Written by AbangNara | September 13th, 2011

Kalau dulu Abang Nara pernah keluarkan cerita tentang Pian Cecupak yang sudah insap daripada menggunakan colagen dan apa-apa bahan suntikan, kini cerita dan gambar terbaru yang diterima seolah-oleh menunjukkan Pian Cecupak kembali menggunakannya. Dah tak insaf lagi dah ke?

pian cecupak

Namun ada kemungkinan gambar yang diterima ini adalah gambar lama Pian Cecupak yang tak pernah dipamerkan sebelum ini.

pian cecupak

Abang Nara berharap agar berita ini tidak benar langsung. Kalau benarlah Pian Cecupak kembali gunakan colagen, memang Abang Nara kecewa sangat-sangat.

pian cecupak

Semoga berita ini palsu semata-mata.

UPDATE: Mengikut kata-kata Pian Cecupak di Facebooknya, gambar di atas adalah menggunakan teknik makeup. Dia tidak lagi menggunakan Colagen. Alhamdulillah.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to Pian Cecupak Kembali Menggunakan Colagen?

  1. jamkayu says:

    bersangka baik… mungkin ni pic lama..
    :)

    0

    0
    • Kelawar says:

      Jgn menuduh Org tanpa Usul periksa.. Lebih baik tnya pd Tuan yg empunya badan..

      Fitnah tu 1 dosa..

      0

      0
    • Selitong Gas says:

      Lantak hang la Pian oii… nak buat apa pon… langsung x menjejas dan menambah pendapatan harian aku. Harga barang makin naik, harga rokok tak pernah turun… x dak masa aku nak peduli apa hangpa artis buat. Album penyanyi pun dah lama tak beli… nak tengok drama kat TV pun tak senang sebab kepala duk banyak fikir nak makan apa esok hari.

      0

      0
    • APAM TEMBAM says:

      This is what we called “FAME” syndrom.
      Nak sangat jadik famous, lepas tu terperangkap dalam “dunia fantasi” tak berlandaskan hukum hakam agama.

      Contoh tempatan terbaik :
      1) Azwan Ali.- Dulu lelaki….kejar famous tak ingat dunia akhirat, kejap jadik makhluk lain. Kejap jadik alim, kejap mecarut carut orang kat blog.
      2) Cecupak Pian- dulu lelaki, kejar famous tak ingat dunia akhirat- kejap cucuk muka, kejap kata insaf….kejap entah apa-apa tah.

      Contoh oversea terbaik:
      1) Britney Spear – Masa budak baik- lepas tu liar nak mampos, nasib baik gi REHAB.
      2) ARWAH Amy Winehouse – kojol dah nyonya ni…

      OK. SAPA nak jadik famous….angkat ketiak !!!!

      0

      0
      • shanaz says:

        erkkkkkkkk……….

        0

        0
      • pizza says:

        Hello Apam! Utk Amy Winehouse tu, lebih baik guna mendiang. More appropriate.

        0

        0
      • Granite says:

        Betul tu APAM TEMBAM… Cuma aku nak tambah sket.. aku tengok skrg ni Pak Nil tu pun dh makin lembut.. suaranya kalau kat Era, terlengok2..lama2 dgr makin meluat pulak.. Si Pian ni pulak… walaupun bukan cucuk colagen, tak payah ler nak makeup ghope pompuan.. awak tu dh ada anak bini.. sian kat diaorg..

        0

        0
  2. joyah sport says:

    abg nara,
    gambar yg pakai baju ala2 chef tu terbaru.. die jd artis undangan dlm lawak mgu ini.. die ni mmg x insaf lg la…

    0

    0
    • gaaara says:

      yup….lawak minggu ini hari tu.. bukan main seksi pian iiiiiiii geli aku.. hakhak.. tp xtsu la btul ke x dia pkai lg natang tu.. harap2 x la.. hmmmm jgn pilih jalan salah pian… igtkan anak tu

      0

      0
  3. suehada says:

    yoko….emmm….pe2 pn still rs mk dia yg dulu lg elok kot..he3

    0

    0
  4. luvlavender says:

    dari mane dapat gamba 2?sumber yg boleh dipercayai ker..sbb kalau betol die nak berubah..xbaik kte ungkit mase silam die..tp lau die masih xbrubah..hurm..nothing to say lah kan..

    0

    0
  5. LU PUNYA SUKA LA says:

    Semoga tuhan membuka pintu hatinya untuk berubah.biar muka x cantik tp perangai cantik.

    0

    0
  6. JEJARI KONTOT says:

    bukan pakai duit hangpa punnnnn

    0

    0
  7. sukapanda15 says:

    I’d rather shoot myself. Haramjad betul laki ni. (laki kan??)

    0

    0
  8. amy says:

    hish..jijik sunggoh!

    0

    0
  9. ambi pur pur pur says:

    dia mcm ada mslh identiti je..keliru dgn diri dia sndri

    0

    0
  10. sinar menjelma says:

    semoga kita bersama-sama mendpat hidayah tuhan…

    0

    0
  11. ditto says:

    hahaha.. abg nara ni bijak sungguh..
    sebenarnya nak provoke pic pian yg dok meluk tat guy kan? kikikikikiki..
    kata omputih..kill 2 birds with one stone.. ( betul ke omputih aku ni.. ) hahahahaha

    0

    0
  12. 1/2 tiang says:

    Gelinya hati tengok pic2 pian, muka nyah, pastu kepala botak, lagi satu nampak kotor mukanya. Tapi sedih ada kat belakang tu pic seorang mak cik, mak pian agaknya….
    Udah2lah Pian kalu dah lelaki buat cam lelaki, kat mana ko nk. buang konek ko tu….

    0

    0
  13. shira says:

    ek eleh .. korang ni ape la. tu pic dia blakon la. yg pic bju baju merah kpla botak tu plak pic taun lps tu. xbaik la dok ngata dia. dia tu blakon jer. apa laaa

    0

    0
  14. me86 says:

    yup..first pic tu yg baru ni jadi artis undangan dlm ranc. lwk minggu ni di astro…

    0

    0
  15. basshunter says:

    soooo gay…dia ni mcm x bole diselamatkn lagi je…heh..gelinya tgk muka dia…mamat bju pink tu x geli ke peluk?? yucksss

    0

    0
  16. gilameroyan says:

    curlast kau nyah!!

    0

    0
  17. Supermak says:

    kesian la kat anak2 dia..mana nk letak muke kalau perangai ayah camni..nangis!!~~

    0

    0
    • pizza says:

      Tu la. Aku pun kesian giler kt anak2 dia. Tak abis2 akan jadi bahan ejekan masyarakat. Akan membesar dlm keadaan tertekan dan murung. Minta2 ALLAH lindungi bebudak tu.

      0

      0
      • lala says:

        Betul tu..macam Azwan tu lain la, xde anak.. Macam si Pian ni, kenalah sedar diri kalau dah ada anak.. X dapat bygkan kalau la dia pegi perjumpaan sekolah dgn rupa macam gambar 1st tu..pastu kawan2 anak dia tny anak dia “eh, mak awak datang sorg je ke? bapak awak mana?”..erkkk..

        0

        0
  18. Lis says:

    aah..yg jd chef tu last week punyer.kt astro warna.muka dah mcm mona fendi aku nengok.adaker kt show tu dia bole pakai mini skrt jln gelek2.kepala hotttttakkk!

    0

    0
  19. eh gune calogen x bole ke,,mamat betik ari2 minum coco collagen

    0

    0
  20. JEJARI KONTOT says:

    “SUKAPANDA” ko lah yg busuk hati dgn aku.

    0

    0
  21. piah says:

    hahaha..lawak sunguh pekomen kt BN ni..that why ler saya suka bca BN ni bkn nk baca gosip sgt tapi layankn komen2 lawak semua ni….
    so maju lah BN kerna komen2 anda smua…muhahahaha

    0

    0
  22. Faceberuk says:

    SEINGAT AKU CECUPAK TAK LAWAK PON. YG LAWAK PUN MAT ROPI JE. PIAN AKU RASA FAIL. TAK YAH LA COVER MEREKA YG TAK FEMES BRO. BUANG KARAN LAPTOP JE.

    0

    0
  23. joyah sport says:

    aduii ..lawa ke?

    0

    0
  24. ape-ape jer says:

    eh….lelaki takleh makan colagen ke? abang aku makan jer sbb nak ilangkan jerawat? kolagen kan bagus untuk kesihatan dalaman dan luaran..korang ni, jgn la buruk sangka sgt…..tak pasal2 pian ni kene hamun n kutuk ngan orang….ingat, dosa ngan Allah kite leh mintak ampun n taubat, tapi camne dosa ngan manusia? korg yg da kutuk2 tu g la jumpe pian tu mintak maaf sbb korang da kutuk2 die sebelum terlambat……sm2 la berdoa yang baik2 tuk dia…

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      colagen ok pe ! bukan nye haram or makro pn cekek colagen ! lelaki pompan pondan pn leh cekek colagen……….jangan layan lah ape ape aje ! benci lah !!!!

      0

      0
  25. ehem says:

    aik…lelaki xle makan colagen ke? abg aku makan ok jer sbb nak ilangkan jerawat die….ish…jgn la buruk sangka sgt…igt wei, dosa ngan Tuhan kita leh mintak ampun, dosa sesama manusia? sape2 yang kutuk tu g la mintak maap kat dia…..ape salah die korang nak kutuk lebih2 ni…adoinyer pun……lg2 tuan punya entri ni….rezki yg nmpk halal tapi haraaam tu lah penyebar adu domba…mari kiter saling nasihat menasihati….tak caye dengar ceramah ustaz azhar al-idrus…peace no war….

    0

    0
    • haha says:

      suntik ngan makan BERBEZA paham? =)

      0

      0
      • ehem says:

        lek ar bro…ayat bn x jelas….term ‘menggunakan’ byk maksud…mkn ke…suntik ke….sapu ke…ish….x pasal2 da slh sangka…..len kali g entri bia jelas…t takut jatuh fitnah…tol x?hehe

        0

        0
    • bujang says:

      Dia ambil dan guna benda lain tapi kata colagen, ambik colagen x jadi macam tu….mungkin suntikan botox / vit.c, jika makan ubat vit.c pun x jadi cam tu kecuali suntikan.

      Janganlah buat penafian, pada org. x tau bolihlahh….walaupun x lakukan spt. itu tapi org. tau, sekarang ni org. celik IT, banyak pengetahuan diperolehi jika kita rajin membaca dan meneroka.

      0

      0
  26. langitbiru says:

    asyik2 guna alasan ‘melakonkan watak perempuan’ dlm apa2 rancanganLah…dh x blh nak bw watak lelaki ker? mmg dia suka nak jd perempuan..kalau laki mana ada nak cucuk2 sana, cucuk2 sini kat muka…wah, mmg abg Nara sengaja provoke dgn gambar ketiga..pastu xde plak caption utk gmbr ke-3 tu…

    0

    0
  27. hehehe says:

    mkn kolegen ke cucuk boton or vitamin c nie…aku nyg pempuan makan kolegen..mkn epo n glow…gn sk ii lg tak de pon mk mcm tu…nie mesti cucuk nie 2 yg pelik semcm mk…ape la…mcm maknyah dah aku tgk…geli mak tau…

    0

    0
  28. taksukakomen says:

    aku konfius, nape plak xleh cucuk kolagen, bukan kolagen utk kurangkan kedut je ke, mcm supplement lain, mcm vit c, klu cucuk botox tu ye la haram..cer sesape explain. yg salahnye sbb si pian ni berperwatakan perempuan, tu ye la haram.

    0

    0
    • si comel says:

      haram suntik pape yg boleh merubah kejadian Allah, & dgn niat nk ubah kejadian tu. suntik kolagen tu mmglah hilangkan kedut, tp rupanya dh lain, xmcm asal lg. even cukur kening pn haram, inikn plak suntik2 ni..

      0

      0
      • taksukakomen says:

        ade x komen yang lebih bernas please! i really need to know why u guys claim suntikan kolagen ni haram.as far yg aku tau, ia belum difatwakan haram sbb ia tidak beracun malahan tidak mengubah ciptaan tuhan, kalau nak kata hilangkan wrinkles tu haram so segala jenis krim anti-wrinkles ni haram la ye??

        0

        0
      • presa1200 says:

        kalo camtu workout smpai bdn berketol2 tu pn haram lah sbb dah ubah bentuk fizikal bdn?

        0

        0
      • presa1200 says:

        lainlah kalo pkai susuk dah sah2 haram lah… ni skada pkai kolagen utk hilang kedut bknnye buat pembedahan kosmetik yg mengubah wajah 100%… pndai2 dia nk kuarkan fatwa sndiri

        0

        0
  29. Queen Cobra says:

    Muke pic yg no. 2 tu mcm sami siam plak Pian ni. Yg gmbr no.3 tu entah per2 dia dgn abg baju pink ni.. Kalau aku di dlm situasi anak dia ni mesti aku murung 24 jam..Kat skolah kalau kwn tanye nak jwp aper errk..Insaflah Pian. Jgn ingat nak penuhi nafsu sendiri then lupe yg u ade anak..Kesian dia org. Hairan sungguh dah tuhan bagi jadi lelaki sejati nak jadi ppuan plak. Aper masalah org jenis mcm ni???

    0

    0
    • ShapeShifter says:

      bukan ke dulu masa dier cter die insaf tu die ade ckp anak die asyik2 kene ejek sbb dier? pastu skang dh x kene ejek ke anaknyer or dier dh x kesah?

      0

      0
  30. HoNeY bEe says:

    abg bju pink tu x de rasa geli ke kene peluk…?

    aduhaiii…

    0

    0
  31. hai, saya rain says:

    aku rasa.. dia ni dulu masa memula kuar cecupak.. muka boleh tahan laa.. tp lepas suntik2 tah pape ni.. terus muka tak bleh blah.. allah da jadikan dia elok rupa paras.. tp masih lg tak bersyukur n p cocok sana sini… bongoks.

    0

    0
  32. mcm2 says:

    semuanya salah ipa raziah. ipa raziah yg suh pian cucuk sana cucuk sini..hihii

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      jangan salah kn orang ! dh diri sendiri yg nkkkkkkkkkkkk pcok pangkal nye diri sendiri lahhhhhhhhhhh mana yg baik kite ikot lahhhhhhhhh mana yg tk baik buat bodoh pn cantekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !!!!!!

      0

      0
  33. hehehe says:

    ada otak kan bt per nak ikut ckp org pulak…kalo ifa raziah ajar dia cucuk2 tp dia ptt fkr dl sm ada nak bt atau x…jgn jd mcm lembu yg dicucuk idung…tp yg peliknye byk sgt ke job dia dpt sampai blh survive nak cucuk2 berbagai nie…

    0

    0
  34. She says:

    X salah mkn collagen. Botox yg hrm sbb ade source dr haiwan.. Collagen ade 2 jnis dr haiwan cm pork, bovine & a few lg. Yg halal dr sumber marine.

    0

    0
  35. rxz says:

    Surah At- Tiin, ayat 4
    “Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya (dan berkelengkapan sesuai dengan keadaannya).”

    0

    0
  36. aku terainaya says:

    Salam.. Walau berbeza PANDANGAN, walau sering tak SEPENDAPAT, walau pandangan HIDUP ini BERBEZA, walau SEJAUH manapun BEZANYA, walau LANGIT dan BUMI; bezanya, kita masih SAUDARA ,saudara SEISLAM, jangan DIPUTUSKAN IKATAN itu kerana ALLAH..
    alo korg semua jgn nk menghina org sesuka hati tnpa ambil kira sesitiviti org.. aku bdk yg pakai bju pink tu!!!!
    Dia abg aku, pompuan tua kt blakang tu mak, pic ni d amik time aku bru balik honeymoon ngan wife aku!!! slepas aku kawin 5 tahun lps, skang anak aku dh 2 bru nk kuarkan pic aku ker? dulu aku PRO dn juga penerbit album single dia.. korg suke ke x tu hak masing2 tp jgn nk menilai org dari luar je.. salah ker dia amik tawaran berlakon jd pompuan demi sesuap nasi utk ank2 dia..
    adoi..

    0

    0
  37. aku terainaya says:

    Admin… plz take noted.. aku nk ko, wat permohonan maaf kpd Pian.. ko kena tau cerita sebelum ko kuarkan kt blog ni.. ko ni xde etika ker? related press ngan artis open bro, dn jgn ko suka babitkan org utk jdkan bahan fitnah ko? Smga Allah makbulkan doa org yg d ainaya dn d fitnah..

    0

    0
  38. sumpah says:

    ape kejadah nye ni. sumpah aku xkenal.

    0

    0