Written by AbangNara | January 28th, 2012

Akhirnya pentas Pilih Kasih 3 yang akan menyaksikan  pertarungan hebat antara 16 peserta untuk bergelar juara akan bermula tidak lama lagi. Setiap hari Ahad,  bermula 5 Februari pada jam 9 malam di TV2, Pentas Pilih Kasih yang menjadi medan penting para peserta mempertaruhkan bakat masing-masing dalam menyampaikan tugasan mingguan yang diberikan akan dikeudarakan secara live.

pilih kasih 3

Pilih Kasih tampil lebih segar dengan sebuah program baru iaitu Zooom Pilih Kasih yang menjejaki semula perkembangan semasa bekas-bekas bintang Pilih Kasih dalam dua musim sebelum ini. Bersama personaliti Eisya Toh selaku pengacara, program sebanyak 12 episod ini akan mula bersiaran pada 28 Januari hingga 14 April depan, pada setiap Sabtu pukul 9 hingga 10 malam di TV2.

pilih kasih 3

Sementara itu Kisah Pilih Kasih yang memaparkan diari dan aktiviti pembelajaran dan tugasan peserta akan mula disiarkan pada setiap Rabu dan Khamis bermula 25 Januari hingga 12 April depan sebanyak 24 episod. Pada kali ini, pengacara dan penyampai radio Nasional FM, Muaz Mohamed diberi kepercayaan untuk mengacarakan Kisah Pilih Kasih.

pilih kasih 3

Sila baca entri ini sepenuhnya untuk mengenali dengan lebih mendalam 16 peserta program Pilih Kasih 3 yang kesemuanya mantap-mantap belaka:-

1. Yizee Ariff, 21 tahun, Pahang -untuk mengundi taip Pkundi Yizee 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

2. Ai Iqmal, 18 tahun, Negeri Sembilan -untuk mengundi taip Pkundi Ai 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

3. Fareth Agang, 21 tahun, Sabah -untuk mengundi taip Pkundi Fareth 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

4. Nizen Ayob, 27 tahun, Johor – untuk mengundi taip Pkundi Nizen 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

5. Heri Aszmo, 24 tahun, Sarawak – untuk mengundi taip Pkundi Heri 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

6. Hakim Yazid, 26 tahun, Selangor – untuk mengundi taip Pkundi Hakim 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

7. Airil Reffa, 26 tahun, Pulau Pinang- untuk mengundi taip Pkundi Airil 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

8. Jalius Jaibin, 26 tahun, Sabah – untuk mengundi taip Pkundi Jalius 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

9. Reen Rahim, 24 tahun, Selangor – untuk mengundi taip Pkundi Reen 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

10. Miza Azura, 27 tahun, Kuala Lumpur – untuk mengundi taip Pkundi Miza 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

11. Hiera Hasan, 26 tahun, Selangor – untuk mengundi taip Pkundi Hiera 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

12. Theera Alias , 22 tahun, Kedah – untuk mengundi taip Pkundi Theera 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

13. Aada Zara, 21 tahun, Kedah – untuk mengundi taip Pkundi Aada 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

14. Sura Sojangi, 22 tahun, Selangor – untuk mengundi taip Pkundi Sura 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

15. Naqia Nasution, 26 tahun, Selangor – untuk mengundi taip Pkundi Naqia 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

16. Marina Jose, 23 tahun, Sarawak – untuk mengundi taip Pkundi Marina 3/5/10 hantar ke 33199

pilih kasih 3

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

27 responses to Pilih Kasih 3 Bermula, 16 Peserta Hebat Bertarung Untuk Bergelar Juara

  1. cik tom says:

    X leh minat la rancangan ni adehhh…

    0

    0
    • Ketat sedap says:

      Aku lg x minat. Dah la muka dorg ne smua muka gila glemer. Haha. Xkan lma korg dlm industri wei. Yg pmpuan x sah kalu x pakai seksi2 mcm nenek kebayan a.k.a rojita cek wang 2..

      0

      0
      • JIRAN MAK TONGGEK MANTAP SANGAT! says:

        REMBES SANGAT TAU BANG ROSAM NOR NI!!!!!!!! MAK TENGOK WAJAH DIA TERUS BERAIR UOLSSSSS… TERINGIN NAK BERPELUKAN BERSAMA BANG ROSAM DI RANJANG NAN EMPUK… MAK YAKIN BANG ROSAM GAGAH MENDAYUNG MAK…. OYEHHHH

        0

        0
  2. shandye says:

    nizen tu bukan dh penah berlakon merata dh ke? nape masuk pilih kasih lg? anyways.. good luck to all…

    =)

    0

    0
  3. aduhai says:

    Membazir je buat program mcm ni..tak popular pun pesertanya termsk juara..tak ada follow up dan publisiti pun..Produksi rosyam sndri pun tak minat ambil anak2 didiknya berlakon apa tah lg sykt lain..Rosyam lebihkan juga pelakon yg dah ada nama..mcm mana mereka nak berjaya..Rasanya mmg benarlah tajuk PILIH KASIH tu..

    0

    0
    • mohd khairie says:

      hye mulut tu jaga siki ni program,bukan calang2 punya ya….bukan macam af astro tu ambil format dr negara luar…lagi pun artis pk ni popular la,ko jak yg tak pandang mereka ni…

      0

      0
  4. Ted says:

    kalau nak tahu ni la rancangan paling best.

    0

    0
  5. […] Akhirnya pentas Pilih Kasih 3 yang akan menyaksikan  pertarungan hebat antara 16 peserta untuk bergelar juara akan bermula tidak lama lagi. Setiap hari Ahad,  bermula 5 Februari pada jam 9 malam di TV2, Pentas Pilih Kasih yang menjadi medan penting … Continue reading → […]

    0

    0
  6. eyqasara says:

    fareth.. kawan satu skolah… penah belakon same2 ngan dia.. huhu~ (^^)

    0

    0
  7. Wah! macam2 gaya mereka semua.
    Good luck to all ;)

    0

    0
  8. Paridah Ampang says:

    RTM sgt muka memasing..x de nilai2 x factor sgt…pose2 semua ala2 lapuk+URTV…Poster masih ditakuk lama and x creative…baju2 pon dr RTM sgt…Bagi pandangan Kak Ida,senang jer…alang2 dah musim terakhir,buatlah bersungguh-sungguh….x salah nak salutkan peserta dgn brg2an berjenama mewah and pilih background gambar yg international look sikit…ni mcm kat studio RTM jer…x menarik…peserta pulak harus diinternationalkan wajah mereka dgn solekan terbaru and pecat segala make2 up artis RTM yg very the old fashion tu…

    0

    0
  9. pehal Rosyam Nor tuding jaring kat aku? Ke dia nak aku masuk sana? haha!

    0

    0
  10. Mat Jambul says:

    Awat aku tengok pompuan2 tu semua muka tua? Standard mak2 org je. Ke mata aku yang kero? Haha

    0

    0
  11. Saadi says:

    Jgn kata g2..bg le ruang. Utk adk2 pompuan tu jg susila. All d best.

    0

    0
  12. mek_ani says:

    Ni rancangan Pilih Kasih ke Pilih Muka?????

    0

    0
  13. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    yizee ariff ni hensem macm muka izwan pilus pulak minah jambu tengok dia…..semoga yizee menjadi juara ye dalam rancangan pileh kaseh ni ok ….jangan nak step hensem je ok berlakon mesti mau bagos baru leh jadi juara ok…….yg pompan minah jambu tk bekenan………god bless u yizee…..

    0

    0
  14. Masamnyaaa.. bau ketiak abang Nara says:

    Kesian sgt222 dengan rancangan ni. tak yah buat lah Rosyam.. zaman2 rancangan realiti dah lapokkk.. AF pun dah ditamatkan. Kau tak habis2 lagi nak cari duit buat rancangan mengarut2 cam neh, siap tuding2 jari kat org.. kah kah kah kah .. bajet bagus jer

    0

    0
  15. pasan gud2 la konon.. says:

    x follow lgsg..tgk umie aida pon dah ngeri.cam nenek muka kena lilin>keras.dulu cantik jer..masa blakon filem senario tu..jd penyanyi kelab tu.skang,sejak kawen ngan org kaya,menjadi2 muka dia.erra pazira maintain jer..

    0

    0
    • elvy zakry says:

      aiyooo hakak.. y blakon jadik watak penyanyi kelab 2 umi aida ke? iolls rase ani maiyuni la hakak weyh.. haha

      0

      0
  16. Iqmalhisyam says:

    semoga hery aszmo aka Che Uel dpt mcapai impian selama ini….slmt berjuang

    0

    0
  17. suka pilih kasih says:

    suka tgk AIRIL REFFA… cool but kdg nampak malu plak…

    0

    0
  18. awan nano says:

    aiyo…pls stop lah rancangan berangan hangit nih…dh lah hero semua lembek atau gay…pls lah tak ker pelakon jantan macam abg rosyam, aaron, remy dll. ni tak semua hero jatan skang gay…geli lah nk tgk….

    0

    0
    • lily says:

      aku sokong ko….

      0

      0
      • antigay says:

        ntahlah….awat berlambak hero gay kat pasaran….
        adakah industri ketandusan jantan tulen pegang watak hero….
        kalau dh patah riok baik ambik maknyah jer jadi hero…baru gempak….

        0

        0
  19. ai khairie says:

    knp juga kamu ndak puas hati ni dng program pilih kasih…….kalau kamu di pilih suka pula kamu ya…..

    0

    0