Written by AbangNara | July 22nd, 2011

memey 7.2 jua

Gila hebak. Ini barulah wedding of the year. Baju persalinan perkahwinan Memey Suhaiza akan bernilai RM7.2 juta pada hari bahagiannya. Meleleh la air liur melihat kilauan emas pertama baju Memey nanti:

1.Dua persalinan iaitu setiap satu bernilai RM500,000 tajaan Rafflesia ketika majlis persandingan.
2.Dua set barang kemas bernilai RM2.8 juta setiap satu merangkumi anting-anting, gelang tangan, cincin dan tiara.
3.Dua pasang kasut rekaan khas Prof. Datuk Jimmy Choo bertatah berlian yang dianggarkan bernilai RM300,000 sepasang.

Tak sabar pulak nak tunggu 24 September untuk menyaksikan kilauan daripada baju pengantin Memey Suhaiza. Mesti awesome.

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

394 responses to Perghhhhh, Baju Kahwin Memey RM7.2 Juta, Kau Ada?

  1. memek says:

    poyo!

    0

    0
    • Mimiy says:

      Jap, kalau Rafflesia taja, nanti after kahwin, semua baju kasut n barang kemas tu semua jadi milik memey ke? Best siot kalau camtu..

      0

      0
      • R says:

        Aku harap sangat2 yang Memey ni akan terberak dalam seluar masa pakai baju terlebih mahal tu, pastu Norman kena tanggung bayar.

        0

        0
        • TAU MALU says:

          PASANGAN YANG PALING TAK TAU MALU KAT MUKA BUMI NI!! MALU LA SIKIT WOI!! DAH LA
          KENA TANGKAP BASAH PASTU KAWEN BAGAI NAK RAK.. MALU LA WEHHH!!!

          0

          0
        • abuya says:

          boleh la ckp kawin nilai berjuta…. sbbnye ada yg sponsor….

          0

          0
        • kemek says:

          Ntah2 nanti duit hantaran sampai 2 keturunan pon lebur aje…hahha..padan la muka ko memek!!!

          0

          0
        • ratu jhat says:

          TU LA PASAL…NI AQ TK MINAT…PASAL PEMPUAN GATALAN DGN LAKI ORG…DN JANTAN YANG GILA COCOK SINI SANA…TK INGAT ANAK BINI…SIAL PYA ORG…

          0

          0
        • GambarKucing says:

          Kalau terberak tak apa lagi… Kalau terkoyak kan nayah… tengah membayangkanya… ha ha ha

          0

          0
        • Malisa says:

          jom ramai2 like page fb “kami bantah rafflesia taja artis khalwat”

          0

          0
      • Permata says:

        Ala memang la boleh pakai juta juta kalau tajaaaa. Ingatkan dia pakai duit sendiri. Dah rezeki dia orang nak taja kan, bahagian dia la tu. Rezeki orang, lain lain :)

        0

        0
        • ima says:

          kalau aku la, aku tak pandang perempuan kampung macam ni. tak class mana pun. setakat kena taja, eyuwww please la

          0

          0
        • haih says:

          tak baik la kate perempuan kampung,, org mlayu sumer asal kampung.. lagipun tak sumer pompan kampung cenggitu,,

          0

          0
      • mimiy says:

        jap, takde orang jawab pun aku tanya. dia dapat terus ke dia kena pulangkan balik barang-barang yang ditaja tu? betul-betul nak tau ni..

        0

        0
        • Permata says:

          Iyelee. Kena la pulang balik barang yg ko taja tu. Kot kalo bagii aje barang tu, tokey balak pun botak licin kepale die. Hehehe.

          0

          0
        • aley says:

          a ah, kalau jadi duta lain la..maybe jadi milik dia..mmg best ada org taja tapi pas kahwin xde kenangan la dah semua org amik balik..isk3 kesian..

          0

          0
      • sarah says:

        raflesia tu buta kott pergi taja pasangan yg bongok cm ni….

        0

        0
    • Gorgon says:

      pakai jer.. bukan dia punyer punn……. cit! hakkkktuihhhh!

      0

      0
    • geli mak dengar says:

      setakat DI TAJA….. boley ar…..

      cecuba design sendiri…. lalallalalallalaa

      KECOH ADA GAK NIH…….. LALALLAA

      0

      0
      • Janda Ditindas says:

        Korang leh caya kee kawin dia kena taja banyak mcm tu… tak nyee bodo company2 tu nk wat sponser bnyk mcm tu lg baik jimmy choo pi sponser artis hollywood kat red karpet sah2 laa masuk tv seluruh dunia, live lg. setakat pompuan ni kawin masuk melodi ari ahad jee tu pn dh kira buntung sbb melodi 1 jam leh la sumbat skit2 pasal makhluk allah 2 org ni ..propa je lebih ntah2 pakai butik pengantin kampung hulu mana tah.. zhulian kalau dpt sponsor korang pun dh kira baik laa

        0

        0
    • Mira Nair says:

      Pttnya pompuan ni kawin simple2 jek.ko tu kawin ngan duda jek.. dh laa kes mahkamah x settle2 lg kalau kes saman x pe ni kes tangkap basah .. punya la x tau malu. org cam dia ni layak pakai barang murah jek baju kwin bundle lg sesuai.

      0

      0
      • ;) says:

        ni la orang melayu…
        kalau artis lain xkesah pun ditaja ke ape ke..
        nampak sgt busuk hati tu..
        hahaha..:)

        0

        0
        • akubencimemey says:

          Aku setuju dgn mira nair. Ini takde kena mengena dengan busuk ati ke, melayu ke, tapi sebab kebanyakan peminat hiburan Msia memang benci giler dgn pompuan sekor ni. Pemusnah rumahtangga org mcm dia tak layak diberi special privilage macam ni. She doesnt deserve it one bit. Dia pun bukannya superstar ke, kalau bukan sbb kes memalukankena tangkap khalwat dgn laki orang tu, tak de siapa pun kenal dia. Apa dia ingat dgn pakai baju juta2, standard and rating dia akan naik ke?? pelez….la. once a trash always a trash. dasar pompuan murahan.
          Aku pelik betul kenapa la rafflesia and jimmychoo tu nak sponsor pompuan murahan ni , lebih2 lagi ada pending court case. tak ke akan jejaskan corporate image nanti?

          0

          0
        • DinDa says:

          hahahaha..cam sial dowh…puiiiii!!!!!

          0

          0
      • crys says:

        aku setuju ngan mira nair..kna tangkap basah dgn suami org..pastu nk buat majlis grand2. at least settlekan la dulu kes kat mahkamah tu.sblm selesai kes tu, buat majlis nikah je sudah la..

        0

        0
        • minah jambu 24mengadap computer says:

          dh la tu jangan kutok2 lagi si memey ni…minah jambu pn tk suka ngan memey ni pasal dia rembat laki orang…..ape2 pn sekarang mari kite SHUFFLEEEEEEEEEEEEE PARTY ROCK ANTHEMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM !!!!!!!!!! ayoh shuffleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee pi wetttttttttttttttttttttt

          0

          0
        • butter prawn says:

          nk buat grand2, tp org sponsor..xpayah kecoh la,macam la glamer sgt..

          0

          0
        • haha says:

          minah jambu24mengadap computer ni kelakar la..hahahaha…asal komen je mesti ramai yg dislike…haha..suka buat komen yg luar topik..hahaha

          0

          0
    • BABY says:

      aku bet dorang cerai dalam 2 taon!!! abes duit jer kawen

      0

      0
    • mira ed0ra says:

      dasar psangan terkutuk.. aper ingt ko pakai bju berjuta2 aku heran…. klu perempuan murahan cam ko nie pakailah bju beratus juta p0n ttp nmpk buruk sbb hati ngan perangai ko mcam bangkai….. tgklah 2 thn je ko kwen pastu jd janda busuk lah ko… meluat aku.. klu anak aku mmg aku sepak2 je msuk longkang..
      c0nfim time kwen nnti x de seri sbb dah barai terlebih dulu.. aku harap aderlah org yg akan baling telur busuk kat muka pasangan terkutuk nie…….

      0

      0
      • memek cibai NK cipan says:

        macam cibal je GRO nie
        maruah dah x ada
        dahhlah kes x selesai ada hati nak wat mjlis grand2

        0

        0
        • Dinda says:

          Pasangan pengantin 2 setaik neh haaa….Wedding Of The Year??? haaakkkkkttuuiihhhhhh!!!!! klu setakat wedding yg disponsor utk korang nak dpt title wedding of the year,baikla korang simpan je dlm tanah..weeiiii sememek..pakai duit sendiri la baiiii….buat kerja kawen hasil titik peluh sendiri…barulah puas…mcm Farah AF2 kawen, laki dia bisnessman…sume guna duit sendiri..baru terasa bakal suami dah pikul tanggungjawab utk bagi nafkah dr segi kewangan…kalo setakat wedding sponsored ni, ko pakai kejap je kowtttt…bkn jd hak milik ko sendiri…pas kawe kompom laki ko normek yg dah x laku tu duk harap duit kot….

          0

          0
    • Curuz Crown of Glory says:

      um…
      i dont quite adore her hair style esp in this pix..
      she is only 22
      hope she wd look great in her tiara n gown during her big day

      0

      0
    • jue aziz says:

      pergh.. mkin berbulu la abby abadi..

      0

      0
      • blacktie says:

        takde duit la tu..tu pasal nak soh orang taja..muahhhahaha..blah arr memek..bohsan aku.. tak hebak pon hang ni

        0

        0
      • haha says:

        haah la jue aziz..makin bebulu si abby tu..pas ni ntah ape statement yg abby nk kuarkan eks..hahaha..jaga2 memeh..

        0

        0
    • nak gelak makcik… bkn ape… dh abis dh si memey ni ‘dipakai’ norman… ni saje nak menvalidkn hubungan…aci lawan…pasni dgr la pulak si norman ni kena tangkap dgn artis muda lain…idup kn mcm roda… dulu memey kenakan abby..sok2 dia akan ekna gak…

      0

      0
    • isyaKhaisya says:

      suda-sudahlah kutuk dorg….dosa diorang yg dlu, biar dorg jawap ngan Allah… doakan semoga mereka bertaubat sebelum terlambat…dan doakan agar perkahwinan dorg nnt berkekalan….. mungkin skang dorg ade wat dose, tp mane taw, sebelum dorg meninggal dorg sempat bertaubat..insyaAllah…

      0

      0
    • nanana says:

      ah..memey sememeh…xpyh bangga sgt di TAJA…laki owg ko kebas, cam puk&%$& la kan…yg jantannyer pon gatal nk mampos, klo nk sgt berkepit kawin la dlu, nie x pasal da kne tgkp basah..RASAIN DONG…nescaya hilang seri pengantin nanti…

      0

      0
    • ashrafluffy says:

      aku anti memey…hehh

      0

      0
    • diaNA says:

      pakai baju mahal2,nanti abg norman awak 2 cri pempuan lagi,,vaRU padan muka engkau memey..:P

      0

      0
    • !S!WCRTESTTEXTAREA000003!E!

      0

      0
  2. anavannviel says:

    baju je mahal tp hati busukkkk! uweeeek

    0

    0
  3. redzabes says:

    tgk2 mas kahwin + wang hantaran guna hutang LOL

    0

    0
    • intan says:

      norman la yang tersenyum simpul. senang betul nak kawen. semua pun di sponsor. dlu abby sponsor. ni pun sponsor juga. tengok ar nanti dpt sponsor lagi. tinggal la kau memey.

      0

      0
  4. Pergh baju agak mahal tu…tapi respek la….terbaik dari ladang…

    0

    0
  5. no comment!… sponsor! kalo sdn.bhd… mampu ke?.. x kan nak berhutang kot?… huhu.. NH pun masih ade hutang duit hantaran ngan bekas isterinyerr…

    0

    0
  6. Ana Lulu says:

    Pttnya kawin simple2 jek x yah sebok2 nk wat besar. ko tu kwin ngan duda je pn dh la kes mahkamah pun x abis lg..mmg x malu laa pompuan ni

    0

    0
  7. along says:

    baju je mahal, tapi kalau kahwin “muka tak berseri” buat apa… perghhh…perli beradap…

    0

    0
  8. honeybee says:

    kalo stakat kawin org taja, apa class!!! etu pun nak banggo2..poyo lah!

    0

    0
  9. elis says:

    nape die dpt tajaan ek?*curios*

    0

    0
    • aku suka tabur pitenah says:

      sebab NH tak mampu nak bayo… memey tu kan ngengada, tunang hari tu pun mengalahkan org kawin..kawin sure nak lg grand… hutang NH pun byk… harus la carik sponsor…

      0

      0
      • dot dot dot says:

        aku rs kan, orang yg bagi sponsor tu lebih kepada nk promote barang depa..ye la..si memey n nh ni kan hangat..mesti ramai orang nk tengok depa kawin,,,secara tak langsung nama depa pun fofular…

        0

        0
  10. honeybee says:

    apa class kawin org taja..kawin guna duit sndr la weh br ada makna..poyo lah!

    0

    0
  11. chek det says:

    rosmah lg up, cincin je dh 24juta, guna duit tabung plak tu.

    0

    0
    • mysara says:

      USD23 juta,..RM74 juta duit kita..lebih kurang. Tudia..

      0

      0
      • ju says:

        dunia! dunia!…. jom la kita pi cari bekal wat akhirat plak.. tinggal godaan ini! bye2 syaitan!!. mari kita mngerjakan 5 rukun islam..

        0

        0
  12. aina says:

    baju kawen 7.2 juta. rasenye kawen nanti sampai tak 7.2 tahun??

    0

    0
  13. luvlavender says:

    ade aku kesah.

    0

    0
  14. Martha says:

    lidah kelu x terkata. terfikir layak kah dapat tajaan sebegitu mewah.? gulp ^ ^’. hanya dapat cakap, untungnya norma, semua pun FREE.

    0

    0
  15. yang says:

    aku rasa nak kutuk pun ada…tapi sempena hari jumaat n tak lama lagi posa aku doakan bahagia je lah…amin…hehehe

    0

    0
  16. Apam Tembam says:

    TAJAAN = PINJAMAN.
    Semua tu barang pinjam je ha ha ha.
    baju kena pulang balik, barang kemas pun pinjam, kasut pun kasut pinjam…. last-last Cik Cinder-memey dapat barang terpakai i.e. NORMIANG….Congrats !!!

    0

    0
  17. penyibuk says:

    doa yg terbaik tuk kalian…….jaga phubungan rumah tangga….jgn harap kawen grand tp akhir nye……mmg la dah ttulis…..tp segala yg bruk dtg dr diri kite snd…. think about it guys…

    0

    0
  18. bumblebee says:

    ni apa hal nk taja orng yang berkhalwat nie.. taja anak2 yatim tak mau lak..

    0

    0
  19. sayangselasih says:

    yeke ni…da gak org nk sponsor dorg ni,,abg nara ni dah check btul2 ke ni..ke auta je lbh…tak heran lah kalo weeding of the yea pn..sponsor buat apa…..uweksss

    0

    0
  20. zuan says:

    mak ai.. memang hebat bab membazir ni..haha..bek dia derma je duit2 tu.. nk kawin ala kadar la kan? :)

    0

    0
  21. yana says:

    harap baju jer la nanti beseri,,,pengantin dah lama hila ng seri…hahaha..

    0

    0
  22. lulu says:

    ala sponsor bley laaa..duit sendrik mana cukup camtu..kan kan.hahahaha

    0

    0
    • anti norman says:

      sib baik ade sponsor,merasa jgk memey kahwin dgn norman.. kalu xde sapa nk sponsor silap2 sampai sudah dorang ni xjadi kawin.. tp gwa tetap heran nape org nk sponsor dorang ni?ke dorang kot yg minta disponsor? mane la tau kn…

      0

      0
  23. ala sponser…bayar ke tak duit hantaran neh?kang jadik cam time ngan abby dulu..hahahah…jahat…>.<

    0

    0
  24. kilaaa says:

    agaklah tajuk tu.bukan baju tapi merangkumi semua..hihihihi

    0

    0
  25. farah says:

    orang yang ditangkap khalwat ni di agung2 kan ohhh aku takleh terimaaaaa

    0

    0
  26. fariza says:

    erk… itupun nk gempar gempur eh. hik3.
    rezeki dia.
    xpe. biarlah. semoga berbahagia ke akhir hayat. amin

    0

    0
  27. kaki_g0ssip says:

    woooowww congrates ! aku suke ! aku suke !! mesti abby tgh meraung meroyan bagai biler lps bc citer ni.. lalalala. ni la BERKAT kesabaran memey lps ape yg org dh keji hina pd dy.. pd aku, ape yg b’laku tu biarla.. bkn ke tuhan sdg uji kite ats setiap yg b’laku pd kite. so sbg hamba kite ptt b’sbr, bkn meroyan x tentu psl mcm si abby tu. so skrg sbg blasn, see, rmi org nk taja kawin memey.. i loike ok !! chaiyok memey !

    0

    0
    • whatever says:

      Komen yg xmunasabah. Diam sudah..

      0

      0
    • mmm says:

      xkena kat kau senang le kau ckp….mau kena kt kau gamaknya lebih teruk dr tuh apa…..

      0

      0
      • da princess says:

        mmg la abby akan sentap, tp itu bju, brg kemas sponsor, maksunyer, lpas pakai pulang balik…kesiannyer…buat ambil gambar je hihihihi

        0

        0
      • aku says:

        betul..ckp tu pandang skit kiri kanan.kalau kau ada tempat abby aku x tau apa ko akn buat.

        0

        0
      • aku xsuka propa says:

        kaki gossip = memey

        0

        0
      • wak lu lah bhai says:

        kaki gossip ni memang suka bab2 runtuhkan rumah tangga orang macam sememeh tu. sebab tu dia sokong sokmo sebab dia pun sama saja peten dengan sememeh. perempuan tak bermaruh langsung, hukkk.

        0

        0
    • yume says:

      cakap memang senang… tak kena kat kau.. lagipun abby dah lupakan pun… harap nanti kenalah kat ko ye…

      0

      0
    • fafa says:

      oit… perkahwinan yang sederhana la yang paling berkat.. kalo dah macam ni takut x berkat je.. tq

      0

      0
    • the great says:

      ala artist picisan jer…tk heran aku…sktkt brlakon tkde impact…hahahaha

      0

      0
    • choi says:

      yg hg lebih2..apahal..mcm kera

      0

      0
    • aku xsuka propa says:

      yg nama “kaki gossip” tu memey la!menyamar tuh.

      0

      0
      • pilah memey says:

        tulah…otak dah bangang!pilih laki orang juga…cian aby..ngacau rumah tangga org

        0

        0
    • lily got thorned says:

      aku rasa kau yg meroyan skrg nie…wahai kaki_gosip..

      0

      0
    • along says:

      Kau suka??? kau lah org yg paling teruk pernah aku jumpa dlm dunia ni, suka lihat kesakitan org lain… Kesian kt abby, sbb org tk sedar diri cam kau duk kutuk dia. apa pun tak bley!!! Kau tak tau apa seksaan yg abby terima selama ni… Bayangkanlah, SUAMI sendiri kena tangkap khalwat… Kalau kau sekali pun, suami/isteri even pakwe/makwe kau kena tangkap khalwat, aku tak fikir kau akan setabah abby, masuk tanjung rambutan lagi ada kot…Tara ibu bapa yg anaknya kena tangkap khalwat lagikan ibu bapa meroyan, inikan pula suami sendiri… kau tak tahu hati perempuan yg dihancurkan tu macam mana, bersyukurlah abby tu seorang yg begitu tabah, cuba bygkan anda semua di tempat dia, tah 10 kali teruk keadaan anda dr dia… Abby tu di tmpt org yg teraniaya, insyaAllah ada cahaya kebahagiaan yg terbaik unt dia lg, kerana membina kebahagiaan di sebalik kemusnahan org lain ternyata takkan kekal. Abby, bersabarlah, ternyata janji Allah itu benar kerana doa org yg teraniaya itu akan dimakbulkan Tuhan… Biarlah daif di mata manusia2 seperti ini, namun tinggi martabat kesabarannya di sisi Tuhan… Amin…

      0

      0
    • kaki gosip bangang! says:

      kan aku kata kaki gosip ni bangang tahap 18! bodoh! ape la nasib mak bapak ko dapat anak busuk ati mcm ko ni.. muka pun hodoh!

      0

      0
    • kau bodoh says:

      cakap senang.. cube kalau ngko yg kene.. Meroyan tahap tapir lg teruk dr abby aku rase ko nnt. hahaha ntah2 ko nie memey ek.. saje nyebok nak komen sinii. back up diri la katakan.. kalau norman bole buat dgn abby mcm tue. tak mustahil die bole buat dgn memey serupe cam tue gak.. otak pakai la bodo. haha

      0

      0
    • cik kiah cirit memey says:

      ko ni komen cam ko memey jek. kann~~ enta2 ko ni memang memey yang menyamar ape ? kaki gosip bagaii. kerr ko ni sedare mara dia ? memey kerr memek ? ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

      0

      0
    • wHiterOseS says:

      Aku rasa kaki gOsip ni yanG tEngah MEroyan…

      0

      0
    • merahsaga says:

      aku syak kau ni memey kan ? menyamar konon haha

      0

      0
    • Eliz says:

      aku rase dia ni type2 memey juge kot. type2 yg mengeletis gatal bijik merenyam dengan laki orang. sebab tu suke benor. hahahhaha.

      0

      0
  28. nini says:

    tu semua sponsor..terhegeh2 mintak sponsor kot..

    0

    0
  29. o'gosh says:

    harap2 kekal lama memandangkan dah mahal gila kawen tu…

    0

    0
  30. jabun says:

    7.2 mil. Rupiah kot

    fuh! ni nak lawan cincin rosmah

    0

    0
    • kelip2 says:

      cincin rosmah tetap vouge!! 24 juta lebih ok! memey xleh lwn kak rosmah ag…wakakakaka

      0

      0
      • FBI says:

        samalah tu 2-2 tetap sponsor punya sorang tu rakyat yg sponsor ..oppppssss zippppppppppppppppp#####

        0

        0
      • FBI says:

        bik mama punya cincin rakyat yg sponsor
        memek punya majlis sponsor gak lepas pakai hantar balik…….opppppppppssss#####

        0

        0
      • wak lu lah bhai says:

        cincin big mama 24juta usd ya, bila dag convert ke RM dekat2 72 juta ya fren. so memang big mama mentekedah sampai licin lah duit rakyat untuk kegilaan dia yang macam beruk dapat bunga tu, huukkk.

        0

        0
    • jabun jabun says:

      7.2 mil idr,betul betul.klau convert ni around RM 2,700. hem,mahal lagi baju persalinan orang bukan artis.mcm bodoh je memey ni

      0

      0
  31. beLLa says:

    gila babeng mahal. malas dah nk kutuk pasal diorang neh. doakn jela semoga berbahagia sampai mampos. eh,terkasar lak bahasa. hahaa

    0

    0
  32. husna says:

    gah je dok canang baju juta2 tp duit hantaran pn xbyr lg…norman hakim oii, dr ko menunjuk2 baik ko settlekn hutang ko..kang klo mati jnuh nk berjawab sebb bewrhutang..igt2 nk mati bkn kire tua je..yg mude pn rmai yg mati awal.

    0

    0
    • along says:

      wahhh..aku suka statement ko… mmg pun, dia duk kira dia punya grand nk kahwin je, hutang berlonggok kt abby tak byr… dah la NH tu punya dosa dkt 100 bakul kt abby, ni hutang tak mau byr, tau2 nk menunjuk satu dunia konon ko kahwin grand sgt. Eiiii…tak malunya, patutnya sememeh dgn norman ni nikah koboi ja lps2 kena tangkap basah tu, tak payah nk beri keistimewaan sebegini rupa… byk lg artis nk kahwin beb, yg bukan artis macam aku ni kurang2 lg elok dr ko yg ada sejarah buruk tu haaa….

      0

      0
  33. gilamahalbajukawindia.... says:

    mmg membazir…apa kata taja program kebajikan..

    0

    0
    • abuya says:

      jom tanye kat abby…… norman dah bayar ke duit hantaran yg tertunggak tu………

      0

      0
  34. syg abby says:

    kaki_gossip ko nie msti jenis perempuan mcm si memek 2 kan…2 yg ko beria sgt sokong dye kn?yg ko nak kutuk2 abby 2 apasal??

    0

    0
  35. atin says:

    elelelehhh…tajaan je kot…kalo gune duit sndiri mmng HADOOIIII la jwpnye..mane mampu…jgn nak heran sgt la…..da name artis,,tajaan berjuta-juta pon tarak heran meh….

    0

    0
  36. honeycracker says:

    ala..sponser je pun..kalo pakai duit sendiri baru la terbeliak mata org malaysia
    yang mas kawin x sponser juga ke? takut nanti jadi ‘hutang’ macam dulu lagi..

    0

    0
  37. lily damia says:

    beautifulnara please stop kutuk2 memey…. awak dah siarkan cerita diorang dan awak buat tajuk memperlekehkan memey dan norman pulak. sekurang2 ada orang sudi taja REFFLESIA lagi…..kau ada???

    http://goldgirlens.blogspot.com/2011/07/gambar-pertunangan-memey-suhaiza-dan.html

    http://goldgirlens.blogspot.com/2011/07/bila-siti-nurhaliza-menyanyi-lagu.html

    http://goldgirlens.blogspot.com/2011/07/artis-yang-halus-yang-mulussemulus.html

    0

    0
    • nara-nora says:

      nara tak heran pon ..takat tajaan..nara sendirian berhad per..abes yg ko menumpang blog nara ni pesal.

      0

      0
    • along says:

      lahhh…ko kutuk nara, tapi masuk pula page dia ni… lps tu siap promote blog ko pula… eiiii…tak malunyaaaaaa….

      0

      0
  38. wawa says:

    camne si sengal ni boleh dpt sponsor mcm tu sekali….nak kate popular xpon….

    0

    0
    • urbann says:

      mmglah popular sgt-sgt….popular dgn kes tangkap kalwat dan popular usung tilam…pi rmh norman…

      0

      0
  39. apola says:

    itu sponsor da…. bukan dia punyer pun…. pinjam je pastu pulang blk….

    0

    0
  40. Dessy says:

    Ewwwww !! Mmg padan lar tu kawin !! dua2 perangai hantu …

    0

    0
  41. busuk hati says:

    aku doakan ko bercerai cepat.

    0

    0
  42. hoi2 says:

    btol la ek org ckp..rezeki murrah sbb rmi yg kutuk2

    0

    0
  43. lew~ says:

    xkan la memey dpt penajaan dr ramai orang ader lah tanda pembalasan utk abby ..ntah ape2 ntah~

    dier dpt tajaan coz rezeki diek~ idup ni tuhan dah balancekan~..kejap susah,kejap tertekan..n ini maybe rezeki for dier untuk dier happy sket~

    neway,saye x minat kat memey

    0

    0
  44. busuk hati says:

    saya doakan agar kamu berdua cepat bercerai. tapi kalo kekal abadi hingga ke akhir hayat seperti yang dikehendaki tuhan. x pe la. amin je lah.

    0

    0
  45. Malisa says:

    dah kena robek pun dapat sponsor.. agen rosak kan masyarakat.. lps ni masayarakt berlumba2 jadi artis pastu buat maksiat..,,nanti kawin pun glamer

    0

    0
  46. sedih says:

    ooo… barang pinjammm.. lepas sanding terus pulangkan.. apa yg di kecoh kan sangat pun… syiokk sendiri nama nye nie.. kesihan org melayu mcm nie

    0

    0
  47. busuk hati says:

    aku doakan agar cepat berceria. tapi kalo kekal hingga ke akhir hayat seperti kehendak tuhan. amin je lah. alhamdulillah. alhamdulillah ko tak akan kacau org laen pulak. amin.

    0

    0
  48. gyulee gyuri says:

    tak payah nak ade BN oiii…watpa kawen mahal2 cmni..comfirm kekal ke akhir hayat…????duit sebanyak tu baik derma pada orang yang memerlukan…biar la hidup dalam keadaan sederhana…dalam kita happy2 ni kena ingat orang yg dalam kesusahan jugak….femes dgn kontroversi je….bukan artis popular sgt pun….sponsor ke…?patut la mampu…kalau sendiri punya..?hampeh…nak kalahkan william & kate ke?hahahaha…

    0

    0
  49. aku says:

    ala kaki_gossip… hakikatnya memek kena tangkap basah… tak suci… takyah lah bermegah2…tak malu ke mintak sponsor?

    0

    0
  50. Fairytopia says:

    iye ke 7.2 juta? kalah datuk ct, kalah mizz nina, kalah serina..lagi sape lg yer..?? hmm ntah2 kain rm 7.20 semeter x?

    0

    0
  51. zurie says:

    Bersederhana dalam perkahwinan lebih berkat dari majlis yang melampau2 sampai melibatkan pembaziran n riak…

    0

    0
  52. Fairytopia says:

    kain rm7.20 semeter je ni..propa jer lebey..

    0

    0
  53. luvdea says:

    memey sememeh..ada seri lagi ke?..hehe

    0

    0
    • abuya says:

      mana ada seri lagi…… dh di kelek ke hulu hilir dek si norman tu….lagak mcm org sah laki bini……

      0

      0
  54. luvdea says:

    memey sememeh..ada seri lagi ke?hehe weksss~

    0

    0
  55. adeakukesah says:

    hope kawen ni kekal la yea en.norman n memey oi…..jgn baju kawen juta2…tup tup dgr norman ngn org lain lak pasni…..meraung cam abby la ko nnt memey

    0

    0
  56. dayang says:

    ~hurmmmm..tak ada rasa bangga nya pun kalo baju khawin setakat 7.2 juta???2 norman 2,bila nak bayar hutang duit hantaran masa kawin ngan abby dulu??????kawin baru nak melalak 1 mlaysia,,kena tagkap khalwat dulu,tutp2 muka!!!!!muka tak malu,hati busuk!!!!!!

    0

    0
    • holly says:

      duit hantaran dgn abby dulu msh xberbayar ada hati nak show off.memey xsdr diri asal org felda.msalahnya si 2 ekor ni glamor ke???smpai dpt tajaan dr jimmy choo bagai. baik sponsor perkahwinan farah af2.lg meletup.cantik xmcm si memek kemek ni.sj jela tu nk show off.

      0

      0
  57. jaja says:

    harga baju berjuta2 pon, klu c memey ni pakai ttap nampak murah. hati busuk punye orang.

    0

    0
  58. choki tersedak says:

    uyooooo sememehhh…
    Dato Siti time kahwin dulu pun tak gembar gembur macam kau…. rileks ja…
    Farah AF baru kahwin pun tak semegah kau bercanang merata… siap tak keluar umah lagi untuk jaga kemanisan pengantin…

    nantii dah kahwin, sila ikat tilam bantal tau… takut abang kau bawak usung pegi tido kat opis …haahaahaa

    0

    0
  59. geli_geleman says:

    miz nina yg kaya pun x sehebat depa..toksah dok belagak sgt la hbq kat si memey budak kg tu..

    0

    0
  60. ayu says:

    sponsor jek..baik kawen persiapan kawen tu atas titik peluh sendiri..dia ni nak tunjuk diri tu naif la..ala abby..xpyh layan poyo diaorg b2 tu..xkemana pon..

    p/s: lawatla ke website saya..scarfbutik.blogspot.com

    or Fb – Homemade kek lapis sarawak..

    tempahan still dibuka..

    0

    0
  61. choki tersenyum says:

    lebih respek pada Noh Hujan n Mizz Nina yg anak jutawan hartawan yg rendah diri tanpa bercanang nilai nilai perkahwinan mereka…
    Baju sopan, dua dua cute…

    kau sememeh??? adoiiii

    0

    0
  62. cik adik manis says:

    ala…sponsor je pun…huhu

    0

    0
  63. aishahakim says:

    peh…gile ah…sume sponser….hope kekal hingga akhir hayat….mas kawin pn sponser gak ke
    takut jdi mcm kawin dgn abby….dah bercerai bru nak tuntut hantaran kawin…norman xde duit ke…????
    kes dieorg rsenye lum settel lg kn….?????

    0

    0
  64. pejuang hak wanita says:

    mizz nina yg kaya raya pon low profile je….ni dh la kn tgkp khalwat pastu kawin nk wat besaq2…muka x malu tul…

    0

    0
  65. tupai says:

    pastu kita tgk pulak jangka hayat perkahwinan dia… wuahahahhahahha.. (ui. gelak jahat nih..)

    0

    0
  66. cocot says:

    korang ni apasal ek? x habis2 mendengki org…wat tambah dosa watpe?x takut kenti korang kene melutut kat die kat akhirat mintak ampun..bkn die wat salah pon ngan kita…yg sakit ati sgt nape?gua pelik siall…

    0

    0
  67. CLEAR says:

    betul2….nak watpe saket hati sgt dgn org….tp MELAYU biase arr…lau x kutuk,,lau x dengki,BUKAN MELAYU namenye….HAHAHA

    0

    0
  68. Rynn says:

    Baju mahal2 watpe..duit hantaran si norman hutang jugak..wakakak..boleh blah daaa

    0

    0
  69. feminin says:

    aku pun x ske gak kat memey ni…tp xdela smpai nak mengutuk mcm die rampas laki aku…yg korang sakit ati sgt ngn die tu napenye?lawak ar…mmg DASAR MELAYU SEJATI

    0

    0
    • jiran feminin onar says:

      yang ko ni nak kutok2 melayu pehal ? please la jangan nak jatohkan bangsa sendiri. ko ni memang penghianat bangsa. baik ko bla dari malaysi. ko bukan MELAYU SEJATI ? owww, mix ngan bangla agaknye, xpon nepel.

      0

      0
  70. bunga says:

    mampu ke diaorg nak pakai baju sampai 7.2m??? duit hantaran abby pun tak terbayar lg… nasib baik la ada org nak taja…. nak harap duit sendiri non adoooo…

    0

    0
  71. slumberAJE says:

    MELAYU=MENGUMPAT=MENDENGKI=MKN DAGING SAUDARA SENDIRI…dah biase da….hahahah

    0

    0
  72. beezeebowdy says:

    mereka tgh gembira dunia…. biarkan..biarkan…
    hanya mereka yg di ukay perdana berjiran rapat dgn si pembuat maksiat bertahun2 ne je yg tahu…selebihnya Allah Lebih Mengetahui….
    apa pun, ini rezeki dia.. rezeki ke..??? rezeki la tu kot…
    mungkin lebih pd nak show off? pd semua & esp. pd abby & family & kawan2 abby… ye ke? hanya Allah Yg Tahu…
    apa pun, tgk lah nanti keputusan court @ 29-07-11 (Jumaat) minggu depan.. kalau mereka berdua ne terlepas, tu pun kira rezeki mrk di dunia ne….
    PALING PENTING…ALLAH MAHA MENGETAHUI… ;-)

    0

    0
    • muslim says:

      ko ni ckp psl ALLAH pandai…tp ko tgh mengumpat org ko x sedar….x malu ke pd Allah?kire dosa sendiri lg baik beb…

      0

      0
    • muslim says:

      ko ni..ckp pasal ALLAH pandai…tp ko tgh mengumpat org tu ko x sedar…x malu ke pd DIA?

      0

      0
      • beezeebowdy says:

        saya cuma berkata-kata perkara yang benar.
        awak ada tgk bil api mereka ne yg beribu2 tak bayar??
        awak ada tgk bil air mereka yg beribu juga tak bayar siap kena potong meter kena ambik dek syabas??
        awak ada kena tanya dgn pihak syabas & tnb tanyakan mana penyewa ofis sewa yg dah lari tu??
        awak tau kedai ketuk cat kereta mana yg mereka ne lari tak bayar hutang??
        hahahaha… kesiannnnn…
        saya cuma nak kata, JANGAN TERTIPU & JADIKAN MAKHLUK2 PELAKON PENIPU mcm 2 makhluk tu sebagai idola bagai…
        dah tidur sama bertahun lamanya tp memang amat pandai gilerrrrr berlakon!!!!
        awak nak sokong mereka sangat, silakan…….
        sebagai umat Islam, kita wajib tegakkan benar, lawan maksiat mcm mereka ne okay…
        ALLAHUAKBAR!

        0

        0
        • haha says:

          haha mesti beezeebowdy ni abby atau sekutunya..siap concern tarikh nk dtg mahkamal n bil2 lagi…ahakz..

          0

          0
  73. slumberAJE says:

    hehehe…nak taw x…MELAYU=MENGUMPAT=DENGKI=IRI HATI=MKN DAGING SAUDARA SENDIRI….sinonim……

    0

    0
    • beezeebowdy says:

      saya jiran di ofis tempat tngkap khalwat dulu tu…. LEBIH MENGETAHUI drp mungkin semua yg x tahu di sini…
      mrk tinggalkan hutang berlonggok2 di sini now dah lari dr tempat ne… tp saya tak berani kata lah lari malam ke apa sbb yg tu betol tak nampak.
      kedai ketuk & cat keta pun x bayar, bil air api ofis sewa tu pun beribu2 tak bayar sampai kena potong..sampai org tnb & syabas tanya siapa sewa situ..huhuuuu, duit sewa ofis wallahualam… saya tak bzbodi lah sampai ke situ kan…
      kita jangan cari pasal… tapi bile pasal2 itu dtg cari kita… so nak taknak kena la menjawab jugak (saya kata org2 tnb & syabas lah… tak tanya pun diorng tapi diorng yg dtg tanyakan tuan rumah ofis sewa tu sbb asyik larik!!)
      wallahualam…….

      0

      0
      • kokoko says:

        cehh ko ni…x bz body konon….mmg kaki mengumpat,,,nak wat camane kan…

        0

        0
        • beezeebowdy says:

          WAAAAAA… DAHSYAT LAH anak anak melayu kita punye kestiaan pada artis-artis & pelakon-pelakon tanahair kita skrg ne ye…
          patut lah ramai anak-anak bangsa melayu skrg ne mundur & asyik berhiburan jek rupanya sokong yg rebah2 je..
          hiburan hiburan hiburan… org tu maksiat pun kira okey… WOW!!

          0

          0
        • kokoko says:

          lg dahsyat dgn org islam yg suka makan daging saudara sendiri…=)

          0

          0
        • anon says:

          pathetic la ko ni kokoko…apa yang mengumpatnyer kalau kita tulis kat sini yg comfirm2 sape2 pun bleh baca….lagi satu, x jatuh hukum mengumpat pun kalau kita bercerita tentang seseorang yg melakukan maksiat secara terang-terangan dan x menunjukkan langsung penyesalan atas apa yg diaorang dah buat (ni berdasarkan apa yang aku pernah baca)…kalau semua perkara maksiat kita just tengok dan senyap jer habis la umat islam kat malaysia…

          dalam islam pun di suruh amar maaruf nahi mungkar..dan selemah-lemah iman kita ader rasa benci pada perbuatan maksiat yg berlaku depan mata kita…jadi aku rasa normal lah orang rasa benci dgn apa yg diorang dh buat….

          nak ker kita artis2 malaysia jadi mcm artis indon mengandung luar nikah pun dah xde rasa malu dan konon2 bersyukur dengan pemberian Allah..apakah???ni la kalau dah jahil sgt xde org tegur…sampai tak tau nak beza dosa pahala…

          0

          0
        • nini says:

          sokong 100 % beezeebowdy….
          to kokoko klu kau ckp ngumpat nape masuk page ni…
          hurm artis cmne ke yg ko sokong…ishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh….klu hal yg terang-terangan ni bukan lagi kategori MENGUMPAT Ok KOKOKO…….

          0

          0
      • Parvati Shallow says:

        beezeebowdy..
        ko ni orang ape??!! naper BM ko aku tak paham ni??!! hahahaha
        BM tongang langgang!!! hahaha

        0

        0
        • beezeebowdy says:

          Nini, kalau perasan, saya selalunya akan komen bile kisah 2 makhluk ne saja yg Abg Nara post… tak caya, tanay ABANG NARA & sorang lg yg pernah kenal agak rapat di alam maya ne ie: BUMBLEBEE
          Itu pun sebab saya nak beritahu perkara yg sebenar2nya tentang 2 makhluk ni… saya hanya berutahu apa yg saya tahu yg sesungguhnya benar! sbb u saya x komen di isu2 lain yg abng Nara post sbb saya x tahu… malas nak bergossip..

          Parvati Shallow…. Itulah padahnya bila menulis ikut lenggok cakap!! haaaa… kan dah tunggang langgang!! anyway, maaf lah sbb grammar yg berterabur tu… takmo lah jugak type cara bahasa formal2 gitu… rasa mcm tak besssyyyy lah pulak! maaf ye chekgu bahasa… ;-))

          0

          0
        • nanana says:

          parvati, ko xphm pe beezeebowdy ckp??
          bodohnyer ko….

          0

          0
      • sakit gigi says:

        yang untung jantan tu…kanan pn untung,kiri pun untung……yang rugi perempuan gak…….x pe kalau betina tu nk kawin dengan jantan tu bagus sgt2..>>mintak2 lepas kawin kita tengok macamana dia rasa bila org lain ngorat laki dia>>>>>>org jahat sekarang ni tuhan bayar cash…….

        0

        0
  74. wahhhh… hebakk hebakk!

    0

    0
  75. malaya says:

    Barang2 TAJAAN rupanya…. ok lah… mahal la tu…

    0

    0
  76. malaya says:

    SlumberAJE, tak semua melayu sama…. tak semua melayu mcm tu.. Agak2nya awak salah sorang darinya…. :) peace no war….

    0

    0
  77. prsoleene says:

    sudah2 la saudara2 sesama Islam…dia dah buat dosa,doakan die bertaubat…yg kita nak tambah dosa besar mengumpat org ni da 1 hal plak….bwk2 mengucap la ..nak bulan puasa da….hr jumaat plak 2

    0

    0
    • Curuz says:

      ummm.. law kte dahulu.. pernah buat dosa seperti menendang binatang masuk longkang…

      maka dosa kita akan bersambung2 dan selamanya..ker..? yakni semua yg kita lakukan selepas itu adalah DOSA..
      sehingga bila kita buat kebaikan.. seperti makan makanan halal.. atau pinjam selipar org lain utk ke bilik air? pun dikira berdosa sama…

      0

      0
  78. basshunter says:

    tak heran langsung…baju tu sah2 la sponsor…dok berlagak nk watpe… dorang ni mmg muka tembok laa..dah kena tngkap basah pon masih ada hati nak buat majlis grand2..punya la gile glamour 2 ekor mahkluk perosak nie

    0

    0
  79. lindalam says:

    berapa kali agaknya norman n memey naik turun tangga pejabat rafflesia mintak tajaan ek..

    0

    0
  80. malaya says:

    SlumberAJE, tak semua melayu sama.. tak semua melayu macam tu… tapi awak mungkin salah sorang darinya… :) peace no war..

    0

    0
  81. malaye says:

    SlumberAJE, tak semua melayu sama… tak semua melayu mcm yang awak katakan tu… tapi awak mungkin salah sorang darinya… peace no war … :)

    0

    0
  82. slumberAJE says:

    mmg x semua…tp kebanyakan….HAHAHA,,,tp nak wat camane kan…da bangsa sendiri…=)..

    0

    0
  83. yang says:

    rasa nak kutuk jugak tapi sebab ari ni ari jumaat n tak lamak lagi puasa…aku doakan semoga bahagia je lah pasangan ni…hehehe

    0

    0
    • ida says:

      aah ari jumaat & xme g posa……..yela klu de jodoh smg bhagia..berkat kene kutuk dpt gk korg merasa tajaan brg2 mhl…rezki korg la…tp segah mne pon korg kawen..org xkan lupe ‘usaha’ korg selama nih…..biapon korg xkaco aku aku ttp nyampah thp gaban ngn korg nih…. pe yg korg dh wat pd seorg isteri tgh bpantang beranak 3 tu mmg terok ya amattt….

      0

      0
  84. slumberAJE says:

    mmg x semua…tp kebanyakan…tp nak wat camane kan…da bangsa sendiri..=)

    0

    0
  85. malaye says:

    So, your first statement is WRONG…. do not raise up racism issue here!

    0

    0
  86. emma malini says:

    Kahwin ala kadar cukuplah
    Kahwin dengan duda anak 3
    tak ada apa yang nak di banggakan pown

    0

    0
  87. Minah Senget says:

    Ape la nak di bangga sangat…brg pinjam..pas pakai pulang balik..tgk Mz Nina & Noh..Simple jer even Ms Nina anak kaya raya

    0

    0
  88. Liyana Lunia says:

    untungnya muka cantik, body bergetah, senyum dekat laki org, dapat pancing laki tu, kawin dapat tajaan pulak. pheww

    0

    0
  89. clorox says:

    slumberAJE,mcm la hg tu baek sgttt..kalo baek,xdaknya hg pon tumpang sekaki kat cni..serr la hg.

    0

    0
  90. mimi qisitna says:

    biar murah tapi sendiri beli klu mahal lps pki terkulat2 pulang balik nk bt aper

    0

    0
  91. beezeebowdy says:

    saya lebih malu pada DIA sbb tak sedarkan saudara2 seIslam saya tentang kebenaran yang saya tahu, yg saya saksi dengan mata kepala saya sendiri..supaya saudara seIslam saya tak turut rebah dgn maksiat mereka yg dah bertahun2 tu…
    suka hati lah semua…nak kata apa pun..tp saya yakin saya dah beri apa yg saya patut beri
    pd semua di sini yg menasihati & menghukumi tu…jangan pulak pandai nasihat orang je…. tp tak cermin diri sendiri dulu ye…
    kita tak sempurna..yg sempurna hanya DIA
    haha

    0

    0
    • momok says:

      jangan risau..
      antara rmai2 yg baca komen cik ni,insyaAllah ade sorg dua yg ambik iktibar..
      cik dh buat tugas cik :)

      0

      0
      • beezeebowdy says:

        Terima kasih, momok… (alahaaaiiii saya dulu selalu komen kat sini bahasakan memey ne momok..! heheee)
        bukan apa… saya sedih & terkilan jugak pd sorang pengkomen di atas sana yg kata saya bagaikan makan daging saudara saya sendiri… siapa dia nak letak hukum mcm tu pd saya.. Tuhan kah dia..?? huhuuu Saya takkan kata yg benar melainkan saya tahu… sayalah yg beri inputs dr tahun 2009 October masa 2 makhluk ne ditangkap sbb saya ada di lokasi tu sendiri masa JAIS serbu…

        0

        0
    • manisnyer kurma itu... says:

      “yg baik dtg dr ALLAH,yg buruk dr kte sendiri..”

      0

      0
  92. Gossips.. says:

    Duda & Dara Ooopsss… Dara lagi ke?? ahaks..

    0

    0
  93. jaja says:

    baju berjuta2 pun tetap nampak murah klu c memey ni pakai..hati busuk punye orang.

    0

    0
  94. sagi girl says:

    nk derma cm ner,duit bkn ada,tu sume sponser beb.kalau klua bajet dia,aku rasa mmg tk kn ada pnya…yg jantan tu hutang lama pun belum selesai.mana mampu beb?berlakon 2 pun bkn baik sgt.

    0

    0
  95. tu lah namanya artis,kahwin pun kena taja..

    0

    0
  96. hanim says:

    mcm riak jer…hutang jer semua tu

    0

    0
  97. hanim says:

    riak betul..hutang jer semua tu..

    0

    0
  98. nana rina says:

    kesian I kadang2 ngn si memey nie..dah jadi mcm2 pon still nak abe norme nie..hutang ngn abby,kena tangkap khalwat,bawak anak org ker majlis dewasa yg sptot yer tak ptot dibawa,asyik kena against ngn abby..huiii..klo I, I akan pikir 1000x sma ada nak kawen ker tak nak ngn abe nie..

    0

    0
  99. bro says:

    masalahnya bukan sakit hati atau nak dengki…tapi kita nak mereka tahu yang dorang harussssssss sedar diri 2 sikit!!!!kawin mcmni pun nak bagga??kalo setakat meymey 2,sekali wa petik 10 lagi yang datang tau!!!!hahahahah

    0

    0
  100. cha says:

    taja2 semua tu… pastu harga barang2 jatuh pada customer….
    itu pasallah harga barang2 semua jadi mahal… sebab dah banyak modal buat sponsor artis…
    memang artis bantu mempromosikan baju tapi still kos keluar tu… bukan sikit…
    hmmmm….

    0

    0
  101. Jojo says:

    tu tajaan je tu.. bukan die punye kot.. artis kan kebanyakan kawen di taje2..

    0

    0
  102. realiti & hukum karma says:

    igt 1 je
    kt dunie ni ad hukom karma
    n Allah sgt adil kpd mahloknye
    org bodoh just akn dpt yg bodoh cm dy jgk
    so mereke ni se level la =))

    0

    0
  103. kak nam says:

    si memey ni nak kata artis populer .ala malap2 timbul jer.nak kata si norman ni jejaka idaman melaya dah lame karam..models of the year pun tak jugak.dengan gincu nan merah macam kene cili dah mulut tu.tapi nak wat cam ne dah rezeki yer dokkk.

    0

    0
  104. adinda says:

    hahahhaha….org xde duit kan mmg ler kawin kena sponsor….duit nafkah pun tak mampu nak bayo apalagi lerr nak beli baju pengantin….tu kompom lepas kawin kena kejo ah long…..ukur baju badan sendiri lerr …. org felda jakun mmg mcm tu tak sedo diri…. belakon pun dpt watak extra jerk mana mampu nak buat kenduri besar-besaran… hidup korg mmg tak selamat laa weiii… atas penderitaan org lain….

    0

    0
  105. farr says:

    aiisshh.. xyah la nk lebih2 sngt.. simple2 sudah.. awak tu da la kawin ngn dude 0rg… malu je….

    0

    0
  106. linda jasmin says:

    ko jgn lah nk poyo sgt lah pompuan ,sedar diri ckit ko tu dah lah ambik hak org..

    0

    0
  107. suparman martopo bibir says:

    sponsor je pun,berlagak nak mampus.dah la rampas laki org,khalwat,tunjuk bagus plk tu.
    ko kawen ngan duda jelh pompuan.
    kalau kawen dgn tan sri,dato’ seri,lain la.

    0

    0
  108. Memey Poyoz... says:

    ko jgn lah nak gediks sgt ,megah lah kononnye ko dpt tajaan..plz hello ko tu dah x berseri mna pn…insaflah wei…ingat ckit ko buat org,org akan bls blik kat ko suatu hari nnti…

    0

    0
  109. berry says:

    apeeeeeee Sumbangan Memey ngn Norman ni sampai baik hati sangat nak menajaaaa????

    0

    0
  110. Curuz Baju Kurung Pesak says:

    wowww.. tahniah lah memey
    bukan senang nk dapat apa yg memey dapat..
    semua tu rezeki dari Allah SWT..
    aku pon tumpang gembira ada local celebrity diberi kelebihan seperti ini…

    sama2 lah kita mensyukuri nikmat yang Dia berikan, semoga dgn itu dapatlah kita merasai hikmah dgn lebih lagi..

    0

    0
  111. mulut_becok says:

    aku nyampah tol ngn makhluk2 2ekor neh..dsr xsdar diri..

    0

    0
  112. glue says:

    silap2 nnt jd majlis rompakan sbb semuanya mahal2… haha…
    ditaja bleh la, xyah la nk canang abis… malu la beb, kahwin org taja, patutnya guna duit laki sendiri…
    apa2 pn dh rezeki kan…

    0

    0
  113. matahati says:

    aku harap last minutes sume tajaan ditarik balik.. haha.. padan muka.. benci ngan gagak sejoli 2 ekor ni..

    0

    0
    • anon says:

      haha…aku x terpikir plak tajaan boleh ditarik balik..amin..

      lepas tu duit tajaan tu boeh la disedekahkan kat rumah anak2 yatim..amin…

      0

      0
    • ikanduyung says:

      maybe Raflesia ni tak alert sagt kot yg diorg ni ada kes khalwat..dan raflesia ni owner dia cina. so maybe diorg ingat asal pelakon melayu je famous..padahal dirg tak tau yg deme dua ni ntah apa memcam benda. so rafflesia jus sponsor for business strategi diorg nak kasi org melayu yg datin2 n artis2 ni beli nanti.yg mana yg nak vogue2 dgn brg kemas kan takleh dipisahkan..ada sapa2 ke yg nak buat Fb ” kami bantah Raflesia taja artis khalwat” or “kami bantah Rafflesia taja artis background negatif”. aku nak jadi tukang LIKE ni..hehe

      0

      0
      • Malisa says:

        saya sokong 200%.. Rafflesia patut tarik balik tajaan.. sape pandai buat fan page..bantah rafflesia taja artis khalwat..rosk kan masyarakat.. sy org pertama akan like..n confirm page tu jdi hot..
        lagipun dorang ni xda commercial value.. lakonan suam2 kuku..nak menang anugerah jauh sekali.. atas dasar apa ditaja pun x taulah.. mungkin toke rafflesia dah kena mandrem ngan memek..

        0

        0
  114. gilo says:

    sponser je pon .. klu bebetol mn la c norman tuh mmpu .. bg duet blanje anak2 pon berkire ,.. muke tebal thp ape la dorg nie ekk .. bebetol x tau malu ..

    * ngah dok pk lg pasai pa rafflesia tuh nak taja dorg nih .. ada reason ka ??? *

    0

    0
    • Kurus says:

      gilo!!!!
      ahahahaha…
      ko law tang derang ni musti ko turun dari tahta mahligai ko eh..?
      ko gi mano tk nampok…eh

      0

      0
  115. wawes says:

    ehm…kekwat arrr…… sponsor watpe?aku pelik n heran la…pe kejadahnye sponsor si memey tu??? apa sumbangan dia?pd industri negara? rampas laki org adelerrr…. haiiittttttttt……..tuiiiiiiiiiii…………….

    0

    0
  116. saya siapa? says:

    baju tajaan tu akan dipulangkan semula..mana ada dpt..huhu

    0

    0
  117. sayangselasih says:

    sponsor je..mana da duit si memey ngan norman tuh..sbb tu org kecian kan die…tu yg dpt sponsor….kecoh tulllah abg nara ni…

    0

    0
  118. Aku says:

    Nak kawen laki orang lah camni..untung2 kawen free, orang taja..kah3!!

    0

    0
  119. haiqal says:

    Taja buat apa?Kalau kita kahwin orang taja,mahu aku buat dekat Menara kawalan tingkat 88 KLCC.Naik helikopter,pakai baju mahal mahal.

    Lepas kahwin,kau ada bra je.Sedihhhh.

    0

    0
  120. hafiz says:

    kawin grand2..gaduh nnt pn grand2 la..nnt dh tua ckit, norman cari lain lagi..norman kn ske yang bergetah je..habis getah tu, cari getah lain plak..ape de hal.

    0

    0
  121. mustang says:

    biarlah…rezeki dia..korang dengki ke?hehehhees

    0

    0
  122. mustang says:

    korang mengata dia, ntah2 korang pun penah kena tangkap basah pe.hehehehees

    0

    0
  123. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    Asalamualaikum pengomen semua !!

    0

    0
  124. baby says:

    baju sponsor xyah lah hebah sgt..lgpun baju je yang berharga tapi dia dah x berharga

    0

    0
  125. rubac says:

    perasan..x tau malu

    0

    0
  126. nhy79 says:

    buat apa bina hidup atas penderitaan orang lain. kau ni memey dan normiang lg teruk dari babi

    0

    0
  127. lady gigi says:

    ish3…mbazir btol..wtpe smpai nk mhal2 bagai klu nti satu hr xbahagie… tuhan marah klu kawen smate nk menunjuk…ni la umat akhir zaman…:(

    0

    0
  128. kek coklet says:

    aderrrrrrrrrrrr aku kesahhhhhhhhhhhhhhh…hua22 setakat baju mahal pn x kemane ………………….ramai lak nak sponsor die kan…ish2

    0

    0
  129. izzul says:

    pasni diminta rmai lg laa artis wt keje2 khlwat mcm NH n Memey neh. nnt kawen dpt spons rafflesia n JC lagik. wakakaka. Tahniah Memey. bukan snang nk jadik anak Felda pertama pkai bju 7.2juta!

    0

    0
  130. bunga says:

    ala…apa yg org tulis tu bkn wartawan yg ckp…tuan punya bdn tu sendiri yg canang2kan..konon2 nak myakitkn hati abby..xyah lh…drpda org sponn…baik dermakn kpda yg memerlukn..si memeh tu yg pandai2 uat ceta…dhlh muka cam org dh brumur..xda seri langsung…

    0

    0
  131. aku says:

    PINJAM jer ok….pas tu bg balik!!!! mana mampu c M$#@*^ & c N@#$%* (x snggup den nk sbut nama) tu…..lakonan pn x best :p pnh ker 2 nama ni jd plakon trbaik??? x prnh kn. plakon popular…..JAUH skali ;-)

    0

    0
  132. dakwanie says:

    patutla lambat kawen…. sebok carik sponsor rupanya! hahahahahhaha

    0

    0
  133. suke hati aku la says:

    sememehh ni orang felda jek kott. citer lebih. kawin semue orang taja, x guna. aku rase kalau gune duit sendiri, x kawen la diorang ni. si NH tuh punya hutang wang hantaran kat abby tuh pon x bayar. nak kawin lain. sah norman xde duett !

    0

    0
  134. cik boona says:

    tolong lah, x taw malu…kne tangkap khalwat pon dengan bangga masuk TV cter pasal perkara sumbang dier tue! aper jenis manusia dier nie??? kalo konon dier x salah x yah lah bangga sgt kne tangkap khalwat. nie ha sampai kahwin, g mahkamah syariah sedondon mmg mencabar org. jgn lah kiter lak nk g sokong dier…. abg nara jgn wat liputan lah psl weeding dier! BOIKOT!!!!!

    0

    0
  135. cha says:

    sy doakn die bahagie smpai ikhir hayat..kawan2..sudah la tu kutuk die..die manusia jgk..sume org lakukan kesilapan..jgn la smapi doakn die bercerai..tk baek..kalau jd kt kte mcm mane? jd kt family kte cne? malu kot..so,,bia jela..peace :)

    0

    0
  136. chicken says:

    sponsored from head to toe worth 7.2 million ……special meh??? wats t point kalau nama sudah busuk…..hish!!

    0

    0
  137. mat says:

    ditaja…..? sapalah yang taja….7.2 juta.artis suam2 kuku bolelah pakai….nampak mahal sikit harga diri tu

    0

    0
  138. miow..miow says:

    tak special sikit pun bg aku…org yang sponsor tu bute kot…tak fikir masa depan company macam mana..aduyai..ahhh satu lagi, mas kawin yang lama pun tertunggak..ader hati nak riak pasal org taja 7.2 million la kunun…

    0

    0
  139. ieka says:

    wah3..alhamdulilah..kawen jgak diorang ny..pas ny da tak buat maksiat ag la kn..ceh3,..geli jek kawen sponpors..ntah dara ag kew tak uw kn..maklum lahh..sblom kawen pun da pnah tdow sme2 an..ini la artis zman skang an..dye pk dye artis.,dye ley wat cm2 la an..smpai ta pk dose n phala..bile la depa 2 nk sdar an..si norman 2 pun satu..da tade pompan laen kew dye nk..abby 2 ag cntik dri minah keding 2..hmm..ta sepadan langsong,,,

    0

    0
  140. zassd says:

    “Kau ader?” > aku pun tak nak la…

    0

    0
  141. shikin says:

    siapo sokong bju mmey pakai tu sepatut nye abby pakai kawen lain nanti….mmey pakai bju kurung indon dah lh….

    0

    0
  142. Anonymous says:

    dia dpt sponsor sbb diorg kn pasgan kontroversi..sume org ngah nk amik tau psl diorg..bila dia pkai sume barg tajaan tu,sket sebyk akan ada yg terpegun n tertanye tentangnye..bukankah ianya marketing yg bijak..ambil kesempatan di atas kontroversi diaorg tu..bkn sbb diorg ni popular or bagus pn..so,tuan punya diri,hope jgn prasan sgt dpt tajaan b’juta ringgit sbb org suka..tp sume nyer bcoz of BISNEZ STRATEGY only!!!sorryyyyyyyyyyyyyyyyy…..

    0

    0
  143. kelakau says:

    apela nk heran sangat psl taja tu… dolu2 abby n norman ni kawen pn bukan ramai sgt org dtg… ye la kes konon abby n norman berahsia sgt. “xde papela” , “kwn je”, “kwn biasa”. sekali kawen cmne tu? yerla dulu ade hubungan xnk bgtau umum. skang nk kawen ngan memey, haruslah berterus terang adanya kpd umum… cuma kes khalwat je, xtau bile nk abih..

    0

    0
  144. manisnyer kurma itu... says:

    salam, kepada semua saudara islamku..berpada2lah bila berkata..jgnlah smpi lupa akan dosa..ingatlah,kte hidup ni pon xlama…bila2 masa kte akan djemput-Nya…tgkla pd diri kte sendiri,adakah kte cukup sempurna? renung2knlah…

    0

    0
  145. lily says:

    menyampah aku dgn memey ni..cpat2 la kawen pastuh malas dh nk dgr cerita psl kau..abang nara ni pon satu,xyah kot nk ltk story dia kat cni..meluatttt…sapa je dia ni nk pakai jimmy choo??langsung xfashionable mcm gaya kampungan kot..puhleaseee…tgk mcm mizz nina tuh anak BILLIONAIRE okay bukan millionaire..rilex je xde pon canang kat org harga bju2 yg dia pakai time wedding dia..nmpk sgt memek ni yg kasi info kat wartawan..xde makne org2 yg sponsor nk bgtau kat press watpe sbb dieorg brand terkenal xperlu press..haaaaa memey ko mmg giler glamer!

    0

    0
  146. haaaatttt tuiiii says:

    poooyosss jer lebih….nanti bila tiba waktu kawin…tup-tup pakai baju ala2 langsir jugak….bila tanya naper tak pakai yg konon2 ada sposer ALA2 VASSSS aritu????…..memek dan normiang pun jawap sebab ada masalah teknikal org sponser TERSILAP TARIKH KAMI KAWIN!!!!!HAAAAAAATTTUTTTTUUUUIIIII !!!!!

    0

    0
  147. student bandung says:

    TRUE STORY!!!!
    aku and kawan2 aku jumpa memey and norman tgh shopping kat salah satu factory outlet kat Riau, Bandung..kami terkejut tp kami tak tegor pon..memey ni tak cantik dowh..sememeh je..seyesss..taktau la pd org lain dia cun..

    btw, ntah2 beli kat Pasar Baru, Bandung je..7.2juta rupiah..hahahahaha

    0

    0
  148. Biarla.... says:

    kepada sesiapa yg mendoa kan penceraian org, bertaubatlah, bertapa berdosenye krg mendoakan mcm 2, walaupn sebenci mane pn kamu semua pada memey and NH berpada2 la bila bercakap, i2 semua rezeki die, Allah berikan pada die, perlu ke nk hina org smpi mcm 2 skali, siape kite nk pertikai rezeki Allah..

    0

    0
  149. Kimi says:

    sponsors are paying a lot for an expired item. such a waste.

    0

    0
  150. putihkaseh@yahoo. com.my says:

    Betul tu Biarlah …. saya ingat org yg bagi komen ni baik2 dan senantiasa mendoakan setiap insan, x sapa didunia ni hak perkara itu berlaku, sepatutnye kita doakan yg lebih baik kepada yg telah melakukan kesalahan dan yg lebih baik kepada yg terbaik …. Jagalah hati keluarga mereka biar pun anak2 mereka telah bebuat salah, apa rasa klau antara kamu mempunyai adik, akak or abg or saudara mara yg ada berperangai sebegini, ingatlah wahai insan2, ALLAH now bayar cash, kita x da hak nak mengatakan dia org ni berdosa, kita sebagai org islam cuma ingat mengingati sesama insan ……. TAUBAT LAH, dosa mereka kita nmpak now tapi adakan kita jamin kita ni BERSIH ……

    0

    0
  151. mustang says:

    korang ni jeles sebenarnya ni kan?hahahaha. kesian tak dpt..

    0

    0
  152. Cicak koben says:

    ala, yg m’halang kutukan tuh, kalau baek sangat, awat baca gosip?? ish3….
    rezeki memey r dpt pkai bj mhl2, tuhan nak uji je tuh..takat mana blh bahagia dgn rosakkan kbahagiaan org..ingat ”karma” sudah la memey oii…

    0

    0
  153. lily says:

    mustang:jeles amende nyer??nk dpt ape pon??SPONSOR je kot..BUKAN DUET SENDRI..uwekkkkkk

    pastuh,ko ingat kteorg jeles ke kat memek sbb dia dpt NM yg kene tangkap khalwat tuh??hek eleh..last2 dia tinggalkn memek ni jugak.tunggu je la a few yrs..if pernah buat sekali,possibility buat kali ke-2 kot!

    0

    0
  154. ikanduyung says:

    maybe Raflesia ni tak alert sagt kot yg diorg ni ada kes khalwat..dan raflesia ni owner dia cina. so maybe diorg ingat asal pelakon melayu je famous..padahal dirg tak tau yg deme dua ni ntah apa memcam benda. so rafflesia jus sponsor for business strategi diorg nak kasi org melayu yg datin2 n artis2 ni beli nanti.yg mana yg nak vogue2 dgn brg kemas kan takleh dipisahkan..ada sapa2 ke yg nak buat Fb ” kami bantah Raflesia taja artis khalwat” or “kami bantah Rafflesia taja artis background negatif”. aku nak jadi tukang LIKE ni..hehe

    0

    0
    • AREYOU CAYO says:

      aku agak diaorg yg merayu org taja perkahwinan nie…sbb norman mana ader duit nk wat besar2an.
      Kesian lah aku tgk artis bila nk kahwin minta org sana sini taja…MEMALUKAN

      0

      0
  155. flos says:

    choii..muke tembok la dorang ni..hakktuiiiiii kat baju tu gan muke2 dorang sekali

    0

    0
  156. umi takde faeda says:

    lantak le berapa juta pun ada ke orang kisah?

    kot sok kahwin kejap bercerai lak… alasan… Norman Hakim memey tak memang sememey……..

    ha! ha!………. itupun nak kecoh……ni kat kampung umi tu anak sape ntah kahwin dengan juturera petronas gitu.. sejuta hantaran pun tak kisah mana,… setakat korang ni sponsor kecoh lebih… ahaks buwekk

    0

    0
  157. suri says:

    Ingat dulu arni nazira amik tunang org, teruk kena kutuk last2 benda tu jd pulak bila org rampas suami dia, ko berdoa la byk2 memey dan bertobat

    0

    0
  158. apehalabbyjeyangbising2?? says:

    lol ni la rezeki die..korang semua kutuk2 tak pasal2 dpt pahala kat diorang ni..btw ni dh rezeki die ucap tahniah je la..buang yg keroh ambil yg jernih…pegi deerr wat keje berpaedah sket dari kutuk2 org kat sini..

    0

    0
  159. rey za burrel says:

    jika aku ade duit 7.2 juta aku sedekah dekat orang fakir miskin.sebab negara malaysia masiha ade golongan miskin

    0

    0
  160. MamaDee says:

    Ala, baju sponsor..btw, , baju dan perhiasan juta2 tak menjanjikan rumah tangga yg berkekalan/diredhai Allah. Semoga mereka ingat tanggungjwb sebagai suami isteri dan Norman tak melupakan tanggungjwb kepada anak2 yg lain..nanti kat akhirat Allah tak tanya berapa mahal baju kawin, tp Allah tanya mcm mana kita menjalankan tanggungjwb tu dgn amanah..

    0

    0
    • pilah says:

      kita tunggu jelah memey kawin nanti..tengok baju nye cantik tak?tetengok baju yg dipakainya cam baju rm50 je…

      0

      0
  161. carrot says:

    haha ramainya yg dengki jeles busuk hati

    siap doa yg bukan2

    kapel tu tido senyum

    korang yg sakit hati

    padahal xdak kena mengena pon

    0

    0
  162. Lee says:

    Tipulah….. Duit banyak tuh baik beli rumah besar ker…. kereta mewah ker…. Ni setakat baju! Nak menipu agak agak ler beb!

    0

    0
    • pises says:

      bukan duit dia org la…ko tak baca ke…SPONSOR… dia org mana ada duit…. si norman tu duit masa kawin dgn abby pon belum bayar lagi… kalau takde org sponsor alamat kawin koboi je la….

      0

      0
  163. taik ko says:

    sblom makyeh 2 eko tu kwen, ak ucpkan slmat bercerai..haha

    0

    0
  164. minat Diva@1 says:

    Tanda2 dah nak Kiamat.. ada kes dulu3 pom.. x taw nk rasa malu

    0

    0
  165. cingle says:

    jangan la smpai membazir klu berkahwin tu..buat sederhana sudah..even sponsor pn x pyh la war2 kn hrganya..nti timbul riak plk..kite ingin mencari keberkatan dalam kehidupan bukan pujian atau kebanggaan..nti x kemana plk.

    0

    0
  166. nin says:

    semoga bahagia cik memey.. kalau meruntuhkan masjid orang membahagiakan anda, silakan. awak juga akan merasa apabila orang lain cuba nak meruntuhkan masjid anda. kalau NH leh buat kt AB.. tak mustahil dia boleh buat pd awak.. semoga bahagia..

    and tak lupa, bagi saya lebih elok awak rahsiakan perbelanjaan kwin awk yg berjuta2 tuh.. kan lebih elok bersederhana dan tidak menunjuk2 kn? well all the best to you and NH.. semoga bahgia..

    0

    0
  167. NANA says:

    BETINA GRO NI NAK MENUNJUK JER…ARI TU KAT GALAKSI BTOL2 TAK NAK LPS TGN NORMAN….”TUNANG SAYA MESTILA PGG TGN”….I SEE HER VOICE WANT TO WOOMIT ALREADY…LAGI TGK MUKA YG TAKDE SERI PGANTIN….PE BRG KWIN DGN ORG 2ND HAND….LOW CLASS…..

    0

    0
  168. putihkaseh says:

    Pasal belanja dg abby tu pun satu hal, tu lah abby yg hadap sgtkan hingga sanggup bagi duit … ha ha ha cam x da lelaki lain, tu lah klau nak kwin lain kali biar si jantan yg sediakan, klau x tak payah kwin, bila dah mcm ni dok ungkit2, sapa yg malu, abby kan kan kan??? Ngan memey ngapa dia sanggup cari duit ??? fikir2 kan lah wahai kaum wanita, sebab bukan duit dia kuar so anytime dia boleh buat …..

    0

    0
  169. meself says:

    bila isu tgkp khalwat mati2 xngaku..siap cabar court buktikan.. pgkt abg adik agkt jer…skg ko nengok sapa angkat sapa! .bila dah masuk court…boleh plak beri alasan jadual shooting tk leh g court..*hampehhh…
    bab kawen boleh plak ko free kan masa berbulan2 utk penyediaan smpi terbg indon..lps kawen nie kes ko akan disebut..aku nk nengok agak2 lps kawen nie liat tk bangun pagi nk g court!..jgn ingt ko dh kawen..kes ko lebur…selagi korang ego..sampai anak 3 pun kes2 tak selesai2

    0

    0
  170. AREYOU CAYO says:

    setakat baju taja blh belagak la…entah2 diaorg yg merayu minta ditaja…aku tak heran langsung bila artis kawin ditaja sbb bukan duit diaorang pun…so BANGGA SANGAT Ke? ada aku kisah????????

    0

    0
  171. AREYOU CAYO says:

    setakat baju taja blh belagak la…entah2 diaorg yg merayu minta ditaja…aku tak heran langsung bila artis kawin ditaja sbb bukan duit diaorang pun…so BANGGA SANGAT Ke? tak heran langsung

    0

    0
  172. ribut says:

    tu dia..
    PASANGAN KEBANGGAAN FELDA da muncul..kwn ak duk satu felda nga memey,dgr die cite,org kg felda ni bangga tol ngan pasangan yg di tgkp basah ni..
    untuk korg sume..
    xyh la kite ngate2 psgn memey-norman ni..
    bia saja tuhan bls.memey-norman ni agaknye lupa dgn “setiap pebuatan ada blsn”
    jd bia je,xyh kte buat dosa kutuk2 dir..
    blsn tuhan tentu lbh kaw2 punye..
    jum kte wat donno je kt dyorg ye kwn2..
    jgn ikot prangai psgn tgkp bsh ni suda..
    renung2kn n slamat beramal..

    0

    0
  173. pink says:

    mcm shiall je..di taja ..dasar xmampu nk beli sendir tulah nk kawen tue pon nk taja..wei wat malu jelh oit…kalau gua malu sial..xmampu ckp x mampu

    0

    0
  174. teeqa says:

    naik ke seri pengantin dia?

    0

    0
  175. Dezbie says:

    Syukurlah perkhawinan di taja kalau tak mungkin tak kawin lagi dua ekor tu taun ni sbb tak da duit. Apa2pun wedding of the year tetap milik Farah breep2. Terlalu manis sbg seorg pengantin

    0

    0
  176. mawarbisa says:

    x per lah kawan kawan…nampak sangat berkhawat…hhahahha…dasar perempuan yg benama memey….kite tunggu je kisah *bercerai pula*…mesti cerai of the year….hahahah

    0

    0
  177. Que says:

    semua brlumba nk wat grand2..duit byk sgt kot..

    Hot – Kenapa Harimau Malaya bolos 10 gol

    0

    0
  178. dragonaz says:

    sorry.. hal memey,norman dan abby tu hak diorang.. dosa di bahu masing2.. sebagai orang islam kita pun dilarang menghina dan mengumpat orang lain.. of course aku sendiri sangat meluat ngn memey n norman yg suka berpura2 baik tu.. tapi aku taknak tanggung dosa sesama manusia dengan mengumpat dan menghina sebegini teruk hingga menggelar dia sebagai me**k.. biar ada beza antara mengutuk tindakan dia dengan mengutuk individu tersebut.. ingatan ikhlas dari hamba ALLAH :)

    0

    0
  179. hamba Allah says:

    wtpe lah nk brlbih lbih dlam isu prsandingan nih..t dh kwen, laki ko gak yg tnggung dosa ko x brtdung 2, tmbh2 pkai bju tah pape tyme weddng t…ayyok! ni dh kes riya’ woo…nabi mrah brlbih2…Allah lg xske

    0

    0
  180. memek says:

    hye sy memek, sy ni amik laki org. last2 year, punye la takot..sy kene tangkap basahh wakkk.. sy bkn nk ckp ape la..nasib bang nomiang ade di sisi.kalo x mesti sy dh xtaw pe jadi… tpi tu lah…ni banyak plak org nk sponsor sy..nsib bek berbaloi usaha sy heret tilam naik turun kt office bang nomiang dlu..kalo x, mesti tade sponsor byak gni skarang…ekkekekekekeke…

    0

    0
  181. Don says:

    Hahahaha. Memang lawak sungguh entry ini. Lawak sangat sampai i menangis terkencing lagi.
    First of al, Norman anak haram….jaga la dulu anak awak tu. Jangan nak mengatal sangat dengan anak dara yang tak ada dara sampai you mengabaikan anak anak you tu. Kalau ye pun, nampak sangat yang you ini jaga anak untuk FB entry you punya gambar aje. Time lain mungkin Memey jaga tapi hanya nak sakit kan hati Abby saja. Time you all jaga mesti ada gambar untuk FB. Baik you oi potong habis aje benda yang gantung kat bawah tu dari nak menunjuj you ni jantan melayu la. Buat malu kaum je. Perempuan sundal….perkahwinan itu satu ikatan yang suci damn murni….jangan la you ni merosakan nya sampai jadi begitu hina sekali. Ternyata ini la pasangan paling jijik, hina dan tergatal si malaysia. Tak malu tak beragama.

    0

    0
  182. Don says:

    ni…setakat ditaja…betul betul macam pungkuk babun pink tu…kalau iya sangat perempuan sundal tu anak dara dan norman tu jantan melayu….cuba la bayar untuk barang barang tu semua.
    hahahaha…mesti tak boleh sebab memang perempuan sundal dan jantan yang tak ada maruah like both of you can only live with publicity murahan dan tajaan.

    0

    0
  183. cek kem says:

    perghhhh…,semak lohh..
    hope u oll insaf n cepat2 nikah.

    0

    0
  184. zamrizamad says:

    UUUWEEEK…..MMMBb BUEK……huaktuih….

    0

    0
  185. Juru nikah kampung says:

    Jooommmm pakat ramai2 kita muntahhh..UWEKKKKKKK!!tgk la komen yg beratus2 kat atas smpai bawah,xde sorang manusia waras pun yg suka kat pasangan “sins of the year” nih.heran aku..mana lah family dia letak muka ekk..ikut karenah si memek dgn nomad ni,buat grand bagai nk rak.tak rasa ke nti masa bersanding muka tu bagai dibaling2 taikkk dgn hadirin yg hadir…mmg muka mangkuk porselin gamaknya 2 org nih.teballlll

    0

    0
  186. cb says:

    jangan kawin due3 bulan je then cerai… hurm kawen camni mmg tak tahan lame.

    0

    0
    • bibot says:

      btolll aku stuju…… kang mintak balik duet kat norman…

      NORMAN…ingat sikit anak2 ko tuuuu….tanggungjawab makin besooo….JANGAN TAU SEDAP BUAT ANAK..JAGA ANAK TAK PANDAI..

      0

      0
  187. malisa says:

    sesapa yg pandai buat page kat fb.. create la page : kami bantah rafflesia taja pasangan yg mencemarkan masyarakat ini.. pasangan khalwat….kita bagi tekanan kat rafflesia n jimmy choo.. baik sedekah kat anak yatim dari bagi sponsor kat pasangan jijik ni..

    0

    0
  188. girl says:

    sy baca comment2 u all, kesianye memey…apala korg ni
    da norman nyer jodoh ngan abby xpnjang nak wat camner??? kannn…esok2 turn memey lak..mane tahu..

    0

    0
  189. afif says:

    euuuuuuuuuuuuuwwwwwwwwwww!~!!!!!! hihihihiihihiii

    0

    0
  190. cik meow says:

    bosan aku tgk pasangan ni. kesian aku pd future kids dierg kena tempias psgan plg x digemari dimsia ni. semoga future kids dierg ni tabah la

    0

    0
  191. Gosipgurl_fea1 says:

    wow..to much expensive and waste for the moooney isn’t ..anyhow congrats.

    0

    0
  192. untung badan says:

    dorang xmintak tajaan keranda skali ke?

    0

    0
  193. miss wawa says:

    2 org manusia yg tak tahu malu ni pun kenapa ada org nak taja?diaorg da buat taik tapi nampaknye rezeki lakonan makin laku tapi abby sebaliknye,dah la kena tanggung 3 org anak,berlakon pun tak banyak..apa punya dunia skrg ni,org yg ‘jahat’di angkat2,org yg teraniaya….?kepada rafflesia apasal korang taja si pukimak 2 ekor nye kahwin?buta kape?nak publisiti murahan!!!!

    0

    0
  194. miss wawa says:

    bukan setakat di malaysia aje,di singapura lagi ramai yg benci dgn 2 manusia haram jadah ni!!!! harap masa hari diaorg nikah si norman tak sampai2..ya allah ya tuhanku,bila lah mereka nak dapat balasan?semakin hari semakin bahagia pulak..sungguh tak adil!!!!

    0

    0
  195. nh says:

    lubang dah longgar dah noman kejekan hari2…. msti le memek x kasi lepas punya…… noman ni 2 kali kwin free….. pas kwin ni memek tunjuk le perangai kat anak2 tiri dia…..

    0

    0
  196. marchita rosa blanca says:

    hey que las rosas blancas
    me perdio ya
    bueno, yo soy solo una broma
    contento de que finalmente se recuperan
    buenos dias, la paz no la guerra

    0

    0
  197. pocoyo says:

    buat-buat la bertobat NORMAN bagi nafkah anak 2 dulu baru pikir nak kawin… buat ank tahu

    0

    0
  198. ray says:

    nape lah nak taja 2 orang ni? ni yang aku paling paling paling tak paham.. dalam banyak banyak orang kawen, artis kawen, pengacara kawen, orang kampung kawen. nape lah 2 orang neh.. aisey..

    0

    0
  199. Vie says:

    Setakat kena taja semua, x yah nak bangga lahhhhh…

    0

    0
  200. Amier says:

    Spray dubur untuk mengjilangkan bunyi dan kentut busuk siapa mau taja?

    0

    0
  201. aku benci memey says:

    natang jubo lembu nk nikoh…muka jubo sekor2

    0

    0
  202. bibot says:

    malu aku jadi orng felda… menyampah tengok minah memek niiii….hammmpeeessss punye pompuan….sebat laki orng pon nak bangga….

    0

    0
  203. yuyul says:

    Si memek ni takleh pk ke yg kalau Norman blh curang kat Abby, tak mustahil one day dia blh buat kt memey? Kesian giler tgk muka sememeh ni. Asal kn dia laku ada org nak. tak pk pnjang pun..

    0

    0
  204. gading gajah says:

    Biasalah masa kawin dgn Abby pun hutang hantaran dgn Abby..skrg dgn Memey ada sponsor juga..biasalah pasangan kalwat paling popular mesti ramai yg nak sponsor..supaya satu dunia tahu popularnya kes kalwat mereka…tp sayang lah duit sponsor tu kalau sedekah org miskin lagi bagus daripada menaja org2 yg dah mmg dah duduk bersama..darah pun dah pahit ….tak manis lagi…

    0

    0
  205. ariza says:

    dia orang mintak sponsor kut..biasalah kat paper kat dia org nak bg tau disponsor.. tah2 siap nangis lagi masa mintak sponsor tu… kan dia orang pelakon.. mesti pandai berlakon punya..
    maybe raflesia pun bagi yg murah ja.. tapi ckap pi la kata berjuta2 sapa tau..
    Jimmy Choo pun bagi yg dah nak sale 70% .. dak pun dah nak jualan penghabisan stock..
    mana la tahu kan.. hanya jauhari yg mengenal manikam.. hehe

    0

    0
  206. urbann says:

    sesiapa yg nak sponsor mcm norman dan memek….minta tangkap basahlah mcm dia org..dpt lah sponsor smpi 20 juta…usung tilam dan bantal…hahaha

    0

    0
  207. gading gajah says:

    dunia akhir zaman..keburukan diagung-agungkan..kebaikan ditolak tepi….semoga pihak yg sponsor tu diberikan kesedaran cepat…

    0

    0
  208. urbann says:

    bangga dgn kalwat, bangga dgn sponsor juta2..perasaan dgn wedding of the year….dasar muka tembok lah katakan…tak paham2 lagi sponsor tu bermaksud org perli kes korang yg paling memalukan seantero dunia…itu yg pihak sponsor tu nak bagi tau sebenarnya….

    0

    0
  209. anna says:

    Memey & Norman yang tidak tahu malu…
    dari kau membazir duet baik kau bagi nafkah kat anak bini kau tu…
    sialah… pui……..

    0

    0
  210. norman hakim says:

    ni la name nye rezeki Tuhan..sape x nak kawin free,,ya beda bedu..

    0

    0
  211. the most jijik wedding of the year.
    fakta:
    1)norman kawen abby
    2) abby beranak anak noman 3 orang
    3)noman puaka KHALWAT ngan memek sial
    4)noman kawen ngan memek sial.
    5) due2 eko patot kene rejam smpai mampos.

    0

    0
    • darlinpea says:

      anak2 jgnlah babit…tu rezki dr allah…nak maki ke hapa ke jgn skali2 babitkan ank2 depa….

      0

      0
  212. adie says:

    inikah yang dikatakan ARTI$$$$ role model? dengan macam2 kes tak selesai.

    0

    0
  213. bertuah badan…dapat sponsor….kalau nak beli sendiri memang tak mampu la….inilah antara kelebihan menjadi artis…

    0

    0
  214. mustang says:

    korang yang kutuk dia..tu jeles kan?hahahhaa

    0

    0
  215. mustang says:

    anti perkahwinan, kau ni kejam gila. teruk sgt ke kesalahan dia.. ni semua takdir lah.. korang tu bagus sangat ke?

    0

    0
  216. joyah says:

    ayoooo!!! harga baju je leh beli rumah teres!!

    0

    0
  217. chocho says:

    xhangattt la kutuk si memek je kutuk la byk2 si normekk nih br balance…huihuihuiii

    0

    0
  218. lin says:

    ala norman dengan memey klu kawin setakat di taja semua artis di malaysia pun boleh buat.nasip je ko di taja klu tak kompom sah sah ko pun kena hutang mcm abby abadi.and norman tak payahlah nak bangga bangga klu setakat kawin di taja,klu 7.2 juta tuduit sendiri tak pa jg nie…. duit di taja…. betul jg ckap mira nair…. lau stakat perangai memey dan normah tu layak kawin pakai pakaian bundle….. cuba korang imbas sejarah memey kena tangkap basah dengan norman,hipokrit menangis dalam rancangan wanita hari ini,pas tu timbul pula kes usung usung tilam kemudian tak mengaku bercinta ,pas tu norman mengaku c kemek tu beauty and the beast pirahhhhhhhhh .dasar jantan dan betina hipokrit kegatalan .apa apa pun kami doakan kebahagiaan memey diatas kehancuran rumahtangga abby abadi.kesian anak anak abby ,dapat bapak mcm norman hakim dan dapat mama tiri mcm memey suhaiza…………………………….

    0

    0
  219. fikir says:

    aku harap.. baju kawen dia nanti berbaloi la ngn rege dia tu.. takut nt harga je mahal, tp bajunya manjang x cukup kain aje.. sana sini x cukup.

    0

    0
  220. pJ says:

    patutla perampuan plg byk masuk neraka.. tgk komen dah la….

    0

    0
  221. pJ says:

    patutla orang perempuan byk jadi penghuni neraka nnt… tengok komen dah bole nmpk..

    0

    0
  222. rose says:

    kecil tapak tangan kawah ditadahkan, rejeki2

    0

    0
  223. MEMEY GATAL says:

    MEMEY!!

    Fuck You Girl!!

    0

    0
    • Kacang Soya says:

      bende F tu norman hakim tau la buat. ko toksah ingatkan. tau la si norman hakim tu adjust si memey nanti. silap2 baru 2 minggu kawin dah bunting. penangan F si norman hakim ;p

      0

      0
  224. sayawan says:

    aku xpaham betul la asal nak pegi taja pompuan sekor nie…tah buta mata mane la penaje2 die nie..bak kate rmai, what goes around comes around..memang la wedding of the year..kite tengok la bape lme bertahan..kalu norman ley sdp2 wt ke abby cam tue, xke lg senang die nk wat kat budak hingusn cam memek nie..we’ll just wait and see memey..

    0

    0
  225. gongju says:

    gelabah. . semua nk free.

    0

    0
  226. Myra says:

    agaknya orang yang spon cee memek tue tak tahu-menahu kes dia yang ambek laki orang tu kot…kesian~~ kalau aku..bagus aku donate jer duit rm7.2 mil tu kat orang yang lebih memerlukan jer…

    0

    0
  227. azme says:

    rezeki mereka berdua….

    http://bit.ly/qZ3zuY

    0

    0
  228. Malisa says:

    JOM SEARCH N LIKE FB “KAMI BANTAH RAFFLESIA TAJA ARTIS KHALWAT

    0

    0
  229. amy_liya says:

    eiiiii sdarlah skit yg kau kawin tu suami orang.
    dahlah perampas.baju kahwin pun nak lebih lebih mcm nak jealous kan abby abadi.

    0

    0
  230. maikcik bedah says:

    kakak oi! opsss! gigurlll, tak payah nak berlagak sgt lah kan dgn baju berjutak jutak rggt tu kan, bukan duit hang pon.hang ni tak sedak diri lah.hang tak ada cermin kah dekat rmh???

    0

    0
  231. zana says:

    ala….. aku pelik lahh… mk kter cun… ermm bleh lah… tpi BODOH,,, AMBIK LAKI OWNG,,, AKU ASER MNG XDER ANAK LAH NNTY.. MCM SITI TU… KAWIN NK RAKK, TPI XDER ANAK LAGI,,,, NK SALAH KN DATO K MANDOL XBLEH GK…..TUH tnda bler kter rampas hak orng.. allah akan rampas hak kt blik.. jdi tngok lhh pasangn y blik bODOH!! NIH BERAKHIR MCM NER

    0

    0
  232. yaya says:

    sape yg nak kawen pkai gaun harge 7.2 juta..kene la ditangkap khalwat dulu pas2 lau de rezki dpt la tajaan 12 juta cam depa nih…lau aku la yg kene tgkp basah 2..aku kawen kat pejabat kadi je..malu nk kenduri besa2 ni..minx dijauhkan dr perkare2 maksiat nih..maluuuuuuu x terkate nnt

    0

    0
  233. reen says:

    salam, tetapi tidak ada maknanya baju yang dipakai begitu mahal.. tetapi tidak menutup aurat. baju murah yg menutup aurat adalah lebih mulia.

    0

    0
  234. makhluk allah says:

    hai korang jgn lh suka mybuk tepi kain ore…..
    birlh dye dngan dosa mereka…..
    duk sibuk dosa orng ,tngok lh dulu dosa kita…
    orng tua ckp lau kta suka mgata kat orang nt trblk kat keluarga kta,,,nt laujd kat ank hang msing2 cmmane????

    0

    0
  235. mira says:

    ape laaa g nk dibanggakn ngn bju ko tuh..
    bkn ley bwak ke kubur pn…
    haish!
    unia ni mcm2…

    0

    0
  236. SUNGGUHTAKLOGIK says:

    AKU RASA MEMEK TIPU JE LAH.. KALAU NAK D’PK2KAN MMG XLOGIK.. SBB KALAU RAFLESIA N JIMMY CHOO NAK SPON, XDE FAEDAH SPON ARTIS TEMPATAN YG XFEMES.. JIMMY CHOO JENAMA ANTARABANGSA.. KNP X SPON ARTIS HOLLYWOOD KAWEN?? KORG PK LA LOGIK X LOGIK NYE..

    0

    0
  237. kakak l says:

    penaja pun satu hal. macam dah tak de pasangan lain nak taja. ini lah akan menggalakan berlakunya kecurangan demi kecurangan.arap 1 day, antara mereka berdua ni ada yang tertangkap khalawat, macam aby alami dulu. Atau tetangkap khalawat dgn aby masa norman mengunjungi anak-anaknya, mesti seronok lakunan tu….. he he. merana tak memey

    0

    0
  238. kakak 1 says:

    muka memey macam baru abis berpantang aje. muka aby berseri macam seri pengantin walau dah ada anak 3

    0

    0
  239. boyfren lama says:

    oooiiii….lu semuenya cemburu…….memey the best
    muah muah muah…..cayang memey….

    0

    0
  240. love memey says:

    Jangan lah nak kutuk2 jer tau…kalau x suka dgn apa yg dia buat,amik iktibar,x payah lah kutuk2….jd kat diri sendiri baru tau,,,,jelessssss lah tue x dapat sponsor mcm memey…..

    0

    0
  241. serra says:

    apa brg nak jelesss..bangang!!!!!

    0

    0
  242. serra says:

    love memey ntah2 ko pun kaki khalwat

    0

    0
  243. Harga Emas says:

    I?ve learn several just right stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I wonder how a lot attempt you put to create the sort of great informative site.

    0

    0
  244. syasya says:

    aku masih tk faham sbnrnye knp jimmy choo nk taja memey nih….anak sedara die ke??

    blh tlg explain siket tak….serious nk tahu….

    0

    0