap hspital tampoi jgn ltk wifi.biar diorg 2 ekor ni xdpt lg online.sekian.

          0

          0
  25. okay ler tuh says:

    Semoga PS berhijab menutup aurat sepenuhnya secepat mungkin. Silalah gigih ye puteri.

    Jgn lupa Tutup aurat ye jgn balut aurat. Jangan berpakaian seperti selebriti perasan yg tak cukup kain, dok lah tayang ketiak hitam… nanti siapa yang malu? mereka dan keluarga mereka jugak. ahaks

    0

    0
  26. cute? says:

    Teruskn usaha..insyaAllah Allah sentiasa ada di samping org yg inginkn kebaikan dan perubahan pd diri…yg penting nawaitu…..iklas krn Allah…amin

    0

    0
  27. Anonymous says:

    bkn senang nak jd baik tp nak jd jahat ramai yg menyokong……

    0

    0
  28. Anonymous says:

    jgn pakai tudung tuk sementare jerr…

    0

    0
  29. Mat K says:

    kan cantik bertudung tuh :) boleh lah abg masuk meminang.

    0

    0
  30. mizz says:

    senangnya hati hamba melihat wanita start berhijab…mula2 mmg byk dugaan sarah…nti bl dah lama2 org akan hormati anda slg anda bertahan…trust me…:)

    0

    0
  31. miss dombol says:

    at least die nk gak bertudung….xmcm artis2 kertu yg kt luar still tayang rmbut kering mereka itu^*^*^*

    0

    0
  32. Sweet minah jambu merah biru says:

    kalau hati dh iklas kenape mesti nk peduli orang punye cakappppppppppppppp ! bertudong aje lahhhhhhhhhhhhhhhhhhh susah sangat ke !!! tk payah la nk pikir kn ape yg orang nk cakappppppppppppppp yg penting hati tu dh iklas nk bertudong ! nk bertudong tu tudong aje lah ! macm2 pulak colok nye huh ! ni makna nye hati belom iklas la !

    0

    0
    • Anonymous says:

      ada pulak macam tu
      normal la kalu sesapa terasa bila kena kutuk nak buat benda baik
      tapi bukannya bermakna dia tak iklhlas
      cuma kalu orang boleh bagi pendapat then dia pun boleh bagi pendapat dia
      itu saja

      0

      0
      • sweet minah jambu merah biru says:

        ape? nk bertudong pon nk tanye pendapat orang ke? apeeeee punye mengarot ! susah susah sangat putri u tk payah lah bertudong kalau menyeksa kan diri u !!! buat idop macm biasa aje asal kn u tk buat bende2 yg tk baik sudahhh..habis cerite…

        0

        0
  33. yaya says:

    yg pic tdung putih tu adik sarah ek? same muke…

    0

    0
  34. emma mengelembong says:

    puteri sarah ni ada kene mengena dgn puteri jacel sos tiram tak?

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      mungkin jugak la….dia ada kene mengena ngan putri sos kerangggg sos sipotttttt sos tiramitsu………

      0

      0
  35. emma mengelembong says:

    muka puteri sarah bile bertudong mcm bienda pon ada

    0

    0
  36. haha says:

    teruskan usaha..tawadduk…awak sangat cantik :)

    0

    0
  37. haha says:

    teruskan usaha puteri sarah..tawadduk..awak sangat cantik bertudung :)

    0

    0
  38. Diyana says:

    cantik & lebih manis bertudung… biar la die nak ikot ikot pakai tudung pun…
    menda baik kan.. ape la salahnye.. daripada ikot ikot buat menda tak baik kan..
    Semoga awak kekal bertudung ye Sarah :)

    0

    0
  39. tanpa nama says:

    ya Allah.kagumnya tgk.dari seksi gila babas dulu,si puteri sarah ni boleh berubah dengan memakai hijab mcmni.sungguh besar kuasa Allah dalam memberikan hidayah pada hambaNya.aku mmg menyampah dengan dia ni dulu.tapi sejak dia berhijab ni,makin sejuk mata memandang,barulah terasa nk follow twitter die.semoga istiqomah.

    0

    0
  40. Anonymous says:

    gembira dengan perubahan puteri sarah. jgn sangka org seksi waktu muda takkan berubah. contoh wilma mohamad, bukat setakat betudung tapi bertudung labuh ala ustazah lagi. cuma che ta aje tak sedar diri dah tua.

    0

    0
  41. Lagubestbest says:

    Buat kebaikan (+, pahala), buat dosa dapat (-, dosa). Tak tutup aurat (-, dosa). Pakai tudung (+, pahala). So.. kalau nak masuk syurga.. Lepas + – bakinya mestila lebih pahala. Kalau nak masuk neraka.. pastikan dosa lebih dari pahala. Cuma tak tutup aurat ni menyumbang kepada tergelincir ke neraka. Buat apa yang disuruh Allah, menyumbang masuk Syurga. Tak buat apa yang disuruh Allah, menyumbang ke Neraka. Kalau bijak pakaila tudung, selamat sket.

    0

    0
  42. Anonymous says:

    wah comel la~

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Sekurang2nya hati dia dh cepat terbuka utk berhijab, retis yg dh tua2 tu bile lagi?

    0

    0
  44. Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog based on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my audience would value your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e mail.

    0

    0