Written by AbangNara | July 11th, 2014

Yeah~~~ Sudah 2 minggu kita berpuasa. Tak lama lagi Hari Raya. Tahun lepas Abang Nara sekeluarga beraya 3 orang. Tahun ini dah tambah seorang lagi. Baby girl pulak tue. Wife Abang Nara dah siap belikan baju kurung untuk si comel. Memang makin meriah la raya tahun nie.

ambi pur raya

Tahun ini Insya Allah Abang Nara sekeluarga akan buat ‘open house’ di rumah kami sendiri. Excited tak ingat nak jemput ahli keluarga, kawan-kawan dan juga pembaca BeautifulNara. Mungkin keterujaan kami sama macam pasangan suami isteri di bawah ini:-

Dalam senarai ‘checklist’ untuk open house yang bakal dibuat, Abang Nara dah beli Ambi Pur Air Effects. Biasalah kalau buat open house dapur tak pernah tutup. Asyik masak je. Belum kira orang keluar masuk lagi. Jadi udara dalam rumah mesti akan berbau nanti. Dengan Ambi Pur Air Effect (Abang Nara beli yang Lavender punya), confirm rumah akan sentiasa berbau segar, bersih dan wangi. Barulah semua tetamu datang rasa selesa.

ambi pur rayaAbang Nara beli Ambi Pur Air Effects nie kat Tesco baru-baru nie. Siap hantar borang untuk join ‘contest’ lagi. Mana tahu ada rezeki boleh menang ‘open house’ dengan Sharifah Shahira dan Dato Chef Ismail. Jimat sikit belanja nak buat ‘open house’. Yang penting siap dapat free gift mangkuk tembikar yang comel. Boleh la buat letak kuih-muih nanti. Hehehe.

ambi pur raya

Tak sabar rasanya nak sembur Ambi Pur Air Effect Lavender ini kat ruang tamu, bilik tidur, bilik air dan dapur Abang Nara ketika open house nanti. Mesti segar mewangi je. Hehehe. Yang penting tetamu rasa selesa dan lepak lebih lama. Barulah seronok berborak-borak nanti. Korang pun kalau nak buat open house, memang wajib kena dapatkan Ambi Pur Air Effects nie. Maklumat lanjut boleh layari Facebook Ambi Pur Malaysia.

ambi pur raya

Abg Nara akan mengadakan ‘giveaway’ untuk 2 Ambi Pur mangkuk tembikar kepada korang yang hantar komen “Open House paling best yang pernah anda hadiri”. 2 komen terbaik akan dapat mangkuk tembikar yang comel ini! Cepat komen di bawah dan jangan lupa tinggalkan alamat email.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

49 responses to Persediaan Untuk Rumah Terbuka Abang Nara

  1. nok gebuzzz says:

    wah…mesti abg nara byk income msk thn ni…..rezeki dpt baby lagi….

    0

    0
    • diva says:

      wah nak jugak pergi open house abg nara. bila bang? sebab saya kat KL from 8-12 august only. pastu stay kat oversea semula

      0

      0
      • oversea says:

        motif mention oversea????

        0

        0
      • One Direction says:

        tahun ni aku x nak orang datang beraya rumah aku, menyibuk jer…nak layan One Direction pun tak boleh.

        0

        0
        • Sorry to ask. R u converting to islam bcos of u want popularity? Bcos if u truly convert u already delete ur past humiliating pic of playboy. D whole world know who u r in ur past. No need to put those half naked pic. Bcos if letsay u die today while ppl keep browsing on ur naked pic. U still go to hell cos u sngaja atau xde masa utk delete it. If u nak berubah. I nasihatkn berubah btul2. Smg hidayah ini ikhlas bukan utk mgejar nama dan publisiti. Mcm cthnya saya model playboy dulu tp saya dh berubah. No need to show off. Keep it low to urself. Just my point of view. @raisyyahrania.official :) no heart feeling.

          0

          0
        • zaia says:

          ko taip melayu je la syg oi..nk blaja bkn kt cni..klu ko nk blaja/improve pttnya ko dh buat sblm ko post kt sini..bad mood aku jadinya terbaca komen ko…ko punye melayu version tu ko hengat boleh main translate je ke…aku baca mcm ko tgh ckp melayu tp tapi guna english word…nak tunjuk urban tp jadinya nmpk hutan..ckp english je rsa urban,omputih pun rmi jgk pemikiran ulu, rmi jgk yg bendul2 kurg pngetahuan, yg melayu ulu totok je rsa xurban bila xckp mat saleh,pemikiran ko mcm ni msti sbb ko xde knl memana matsaleh la ni kan..
          ngada je kn..komen kt bn je pun..
          apesl ko xcheck dlu sblm post kt cni,dh tau xreti kn. Yg reti aku xde la grm,baca pun sdp nk hadam…fhm tu fhm tp alahai grm lak aku baca ayat camtu..manglish pun bkn,bhsa 2 alam ko ni..english dlm pnyampaian melayu? Bang Ang kan..
          plng sng ko taip malay, sini semuanya faham b.melayu la..kt lua ko improve la smpi muntah pastu nk tnjuk best sgt tunjuk la lps tu, xde yg kisah sbb dh mmg best..ini baca skli pn tau bkn nk improve,org yg nk blaja bleh tau nk blaja/improve..ni mcm niat yg sma je dgn si ‘luahan pmbaca btflnara’ hr tu..klu ko mmg niat nk mengomen, tulis melayu dah..
          lntk korg la nk dislike ke nk ceramah ke lps ni..skian xde trima ksh bye

          0

          0
    • minah jambu merah biru says:

      ini bermakna minah jambu boleh beraya kt rumah bang nara la eh ? emmmm bagos jugak eh …minah jambu leh bawak nenek minah jambu tk ni ? Al maklom lah nenek minah jambu nk jugak kenal2 ngan bang nara n peminat2 bang nara tol tak hehe…dapat duit raya tak ni huhu ?

      0

      0
  2. Sendok says:

    Balik endon ke?

    0

    0
  3. MelayuGahBersamaUMNO says:

    Tahniah.. BNM mengumumkan BLR akan naik sejajar dengan kestabilan
    negara Malaysia ini.. Hidup Melayu!! Hidup Umno!! Hidup Rakyat yang bijak!

    Memang rakyat Bijak sana, bijak sini, bijak situ, semuanya bijak!!

    0

    0
  4. jemah says:

    wah….open house…open house yang paling happening n the boom best keletang-keletung(bunyi kuali n periuk serta sudip) adalah open house kawan sekolah rendah yang dah 20 tahun lebih bersama..dah mcm mini stadium rumah, penuh dengan kawan2..dok pot pet..pot pet cite lama…so hope tahun nie lagi meriah sebab tahun lepas raya ramai yg datang perut berisi..tahun nie dtg dgn baby2…

    0

    0
  5. AbgferOz says:

    heee.. dah stanby nak kolek duit raya :P

    0

    0
  6. anne says:

    open house yg paling best dan tak bole dilupakan is bile pergi “Rumah Terbuka Perdana Menteri 2013″. jumpe najib and die pesan ” makan-makan, jangan malu-malu.” Masa tu soal politik tolak tepi. sume kaum happy jer attend open house.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    open house paling best yang pernah saya sertai waktu umur 17thn iaitu beraya di istana. hanya orang yang memiliki kad jemputan dibenarkan masuk. dan kawan saya, maknya setiausaha agong jadi dapat la saya pergi. punya la excited sampai budget nak pakai cam mak datin dalam tv tu gi beraya. saya pun pinjam baju kebaya kakak saya dan clutch beg. melaram la sampai sana. macam-macam makanan disediakan oleh pihak hotel. dan yang paling tak lupa pas habis maljlis join sekaki dengan staf istana tapau makanan tak habis.dorang tanya nak yang mana. nak patung kuda kat atas kek raja potong dan bunga hidup digubah kat meja vvip. terbaik sampai sekarang ingat. adilaila61@yahoo.com

    0

    0
  8. Melati says:

    Rasa nk pergi gak Tapi saya tgh marah ni …Diluar saner org Islam diserang oleh Israel di Malaysia kita dipersendakan oleh Felixia Yeap…kater nk masuk islam…..Kalau amoi ni masuk islam tunjukan lah Kad mualaf, aper nk malu malah org bangga lagi, ni kata kat Masjid TTDI lah..ader 4 org saksi lah…saya dah tanya masjid TTDI maner ader binatang ni ke Masjid….Tujuan Amoi ni cuma nk promosi pastu mempersendakan islam…jgn main2 gan Islam lah Anoi jgn bikin org islam marah sama lu….cilaka…lu main2 sama samer islam haaaaa…

    0

    0
  9. Melati says:

    Rasa nk pergi gak Tapi saya tgh marah ni …Diluar saner org Islam diserang oleh Israel di Malaysia kita dipersendakan oleh Felixia Yeap…kater nk masuk islam…..Kalau amoi ni masuk islam tunjukan lah Kad mualaf, aper nk malu malah org bangga lagi, ni kata kat Masjid TTDI lah..ader 4 org saksi lah…saya dah tanya masjid TTDI maner ader binatang ni ke Masjid….Tujuan Amoi ni cuma nk promosi pastu mempersendakan islam…jgn main2 gan Islam lah Amoi jgn bikin org islam marah sama lu….cilaka…lu main2 sama samer islam haaaaa…

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      Amoi lepeh ni memang macm tu eksen aje lebih tapi haboks pon tkdak !!

      0

      0
  10. Dinzly says:

    @Melati: yg ko meroyan tak tentu pasal apahal..sibuk nak tahu status org tu islam ke tak..yg kat luar tu yg berstatus islam tp tak menggambarkan islam, ko tak kecoh pulak…ko tak soal selidik pulak…dasar melayu busuk hati..ko nak ckp felixia tu persendakan islam..itu yg kat luar sana (mungkin termasuk ko) yg terdedah sana sini, maksiat berleluasa, itu bukan dah terang2 persendakan islam?!! shame on you…

    0

    0
    • melati says:

      Kesal nya saya masih ader org melayu haprak masih mempertahan kan Felexia bodo ni

      0

      0
      • melayu juga says:

        Just think positif jela..

        btw, kad tu bukan on the spot boleh siap.. mcm kad nikah jugak.. lepas sebulan ++ baru siap..
        mungkin awak tanya dgn org lain kot..

        klu awak terus berperangai mcm ni, mcm mana kaum agama lain nak respect org Melayu Islam.. memalukan la sikap mcm nii..
        itu antara dia dgn Allah.. yg penting Allah lebih tahu imannya utk siapa.

        0

        0
      • isz says:

        Melati..org mcm ko la yang buat org bukan islam fikir bkn2 psl islam….yang ko sibuk agt kenapa die nk tunjuk ke tak kad tu…nanti kalau die tunjuk ko cakap die riak pulak…menunjuk2…ni la tipikal melayu malaysia selalu dengki sesama sendiri….

        0

        0
        • melati says:

          mari kita tgk…kalau Felixia tu btol2 dah Mualah dan media tunjuk bukti2 nya…saya sanggup jadi kafir,,,,,kalau terbukti dia tak mualaf adakah awak berani pegi cium Patung kat Batu Cave tu???? ini cabaran ni ,,,kalau awak masih pertahan kan Amoi n…….

          0

          0
      • saper jelah says:

        yg ko bodo bangang dok nk jd kafir kalo org tu btul masuk islam knp,,mental ko ni elok g jmp doktor wey

        0

        0
      • Dinzly says:

        @Melati..ko boleh jatuh murtad ckp mcm tu…sanggup jadi kafir kalau felixia betul2 dah islam…dr situm dah nmpak betapa goyahnya iman n akidah ko..masyaallah…itulah kesannya kalau org tiada didikan agama yg cukup..
        nauzubillah…tak mampu nak berkata apa2…shame on u…

        0

        0
      • minah jambu merah biru says:

        dengan felexia skali wakrak ! eksek bagos ! huhu !

        0

        0
  11. linda says:

    I follow your column daily for celeb updates. Enjoy n look forward to them. If could kak nak pancing undangan jamu raya. Selamat berpuasa n raya aidilfitri kelak

    0

    0
  12. LAHAR says:

    GG nara spesen ngn bini..hahahhahaha…bulan pose..maaf nara

    0

    0
  13. Rumah terbuka yang paling best saya pernah pergi adalah rumah terbuka rumah kami sendiri. Hanya Allah sahaja tahu betapa gembiranya saya menerima kunjungan saudara-mara, sahabat handai serta kanak-kanak yang datang beramai-ramai berbasikal. Saya pasti menjadi ‘host’ untuk rumah terbuka Aidilfitri merupakan sesuatu yang manis bagi setiap orang. Semoga rumah terbuka Abang Nara semeriah dan seindah rumah terbuka keluarga kami. Sederhana tapi meriah :)

    0

    0
  14. Dinzly says:

    @Melati..ko boleh jatuh murtad ckp mcm tu…sanggup jadi kafir kalau felixia betul2 dah islam…dr situm dah nmpak betapa goyahnya iman n akidah ko..masyaallah…itulah kesannya kalau org tiada didikan agama yg cukup..
    nauzubillah…tak mampu nak berkata apa2…shame on u…

    0

    0
    • melati says:

      Ini bukan masaalah murtad…ini saya nak bukti kan yg Felexia tu bukan islam, dia cuma main2 jer..kalau ader umat islam cam awak ni maka tertidas lah kita…kenapa lah awak mudah terpegaruh? org mempermainkan islam pun awak masih percaya sama ini amoi..

      0

      0
      • Anonymous says:

        melati ko ni mcm bodoh je…dah tu sombong dengan kebodohan ko..
        ko Tuhan ke boleh tau orang nak main2 masuk Islam ke tak…boleh jatuh murtad ko ni…bercakap seperti minah rempit bohsia yg bodoh…memalukan betul lah

        0

        0
  15. melati says:

    Ni saya nk bagi tahu…awak yg back up sgt Felixia ,,,mesti awak ni pun jenis anak scandal kot……bodoh lah awak kalau nk sgt back up org yg nak mempermainkan islam..ni…saya berani ckp saya sanggup jadi kafir sebab Feliaxia ni terbukti tak mualaf lagi dia memperbodohkan awak jer…atau pun awak yg taja dia punya Tudung2 dan baju2 Raya untuk jualan…hahaha,….

    0

    0
  16. ustajahmelangok says:

    melati oi. kesian dengan kau. tapi ayat kau yang sanggup nak convert kafir walaupun acah2 atau yakin kau betul atau apa2lah. tapi dah jatuh murtad. mgucap balik oii
    haishh sangsi dengan islam orang lain sampai sanggup gadai islam kau.

    0

    0
  17. melati says:

    Saya acah2 tapi niat takder,,yg awak layan saya watper maknernya awak pun bodoh jugak ya…Tapi saya rasa org kafir lagi mulia pada awak lah sebab awak masih back up dia hehehe..

    0

    0
  18. akutengahwatesaimen says:

    Korang ni…melati tu sbnrnye mmg kafir pon..mesti la dia sakit atikan sbb dh kurang sorang dh kafir kt dunia ni sbb felicia dh mdk islam

    0

    0
    • adik2 says:

      hai mak cik….tengah buat assignment pun sempat bergosip ker ?
      yg spesis mcm ni mesti pointer 2.5 kebawah, yelah kalau budak cerdik..dia siapkan dulu assignmnet dulu..baru enjoy ! ni assignment x siap lagi dah bergosip…esok lecturer nak assignment mula lah copy assignment kawan.

      0

      0
  19. melati says:

    akutengahwatesaimen…mesti ko ni IC merah kan ? tetiba kata org kafir…hehe kalau ko nk cop Passpot indon ko,,sekarang kat Putrajaya dah pindah ke Jalan Duta…Raya tak balik Indon ker? haha

    0

    0
  20. ustajahmelangok says:

    xbackup felixia pun. macam kita beriman dengan nabi Muhammad. tapi bukan sembah baginda. sembah sujud Allah. pandai2 lah kau yang melati oii. janji lepas aku kt akhirat. atleast dah tegur. supaya aku buat silap nnt ada yang menegur pulak.

    0

    0
  21. […] Persediaan Untuk Rumah Terbuka Abang Nara (44) […]

    0

    0
  22. […] Persediaan Untuk Rumah Terbuka Abang Nara (45) […]

    0

    0
  23. […] Persediaan Untuk Rumah Terbuka Abang Nara (46) […]

    0

    0
  24. […] Persediaan Untuk Rumah Terbuka Abang Nara (47) […]

    0

    0
  25. […] Menariknya walaupun asap daripada kambing panggang ini masuk ke dalam kawasan dalam open house ini dilakukan, rumah tersebut masih lagi berbau wangi dan harum semerbak. Mula-mula Abang Nara tertanya-tanya juga apakah rahsia kewangian yang berkekalan itu. Rupa-rupanya #NNRaya Open House dilengkapi dengan wangian Ambi Pur di setiap sudut rumah. Patutlah Abang Nara rasa macam kenal je bau tue. Iyerlah, kat rumah Abang Nara pun memang ada 3,4 botol wangian Ambi Pur untuk mengekalkan keharuaman dan kesegaran rumah. Feveret Abang Nara sudah tentulah haruman Lavender seperti yang pernah Abang Nara ceritakan dulu. […]

    0

    0