Written by AbangNara | January 20th, 2010

Siapakah dia ni? Lawyer? Majistret? Artis terlampau? Salah kesemuanya tue. ****  ini cuma manusia biasa. Jadi kenapa dia popular sangat tiba-tiba?

Jawapannya ada di Amazing Nara. [klik sini] – Kitorang alihkan sebab kurang sesuai dia diletakkan di sini.

261 responses to Popular Sekelip Mata Mengalahkan Artis AF

  1. Ryn says:

    apalah pompuan ni,cakap suka hati jer..org sarawak dh maju lah sekarang…

    0
    0
  2. moon says:

    apalah,org komen dlm fb pun nk publish kt bn ke?dia bukannya artis pn!lantak dialah kalo dia mmg bukan 1malaysia pun…mmg betullah org yg ader fesbuk ni suka menyibuk..nsb baik ader farmville,kalo x,xder maknanya aku nk layan fb ni…xsuka org yg busybody..1malaysia konon!piirah!!

    0
    0
    • BorakArtisMalaysia says:

      kami post sebab dia berjaya mempopularkan diri lebih pantas daripada artis AF yang ada di Malaysia nie.

      0
      0
    • im says:

      kalau tak nak 1malaysia pun, jaga la sensitiviti kaum sikit..cube kalau org kutuk melayu..silap2 aribulan bkn takat kena ban kat fb, kena ISA lagi..

      org kate, ckp siang pndang2 la..

      0
      0
      • luckymyza says:

        btul ckp im.. bkn nk menyibuk.. tp cuba la pk, kalo perempuan yg berasal dr swk bce, mcm ne??? at least, kalo nk memaki hamun 2, guna la bahasa indah skit.. xpn x perlu nk publish kat fb sbb boleh mendtgkan kemarahan dr kaum sana sje..

        0
        0
      • lynne says:

        betul sgt2… kalau xnak org len kutuk bangsa kita jgn suka2 ati nak kutuk bangsa/negeri org len, kalau kita tau panas ingat org len x reti nak panas gak ker?.. jgn krn sorg yg buat hal 1 negeri nak diburuk2kan.. lom tentu lagi yg “sorg” tu salah… jgn2 dia pun jadi mangsa keadaan, sapa nak tau

        0
        0
  3. im says:

    pergh!! padan muka hang…

    0
    0
  4. nampaknya, hani ni yg hutan dn kampung, dia tak tahu kelebihan dan keterbukaan dunia siber…

    tu yg orang sarawak sekejap je dah ramai fans pembenci dia, sebab lagi ramai yg expert it dari dia,

    cube dia lawan, pembenci gadis sarawak, boleh x dia dapat 8000 fans? haha

    0
    0
  5. cik tim says:

    sedey bile ade org yg ckp macam ni. kalo nk marah org tu pun, marah je la pmpuan yg gggu husben dia. xpyh la nk mention generally ‘org swk’ 4sure la org swk sume geram n marah.

    0
    0
    • im says:

      betul tu cik tim. eh same la name kite..heheh

      0
      0
      • mak biah says:

        ha’ah betul 2..kalau nak kutuk pun kutuk je la pmpn yg d0k gatal rampas kali dia…jgn la kutuk 0verall pmpn swk n siap bgtau kmpg n duk hutan lg…sapa tak marah…insaf2 la hani…kan hang dah p0pular sekelip mata…padan muka hang!!

        0
        0
        • lynne says:

          Mak Biah, sy org swak, sy nak betulkan dia x popular pun, p dia dah memalukan diri dia, tgklah nanti.. 1 swak akan benci kat dia, tulah masalah rumah tangga nak canang kat org wat per… x reti2 lagi ker nak jaga nama baik suami,

          0
          0
      • cik tim says:

        ai, same pulak name ye. xpe la. tula kan, ade gak org gni. i pun org swk, terasala jugak, mula2 tu buat xtau je, skali tgk bnyk nye group yg baru dorg create..ai, glemer pulak cik hani tarmizi tu

        0
        0
        • ash says:

          ni sebab kurang pendidikan moral lah ni..kena kembali ke pangkal jalan.mudah-mudahan kamu kembali ke landasan yang benar wahai HANI:)

          0
          0
  6. HOT ZOOM says:

    ape ape je lah

    Amaran dari CyberSecurity Malaysia.
    klik sini AMARAN: Ancaman keselamatan pengguna Internet

    0
    0
  7. peace says:

    hani tarmizi ni takde insuran mulut.. jangan disebbkan seorang saja awak salahkan semua.. ak rasa hani tarmizi ni tak kuar dari rumah kot and jauh dari teknologi… nampak sangat dia tak peka.. mana ada sarawak hutan.. kalo hutan takkn ada peloncg g tmpt kami.. pesanan tok hani tarmizi e: lain kali jaga husband tu elok2.. jangan salahkan org lain tapi salahkan diri sendr.. kalo awak tak jaga suami awak dengan baik macam ni lah terjadi.. jadi jangan nak salahkan org… ckp je keburukan yang ada pada diri awak tu… tak satu malaysia tol…

    0
    0
    • peace2 says:

      I’m agreed with you..she still leave in jungle i guess!!

      0
      0
      • Elvy says:

        betol… ppuan ni x tgk tv… x tau pekembangan semasa….

        0
        0
        • Viss says:

          padan muka… 1 hal, masalah rumah tangga a whole malaysia tahu… penghinaan kt perempuan srwak, nmpk sgt x mghormati kaumnyer sendiri… klu ye pun pompuan srwak 2 gatal kt husband dia (konon2 nye la) slow talk dgn pompuan 2 trus kn senang… x byk hati yg terguris… saja je dia publish kt status update dia mintak perhatian org la.. mencarut lg ntah pa2, mcm x fkir lngsung akibat… ish3~ tp dia x sedar, ade org lg pantas n bijak dr dia utk tarik perhatian org lain smpai glamor cam ni… ish3~ baik ko mintak maaf atas statement ko ni…

          0
          0
  8. kak aNIe says:

    Cakap ikut sedap mulut…sekarang menanggung akibat kebodohan sendiri

    0
    0
  9. kiki says:

    kesian laki dia berbinikan orang cemni.. mungkin perempuan lain pon kesian kat laki dia kot.. so derang offer nak tolong laki dia get out from that marriage… hahaha

    0
    0
  10. sarawak geng says:

    Hani…don’t play fool with sarawakian…!! my advise..take good care of your hubby…and see yourself in the mirror first before you said others..!!

    0
    0
  11. anti*hani says:

    MACAM LA DIA BAGUS SGTTTTTTTTTTTTTTTT!!!

    0
    0
  12. taiko says:

    sebab mulut badan binasa..

    0
    0
  13. anon says:

    saya rasa memang tak patut seseorang itu melepaskan amarahnya pada semua perempuan swak.. sy yg dah duduk di swak hampir 10 tahun pun tak de pun rasa mcm tinggal kat dlm hutan.. in fact, swak lbh maju dan kedepan dari segi pembangunan.. kalau nak marah tu agak2 lah… jgn ingat org swak tak der mata, tak der telinga.. main suke hati jer hentam tanpa pikir sensitiviti org yang mendengarnya… tak kan kerana nila setitik rosak susu sebelanga….

    0
    0
  14. peace2 says:

    one more thing i want to tell this girl…you’re not attractive enough for your hubby that is why he looking for us in sarawak..we still the best for your guys…!!!

    0
    0
    • ash says:

      agreed!! we didnt say that other girl (besides sarawakian) are not good, but I strongly wanna say, SARAWAK GIRLS ARE GOOD!

      0
      0
  15. chubby says:

    ylh kau..jgn sukati ko medo jak nak pdh pia..mek owg x pnh pun pdh tak owg d senanjung kdk ya..ko mrh pun ompuan ya ngaco laki kau,anok nya swng jak..boh nak pdh ompuan swk kdk ya..nektk rs la kau..

    0
    0
  16. Borneo Right Association says:

    THIS IS A DISCRIMINATION TO BORNEO PEOPLE!
    WE GOING TO TAKE ACTION ON THIS SERIOUS MATTER… HANI TARMIZI ARE WANTED! DARE TO SAY… MEANS YOU KNOW THE CONSEQUENCES..
    Borneo Right Association.

    0
    0
  17. ana says:

    ney aku geram bla da org mengata org negeri aku neh…..otak sempit sangat…tlalu sempit sangat2….mmg xnah g dunia luar lh tuh.sbb tuh glbh semacam…sarawak skang dh majulh minah oiiiii…………..nasib otak aku xsempit cam minah neh….mashaallah…..

    0
    0
  18. Anonymous says:

    habis kau Hani Tarmizi… org sawak nak take action… padan mke sape suwoh… owg sawak profesional… kalo ko treat diorg baik… bestfren la jwbnyer… kalo vice versa… pnampor sebijik ko dpt

    0
    0
  19. People In Kingdom of White Rajah says:

    I agree that Sarawak is rich with its nature… But not “HUTAN” if i live in HUTAN… I wouldn’t even know how to post this message… We are Sarawakian and we are professional…

    GREAT AND BLESS KINGDOM OF WHITE RAJAH…

    0
    0
    • eyna says:

      AKU SETUJU!!

      0
      0
      • Viss says:

        srwak negeri hutan 2 la yg paling kaya kt malaysia ni…
        ko ni, x tgk tv ke… men fesbuk je pndai, tp x update knowledge lngsung… ke, ko tgk tv zaman 20-an dulu ye x… aku bru je nk godek2 fb ko, dh xde plak… huhu~
        coward la ko ni… werk.. :p
        hutan srwak 2 aset berharga tau x… huhu~ org puteh dtg srwak,bkn nk tgk bangunan.. all stuff, tp.. nk tgk alam semula jadi yg msh kekal…
        hrp hutan simpan je wat pe…?? bkn ade ‘orang utan’ pun kt situ.. monyet tupai ade ar…
        hani tarmizi… aku rasa ko duk dlm dlm hutan lg bagus… hidup sejahtera je… sbb hirup udara segar hari2…
        haha~ makin byk oksigen masuk lam otak ko, bertambah luas n segar la pemikiran ko… huhu~

        0
        0
  20. LU PIKIQ LOL says:

    hani tarmizi ni dicipta daripada api kot…. tang mana bagus dia tu? AKU RASA DIA TAKDE TENGOK TV, HARI2 MAIN FB DN INTERNET SAMPAI TAK TAU SARAWAK MCM MANA, SMPAI LAKI PUN CARI BINI BARU. MANA TAKNYA ARI2 NGADAP PC, LAKI XTAU NK JAGA. KO TAK DAQ DUIT NAK NAIK KAPALTERBANG KE SWK KE HANI? KALAU TAK DA AKU KASI FREE TAMBANG. AKU HERAN PPUAN BODOH SOMBONG DAN YG SWKTU DGNYA NI PUN TAK MAMPU NAIK KAPALTERBANG, LUARAN NAMPAK “VOLK” (konon). SUNGGUHpn AKU ORANG ” HUTAN” DPT NAIK KAPALTERBNG BILA2 MASA SHJ AKU MAU.. HAHHAAA.wahai si hani.. ko kira la dosa kau kutuk dan FITNAH ORANG SARAWAK. MAMPU KAU TANGGUNG DOSA DI AKHIRAT NANTI? KALO KO BUKAN ISLAM TAK APA.. TAKPERLU MINTAK MAAF, CONFRIM GO TO HELL TP KALO KAU ISLAM, AKU KASIAN BANGAT KAT KAU SBB DAPAT KE SEMUA ORG SWK AKAN MAAFKAN KAU??? PADAN MUKO. AKU HARAP KAU AKAN JUMPA JAWAPAN.. Kalo LAKI KAU BAGUS SANGAT DIA TAKKAN LAYAN. TEPUK TGN SEBELAH TAKKAN BERBUNYI BEB!! LUPIKIQ LA SENDIRI TOL*L!

    0
    0
    • ana says:

      xde aku nk maapkn dia…sbb aku perempuan sarawak

      0
      0
      • LU PIKIQ LOL says:

        AKU PUN SAMA ANA.. KALO KO PIKE, KALO PPUAN SAMA KAMPUNG DIA SKANDAL DGN LAKI DIA.. APA DIA AKAN CAKAP OWH.. PASTI DIA CAKAP.. ” ORG KPG AKU TUTTTT………….. HAHAH. LU PIKIQ LA SENDIRI HANI. AHAKSS.

        0
        0
      • lola83 says:

        betul tu….bukan senang nak maafkan yang mengaibkan kita…sebab bukan sorang yang dia maksudkan tapi seluruh prompuan sarawak…berat dosa dia ni

        0
        0
    • BoY says:

      btul tu bro..bini aku pun org swk…..tue yg aku terasa sangat nie………ARGGGHHHHHHHH!!!!!!!!!!!

      0
      0
      • peace says:

        Bena ya..Aku,family, bala2 & nenek moyang aku nok ompuan pun anak jati Sarawak..mun nya nganok ompuan Sarawak,sama la cam nganok cdak ya..Ish,x pande ku nak madah pa gik..kecewa gilak sa ati ku..

        0
        0
  21. GUA NAK ADD AH MINAH NIH…!!

    0
    0
  22. BAJIK says:

    NADAI NEMU UTAI NYAK??

    0
    0
  23. miaksarawak says:

    wahai hani tamizi..aku nak ingatkn kau,,baik kau mtk maaf scra trg2an sbb suma fans pbenci kau tgh marah n geram..sarang tebuan jgn djolok..kalau kau xkacau kitorang,kitorang lagi x hingin nak tau hal kau..tapi skali kau dah bkata mcm2,kitorang bsatu hati nak singkirkan pmikiran negatif kau..kau babitkan maruah kaum perempuan srwk trutamany..sukar nk trima msh ada org bfikiran cetek mcm kau..
    1malaysia susah nak berjaya sekiranya diskriminasi thadap org borneo trus blaku..
    HANI TARMIZI,,AKU CABAR KAU DATANG KAT SARAWAK DAN TENGOK SENDIRI DENGAN MATA KEPALA KAU SENDIRI SARAWAK 2 MCM MN!!

    0
    0
  24. miaksarawak says:

    c hani dh mtk maap kat org srwk lam fb die..tp b4 org srwk add fb die n nk jwb knyataan die,dia trus delete acc fb dia..

    0
    0
    • ana says:

      takut lah tu….tu lah cakap xingat dunia….

      0
      0
    • lynne says:

      mintak maap.. p delete accout? so… sapa yg tau.. pirah.. ikhlas ker kalau macam tu gaya nya? she’ve to deal with it… shes talking bout maruah kami wanita/gadis sarawak.. so how now?
      kpd rakan2 baik Hani.. tolonglah sampaikan SALAM kami wanita/gadis sarawak…

      0
      0
    • azama says:

      sorry..aku langsung xkenal sapa hani tarmizi tu..elok jg klu x.. blh bengang jg kot..

      0
      0
  25. cintaqaseh says:

    takutnya nak berbicara d fesbuk kalau jadi begini…nggaaaaaaaaaaa

    0
    0
    • ana says:

      kalo kita masih sedar n jaga sensitivi org len,xyah takut laaa…….ney lah akibat kalo kita x jaga sensitivi org..x gtu cinta????

      0
      0
      • lynne says:

        FB bukan tpt nak mgaib kan sesapa… kalau kita x buat/cakap sampai menyakit kan hati sesiapa jgnla takut

        0
        0
  26. shenny says:

    lain kali,fikir dulu sbelum nak kluarkan perkataan tu dri mulut..nsib baik awk xde kt sarawak tau..klu x,jgn harap awk dpt blik smenanjung tau…sapa2 pn xkan duduk diam klu dah dihina n dikutuk mcm ni teruk..mana peergi nya prinsip satu malaysia awak?klu mcm ni kluarkan saja sarawak dari malaysia..

    0
    0
  27. maria says:

    firstly,mmg kesian gak bile dgr masalah laki dia kene kcau dgn gal lain..tp bile bab mencarut2 tu dah tahap over n xcover2 lgsung..mybe dia terlalu geram smpai xblh nk kawal diri mase menulis kt fb..tp ape blh buat,dah terlanjur kata mane blh nk ditarik balik..for hani tamizi,u should learn smthg from this..guna kn kewarasan akal sebelum buat sesuatu keputusan..

    0
    0
    • lynne says:

      masalahnya Maria, jgnlah nak crita masalah rumahtangga kat org luar, bw berbincang suami isteri, kan skg dah jadi isu…
      kita pun x tau apa sbnarnya terjadi antara mereka… frenli x bertempat, kalau pun nak mintak nasihat kwn2.. anta la private msg ni siap publish…come on la.. sapa x marah… sarawak bukan 1 etnik jer tau, kena lah hormati kami… sbagaimana km menghormati bangsa kamu singgah ke sini mencari rezeki

      0
      0
  28. zahra says:

    hahaha x aman la x tenang la hidup c hani ni…sah2 semua tak kena coz ribu raban org kutuk hehehe mmg padan muka hang hekhekhek…… ape nk heran org borneo kan mmg lawa2 cun2 n kulit cantikkkk2…so fhm2 la sdiri kan

    0
    0
  29. BAJIK says:

    LAGI KAU RASA. PADAN MUKO. AHAHAHAHAA,………………….. SYABAS HANI KA HONY OR HORNY? AHAKSS

    0
    0
  30. LU PIKIQ LOL says:

    AKU CAM MUKA HANI. KALO NAK PEGI SARAWAK NANTI, BACA DOA BANYAK2.. TAKU NANTI KO TAK TAHAN TENGOK APA SWK ADA… LU PIKIQ LA SENDIRI

    0
    0
  31. onik says:

    yeah…undeniable….org2 borneo mmg cantekkk22….! blajar dr kesilapan….ko xkacau org borneo, drg pun xkacau ko…ada faham???!!!

    0
    0
  32. LU PIKIQ LOL says:

    MEMANGGGGSEMEMANGNYA BETU BELAKA

    0
    0
  33. ana says:

    so,mbiak sarawak lam tok,nasihat aku….nak anok,anok jak c hani k,jangan kita anok wanita malaya yg len….xsuma cdak sama cam c hani ya…so,JAGALAH SENSITIVITI ORG LEN N PEACE SATU MALAYSIA K……………

    0
    0
  34. Budok Minang says:

    Aden orang nogori sbenonyo.. smenjak dok kat Sawak doh mulo pandei speaking ni ha.. ekau blom tau lagi orang sawok macam mano… baik2 diorang tu… jgn main cakap ajo.. untong kito ado nogori Sarawak ni ha… mcm poie kek overseas.. hehe.. Luv ya Borneo!

    0
    0
  35. induk s'wak says:

    tolong…….lah jgn sebab marah kan nyamuk kelambu di bakar, jgn nak kutuk org aje atau cari salah org lain, mesti ada kelemahan kat diri tu dulu puan………….klu you bagus hubby u tak akan cari popuan lain. kami kat s’wak ni penuh kaya dgn adat yg diamalkan dari dulu lagi saling hormat antara satu sama lain tak kira bangsa. Saya pernah duduk kat KL, banyak kekurangan klu di banding dgn S’wak terutama sikap kejiranan. kat sini tak pemberontak berkaitan dgn isu semasa mcm kat sana. Klu tak kenal maka tak cinta oleh itu tlg jgn hina kami.

    0
    0
  36. Berry_Hitam00 says:

    Salam 1Malaysia to everybody…

    Actually, pasal FB HT ni aku dah lama tau dah… Cumanya aku taknak memperbesar2kan hal ini sebab isu ni terlalu sensitif dan berbaur perkauman/kenegerian.. Memang si HT ni akal dan fikirannya cetek dan boleh dikatakan tidak matang langsung… Sekarang tahun 2010, sepatutnya tidak ada lagi orang yang berfikiran kolot seperti HT.. Memang, sebagai seorang isteri, HT berhak untuk marah dan meluahkan perasaan geram, tetapi perlu diingatkan FB bukanlan medium yang betul dan terbaik untuk membukak ‘pekung di dada’ dan menceritakan setiap perincian apatah lagi ianya melibatkan soal suami isteri dan perihal di dalam ‘kelambu’…
    Aku sendiri anak jati Sarawak tetapi sekarang menetap di Putrajaya, begitu berbangga dengan aku sendiri.. Nak tau kenapa..??? Sebabnya, aku begitu berbahagia tak kira baik di Sarawak maupun di tanah Semenanjung.. Aku masih lagi hidup aman damai… HT ni kalau tak silap aku, dia adalah seorang ‘staff nurse’ yang mencari rezeki di Hospital Bintulu, dan masih lagi hidup dan sihat… tetapi malangnya HT tidak pernah mensyukuri semua itu.

    Cetek pemikirannya hinggakan sanggup memalukan diri sendiri dengan menjadikan FB sebagai satu platform untuknya… Alangkah baiknya kalau HT duduk berbincang enam mata, bersama suami dan “ompuan Swk”… secara matang dan tidak melulu memarahi PEREMPUAN SARAWAK secara amnya. Tuduhan membabi buta sebegitu sudah tentu mencemarkan lagi imej PEREMPUAN SARAWAK. Perlu diingatkan wahai HT, bertepuk sebelah tangan takkan berbunyik ataupun lebih bertepatan dengan teknologi zaman sekarang.. “BERSMS TIDAK BERBALAS TAKKAN MENJADI”…

    Ada baiknya HT meminta maaf secara terbuka kepada seluruh kaum Hawa dan “ompuan swk” secara khususnya…Penggunaan bahasa HT begitu menyinggung sesetengah pihak sehinggakan aku diberitahu oleh mereka2 yang terguris hatinya untuk membuat laporan polis dan ada juga yang sekarang ini (di Sarawak-especially Bahagian Bintulu) untuk ‘menyerang’ HT dalam masa yang terdekat.

    Aku benar2 berharap isu ini akan cepat selesai dan tidak ada sebarang pertelingkahan dan tidak berlanjutan dengan perkara2 yang tidak diingini….

    Ingatlah…..baik di Sarawak, Sabah maupun Semenanjung, kita masih lagi berpijak di bumi Malaysia… Hidup 1Malaysia..!!!!

    0
    0
    • kiki says:

      perempuan bodoh memang perangai cem tu….

      0
      0
    • mayrien says:

      yeah…true..kite ni sama swk..dok kat smenanjung boleh je hidup aman n ok..nape nak buat statement yg sgt racist camya nak? well, tgk la apa jadi pas ni…

      0
      0
  37. pening says:

    terlajak perahu blh di undur, terlajak kate nilah akibatnye..lain kali berhati-hati sebelum berkate-kate…

    0
    0
  38. kecum says:

    ko jgn salahkan pompuan tu…mane tau kot2 laki ko yg kata dia masih teruna..tu sbb pompuan tu suka…walhal laki org

    0
    0
  39. Kancilbiru says:

    siap carut tu yang kasi glamer skit….sian betul pada si hani. sendiri salah, sendiri tuding jari pada org lain….tah tah husband dia ngaku bujang, dah kantoi buat2 tak ngaku pulak…

    0
    0
  40. sdfsdfs says:

    i tak nak masuk belah mana2 .but HT ni mmg dah over ckit when she comment bout sarawak people.but bila i ingat balik dari pengalaman kwn i , sorry to say ada a few people frm borneo mmg ada attitude mcm tu.my fren dah couple lama since diorg dari zaman sek.n her bf workin kat hotel line. so byk budak trainer dari sana come for practical..from what i heard,diorg ni b4 dtg sini, dah dibekalkan dgn tangkal or smthing so that diorg leh slamat dari ancaman n will cari smbody utk jaga diorg time kat sini.so malangnya nasib, bf kwn i terkena.he will follow whatever yg pompuan ni nak, dia dah totally lupakan my fren ni..kesian giler kat dia.. then bila dah habis pratical,diorg pun dgn selambanya balik sana,n thats time baru her bf realize dia dah kena charm n buat tindakan bodoh tinggalkan my fren..
    but i think,kes mcmni,sesaper pun boleh terkena tak kira lah dari mana kita dtg n kemana kita pergi.

    borneo people,sorry if hal ni will hurt your feeling…
    HT, jaga mulut tu ckit

    0
    0
    • aku gerammmmmm says:

      tangkal???swak jer kerr???smjg xderrr???..buat HT, cepat2lh buat solat tobat nasuha…

      0
      0
      • lynne says:

        Here we go again…
        amboi…. sana xda ker?
        provoke nampak, 1 isu sudah la bro

        0
        0
        • People In Kingdom of White Rajah says:

          O really? I think all people in peninsular are saint and naive.. What u say are totally wrong. And 1 more thing… Nobody Perfect ya?

          0
          0
        • sdfsdfs says:

          jgnlah kita panjangkan hal2 yg mcm ni.. org tengah marah mmg akan bagi statement yg x pakai akal. we know HT tu x jaga mulut. but u all pun try la letakkan diri u kat tempat dia… jgn bohong,if u all tak pernah memaki sesapa bila marah menguasai diri.yg silapnya ialah dia tersalah tempat meluahkan perasaan. so just lupakan hal ni..i think dia dah realize her mistake.jgn bagi lagi tekanan kat dia…

          0
          0
      • dush says:

        la, nk cakap pasal tangkal plak ke???ni nampak sangat ni ilmu agama xsmpai setaun jagung..tapi drama bersiri kt tv..bnyak gak bangsa lain , artis2 kita, yg mengamal kan ilmu etam, susuk, santau, santet, sumelah..jangan menunding jari kat bangsa lain tau…JAGA SIKIT BAHASA ANDA,..think before u said..

        0
        0
    • Hamba Allah says:

      Saudara/Saudari…sedarlah bahawa Alfitnatu Asyaddu Minal Qatl’…nak terjemahan? Fitnah itu lebih teruk daripada membunuh.

      Confirm ke budak tu bawak tangkal? Ntah2 budak tu lebih charming & adorable dari gf dier kot? Tahun 2010 pun maseh cayer kat tangkal2 nih ker? Syirik kubro tuh. Bawak2 ler bertaubat yerrr…:)))

      0
      0
      • sdfsdfs says:

        ada ker i kata confirm? i said ,i heard saja,betoi or tak tu entah ler.ini la cth manusia yg try nak memanjang kan crita.manusia jenis ini lah suka menimbulkan perbalahan. sudah-sudah la…
        learn frm d mistake.ingat lah,syaitan itu wujud.jgn biarkan dia mempengaruhi kita.jaga adap mulut tu.

        0
        0
        • Hamba Allah says:

          Saudara/Saudari…reply saya tuh berbentuk nasihat, bukan provoke ke apa ke..takkan nasihat pun tak boleh kot? Terus nak mengamok tak tentu pasal. Jaga adap mulut? Adake saya mencarut? Takde pun kan..kalau kerana saya tak beradap kerana bagi nasihat, dah nak kiamat la dunia nih kot…:))

          0
          0
        • aby says:

          ya…betul apa yg ‘hamba Allah’ 2 ckp…

          0
          0
        • i dunno says:

          please jgn panjangkan..1 issue pun dah cukup sakitkan ati..if x confirm, jgn citer…if u heard, jgn sebarkan bcoz itu dah consider as fitnah..juz bercerita based on what u heard ni bukan dipengaruhi oleh syaitan ke? fitnah ni lebih kurang cam membunuh..dun put d blame on someone else…=))

          0
          0
    • lola83 says:

      Actually orang ni nak cover dirik…entah2 Ko ni HT kot….tangkal2 tu memang something yg plg ridiculous yang aku dengar…entah2 bf kawan u 2 memang bena2 tergila2kan budak tu…maklumlah org borneo ni cantik2….lepas budak tu pergi dan tinggalkan dia tapi dia nak cari alasan utk balik kat kwn u 2….dan ckp dia kene charm oleh tangkal actually dia tu cuma kena charm oleh kecantikan budak tu…u fikirla ckit b4 buat komen..

      0
      0
      • Hamba Allah says:

        Tu la pasal kan…saya bagi nasihat dia kata saya jenis nak panjangkan citer pulak…sukakan perbalahan pulak…adoyaii…

        0
        0
        • sdfsdfs says:

          yg korang fitnah aku ni HT?amacam lak?
          harap2 tuhan ampunkan dosa korang..AMIN

          0
          0
        • Hamba Allah says:

          Pembetulan yer..saya setuju bab “tangkal” dan “fikir sikit sebelum komen” tuh, bukan pasal dier cakap kau HT yerr…kan ker saya dah cakap awal2 tadi, fitnah itu lebih teruk dari membunuh. :)

          0
          0
    • melanau sarawak says:

      oh my god!!!…apa lak yg ko merepek ni…tolonggggggggggg la jgn sceptical!

      ” sorry to say ada a few people frm borneo mmg ada attitude mcm tu ”
      –>AWAK! NAPE MESTI NAK INFORM BORNEO???ORG BORNEO JE KE YG ADA ATTITUDE???????JUST PLZ DUN MENTION BORNEO OR WATEVER CITY/STATE OK!!

      ” from what i heard,diorg ni b4 dtg sini, dah dibekalkan dgn tangkal or smthing so that diorg leh slamat dari ancaman n will cari smbody utk jaga diorg time kat sini ”
      —->AGAIN!!!!ITS WAT U HEARD??N WHERE DO U HEAR IT FROM???FROM WAT I HEARD OSO..ORG MELAYU SEMENANJUNG PUN SUKA BENDA2 MISTIK MCM TANGKAL KE PENDINDING KE APA NI??? TAPI AKU TAKDE LA PULAK PCAYA..SBB BENDA2 NI, BUKAN DISEBABKAN TEMPAT KELAHIRAN, TAPI DISEBABKAN INDIVIDU TU SENDIRI!!TOLONGGGGGGGGG LAH JGN MENTION BENDA2 SENSITIF MCM NI!!BOLE??????

      ” but i think,kes mcmni,sesaper pun boleh terkena tak kira lah dari mana kita dtg n kemana kita pergi. ”

      HAHAHAHA..BAGUS SGT LA TU..LEPAS KO BUAT ANDAIAN DEMI ANDAIAN..BARU KO NAK MENGAKU PLAK YG BENDA NI AKAN BERLAKU TAK KIRA BANGSA OR AGAMA OR TPT KELAHIRAN??? APA KENAAA LA NGAN KO NI..BAIK KO DIAM, TAKYAH BUAT APA2 KOMEN…SENGAL LA!!

      AKU PON KAWEN NGAN ORG SEMENANJUNG N TO BE EXACT ORG SELANGOR..TAPI TAKDE LA PLAK IPAR2 AKU TU PANDANG SERONG DGN PERIBUMI SWAK MCM AKU NI…TOLONG LA BUKAK CKET MINDA TU..

      2 HARI NI DAH AKU HANGIN SATU BADAN…EIII…LETIHHHH TAU!

      0
      0
      • i dunno says:

        totally agree

        0
        0
        • cantik says:

          lg rasa ko sdfsdfs!!!!itu la..ckp men hentam jak.x fikir dlu…ko pkr org borneo je ke punya attitude cam 2???kat mana2 pun..klau dah someone nak b’attitude cam 2 pun..x kira tpt nye…TANGKAL LA KONON..PERGH!!!konon nya la…dag 1 isu..ckp la 2 weh…

          0
          0
        • ash says:

          kesian Hamba Allah, saya nampak dia cuba untuk meng”cool down” keadaan n xnampak nak meng”api” kan.xpe, saya sokong anda:)

          0
          0
  41. yanz says:

    aku pernah ada kawan mcm nie…sebenarnya, dia ni tertekan….tersangat tertekan sampai nak marah kat laki tak lepas, takut kena tangan…lepas kat kaum satu lagi…bagi aku senang, kalau laki ko tu DAH GATAL, biarkan..ko tahan pun dia GATAL gak…bukan setakat org sarawak, lain-lain negeri pun sama gak kalau dah nak GATAL…tengok fasha sandha tu..bukan sarawak pun..tu lagi ulu….mcm kaduk naik junjung…tak hingat gak…sian kat ko hani…saranan aku, angkat kaki jer..buat per ko bunuh diri ko….penat2 ko hidup 35 tahun..buat org maki and sakitkan ko jer…

    0
    0
  42. jaja says:

    i pun borneo tp tk marah lah sbb tu adalh perkara biasa bila perempuan rasa tergugat. kalaupun laki dia yg gatal, tu urusan rumahtangga dia ….. FB dh tk privacy lagi kan….. btw nara, post lh FB i kat sini :D

    0
    0
  43. headhunter says:

    tempat ne xda hutan…adoh2….

    0
    0
  44. bukan nak back up sape says:

    adoiii hai..jgn laaa emosi kawan2…

    aku bukannye nak back si hani nie pun..cume aku rase kite nie org msia emosi x tentu pasal kowt…

    da terang2 die cakap kbanyakkan…….mayb kebyakkan org sane yg die kenal cmtue…….dan aku x cakap ape yg hani wat tue betul….cume cube korang bayang kan kalu laki korang kena kacau….mau x sakit wooo…mmg la laki die pun satu…bak kate org tepuk sebelah tgn x bunyi…. tapi aku rase kurang adil laaa kirenye kalu nak salahkan die sorang jeee kowt….

    aku bukan ape dowh…kesian aku tgk..sampai mak bapak die pun org usik bg aku da mlampau laa kan..mak bapak die x wat salah kowt….minta maaf awal2 la kan kalu sape yg terasa apa yg aku cakap nie…bg aku sudah2 laa…byk lagi bende yg penting dlm dunia nie yg patut korang beratkan selain dr bende2 nie…cthnye global warming kee ape kee…kay…

    0
    0
    • Me says:

      org x kan salah kan dia, xkan pedulikan dia, kalau dia kutuk ppuan tu je.. ni seluruh ppuan swk dia kutuk… kan bengong.. tepok sebelah tgn x kan berbunyi… laki dia pun melayan.c hani ni pun, serang lah laki die dulu.. ni x, satu swk dia serang.. semua lh kena.. kalau ppuan tu masih kacau laki die, die serang ppuan tu je.tukar no tpon, habis ceta… bengong ngn ko ni….

      0
      0
      • People In Kingdom of White Rajah says:

        Dear Whatever,
        Treat Borneo people professionally…
        We defend for our right thats all…

        0
        0
        • OI2 says:

          DH BC KOMEN HANI TU?IF X JELAS,BC SKALI LG K..TERANG2 HANI KUTUK PMPN N NGR SWK..SBG ORG SWK,KAMI ADA HAK UTK BALAS KRITIKAN DIA..

          0
          0
        • JackScenes says:

          ianya mlibatkan mak saya, both my sister and my female friends.. its HURT. A LOT!

          0
          0
    • cantik says:

      i2 la…sapa suruh die ckp 1 swk.xke marah 1 swk???padan muke die…

      0
      0
  45. kazman says:

    Salam suma….sy kazman org srwk…sy rasa x perlulah kita memanjang lebarkan isu ini…ya! mmg ianya mencabar maruah kita sbg org sarawak….tp hinaan itu hanyalah dicetuskan oleh wanita yg masih lagi bersifat kebudak-budakan….wanita yang tidak ada kepentingan langsung untuk kita semua dan terlalu remeh utk dihebohkan…biarkan dia menjalani hidup dgn penuh perasaan benci-menbenci…dan marilah kita bertenang,bersihkan hati kita,…dan seterusnya hidup aman damai…

    0
    0
    • People In Kingdom of White Rajah says:

      Take a look of her family background..
      Her father name Dato’ Paduka Syeikh Hasbullah..
      And you will surprise what is her father career…
      And I’m totally sure that he educated with religion background.

      0
      0
    • People In Kingdom of White Rajah says:

      Take a look of her family background..
      Her father name Dato’ Paduka Syeikh Hasbullah..
      And you will surprise what is her father career…
      And I’m totally sure that she educated with religion background.

      0
      0
  46. Sherina says:

    kenapa la BN ni kuarkan menda2 mcm ni…buat semua org bergaduh je..kita kan duduk dlm satu negara…gaduh2 mcm ni buat kena gelak dgn org luar je…hrmm…

    0
    0
  47. mayrien says:

    kebanyakan org yg komen dalam ni org swk ke? em..bawak btenang..cuba bfikir dengan tenang. kalu baca dari statement si hani tu, mmg la dia salah. ape kejadahnya dia nak babitkan sluruh pmpuan swk…kalu nak marah pun, p la marah pmpuan yg kacau hsband dia tu. dah tu yg aku pelik…org2 swk pegi backup si pmpuan yg disyaki ganggu husband si hani ni. siap hanta msg kat fb bagi sokongan la..ape la…kite ni tak tau ape kes, ntah2 btul si minah tu ganggu laki hani..tapi g sokong plak..samalah seperti kita menyokong tindakan seseorang itu ganggu rumah tangga org lain…HANI MMG BESALAH SBB STATEMENT dia tidak beradab dan kurang ajar thadp semua perempuan di swk…tapi belum pasti yg permpuan yg kacau laki hani tu tak bersalah..husbnd hani pun sama jugak…dah tau kes jadi macam ni.kenpa dia diam? tak nak bersihkan nama bini dia? tanak jernihkan keadaan? masih lagi biarkan bini dia kutuk negeri dia?

    cuma aku tak stuju bila ramai org pegi wish si pmpuan yg kacau laki hani tu mudah mudahan dia kuat n jangan risau sebab semua swk ada kat belakang dia…

    hani berhak marah..sbb laki dia di kacau…cuma tak berhak nak maki n kutuk perempuan swk…

    laki hani bsalah..sbb, kalu dia tak layan…hal ni takkan jadi…

    pmpuan yg kacau laki hani pun bsalah…macam org selalu ckap…pokok takkan bgoyang kalu takde angin..,takkan ada bunyi kalu btepok sblah tangan…

    fikir la

    0
    0
    • cantik says:

      i org smnjg…but bukan nak wish ppuan yg ganggu laku hani 2…cuma nak advice hani 2 bwe2 la sedar kita ni 1malaysia…yg die nak bt statemnt perkauman/knegerian 2..watpe??????ckp org swk kat dlm hutan la….pg swk and c apa ada kat swk…klau swk xde..malaysia xkan maju…coz semua sumber kekayaan malaysia dr swk.bhn mentah,myk,kayu-kayan and so on..semua nye dr swk…wpun swk just dpt 5% je dr semua 2…wpun swk dkemudiankn dlm bab pbgnn…but,we must remember..semua 2 dtgnye dr swk…!!sy bkja dswk..and org swk baik2 belake…shggakn sy tjatuh cinta dgn bumi kenyalang….

      0
      0
  48. munah says:

    Hei perempuan, cermin muka laki hang tu elok-elok..kau ingat kitaorang perempuan sarawak nie rabun ayam ker….muka cam ikan sepat masin masih nak cakap orang sarawak nak kat dia…mana pompuan tu dapat no.contact kalau laki dia tak bagi…entah..entah dia nie yang rampas hak orang lepas tu ngelabah tak tentu pasal…muka macam laki hang tu …..tak laku kat sarawak oi….

    0
    0
  49. lolz says:

    x mnyebelahi mana2 pihak…so funny..lolz…..but hany is reali stupid n kolot…izit she a nurse??

    0
    0
  50. baik punya says:

    laki aku pun ada skandal ngan perempuan sarawak. memang aku respect la perempaun sarawak tu taat betul ngan laki aku. laki aku pesan jangan balas pape kalu bini dia talipon. so sampai sekarang ni perempuan tu tak pernah nak layan panggilan atau mesej yg aku anta kat dia. sampai aku buat report polis dan bg tau kat dia pun dia buat derk je….. aku tak pernah jumpa perempuan mcm tu….memang hebat perempuan sarawak ni…

    0
    0
    • WTF says:

      Ha’ah kan…taat betul dia. Sebab tu laki ko suka giler kat dia. Kan? Kot kau yang tak taat & tak hormat laki kau kot, sebab tuh dier carik len. Jangan marah aa…kalau ko pandai sindir orang, ko kenala tahan kena sindir balik. Kan? Kan?

      0
      0
      • baik punya says:

        terasa lak kau ni. hi…hi…. aku suruh laki aku pi kat perempuan tu dia yg tak nak. sebab aku isteri soleha maka aku masih lagi jd isteri dia. Perempuan sarawak tu dah tau laki orang pun sanggup jadi perempuan simpanan..dah kacau suami orang tak reti lak nak minta maaf. sori malas nak gaduh kat sini.

        0
        0
        • WTF says:

          Aku pon malas nak gaduh, kan. Tak guna bergaduh kan. Tapi tak elokla kau cerita masalah dalam kain kau tu kat orang kan..isteri solehah ka tu? Fikir-fikirkanla…:))

          0
          0
        • baik punya says:

          aduss….kena balik kat aku. Ya Allah nasib baik la perempuan sarawak yg ada affair ngan suami aku tu tak ganas macam ni…kalau tak lagi teruk nasib aku. Boleh mati terkejut aku. 1) terkejut sbb dapat tau suami ada perempuan lain , 2) terkejut sebab kena serang balik. aku bukan sindir…..kau ni emo lebih2 la…. memang la salah bila HT tu kutuk kaw2 mcm tu…kalu aku org srwk aku pun marah. tapi rasional la…mungkin betul aku tak pandai jaga suami sebab tu suami aku cari lain…..eh…mls citer arr… aku sebenarnya nak nasihatkan kau WTF supaya pandai kawal emosi takut bila suatu hari benda mcm ni terrrrrjadi kat kau, kau pun akan meletop mcm HT gak…nauzubillah…..simpang malaikat 44…

          0
          0
        • WTF says:

          Eh, tak boleh reply pulak jawapan kau kat bawah tu yer. Ha’ah, saper la pulak emo kan sampai cerita dalam kain pon masok internet nih. Hihihi…kesian aku tengok kau, dah macam orang tak betol dah.

          0
          0
        • WTF says:

          Ha’ah kan. Kau rasa kau bagus sangatla kan mendoakan kehancuran rumah tangga orang lain. Patutla rumah tangga kau hancur. Tuhan tak berkenan sebab mulut kau macam puaka. Tapi aku tak garang tau, aku dalam menaip nih pun tengah senyum simpul sebab aku tahu apa yang aku buat nih betul. Mempertahankan hak negeri aku sendiri. Nasib baik la kau jumpa orang macam aku, tetap sabar walaupun berdepan dengan orang macam kau. Kalau orang lain, dah tentu kau kena maki baik punyaaa macam nick kau nih. Hihihihi…

          0
          0
        • dush says:

          isteri yang soleha adalah isteri yang menjaga keaiban keluarga die, tp bkn mcm ko.. menjaja plak..kata baik punya, tapi xbaik punya..isteri yang solehah adalah isteri yang xkan mengaibkan suami sendiri, mjaga percakapannya dng org lain..solehah ke 2??
          xbpe solehah pun kan..blajar tinggi2 lagi tau..cakap biar professional..jaga kuarga ko dulu k…

          0
          0
    • dush says:

      aha..memang hebat pun kan..2lah, insaf lagi k..xpayah la ko nk cite pasal cite dlm kain ko tu ngan org lain..xsgup aku nk dengar..geli tau..dah2, ko berdoalah supaya ko bahagia n ko usaha lah supaya suami ko sayang ko..jgn nk menunding jari kat org lain plak..satu ko tunjuk kt org, 4 lagi tangan 2 tunjuk kt diri ko..ingatlah Allah tu Maha Melihat..apa niat yang terbuku di hati ko 2, Allah tau..

      0
      0
    • aku pulak says:

      laki kakak saya pon pernah kena kacau ngn 1 gurl dari semenanjung tu tau….lebih2 pulak awak ni ek…org cita pasal HT tu..awak pulak nak menambahkan lagi keadaan yang telah keruh ni…

      0
      0
      • OI2 says:

        SOLEHA SUNGGUH KO NI KN..HAHAHA…KES NI KLU SORG JE XKN JD MINAH SOLEHA OI..SENDIRI MAU INGT LA

        0
        0
        • ash says:

          nasihat saya pada semua terutamanya pada baik punya, kalau nak bagi nasihat, biarlah IKHLAS, jgn main sindir2 mcm tu.semua niat Tuhan tau.kalau sy silap maaflah.bg pendapat sahaja.

          0
          0
  51. baik punya says:

    aku rasa perempuan sarawak ni memang suka cari lelaki semenanjung la….dorang memang baik….manja ….lemah lembut….kalau layan lelaki memang kelas….dari pemerhatian aku dorang ni lebih kurang macam perempuan indon la jugak. betul tak bapak-bapak? Perempuan sarawak jgn marah ye….

    0
    0
    • Berry_Hitam00 says:

      sori, ekkkk
      suami si hani tu org swk gak….
      jgn nak terlebih perasan lak…

      0
      0
    • WTF says:

      Alaa…kesian plak aku ngan makhluk Tuhan sorang nih. Dia nak glemer gak cam si HT tuh. Ker provoke nih? Atau kau nih jenis otak singkat? Perlukah kau kutuk satu Sarawak? Perangai buruk nih kat mana2 ader tau. Kau tak cayer? Tengokla perangai kau sendiri. Hal dalam kain pon nak share kat sini. Laki carik lain la apala. Tolong muhasabah diri sikit yer.

      0
      0
      • baik punya says:

        lagi satu…aku baru jer terbaca pasal hani tarmizi ni. aku bukan nak provoke….cume kongsi pengalaman. lagi pun bukan aku citer sapa laki aku. hai….kau dah kawin ke? kau jaga la laki kau baik-baik takut aku kalo tuhan balas kat kau pulak

        0
        0
        • WTF says:

          aku rasa perempuan sarawak ni memang suka cari lelaki semenanjung la….dorang memang baik….manja ….lemah lembut….kalau layan lelaki memang kelas….dari pemerhatian aku dorang ni lebih kurang macam perempuan indon la jugak. betul tak bapak-bapak? Perempuan sarawak jgn marah ye….<—nih tengok nih. Nak kongsi pengalaman ka kutuk? aku rasa nih kutuk orang sarawak nih. Alaa…kau nih cakap berbelit2 macam ular la pulak. Kikiki….

          Aik? Tuhan nak balas aper? Aku tak buat salah aper pon. Aku cuma nak betulkan statement ko jer sebab ko dah menyentuh sensiviti kenegerian nih. :))

          0
          0
        • dush says:

          saya sokong apa yg WTF cakap..hehhehe..dorang ni xcukup lagi ilmu kot, terus nak mgelabah..kikikiki… ada plak cite dlm kain sndri nk jaja kt org.. ish, ish, malu 2…cakap baik punya, tapi mjaja hal peribadi..

          0
          0
        • baik punya says:

          sori….laaaa…betul la emosi kau tak stabil. kau ada tengok tv ka? tahun lepas jom heboh yg tv3 buat kat srwk tu kau kat mana ek? kau kenal tak ahmad fitri yahya tu….balik dari sarawak dia tunjuk buah Dabai kalu tak silap arr…dlm rancngan MHI. Dia tak abis2 puji orang srwk…baik…peramah….mesra…aku pulak memang la tak pernah sampai srwk….kesian kan…tp aku ada kwn ngan org srwk gak….jiran2 aku pun ramai berasal dr srwk…..kalau setakat ikan terubuk masin dan kek lapis tu tak yah susah2 la nak beli….memang dorang akan kasi free…. setakat yg aku kenal perempuan dia memang baik dan lemah lembut kalau yg pangkat adik tu salam cium tangan lagi(mungkin dah nasib aku baik kot sebab tak jumpa dengan yg garang cam kau). Jadi bila suami aku ada affair ngan perempuan srwk maka aku membayangkan sifat lemah lembut dan manja tu yg membuatkan suami aku terpesona. Aku akui aku memang tak reti sgt nak manja2 ni….kenapa aku cakap mcm perempuan indon? he2…aku ni terlebih tengok sinetron dr seberang. Sebenarnya….ini pendapat awam…ala tak kan kau tak tengok tv atau baca paper kenapa lelaki malaysia suka dengan perempuan indon atau sebaliknya. Rata2 menyatakan kerana sikap wanita indonesia yg peramah , lemah lembut, bijak melayan dan lain2la.
          Tu la….lain kali jgn nak mengamuk tak tentu psl.
          Aha…HT kau patut bg credit kat aku sebab cerita panas kau teralih arah seketika kpd aku.
          Eh….kalu aku siarkan nama perempuan yg ada affair ngan suami aku tu agak2 orang srwk maki aku tak? he3….tak pe la aku tak nak aibkan dia…kesian nanti malu mak bapak dia kat srwk.
          Kepada [email protected] kekasih suami ku jika kau terbaca tulisan aku (aku rasa dia dah phm sgt dgn gaya penulisan aku nih) harap kau tak melenting sebab setakat yg aku tau kau memang baik cuma mungkin kau tersalah pilih jln hitam. Masih ada masa untuk perbaiki dirimu…..Ingat! JANGAN PILIH JLN HITAM ….

          0
          0
        • WTF says:

          Panjang pulak explanation kau tu yer. Apsal dari mula2 bagi komen tak bagi explain panjang berjela macam nih supaya orang tak salah anggap. Kau ingat orang lain boleh baca apa yang kau fikir ke?

          Tapikan, aku tak heran la kalau cerita kau tiba2 boleh berubah dari kutuk ke memuji pulak sebab kau dah tersepit takut kene macam si HT tuh. Aku rasa kau laagii dasat dari HT sebab kau cakap berbelit macam ular. :))

          0
          0
    • melanau sarawak says:

      AKU PLAK RASA..POMPUAN SEMENANJUNG NI SUKA SGT CARI ORANG SARAWAK..DORANG MEMANG BAIK..KEBANYAKANNYA BERTUDUNG LITUP..MANJA LEMAH LEMBUT..KALAU LAYAN LELAKII MEMANG MELETOPPPP…DARI PEMERHATIAN AKU DORANG N LEBIH KURANG MCM PEREMPUAN THAI…BETUL TAK????PEREMPUAN SEMENANJUNG JANGAN MARAH YE….

      0
      0
    • munah says:

      Hei….kalau tak kerana sarawak negeri hang tak maju …berapa banyak contribution sarawak kat petronas and duit tukita tak pernah mintak royalti….berlagak …kalau nak tahu kita keturunan brunei yang beraja…korang tu minah jawa ..apa..kata satu malaysia tapi jiwa…korang nak tahu kelemahan korang belajarlah bersopan santun sikit…agaknya mulut laser sebab tu laki tak tahan…kita sarawakian cantik-cantik belaka…kau tau muka macam ikan sepat masin tu baik simpan elok-elok dalam muzium negara….

      0
      0
  52. hiyakkk says:

    hmmph..perkara pokok…jgnlaa cter hal rumahtangga kt public.
    2. siasat dulu laki sndiri. jgn nk tuduh2 je…kalo x sama, x jd.
    3. marah kt sorang pempuan, jgnlaa smpai babitkan satu negeri. Istighfar bebanyak…
    last not least aku penah alami kes pempuan nk kt laki aku smpai call, sms, tepon office marah2 aku. Siap ugut laki aku nk cederakan aku kalo laki aku x layan dier. Mmg ade pempuan x paham bahasa ni…but kalo betul laki ko ikhlas…dier sndiri akan settlekan hal ni n pi report polis(tunjuk bukti2 yg ade mcm sms gangguan. jgn delete). Alhamdulillah, skang x kaco dah….

    ape yang penting? jaga maruah laki sndiri~ dosa woo aibkan dier.

    0
    0
    • BumbleBee says:

      or maybe… si Hani ni yg rampas hak org… saper tawu?
      tu yg emo and kechut perut semacam jer… dier tau dier yg silap amik hak orang….ekekeke…

      0
      0
  53. aku pun says:

    ala hani….bukan kau sorang je laki ada skandal ngan perempuan srwk. laki aku pun. perempuan iban lagi.

    0
    0
    • ssssss says:

      salam..
      la.. ramai lak yang gado..
      dah2.. masing2 dah..
      sudah2 la..
      meh kita sembang camne nak hlg kes buang bapak dari berlaku lagik..
      atau cari siapa orang misteri era..
      lagi bes, dapat duit rm60000 lagik..
      pasal HT.. and BAIK PUNYA, and AKU PUN..
      dorang semua senasib.. biar la mereka..
      kita yang, enjoy..
      hahahaha…..
      dah2, kejek2…
      adoiyai…

      0
      0
    • melanau sarawak says:

      “PEREMPUAN IBAN LAGI” <<—— PLEASE DEFINE YE!!!!!IS THERE ANYTHING WRONG WITH OUR IBAN GIRL??OR IS IT PENINSULAR MAN IS LOOKING FOR A 'REAL WOMEN' HERE IN SWAK??

      0
      0
  54. rodger says:

    org mcm patut kena banned smpi mati dr join FB..sbb org mcm ni adalah org yg sama tarafnya dgn org yg tdk bertamadun..jgn sewenang-wenangnya mencaci dan menghina bangsa org sesuka hati..jgn pikir perempuan sarawak mcm tu..ko pikir ko siapa mau ckp perempuan sarawak mcm tu..kenapa perempuan yg bernama ‘Hani Tarmizi ‘ ni elok kah sifatnya..molek kah hati nya..mungkin pelacur d tepi jalan tu lebih mulia HATI nya dari perempuan yg bernama Hani Tarmizi…Nak bg ingat dgn ko Hani Tarmizi..jgn sekali-kali memainkan sentiman kenegerian dlm website FB…jgn sakit kan hati org2 sarawak terutama perempuan keran mereka jg punya perasaan & maruah..kalo ada masalah dgn laki ko urus dgn baik2 jgn libatkan org lain dan negeri dia.. FAHAM

    0
    0
  55. Sedap says:

    Perempuan S’wak memang cuns …cantiks..Hani tu jealous sebab dier tak lawa..buruks.hahahha

    0
    0
  56. efa says:

    fuhhhhhhhh kt BN ni jer dh berbakulll bakullll ayatsssss tuk ko hani hahaha…nurse hekhek smpai kt srwk ko erk kecian sungguh …siang mlm org duk kutuk selagi mana x minta maaf secara terbuka. takut sgt laki org amik erk..biaq p la laki kan blh kawen 4..lgpon suami bukan la milik hakiki….mampus nnti pon kubur asing asing…

    0
    0
    • empty00 says:

      Tol tu..kalau syg laki pandai2lah ambik hati laki, mmglah sakti hati kalau ada org ketiga..tp nak mengamuk tu jgnlah sampai sumpah seranah satu Negeri…Siapa2 yg baca pun akan sakit hati..kalau dia ada kat depan i ni nak jer rasanya tenyeh2 mulut tu ngan cili padi..

      0
      0
      • efa says:

        nasib die delate akaun fb die kalo tak sah penyakit kat die..dah la duk keje kt bintulu…hoho mmc cri penyakit sungguh…to hani pelok la laki ko tu siang mlm jgn bg keluar umah tgk bhgia ke idaknyerr hidup korang hehehehe

        0
        0
    • cikedi says:

      statement ko ni .. :)) heheheh..mcm2 la kawan2 aku ni komen ..adehhh..

      0
      0
      • ain says:

        la betulll la dh si hani tu menggelabah tahap biawak..syg sungguh kt laki die padahal laki yg perangai mcm setan…sy pon syorkan kat hani supaya pelok laki kering die tu siang mlm pg ptg jgn bg keluar rumah haha…bukan bertambah bhgia malah tambah haruuuu biruu myb hehe..

        0
        0
  57. ssssss says:

    dah la..
    rasanya, kowang semua emosi lagi stabil dari HT yg senasib dgnnya yg sedang mengalami krisis rumah tangga..
    yg bermasalah, g SPA la.. lagi best..
    yg lain, jom kita enjoy life..
    hahaha..
    kejek2..

    0
    0
  58. nak potong kepala hani says:

    aku tok baruk baca kesah si hani tarmizi ya.. entah sapa2lah hani ya memang nya nak carik nahas kat sitok. geng2 ppuan swk yang lain dah bersepakat..kamek orang akan cuba carik hani ya walau sampei ke lubang cacing sekalipun. hani ya memang belum tauk lagik macam ney rupa ppuan swk yang SEBENAR2BENARNYA. sik apa, kamek orang dah molah plan nak ke HOSPITAL BINTULU dalam ujung minggu tok..cariknya sampei dapat. lepas ya tanggarlah apa akan jadi. sik peduli nya ya anak datok kah anak nenek kah….siap hani ya… lagik2 nya nganok dan cerita pasal hutan… kamek orang IBAN memang sensitif pasal benda tok… siap lah kau hani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
    • mayrien says:

      as far as i know…hani tiada di btu rite now…dah lari la kot

      0
      0
      • empty00 says:

        takutlah tu..berani buat berani tanggung lah..

        0
        0
        • cool says:

          rilek bro.kmk org swk n sik puas hati juak isu tok. tp cuba kita nyetel cara gentleman?takut kelak makin rami urang nangga semcm kita swk tok. tok pun nya dah “seram” kita bersatu dlm forum camtok..cool bro:D

          0
          0
  59. lentik says:

    sudah2 la tuh.. biarkan lah dia selesaikan masalah rumahtangga dia dgn berhemah. kita tak tau siapa yg betul, siapa yg salah. berhenti dr memberi komen. anggap isu ni dah selesai. org sarawak ke org semenanjung ke, kita semua manusia yg saling memerlukan antara satu sama lain . selagi kita bernama manusia, senantiasa membuat salah. semoga kita belajar dr kesilapan yg lalu…..

    0
    0
    • melanau sarawak says:

      KALO LA SUMA ORANG MALAYSIA NI MACAM KAU LENTIK..KAN KE AMAN DAMAI NEGARA KITA KAN..I SALUTE U..

      0
      0
  60. lentik says:

    sudah2 la tuh.. biarkan lah dia selesaikan masalah rumahtangga dia dgn berhemah. kita tak tau siapa yg betul, siapa yg salah. berhenti dr memberi komen. anggap isu ni dah selesai. org sarawak ke org semenanjung ke, kita semua manusia yg saling memerlukan antara satu sama lain . selagi kita bernama manusia, senantiasa membuat salah. semoga kita belajar dr kesilapan yg lalu…..

    0
    0
    • emy says:

      aku sokongla..dia pun salah..fine..org tgh marah..mcm u olls jugak..klu marah habis semua keluarkan..

      0
      0
  61. lalala says:

    ala org2 semenanjung yang g backup hani tarmizi tu kat sini agak bodoh laa. mtk maaf la ye. tp aku ckp awal kat korg semua ni, kalau nk cerita mslh peribadi, bukan dlm social websites ye. malu nanti sendiri yang tanggung. lepas tu merengek mintak simpati wat per? bodoh betol. lagi satu, kalau kau tak tau cerita dr dua2 belah pihak, sp salah sp betol, ko diam jer lah. tak yah sebok nk komen. takde org sebok nk tahu cerita tak betol engkau tu. mulut tu jaga2, tak semua yg kita pikir, kita rs, kita boleh luah. simpan yang sensitif tu dlm hati. kalau nk ckp pun, pg lah depan2. luah kat kwn2 terdekat ke. ni sebok nk cerita kat public pulak. kejadah?? carik perhatian eh? perempuan sarawak ni, cun cun. cantik2 molek2. jgn lah sebab tu ko nk kutuk sarawak ni habis2an. srwk ni tanah yg kaya dgn sumber smulajd, kalau srwk berpecah dr msia dan tubuhkan negara sendiri nanti, semenanjung nk buat ape kalau dah takde duit? ingat la sikit, semenanjung yang byk ambik dr swak. swak takde minta apa2 sgt pun dr org semenanjung. psal laki korg, takyah sebok sgt kecoh2 msok site ni cerita hal rmh tgga. bkan ko sorg yg sudah bkhwin. bykk lagi. tak bising pun dok cerita kat org. psal tangkal2 tu, hello, bukan srwk je main bnda gitu. mcm lah korg takde pakai susuk ape semua. tak malu ke?? cantik srwk lagi original gitu, korg ape? tabuh make up mcm tebal kamus dwn bhsa edisi ke 3.

    p/s: ko berani buat berani tanggung. dosa sendiri tggung sendiri. mulut tue jg. pikir dulu sebelum bckp.

    0
    0
    • BumbleBee says:

      hmm… kalo marah pun, jgnlaa buat balik mcm yg HT buat…dier kutuk Srwk ko marah…skang ko plak banding2kan and kutuk balik Smnjung hanya kerana dier seorang? so ape beza nye ko ngan dier skang ni??

      hmm…1Msia tawu Srwk itu bagaimana keadaannya(which is x seperti yg didescribe HT)…. so xyah nk cepat melatah dek kerana seseorang yg bernama Hani Tarmizi…

      0
      0
      • lalala says:

        bukan ape. aku cuma nak igt kan aje. kot2 terlupe jasa yg srwk dh bagi kat org2 smenanjung ni. bukan nk mengutuk balik ke ape. dah memang die punye post tu menyakitkan hati ramai pihak. which speaking of termasuk aku la.

        0
        0
  62. X men says:

    Kisah sebenarnya mcm ni, dah mmg laki dia tu banyak scandal.. nak buat camner, laki dia kena kacau dia marah, dia rampas laki dia tu dari org lain dulu dia tak sedar plak.. ini lah yang dinamakan KETULAHAN.. sendiri mau ingat la fani.. duk diam dah lah… kata educated, tapi marah tak tgk tempat. kau belajar tinggi tu tak kena ajar ke kat mana tempat public kat mana tpt privacy?? eeee… nasib baik korang jauh, kalau tak dua2 aku …………

    0
    0
  63. cibaikia lepeh says:

    Laki dier yg xdpt nak tahan kote..sbb dah kantoi msti laki dier cover line citer mcm2 kt bini dier..si hani bengap ni pon caye..bukan lurus bendul tp bengap mcm anjing yg selalu makan bangkai or sampah2 kt psar mlm..
    Search je 3gp dlm web pastu tgok result ppuan mane lagi byk?..ppuan semenanjung la..sape lagi bitch..?..tgok dlm surat khabar cucu rgol anak bapak rgol anak..mane byk kes..semenanjung jugak..hani bengap ni xpenah gi s’wak tu ckp psl pokok..
    kepada lepeh yg bodo bgi komen dlm ni xpyh..

    0
    0
  64. ewiezz says:

    aku x sempat bace tp aku leh agak aaaa. Apa daaa punye ppuan hal umah tangga cite lam fb, akal letak kat lutut ke !!! wak malu kaum tol. Dah le tu kutuk2 org, sbb sorg, abis satu SRWk dicemuhnye. btul2 aaa create provokasi.
    Nasihat aku, jaga btul2 laki ko tuh, jgn buat tatau yg lelaki ni mmg Allah ciptakan sedemikian rupa, mmg species x ckp ngan satu, mmg hobi menggatal, that’s normal, tu psl lam Islam diizinkan poligami….
    Aku pun seorg isteri, aku ngaku mmg aku takut sesgt ngan ppuan kat luar tu, tp gane2 pun bertepuk sebelah tgn takan berbunyi. Apa yg aku leh wak, sentiasa muhasabah diri, tgk kekurangan diri kite ni dulu sblm kate ke org lain. satu lai, be alert ngan suami kite atau peka ngan situasi, biasanya org lelaki ni mulut dia je, tp body language dia tu kena aa paham. jgn take for granted, berusaha ‘tackle’ suami tiap2 hari… jgn zaman bercinta je pasang badan, lepas kawen serabai, bau pun semcm…
    Last but not least, jaga Iman kite dan jgn sesekali leka hingga lupa kpdNya…

    0
    0
  65. ana says:

    AKU ORANG SARAWAK GAK K..WAT ORNG SARAWAK YG LEN2,NAK ANOK,ANOK JAK LH C HANI YA,IBOH KITA MBAK ORG MALAYA YG LEN…JANGAN KITA JD SEBIJIK CAM HANI YA JUAK TEK K……………
    SATU MALAYSIA PLEZ….

    0
    0
  66. any says:

    perghh~ kalau laki die xlayan. xkan jadi nye. pempuan ni lemah. kene ayat lebih2.. cair gak. tp jgn la mgutuk pompuan je yg salah.. mcm2 la psikotik ni.

    aku ad jmpe sorg psikotik ni. die mgutuk pasal perempuan yang Suke memakai heels,makeup dan mcm2 la. kalau mau. BUZZ aku!

    0
    0
  67. cikedi says:

    tak patut..tak patut..dia kata org sarawak mcm tu…dia ada masalah HATI ni…ishh kena rawat ni…tumpang simpati kat HANI ni sebab dia tak tau dia ada masalah hati yang sakit…ish…ishh..byk2 la ingat allah…semua ciptaan allah tu adil n elok belaka…yg tak elok nya dari kita…so HANI pk2 la seniri…jgn salahkan org lain…

    0
    0
  68. BumbleBee says:

    laki dier x hensem pun… laki dier yg menggatal ni… x pun dier yg cemburu buta and bajet pempuan len nk kat laki dier…ha ha…

    0
    0
  69. mak tua says:

    salam. pg jumaat yg mulia ni harap tak de la lagi kutukan2, hinaan2 dan cacian2 terhadap orang semenanjung atau sarawak. Sudah2 la…..semakin banyak kutukan yang dilemparkan semakin panas la isu ni. Tak ada sape-sape yg untung. Yg megah ialah perempuan yg menjadi perosak rumahtangga, yg rampas suami orang kerana anda lebih banyak menghentam isteri dari perempuan yg mengganggu tu. Adilkah. Adakala isteri tidak salah apa2 pun, tak ada kekurangan tetapi masalah rumahtangga tetap timbul. Sebagai contoh lihat artis wanita kita berapa ramai yg bercerai kerana orang ketiga walhal mereka cantik. Ini dugaan….Allah menurunkan ujian terhadap hambanya yg terpilih kerana Allah sayang dan mahu melihat sejauh mana kekuatan iman kita menghadapinya. Kepada sesiapa yg belum pernah merasa dugaan alamrumahtangga sebegini diharap berdoa supaya dijauhkan kerana hanya kekuatan iman dan mental sahaja yg boleh menghadapinya.
    Satu lagi terima lah komen orang dengan fikiran terbuka. Tak bermakna orang yg menceritakan masalah rumahtangga tu nak menjaja kisah dalam kain. Sapa la suka menjaja kisah dalam kain sendiri. Selagi orang itu tidak mendedahkan identiti maka ia masih dikira menjaga maruah. Kalau anda menganggap kisah rumahtangga memualkan maka tak ada la ruangan Dang Setia (metro), Bersama putri(mingguan Malaysia) dan lain2. Tak ada kaunselor yg akan memberikan kaunseling percuma.
    Bila amarah menguasai diri maka anda menjadi tidak rasional hingga tidak tau membezakan antara yg salah dan yg benar. Hinggakan anda sanggup pula mengutuk isteri2 yg teraniya. Kalau anda rasa anda lebih baik dari HT sepatutnya anda fikir dulu sebelum memberi respon kerana tulisan anda mungkin akan menghasut orang2 lain diluar sana..

    Kepada perempuan2 diluar sana jagalah maruah. Andai anda tahu lelaki tersebut sudah berkahwin jgnlah anda nak merobohkan masjid yg dibina(bg yg beragama Islam) kerana perbuatan anda tu dibenci dalam Islam. Kalau Orang Palestine sanggup bermati-matian mempertahankan masjid masjidil Aqsa dari dirobohkan oleh pihak tu takkan lah anda pun sama nak ikut jejak langkah pihak tu (perumpamaan) harap anda faham dan tidak memutarbelitkannya. Sekian…..

    0
    0
    • qyril says:

      terima kasih atas nasihat mak tua tu….. mak tua, sy sgt mhormati mak tua.. apa yg mak tua katakan tu mmg btl, saya bersetuju tapi kat sini saya cuma nak kata yang mereka ni bukan nk kutuk isteri2 yg teraniaya tu n bkn gak sokong prempuan perampas suami org… xder sape nk sokong prempuan yg rampas suami org…kalau dia x mulakan kutuk negeri, xder isu ni timbul.. mslhnya, kalau dia setakat kutuk prempuan yg rampas suami dia tu, kutuk la dan mungkin semua org akan sokong dia… tapi jgn la membabitkan negeri. Kat mana2 pun ada prempuan perampas suami org, bkn setakat prempuan sarawak je… kat mana2 pn ada org baik dan ada orang jahat…. dan kat mana2 pn dlm Malaysia ni ada guna ilmu hitam, kalau x. xder la cter2 kat tv yg tygkan pasal ilmu hitam, ckit2 bomoh… saya sarankan mak tua cari la statement HT kat fb dan kat blog dia, tengok apa statement yg dia keluarkan tu… sape yg rampas sape sbnrnya… saya ni bknlah nak kutuk sape2 tp kalau ada apa2 mslh rumahtangga, tolong lah jgn libatkan isu negeri, ni isu sensitif ni… kalau libatkan negeri, mcm ni la jadinya….

      0
      0
    • ana says:

      ok,mmg bgs kata2 mak tua neh…..but,kami xda mention kisah rumahtgga neh mmualkn k……nape c HT tuh x pegi jer [email protected] lam ruangn yg d ckpkn leh maktua td???xpn,ckp lh ngn org len secara ttutup…nape plu lam social website??yg beribu2 org yg baca???kalo nk gak crta,nape plu mention perampas dr negeri mana,siap sumpah seranah….guna kata2 kesat???bab perampas tuh,suka hati die lh nk rampas..kalo die dh nk btekad nk rampas,rampas gak lh makna nya….sok lusa org len yg akn wat cmtu kat die plak…ALLAH MAHA ADIL….sbb apa kami xhentam c perampas tu?????xde die wat statement spt HT,setakat yg aku tau…kalo ada,mmg kena hentam gak..Yg kami geram kan,die hina kami….sampai sekarang xde statement MINTA MAAF secara terbuka dlm [email protected]…MANE HANI TARMIZI?????

      0
      0
  70. PERSATUAN GADIS2 SARAWAK says:

    HANI BODOH…
    SIAP LAR KO LEPAS NIH…
    YANG KO KUTUK SATU NEGERI APSAL…

    KITORG LAM PROSES NAK SAMAN KO…NAK BUAT REPORT NGAN POLIS…KALO BOLEH KO MASUK LAM TAHANAN ISA LAGI BAGUS…

    NAK MENGATA ORG X PAKAI OTAK…SAH2 OTAK KO TU X BOLE PAKAI PUNYA…BERKARAT…

    TUNGGU LAR KO…SATU NEGERI AKAN SAMAN KO…
    GATAL SGT KATA ORG HUTAN…ORG HUTAN BANYAK YG MASUK UNIVERSITI…BKN MCM KO…OTAK SENGET…BODOH…

    TUNGGU LAR KO…
    HABIS KO KALI NI…

    0
    0
  71. 86 says:

    hmmmmmmmm………….

    0
    0
  72. sarawakian girl says:

    hani tok otak nya x bgus gilak… dah burok dah… maka sarawak makin maju dari cdak…kita tok ne da tggal utan mun kita tggal kat utan nang sah kita xda main tenet tok.. nang kita x da ctok bah… tol x???

    0
    0
  73. Gadis Melayu Sarawak says:

    bkn nya mcm ya sarawakian girl..nya ya cetek pemikiran..satu juak..mun nak mintak maff. jgnlah del acc fb nak.. sbb nya tkt 1Malaysia tgk muka nya sbb hina org sarawak…what type of girl she is…

    0
    0
  74. ?X!~ says:

    U all tau tak ada sorang tu sokong sesangat ngan c Hani Tarmizi ni smp mengutuk org Sarawak mmg tinggal dlm hutan lah, makan ulat lah mcm2 lagilah..eeeee…geram nye, mcm mana kes ni nak settle ni..Nama dia Mohamad Samad….Sapa tu erk?Peminat Hani kot…

    0
    0
  75. damai says:

    mmg HT telah buat kesilapan tp aku tgk korang yg kat atas pun mcm nak ikut jejak dia je, tlebih emosional plk, sbb tue tak elok berbalah, baik diam, nak tegur pun ckp la elok2 , jgn smpi nak apa2 kan , kan dah tambah dosa tue, takyah membanggakan kaum sendiri , riak tue kan saudara syaitan

    0
    0
    • baik punya says:

      aku sokong kau damai. damai ckit hati aku baca komen kau. Drpd cari HT baik je korang tolong pihak imegresen cari rakyat dari India dan China yang masuk kat Malaysia ni pastu tak keluar balik dan tak dapat di kesan. Atau pun tolong pihak PDRM cari kat ,awang hitam yg semakin ramai, perpecahan orang melayu, rasuah dan politik wang, masalah akhlak dikalangan remaja melayu dan terbaru isu agama yg dah bakar2 gereja dan masjid. kalau setakat kes mcm HT ni tak yah la korang kecoh. kalau sensitif sgt tak leh nak sebut sarawak tuh baca tak paper semalam….kisah sitanggang moden dari sarawak. korang pi lah cari wartawan tu pasal dia tulis sarawak, kalau tak tulis tak boleh ke….buat malu orang sarawak je kan…. sitanggang bukan ada kat sarawak je tapi mana-mana negeri pun ada betul tak? sebab tu jgan emo sebab nnt nampak kebodohan kita. Tak salah ada semangat kenegerian tp biar positif takut jd mcm kat kelantan sampai nak bakar stadium kan dan susahkan rakyat negeri sendiri kena main kat stadium negeri lain. Lu pikir la sendiri (tiru gaya nabil)

      0
      0
      • qyril says:

        baiknyer awak ni ek…. Saya ni bkn nk sokong sape2. Tapi saya rasa kalau tempat awak pn kena kutuk, awak marah gak kan? tahu pn kat mana2 ada org gitu. Bkn xleh nak sebut pasal Sarawak, tp yg diaorg ni nak, tlg jgn kutuk 1 tpt/negeri disebabkn sorg manusia je coz kat mana2 je ada org kampung, ada org kolot, ada si Tanggang,ada org jahat n ada org baik. Dlm berita kat TV hr tu, ayah sape yg ditinggalkn kat hospital n stesen bas?kan ke ni pn Tanggang zaman moden gak? Pasal wartawan yg tulis tu org xkan marah coz dia x kutuk, buat apa nk marah kat dia n cari dia sampai ke lubang cacing…. Awak fikir la sendiri( Xder gaya sape2)

        0
        0
        • People In Kingdom Of White Rajah says:

          As i said before… Treat us professional, you will have the rewards.. treat us vice versa, you will know the consequences.. Got it?

          0
          0
      • WTF says:

        kat sini pun kau ader yer baik punya. kau memang jenis suka carik gaduhkan. ish ish ish…bawak2ler bertaubat. :)

        0
        0
  76. bongok punya vs baik punya says:

    baik punya (BP)..
    ko baca sini baik2
    post bnara kat sini pasal si HT dan buek apo lah ko nak kuarkan citer pasal si Tanggang plak..??? HT tu takde sapa yg kenal kalu tak statement dye yg kutuk org swk dulu.. aku ni org utara tapi aku rasa pemikiran HT masa tu mmg dikuasai oleh syaitan smpaikan sanggup kutuk ompuan swk kacau laki dye.. tak kisah sapa yg benar dan sapa yg salah.. tapi kita ni memang sah2 tak tau kedudukan yang sebenar2nya..entah2 ini semua rekaan semata2..kita mana taw..??? tapi yg dajjalnya bila HT ni kutuk ompuan sarawak ni dgn mcm2 penghinaan (which is aku rasa mmg agak keterlaluan!!) dlm FB tu dia kata mcm2 yg boleh menyinggung perasaan sesetengah pihak.. aku dulu masa menuntut kat IPTA ckup kenal dgn student2 swk ni especially yg dari etnik.. mmg cukup berani dan jangan buat main dorg ni.. bukan nak menyokong mana2 pihak la…tp kes HT ni, bila dah membabitkan isu kenegerian, sesapapun akan melenting.. jadi aku rasa ko kena berfikir secara waras… untuk tidak mengeruhkan lagi keadaan, aku rasa ada baiknya si HT(kalu dye ni wujudlah) ni mintak maaf segera dan secara terbuka kepada swkian amnya, ompuan swk khasnya..

    0
    0
    • baik punya says:

      kpd bp vs bp
      niat aku sebenarnya nak meredakan suasana. kalau nak berbalas-bls mcm ni sampai kiamat pun tak abis(selagi si HT tak minta maaf secara terbuka) kalu dia tak nak minta maaf gak camne? Adakah kita ni pulak yg nak bergaduh. kepada yg rajin bg respon kepada tulisan2 aku sebelum ni aku ucapkan berbanyak terima kasih.

      0
      0
      • WTF says:

        Sama2. :) Macam yang aku cakap, aku taknak carik gaduh, tapi aku tengok komen2 kau tuh macam carik pasal jek. Tergerak pulak nak berbalas2 komen. Hihihih….

        0
        0
  77. mantok says:

    sakit jiwa aku baca. mesti perempuan yg kacau laki hani tu sekarang ni tengah terguling2 ketawa. sabar itu separuh daripada iman. silap haribulan BN ni pulak yang kena gam kerana mencetuskan perbalahan antara kaum dan negeri

    0
    0
  78. zeila says:

    btambah mengada2 la pompuan yg mgatal dgn laki HT, tunggu la esok lusa depa kacau laki hang , baru la tau .he he

    0
    0
    • miss sarawak says:

      sbelum nak komen apa2 saya nak minta maaf kat zeila dulu k sbb saya bukan nak cari gadoh ke apa…. yg diheboh2 kan sekarang ni bukan isu perempuan gatal atau isteri org yg teraniaya… saya tahu statment awk je dah jelas yg awak sokong Hani Tarmizi nih… kalo dia nak kutuk perempuan gatal yang goda suami dia saya pun sokong tapi ni dia kutuk + hina perempuan sarawak! saya yg tak tahu apa2 pasal rumahtangga dia orang tu, terasa dan sakit hati juga. kalo nak dikira perempuan gatal dgn laki orang tu bukan tak sawarak je tau

      0
      0
  79. tipah says:

    kite lihat nanti yea

    0
    0
  80. Nicholas Edward says:

    dear the girl name Hani Tarmizi…kalau dia ade baca….Orang malaysia dilahirkan sopan santun…bukan lebih dari maha kuasa…So..watch out what do what to say…you problem dont relate to others…so watch out….ko buat nie boleh buat tercetus nya anti ( ape ape lah) Boleh di heret ke ISA akta Hasutan….Ko tengok sekarang…hampir sejuta FB dari Sarawak nak cari engko…yang tak main FB pun dah terasa nak mencari engko…Kalau engko jejak ke Sarawak ..kalau salah seorang dari Sarawakian check I.C…..Aduh….engko tengok lah nanti….Baik engko buat apologize ngan orang Sarawak….

    0
    0
    • miss sarawak says:

      agree with u… kalo dibiarkan berterusan takut juga jadi isu politik pulak. kalo nak fikir kan maruah saya pun terasa dan sakit hati juga but for Hani Tarmizi do something atlast minta maaf susah sangat ke? wlpn saya tahu yg diaorang pastinya takkan puas hati hanya dengan kata maaf atlast u did something that can solve this problem

      0
      0
  81. twilight says:

    hmm bak kata org ‘tak kenal maka tak cinta’…kalau kita nk judge seseorg berdasar pd negeri kelahiran, baik ddk depan cermin, cintakan diri dulu…dh dkt sebulan dh kes ni, tp agak2 aku…aku paham nape dorang msh mengamok…pasal org2 yg bertggjwb tu dok berdiam diri tak minta maap…si hani & samad tu dh kire too much, mencaci, mencemuh sewenang2 tak pikir hati perasaan org…hani sdr kene ingat, laki dia tu asal mn,kalo dia kutuk org2 senegeri tu mksdnya dia kutuk laki dia jgk tmasuk family laki tu…nak berkata2 tu biarla berpada2…
    pd aku tak sume org sana tu perangai camtu…cthnya member aku nih a.k.a rakan sekerja aku…asal org sana, cantik tu mmg tak dinafikan, sampai member pompuan pun bole terpegun, mmg dasyat ciptaan yg sorang nih…yg aku tabik bdk ni, dia tak riak…org2 kita berbaris2 nak kan dia baik yg bujang, duda, suami org, bapak org…tp dia buat bodo je, siap jantan2 tu kena marah lg…

    jadi moral of the story…gunakan kewarasan…cuma pesanan utk samad & hani khasnya…kalo brani buat tu brani jgk la tanggung…elok ko buat buku/novel/cerpen yg lebh berfaedah drp ko buat blog yg tunjukkan ko punya ‘dark side’…jgn biar pisang berbuah dua kali…remember that they’re watching you!

    0
    0
    • People In Kingdom Of White Rajah says:

      GREAT! I really like your point of view…
      This what we called as professional

      0
      0
  82. baik punya says:

    hani….kau buat je la statement mcm scha buat tu biar cair sikit hati orang sarawak. tak luak apa pun. kesian aku kat kau.
    kalau tak selagi tu lah dorang akan mengutuk, mencaci ,nak report, nak ISA dan bermacam lagi. Untuk tenangkan hati kau banyakkan membaca alquran. Dulu aku pun pernah hadapi krisis rumahtangga. Tak tau nak mengadu pada sape jadi aku banyakkan buat solat hajat, tahajud dan baca yassin. aku doa semoga allah mengampunkan dosa2 aku jika aku yang salah dan akan membalas perbuatan orang yang menzalimi aku(yang ganggu rumahtangga aku). dan doa lagi Ya allah kalau dia (suami) jodoh yang baik buatku kau rapatkan, kalau tidak kau jauhkan, hanya engkau yg maha mengetahui. menda ni memang pahit untuk ditelan tapi hidup perlu diteruskan. Alhamdulillah suami byk menyokong untuk aku pulih semangat kembali dan dia sanggup pula jumpa ustad untuk kaunseling dan minta air doa. tak salah kita berusaha asalkan tidak menyalahi agama. (online dengan Allah swt adalah yang paling baik)

    PS: khas kepada yg suka komen tulisan aku, aku tak terasa dan maafkan je korang sebab semua tu tak sepahit seperti yg aku rasa bila suami ada orang ketiga. Salam. Arios. Amigos.

    0
    0
    • WTF says:

      Terima kasih sebab maafkan orang yang suka komen tulisan kau. Tapi susah pulak aku nak maafkan kau sebab aku terasala dengan tulisan2 kau tu. Dahla mendoakan kehancuran rumah tangga orang, siap kutuk, sindir lagi. Dasatla otak kau kan. Dah buat salah, dia pulak nak memaafkan orang yang dia kutuk sebelum nih. Baik kau takyah la online tenet lagi. Kau dok rumah, muhasabah diri, lagi baik daripada kau komen lebih2 lagi dalam nih kalau niat kau suka buat orang sakit hati.

      0
      0
      • ash says:

        just utk peringatan bersama..maybe niat kita baik,tapi somehow kena hati2 sebab niat yg baik,tapi buat dgn cara yg salah akan memberi kesan yg berbeza.maksud sy, kena hati2 dlm membuat suatu kenyataan sebab salah interpretation, membuat org lebih keliru dan org akan salah pandang..ini sgt bahaya
        mungkin ini dimaksudkan dgn “lebih baik berdiam daripada berkata2”
        (harap jgn salah pandang saya, just memberi pandangan-harap tidak keliru) :)

        0
        0
  83. ????? says:

    ceh,perasan…..dier neh mmg xtau crta sebenar….men backing jer….

    0
    0
    • #$%^&* says:

      ???????????????????????????????????????????…….aku rasa tulisan BP tu tak backing dia tp nasihat atas dasar agama . Kau ni mabuk tuak tak hilang kot sampai gelap sangat hati, prejudis, buruk sangka dan busuk hati. Bila HT kutuk srwk KAMPUNG dan HUTAN marah tapi sikap kau tu bikiin malu org sarawak aja. Jgn takbur…kang allah turunkan bala kat negeri kau yang kaya raya tu baru kau tau. AMBIL IKTIBAR SIKIT KEBAKARAN HUTAN YG BERLAKU KAT CALIFORNIA, AUSTRALIA TUH….KOLOT GILER ORANG YG SATU INI!!!!!!!!!!!!!!

      0
      0
      • mantok says:

        memang ???? tu suka gaduh la….kpd orang semenanjung tak yah nak nasihat apa2 la…sebab akan di tuduh backing si hani. Orang srwk tgh marah….biarkan je la…..mungkin ???? tu nonmuslim sebab tu dia tak phm apa BP tulis.

        0
        0
        • ???? says:

          aku xmarah die bg nasihat agama…yg aku marah,die backing c hani,kutuk org srwk…yg ko org 2 neh,apahal,hahh??????apa yg aku bikin malu kat sarawak???aku xhasut,aku xhina org mcm c ht tuh…aku x buruk2kn negeri len….cuba ko cakap apa yg aku bg malu kat sarawak?????? kalo aku bkn non muslim,habis ko tuh sape lak?????come on lh wei……yg xtau crta sebenar,xpyhlh buat2 tau….kalo yg tau,korg pikirlh sendiri….sape suka kene hina…..ceh

          0
          0
        • WTF says:

          ?????…kalau kau nak tau, yang dua2 orang komen tuh “#$%^&* dan “mantok” tuh orang yang sama dengan yang guna nick ‘baik punya’ tuh.

          kepada “baik punya”:- elehh ‘baik punya’..nak tukar2 nick pulak. mungkin orang len tak tau tapi aku tau kaula. Betul tak cakap aku yang kau nih kaki gaduh. haa…nih tengok nih..lagi2 kutuk sindir orang sarawak. jadi, patutla aku emo kan. tak salah aku emo kat kau kan. :) memang sah la kau mulut puaka ‘baik punya’.

          0
          0
  84. 86 says:

    hmmmmmmm

    0
    0
    • baik punya says:

      pandai…pandai. aku ingat tak de sape perasan. kau nak tau kenapa aku boleh terjerumus kat dalam komen2 ni? Aku ulang sekali lagi dan kau WTF pahami baik2. Aku sangat sakit hati kat SEORANG perempuan sarawak. Sesiapa pun akan marah kan kalau suami ada affair dengan perempuan lain, fine TAPI yg aku lebih marah ada seorang perempuan tu bukan sahaja ada affair malah dengan penuh berhemah menulis no akaun dia dan no akaun MAK dia aku ulang NO AKAUN MAK DIA SEKALI dan diberikan kepada suami aku. Kalau sarawak kaya kenapa sanggup datang KL dan buat kerja ni. Tu dengan laki aku, dengan lelaki lain??? Dengan suami perempuan lain????Senang tul dia cari duit. Kesian betul. Aku tak tau la mak dan anak 2×5 ke apa tapi bayangkan kalau mak dia tak tau dari mana dtg duit tu …..sebab kat sini semua orang sarawk aku rasa nak aje aku siarkan nama perempuan tu, nama bapak dia, nama mak dia, tarikh lahir, no telefon, no akaun dua beranak tu manala tau ada sesape yang kenal, ntah2 sedara kau ke,,,, atau sape yang rasa dia penyelamt maruah perempuan sarawak ha…memang ada sorang perempuan sarawak kat kl ni yang berperangai jelik yang perlu diselamatlkan. umur dia bulan feb ni 36 dah tua patut dah kawin dan beranak. nak alamat dia pun aku boleh bagi (tinggal kat kondo tau jgn main2). Puas hati….????sedap2 panggil orang puaka. TAPI kau paham baik2 tulisan aku ni….aku tak kutuk semua perempuan sarawak dan tak sokong HT aku cuma emosi dengan sorang perempuan sarawak. Anda berani nak selamatkan dia???? ada sesapa orang sarawak nak selamatkan maruah perempuan sorang ni? Ada ke ORANG KAYA SARAWK yang tulus hati nak masuk duit dalam akaun dua beranak ni? (Laki aku tak kaya pakai honda EX5 je he he ) DIALU-ALUKAN. Mudah-mudahan tak ada lagi perempuan yg jadi MANGSA macam aku. Aku ulangi dia mungkin adik, kakak, saudara atau orang kg anda. Dan ini PUNCA kenapa aku pun turut teremosi. Papehal pun ini ruangan HANI TARMIZI.

      PS: WTF kau bawak la balik perempuan ni kesrwk , carikan dia jodoh dan bagi dia didikan yg sepatutnya. Kalau kau panggil aku mulut puaka,,, kau rasa apa aku patut panggil perempuan ni dan mak dia nia ye… ini LAST aku tulis….(I hope)

      0
      0
      • WTF says:

        Haaa….kalau kau cakap macam ni dari mula2 kau komen kan ker bagus. Takdela aku nak berbalas2 komen macam ni.

        Kalau macam tu, dengan hati terbuka dan ikhlas, aku minta maaf banyak2 kat kau baik punya sebab sakitkan hati kau kat sini. Ok?

        Aku tumpang simpati dengan nasib kau dan tak kira dari mana asal pompuan yang kau sakit hati tu, jgnla aibkan dia walaupun dia sakitkan hati kau. Ini untuk peringatan kat aku sendiri jugak. Allah Maha Adil, berdoa dan mintak pada Allah, Insyaallah doa orang yang teraniaya akan termakbul. Amiinn…

        0
        0
        • maria says:

          komen kau tu langsung tak berbekas kat hati aku….sebab hati aku lagi sakit kat perempuan iban bertatoo yg tak tau malu tu…..kalau nak masuk islam pi la cari ustad ke apa…ni laki aku yg sembahyang nak kena suruh tu yg di himpit….sama je 2×5…..aku penat2 kemas rumah masak jaga anak ajar anak agama dia boleh buat menda mcm tu….dan kau tu jgn marah la kalau aku ckp ye….berhati2 nak komen orng…bahasa kena jaga….sebab kita tak tau ntah2 kat akhirat esok kita merangkak nak cari orang yg kita kutuk……mampu ke….bahasa melambangkan …..ntah pikir je la sendiri….semoga kau tak menerima nasib seperti aku…

          0
          0
  85. dush says:

    tak sngka ade gak org yg tak tau srwak dh maju. srwak dh lmak maju oii. internet, 3g, line hp pun ada. nyaman palak kau mdh org srwak diam dlm hutan. rsa kau ya mju gilak ka.. kau maju pun sebab hasil minyak kt bintulu juak nak? otak xda. kali ny diam dlm hutan.

    0
    0
  86. one of the fren of the innocent xgf says:

    actualy her husband yang kacau tht girl, tht y hani tarmizi tu susah hati coz the hubby mau return to the xgf… so sabotaj lah,

    0
    0
    • anti hani tarmizi says:

      tu hal diorg lar….
      yg si HT tu kaitkan sume ompompuan swak apsal…
      BODOH BIN TOLOL lar nama nya tu…

      p/s : tanpa sarawak kali malaysia tok sik maju kali sebab hasil kekayaan negeri banyak datang dari sarawak, tauk sik kitak org…

      0
      0
      • cantik says:

        betul 2 anti hani tarmizi.i totally agree…tanpa hsl kekayaan negeri swk..msia xkan maju…
        ISA!!???xnak saman HANI TARMIZI KE????

        0
        0
  87. BlackNote says:

    Salam… Kepada sume2 yg dah send komen kt dlm nie… sy nie bru jer nk send komen… papepun, kalo kamu sume baca dr awl sampai habis komen2 nie, korang akan tau ckit sebyk cmne n ape crite Hani n M.Samad nie… mmg menarik dan juga menyakitkan hati. ape2pun, sy cume nk bgtau ss2 kt cni n pd sume yg membaca ruangan nie.. berkenaan isu kenegerian yg telah dibuat oleh Hani dan disokong oleh M. Samad nie, satu email telah dihantar kepada Perdana Menteri kita melalui Facebook rasmi PM mengenai perkara nie. Selain itu, laporan polis juga dalam proses dan sedang menunggu satu memorandum atau boleh dikatakan sbg pakatan suara sblm dihantar ke balai polis sbg laporan.. Tindakan ISA mgkin akan terjadi berikutan kes ini melibatkan isu kenegerian… jgn tanya dr mane dpt sumber sume nie. yg penting, sume sumber2 yg sy dpt adalah sahih krn sy sndiri yg menghantar email kpd PM n sy juga telah menyertai pakatan suara utk membuat laporan polis… biar Undang-undang yg menyelesaikan sume nie dgn cra yg sepatutnya… Mudah-mudahan… jd, jgnlah kita bertekak lg mengenai hal nie.. biarlah 1Malaysia menjadi kenyataan… Amin…

    0
    0
    • cantik says:

      OK BlackNote…i will wait n c setkt mana phk polis n ISA akan btggjwb dgn kes ni…kalau xde ape2 tindakan?BlackNote nak ckp ape???

      0
      0
  88. Johny Tim says:

    Saman jek si mulut celupar tu, menghina negeri ku…

    0
    0
  89. anak jati sarawak says:

    a’ala, dia ingat pe org swk? budak nie sombong n jeles xbertempat, xyah lyn org bodo mcm jin ifrit nie….jom la smua pakat2 lapor kat ISA, srh sumbat jer jin ufrit nie dlm penjara sampai bleh berjalan lagi…..org swk xde nk menghina2 org? pe kes? JOM PAKAT2 KITA SMUA LAPOR KAT ISA!!!!!!!!!, suh dorg tangkap JOM!!!!!!!!…

    0
    0
  90. Ali Ahmad says:

    Kimakkkkkkk…kOoooooo….Muka jaiiiiikkkk….ya rabi….jaiknya

    0
    0
  91. aku pun orang melanau says:

    rasanya aku ketinggalan berita. tak tau pulak ada hamba Allah yang kutuk orang dan negeri aku ni. well, I wonder who is hani and samad. tapi paling menyedihkan, samad tu pakai bendera perlis tu… itu negeri laki aku beb!!! Jangan la nak kutuk sarawak tu hutan ke… pompuan swak gatal ke… semua negeri ada hutan, semua negeri ada pompuan gatal. .orang sarawak kaya kaya beb… tiap kali nak shopping naik kapal terbang pegi KL shopping berhabisan!!!! hahahahah

    0
    0
  92. iKan TerUbok says:

    HANI TARMIZI?
    sapa jg dia ni?
    cakap suka ati ko jer…nmpk la ko ni kan langsung x p sklh.. ntah2 ko p stdy tu pun juz nak menggatal kot…. org klu dah berpelajaran ni xde diorg nak post something kes2 rumah tangga kat fb tu..wt malu jer… ko ni nath 2×5 pun x tau nak jwb..dah2 la tu…nmpk sgt ko ni xde semangat 1malaysia… dah x langsung mmg x layak digelar rakyat malaysia..stakat kes tumah tangga tu ko p la dizcus ngan fam ke saper2 ke..ni x ckp ikut sedap mulut jer..dah la ckp org srwk ni dok hutan ler .prmpn dier ajssjasai ler..ko x malu ke.. kan dah femes satu malaysia.. iskkk malu la ckit

    0
    0
  93. rainy day says:

    hmm…tak patut gak minah ni komen mcm2. tp biasala, org dh marah …cne2 pn, mslh rumahtangga tak perlu la nk share 1 dunia. tp aku tau sape org ni n ktne dia berada…huhu

    0
    0
  94. Anti-Hani says:

    Akum kepada kawan2 semua…

    Aku bkn org serawak, tapi bila aku tgk ja cita ni aku terus sokong korang 100%…aku sgt2 kenal dgn si hani ni..lebeyh kurang 6 tahun…dulu kami satu tempat…utk makluman korang semua, si hani nie, org panggil fani kt kedah sana.. memang mulut mcm longkang..serius…hobi dia memang ska gaduh n ngamok..dia ckp xpnah pikir org lain…satu perangai dia, dia suka maki org lain tanpa siasat dulu…bila dah jadi mcm ni..aku insan paling hepi, sebab aku tau tuhan dah balas cash! kat dia…org2 srawak! aku mintak suruh dia tampil depan mintak maaf! ini masa aku nk tgk ego dia jatuh! ..utk pengetahuan korang, dia bkn jenis yg nak mintak maaf kalau salah! ada byk lg mangsa dr mulut dia tu…nampaknya tuhan sudah memakbulkan doa org yg teraniaya…

    0
    0
    • Lady Morgana says:

      ha-ah..yeker?? ade ape2 maklumat tentang dia tak..no phone ke ape ke?

      0
      0
      • OMG says:

        alhamdullilah, akhernya aku jmp org yg sependapat dgn aku, si fani memang x ingat dunia..masa study pun die nih suka hina2 org yg x ada status mcm die. Tambahan aku dengar mmg husband die kaki perempuan lagi lah hati ku berkata..nampaknya, tuhan dah membalas setiap perbuatan si fani. Fani, ko ingatlah setiap perkataan kutukan dan seranah yang ko lemparkan kat org2 yang ko hina. Dulu, mase study mbe org blh simpan jer, tapi bila kes ko da meletus..ko tau tak betapa hepinye org yang ko HINA!! Tuhan da jodohkan kau dengan lelaki yang tak pernah puas dengan seorang wanita, jadi pandai2 kau lah menyimpan barang yang da rosax..

        0
        0
        • Ju-On 9 says:

          Owh.. mcm tu tak heranlah laki bini dijodohkan tuhan..sama2 tunggang langgang. Yang peliknya kan..napelah si bapa fani ni (seorg yg berpendidikan tinggi dalam aspek keagamaan) nyata2 failed mendidik anak dia tentang dosa menghina, mengutuk dan melukai perasaan orang lain..Bila dikaji latarbelakang fani desperate ni..bapa die seorang Mufti Kedah yang pernah bertugas as Ketua Hakim Syariah…yang melucukan ialah si fani ni boleh jadi macam perempuan low class plak, maki hamun org, sumpah seranah and paling tak leh terima ialah cara dia berpakaian…memang macam jalang. Si laki pun satu hal , kalo diri sendiri yang bermasalah berbincang ler dgn si isteri..”boleh tak kawen satu??” Aku pasti si laki memang kenal benar isteri die mulut macam longkang tapi si suami berbatang lembut..dayus, dan extra pengecut sebab die kawen dgn anak Dato’ kot. Piirraaahhhh……takut bini tak bagi duit ler tuh.

          0
          0
  95. hanitarmiziHATERS says:

    mtk maap kt swakian live kt TV n RADIO!!!!geram na aq tukk…s**L mpuan ya… xpk ka prsaan org??? xpndy jg laky nndak laky carik baru dhya nk nylh owg bha!!!owg swak abis gk ya dpdh kwu… kn dh knk wanted!nymn sa kwu ya.. mekwg ank jati swak gk xda ngnok takwg ya..>! behave la…dhla slh sndrik ngnok swakian kt lmn web sosial… jgn nyesal udh laa…

    0
    0
  96. TuaiUmah says:

    i know where exactly there are!!!!need info….reply me…

    0
    0
  97. milixs says:

    hani tarmizi..seorang wanita yang tersngatla kesiannnn…ilmu kureng

    0
    0
  98. Ex tarmizi "perempuan s'wak" says:

    hye….aku ialah ex tarmizi yg hani maki2 kan tue….aku x sedap aty baca website nie….biarlah aku m’buat p’gakuan…aku dh lmk dh lepaskan mizi b4 he getting marriage wif that hani….aku d’tipu oleh tarmizi almost 1 years….i don’t know yg tarmizi akn jadi husband org…kalau aku tauk…i will not d’sturb him….tapi hani attack me from fb…xda usul periksa she write something on my wall that mention me that im a bitch & slut….hurrrmmm…then after i know that mizi akn berkahwin then i leave him….selepas mizi marriage wif hani…hani masih fikir yg i nie duk syuk gilerr dgn laki dia smpy dia buat statement mcm tue….hurmmm…honest…after he get marriage…mizi still contACT wif me but AS A FRIEND…!!!! not more than that…smpy lah jd big issue about hani yg m’hina org s’wak…!!!!! im sorry guys….doesn’t mean want to involve all of u…!!!! im apologize about it…!!!!!

    0
    0
    • puteri santubong says:

      mena ka ktk pompuan nak di anok hani ya? ka ktk salah sorang yg nak meredakan keadaan tok? bukan apa… mun nya nak nganok ktk, nganok ktk jak…tok suma ompuan srwak dianok nya…dah berapa lamak dah kes tok, tp gik hangat juak sampey nektok…

      0
      0
  99. Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

    0
    0
  100. Hoa Bussmann says:

    I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

    0
    0
  101. porno izle says:

    Thanks for sharing, please keep an update about this info. love to read it more. i like this site too much. Good theme ;).

    0
    0