Written by AbangNara | September 1st, 2013

Bukan senang untuk berhenti melakukan sesuatu yang sudah menjadi darah daging kita. Namun Abang Nara respek kepada Puteri Sarah Liyana kerana sanggup berhenti berlakon selepas berhijrah memakai tudung. Niat sangat bagus kerana mahu mengelakkan persentuhan dengan bukan muhrim ketika berlakon.

puteri sarah liyana

Mungkinkah juga Puteri Sarah Liyana bakal berkahwin tidak lama lagi? Mana tahu kerana desas-desus menyatakan yang Puteri Sarah sedang hangat bercinta dengan Syamsul Yusof. Kata Puteri mengenai keputusannya untuk berhenti berlakon:-

Keputusan saya ini juga atas sebab saya sudah berhijrah. Saya nak elak bersentuhan dengan bukan muhrim. Kalau kerja mengacara saya boleh elak semua itu. Ikutkan, saya masih dalam arena seni cuma tidak seperti dulu lagi. Majlis hiburan pun bergantung kepada keadaan sama ada saya memilih untuk menyertainya atau tidak.

Keputusan berhenti berlakon ini sama sekali tidak ada kaitan dengan faktor saya serik dengan kontroversi yang pernah melanda. Lagipun sampai bila saya nak berada dan bertahan dalam industri. Industri seni semuanya berbalik kepada tuah. Ada tuah akan kekal dan begitulah sebaliknya.

puteri sarah liyana

Buat masa sekarang, Puteri Sarah Liyana sudah pun mendapat kerja di sebuah butik muslimah. Semoga rezeki Puteri Sarah di sana akan lebih melimpah ruah. Mana tahu memang rezeki ada di dalam bidang jual menjual dan bukan lakonan. Sama-samalah kita doakan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

49 responses to Puteri Sarah Liyana Nekad Berhenti Berlakon Selepas Bertudung

  1. jo says:

    alhamdulillah

    0

    0
    • Ritu vs Aya says:

      Puteri, ko jangan ikut fesyen si Fida tu pulak. Cukuplah dia sorang jer yg memalukan imej wanita muslimah. Kang orag tegur kang, mule la menjawab kata ‘xkan nak pakai baju kelawar pulak’… Makin kurus, makin menjadi2 fesyen ala-ala bertudung tp berbogel dia tu… Orang lain kurus gak… xder pon meroyan macam dia

      0

      0
    • mak long jalan pegawai says:

      Alhamdulillah..Smoga istiqomah…Smoga murah rezeki..

      0

      0
      • dena says:

        kannnn, masih ade berita menarik kt BN ni… puteri sarah makin cantik lepas bertudung, kalau ngan samsul pun ok… sepadan sgt,,kalau tak pun xpe,,ade lagi yg lebih baik kot kt luar sana.. aku suke bile artis jawab interview ngan cerdik.. dulu die x bertudung sumer org kutuk die, jawab pun tah hape2.. tapi sumer org boleh berubah..sbb tu org ckp jgn dikeji buruk orang..ntah2 yg baru berubah tu lebih elok plak drp yg sedia ade bertutup ni

        0

        0
      • Rigazzi says:

        Rezeki ada dimana-mana. cuma nak kena usaha lebih.
        You buat keputusan yang tepat. I wish u all the best Puteri Sarah.

        Istiqamah dan kuatkan hati.
        In sha Allah akan sentiasa dilindungi.
        tak kesah lah jodoh dengan sesiapa pun, as long u bahagia.

        p/s:sejak bila ada soalan math ni nara?

        0

        0
  2. minah_jambu_gourges says:

    Alhamdulillah…kepada hater2 yg x suka kat dye..xyah komen mcm2…mcm korang baik sgt nak kondem orang lain..

    0

    0
  3. shahayati says:

    moga ada jodoh ngan org yg beriman insyallah… :)

    0

    0
  4. ruby violet says:

    cantiknya dia….pasni dh x leh tgk muka dia kt tv lagi

    0

    0
  5. ziela arshad says:

    Bagus betul budak ni…

    0

    0
  6. mieyra says:

    Alhamdulillah.Cantik Sarah skrg

    0

    0
  7. Mrs x says:

    Alhamdulillah , kan bagus macam tuh ? Agama yang pertama. Tak guna kalau bertudung tapi masih bersentuhan dengan bukan yang muhrim tak gituu ? :)

    0

    0
  8. nora danish says:

    bagus la klu cmgitu~~
    tp kn..ke dh tak laku? haha
    -mcabar jugak soalan matematik sblum nk post komen ni- kah3

    0

    0
  9. Anggun Pesona says:

    Semoga dia dijodohkan dengan Samsyul Yusof and happy ending for both of them…..Peace no war……

    0

    0
  10. suka-suka says:

    wah i like smua komen u oll….komen yang sangat positif….xda maki2 xda negatif2…mcm ni lah rakyat malaysia…..
    putri sarah: all the best…keputusan yang tepat…

    0

    0
  11. march says:

    alhamdullilah…

    0

    0
  12. min applemint says:

    alhamdullilahh..

    0

    0
  13. iza says:

    Alhamdulillah, sesungguhnya hidayah itu milik Allah… semoga terus istiqomah….

    0

    0
  14. dia nak kahwin shamsul yusof... says:

    Cakap ja la nak kahwin…

    0

    0
  15. shamsul sedia melamar says:

    Apa2 ja la..yg pting kau dah brubah..

    0

    0
  16. pelajar says:

    Jujur,dulu ak x bape minat dia.sbb penuh dgn kontrversi..minat dgn lakonan dia je..tpi,sekarang..dua2 aku suka..lkonan dia dan dia..anyway,bukan sebutan” muhrim” but sebutan yg btol ialah “mahram”.salam.peace!!:)

    0

    0
  17. DC says:

    Semoga terus istiqomah… :-)

    0

    0
  18. SISWI says:

    Jujur,dulu ak x bape minat ngn dia..sbb byk kontrovrsi dia..minat pon dgn lakonan dia je.tapi,skarang..dua2 aku minat..lakonan dia dan dri dia..anyway,sebutan btol bukn “muhrim”..tapi,”mahram”..ok.bye!!As salam.peace!!

    0

    0
  19. MI says:

    Anyway, just nak tegur sikit. Muhrim tu tak silap ialah istilah untuk orang yang memakai ihram. Kalau nak refer haram bersentuhan ni istilah dia Mahram. Untuk ilmu kita bersama. Kalau salah, tolong tegur dan betulkan aku ya. Apa pun, tahniah kepada Puteri Sarah Liyana sebab berubah ke arah kebaikan. Sama-sama kita doakan yang terbaik untuk dia. Insyaallah. Man Jadda Wa Jada (Siapa yang berusaha, dialah yang berjaya)

    0

    0
    • kak chah says:

      kak chah setuju bab perkataan muhrim/mahram..kita selalu sebut terbalik..ni kak chah copy pastekan supaya org lain mudah faham & boleh lah kita sama2 guna perkataan yg tepat setiap kali kelak.

      Muhrim adalah perkataan Arab. Ia membawa maksud orang yang sedang melakukan ihram haji ataupun umrah.Orang ini dilarang melakukan beberapa perkara sepanjang menunaikan kedua-dua ibadat ini sebagaimana yang banyak didperkatakan di dalam kitab-kitab feqah.

      Mahram pula bermaksud orang yang haram berkahwin dengan kita seperti adik kita, emak mertua kita dan lain-lain.

      *semoga berguna kepada org lain yg membaca, insyaAllah.

      0

      0
  20. encik bakul says:

    baguslah kalau begitu.

    tahniah kerana hendak berubah.

    0

    0
  21. […] tudung Niat sangat bagus kerana mahu mengelakkan persentuhan dengan bukan muhrim ketika berlakon Read More This entry was posted in Hiburan and tagged Berhenti, Berlakon, Bertudung, Liyana, Nekad, Puteri, […]

    0

    0
  22. worm says:

    RESPECT!

    0

    0
  23. nasihat says:

    untuk pelihara istiqamah, selalu bersama mereka yang berilmu dan beramal kerana hasutan untuk menarik kita balik ke jalan lama, sentiasa beroperasi.

    0

    0
  24. reeza says:

    Supportt………

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Alhamdulillah, dulu sy x suka ngn Puteri Sarah. Tapi lepas dia bhijrah, sy mnyokongnya dr belakang. Sesungguhnya sy juga insan yang pernah hanyut jauh dlm khidupan sndri dan sy juga dlm proses hijrahkan diri. Tiada mnusia pernah lakukan ksilapan. Moga Allah mbuka hati insan2 sperti kami mndekatkan diri kepadaNya.

    0

    0
  26. Pilih kasih says:

    dlu sy suka lakonan dia tpi x berapa minat kt dia…tpi menjak dia dh berubah ni aku suka plk kt dia…makin cantik dia brtudung…moga2 pas ni puteri leh ikut jejak cam kak irma ye…kalau jodoh dia ngan si shamsul pn ok gak….sesuai….

    0

    0
  27. nurin says:

    Alhamdulillah..
    tak sangka.. die dh berubah sepenuhnya..
    syukur kepada Allah..

    0

    0
  28. macammacam says:

    Dulu tak suka dia tapi sekarang bila pandang muka dia yang bertudung tu rasa macam sesuatu yang terlampau cantik dan sempurna yg telah Allah anugerahkan. Keep it up. semoga bertemu insan yg soleh dan beriman ye =)

    0

    0
  29. farahanim says:

    wanita yg baik utk lelaki yg baik, puteri..
    jadi utk dpt lelaki baik, kita sbg wanita kena berubah kearah kebaikan..
    puteri dah selangkah ke arah tu..insyaAllah,puteri akan dpt jodoh yg baik2.
    sy doakan yg terbaik. sumpah, seronok sgt dgn kenyataan puteri kali ni..utk elak bersentuhan. tindakan yg sgt2 tepat.
    maassalaamah. :’)

    0

    0
  30. enee meenee minee moe says:

    keputusan yang sgt bagus. seeloknya ramai lagi artist Malaysia yg berhenti jadi artist, esp perempuan..yg lelaki tu sila2 la jaga maruah diri, tahu adab sopan, tahu batasan agama, jaga aurat, akhlak dan sebagainya..kerana fakta & reality entertainment industry di Malaysia adalah bersifat kemaksiatan..penuh maksiat & perkara2 yg menjurus kepada maksiat..bahkan seluruh dunia pun begitu juga nampaknya..seeloknya kita jauhkan diri, bukan makin dekat..

    *nasihat ni untuk diri sendiri, mereka2 yg terlibat dalam entertainment industry, termasuklah Nara jugak.

    0

    0
  31. minah jambu merah biru says:

    bagos la kalau u dh ambek keputusan nk berhenti berlakon…lagi pon peranan ape yg pengarah nk kasi nanti untok u melakon kn Nye pon kan….kalau dh bertudong n berkahwin tk payah lah u nk susah payah berlakonnn biar laki u aje yg berkeja kasi u nafkah bulan2…u stay kt rumah aje sudahhhh jaga makan minom laki ada jugak faedah n pahala Nye tk gitu…..eh betol ke ape yg minah jambu dh cakapkn ni ? 9-8= brape? sape pandai cuba teka..

    0

    0
  32. Rrrraaaz says:

    All da bes to you sarah.

    0

    0
  33. […] Puteri Sarah Liyana Nekad Berhenti Berlakon Selepas Bertudung (47) […]

    0

    0
  34. Greetings! This is my first visit to your blog!
    We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community
    in the same niche. Your blog provided us useful information to work on.
    You have done a extraordinary job!

    0

    0