Written by AbangNara | May 13th, 2015

Nampaknya kes mutaah Rita Rudaini dan Aidil Zafuan sekali lagi menjadi perbincangan hangat pembaca BeautifulNara. Pengakuan Aidil Zafuan yang dirinya tidak mampu membayar RM300,000 seperti yang dituntut oleh Rita telah menimbulkan pelbagai maklumbalas. Malah kata-kata Aidil yang mendakwa bekas isterinya tidak layak menerima tuntutan tersebut kerana Rita telah gagal menjalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri juga menimbulkan kontroversi.

rita rudaini

Rita Rudaini bagaimanapun membalas kenyataan Aidil dengan kata-kata yang cukup sinis. Iyerlah, selama ini pun kita sering melihat Aidil dan isterinya, Zarema bercuti di luar negara. Seperti yang dikatakan oleh Rita, gaya hidup mewah Aidil memang cukup mewah seperti yang sering ditunjukkan oleh pemain bola sepak itu di Instagram. Walaupun begitu, ada juga yang mengkritik Rita kerana tuntutan RM300,000 itu seolah-olah menunjukkan dirinya mata duitan. Namun Rita ada jawapannya tersendiri:-

Apa pun orang nak cakap atau keji, saya tidak terkesan kerana Allah yang lebih mengetahui dan Dia saksi segalanya. Perjuangan saya bukan untuk RM300,000 tetapi untuk maruah wanita dan seorang isteri dan seorang ibu yang rumahtangganya dianiaya.

rita

Terharu la pula Abang Nara membaca kata-kata Rita Rudaini. Iyerlah kalau nak fikirkan bab duit, rasanya Rita memang dah cukup banyak duitnya. Perniagaan pun ada, berlakon pun selalu. Sememangnya ini adalah perjuangan untuk mempertahankan maruah dirinya. Semoga pihak yang benar akan beroleh kemenangan. Sama-samalah kita doakan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

210 responses to Perjuangan Saya Bukan Untuk Duit, Tetapi Untuk Maruah Seorang Wanita – Rita Rudaini

  1. naruto says:

    rita ni kalo crite mst nk ‘UP’ je..
    ak x ckp ex shuben dye tu baik or betol,tp kadang2
    kite kne cermin diri kite dl knp bende2 cmni jd kt diri kite..
    karma tetap karma..

    0

    0
    • Sahdo says:

      wahai puan rita, apa kata ko berjuang masuk pusat mental dan sakit otak je berok? orang lain semua tak kena, yg perfect ki sorang je kan? ko kan wanita lindungan kaabah? haishh… letih la weh dgn drama sinetron ko ni…..

      0

      0
      • Anonymous says:

        yg duk sibok2 sokong rita pun mentaliti pun selevel kerbau juga. dlm kes penceraian dua2 nya salah. semuanya vangang je.

        0

        0
        • Kak Nam Mencelah says:

          Cerita asalnya… Rita rudaini cuba rampas laki Lisdawati… Mmg x sangkal, masa berita ni tersebar, mmg org kata Lisdawati jahat… TETAPI hakikat sebenarnya, Rita Rudaini yang sundal tak bertempat… Lihat shj apa yg terjadi sekarang terhadap kehidupan rumahtangga mereka berdua… Rumahtangga siapa yg kekal dan sebaliknya..?

          0

          0
        • Aku Pun X Paham says:

          3ribu dh cukup byk dh bg aku..tupon kalau tau berjimat. Ni x…sakit sikit pon nk g hospital swasta. Korang ingt die nak ke beli makanan kat giant tesco tu? Kalau mcm tu 10k pon xcukup. Bersederhana lah Rita.Ko bukan nk tuntut hak kan? Kau sakit hati tengok bekas suami dh hidup bahagia kan?

          Insya Allah, akan cukup klau kau redha dan hati bersih.

          0

          0
        • Jemah says:

          mcm mana x cukup uolsss? siap ada alaun percutian pulok tuh. anak2 sakit sikit hantar ke pribate hospital. kan itu satu bentuk kebodohan. dia ni janda, berpendapatan satu pulak tu. agak2 la kalau iyapun. sebagai mak ko rancanglah perbelanjaan harian ko. ko yg carik penyakit. janda anak 3-4 pun mampu survive berdikari. inikan pulak ko. mmg patutlah tuan hakim lengah-lengahkan.

          0

          0
        • Gadis Montel says:

          drp aku layan cerita dua2 ekor sakit otak ni baik aku layan video ni…sambil “senamcise”. dapat jugak aku kuruskan badan. mari semua….

          0

          0
        • baby Larat says:

          hak wanita atau hak duniawi??i bila lagi nk bertudung wahai toh puan seri rita rudaini hoiii.

          0

          0
        • Perangai2 syaiton Rita Rudaini pt1 says:

          1. Kes dia bercerai dgn 1st husband dia si Akbar
          2. Kemudian dia buruk2kan mak bapak si Akbar
          3. Kes dia bergaduh dgn Lisdawati thn 2006 kt kolam renang.
          4. Pastu bergaduh dgn pengarah drama Rashid Sibir, hanya krn pengarah ni tak bagi kenyataan sebenar pada media pasal pergaduhan dia dgn lisdawati
          5. Kemudian bergaduh dgn model prmpuan Cina si Sharon …
          6. Pastu bergaduh dgn Zaquan adik ipar

          0

          0
        • Perangai2 syaiton Rita Rudaini pt2 says:

          7. Pastu cari pasal dgn Ayu Raudhah si biras dan tuduh mcm2 kat Ayu Raudhah kata si Ayu masuk cmpur
          8. Pastu kutuk2 si Ju Aziz dan tuduh Jue Aziz ada hubungan dgn suami dia
          9. Pastu kutuk2 suami dia kat media
          10. Tuduh Zarema Zainal ada fair dgn suami dia
          10. Kena cerai dgn suami
          11.Then kutuk2 x-mertua Bapak si Aidil neh..

          0

          0
        • Perangai2 syaiton Rita Rudaini p3 says:

          12. bgaduh dgn kwn baik yg bayk bejasa dgn rita- siti saleha
          13. kutuk2 Aliff syukri si Terlajak laris ckp org tu pondan…
          14. coming soon… gaduh lagi berok ni.

          (bersambung……..)

          0

          0
        • siti says:

          Rupanya jadi penyokong rita pun dapat pahala kena kutuk juga. Terima kasih sahdo, anonymous dan lain2, kami doa kpd Allah nanti awak dan keturunan awak akan jadi berokkah, kerbaukah di akhirat. Bukan saja doa tapi tuntut! Seronoknya jadi org islam sebab janji2 Allah adalah benar! Yeah! What a beautiful life! Enjoy ur life rita and enjoy pahala given to u everyday! May Allah bless u and ur kids!

          0

          0
        • pro LELAKI !!! says:

          mulut bawah makan x cukup, mulut atas macam puki ayam.
          Haaa….bila Aidil diam x jawab bukan main lagi dia. nah..haiii….sekarang satu dunia tau perangai ko Rita…Pompuan x tahu bersyukur dan berterima-kasih.Nasib baiklah Aidil tu kawin ngan ko, kalau tak x merasa timun muda.Agaknya mula2 dulu Aidil punya pulun…sekarang dah x hingin dah..kalau aku dapat bini dok kutuk macam ni…kote pun lembek. :(

          0

          0
        • Kelab Penyokong Lisda says:

          pukima punya betina. nak merembat duit ex-husband je kerja ko. bagus la, nama ko yg busok…hahahahahhahaha…..

          0

          0
        • R I T A says:

          Bohonti la jd PM lahanat ko Najib..ko pnya pasl harga pamper n susu naik kaw2..ko ni susu n pamper pn nk makap harga..aku dah xde duit niiiii..!!!

          0

          0
        • Betty says:

          suka dgn komen sahdo…tepat, pedas lagi bernas…..yaaaaa!!!!

          0

          0
        • Bila hati telah hitam legam says:

          maaf sgt, sbb kadang2 rita ni suka bg komen yg xblh nk terima…xkan mintak duit smp 300k blh tegakkan maruah wanita…? sedangkan maruah wanita@ aurat xdijaga pun…mutaah adalah sejenis saguhati yg mmg wajib bekas suami bg pd isteri yg diceraikan, hikmahnya untuk mengubati hati istri yg terluka akibat pceraian…jd kita mmg fhmla rita rudaini ni hati dye blm pulih lagi…

          0

          0
        • what a bitch! says:

          cari duit nak g holiday letuee…bodoh betina nie. bloody fool.

          0

          0
        • Mira says:

          RR ni ada maruah ke ???

          0

          0
        • Kelab Penyokong Abang Sahdo says:

          rita rudaini x paham konsep 2R————-> rezeki dan redha !!!

          0

          0
        • #fakta atau #auta says:

          who she thinks she is? queen atau kerabat mana? dulu ko yg terghegeh-hegeh. sekarang 24 jam sibuk mengaibkan bekas laki. hmnnnn…..sendiri buat sendiri la naik tangga makamah syariah. simpati? tak kut.

          0

          0
        • Grow Up! says:

          mempergadaikan maruah demi $$$$$$. kesiannya ko rita. dah xde rasa malu ke???

          0

          0
        • Hospital Sakit Otak Sri Murni says:

          saya sedang menunggu kedatangan rita….mana ni dia?
          lambat benor nk check-in nehhh ….trafik jam barangkali ya?

          0

          0
        • Aku Lagi Sado Macho says:

          saya lah doktor yg akan merawat rita di pusat pemulihan sakit jiwa ni. handsome tak? :D

          0

          0
        • Singporean Gurl says:

          tumpang tanya…duit mutaah kena GST tak? heheheh.

          0

          0
        • barokah says:

          Dasyat…dasyat…

          Seronok ke bagi pahala free kepada org lain atas kezaliman diri sendiri? Pahala pengeji dan pengumpat kene sedut ke diri mangsa yang diumpat, bahkan pula pengeji menambah lagi dosa-dosa baru.

          Fuh bersihnya hati segelintir pengomen di sini…sesedap rasa..

          Dah habis cermin diri sendiri?

          To Puan Rita- saya harap puan tabah, sabar dan redha. Tidak perlu menuntut lagi jika bekas tidak sudi. Puan akan terbela di dunia dan akhirat jika Puan pasrah dan redha. Kami pasti rezeki Puan tidak akan putus dengan keputusan ini. Semua pasti akan menyayangi Puan. Tidak lupa semoga Puan dpat menutup aurat dengan cemerlang.

          Dan kepada bekas yang enggan 1.membayar tuntutan dlm jumlah tertentu, 2.gagal memimpin isteri dgn baik dan 3. gagal membahagiakan anak2 kandung, ingat ya janji Tuhan. dunia dan akhirat.

          Tiada yg terlepas.
          Pesan kepada semua forumers: jauhi manusia yg busuk hati.

          0

          0
        • Office Girl KL says:

          Embarrassing to be a woman like Rita Rudaini. I mean, common lah. We often heard that Malaysians especially women are strong, equal to men and capable of taking care of our children with or without men. Unfortunately, you are SO FUCKING hard-up for your ex’s money until you forgot that your ex-husband is STILL the father of your kids. Please grow up sis. Try to so something more productive other than barking like a mad dog!

          0

          0
        • Leha says:

          classic example- bagi betis nak peha.
          by the way @aku pun x paham. kau mmg hansem !!! ;)

          0

          0
        • Kisah Benar says:

          Akak cleaner office aku ibu tunggal anak 4. yg besar habis SPM. 2 kerja. Laki angkat bungkus ikut betina lain. Dia pagi cuci office, petang tolong kat restaurant. Hidup tak mewah tapi “mampu” menyara anak2 nya. Aku respect orang2 cenggini. Itu saja aku nak cerita.

          0

          0
        • Anonymous says:

          300 ribu…mutaah? tak masuk akal. kaw ingat org2 syariah bodoh ke? nak sangat duit tu, apa kata kw je pergi main bola….

          0

          0
        • minah jambu terlajak habis says:

          kau pakaikn anak kau kain lampin je pastu cuciii tk payah la nk pakai kn anak kau tu pempers kalau dh tk mampuu…pakai yg termampu je ha tkde la stress BAHLOL !

          0

          0
        • COPY PASTE JEE says:

          Korang lk kena pndi beza, napa mintak atau tdk. Klu Aidil dulu support bayaran perbelanjaan btl2 xperlu hrp isteri mungkin Rita xakan tuntut. Klu Aidil dulu xlari rumah main tggl mcm tu dan biar urusan rumhtgga dibahu Rita, mungkin Rita xkan tuntut. Dengan hnya 2 perkara tu sje, cukup logik utk Rita tuntut, blm campur lg curang dan berjoli dgn prmpuan. Buat rugi duit sendiri je tolong laki mcm ni. Bila dah jadi mcm ni mmg perlu tuntut la weiii. Lain la Aidil tu dulu brtggjwb support bayaran semua.

          0

          0
      • melati says:

        It takes 2 to tango. Dua2 salah, dua2 x matang….dua2 sekolah tak tinggi. So? siapa salah? Dua2 layak duduk dlm zoo!

        0

        0
        • Kiah Kunte says:

          mungkin jika rita pakai tudung, jaga aurat dan jaga lidah serta niat,,,allah swt akan turunkan 400 ribu duit mutaah. mari berhijab dan mencari redha nya. asyik mengadu kt reporter2 je. apa kata mengadu pd tuhan je sis?

          0

          0
        • Sahdo says:

          yg peliknya org2 yg sokong si betina murai cabot ekor rita ni..mcmlah rita ni akan kasi diaorang 20% drp 300k tu?
          hahahahaha….lawak..lawak.

          0

          0
        • jiran Zarema says:

          Pendek kata si Rita neh… semua orang tak betulla… Yang betul hanya dia sorang shj… Mmg sah dia ni ada masalah…. so plz jmpa pakar sakit jiwa wahai cik rita…

          0

          0
        • Doktor Sahdo says:

          saya pakar sakit otak…..mana rita? sila buat appointment ya.

          0

          0
        • wanie says:

          mungkin sbb mulut lancang rita ni allah swt kasi rezeki hanya 3k……pikirkan lah.

          0

          0
        • Kasut Bola Emas says:

          dulu x sabar2 nk kawin lari ke siam,
          sekarang x sabar2 nk dapt duit mutaah.

          0

          0
      • lelaki says:

        Sahdo oh Sahdo, betapa sibuknya malaikat catit apa yg awak kutuk dan hina rita beberapa harini. Keep the malaikat busy Sahdo, sama jugak yg lain sibuk fitnah, caci kutuk rita, jangan berhenti kutuk rita, nanti kurang pahala rita di padang masyar. Untunglah insan bernama rita rudaini!

        0

        0
        • Anonymous says:

          mcm la rita tu perfect kan?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Btl tu, as long aidil beri nafkah anak2 sudah cukup. Selama ini aidil x ckp apa2 banyak diam mungkin nk jaga maruah awak rita, jgnlah asyik salahkan aidil, awak muhasabah diri tanya diri sendiri apa awak dah lakukan hingga aidil buat begitu. Lelaki yg bertanggung jawap terhadap parents akan rasa marah jika parents dia tak dihormati oleh seors ister, just move on rita, sampai bila nak turun naik mahkamah, kalau btl awak rasa teraniaya, just doa pada Allah, agar Aidil terima balasan yg setimpal kerana doa org yg teraniaya terkabul, itu kalau lah…

          0

          0
        • Anonymous says:

          suka dgn komen sahdo. tepat dan pedas. ada kalanya berdiam itu elok.

          0

          0
        • Meluat Perempuan Kecoh says:

          lagi byk keluarkan statement, lagi banyak yg menuding jari pada kau rita. sejarah lama kau berkelahi pun orang masih tak lupa.

          0

          0
        • Sahdo says:

          dengan rasa terharu, saya…. sahdo ingin sponsor penginapan rita 7 hari 7 malam si pusat psikologi rawatan sakit otak kronik negara. sila beri kerjasama.

          0

          0
        • Ritagilabatang says:

          Sunnah mana awak petik ni…………………..????
          Ada ke pahla and dosa boleh dipindah-pindahkan. Ngeeeeee

          0

          0
      • Anonymous says:

        Dah2 la 2 rita… move on jela… x abis2 mendengki ngn aidil 2… lps satu, satu ko mintak… ade jaminan ke klu lpas aidil byr rm300k nie c rita xkn mntak ape2 lg??? ak berani ckp rita nie xkn puas ati tgk aidil bahagia… msti keje die stalk ig aidil atau zarema nie… die nmpk je dorg g bercuti ke aidil bg ape2 kat zarema ke, msti lpas 2 kuar knyataan kat media tuntut mcm2… ak rs la, klu blh di undur mase, msti aidil nyesal kawen ngn rita… da la x hormat mak bapak aidil, tp suke memburuk2kn org lain.. g belajar dr fasha care amek ati org tua.. belajr ngn nora danish care forgive n forget then move on..

        0

        0
        • Sahdo says:

          demi semangat keinsanan, saya sahdo, ingin menyumbang dana kepada rita supaya segera ke pusat pemuliahan aklak sekolah pondok supya sel2 otaknya dpt berhubung dgn segera. nahhhh…20 sen.

          0

          0
        • tecit says:

          agaknye die makan ati sebab mase die jadi isteri aidil, gaji aidil 20k pon xsampai. La ni bile dah cerai rezeki aidil naik mencanak2. 80k sebulan. Dengki la tuuuu. Meroyannnn!

          0

          0
      • Yukhanis says:

        #hatiperempuan

        0

        0
    • Dua2 Salah! says:

      betina perangai syaiton akan dapat lelaki berperangai syaiton juga.
      pikir kan saja…2×5

      0

      0
      • Ayu says:

        nama rita rudaini tahun ke tahun makin busok!
        karma lah kan? bcause you create your own drama….

        k byeeee.

        0

        0
      • minah jambu terlajak habis says:

        makna Nye bekas laki rita sebelom ni berperangai setan lah ye oooo baru minah jambu tauuu..

        0

        0
    • humble says:

      REDHA ITU LEBIH BAIK…redha lah dengan apa yg telah terjadi….lagi byk aib aidil dibuka, sebanyak itu juga aib rita akan dibuka…tidak guna duduk di tempat lama yg masih memendam perasaan marah…lebih baik hargai apa yg ada sekarang dan melangkah ke alam baru….hidup ini tak mungkin dapat suami yg 100% sempurna…begitu jua kita yg tak sempurna kecuali Allah…

      0

      0
      • minah jambu terlajak habis says:

        memang la rita redha yg dia di cerai ngan laki bahalol dia tapi mana duit MUTAAH Nye ? itu saja yg rita mintakk…mana2 bini yg kena cerai mesti bekas laki kena bayar duit MUTAAH kan ? kalau taon ke taon taon ke taon tk di bayar buat senyap aje jumlah Nye makin banyak laaaa ..cuba kalau Zarima tu Aidil cerai kn pada masa2 yg akan datang Zarima nk senyap aje ke ? tknk duit mutaah ? eh bagos kalau Zarima tknk duit mutaah..pompan yg paling baik dlm donia yg fana ni tknk duit mutaah..

        0

        0
        • minahsengau tak laku says:

          Mutaah pemberian/hadiah suami sebagai sagu hati untuk mengubati hati yang luka. Kalau suami bagi sehelai kain batik pun, itu dikira mutaah. Bukan boleh letak sekian-sekain banyak ikut kehdak bini. Ini bukan mutaah – ini pampasan.

          0

          0
    • hamba Allah says:

      Wah! Tahniah rita, berhari2 rita dapat pahala tak berputus-putus! Yg kutuk rita beroklah, gila, mata duitan macam2 lagi, silakan, jgn berhenti, rita bnyk2 sujud syukur ya, jgn lupa doa kpd Allah jadikan mereka berok, gila, hamba seks dan lain2 seperti mana mereka kutuk rita. Tahniah dan syabas jadi perempuan dan ibu yg hebat!

      0

      0
      • Anonymous says:

        yes. 100% setuju bro. org yg pnah berkhwin dgn perempuan jnis mcm rita ni jer yg akn phm betapa sengsaranya hidup.

        0

        0
    • wani says:

      Kalau rita isteri tak baik, adakah Aidil suami yg baik?
      1) ajak kahwin walaupun tak restu
      2) keluarga aidil halau rita n apa aidil buat?
      3) tak bagi nafkah smpai masani masih hutang nafkah, tak dayus?
      4) tinggalkan anak2 yg masih kecil, tak dayus? Binatang lagi sayang anak2nya
      5) biar rita sendiri jaga dan didik anak2
      6) biar keluarga campur tangan hal rumahtanggah tak bela isteri, tak dayus?
      7) cerai pakai sms
      siapa nak sambung lagi senarai untuk Aidil, silakan…

      0

      0
      • Anonymous says:

        nasihat saya utk Rita,
        jangan lar terlalu lantang… Betul anda menuntut hak anda.. mgkn anda tdk merasa penat turun naik mahkamah… serahkan saja semuanya kepada Allah swt. Kalau Aidil tdk mahu bayar.. biarlah. Berdoalah kepada Allah semoga anda dikurniakan rezeki wlaupun bukan duit tuntutan dari Aidil.
        Memang anda seorang ibu yang tabah dan sempurna. InsyaAllah, rezeki anda dan anak-anak akan tiba jua.

        0

        0
        • rose rossa says:

          anon 1.36 pm…
          komen ko aku stuju sgt. baik kita diam saja & teruskan hidup. rezeki ada dimana2. bukan dari duit si adil tu aje. klu terus bersikap mcm ni, alamat laki pun takut nk dekat. takut terkena nasib yg sama. betul tak.

          0

          0
        • minah jambu terlajak habis says:

          kalau takot terkena nasib yg sama ha jadi lah laki yg baikk jadi bini pon hepi n baik jugakk..kalau laki tk baik macmana bini nk baik kalau laki asek2 nk ngadu ngan mak bapak aje sengaje kan ! laki tk bertangong jawab asek busok2 kn bini aje kt mak mapak laki jenis ape yg macm gitu ?? bila bekas bini mintak duit mutaah yg tk terbayar ha start la dia cakap bini tk macm bini la dn lain2 Nye lagi macm kiwak si aidil ni ! mintak2 pasukan JDT tendang dia la huh ! main bola macm main kawin kawin aje huh ! lov u JDT..

          0

          0
      • dora says:

        8) brpoya2 ngn betina time rita mngandung
        9) berjoli berjudi kat genting.
        10) xae telo selamatkan umah tangga
        11)bia isteri dihina keluarga sendiri..

        0

        0
      • janda malang ditinggal laki says:

        Kalau Rita rasa berat sangat nak bela 2 orang anak tu, apa kata serahkan mereka kepada bapa mereka. Rita boleh teruskan hidup – pasang badan cantik-cantik. Kali ni, jangan cari budak ingus macam Aidil, carilah lelaki yang matang dan berduit macam boyfren Nora Danish. Hari-hari boleh enjoyyyyyyyyy.

        0

        0
    • nanny says:

      Rita oh rita, kaulah wanita istimewa di pilih Allah untuk menerima pahala2 manusia yang hina dan caci awak. Tambah lagi kau cukup tabah membesarkan anak2 tanpa seorang bernama bapa(tak didik anak2 tapi kata kau tak jalankan tanggungjawap dengan baik). Hebatnya kau bersabar walaupun di cemur dan di fitnah, kaulah wanita terpuji dengan ketabahanmu!

      0

      0
    • anonymous says:

      Sahdo, ko dah pergi hutan belajar dari berok dan ke rmh sakit jiwa belajar dari org gila? Jgn lupa bawa famili ko sekali, biasa2kn diri, nnti jadi berok dan gila senang sikit!

      0

      0
      • anonymous says:

        Penyokong2 Sahdo jgn lupa ikut Sahdo dan familinya ke hutan dan rmh org gila ya, biar dia berteman.

        0

        0
        • janda malang ditinggal laki says:

          Masa nakkan mentimun muda, sanggup ke siam menikah padahal dah tahu, keluarga budak tu takkan terima. Masa tengah bahgia bukan main puji lagi, si edel matang, bertanggongjawab, penyayang, rajin dan ikhlas. Sapa yang cakap semua ni kalau b ukan Rita……….?????
          Jadi, penyokong-penyokong Rita jangan terlebih sudu ye. Rita dulu cakap Aidil paling rajin, paling matang, paling bertanggongjawab, paling penyayang, paling ikhlas dan pandai henjut sampai dapat dua anak. Hahahaha…bab henjut nilah yang Rita tak boleh lupa, sebab tulah meroyan tak sudah-sudah

          0

          0
    • AA says:

      aidil bkn xbleh fight rita. tp dye tau, rita bkn jnis nak mengalah. dye jer sentiasa betul. org jnis cm rita ni sanggup keluarkan kenyataan yg mmbuka pekung or memalukan, yg penting dye nampak betul.

      klau ak jadi aidil, janji family msih bsama ngn ak, kerja ok. lantak la org nk ckp apa pn.

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      tknk bayar atau tk boleh bayar duit mutaah cakap ajeee..jangan nk cakap rita tk layak terima duit mutaah kn senangg ! jangan nk cakap itu ini itu ini…nanti terima aje balasan nyeee..Aidil maseh berutang ngan rita ok !!

      0

      0
    • naruti says:

      diam laa .. mulut busuk ..

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko ada maruah ker Rita, setau aku org x de maruah je nikah kat Siam..x malu ke nanti keturunan ko anak cucu ko cakap nenek dulu kahwin lari nikah kat Siam lepas tu kena cerai…lain kali nak kahwin nikah elok2 x kesah la apa status ko janda ke anak dara..perkara yang ko buat ni akan diperkatakan seluruh keturunan ko nanti…sebab tu ko macam sakit jiwa x bole tgk ex ko bahagia..x abis2

      0

      0
  2. bosann says:

    alaa..pe ni nara..kn da prnah kua sal cite ni..ulang2 je..semue org da tau la niat RR nk prjuangkn hak ank die..next…

    0

    0
    • Anonymous says:

      bagi aku rita ni mulut lancang le, dalam dia konon duk cerita jadi mangsa org pitnah dia, sempat lagi dia burukkan si zaquan dulu…kaki mabuk, kaki disco n kaki pompuan, itu belum baca lagi kata2 hazab dia kat family mertua….isshhh….mmg jenis suka gaduh le dia ni, tak habis2.

      0

      0
      • rodah says:

        ada buktilah bongok, kalau tak takderlah kluar citer zakuan msg gatai masa aku kat bilik dok susu anak, dia flirt ngan pomwan lain..bodoh sgt aku nih sbb perangai kembar jahanam dtg dr family yang dok halau rita tuh. kalau manusia bijak x payahlah nak menghalau sbb anak ko jugak yg ajak rita kawin. Dah ko x suka rita, x payahlah sibuk nak jumpa cucu bagai..

        0

        0
        • minah jambu terlajak habis says:

          memang betol tu ! dh la tk suka ngan rita si mertua pulak nk eksen baik nk jumpa cucu la kononn macm bagos sangat ! konon2 Nye nenek nk tunjokan yg dia perihatin la ngan cucu anak si Aidil niii…tentang keburukan family dia si Aidil tknk cerita pulakkkk dia asek2 cerita tentang keburukan rita aje !! kalau minah jambu kawinnn minah jambu tknk mertua stay ngan minah jambu buat menyebok aje huh ! pastu nanti hasut laki minah jambu cakap itu ini itu ini suroh ceraikn minah jambu ! eh tknk lah !

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko ni Rita ke ..abih semua ko citer ..kenapa x focus hal ko dgn ex ko jer..semua family dia ko libatkan …jahat betul mulut ko ehh

          0

          0
  3. HantuKuburanCina says:

    Bila la cerita pasal dorang ni nak abis……jenuh menunggu kat kubur nie..sebenarnya lupa dah cerita pasal dorang ni..tau tau timbul balik…

    0

    0
    • Anonymous says:

      rita yang jahat tu, ingat tak kes tarik rambut lisda dan benamkan lisda dalam air kolam, dasar perempuan tak baik!

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      selagi duit MUTAAH tk di bayr oleh si Aidil selagi itu ini cerita tkan habis punye..Aidil maseh berhutang ngan rita ok !! kalau nk ini cerita habis bayar hutang rita !

      0

      0
  4. syg says:

    klau mintak tuntutan duit ..perjuangkan hak konon..bla..bla.. tau cakap ingat Allah.. yang hang tu rita.. tak tutup aurat..berlakon ..bergaul sesama bukan muhrim bagai… itu semua tuntutan Allah kepada hambanya ko terlupa atau ko buat2 lupa dan tak ambil berat.
    ko nak cakap kat media ..yang ko ni IKON WANITA2 JANDA YANG DICERAIKAN SUAMI KERANA NUSYUZ.. kew..
    Insaflah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      waktu dulu kau tengah sedap memadu asmara kau sanggup lari ke siam…. nikah. sekarang cerai, duit susu anak2 kau tak cukup, baru sedar nak tuntut hak kau sbg wanita? kalau aku kat pejabat kadi tu…aku rolling je mata ke atas berkali2 hingga juling bila tengok muka kau yg sememeh tu. tahu pulak ye mintak tolong badan syariah malaysia?

      0

      0
      • minah jambu terlajak habis says:

        bis nk mintak tolong ngan sape lagi ? mintak tolong ngan nenek engkau ?? mesti la mintak tolong kt badan syariah malaysiaa dorang aje yg boleh urus kn bende2 ni semua !

        0

        0
    • kk says:

      Ayu raudha berlakon movie tu pakai tudung ke? Gambar2 yg nampak kaki ayu dan zarema apa hukumnya? Jawap jgn tak jawap, kalau tak jawap, lebih baik awak pergi minum kencing dan makan bangkai sebab busuk hati dan busuk mulut!

      0

      0
      • minah jambu terlajak habis says:

        Nampak kaki tkpe asalkn bertudonggggggg..macm kiwak kan ?

        0

        0
  5. Anonymous says:

    kawin di siam x berkat…mcm awie dan rozana. lepas cerai semua gaduh.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Salam Rita,saya sokong awak,terus berjuang,jangan putus asa,Allah swt Maha Adil,tuntutan awak pun berdasarkan hukum Allah swt,tak perlu di pedulikan pada orang keliling.

    0

    0
  7. Cermin Hidup says:

    orang hati busuk…minta apa pun x dapat. hmnnnn

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      kau ingat si Aidil tu tk busok hati dia? emmmm kite tungu dn lihat ape kesudahan Nye..

      0

      0
  8. Anonymous says:

    Rita I LOVE U…

    0

    0
  9. olalaaa says:

    udah2 la rita woiii….x mata duitan pe nye, klu skit2 ko mntk duit…bekas laki ko pun de tanggungan jgk yg dia kena tanggung…dh bg bln2 3k tu pun dh kire bagus dr dia x bg langsung…ko yg lebih2 kn sebena nye, smua blanja anak nk yg mahal je…ko pun mak dorang kn, guna gak la duit ko…ni kes x leh trima bekas laki bahagia ngan bni baru….prangai pe tah, pelik!!!!!!! bla becakap x nk kalah..smua nye betul, cermin diri tu dulu cik rita

    0

    0
  10. adelah tu says:

    nak cakap tentang perjuangkan maruah wanita? Cover yourself first then talk.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Rita..i hate you. Please sit down.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    bagi je lah rm300 ribu mutaah dia tu.. duit berkepuk tak kan tak ada? lps tu jgn abaikan nafkah anak anak.. thun dpn ank engko da masuk drjh 1..dulu kawen dgn rita yg hot.. lps tu cerai.. x minat betol dgn adik kembar engko tu.. batu apiiiii

    0

    0
    • Anonymous says:

      …kau pulak yg stress pehal ni beb? kau ke basuh seluar dlm si aidil tu dulu wei.

      0

      0
  13. Anonymous says:

    nampak sangat yg komen kutuk tu sedara mara si aidil dan kembarnya,jika tak pun memang si aidil dan kembarnya tu yg antar komen nak cover line,ingat ingat Aidil,kewajipan kamu tu,anak kamu lahir dari benih kamu sendiri.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Rita…anjing betina menyalah nak rembat duit ex laki !

    0

    0
    • rita says:

      Terima kasih anonymous 1.33pm atas pahalanya. Sy tuntut awak di bangkitkan sebagai anjing betina di akhirat nanti. Ya Allah, tunaikanlah tuntutan hambamu bernama rita rudaini ini, engkau maha adil dan mendengar dan janjimu adalah benar. Sekali lagi, terima kasih kpd yg kutuk sy, jutaan terima kasih…

      0

      0
      • anon says:

        bercakap pasal akhirat,tapi doakan orang bangkit sebagai anjing betina?fahaman mana ko ni pegang?taksub sangat pun tak perlu nak macam tu kot rasanya

        0

        0
        • sms says:

          Anon Anon, takut? Janji Allah adalah benar, pergi tanya ustaz, rita tak buat apa2 kat org yg kutuk dia, tapi diorng yg kutuk rita, untunglah rita! Jgn tunjuk bodoh sini!

          0

          0
        • batu giling rasa gelarn tu mlampau says:

          Anon … batu giling rasa itu rita sndri. Mungkin rita dah terlalu marah. Gelaran ” anjing giler “. Itu dah melampau. Dia seorang muslim. Setiap perlakuan rita itu adalah diantara ex hubby dan Allah. Hal mrk biarlah mrk uruskn. Tiada org yg layak di panggil SEHINA sebegitu. Klu doa itu betul dr rita. Di hina sbegitu rupa maka dia seorg terinaya. Ingtlah doa dr org yg dihina sebegitu rupa mk tiada hijab. Biadap mnggelarkn Hamba Allah sbg anjing wlpn kpd non muslim. Non muslim pun masih Hamba Allah. Cari kisah Nabi Ibrahim yg ditegur Allah yg Maha Pengasih. Sedih

          0

          0
    • minah jambu terlajak habis says:

      bukan nk rembat duit ex laki rita cuma nk aidil bayar duit mutaah yg terangoh tuuu !

      0

      0
  15. Nok says:

    Komen -ve dalam ni lebih kurang sama je ayat dia kalau perasan. jangan orang yg sama komen -ve kat rita sudah la yer… ingat2 sama kita komen tu kadangkala apa yang kita tulis tu terkena kat kita semula, cuma lambar or cepat je benda tu berlaku. mungkin tak kena kat kita secara langsung tapi mungkin akan kena kat keluarga kita. korang komen -ve dalam ni, Rita kat luar sana ramai yang sokong dia. Duit dia berkepoklah sekarang ni, dia ada products sendiri, duit perniagaan tu tak habis kot nak guna…kerap ke luar negara g melancong, hantar anak2 kat private hospital sebab apa? sebab dia mampu utk belanjakan semua itu. Hantar anak2 kat private hospital sebab dia ibu yang terbaik..ibu yang terbaik hanya nak anak2 yang terbaik juga. Private hospital ni layanan memang supert (prince court)… korang nak hantar kat GH punya pusat kesihatan itu korang punya pasal la…sebab itu je kemampuan korang. isu duit tu, aku rasa rita buat macam tu sebab nak ajar si bekas laki dia…nak ajar macam mana biar dia yg tentukan lah.
    dosa pahala ni urusan Allah. anda yang mengatakan dia tak menutup aurat..memang ya..tapi anda adalah seluruh tubuh anda dijaga daripada pandangan mata yang bukan muhrim? perhatikan sama..jangan kata kita dah bertudung kita dah menutup aurat? bagaimana pula dengan pakaian kita? adakah menutup aurat walaupun melitupi badan kita? fikir-fikirkan!!!!

    0

    0
  16. kakakakahka says:

    RITA…..PESAKIT MENTAL 2014- 15…HADAP DUIT BEKAS SUAMI. EEEEE…..

    0

    0
    • rodah says:

      dah terjumpa keturunan aidil yang pndai bgi sperm jer, jaga taknak mmg ler mental bangang…ko tunggu nasib ko plak..harap2 sma ngan rita nih..

      0

      0
  17. Anonymous says:

    yes. 100% setuju bro. org yg pnah berkhwin dgn perempuan jnis mcm rita ni jer yg akn phm betapa sengsaranya hidup. BEKAS BINI YG LAKTULLAH. ENGKAR…

    0

    0
  18. comel says:

    Sy cadangkan Sahdo dan lain2 yg kutuk rita baik cepat2 belajar dari berok, kerbau,org gila dan lain2 supaya kalian biasa nanti akhirat, senang sikit di bangkitkan seperti berok, kerbau, org gila….

    0

    0
  19. FanClub Lisda says:

    pukima punya betina mulut pantant ayam…ko layak masuk tanjung rambutan je.

    hahahahahahahaktuihhhh

    0

    0
  20. TakPelikPun says:

    “Perjuangan saya bukan untuk tuntutan mutaah RM 300,000, tetapi untuk maruah seorang wanita yang kahwin lari di siam, yang membelakangkan keluarga sendiri, isteri nusyuz yang tak hormat keluarga mertua, seorang ibu yang canang hal rumah tangga ke media bila bergaduh, yang dok mengutuk bapa kepada anak-anak dia walaupun dah menjanda dan paling penting, seorang perempuan yang paling kasihan di dunia ni yang diceraikan tanpa sebab.”

    Kelakarlah ngko ni.

    0

    0
  21. R I T A says:

    Bohonti la jd PM lahanat ko Najib..ko pnya pasl harga pamper n susu naik kaw2..ko ni susu n pamper pn nk makap harga..aku dah xde duit..!!!

    0

    0
  22. #geramkatrita says:

    dari minat terus jd meluat kat rita ni..tak habis2 lg yea..sudah2 lah 2 rita, awak cari duit awak sendiri la,kalo betul itu jumlah yg awak patut dpt akibat penceraian awak tu, awak akan dpt jumlah tu nanti..Tuhan itu adil… mungkin lambat tp atleast awak berusaha sendiri tuk dpt duit tu, dpd menagih kepada org yg mmg xde hati kt awak lg…aidil tu dh ada keluarga sendiri, xkan dia nk tanggung awak yang dh jd ex dia..cukup lah dia masih nak bg nafkah n peduli ttg anak2 dia dgn awak 2…bknkah lebih baik awak move on…harap Rita dpt lupakan semua ni, saya pasti rita akan lebih bahagia jika begitu…

    0

    0
    • kaki jalan says:

      ko tak minat dia ko punya pasal..bukan di abayar soh ko minat dia pun.
      ni aku sokong ko kata kalau rezeki rita dia akan dapat tp kalau tak usaha nak dapat celah mana. dia g je mahkamah then wartawan yang kejar cter dia. salah rita jugak ke? aku tak paham la korang ni..
      tau ke mutaah tu apa?
      kenapa ramai bini2 teraniaya bila kena tinggal tak di bayar?
      tak de cerita sebab dorg bukan artis..pegi check pjbt agama la tanya berapa ramai yg tuntut.
      tak nak sokong rita x pe tapi jangan buat tuduhan kat dia atau aidil.

      0

      0
  23. Milla says:

    suka dgn komen sahdo…tepat dan bernas…..ya!!!!

    0

    0
  24. dora says:

    terpanggil nak komen..
    lantangnye mngutuk rr mata duitan,ade lagi bagus siap listkan 1-berbelas2 sejarah rr ye..tahniah haters rr atas usaha keras anda..
    sy sokong rita..bia la org keji maki die ckp die mcm2 skalipun.. klu sbb bukan adenye org macam rita ni, berapa bnyak wanita kat lua sana tau akan hak seorg wanita yg sebenar seblom dan selepas diceraikan? org yg dok ckp redha je la..redha je la.. seakan menafikan hukum agama yg sebenar?sy nasihatkan baik g mengaji balik.. tgok balik hukum hakam and tlg refer pada yg arif ustaz2 tuk lebih pham… tuk haters,kalau korg pun kene mcm aidil buat rita,sy berani jamin korg meroyan jugak..jantan tu bawak lari kawen kat siam,da kawen lupa tanggungjawab, seronok pulak tinggal2 umah lari macam bacul angkut kain baju time org xde kat rumah,mtk tlg sedara ipar duai bgai angkut baju ko..ko berpoya2 ngn betina lain time die mngandung benih ko..n ko cerai die guna sms je??? ko rase2 rr ni nak bia je mcm tu?ko sebagai suami, mmg syurga ko kat tapak kaki ibu…tp jgn ko lupa ko jgk pelindung tuk insan yg ko telah ko peristerikan..ko igt kawen ni mcm main bola..sesuka hati ko je nak buat ape..main bola pun ade rule die jugak…

    so rita..persetan ape manusia2 buta hukum agama ni cakap…u yg lalu sakit perit selama ni..tuntut hak u..perjuang hak u sebagai wanita..jangan mudah mengalah..buktikan yg kite wanita ade harga diri bukan bole diperlaku sesuka hati..

    0

    0
    • wanita2 mesia bodoh ke says:

      bodoh2 ke wanita mesia ni smpaikan kerana kes rita ni baru tebukak mata wanita2 mesia tahu hak mreka?

      aku time skola menengah… dah tau hak wanita…

      ada blajar kat sekolah…

      melampau la

      0

      0
  25. Anonymous says:

    rita perlu jumpa pakat kauseling merawat kes sakit otak yg makin kronik ni….. :(

    0

    0
  26. Cermin says:

    berdiam diri kekadang elok; lebih2 lagi diri kita ni tak lah se-perfect mana.

    0

    0
  27. rita says:

    Wahai Sahdo dan lain2, pastikan kamu sibuk kutuk dan hina saya, saya nak lagi pahala yang kamu bagi saya….lagi lagi… buka aib saya, buat senarai yang panjang2, fitnah saya…oh, di alu-alukan…

    0

    0
    • cetek agama says:

      Sunnah mana yang kata pahla boleh dipindah-pindahkan cam u cakap ni,
      cik Rita oooiiii………?????

      0

      0
  28. mamacomel says:

    cari duit nak g holiday letuee…bodoh betina nie

    0

    0
  29. bruneian says:

    Dulu masa khawin semua indah, dia wanita yg matang, baik dan sebagainya tapi sudah lepas bercerai semua perkara yang tak baik di luahkan. sebenarnya dua2 yg salah demi anak sangup mengaibkan sesama sendiri. cuba lah demi anak kita bertolak ansur dan berbincang dengan baik, ane tidak seorang dengan haknya dan seorang lagi dengan perangainya. cubalah bertolak ansur tidak salah kita mrendahkan diri demi anak2. lagipun allah itu maha adil, what comes around goes around.

    0

    0
  30. rose rossa says:

    dari pejuangkan maruah jadi mengadaikan maruah pada medan media. semua org tau kisah umah tgga dia from A-Z…perjuang apa mcm tu..mengadai maruah keluarg. Makin dicanag2 bukan keja buak aib ke tu..sudah2 lah. RR kan dh mmpu sara 2 org ank tu…hidup biar bersederhana. Dulu kwin dgn Adil tk da org paksa, kena ingat tu. Klu dh bercerai jgn meminta2 pulak. Bukan dh buat malu ke tu..

    0

    0
  31. rita says:

    Mana Sahdo? Tak nak kutuk rita lagi? Alaaa, sy tungguni…yg sokong Sahdo mana? Dah jadi berok? Dah jadi gila? Dah jadi anjing betina? Dah jadi murai? Dah jadi kerbau? Sahdo oh Sahdo…

    0

    0
  32. ustaz sado says:

    kerana duit, hilang semua perasaan malu dan maruah sbg ibu dan wanita, kesian dia ni.

    0

    0
  33. Hospital Sakit Otak Sri Murni says:

    menunggu kedatangan rita untuk check-in…….mana dia ni???

    0

    0
  34. Dr Sado & Macho says:

    sayalah doktor yg bakal merawat kecacatan otak si rita ni.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    kahkahkah..sepupu sepapat aidil dan kembarnya yg keturunan berok sedang meroyan di beautiful nara..wakaka

    0

    0
    • tukang kebun says:

      hai orang gaji rita…dah masak kasi tuan ko makan?

      0

      0
      • Anonymous says:

        lucu…kau pulak yg stress pehal ni beb? kau ke basuh seluar dlm si aidil tu dulu wei. penyokong2 rita….busybody.

        0

        0
    • Puiiii Sikit says:

      keterunan2 rita babi lapar duit mutaah…apa cerita?

      0

      0
      • yang benar says:

        kalau lah benda ni jadi pada kakak/ adik/ mak kau adakah kau akan keturunan ‘kau’ babi lapar duit mutaah?

        0

        0
      • rita says:

        Terima kasih kutuk sy babi. Sy tuntut awak, mak bapak awak dan keturunan awak di bangkitkan sebagai babi. Ya Allah, engkau maha adil dan berkuasa, engkau janji akan tunaikan doa dan tuntutan org yg di aniaya, tunaikanlah doa dan tuntutan hambamu rita rudaini ini, amiiin…

        0

        0
      • rita says:

        ‘Puii sikit’, sy tuntut awak dan juga mak bapak awak dan keturunan awak di bangkitkan sebagai babi sebab mak bapak awak gagal mendidik awak. Ya ALLAH, tunaikanlah tuntutan rita, engkau maha adil

        0

        0
  36. ahmad maslan says:

    duit mutaah kena GST…..ingat tu Rita.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    I love u Rita..I LOVE U SO MUCH..

    0

    0
  38. membuka aib says:

    Bukan kah rita menghebohkan masalah rumah tangga dalam media? Seterusnya membuka aib suami ( ketika masih lg sah suami)

    0

    0
  39. No teloq Aidil says:

    Sape yg kutuk Rita dalam ni, aku nak nasihat supaya korang doa banyak2 supaya korang tak bercerai berai satu hari nanti. U all dont know what she is going thru. Tak payah nak cakap pandai. Jangan mengata kalau tak tahu benda betul. Ujian yang besar untuk org yang hebat. Aidil tu belum tentu lagi bahagia sampai ke mati dgn Zareema. Igt kafarah. Ko buat jahat kat orang, benda jahat tu akan datang balik kat ko. Ingat tu!

    0

    0
  40. Ayah Pin says:

    kepada penyokong2 rita, korang jaga laki korang dah, silap2 haribulan korang yg kena cerai menyibok dlm velog je kerja korang kan? dah cuci seluar dalam laki ke blum?

    0

    0
  41. Sabarlah says:

    Ganjaran 10 Kali Ganda Pahala Bagi Yang Sabar

    ISLAM menuntut umatnya supaya sentiasa bersabar. Setiap dugaan dan halangan hidup seharian perlu ditempuhi dengan reda dan penuh keinsafan. Umpamanya apabila ditimpa kemalangan atau musibah, hendaklah menyerahkan diri dan bertawakal kepada Allah. Sikap sabar akan memberi ganjaran kepada manusia baik di dunia atau akhirat.

    Ini seperti firman Allah bermaksud: “Barang siapa yang mengerjakan amal soleh, baik lelaki atau wanita sedang dia orang beriman, maka mereka itu masuk syurga dan mereka tidak pula dianiaya sedikit pun…” – (Surah an-Nisa, ayat 124).

    Sekiranya timbul perbalahan perlu ditangani dengan adil, saksama dan penuh kesabaran. Kehilangan sifat sabar hanya akan mengeruhkan keadaan, bukan menyelesaikan masalah. Sifat sabar membuktikan kewibawaan, peribadi dan ciri Muslim sejati serta mulia. Belajarlah menghormati jika kita mahu diri dihormati dan disegani orang lain.

    Ganjaran sabar di dunia ialah mendapat kemenangan dan kejayaan hidup dalam menegakkan kebenaran Allah. Firman Allah bermaksud: “Ya, cukuplah jika kamu bersabar dan bertakwa dan mereka akan datang menyerang kamu seketika itu juga, nescaya Allah akan menolong kamu dengan lima ribu malaikat yang memakai tanda.” – (Surah Ali Imran, ayat 125).

    Orang bersabar dengan ujian Allah dan sebarang kesusahan dalam mempertahankan keimanan amat dikasihi Allah serta diberikan kurnia yang banyak. Tentunya hidup kita akan dipenuhi dengan kegembiraan dan kebahagiaan sepanjang masa. Firman Allah bermaksud: “Mereka dalam keadaan gembira disebabkan kurnia Allah yang diberikan kepada mereka…” – (Surah Ali Imran, ayat 170).

    firman Allah: “Hai orang beriman, bersabarlah kamu dan kuatkanlah kesabaranmu dan tetaplah waspada dan bertakwalah kepada Allah supaya kamu beruntung.” – (Suruh Ali Imran, ayat 200).

    Firman-Nya bermaksud: “Orang yang beriman dan mengerjakan amal soleh kelak akan kami masukkan ke dalam syurga…” – (Surah an-Nisa, ayat 122).

    “Barang siapa yang membawa amal yang baik maka baginya (pahala) sepuluh kali ganda amalnya…” – (Surah al-Anam, ayat 160).

    “Kecuali orang sabar (terhadap ujian) dan mengerjakan amal soleh, mereka beroleh keampunan dan pahala yang besar.” – (Surah Hud, ayat 11)

    Jelaslah, sabar adalah sifat yang membawa kebajikan. Malah Allah menggandakan pahala bagi orang yang membuat kebajikan dengan 10 kali ganda. Orang yang sentiasa bersabar akan mendapat keampunan daripada Allah terhadap segala dosa yang pernah mereka lakukan dengan pahala yang besar.

    Oleh itu, sentiasa ingat bahawa sabar itu separuh daripada iman agar hidup kita sentiasa bahagia dan sejahtera.

    “Kesabaran adalah tunjang kekuatan dan kebahagiaan di dunia mahupun akhirat….”

    Salam Ukhuwah..~

    0

    0
  42. !!!!!! says:

    “yg duk sibok2 sokong rita pun mentaliti pun selevel kerbau juga. dlm kes penceraian dua2 nya salah. semuanya vangang je.”

    tepat !!!!!

    0

    0
  43. RE POST says:

    Embarrassing to be a woman like Rita Rudaini. I mean, common lah. We often heard that Malaysians especially women are strong, equal to men and capable of taking care of our children with or without men. Unfortunately, you are SO FUCKING hard-up for your ex’s money until you forgot that your ex-husband is STILL the father of your kids. Please grow up sis. Try to so something more productive other than barking like a mad dog!

    0

    0
    • yang benar says:

      salah ke kalau nak pertahankan hak sendiri? salahkan ke kalau nak menegakkan kebenaran. if i were her, i will fight to the end of my life. bapak ke kalau anak sendiri tak kenal? tak yah jauhlah.. kau tengok contoh fasha sanda & husband. mana2 pun derang pergi ada je anak dgn nora danish. bukannya kau sedap2 pergi holiday ke pulau rawa, anak dgn bini 1st kau tinggalkan. ni bukan sebab hard-up duit atau apa. lelaki tak bertanggungjawab macam aidil tu memang patut diajar. kau rasa aidil ni tahu tak apa yang anak2 dia suka makan? perangai anak2? hati anak2? kau rasa dia tahu tak?

      0

      0
      • bekas laki Rita says:

        Yang ko pi kawen dengan budak ingus tu, apasal…? Nak harap dia bertanggongjawab, sebagai isteri ko dah laksanakan tangongjawab ko????
        Ginilah, sesiapa yang kesian sangat kat Rita, pinanglah dia, jadikan madu korang, barulah ko boleh tahu tinggi rendahnya langit.

        0

        0
    • minah jambu terlajak habis says:

      kau tu yg menyalak macm anjiang giliak hahahaha helo ..Aidil mana duit MUTAAH rita? ingattt kalau maseh ada hutang tk boleh masok syurga tau..nk masuk syurga tak ? bayar hutang rita ok !!

      0

      0
  44. Anonymous says:

    lebih memalukan jadi lelaki seperti Aidil dan keluarga nya yang seperti beruk dan sakai,dah tunjuk gaya hidup mewah dengan bini baru,anak anaknya di tinggalkan begitu saja tanpa bernafkah.Shit..kou ni Aidil orang islam ke kapir?

    0

    0
  45. Lala says:

    Semua sedia maklum, bila kes dibicarakan dlm mahkamah, segala butir bukan lagi rahsia. Saya bukanlah die hard fan Rita, tapi dlm kes syarie ni, Rita dah mengupah peguam Syarie yg sangat well known dan berpengalaman. Semua keputusan bukanlah dibuat Rita melulu2, semestinya atas nasihat peguam. Tuntutan 300k ni, Muta’ah. Muta’ah wajib dibayar pada bekas isteri ye kalau isteri menuntut. Semestinya, kalau diluluskan mahkamah nanti, jumlah bukanlah dpt sebanyak yg diminta. Sama spt kes Rita menuntut nafkah anak2 dulu. Jangan kita nak samakan kisah mak ayah tok nenek kita yg xmo menuntut apa2 dari bekas suami sbb redha dan nak move on cepat. Rita ada support system yg sgt menyokong dia skrg dan Rita tak kisah berkorban masa utk pergi ke court. Dari kes ni, harapnya lebih ramai isteri dan wanita buka mata tentang hak2 isteri semasa masih menjadi isteri dan juga selepas diceraikan.

    0

    0
    • cetek agama says:

      MUTAAH ialah hadiah atau saguhati atau pampasan yang diberikan oleh suami kepada isteri yang diceraikannya. Mutaah memang wajib diberi tetapi dalam bentok apa…..? Ini tidak dijelaskan dalam Quran – terpulanglah kepada si suami. DalamSunnah, ada suami memberi makanan, ada juga yang memberi pakaian. Jadi, kalau si suami nak bagi duit, juga boleh tetapi adakah isteri boleh menentukan jumlahnya????. Oleh kerana Mutaah ini HADIAH, terpulanglah kepada suami samada dia setuju atau tidak dengan permintana bekas isterinya. Kalau dia nak bagi sehelai sejadah dengan telekong, itu pun di kira MUTAAH. Dia sudah sempurnakan tanggongjawabnya. Jadi jangan sibuk-subuk pasa tuntutan rm300K Rita. Dia boleh tuntut tapi hak Aidil untuk bersetuju mengikut kemampuannya..

      0

      0
  46. Anonymous says:

    ..tau dia tk mampu, saje nk buat dia susah sbb sket ati nengok dia bhgia.. Knyataan aku betool smua, dia tu fitnah..aku tk slh, smua slh dia..

    0

    0
  47. rina says:

    jangan lari dari hukum islam bayar tetap bayar nnt mati berhutang…rita x halalkan..

    0

    0
  48. Wanita says:

    Orang yang komen negatif dan kutuk-kutuk Rita tu tak tahu menahu pasal hukum hakam agama berkaitan Nikah, Cerai & Rujuk ni. Tak pernah masuk Mahkamah Syariah. Ye. sebab anda bahagia dengan hidup anda sekarang (Mungkin lah agaknya) Lebih baik kalau anda tak tahu pasal ni, anda duduk diam sahaja. Jangan komen yang menunjukkan kebodohan anda semua.

    0

    0
  49. dijah says:

    x der duit lah konon…tp boleh plak bergaya..

    0

    0
  50. Mak Jemah says:

    Bukan peminat Rita tp korang ni tak payah lah nak maki hamun bagai tak kena diri sndri boleh lah cakap. Bukan senang nak besarkan 2 anak lelaki sendiri. Kadang kadang diri sndri pun belum cukup.

    p/s : Ok abg sadho mohon jangan bash. Bye

    0

    0
  51. amat says:

    aidil ni x tahu hukum islam pabila tinggalkan isteri….kesian betul buta hukum agaknya dia ni yg mental…

    0

    0
  52. mila says:

    tulah pandai kahwin beranak jer…hukum hakam x nak belajar …pa salah bayar jerlah tutup kes kalau x mampu pun bayar secara ansuran….xkan dapat anak baru anak lama dilupakan sedangkan binatang sayang anak cik abang bola oiiiii….

    0

    0
  53. dunia oh dunia says:

    nak sangat kan kawin dgn pemain bola.
    sekarang, duit mutaah ko pun mcm bola…kejap nk datang..kejap nak pergi.

    0

    0
  54. aku says:

    sebenarnya orang2 yg kutuk2 kat Rita tu.. mereka2 tu takut.. takut kebenaran berpihak pd Rita.. kalau Rita berjaya dalam tuntutan Mutaah die.. pasti lelaki2 dan suami2 di luar sane pasti.. tak banyak sedikit mesti dan pasti kecut perut.. takut2 klo mereka berscandal atau sewenang2nya menceraikan isteri2 mereka.. contoh yang Rita bagi pasti akan ada isteri-isteri yang terbiar ni akan berbuat apa yang Rita buat.. tu yg meroyan tak tentu pasal tu.. cakap yang bukan2 kat Rita.. Rita adalah Contoh terbaik dalam memperjuangkan Nasib die..

    so Nasihat saye.. kita doa agar Rita berjaya dalam perjuangan dan tuntutan Nafkahnya..

    0

    0
  55. rita says:

    ALHAMDULILLAH! ALHAMDULILLAH! ALLAHUAKBAR! ALLAHUAKBAR!

    0

    0
  56. cikikaka says:

    aku rase rita masih xbole terima aidil dah hidup bahagia.. lps tu anak dia 2 org tu aidil mcm x amek tau sgt.. ibu mana yg x sedih..
    tapi klu aku jadi rita, aku hanya diamkan diri & berserah pada Allah.. Biar tuhan je balas klu mmg aidil tu salah.. xpayah nak turun naik mahkamah.
    dah tua nanti aidil sedar la kesalahan dia.

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      kepala hotak kau bedengong ! memang la boleh berserah pada Allah tapi nk jugak berusaha untok dapatkn sesuatu..tkan nk diamm aje macm bahlol kt rumah !! kalau nk tungu Aidil tua baru dia sadar emmm lambat laaaaaaa !!

      0

      0
      • cikikaka says:

        oii minah jambu terlajak laris.. tak payah la sampai nak sound aku hotak berdegong!! ko ckp tu mcm xpecaya Allah tu ade. mengucap cepat2.

        0

        0
        • minah jambu terlajak habis says:

          sape cakap tk percaya Allah ? Allah kan suroh kite berusaha kalau nkan sesuatu kau tk paham ke ???? kalau kite hanye berdoa tapi tk buat n tk berusaha sesuatu ape yg kite dapat ?? penyakit ada obat nye kalau kite berusaha mencari penawar atau obat paham.. kalau sakit kenape kite perlu jumpa doctor ? tu berusaha la nama nye pasal nk baikan penyakit ! ape2 pon Allah yg maha mengetahui segala nye..

          0

          0
  57. aku says:

    suami2 or bekas suami kena ingat yea..
    Nafkah Suami ada 3 jenis ( ni dapat dari ustaz)
    1. Nafkah peribadi isteri – walaupun isteri yg berkerja.. wajib si suami memberi nafkah
    contoh – Nah syg duit belanja bulan ni.. kot2 nak beli lipstik ke.. seluar kocik ke..
    2. Nafkah Keluarga – bila suami x cukup gaji.. isteri topup.. sedekah yg paling baik adalah sedekah seorang isteri utk membantu suami.. isteri bukan menanggong suami.. tapi mencukupkan apa yg suami x mampu..
    tapi kena ingat !!.. kalau suami x bg nafkah.. isteri x REDHA.. segala PERBUATAN suami.. SOLAT, PUASA x berguna lagi sbb x dpt PAHALA apa2 walau suami tu Ustaz or Tok Imam sekali pun..
    3. Nafkah Bathin – bukan hanya di bilik Tidor tp Menggembirakan isteri.. bergurau senda dgn Isteri.. memberi pujian..
    Jgn Pula Suami kata matilah Gini ustaz.. banak benor Nafkah.. Klo xnak bagi Nafkah.. Jgn jd Suami.. Tukar Jadi Isteri..
    Tula yg di Tuntuti olih Rita.. Mutaah adalah hak untuk seorang isteri..
    Jadi suami jangan ingat durhaka & Nusyuz isteri saja tau.. Durhaka Suami terhadap isteri lebih Dahsyat !!Dalam Islam suami nak tanye berapa gaji dan pendapat isteri pun Islam tak bagi Hak.. ini kan pula nak makan hak isteri..
    Aidil kena ingatle.. Rita tu pompuan sebagai suami.. die kena lindungi Rita bukan permalukan die.. jaga maruah isteri die.. sebab isteri die tue ibu pada anak2 die.. bersikap jujur.. tak lari dari rumah.. tinggalkan isteri.. adake Patut.. selidiki punca die.. kalau dah Rita sanggup berkorban kahwin dgn die kat siam.. knpe sekelip mata saja bolih lupa semua tu..
    yg kite tau.. lelaki !! bila dia berkenan dgn pompuan lain semua kebaikan isteri die.. die dh tak pandang dh.. yg die nampak keburukanye saja.. sebab dh berkenan dgn yg lain.. yg bermain dlm kepala die cuma satu mcam mane nak lepas dari perkahwinan tu.. dan dpt pompuan yg die idamkan….
    tule sampai sanggup hina dina isteri tu.. cakap macam2 tak bertanggongjawab dan sebagainye..

    0

    0
    • Anonymous says:

      nilah komen yg paling seronok dibaca…beza komen dgn emosi berbanding komen berakal…tahniah…sbb zaman skg wanit kena faham dan tau undang2 syariah demi melindungi dir dan anak2..bg wanita diluar sana mmg kita kena redha tp dlm masa yg sama kita kena pertahankan hak kita supaya lelaki masa kini tidak lepas ttangan dgn tanggungjwb…byk kn membaca ilmu ini br la org akan respect.
      sekian.

      0

      0
    • akucantik says:

      actually kita pun tak tahu 100% siapa yang salah. sebab both sides pun x perfect. Yang rita ni aku rasa dari awal bermasalah dgn ibu mentua. so sepatutnya kena sedar dia kena amik hati makcik tu. dia kan ada anak lelaki dua orang. bayangkan nanti anaknya nikah di siam dgn wanita yang lebih berusia. Bukan mudah untuk ibu aidil terima hakikat itu. so, pandai2lah merendah diri. ambil hati. memang akan ada penentangan sebab dh maknya tak puas hati. tapi salah siapa? dua2 pun setuju kawin lari dulu. so redha lah ini ujian Allah untuk mendekatkan diri kepadaNya.

      0

      0
  58. zietafus says:

    akak nak nasehatkan rita supaya redha jek
    dan berserah pada Allah mintak segale yg berlaku
    akan ade hikmah indah tersendiri..akak juga adalah
    golongan wanita yg teraniaya dr lelaki yg hanye pandai
    bermain kata2..tp atas kesabaran akak dan sentiasa berserah
    pada Allah dan yg penting xberdendam pada bekas akak dpt rase rahmat
    kini..ank2 dngan bekas suami ade 3org dan besarkan sendiri..
    dlu hidup dngan bekas suami dpt duit jajan cume 1500 dan tanggung semua
    tp skrg atas kesabaran dpt jodoh yg muda kuat bekerja akak cuma duk rumah duit
    jajan 6000 sbln..alhamdulillah..so jngan berdendam kerna nikmat lebih indah Allah gantikan jika kita adalah seorang pemaaf..wallahuallam

    0

    0
    • aku says:

      saya percaya Rita pasti Redha atas ujian yg Allah SWT berikan utk die.. tp kita kena ingat Redha tak dpt isi minyak kerita.. tak dpt beli keperluan di supermarket.. kite kena ingat yea.. setiap ujian yg Allah berikan utk hambanya berbeza-beza dan tak sama.. ada berat dan ada Ringan.. mungkin dkt adik lebih mudah dan lebih senang.. adik tak perlu berusaha keras utk mendapatkanye.. tp tidak bagi Rita.. mungkin ujian Rita berkehendakan die lebih usaha dan doa utk die mecapai kejayaan itu.. dan adik sememangnya harus bersyukur mendapat suami ke 2 yg lebih baik dari yg terdahulu Alhamdulillah.. tidak seperti Rita mengharapkn yg terbaik dari Aidil dari suami pertama die.. kan perjalanan hidup serta ujian kite tak semua same ..dari itu Islam mengalakan kita berusaha disamping berdoa utk setiap ujian yg kita terima.. itule yg Rita tengah buat Usaha di samping Doa.. saye bukan sokong Rita.. tp saye tak suka isteri2 or bekas isteri sering mengalah dalam menuntut hak mereka.. sedangkan sang suami or bekas suami main lupa dan lepas tangan..
      so muhasabah diri.. fikir sejenak

      0

      0
  59. mari ketawa says:

    padan la muka kena cerai melalui sms…..ahahhahaahahahhahahahaa

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      tu jantan pengecot nama nye ceraikn bini secara sms penakot ! kenape tk ceraikn rita face to face aje ? kenape melalui sms ? tu bermakna Aidil tkde bodek ! ok tk perlu nk ungkit kesah lama rita ngan si Aidil ex laki bahlol dia.. yg penting skarang Aidil perlu bayar duit MUTAAH rita itu yg paling penting skarang ni !

      0

      0
  60. Bluekkk says:

    pndai buat anak…sedekah cipet ko…pndai la cari duit nk sara……

    0

    0
    • rodah says:

      Blueekk..pandai ko tala cipet org..pastuh suh sara, .anu dia cam ko punyalah, tau nak mentala jer, dah settle tala kat lain plak..xde tamadun punya org ker binatang, anjing!..

      0

      0
  61. Naik Meluatttt says:

    pesakit jiwa kronik #1 negara…..rita.

    0

    0
  62. Peguam Syariah says:

    duit mutaah tu saguhati je…ada lebih boleh bayar.
    xde…tak payah.

    0

    0
    • aku says:

      kalau peguam syariah anggap begitu.. semakin ramai le suami2 or bekas suami p endah tak endah nye..p lepas tangan.. anggap pekara tu kalau suke bayar tak suke tak perlu bayar.. ambk pekara tu sambil lewa je.. yg merananye blah pompuan.. tak fikiq kah.. maaf le kalao fikiran awak mcam tu..

      0

      0
    • cetek agama says:

      Sokong peguam Syariee. Mutaah ialah sagu hati, terpulang kepada suami samada nak beri atau pun tidak. Berbeza dengan NAFKAH. Suami WAJIB beri nafkah ketika masih isterinya dan juga ketika dalam edah. Oleh kerana mutaah itu sagu hati, terpulanglah kepada budibicara si suami, apa nak beri. Sehelai telekong pun dikira Mutaah sebab zaman nabi, mutaah dalam bentok makanan dan pakaian. Kalau bekas suami nak beri duit, Syukur Alhamdulliah tapi bukan HAK ISTERI mentukan jumlahnya.

      0

      0
  63. pelik says:

    pelik lahai… korang pulak yang sibuk melenting tak tentu pasal tu kenapa?
    Rita tuntut mutaah ngan korang ke?
    mintak duit nak bayar peguam dengan korang ke?
    x kan?
    Ape? serabut asyik keluar cerita die? bukan die mintak pun cerita die diletak kat sni.. marah kat sape yg letak la..

    0

    0
    • batu giling takut apiiiii ...... says:

      Batu giling sokong Pelik ……
      Saper2 yg menghentam maki hamun mengeji memfitnah kpd saudra seislamnya tak kiralah kpd aidil atau rita atau sesama pemberi komen disini … DOSA LEBIH DASYAT DR MEMBUNUH …. jgn pasal org lain kita dpt dosa tak tentu hala. Tolong ler cerdik sikit. Negara kekal kita di akhirat bukan di dunia. Lantak dorang ler … nak tuntut atau tak nak beri tuntutan. Hakim kan ada … biarlah hakim tu yg beri tau. Kita dengar lihat shj tp mulut jari kita senyap. Lbh baik dr buat dosa yg bukan hal kita. Buat pahala , jauhkn dosa. Jd org bijaksana

      0

      0
  64. Honeybee says:

    Korang yang kutuk Rita nie…mesti tak faham perasaan wanita yang ditinggal suami sebab gatal dengan betina lain…dan membesarkan anak2 seorang diri…you go Rita! Tuntut hak rita….memang bukan senang hendak membesarkan anak2 pada zaman ni…Rita tuntut Ikut kemampuan suami dier…kata tak mampu…pigi dah! Gi holiday…buat kenduri besar-besaran…shopping… Boleh lak…Rita akan berdiam diri kalau aidil seorang bapa yang bertanggungjawab…aidil,…Cuba belajar erti tanggungjawab seorang bapa dengan ex husband erra atau suami dato siti nurhaliza…

    0

    0
    • bekas laki Rita says:

      OOOooooo jelas rupanya, tak boleh tengok bekas laki bahagia dengan bini baru. Menjerok hatilah ko sepanjang hayat. Kalau aku, dah aku kutuk bekas tu takdok telo, dayus,etc. aku tak amik pot pun apa dia buat. Janji nafkah anak-anak ada. Aku pasang badan lawo-lawo, cari jantan lain yang lebih kaya dan berkemampuan.

      0

      0
  65. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    betina juling ni xhabis2 menyalak….dah lah hidong selambak!

    0

    0
  66. Anonymous says:

    Mmg la boleh buat tuntutan tu tp jgn la nk mncanang keburukan, takut nnti niat nk mprjuangkn maruah tu jd tk betul, tk jujur pd diri sndri.. Terbaik nora danish.

    0

    0
  67. anis says:

    kau tuntut rita .. sampai dia mampusss ..x kedarah ..
    padan muka baru tau langit tu tinggi ka rendah ..

    0

    0
  68. Anonymous says:

    Ada sebab mengapa aidil begitu, n ada sebab jgk mgapa rita begini..klu dah tkda kasihsyg mmg tk boleh paksa.. Tk boleh ka korang pakat2 demi anak2??!. Bertahun berlarutan, heboh 1msia, keburukan sana sini, mengapa menyulitkan keadaan? Anak2 korang besar nanti akan menilai.. Oh bpk aku mcm ni.. Oh mak aku mcm tu.. Jgn fkr msa skrg sja, jgn fkr diri sndri sja, fkrkn jgk msa dpn n anak2 korang, tk kasih n syg kah pd mereka..

    0

    0
    • akucantik says:

      aku setuju. so selfish dia orang ni. pikir la anak2 tu sikit. and rita tu masih cun lagi. move on. cari suami yang boleh menerima anak2 yang comel tu.. dah tua nanti baru nak cari pengganti, so susah la. lg pun aidil dh ada keluarga baru, mungkin agak mustahil utk mereka kembali bersama. so..move on dan to aidil and rita berbincanglah demi anak2. kesian dia org

      0

      0
  69. mawar says:

    waaaaahh hebatlah sgt berjuang demi hak wanita dlm Islam…hak muslimah tutup aurat x perjuangkan keee

    0

    0
  70. medina ezwanie says:

    Dlu ak sokong rita 3thn lps masa tu umo ak 24 thn.. sbb ak rasa rita teraniaya bla bla
    Suami x bg nafkah
    Di tinggal suami
    Skrg umo ak 27 nak msuk 28 dh
    Masih isu ni x selesai
    Ak pun nk bekawin x lama lg
    Ak pun dh blh fikir matang..
    Org mcm bee khan yg kaya bapak die byk saham kt bangsar, bangsar village etc, graduan undang2 dr university oversea mengalah dgr nora danish wpun kena hentam sbb nak anak die si dre dre tu dpt pehatian bapak
    Die pun xyah ssh fikir A-Z nedim sedia kn tuk anak
    Mcm tu jgk nora.. ingat tak terluka ke mengandung 9bulan xde suami. Blh meroyan dlm pantang klau terjadi kt kite sndr
    Tp berkat sabar jejai pun tanggung anak die A-Z malah bwk cuti luar negara anak die disayangi famili jejai
    Even fasha pun di benci mak mertua
    Tp bermacam2 cara die amek hati mertua
    Die saba.. fasha sabar sbb die tau mak mertua x suka die tabah
    Yg si rita. Mak mertua x suka makin die lawan
    Klau anak ko si rayyan dh besa kawen kt sempadan agak2 ko blh senyum n restu x..
    Dh tau wat slh ambik la hati keluarga aidil
    Then nk mintak nafkah sampai 10k tp ko sendiri DEGIL xmo dgr ckp aidil dlu. Suami ajak ddk umh yg di sediakn jdt ko xnk. Ko nk ddk tmn tun kl. Ajak balik seremban xnk. Ko je yg btol kn. Skrg aidil dh bg 3k. Alhamdulillah syukr. Maksu ak cerai laki x bg satu sen die carik duit snd jual nasi lemak pg2. Ptg2 niaga kt kantin sklh. So skrg ko nk 300k sbb ko dengki ko sentiasa hati busuk n x move on. Sampai bila2 xde laki nk ko pagai cmni. Ko sorg je btol dlm dunia ni. Sbb tu ko xde bff. Sbb ko suka gaduh gan org. Allah swt syg ko. Bg ko 2org putera. Dh la tu jgn la x bersyukur. Move on dh bina hdup baru. 3k cukup klau ko tau manage duit. 3k tu dua org anak bkn 7org anak. Ptt aidil pnh ckp die kawen gan zarema nk cari kebahagian sndr. Zarema tu wpun anak org kaya tp adab sopan ade. X melenting di ig wpun org kutuk die. Klau rita ribut taufan melenting klau org sentuh die di ig. Ckp muka anak cm aidil pun melenting. Dh aidil bapak bdk tu. Xkn nk ckp muka anak ko cm keith foo plak. Sekian..

    0

    0
  71. rita says:

    Sahdo oh Sahdo dan penyokong2, mana pergi kamu? Tak nak bagi sy pahala?
    Utk Sahdo dan SESIAPA yg kutuk rita berok, babi, anjing betina, murai, hamba seks dan apa saja, yg terdahulu dan yg akan datang, ya. ALLAH yg maha mendengar dan tidak memungkir janji, sy tuntut di akhirat nanti mereka, ibu bapa mereka dan keturunan mereka di bangkitkan sebagai berok, anjing betina, murai, hamba seks dan lain2 seperti mana mereka mengutuk rita. Amiin…

    0

    0
  72. hamba Allah says:

    Patutlah rita kata tak terkesan sesiapa yg kutuk dan keji dia, memang ALLAH dah janji dan tidak akan mungkir janjiNYA. Syabas rita, betapa bodoh manusia mengutuk rita, rita dah dapat bnyk pahala dan di akhirat kelak sudah tentu ALLAH akan TUNAIKAN TUNTUTAN rita terhadap org2 yg aniaya dan kutuk rita. Teruskan perjuangan rita sebab di belakang rita ada sokongan ALLAH dan di belakang yg kutuk rita ada SYAITAN! Kami sentiasa doakan yg terbaik utk rita!

    0

    0
  73. wani says:

    Hahaha…padan muka yg kutuk rita. Sebab kamu kutuk rita, mak bapak kamu pun kena. Tapi di fikirkan memang patut sebab kalau mak bapak kamu pandai didik kamu, tak kan kata2 yg busuk keluar dari mulut kamu. Memang patut mak bapak kamu di bangkitkan sebagai berok, kerbau, anjing betina, murai, babi, org gila….hahaha…

    0

    0
  74. anonym says:

    kesian rita dan aidil, sebenarnya tak de hal kawin beza umur ni…tapi disebabkan aidil muda masa kahwin ..ibu bapa dan keluarga beliau patut bagi sokongan dan tunjuk ajar.bukan sisihkan si rita.tu la kadang2 makbapak ni kannn

    0

    0
    • tyrrt says:

      masalahnya rita sendiri bagi statement “tak kisah pun kalau mak mertua tak sayang” ha camne tu? dia pun tak kesah macam memang tak de niat pun nak berbaik2 atau ambik hati keluarga mertua

      0

      0
      • rodah says:

        aku pon x kesah kalau jenis mak mertua macam tuh tak sayang..perlu ker nak berniat baik kalau kau dah kena halau..pergi betulkan anak yang kau produce tuh tak berapa nak berkualiti sgt. suka2 cerai ikut sms! betul pon x payah nak bagi anak-anak jumpa aidil or mak bapak dia nnti terjangkit genetik vangang tuh sampai menyusahkan anak pompuan org lain..

        0

        0
  75. elok jerk says:

    berbalik kepada asal… tanggungjawab suami… go rita go… rita baik or jahat seharusnya suami dia yang bentukkan… hati pompuan kalau kita berlembut , lembutlah ia , akan tetapi apabila di calar makan luka itu susah nak sembuh.

    Usaha aidil takder untuk memperbaiki , ginilah jadinya. ambik jalan mudah kawin lain.

    tak sedar agaknya si aidil nie , bahawa bini ko dah tanggung hidup ko.

    0

    0
  76. diya says:

    mak mertua jangan masok campur urusan keluarga anak-anak yg dah berkahwin adeiiii

    0

    0
  77. Omar says:

    sokong rita kerana kesunggohan memperjuangkan kaum wanita SYABASSSSS …

    0

    0
  78. julia says:

    aidil ni berlagak x cukup tanah betoi….gatai dia ingat dia boleh hidup tenang kalau x bayar muta’ah yg tersadai

    0

    0
  79. sulastri says:

    macam mana nak balik kampong kalau makan pakai dia rita yang tanggong kena faham …..

    0

    0
  80. sudah-sudahlah rita.. cukuplah.. cara kau ni dah mengundang macam2 fitnah pada diri kau.. biar Allah yang balas semua perbuatan ex husband kau tu.. kalau betul kau ditempat yang benar, pecayalah Allah tahu semua tu.. biarlah Allah yang buat semua tu.. doa dan tawakal.. in shaa Allah..

    0

    0
  81. ayu says:

    alahaii…cian betol bayak utang upanya cik abang ni…

    0

    0
  82. jenny says:

    biarla rita nak mintak berapa2 pun..bagi pengajaran setimpal pada bekas suami yg suka buat keputusan sukati tu..habis klu jadi kat korang, korang mintak berape? 30ribu? x bagi pengajaran banyak tu..300ribu barulah terkesan dan terkesima skit..pheww..saya doakan untuk rita..

    0

    0
  83. shima says:

    hutang muta’ah plak tu adeiiiiii pekak badak tul jantan ni nak nak bayo hutang yerrr…ciannn

    0

    0
  84. There is definately a llot to find out about this issue.
    I love alll of the points you’ve made.

    0

    0
  85. aku wanita says:

    Saya bukan peminat rita..tp sy sokong apa yg rita buat skrg.. jgn sbb kita seorg wanita, bila disakiti lelaki…jawapannya “redha kan jela….maafkan je lah.”…oh..itu bukan redha…itu bodoh. bodohnya ko hanya duduk bersimpuh dan berdoa agar Tuhan membalas segala yang telah lelaki aniaya kpd kmu.. wake up…berdoa dan berjuang… baru dapat hasilnya. Umpama la ko menyemai padi..then ko duduk je berdoa agar padi tu lebat hasilnya..tp ko x gerak pun g bersihkan..ko tak gerak pun gi baja kannya…so, ko fikir apa hasilnya…apa2 pun, sy x akan menjadi bodoh utk membiarkan lelaki sesuka hati menganiaya saya!

    0

    0
  86. farha says:

    Maruah? Sorry, Rita, aku dah lama hilang respek kat you…you bukan saja tiada maruah, malah tiada kelas sikit pun dengan perangai kau yg menjaja hal peribadi dan minta dikesiankan.
    Kalau kau jutawan sekarang pun entah2 dok melalak lagi pasal dilukakan si Aidil & bekas mertua.

    0

    0
    • anonymous says:

      Ada rupanya si farha pong pang kat sini meroyan tapi tuduh rita pong pang. Rasanya farha mengalami sakit jiwa yg kronik dan sel otak pun makin rosak, oopps….kesian…farha yg takde maruah, rita tak perlu org bodoh mcm ko respect dia….hidup rita cukup bermakna dgn keluarga dan peminat2nya yg sentiasa sokong dan doakan dia and she knows that very well. Apa yg ko cakap hanya najis dari mulut ko lepastu ko telan balik najistu…

      0

      0
      • farha says:

        Ye lah…kau pi lah ambik dia jadi bini, tanggung dia…jgn tengok saja, …bwahaha

        0

        0
        • abg nara says:

          Awak dah memang gila ketawa macamtu farha. Jgn meroyan kat blog sy, pergi jauh2…

          0

          0
  87. mamaraisya says:

    tahniah rita.. i sokong u 100%. perjuangkan hak kaum wanita.. perjuangkanlah hak kaum ibu… i sokong u melalak selalu kerana cakap u akan didengar oleh masyarakat kerana u artis. kat luar sana sangat banyak perempuan senasib tetapi suara mereka tidak didengari kerana mereka orang biasa… tak munasabah bapa gaji paling kurang 40k bagi nafkah 3 k sebulan.. cuma 7.5% dari gaji.. tu pulak untuk 2 orang anakkk… memang aidil… ko memang buta perut…3k tak cukup beb….
    takkan bapa kaya.. anak sakit nak hantar hospital kerajaan.. beli susu murah kat anak… n taska biasa2.. zaman sekarang di KL taska anak orang biasa2 paling cikai RM400… agak2 la kalau nak bangga canang kat orang ko ada bagi nafkah kat anak.. RM3k… aidil…plz… berakal bukan sekadar berotak.. tolong punya sifat ehsan dan kesian kat anak ko, darah daging ko sendiri walaupun ko tak suka bekas bini ko ni…

    0

    0