Written by AbangNara | March 12th, 2013

Setelah putus dengan kekasih hatinya iaitu Ammar Alfian, Puteri Sarah Liyana kini di dalam proses untuk menutup aurat sepenuhnya mengikut kehendak Islam. Langkah pertama yang telah dilakukan oleh Puteri Sarah ialah menukar gambar “profile” Twitternya kepada gambar bertudung.

puteri sarah liyana tudung

Comel kan? Kalau sebelum ini Puteri Sarah memang terkenal dengan imej seksi dan gaya hidup yang agak sosial, semoga usaha murni ini akan mengubah peribadi Puteri Sarah. Lagi molek sekiranya bertemu kekasih yang dapat membimbing Puteri Sarah di segi agama. Semoga proses bertudung ini akan dipermudahkan buat Siti Sarah.

puteri sarah liyana tudung

P.S: Promosi besar-besaran daripada Ryaniez Moments Photography buat anda yang masih belum berjumpa dengan photographer perkahwinan anda. Harga yang sangat berbaloi-baloi. Untuk melihat portfolio mereka, bolehlah ke laman Facebook Ryaniez Moments. Anda pasti teruja!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

69 responses to Puteri Sarah Liyana Dalam Proses Memakai Tudung Sepenuhnya

  1. kamisah ketak says:

    First….Yuhuu..!!!

    0

    0
    • kamariah says:

      ALHAMDULILLAH LUPAKAN SIAPA KITA DI MASA LALU
      BUKA BUKU BR, SETIAP MANUSIA ADA KISAH SILAM
      BAIK @ ATAU BURUK JADIKAN PENGAJARAN
      SAYA DOAKAN AWAK SENTIASA DIRAHMATI
      SEMOGA AWAK CEKALKAN HATI UTK MEMBUAT KEBAIKAN INI…

      0

      0
    • suka Sabree Abu says:

      Alhamdulillah sangat :)

      0

      0
    • nazrul natasha baiduri says:

      hurmm kalau tasha pakai tudung cm nih gak msti cun melecun lagi.. Sure sarah liyana nih mkn hati.. *wink*wink*wink*

      0

      0
      • Anonymous says:

        bila u nk bertudung????

        0

        0
        • nazrul natasha baiduri says:

          Insyaallah lepas dpt suami yg beriman dan kaya.. *wink*wink*wink*

          0

          0
        • tapi awak tak beriman. biarlah yg beriman mendapat yang sepadan dgn keimanannya…

          0

          0
        • kairy says:

          pewwwitttt…awek cun, tinggal kt mana nazrul natasha baiduri ..??

          0

          0
        • marie says:

          Tahniah puteri sarah liyana.May the barakah along wit u..Insyallah.

          Ape kedinpap nazrul natasha baiduri neh…cr publisiti ker?LOLxxx xpyh kalau2 pki je trus..perlu plak kalau2.

          0

          0
        • padan muka says:

          lepas dpat suami beriman dan kaya..tgk2 bru ko nak kwen ko dah x da..sempat k nak dpt laki mcm yg ko nak 2?????ckp x pkir pkai otak..pkir pkai ltut j ko nie nazrul natasha baiduru hahahha

          0

          0
      • teruna kampung says:

        nazrul natasha baiduri~
        duk mana? malam ni lepak jom.. heheh

        0

        0
      • Zainab Ibrahim says:

        Tasha pg ambik gambar bertudung & tak, post kat sini balik, bia kami semua menilainya. Cun tak cun nanti akak jenab tolong.
        Akak ada jual tudung baru ni tasha, kita try to touch up you skali
        So that yang mengata tu makan hati!
        Akak percaya, pempuan boleh nampak cantik dgn makeup n dandanan yg cun xkesah la teruk mana muka tu k.
        Utk tasha, bnyak yg kena di touch up ni, tp takpe…harga boleh runding k

        0

        0
    • anaconda says:

      siti sarah???betul ke abg nara…tukar name dh ye :)

      0

      0
  2. miss mong says:

    alhamdulillah klu btl dia semakin ke arah kebaikan..

    0

    0
  3. Liyana says:

    Alhamdulillah…..:)

    0

    0
  4. Hamba Allah says:

    Alhamdulillah…:D

    0

    0
  5. miss says:

    alhamdulillah..

    0

    0
  6. islam itu indah says:

    Syukur alhamdulillah.. :-)
    Cantik dia bila btudung..

    0

    0
  7. hany says:

    Bagus! Alhamdulillah sarah..lupakan segala kisah lalu tentang dia jika berubah ke arah kebaikan..beri dia peluang & ruang..kadang2 hijrah seorang hamba ALLAH kpd yg lbh baik,lbh baik dr wanita yg sedia bertudung..krn mereka melalui proses baik & buruk dgn lebih jelas utk menilai..semoga istiqamah!

    0

    0
    • miss A says:

      tahniah kpd puteri sarah..semoga berkekalan penghijrahan anda..insyaallah…
      tapi saya nak beri comment skit pd hany spt kenyataan beliau spt dibawah ni..
      hany says:
      ‘lbh baik dr wanita yg sedia bertudung..krn mereka melalui proses baik & buruk dgn lebih jelas utk menilai’
      sy rasa kenyataan ini tidak tepat la ms hany..org yg dah sedia bertudung dari awal remajanya bermakna dia telah pun memahami tuntutan bertudung dari awal lagi dan mmg dah tahu mesti bertudung kerana Allah so tak perlu la kita melalui prosess buruk dulu baru melalui prosess baik sbb kita mmg tlh diajar dari kecil lagi bertudung tu mmg dituntut oleh Islam..

      0

      0
  8. Mok CiQ says:

    syukur alhamdullillah….

    0

    0
  9. mutiara says:

    Alhamdulillah..sejuk mata memandang

    0

    0
  10. sen says:

    Puteri sarah not siti sarah en nara oiii -_- sila betulkan.

    0

    0
  11. suke gosip says:

    ape cite apek & leuniey ehh? nara xnak update ke cite sal dorang tue.. dah peknen ke blm? hik..hik..hik…

    0

    0
  12. lulu says:

    alhamdulillah diberikan petunjuk oleh yg Maha Esa..semoga terus bertudung dan berubah ke arah kebaikan..

    0

    0
  13. paukaya says:

    bgus la..esok gak abg datang meminang..

    0

    0
  14. .......... says:

    Alhamdulilah…ttp buku lama n buka buku baru….kami semua sentiasa sokong awak…

    0

    0
  15. dara pujaan says:

    alhamdulillah………

    0

    0
  16. DD88 says:

    Alhamdulillah..
    Awak cantik, semakin cantik apabila awak akai tudung..:)

    0

    0
  17. DD88 says:

    Sorry typo, Pakai*

    0

    0
  18. benci u says:

    muke pompuan nie mcm jalang…. rase nyee sementara jee…. nk crik publisiti..yelaa belakon pn suam2 yg adooo jee

    0

    0
  19. nyampah ngan artis malaysia! says:

    sedang dlm proses utk brubah juge…xmau lg bju2 ketat,InsyaAllah akan menutup aurat dgn sempurna..x sanggup suami tanggung dosa..:(

    0

    0
    • Anonymous says:

      sekarang ni ur dad yg tanggung kan.takkan nak tggu bersuami baru nak berubah.dosa ur dad.renung2kan.

      0

      0
  20. Mirai Suenaga says:

    Suam2 Sarah pun paling kurang pun muka dia kat tv lagi banyak dari Rebecca tu.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    kenapa ayat yang last tu abg nara tulis siti sarah? hehehe…

    0

    0
  22. cicicucicucu says:

    Artis..pas clash ng kekasih,pas puas peluk2 ng ex dulu baru nk pkai tudung..pastikan ikhlas bkn sbb gunakan imej btudung smata2 nk kawin ng lelaki baik n kaya..xpayahlah..klo xclash tah2 xbtudung sampai skrg..per2 harap niat memakau tudung kerana Allah bkn kerana dh puas pkai seksi nk tutup plak la..sbb artis yg btudung skrg smkin ramai peminat..

    0

    0
  23. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    jgn pulak nanti pakai setahun dua, tudung kau terbang balik sudah…bukan aku xtau…kau pakai tudung sbb fesyen je…sembahyang ada??? boleh belah…

    0

    0
  24. Naroi says:

    apasal Siti Sarah pulak Nara? Typo kot.

    0

    0
  25. Akus says:

    alhamdulillah..moga penghijrahan ini berkekalan hendaknya :)

    0

    0
  26. AN says:

    apabila ada dikalangan kita yg berhijrah untuk menjadi lebih baik, apa la salahnya kita berdoa agar perubahan itu berkekalan, tak salah kan? apa yg saya nampak dkt sini, ada yg condemn, berprasangka yg tak baik etc…. please la, kita pun tak sebaik, tak sebagus mana pun nak mengata org… rasanya kita sendiri pun tak cukup lagi ilmu, iman dan ketaqwaan utk kita menempah tempat di dalam syurga allah…so, sama-sama la kita perbanyakkan bermusabahah diri

    0

    0
  27. Sweet minah jambu merah biru says:

    elehhhhh nk ikot kn hati la tuuuuuu stress pasal putus cinta ngan si amar tu pas tu nk balas dendam pakai tudonggggggggggggggg hahahahahaha klakar klakar apeeeeeeeeeeeee nk jadi ngan kau ni putri sarahhhhhhh ha ?? ini mungkin tk iklas dari hati diaaaa…..mungkin dia frust ngan si amar kan haha tknk nyanyi lagu ombak rindu ke ?? hahahahahahaii adoiiiiiiiiiii minah jambu tk tau apeeeee lagi nk komen…………tk payah komen lah ye thank chuuuuuuuuuu…………..

    0

    0
  28. sayaorgbaru says:

    Alhamdulillah..makin comel die kan

    0

    0
  29. yaya says:

    haaaaaa…kan comey pakai tdunng…sweet je muke…

    0

    0
  30. Anonymous says:

    sedihnya manusia ni… masa buat maksiat org tegur tak nk dgr…. seksi la, gigit pipi la, berenang dgn jantan la…. pastu insaf dan cari lelaki yang beriman…. yg beriman dapat sisa-sisa orang lain… tak adil sungguh…..

    0

    0
    • nnnnnn says:

      budusssss..ada jgak manusia macam lu ni.
      ko persoalkan perancangan Allah..apa kes plak..
      budus…budus..budus..

      0

      0
  31. faz says:

    Cik anon,,Kisah silam gigit pp,brenang etc biarla dikuburkan..setiap org ade khilaf masing2.. ko sape nk ungkitt??????????!!!!!!!!!. aku pnh dgr ceramah agama, bile seseorg tu btaubat,di pdg masyar nnti, xde sapepon tau dosa die termasuk malaikat.hnye Allah yg ma a mengetahui….

    0

    0
  32. Sweet minah jambu merah biru says:

    ni semua sendiwara si putri aje lah ! nyampah !

    0

    0
  33. rysm says:

    aku sorang je ke perasan gmbr dia yg pakai tudung kat atas ni ada iras ex bf dia tu,amar..kan?cuba tengok betul betul.hoho.

    0

    0
  34. kaubukansarah says:

    Xphm ngn komen yg mengutuk ni.bknka lg baik doakan die btul berubah.ape dah sempurna ke nak ngata org.sexy kutuk,dh berubah kene jgk?bersangka baikla.dan pelik plak aku komen yg baik2 ade org dislike????apa nk jd ngn dunia…ish ishhh

    0

    0
  35. GadisSunti Murahan says:

    Skang ni trend seme retis mesia pakai hijab ker nak letak dlm instagram, nampak macam makcik2 lah pulakkkk

    0

    0
  36. cik tumtum says:

    alhamdulillah akhirnya terbuka hatinya untuk berubah

    0

    0