Written by Bella | March 15th, 2015

Setelah ditimpa pelbagai kontroversi dan gosip, Hanez Suraya dan Romie Razin Adilha telah selamat diijabkabulkan semalam. Buat Romie perkahwinan mereka adalah lambang bahawa beliau sangat mencintai Hanez dan ingin membimbing isterinya itu ke arah yang lebih baik selepas ini.

Selepas apa yang kami berdua lalui, Alhamdulillah ia berakhir dengan ikatan yang sah dan berharap tiada apa lagi akan dibangkitkan selepas ini.

Pernikahan ini adalah bukti saya cintakan Hanez dan mahu menjadi seorang suami yang baik dan membimbingnya ke arah kebaikkan selepas ini.

Romie yang merupakan duda beranak dua merasa terharu dengan Hanez yang mampu untuk menerima anak-anaknya dengan baik kerana tidak semua wanita saggup memikul tanggungjawab yang agak besar.

Baharu sahaja kahwin, Hanez sudah ada dua anak dan bukan semua wanita sanggup untuk terima tanggungjawab itu.

Tetapi dia cekal dan kuat untuk berhadapan dengan segala cabaran yang dlalui sebelum ini dan doa saya jodoh kami akan berkekalan selama-lamanya.

Hanez Suraya telah sah menjadi isteri Romie pada jam 11.25 pagi Sabtu di Masjid Putra,Putrajaya hanya dengan sekali lafaz. Aktres tersebut telah menerima mas kahwin sebanyak RM20,000 manakala wang hantaran pula telah dirahsiakan jumlahnya.

Perkara yang lalu usah dikenang, sudah ternyata jodoh milik kalian. Apabila sudah menjadi pasangan suami isteri, kedua-duanya harus memperbaiki diri masing-masing ke arah yang lebih baik secara perlahan. Tanggungjawab harus diutamakan sebelum ingin berseronok.

Sumber Berita: mStar Online

 

 

88 responses to Pernikahan Ini Adalah Bukti Saya Cintakan Hanez- Romie Razin

  1. Anonymous says:

    Bagus la. Step 1st sbg seorang suami suruh hanez pakai tudung dan pakai baju menutup aurat. Hanez nmpk cntik dan manis bertudung..dan jgn putuskan kasih syg ank2 dgn mak betul dorg…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Abis pompuan2 lain yg ko kepit keliling pinggang tu ko x cinta laaa? Puiiii!!!

      0

      0
    • Olga says:

      WOIIIIII NARA XPAYAH LA POST PASAL HANTU RAYA NI BNYK2 BIKIN SEMAKK JE LAHHHHHHHHHHHHH

      0

      0
      • cerry berry says:

        Cintakan orang lain sewaktu masih bergelar suami kepada bekas isteri dia dulu???? Selepas dapat 2 anak cinta kepada isteri mula beralih arah jatuh cinta dengan artis pulak????
        Artis xkan pandang orang-orang awam yg xberduit ok! Dasar jantan melayu pantang kaya sikit nak kawen 2-3 orang last2 kena buatan isteri muda suruh serahkan semua harta benda baru la perasan macam lembu kena cucuk hidung! last2 cari bini tua jugak!

        0

        0
    • zuanzuan says:

      ” Pernikahan Ini Adalah Bukti Saya Cintakan Hanez- Romie Razin” mencintai wanita lain tp pada masa yang sama menyakiti wanita lain (bekas isteri dan sebelum menjadi bekas isteri). Tersangat lah bodoh, lepas nie kalo ko miskin aku nk tgk bini ko tue nk ke kat ko.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    dulu masa nikah dgn liyana bkn bukti cinta ke?? puihh kalu 10 kali kau kawin.. 10 kali la ko kata bukti cinta.. pastu kuo ank dua dh ilang bukti cinta sbb dok sibuk nk cri mangsa baru.. pasni xyah kuo statment sampah kau.. aku mmg mluat tgk.. ko kta ppuan mna la nk trima lelaki dua ank!! silap tu…. ppuan mna la yg sggup bhempas pulas merampas lelaki dri wanita lain walhal dh tau ada ank 2.. x tau lak klu ko x cinta liyana dulutpi kuo gak ank 2.. huhuu sampah..

    0

    0
  3. wateber says:

    puih puih puih… seriously aku x suka si hanez ni.. x kisahlah dia kawen ngn sape.. aku mmng jijik tgk die kat industri seni.. puih!!!.. dasar perampas

    0

    0
  4. kiki says:

    Abang Nara tak publish cerita bout Nina iskandar dh putus tunang… few weeks ago Nina posted quote sedih but more to Islamic way about relationship n Nina tak pakai her two gorgeous rings.. biasa Nina ambik gambar asyik dok tayang cincin.. nie jari dh kosong tak pakai dh

    0

    0
  5. pipipiooo says:

    Lelaki yg baik sdh disediakan pompuan dr kalangan yg baik2 sbagai jodohnya…jika lelaki baik tp mndapat pompuan yg bruk akhlaknya pasti suatu hr nnt pompuan tu akn berubah mnjd isteri terbaik dan jika lelaki baik mndpt pompuan yg takkan berubah utk jadi baik..bercerai la dorang nnt akhirnya…pening..?? Aku pn peninggg

    0

    0
  6. rantai leher chopard says:

    i nak tengok rantai leher chopard

    i nak tengok rantai leher chopard

    0

    0
  7. Elly says:

    Cara dia cakap macam jadi duda sebab bini mati padahal… haih

    0

    0
  8. anje says:

    cekal sgt kau!!! euwww

    0

    0
  9. so comey says:

    nk tanya. apesal nora danish block ramai org yg wish birthday dia kat instagram? abg nara cuba tny sikit. hehe.

    0

    0
  10. melati says:

    nak bimbing kearah lebih baik laaaah sangaaaat…before ko cerai ngan isteri ko pun dh buat maksiat peluk2 ngan pompuan ni tanpa ikatan sah…ada hati nak bimbing isteri konon phuiiiiii….then cekal sbb terima anak..abis anak ko cekal ker terima pompuan ni yg dh hancurkan hati ibu mereka……..

    0

    0
  11. hantu longkang says:

    eiii statement jantan bodo mintak penampor..bukti cinta konon..abis anak2 berderet ngn ex wife tu bukan bukti cinta ke??jantan keparat..klu aku jumpa ko lalu tepi longkang aku benam ko cukup2..

    0

    0
  12. antihanezsuraya says:

    memang semoga kekal tapi semoga korang hidup dalam kemiskinan and kepapaan baru ko tau bukti cinta yang sebenar. hanez ni patut bersara je la lepas ni takde sape hingin nak tgk muka ko lagi. kecuali laki ko je lah romiang tu.

    0

    0
  13. Honeybee says:

    Ewww…kesian hanez bukan pilihan yang pertama…tapi kedua…amik bekas orang…nothing to be proud of…kekal sebagai nama perampas dan perosak rumah tangga orang ada lah…

    0

    0
    • RO MIHANG says:

      Liyana dh x twr hti tu psl nekad nk bercerai. Hengat klu dorg hidup masih bersama duduk sbumbung,romiang tu nk sng2 cerai bini sbb hanez? Mmg jgn harap la,dh byk aku nmpk,laki akn kwin ngn betina tu bila dh x ade jalan boleh berbaik dgn isteri. Llaki yg prnh tersilap tp “berkualiti”,akn terus usahakn prbaiki dn x cari pmpuan spnjg usaha itu,melainkn dh x ada jln dn bercerai bru terfikir mgkin akan berkhwin lg sekiranya jmpa yg ssuai. Spesis keparat kualiti rndh romiang,dlm dh nk runtuh rmhttga tu,dia lg pegi kenal2 betina,mmg sah la hancur ranap lps tu.Mmg tiket pnceraian.

      Betina ni takut x ada org nk khwini dia mgkin dia tau org tau dia betina,pstu tau prngai pn teruk,jd llaki hina ni je la mkanan dia.Yg jntn kualiti rndh ni mmg harap betina je nk terima dia.Bini sendiri pn x snggup,pmpuan lain lgi la x nak. Lps tu si betina mula la buat trick wnita embun pgi spya dia yg nan hado tu di kutip,al mklum la rmhtgga tgh goyang,ini la msa yg ssuai utk teguk di air keruh. Dn yeah akhirnya,betina dn jntn kualiti rndh berdating dn beromen.Bila dah hncur sglanya,msa tu la nk khwn dn semai cinta,insaf kekunun yer,pdhl sblm ni bkn cinta tp nafsu kerbau. Tp x pe,ade la jgk kebaikn yg nk dibuat iaitu brkhwin drpd x ade lgsg yer x. X khwn nt ape nk jd ngn korg,trpksa tggu beruk je yg nk. Lbh lg hanez yg x laku dr segi lamaran llaki dn lamaran job,baik khwn je la trus. Romiang lk risau,bini dh cerai,1msia tau hl dia,kaget dia ada ke pmpnn nk dia lg,ntah2 betina pn x nk.Lps tu bru timbul rsa betapa prlukan hanez.Puii. Tp x pe,ade la jgk lg kbaikn nk semai cinta drpd x de yer x,x kn nk semai kt beruk. Tahniah la yer. Baik la dpt hanez drpd dpt beruk btl x. Mgkn lps ni jd lbh baik, boleh la drpd x ade yer x, yer yer yer. Ok

      0

      0
      • adudu kepala kotak says:

        aku pon tak suka diorang tapi jangan la suka suka hati kau je hina orang seteruk tu. ingat, sehina hina orang, hina lagi yang menghina.

        0

        0
        • nk buat pepatah pn bodo haha says:

          eh bila msa yg mghina tu lg hina? sehina-hina tu ko fhm x apa mksd dia?bermkna tu tahap plg teruk dh tu. lg 1, ko leh beza x mghina dgn membenci. hina tu klu aku ske2 hina kkurngn dn orgnya, yg ini aku ckp prbuatan. klu ko nk ltk hina pn, ko ltk je la hina kan prbuatan ye. prbuatan hina mmg ptut di hina. itu la tmptnya prbuatan hina dn org itu. nk buat pepatah kunun, x suka dorng kunun, nmpk sgt ko membekap, ada sbb la tu. spisis sama atau sedare je bekap betina ni. klu rse diri tu iq kureng, jgn buat pepatah.

          0

          0
  14. mak c kina says:

    oo..baru tau selama ko kahwin dgn liyana tu ko kne khwn paksa..ayat mcm xpernah cintakan bekas isteri
    sudi terima ank – anak tu dtg nye dari mne?..bkn liyana ke emak nye

    cukup2 la memBODOHKAN DIRI..simpan skit utk ank cucu ko

    0

    0
  15. sukasuki says:

    Hanez suraya + romie
    Zareema + aidil

    Perampas dan dayus ngam lah tu

    0

    0
  16. hmmm says:

    Bimbing? Wakaka..
    ni jenis hipokrit sbb dayus tak nak suruh pakai tudung waktu sanding.. pakai tudung waktu nikah, bila sanding buka.. tutup aurat tu wajib.. bukan budaya.. alahai.. bodo bertingkat2x.. x blh diajar

    0

    0
  17. hamis celah kangkang romie says:

    Apa kah kebodohan terserlah sangat si romie ni… Simpan Sikit bangang tu untuk anak cucu cicit… Cakap macam duda mati bini…hak tuiiiii!

    0

    0
  18. buaya says:

    Jantan Gatal. Mesti ex-wife dia sedih.

    0

    0
  19. anon says:

    diam la setan …lagi byk ko cakap lg byk kebodohan n bebal ko keluar…ex wife dulu ko ada bimbing tak sebab tgk ko sendiri buat maksiat caner nak bimbing bimboo nih….huhu…bodoh tahap cipanzi la ko nih romiang…

    0

    0
  20. nara oh nara says:

    udah2 la tu nara. tak serik ke kena marah ngan pak nd lala dulu? siap kena gelar ugly nara lagi. kalau hanes sama dengan siti dan fasha pun tak apa sebab kedua2 mereka skang nie hidup bahagia, baik dengan anak2 tiri, dan makin kaya raya. orang yang menghina perempuan perampas biasanya adalah orang yang menghina anak dara yang lambat kawin atau janda atau balu.

    0

    0
  21. kesian dia says:

    ingat kalau dia boleh buat bekas isteri dia, lelaki ni akan boleh buat lagi kepada dua kalau begini laaa kelakuan dia. so ingat perempuan nak jaga lelaki begini hang kene sentiasa kecantikan sampai kerepot. dia anytime boleh cari yg lagi cantik bila dah kelihatan line kat muka tuuuuu. pandai rampas pandai laaa jaga..dia ni kepunyaan semua perempuan yg gedik macam hang….

    0

    0
  22. kesian dia says:

    ingat kalau dia boleh buat bekas isteri dia, lelaki ni akan boleh buat lagi kepada dia kalau begini laaa kelakuan dia. so ingat perempuan nak jaga lelaki begini hang kene sentiasa kecantikan sampai kerepot. dia anytime boleh cari yg lagi cantik bila dah kelihatan line kat muka tuuuuu. pandai rampas pandai laaa jaga..dia ni kepunyaan semua perempuan yg gedik macam hang….

    0

    0
  23. HAHAHAHAHA says:

    Please la..
    1. Gatai kawan dengan laki org.
    2. P bercuti dengan laki org.
    3. Kata laki org tu dah bercerai.
    4. Nak saman si bini.
    5 kawen dengan laki org yg dah berjaya dirampas.

    Habaq mai pasaipa aku xpatut benci hg?

    0

    0
  24. lilo says:

    pi mampos !

    0

    0
  25. huhuhu says:

    Jodoh pertemuan di tangan Allah, tiada sesiapa mampu utk menafikanya. Semoga bahagia dan kekal hingga ke akhir hayat …Amin

    0

    0
  26. ingat Allah bila berbicara says:

    dasyat setiap perkataan yg di taip di ruangan ni.lagi sedih bila wanita yg berhijab cantik tp keluarkan kata2 yg sinis.. semua terjadi ada sebab.. kenapa benda begini jadi kepada liyana manan? mungkin ini bahagian atas kesilapan hidup yg pernah dia lakukan? kita tak tau sebab kita bkn keluarga atau saudara mereka..jadi kenapa menghakimi org yg kamu x kenal? semua org pernah buat salah dan akan terima balasan.. siapa kita nak menghukum..sedih tengok org melayu mcm ni.. kita doa kn yg baik2.insyAllah kita pun akan tergolong dlm golongan yg baik2. sesungguhnya dosa2 perempuan banyak datang dari MULUT nya..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Mcm ni la, klu dah org aniaya org lain, mcm mana kita nak pandang baik. Ko anggap je la ni balasan dunia kat dorg. Kat akhirat xtau lagi.

      0

      0
    • Ingat Allah seblm masuk blog gosip says:

      Baiklah. Kalau ada perempuan jalang dpn mata pun kami akan bersangka baik juga.

      0

      0
    • Anonymous says:

      tu yg aku heran. lain org yg bcerai lain plk yg sentap. mcm yakin sgt yg mereka tu tak berdosa.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Semua org berdosa. Tapi bkn semua org sundal pegi beromen dgn laki org sebelum kawen. Ngko xde dosa ke?? Poyo

        0

        0
    • idw says:

      Baguslah nak suruh bersangka baik. tapi yg peliknya ayat ni ” mungkin ini bahagian atas kesilapan hidup yg pernah dia lakukan?” Sangka baik ke tu? Cakap berbelit la ko. Kalau bersangka baik ayat ko patutnya cakap maybe ujian utk Liyana bukannya ko ckp bahagian utk kesilapan dia yg seolah2 nak cakap Liyana ada buat salah sebab tu dibalas mcm tu.. Ngokngek la kau!

      0

      0
      • pelik aq ngn ko ni says:

        ntah..nmpk sgt dia nk ckp selame ni liyana yg salah..slh liyana ke dpt xhubby yg gatal ngn betine lain??c HS 2 xslh la sbb menggatal ngn laki org..bersangka baek biar kena pd tempat nye..kesilapan HS & Romiang 2 plak cmne??g honeymoon tanpa ikatan yg sah..yg halal di tinggal kan yg haram jugak nk di angkut kehulu hilir..sakai!

        0

        0
      • lyn says:

        weyh dia xde tulis pon ayat ‘bersangka baik’..yg konoandai2 tambah kenapa? mesti ko ni bodo kn.kerja pon ala kadar gaji basic 1000.org pandai,betul2 islam and kerja bagus xkan ada perangai busuk mcm ni..hanez liyana romienpn xkenal ko.tah sakai mana tah tetiba nk hentam org..semoga ko bertambah pandai n dpt suami yg sooooo lovey

        0

        0
        • Anonymous says:

          dorang ni kan menggelabah. org lain nye hal dorang lak emo lebih. buasa la tu melayu.perempuan pulak tu. liyana dpt balasan kne cerai, hanez romie dpt balasan kene hina. korang yg mencarut je ni dpt balasan apa ye? tunggu di akhirat :)

          0

          0
        • Anonymous says:

          Yang pasti sundal berzina sebelum kawen mmg dapat laa balasannya nanti.. Hahah.. Bila sundal berckp soal akhirat.. Hahah

          0

          0
        • Anonymous says:

          yg kau mana pulak tau dia beromen kat sana? ada masuk dalam bilik dia ke? kau pun gedah je kan sebab dengar cakap org yg sama gedah mcm kau.so ko dh fitnah.. ke ko pun jenis pergi bercuti dengan jantan pastu g beromen? tau lak ko semua cita dorang ye dok??? jaga laki sendiri.tah2 laki kau pun tngh beromen ngn pompuan lain sebab apam ko dh bacin KAH!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anon meroyan! Ko hingat semua laki nak ke dgn apam sundal cam ko ngan si hamez tu?? Hahaha!

          0

          0
    • pemerhati says:

      Dah kenapa pulak balasan utk liyana? entah2 ni hikmah allah nak selamatkan liyana dari terus hidup dgn suami dayus. Dan ujian utk pasangan lupa diri ni..tak gitu?

      0

      0
  27. kelolo says:

    I wonder how they sleep at night.. Terlampau banyak orang tak suka. A little tips to the newly weds, bila a majority dont feel what your are doing is right, it means something is not right and takde apa apa yang kamuorang boleh buat to justify kesalahan kamu itu.

    And aku ni rajin jugak stalk IG Hanez tu. Lately ni ramai pulak yang menyokong dan memuji. Yang aku herankan masa awal-awal cerita Hamez dengan Romiang ni, mana pi depa depa yang dok memuji memuja ni semua?

    0

    0
  28. wakaka says:

    GST OH GST…

    0

    0
  29. geram says:

    patutnye tajuk artikel ni lebih sesuai kalo ditukar kpd..Perceraian saya dgn isteri pertama bukti saya cintakan hanez….

    0

    0
  30. kipasmati says:

    tgk muka romi pn aku tak lalu..

    0

    0
  31. myadamia says:

    i don’t like.. i don’t like.. ini betina memang gatal. pi cari laki orang tu pasai pa, lepas tu habaq la jodoh. jodoh la sangat..

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Betina Sundal kawin dgn jantan Romiang
    ITU pun title Yg baguz. After this Nara stop tulis abt them..nak muntah wei..

    0

    0
  33. deng says:

    Yang baik boleh jadi jahat, yang jahat boleh jadi baik. Sudah suratan takdir, kita sebagai orang luar move on jerlah. Toksah meroyan dengan hakikat hidup ini yang pelbagai dan tak semestinya mengikut apa yang kita ingin/jangkakan. Kita peace yo sajer!! Nama pun kehidupan dunia. Sementara cuma.

    0

    0
  34. wooow says:

    masa susah bersama isteri..dah senang isteri di tendang..kutip pulak pompuan miang mata duitan..tengoklah 5 tahun lagi dari sekarang ye…

    0

    0
  35. mulut celupar says:

    Hanez, kau jaga laki kau elok2,esok kena tggl, sapa nak tanggung harga dye rambut berkarat kau tu..jangan beranak, mcm tok ti, nnt dah longgar, takut laki cari lain..

    0

    0
  36. badang says:

    tahniah Hanez…semoga berbahgia sampai ke jannah…at least Hanez dh membuat masjid dan x merobohkan masjid org lain…mcm retis seorg tu..atau dh kena cerai meroyan nk merobah masjid ex dia…seoga hidup hanez diberkati allah…amen..pedulikan apa hamlau di atas tu tulis…dia org tu cacai najis busuk dan haram jadah

    0

    0
    • meow says:

      Aik… bile masenye si pompuan ni tak merobohkan masjid? Dah terang-terang die kacau yg lelaki tu time lelaki tu masih bergelar suami. Lepas tu buat press conference segala bagai nak saman si isteri, sampai cerai-berai. Tak ke namanye robohkan masjid? Badang ni comment cite retis mane?

      0

      0
  37. Cantik ke tidak? says:

    Aku penah lah baca satu quote dari johnny depp, dia kate “if you love two people at the same time, choose the second one, because if you really loved the first one, you wouldn’t have fallen with the second..” Tu diaaaa.. Aku rasa romie ni acting lebih aje.. jangan lepas ni cinta kau beralih arah ke yg ketiga ye..

    0

    0
    • Lawak Kesian says:

      Johnny depp tu Tuhan ke??Bnyk sbb ko nak bercinta dgn org, sbb nafsu pun ye. Klu syaitan tu hasut ko pilih yg bangsat, ko pilih gk mntang2 kdua. Dah trng2 dua2 ko cinta, dgn slh satunye pn ko akan boleh hidup bersama, Jadi prtimbangkan plbagai segi setiap dr mereka. Ada ke trus nk plih kdua, mcm bodo je. Bnyk kes, prgi kedua, mnyesal. Ada plk, truskan dgn pertama, mnyesal. Pokok pngkalnya diri sendiri tu kena jaga diri dn hubungn, setiap msa kita saling mmperbaiki. Klu dah asyk bergado, klu dah asyk buat mslh, cinta pn jd rosak, yg tu pun slh satu punca boleh mwujudkan yg kedua tu.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ye laaa nnt hamez bacin tu x gado langsung la dgn romiang ye lepas kawen, kang dtg plak sundals seterusnya. Padan muka hamezz!! Hahah bila org yg xtau asam gaam rumah tangga nak mengajar org! Dasar sundalan

        0

        0
    • HUHA says:

      Oh yeke………………………Nanti lepas yg kedua, jumpa ketiga..
      Yg kedua jadi pertama, yg ketiga jadi kedua..
      Lepas tu keempat lagi..Ko ni lelaki ke perempuan ni?
      Senangnya, boleh lah guna motto ni bila nak beralih lain..
      Bila umur ko ke 100, yg perempuan ke 50 yg juga last tu la ko kata cinta sejati.. Sebabnya ko dah nak mampos, dah memang yg tu jadi last..
      Kalau ko ada umur panjang sampai 200, bersambung lg la motto ko tu..
      Hahahahahha..

      0

      0
    • Cantik ke tidak? says:

      Suka suka aku lah nak comment apa.. Aku saje je guna bahasa sarcastic aku.. Tak paham, suka ati koranglah, nak kutuk aku, nak peduli apa.. Mulut orang apa lah hak aku nak tutup..

      0

      0
  38. cecitececite says:

    Dont judge..ape yg dah tjd dah ttulis. Kite x tau ape hikmahnya.

    0

    0
  39. nara says:

    Erkkk…alangkah indahnya kalau isteri yg lama dpt dibimbing walau sejuta keburukan dia:-)Jgn terlalu pujikn yg baru.Ingat ya.yg lama harus dihargai.Tak semua wanita mampu lahirkan 2org anak.Kenangkan sakitnya dia bergadai nyawa utk melahirkan anak kita.
    Masa tu insyaallah kita xnampak keburukn dia.dan tiada alasan utk kt cari yg baru.
    Insyaallah.
    Jaga hati isteri.
    Hargai isteri masing2 ye semua.
    Bimbingla mereka ke jln yg benar.Bukan cr kesalahan mereka dan tinggalkn mereka terkapai2 dan terus cr pengganti.
    Maaf sgt jika terkasar bahasa.Apepun semoga hubungan romie kalini kekal ke jannah.aminnnn

    0

    0
  40. Rant says:

    Don’t judge! Don’t judge! Don’t judge! Takde ayat lain. The whole bloody thing abt moral evaluation is abt judging bukan? Tak payahla nak bajet sesuci lebaran sangat. Sebagai contoh, Kenapa prostitution is morally wrong? Religion aside, sebab dengan adanya pelacuran maka rosaklah institusi kekeluargaan. Itu asas moral kenapa pelacuran adalah satu perbuatan yg melanggar moral dan etika masyarakat. Samalah kenapa adanya ura2 orang ketiga boleh didakwa di mahkamah. Supaya you pikir byk kali sebelum berhasrat merampas hak orang lain. Nak bermadu silakan, tapi lakukan lah dengan terhormat. Hormati lah wanita yg telah bertahun menjadi isteri you. Aku pun heran la kat Malaysia ni ada dua kes artis termasuk hanez ni yg mana terang terangan si suami curang, sorang masa isteri sarat mengandung lagi. Tapi, wahh di raikan pulak perkhawinan mereka secara besar besaran seolah perbuatan curang kepada pasangan adalah satu hal yg tidak perlu diperbesarkan. Di barat yg kita kata tak ada moral tu, Tiger Woods hilang berjuta endorsement akibat perbuatannya mencurangi isteri. Kita? Kahwin kena taja lagi. Dah2 la menjadi manusia yg hanya pentingkan diri. Curang, cerai semua tu meninggalkan kesan pada anak2. Yang baik dari Allah, yg buruk dari kita, kita yg decide jalan apa yg di pilih, baik atau jahat.

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Maaf, baju nikah Haneez serupa macam baju nikah Yana ..

    0

    0
  42. belum tentu ahli syurga says:

    laaaa yg korang ni kepochi benar kenapa? dorang kenal ko pon tidak..jaga laki korang je lah tah2 laki korang pon ada betina lain saat ko type hina2 HS ni..sedih la hidup korang ni..kecik2 dulu mak ayah ajar jormat org ko heboh nk mencapap tu dh besar menjoyah..golongan belajar x tinggi je jaga tepi kain org ni.lagi2 kainnorg ug kau x kenal..sedar x yg diri sendiri pon ada musuh dlm diam..nobody perfect

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ye ke? Aku rs bapak ko yg ade simpan betina. Ko la anak luar nikah betina tu ngan bapak ko.. Hahaha.. Sundal bolong je yg sentap bila si hamiz ni kene hencap! Haha

      0

      0
      • Anonymous says:

        eh ko yg sentap sekarang ni..dia cerai ko lak kepoh.mesti dlu mak ko main dlm longkang tu keluar kau yg mulut mcm longkang

        0

        0
        • Anonymous says:

          kahkahkah kene setepek ????

          0

          0
        • KIKIKIKIKIKIKIKIKIIKI says:

          Hehe..Ni msti penah dgn laki org nie…Mcm x hsmate aku yg menyundal dgn laki org, dia pn sama la mcm tensen bila org benci dn mengata hamis…Pastu ayat pndapat bkn main mcm ats nun, konon budget baik, pdhal spisis sama msti terasa…Pmpuan yg baik dia snyap je, dia x akan mengutuk hamis tp dlm masa sama dia fhm keadaan sblh pihak teraniaya. Jd cmtu je la ats pagar, klu nk kuarkn komen pn mereka komen baik2 dn tenang utk sokong hamis..Klu komen hangin bekap hamis ni, sbb apa yg dickp pd hamis sprtilah mengata mereka..Biasa kaum pmpuan plng benci prkara mcm ni, melainkan dia pn cmtu…Tp nk buat cmne, nsb pmpuan sundal ngn laki org mmg gitu..Sendiri jht, dpt la pndgn jht. Sndiri sundal,tggung la akibatnya. X pyh la nk hrp org suka, Suka ati mk pk dorang la, dh dorang nyampah nk wt cmne…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ahahah anon sundal meroyan sbb dia pun sundal cam hamez!! Hahaha! Aku setuju ngan kikikiki terasa letteww sbb apam murah jual tepi jalan, janji ade jantan semua sapuu! Hahahaha

          0

          0
  43. Anonymous says:

    dia dh membuktikannya. korang ade main bukti2 nih? klu tak de dok p jauh2..hakhak. bukti konon..pui

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Ini baru no 2. Kalau kawin lagi … nak buktikan apa pulak. Selalunya kalau lelaki yang suka kawin cerai ni, satu atau 2 bini tak cukup. Mesti akan cari no 3 dan 4 dan selebihnya.

    0

    0
  45. Igauan Maut says:

    Hahahahahahahahahahaha… (popcorn please..) pala hang la romiang oi.. macam pa ja statement.. kuang aja’…

    0

    0
  46. Karma says:

    Habis tu, kawin dengan Liyana dulu bukan alasan CINTA? Apa dh jadi dengan cintu tu, hancur juga kan?? Bolehkah jamin yang hubungan dengan bapok tu kekal sampai mati?? Lucu..
    Statement macam orang bujang / mati bini. 1 Malaysia tahu yang engkau curang romi.. Jangan rasa dr bijak, romantik, btanggungjawab bila 1 malaysia dh canang kisah cinta pengkhianat macam engkau..
    Dari saat engkau ambil keputusan tinggalkan bini, dan nak kawin dengan pompuan yang telah sakitkan hati ibu kepada anak2 engkau, aku dh yakin yang engkau seorang yang tidak bijak, tidak bertanggjawab dan gatal.

    0

    0
  47. che ton says:

    Macam biasa…
    hakkkkkktuiihhhhh!! Bukti cintakan hanez sbab tu kawin dia? Kawin ngan liyana dulu kena paksa at gunpoint ke? Haktuih! Nak jadi suami baik, bimbing dia arah kebaikan? Masa ngan liyana xpikir nak jadi suami baik? Jadi setan? Bimbing arah neraka lagi ada si hanez tu..berkepit sana sini holiday…kebaikan konon…haktuiiiiihhhhh

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Yang dulu pun berkahwin gak..tp bercerai …bukti cinta la tu?? reason of loving hanez by marrying her isnt acceptable.

    0

    0