Written by Bella | January 5th, 2016

Selamat melahirkan cahaya mata pertama beliau bersama Romie Razin Adilha pada 30 Disember lepas, Hanez Suraya dan suaminya itu telah memilih nama Puteri Aleesya yang membawa maksud dilindungi.

Alhamdulilah Sabtu lalu, kami telah mengadakan sedikit majlis kesyukuran dan tahnik.  Selepas itu, saya dan suami telah bersepakat untuk memilih nama Putri Aleesya.

Puteri Aleesya dilahirkan dengan berat 3.5 kilogram pada jam 9.48 malam di Pusat Perubatan Prince Court, Kuala Lumpur secara normal.

Alhamdullilah, bagus juga maksud  nama cahaya mata Hanez Suraya. Semoga menjadi anak yang solehah.

Sumber Berita: Media Hiburan

53 responses to Puteri Aleesya Nama Anak Perempuan Hanez Suraya

  1. Jemah says:

    comeyyy dehhh, putih molekk

    0

    0
    • Anonymous says:

      dulu zarina zainudin tunjuk pepek dlm gambar kena gam..ini fazura buat video blowjob…terang2 dia yg lakukan..lagi video eh..bukan gambar eh..i repeat bukan gambar.. knape tak ambik tindakan..ternyata 100 tulen….this world is so unfair..

      0

      0
      • Anonymous says:

        correction …100%

        0

        0
        • farah says:

          aku taknak tgok video fazura tu tp serious ke confirm tu fazura??

          0

          0
        • Anonymous says:

          laaa haiii..berzaman dh tu,suka sgt nk jatuhkn fitnah smudah itu..aku x la minat fazura tp klu dh x betul tu, watpe la nk wat jgk nmpk jadi betul…ada pelakon porno muka ada iras fazura la,,rmi dh tau pon..klu tgok btul2 x sebijik fazura pn tp mmg ada gmbr dan video dia nmpk mcm fazura..dh nma pon ada iras..dulu lg nmpk sbb kurus..skg mcm dh berisi kot..aku tau pn sbb org gtau so terbukti la bukan fazura..plakon porno thailand..tah sape nma dia..femes gk la kottttt

          0

          0
        • Anonymous says:

          kat young. pi bhagian image, taip kat young porn. jgn kat young je, kang smua nma kat kua, “kat young porn”, klik images. tgok muka jah, jgn lebih2 lak, gmbo2 lama sbijik fazura. dh tgok muka dh pi kua. k bai

          0

          0
      • emm says:

        klu x btul..tanggung la dosa menuduh org brzina..dosa zina tu..antara dia dgn Allah..klu btul..tp klu bukan..dosa mmfitnah..eemm..fikir2 la ye

        0

        0
        • Anonymous says:

          kalau seribu orang jadi macm kau.. alamat jail kosong..semuanya tipu semuanya fitnah…yg betul apa pun aku tak tahu..lihat fakta..lihat telinga dia…analyse..bukak mata.lihat persamaan…bodohlah kau…jadi orang tolong pandai sikit.

          0

          0
  2. Penelope says:

    Nak tanya…si romi ni ada bisnes apa sebenarnya? kaya sgt ke?

    0

    0
  3. Anonymous says:

    bapa nya megat apa?…… atau emak nya keturunan raja mana?

    0

    0
  4. melati says:

    Anez Suraya bukan anak Raja…mane boleh suka2 namer kan PUTRI….????

    0

    0
    • huhuhu says:

      xsure la.. tp setahu aku la.. Puteri for anak raja, Putri boleh.. so yg ni xtau la ejaan dia Putri Aleesya or Puteri Aleesya..

      0

      0
      • makcik sg. derhaka says:

        mkcik dulu dating ngn seorg Tun. mkcik ingat dia dpt gelaran Tun muda2.. ropernye nme nya Tun dlm surat beranak….elok benau la ade undang2 cenggitu jgn letak nme sebrgan. maaf le nakk kalo mnyinggung sesapa yg sewaktu dgn nme ex makcik tu.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Biar jelah dia, nanti kat akhirat takdanya Allah nk persoalkan kenapa guna nama anak Raja???? PUTERI @ PUTRI ke apa ke, janji makna nama bagus udah lerr. tu pun jadi isu ke, Ramai lagi artis yg letak nama pelik2 (yg tak tahu ada maksud or tak) alahai typical Malaysian ~

      0

      0
    • melati oo melati says:

      nak bash pun agak agak ler.
      puteri memang la untuk kerabat.
      putri tu still boleh lagi (“,)

      0

      0
      • Anonymous says:

        Apa yg dia Bashnya?? Betul larrr tu, dekat akhirat nanti, Raja ke Jibil ke, Rosmah ke, semua sama.. Dekat dunia ni pun sama je cuma beza darjat, harta.. Kalau dia letak PUTERI pun bio kat dia larrr.. Bukan dosa pun.. Ada ke dekat akhirat nanti, Allah persoalkan. “kenapa engkau guna nama PUTERI a.k.a kerabat diraja punya nama tu??” Takde lah pulak dalam AL QURAN, PUTERI untuk Raja sahaja. hahahaha *funny!

        0

        0
        • Aiman says:

          Setuju..Kerabat tak kerabat, Kalau aku nak guna juga name Puteri tu mcm ne ? Melati Melati ~ ahahahahahahaha dia ni mesti haters..name pun jadi isu ka woii

          0

          0
  5. Anonymous says:

    muka nya macam Liyana Manan lah …. mata, idung, semua LM……

    0

    0
  6. Anonymous says:

    yg aku tak suka..perangai mak paknya.
    tp bb ni tak salah pape…& dia sgt cute!

    0

    0
  7. putra putri put put says:

    (I) Puteri – baru aku nk tanya..romie tu putera raja jawa klang kot
    (ii) Iras Muka – sebijik muka ank tiri dia yang kecik tu.
    (iii) kt flat umah aku ramai jer indon2 namakan anak2 perempuan diaorng puteri bla bla…
    aku ada tanya, keturuan raja ker..dia jwb tak der cuma tertarik dgn nama2 dlm sinetron.. aku jwb pulak..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Its putri, bukan puteri. Puteri kalau kturunan raja je boleh pakai. Kalau org kebyakkan hanya putri aja dibenarkan.

      0

      0
      • Saya says:

        Nama anak eedara saya puteri aleesya jugak… Ok jer letak puteri…

        0

        0
        • anonymous says:

          tu maksudnya jpn xjalankan keje diorang..dah lama diwartakan kalu bukan kerabat hanya blh pakai putri sajer..ada banyak lg syarat menamakan anak

          0

          0
  8. Anonymous says:

    memang Indon suka nama puteri2……

    0

    0
  9. Megat says:

    Comel sungguh ciptaan Allah SWT ini..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    ada ja yang tak betul.tak salah disisi undang2 pun nk letak putri or puteri. tak masuk penjara pun. tak berdosa dr segi agama pun. kbai

    0

    0
  11. Anonymous says:

    NARA BOLEH TAK HENTIKAN APA2 CERITA PASAL HOME WRECKER NI…SUDAHLAH..STOP ITLAH…DIA NAK BERANAK KE NAK APA KE..LANTAK DIALAH..CUKUP2LAH DIA MENYAKITI HATI ORANG LAIN LEBIH2 LAGI HATI BEKAS ISTERI SI ROMI TU..PLS LAH EH…

    0

    0
    • zueeeee says:

      aku bukan nak mendoakan yang bukan bukan, tapi biar hanez tu rasa betapa susah nya nak bela seorng anak perempuan. semoga anak kau hanez tak mearisi perangai kau :)

      0

      0
  12. Anonymous says:

    hi guys, sy kecewa drama “sya and syah” msj yg disampainkan x bagus. Anggap perkahwinan ni main2, suami kaki perempuan, isteri biarkan dan kurg ajar ngn suami..so sad… Mmg tu semua hnya drama, n ak expect yg last2 dorg syg antra stu sma lain, pastu x jd berpisah. Tp stilll…msjnya xbrapa bgus, ptutnya watak utama perlu menggambarkn keindahan perkahwinan..klu kwen pn main2, baik jd watak antagonis aja…

    0

    0
  13. cute baby says:

    cute dan sweet…Alhamdullilah

    0

    0
  14. AzamTahunBaruKakUbatKurus says:

    jom azam tahun baru, kurangkan berat badan utk kekal cargas dan sihat. promosi pil greenaard garcinia rm78 sebotol+freegift 2016 planner+freepost. wassap 0142332635 atau blh tgk fb akak fenomena kurus by greenaard, insta greenaardmysticalbyfazura.

    0

    0
  15. Megat says:

    Sudahlah mengutuk Hanez Suraya..Terima la hakikat bahawa mereka dah bernikah secara halal dan anak mereka sangatlah comel..

    0

    0
    • Anonymous says:

      dulu zarina zainudin tunjuk pepek dlm gambar kena gam..ini fazura buat video blowjob…terang2 dia yg lakukan..lagi video eh..bukan gambar eh..i repeat bukan gambar.. knape tak ambik tindakan..ternyata 100 tulen….this world is so unfair..

      0

      0
      • Aku says:

        Yg ko sibuk sgt hal drg tu pehal.. Jaga famili sendri sudah… Klau kena batang idung sendri baru tau fair ke tak fair… Sibuk hal org if ko nk tayang kan ko tayang jer lah buat video ke ape den tayang kat mana2… Sori terasa tapi hidup jgn kepo…

        0

        0
      • Anonymous says:

        Cer bagi link video tuh… sembang jer tak guna derr.. nk tgk. Kih3

        0

        0
        • Anonymous says:

          google ” fazura blowjob tumblr” …semua blogger takut nak start tulis..tu yg aku pelik..dah tentu2 fazura is the actor..

          0

          0
    • Anonymous says:

      rampas suami orang…honeymoon sblum nikah…sakiti hati bekas isteri..semua tu kau dah lupa ke?? hilang gitu2 je…
      bila dah kwin..pakai tudung..entah apa niat dia..tuhan je yg tahu..at last dapt raih simpati orang macm kau…dunia dunia…senangnya..

      0

      0
  16. Anonymous says:

    buat iklan kat sini..desperate sngt ke…dah tak laku ke?

    0

    0
  17. Anonymous says:

    komen CUTE DAN SWEET… ALHAMDULILLAH pun ada org dislike! hati dia mesti dah hitam dan mati.. ksian…dlm erti kata perut busuk. baby tu tak salah pun woi.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Adorable.. Comel.

    0

    0
  19. piece says:

    puteri ke putri ke .suka hati dia lah nak bagi nama anak dia siapa .. LOL
    dalam indonesia Puteri / Putri bermakna Anak perempuan. . tolong luaskan pandangan :)

    0

    0
  20. taktau says:

    So adorable?

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Please stop updating about hames. no one cares! meluat lg de la.

    0

    0
  22. Meluat says:

    please stop updating about her. no one cares! meluat lg de la.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hey guess what? The earth is spinning and happening not according to your preferences. The world is not revolves around you. You dont like something, just ignore and move on. Thats a smart move, you know? Nobody really cares about what you think. So yeah.

      0

      0
  23. dina says:

    comel puteri kecil ni.
    semoga jadi anak yg solehah.

    0

    0