Written by Bella | December 14th, 2016

Baru-baru ini seluruh rakyat Malaysia berbangga apabila pelawak Harith Iskander dinobatkan sebagai Funniest Person in the World didalam sebuah pertandingan berlangsung  yang berlangsung di Hullu Poro Arena, Levi, Finland dan membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM444,000.

Harith dalam satu kenyataan ada berterima kasih kepada warga Johor yang kini popular dengan gelaran Bangsa Johor yang menyokong beliau.

Bagaimanapun, tindakan Harith itu menimbulkan rasa tidak puas hati sesetengah pihak yang mempertikaikan beliau melebih-lebihkan Bangsa Johor sedangkan seluruh rakyat Malaysia juga menyokong dan mengundi beliau.

Tidak mahu salah faham berkenaan berpanjangan, Harith menerusi akaun Instagramnya telah tampil memberikan penjelasan.

Rupa-rupanya ada segelintir netizen yang tidak berpuas hati dengan post saya dimana saya mengucapkan terima kasih kepada peminat Bangsa Johor yang menyokong saya dalam pertandingan Funniest Person in the World anjuran Laugh Factory. Mereka anggap yang saya mengucapkan Terima kasih HANYA kepada orang Johor dan bukan dengan orang lain yang memberi sokongan kepada saya. Dah jelas mereka yang anggap begitu tak sempat ataupun tak baca langsung beberapa post sebelum itu dimana saya bertungkus lumus mengucap terima kasih kepada kesemua golongan penyokong yang lain yang selama-lama ini tak habis-habis support saya. Post 'Bangsa Johor' itu saya tulis khususnya untuk kawan-kawan blogger, social influencers dan pihak media dari Johor yang berpenat-penat menyokong saya di belakang tabir sejak pertandingan ini bermula. Mungkin salah saya sebab tak memperjelaskan perkara ni. Tak apa. Kadang-kadang orang faham apa yang mereka nak faham. Saya tak boleh kawal persepsi orang, apa yang saya boleh buat, adalah pastikan niat saya positif. Saya ingin mengunakan stand up comedy untuk menyatukan orang, dan KALAULAH saya terpecahbelahkan kita pulak, saya minta maaf banyak banyak. Komedi stand-up saya sentiasa tentang menguatkan hubungan antara kita melalui gelak ketawa dan saya akan teruskan buat sehabis baik. Sekali lagi saya minta maaf kalau ada yang terguris hati sebab itu bukanlah niat saya. Izinkan saya merancang kenduri dan makan-makan untuk SEMUA yang telah menyokong saya.. supaya saya berpeluang mengucap terima kasih sepenuh hati secara personal. Butiran majlis ni akan saya kongsikan dalam masa terdekat. Jom gelak sama-sama dan ceriakan dunia! ORANG TENGAH GELAK TAK BOLEH MARAH-MARAH 🇲🇾

A post shared by Harith Iskander (@harithiskander) on

Harith pun sudah tampil memberikan penjelasan dan rasanya isu ini tidak perlu lagi dipanjangkan. Harith sebenarnya hargai semua sokongan rakyat Malaysia.

119 responses to Puji Sokongan Bangsa Johor : Harith Iskander Tampil Beri Penjelasan

  1. nok gebuzzz says:

    good job harith…we will always support u!!congratz!!

    12

    4
    • eughh... says:

      selalunya org kelantan yg menebal dgn semangat kenegerian. habis..ko tinggal kt kl buatpe? pergi la dduk berlawak kt johor tu..dah sayang sgt negeri ko.

      14

      27
      • Anonymous says:

        alahai.. tmj sponsor.. kena la kipas sikit. nanti x dpt support. follow da money.

        35

        4
        • kak wan says:

          menang pon sbb org2 gigih undi.
          mcm Najib gak la….menang juga. PM juga. negara.. hancur.
          k bai.

          4

          14
        • cak! says:

          x menang piala malaysia, menang lawak pun jadi lah kan johor… ;)

          11

          13
        • Anonymous says:

          kipas jgn x kipas. nanti x dpt sponsor.

          10

          4
        • org perak mali tarak sombong says:

          feeling bangsa johor konon. korang pergi la mersing ke, pontian ke…semua tu kekampongan gila. jetty pun mcm jetty nelayan je. pekan2 kelapa sawit. buat malu…eee…please lah bro!

          34

          12
      • Kak Semah says:

        please, suami saya x bersalah dlm hal ni.

        12

        1
      • Anonymous says:

        mmg kelantan kenegerian ponnnnn…sek kito jgn pecoh la memanjang…x kenegerian ke tu

        18

        0
        • Anonymous says:

          tp xde la nak sebut bangsa Kelantan kan?????

          4

          2
        • Anonymous says:

          mmg la x sebut samdol…tp kenegerian lagi kuat…admit jelahhhh

          4

          1
        • JJ says:

          Johor is the new Kelantan. Tak abis2 bangsa Johor dia. Eh tang nak biasiswa mengaku Melayu jugakkkk

          4

          1
        • Anonymous says:

          December 14, 2016 at 8:56 pm
          tp xde la nak sebut bangsa Kelantan kan?????

          memang tak sebut bangsa kelantan.. tapi dari apa yg aku nampak kenegerian org kelantan lagi menebal.. just admit it… kekadang mcm hidup dengan geng diaorg je…guna perkataan bangsa johor pun jadi masalah ke?? dah memang perkataan bangsa johor tu dah lama wujud.. sebagai satu tanda kami rakyat johor walaupun berbilang bangsa kami tetap satu… and one thing, lagu negeri johor tu pun bertajuk Bangsa Johor dan lagu tu dah lama wujud.. hari2 nyanyi kat sekolah.. tapi kami dengan org negeri lain mcm biasa berkawan… tak mcm negeri tu… :D

          0

          0
      • Truth says:

        What a joke. Stressing state citizenship @ Bangsa Johor is not a very healthy thing. Nobody is superior to another. You discourage unity. We are all Malaysians. Yes, Harith, you are funny indeed. Just call yourself Johorian. Period.

        37

        2
    • hans says:

      baru dpt jacket dah buat surat karangan puji berjela mcm nk ambik spm. kalau dapat tanah aku rasa… spender b taik pun pon cium.
      sedih la ko botak.

      17

      13
      • Z z z says:

        Dgn naiknya statement Si Botak ni korang tahulah siapa yg selama ni gigih mengundi dibelakang takbir kannn??? Yes, it is a joke!

        9

        1
      • Kwang x 3 says:

        Kempunan x masuk final Piala Msia..Piala Lawak pon boleh la Johor kan? Daripada xde langsung…

        11

        3
    • Anonymous says:

      nampak mcm educated..tapi macai jugakkkk! :(

      15

      4
      • Pekerja Gomen says:

        Overnya kowang ni…
        dari apa yg aku baca dari komen kowang…
        Jelas skali kowang ni ada perasaan benci pada bangsa Johor.
        Knapa ek??
        Mcm indon cemburukan Malaysia yek?

        14

        20
        • Anonymous says:

          bukan benci dgn bangsa Johor…benci dengan kepoyoaan bangsa Johor je… negeri lain xde poyo nak sebut2 bangsa pon……

          26

          1
        • Anonymous says:

          kau mesti orang Johor. Ber ek ek

          5

          0
        • asasas says:

          December 14, 2016 at 7:59 pm

          dah memang perkataan bangsa johor tu dah lama wujud.. memang dah digunakan dari dulu.. kata poyo pulak?? lagu negeri johor pun tajuknya bangsa johor… mental ke kau ni.. tak pelik la kalau guna perkataan tu.. bangang hahahah

          0

          0
    • Anonymous says:

      tetibe bangsa johor. padahal melayu…

      32

      0
      • Lorat says:

        Kan.. habis aku org asal Melaka. Apa yg beza? Setahu aku Malaysia dulu..Nusantara! Tetiba je isu bangsa Johor. Kalau cakap “rakyat” ke.. keterunan ke..boleh la diterima pakai juga!

        16

        0
    • Mat terengganu (ganu kita) says:

      Perlu ke panggil BANGSA Johor ?
      Sumpah aku x buleh nak hadam… lain lah kalu bangsa cina ke india ke.. ok lah kan. Kalu panggil ORANG/RAKYAT Johor x buleh ke ?

      15

      0
    • Malaysian says:

      Aku sbnrnya suka die punya lawak, bereducated la comoare ngan geng maharaja lawak..tapi rupa2nya aku silap..xmoh support da..sila mereput wahai harith the johorian.

      3

      1
  2. melati says:

    Dato Maslan pun org Johor gak..!!! memang org Johor kelakar2 Belaka..!! hmmmm

    33

    1
    • Fakta atau auta says:

      betul tu…dia mmg kelakor. gst katanya menguntongkn rakyat. ringgit jatuh menhunam gak. kalau masok raja lawa sure menang tanpa bertanding… hehehe

      23

      2
    • bangsa Johor mmg lawak.. says:

      azalina othman pon bangsa Johor gak…yg tu lawak bab penampilan….kecelaruan jantina…. bangsa Johor mmg lawak!!!!

      16

      1
  3. Apa2sajalah says:

    Bila dah kena kecam baru nak menggelupur adjust balik ayat. Nak cover kononnya. Tapi ayat yang dia karang tu nampak sangat dia lebih2kan negeri Johor. Come on lah. Satu Malaysia doakan kau n sokong kau. Xkan nak tgok sblah mata jer.

    28

    6
    • Mumia says:

      Jgn sentap boleh tak? Pekara kecik nk diperbesarkan. Lain kali baca word by word. Jgn main scan jer.
      # aku bukan bangsa johor tulen

      6

      16
      • Mumia mongok says:

        Dah baca dah woiii mumia piraun…. Mmng jelas bnyak dia sebut Johor…. Buta ke haper?… Bukan nak racist tapi tak boleh blah nak cover…

        27

        4
        • Mumia says:

          Mumia mongok

          Aku just mumia. Firaun 2 keturunan ko.

          Aku tk buta. Ko yg buta hati.membaca tk semestinya faham.
          Lantak dia nk mention johor brapa kali pun. Ko nk marah sgt, why, why? Bnyk sgt pantang larang ko. Take it easy lah…

          4

          12
        • Mumia Mongok says:

          Kalau aku keturunan firaun… Ko lak keturunan Dajjal… Keturunan2 jangan nak main ya…. Bangsat

          76

          5
        • Anonymous says:

          mumia ni mesti bangsa johor…marah semacam je… pasni gi apply kt kerajaan tambah satu lg jenis bangsa ..bangsa johor…geng2 johor ni xleh masuk kategori lain-lain… sepatutnya raja ni sepatutnya simbol perpaduan..tp TMJ plak rasa cam dok agung2 bangsa Johor..tu yg rakyat2 Johor semacam je…

          19

          0
        • Anonymous says:

          Mumia mabok kut… Siap men k’trunan bagai… Sekali kene bubuh dajjal haghu bighu…. Hahahah…meroyan x tntu pasai

          7

          1
        • Jangan lahabau pelizz says:

          Punya bahalol nye lahai ekk mumia (14 December 2016,at 3.04 pm) nak kutuk-ii keturnan asal lak,? Nie tnda-ii penyakit hati ni., attention seekors! Belahh la weyh,, Lagak bagos sgt,, puiiii

          6

          1
        • .... says:

          Hahaha

          1

          0
        • Anonymous says:

          Puakenye mulut mumia. Kw takyah nak main hal2 ketonan kalau ko pun ketonan anjing

          0

          0
        • Anonymous says:

          Puakenye mulut mumia. Kw takyah nak main hal2 ketonan kalau kw pun ketonan anjing

          2

          0
      • Fauzi says:

        Suh org jangan sentap yg awk sendiri sentap apasal mumia december 14 2016,at 3.04pm ? Mmng layak lha awk dipggil firaun dajal.. Nak seret keturunan ney apa kes? Drpd awk keturunan celaka.. Nama dh mcm pengikut illuminati wkwkwkw Bodoh bingai letak tpi.. Poooodahhhh son of shit..

        1

        1
        • Mumia says:

          Saper yg sentap sebenarnyer? Dok adjust nama aku jadi mumia piraun dulu buat apa? Sendiri rasa sakit kan kalau org gelar mcm2 kan? Kecam lah lagi..aku suka sgt!

          0

          1
        • Jejakasabah says:

          Diamlah Mumia.. Klu suka kena kecam pegi jaja nama lagi kat story len.. Kwkwkwk

          2

          0
      • Rosli says:

        Apa ada hal nk sebut ktrunan ni mumia 3.04pm?? Mu keturunan haram jadah Dok soh org jangan sentp tpi mu sntp gak. Mu gaya cam kiwak.. Butuh., sila meninggal cepat

        5

        2
      • Angrybird says:

        How stupid dear mumia 3.04pm,,,im so sympathy for ur insulting people ancestry…… Please think before typing…. This is showed that u so low minded and no self-reflection.. Behave and watch ur words..

        5

        0
      • WHI says:

        Memang arr kau bukan johor tulen,sbb ko rakyat egypt piramid sana mampus kena awet jadi “MUMIA”,, syoooohhh syoooohh pegi balik negara asl kau menyemak je cni

        4

        0
    • Anonymous says:

      kn dh bgtau ade post kt fb…ko kot yg menggelupur

      3

      3
    • Munah says:

      Ade haku kesah kaw bukn bangsa Johor tulen dik! Over

      6

      0
  4. kecik says:

    aleh.. kalau dia orang negeri lain, mesti netizen ‘ok je’.. ni sebab dia mention bangsa johor, semua nak kecoh.. hm..

    20

    9
  5. Kukukakikau says:

    Lantak lah

    6

    0
  6. org kelantan says:

    org2 johor kebnyakkan ni poyo. konon dekat dgn spore. padahal byk org2 johor x reti pon berbahasa inggeris. jom la ber huhuhu..

    24

    10
  7. nani says:

    Well done, I will always support u and congratz. For me everyone pun tak kiralah dari negeri mana sekali pun akan berasa bangga dengan negeri kelahiranya, melainkan dia dah lupa asal usul. Yang tak suka abaikan, yang support teruskan support. #I’mLoveJohor

    16

    5
  8. maya says:

    who cares…it is based on voting.
    how sad…

    10

    0
    • L says:

      Hhmmm…. Bila tengok video lawak dia untuk pertandingan tu.. tak lah kelakar sgt sebenarnye.. Penonton yg gelak pun macam gelak kesian je dengar.. I tengok pun jadi kesian.

      The lady comedian from Greece was way funnier.. and you can hear the audience laughing out loud many times.. including myself.

      Honestly I was surprised that he won. But knowing that it’s based on voting, yeah… nothing’s impossible.

      6

      2
  9. CIK PUAN SALMAH says:

    Dia anak jati johor biar lah dia utamakan negeri dia dulu. Sama lah macam dalam apa-apa hal kita utamakan parents walaupun banyak lagi orang yang support kita kadang-kadang lebih dasyat dari parents kita sendiri. Sama juga macam kalau kau duduk kat oversea berpuluh tahun tapi kau tetap agungkan negara tercinta..

    p/s : saya bukan orang johor

    44

    1
  10. .................................. says:

    sy dah tgk pertandingan yg Harith masuk tu, hmmm..entah laa..ibarat mcm pertandingan nyanyi2 kat China yg tiap2 kali artist Msia masuk tu mcm anak ND Lala tu, pertandingan yg suam2 kuku..tapi diperbesar2kan oleh press di Msia, semata2 bawa nama Malaysia..agak memalukan jugak la bila tgk press msia beriya2 cerita pasal pertandingan nyanyi di China dan pertandingan lawak yg Harith masuk ni..peserta2 yg masuk bertanding mostly artist yg tak dikenali, dan pertandingan tu sendiri org tak berapa tahu..dan bila sy tgk lawak harith pun sy malas nak tgk selanjutnya tapi sy gagahkan jugak..ada 2 pelawak lain yg jauh lebih baik dr Harith..dan pelawak2 lain yg masuk pun kebanyakannya tak boleh berbahasa inggeris dgn baik, so sendiri faham laa mcm mana harith boleh menang pertandingan lawak tak berkualiti ni..

    13

    0
  11. Anonymous says:

    over!

    1

    1
  12. Anonymous says:

    balik duduk johor la..ko menyemak kt kl buat per???

    8

    8
  13. Anonymous says:

    baik punya mengampu.

    10

    2
  14. anti_bangsa_johor says:

    serius aku meluat dengan sentimen bangsa johor ni..megah sangat dengan padahal aku pergi johor takda la melayu kaya raya pun sana …setinggan pun bersepah tgh bandar JB tu…kau lain kali sebelum nak tagih undi orang lain betau awal awal ko bangsa johor takda la orang sibuk nak undi kau tgk la jauh mana bangsa johor leh undi kau…lagipun kau bukan lawak sangat pun macam dipaksa paksa je lawak tertekan je aku tgk lawak kau gelak sebab muka kau kesian bukan lawak sangat..

    27

    8
    • Anonymous says:

      aku plak anti org mcm ko puiii

      6

      4
    • Anonymous says:

      diamlah ko

      0

      0
    • Anonymous says:

      lawak mengutuk bangsa sendiri. dah la org undi. hahahaha

      0

      0
    • iHateYou says:

      Oh, please la~ Cakap macam org negeri lain tu maksum sgt, macam tak pernah ade semangat kenegerian langsung! Biase la tu, kalau org kelantan, proud to be kelantanese, kedah with their clans.. same goes with each and every state kat Malaysia ni. Yuna bangga jadik org kedah, why harith takleh bangga jadik orang johor? Tak payah nak anti-anti sangat la, semua negeri ni dalam Malaysia jugak.. Orang2 yang anti sgt2 ni biase sbb jealous je lebih.. Sebab korang tak dpt kelebihan mcm org dalam negeri tu dapat kan? Mengaku je la..

      11

      3
      • anti_bangsa_johor says:

        semangat kenegerian tu lain…ni bangsa johor macam ada satu sifat dia paling bagus ..dia paling maju..dia paling tak korup..cuba ko tengok bebudak johor baru nak up sekarang..dia punya berlagak cakap johor terbaik tu berdesing telinga aku…macam pemimpin kau sorang je hebat..orang lain lebih suka diam ..pulak tu mendabik dada kiasu cakap orang lain dengki dengan kehebatan johor..sebab tu aku pergi sendiri jb nak melawat hebat sangat ke tempat dia..serius cakap bosan yg kaya sana bukan melayu pun…duk setinggan je..pantai morib pun penuh bangla…kotor..ingat first world class sangat..by the way orang negeri lain memang kuat kenegerian macam kelantan tapi aku tak pernah jumpa orang kelantan atau kedah kata diri diorang baka paling terbaik di kalangan melayu di malaysia..aku harap kau orang ubah la perangai…

        15

        0
        • Anonymous says:

          Pantai morib kat johor ke? Kompius ni..

          1

          0
        • anti_bangsa_johor says:

          maaf…pantai desaru…pantai morib pun kotor jugak..tak caya sila pergi kat sana tengok sendiri berapa ramai bangla lepak sana dan kotor ke tak pantai tu

          2

          0
      • Budak Pengalaman says:

        LEE CHONG WEI JUARA DUNIA …
        ADE DYE MENTION RAKYAT PENANG????

        7

        0
    • Anonymous says:

      dah dekat 2 tahun berkhidmat di Johor. Memang bangsa yang sangat setia pada Sultan dan kuat kenegerian. Biarlah susah, janji JDT. Cakap siang pandang2, cakap malam pandang2. Dok kat sini, I cari rezeki yang halal. Biarlah deme nak semangat kenegerian pun… negeri lain, jangan marah. Kome kutuk2 org ikut negeri ni, knp?

      2

      1
    • anti bangsa johor & pencetusnya says:

      aku pun meluat..meluat sgt2..sbb mereka takde apa utk dibanggakan sampai nak dinobatkan sebagai sebuah bangsa, tapi mereka yg beriya2 nak diiktiraf sebagai bangsa..please laaa..muntah! lanun tu lanun jugak..

      8

      0
  15. Fidot says:

    Suka hati dia la negeri dia… cepat betul org2 poyo ni sentap. Aku org kl x kesah pun. Ko yg marah2 ni sokong dia ke? aku rasa tukang mengutuk & tambah cite jek. Buang la sikap dengki tu jejauh, baru la bangsa melayu ni berjaya.

    12

    2
  16. azreen says:

    dah dia orang johor…mestilah dia sebut johor..takkan nak sebut perak pulak. Benda kecik pun nak jadikan isu…netizen bodoh

    8

    4
  17. bangsa.....t says:

    aku ni tak kisah pun nak bangga dengan negeri masing2, adat lah… tapi bangsa johor ni aku takleh blah. tetiba jadi bangsa pulak, dah macam bangsa asing.

    20

    1
  18. Intai2 says:

    X yah lh sebut2 sgt bangsa johor….semua bangsa vote kot….leh menang ke kalo satu bangsa je vote…thanx je lh to every one ….

    10

    0
  19. Biasa je says:

    Johor melaka KL pahang penang..sabah mana2 asal malaysia. Kata 1 malaysia. Ok la tu. Apa kecoh. Ada lawak dia cakap pasal spore. Malah sporean pon tk ambik hati. Nama nya lawak. Asal tkde yg trlalu kurang ajar sudah.

    2

    0
  20. huhuhu says:

    bila kuar statement mcm ni baru aku tau dia org johor weiii.. hahahaha
    biarlaa, dia syg negeri die, mmg bangga laa org johor sbb dia menang.. korang asal mana? dr memekak komen tah ape2, pegi buat something yg membanggakan, bukan yg membangangkan..
    kesiannnn.. *korekhidung

    7

    5
  21. Anonymous says:

    bangsa johor ni rupa parasnya macammana? tak sama ke rupaparas mereka dengan melayu2 lain dalam negeri2 dalam malaysia?
    bangsa cina, bangsa india kita terus kenal tak payah tanya

    kalau bangsa johor, macammana nak kenal? kena minta IC ke?

    bahasa melambangkan bahasa. bahasa mereka ialah bahasa melayu!

    apakah maksud BANGSA?

    22

    0
  22. Anonymous says:

    bahasa melambangkan bangsa

    1

    0
  23. Nyah says:

    Pigidaaa…dalam lawak ko bukan ke dok kutuk2 bangsa melayu ke haris??ko kan bangga dengan character n darah bangsa omputeh ko tu??dlm lawak ko tu bahan2 lawak kau semuanya pasal melayu itu melayu ini..islam itu islam ini…tetibe ko menang ko puji bangsa johor??ke ko nak sesuatu dari kerabat johor??nak datukship ke woiii???

    15

    1
    • cukup begosip jgn diperkotak katik says:

      apa dia punya content lawak dah boleh agak..ibarat pak pandir bangsa melayu gah dgn kemenangan dia ..menang sorak harta maruah tergadai…cb tayang balik yang dia bahan kat lawak dia tu..suruh dia dpt datuk dr pahang jer..

      4

      0
  24. Anonymous says:

    bangsa johor tu apa??? nak buat statement pun jgn sampai buta sejarah.

    8

    0
  25. Oneloveonepeace says:

    Johor ke Kl ke kelantan ke… tetap malaysia kan? You are all malaysians… duduk dlm malaysia jugak kan? Dlm map pun tertulis malaysia… so chill la… xyah sentap2… Let’s make this world a better place ~

    3

    0
  26. cuntek says:

    yeayyyy…..Muar …johor…

    -1

    4
  27. Anonymous says:

    jilat jgn x jilat….

    4

    0
  28. pajurah says:

    nonsense…go back to muar la bro. bangga sgt dgn bangsa ko tuh..

    11

    0
  29. org spore says:

    bangsa johor..jb tu malam2 penuh dgn boyan…pendatang2. takut tengok muka. mcm lanun sekor2.

    10

    1
  30. Zzz says:

    org2 johor ni mmg ada satu perangai poyo sikit.
    tengok pada pasukan bola jdt dah la.
    poyo semcm.. over giler beb!!!

    19

    0
  31. Anonymous says:

    Cukup2la.kite bergelak tawa…orang Islam ramai sesang dibunuh di Syria skarang ni

    5

    0
  32. Che Ta says:

    Tak pyh nk b bangsa sgt lah. JB je yg moden boleh d banggakn pon.
    Pekan2 laen ..haus dik….setaraf pekan Kokdiang je kot. Jgn buat lawak la..tercabut bulu mata ni nanti kut!!!

    9

    0
  33. Stfu says:

    Poyo je. Baru menang title juara berdasarkan undi rakyat dah mcm naik ke bulan gaya penulisan nya. Over pfftttt!!

    5

    0
  34. Anonymous says:

    Bangsa apa pun ko tetap IC biru bro. Sila duduk!

    8

    0
  35. . says:

    Penat aku sokong,ok.bai.

    3

    0
  36. Anonymous says:

    mmg nampak over pasal johor tu….perlu ke mention ‘bangsa’???
    cakap thanks kpd semua rakyat malaysia dah lah.
    yg undi pun most probably orang KL and Selangor sebab selalu pi ur show.

    5

    0
  37. lawak bodoh says:

    lawak bodoh….menyampah…

    1

    0
  38. Anonymous says:

    ambillah muntah ku ini

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Baru lepas tengok final Laugh Factory tu. Maaf cakap tapi tak lawak langsung weh. Rasa kesian dan malu pulak tengok dia macam lame gila atas stage tu. Boleh rasa desperation Harith nak suruh penonton gelak. Saddd…

    4

    1
  40. Anonymous says:

    Future Datuk awardship from Johor ….cliche

    5

    0
  41. alexis says:

    mampos, gini je pun nak sensitif ke malaysians? tsk tsk. korang memang tak suka tengok orang lain berjaya sikit. ada je nak condemn. sighhh although aku enjoy tengok how malaysians kuat sentap #entertainment

    1

    0
  42. shah says:

    alamak ada orang tak boleh hadam ….hahahah cian ….luaskan kuasamu

    0

    3
  43. sy BANGSA JOHOR says:

    sy sokong harith…luaskn kuasamu johor..biasa la..klau dgr cite pasal bangsa johor ramai y x berpuas hati..padahal bnda tu x de pn besar mane..tpi dia org y lebih2..pd sy la..x kisah ngri mane pn..semua ttp sama..ad y ok n ad y x ok..

    0

    8
  44. Anonymous says:

    Actually I enjoy watching Joanne Kam Poh Poh stand up comedy than his …

    1

    0
  45. aksara says:

    aku pon x bkenan bila dok mention2 bangsa2 ni..ek eleh.. klu cakap terima kasih Malaysian especially org2 Johor yg always support saya pon rasanya org tak mnyampah sangat. Perlu ke mention bangsa johor? bangsa melayu,cina,india dll x cukup lagi ke.cakap lebih2 kang kata mngutuk..mmg nk kutuk pon..gelabah benor. Proud to be org johor je sudah..takyah nk bangsa2 sangat..nyampahh

    3

    0
  46. tecit says:

    x. bukan nak kondemn harith sbb sokong & syg negeri kelahiran die. tapi bak kate pengkomen2 di atas. Chong wei orang penang, aku pon xtau die penang ekceli. nicol david pon aku xtau asal usul negeri die. aku just tau die malaysian je. & whats with bangsa johor? kenapa xguna johorean? yang dipersoalkn kat sini adalah keangkuhan rakyat johor sendiri. sebab dah lame perasan sejak menjak TMJ dok guna perkataan tu. tapi harith yang kene kecam sebab orang dah xtahan dgn keangkuhan rakyat johor ni dgn mengagungkan bangsa johor die tu. & timing harith terkena. haha.

    macam ckp salah seorang pengkomen diatas, memang orang negeri lain masing2 sayang dgn negeri memasing tapi xde plak dgn angkuhnye mengatakan ‘bangsa’ die lagi bagus dr ‘bangsa’ melayu yang lain. mereka just berat kearah macam pilih nak bekawan dengan orang senegeri dgn mereka. tapi rasenye orang melayu semua se’bangsa’ kan.

    mungkin samada TMJ xpaham maksud bangsa/race atau TMJ memang nak daftarkan satu bangsa baru dalam ic die. Ataupun die xtau johor tu adalah sebuah negeri bukan bangsa?

    Mak bapak aku lahir perak. Aku lahir KL. Membesar di Melaka. Aku mmg xsokong mane2. Aku malaysian. Aku xde jati diri kenegerian. Jati diri aku Islam. Itulah yang sebaik2nya.

    Nabi pon xsuke assobiah ni. Assobiah nilah yg memecahbelah & memporakperandakan negara islam dulu. Even until now pon assobiah lah yg memisahkn kite sesama kite. Sebab tu ade Islam. Untuk menyatupadukan semua. Bawah 1 pentadbiran. Islam & Allah.

    0

    0