Written by AbangNara | August 24th, 2011

Cantik kan baju perkahwinan Memey Suhaiza rekaan Hatta Dolmat nie? Awesome gila. Nampak tulus dan suci sungguh Memey di dalam baju di bawah. Makin terserlah kecantikan Memey yang sudah memang sedia cantik. Good job Hatta.

baju kahwin memey

Sempena bulan Ramadhan ini, Abang Nara nak mengajak kita semua agar sama-sama mendoakan kebahagiaan Memey dan Norman. Apa yang dah berlaku tue biarkanlah berlaku. Buang yang keruh amik yang jernih. Sama-sama kita doakan agar Memey dan Norman dapat mengecapi kebahagiaan sebagai suami isteri selepas ini.

baju kahwin memey

Apa pun baju rekaan Hatta Dolmat nie memang cantik gila. Sila LIKE Facebook Hatta Dolmat untuk info tentang diri pereka berbakat ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

253 responses to Perghh ~~ Cantik Gila Baju Kahwin Memey Rekaan Hatta Dolmat

  1. choki terperanjat sakan... says:

    lawa kah?????

    buwekkkkk

    • Dr. Feelgood says:

      Choki >Yg Nara kata lawa tu baju pengantin lah.. ahaks

    • milah felda says:

      da la mulot tuh labau….bajet cun laks…nyampahhhhh…weksss.

    • ketiak itammmmmmmm says:

      BESIBU KALI CANTEKKK BJ KAWEN TOMOK>>>>>>
      tu la kalau dh PERAMPAS TU BUAT PE PUN JD BURURKKKKKKKKKKK

      • jabun says:

        mcm ni lah

        ntah papape baju tu..

        x mampu nk menonjolkan

        dada memek..erk, nampak mendatar je..

        mana g buah dada memek ni..hik~

      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        elehhhhhh… kalau dh tk suka ngan memey ni macm 2 korang cakap eh ! burok lah tk lawa laaaaaaa…..kalau artis yg korang suka kawin pakai cawat pn korang cakap cantek!!!!!!!!!!!!!!

    • youngman says:

      ntahnya..

      cantik ke macam tu?

      macam orang miskin tak cukup kain je..

      cuba baca ni, betulkah tak pakai tudung dijamin neraka?

      Sebelum ada yang emosional baca tajuk ni, saya nak perjelaskan dulu beberapa pendirian yang kita sepatutnya tahu. (Ini cuma pendirian berdasarkan pandangan dan pengetahuan saya)

      Yang pertama, urusan agama kita sentiasa ada sumber dan sandarannya bila kita nak buat keputusan apa sekalipun. Makanya bila dikatakan sumber, jelas sekali hawa nafsu dan pandangan akal kita sendiri mestilah tidak kita utamakan.

      Akal yang kita ada gunanya untuk mempertimbangkan segala natijah dan kemungkinan yang bakal lahir daripada tindakan-tindakan kita sendiri. Baik atau buruk kesan sesuatu amalan, akal kita sebagai sempadannya. Namun sehebat-hebat akal manusia ia masih terbatas, justeru agama datang sebagai penyelesaian segala masalah.

      Yang kedua, suruhan yang sebenarnya datang berkenaan aurat orang Islam bukanlah tudung atau jubah dan sebagainya, tetapi suruhan tersebut didatangkan dengan makna suruhan menutup aurat. Buatlah macam mana pun, janji aurat itu tertutup.

      Maka sebab tu masih timbul istlah-istilah pakai tudung pun tapi ….. anda isi tempat kosong tu sendiri. Hakikatnya yang wajib ditutup adalah aurat. Kena faham apa takrifan aurat tu yang penting barulah kita boleh nilai kita ni dah ikut syarak atau belum.

      Yang ketiga, menutup aurat adalah tuntutan dan suruhan syarak. Syarak ni adalah Allah dan RasulNya. Syarak tidak akan menyuruh, melainkan semua suruhan dan tuntutan tersebut akan memberikan kebaikan kepada yang disuruh. Itu hakikat yang kita semua akui.

      Kesimpulannya, yang suruh tutup aurat ni bukan manusia. Bukan ibu kamu atau ayah kamu, bukan suami atau bakal suami kamu.

      Tetapi yang menyuruh supaya aurat ditutup adalah Tuhan kamu. Jika kamu benar-benar beriman dengan Tuhan tersebut, mengapa masih banyak alasan yang kamu berikan untuk mentaati suruhanNya?

      Jawablah kalau berani.

      betulkah tak pakai tudung dijamin neraka?


      ..
      .

    • Mak jemah femes says:

      ape yg b’serinye memek ni??

      dh kne tibai pn..

      udah la rampas laki org,kawen nk grand2..

      malu la ckit memek,ko kawen bkn dgn datuk,tan sri pn

    • 1/2 tiang says:

      Tutup kaki tunjuk ketiak…fesyen pukkhiiimat.

    • along says:

      serupa kain langsir raya aku je ni, tp langsir aku lg lawa. kuikuikui

    • hohoho says:

      aku tak dengki langsung dgn si memey ni. tpi jujur aku cakap, tak cantik langsung baju tuh.

      yg benar,
      hamba ikhlas.

    • ayu says:

      belum kawen dah tanyang2 baju..macam bgs..uwekk..oii sedar sikit ko tu kene spons jer..klu gn duit sendiri mau wat kenduri doa selamat je ko lepas..menyampah..

    • sha says:

      hah? awal2 dah tnjuk baju??? apakah??!!

    • Gorgon says:

      Memey ni pengantin second class!

    • Nona Nina says:

      hmm… macam ada sikit2 sama ngan Melania Trump punya wedding gown design.. part skirt tu.
      Maybe its the pic, but it looks very heavy on Memey.. tak dapat bayangkan kalau dia tak berdiri atas platfrm… hmm.. Ikut suka hati nko la Mey.. Good Luck thou…

  2. mamie slurp says:

    kesian ex-norm..dlu kawin xde pon camni.dah la buat mewah..jgn la tayang2..benci3

  3. rarerariraro says:

    baju mmg la cntik,orgnye pon cntik,tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii PERANGAI JER XCANTIK…. huhuhuhuu

  4. ade aku kesah?? says:

    nape ramai sgt yg taja minah ni erk?? pe yg specialnye ntah..

  5. anie88 says:

    mcm bju dr kertas surat kaba je….kitar semule….

  6. mell says:

    belum kawin tp dah tayang baju..tak suprisela..so tak payahla tgg depan tv yer dah tahu baju ape

    • rianda says:

      ala…lom kawen pon pon mmg dah bnyk ‘yang ditayang’…ape nak heran. kawen tu cuma title je..

  7. ratukebaya says:

    cantik apenye baju nmpk ketiak camtuh =_=”

  8. mell says:

    la belum kawin lagi dah tayang baju cam ne orang nak suprise..tak payahla ddk depan tv lepas ni..dah tahu baju ape dia pakai

  9. jamkayu says:

    BAJU LAWAA…HERM??????
    TAPI TUAN BAJU KURUSSSSSS KERINGGGGG…
    EEEEE HAHAHAHAH

  10. Rina shakilla says:

    Cantik???? hahahaha bukak mata luas2 ok.. ketiak itam cmtuh! owhhh plzzzzz la weyyhhh~

  11. follower BN says:

    niat abg Nara mmg baik, ajak org2 dokan yg baik…cumenye org2 bukan xnk doakan tapi apa yg dh berlaku tu mmg x dpt nk dilupakan huhuhuhuhu

  12. dark angel says:

    erm, cik memey neyh kawen ala2 barat ke? smpai gitu bju pengantin nye.. lebih indah andai pakai baju pengantin adat melayu kn.. kain songket bkn xboleh di modenkn.. xperlu ikot gaya barat.. kita kan 1malaysia.. da la mmg people always look you as ‘gadis perangai tak elok’..

  13. anna suraya says:

    ok, saya komen tentang baju saja ye. Baju memang lawa. Hatta Dolmat memang pandai reka baju. Tapi bahagian bawah baju tu heavy sangat. bagi pendapat saya la, kalau rekaan tak heavy sangat kat bawah tu or kurangkan sikit bunga/ saiz bunga, mungkin lebih sweet. Tapi apa2 pun, baju ni memang lawa.

    Tentang si pemakai baju tu, saya tanak komen lah. korang ada pendapat tersendiri kan. =)

  14. zara says:

    cantik ke mcm langsir jerrr…cantik lagi baju dato’siti masa nyanyi lagu utk dato’ k tu…like princesss

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      korang ni semua eh minah2 stay kt KOTAI ngak nye lah ! komen macm happe jeeeeeeeeeeee lah !!!!! datok siti datok siti ape ! datok siti yg nk kawin ke pe?? komen macm bahlol !!!

      • mimo says:

        hihi minah jambu ni period ke apa.. emo semacam aku tengok.. ke dah monopus? haha atau malam td tak dapat????????

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          oi mimo gila ! minah jambu maseh suci dalm debu lagi tau ! lm ada laki lagi ! sekarang maseh mencari2 mateair yg ada perkerjaan tetap penyayang ada rumah ada duit paham ! tk macm kau ! jantan tkda duit pn takpa asalkn hensem ..makan pasir la luuuuuuuuuuu !!! hahahahahahahahahahaahaha !!!!!!!!!

        • pape jela says:

          korang2 seme dapat agak x minah ni camne? agak2 ade x kaum lelaki cam aku ni nak pompuan camni?

        • ipah says:

          laki dia kawen lagi da…

  15. nini says:

    Die ni sombong gile… penah datang umah aku untuk belakon cite arahan suami sheila rusly….. adik aku senyum kat die.. die boleh jeling2…..lepas tu buat muke…huhuhu…. please la… fasha sandha datang umah aku pun boleh tegur2 n senyum2 mesra… siap bagi kerepek lagi. setakat minah ni yg glamer hanya dengan kes kene tangkap tu… x payah le……

    ape yang aku tulis ini adalah cerita betul!!

    baju yg hatta buat tu cantik… tapi bile memey yg “glamer” ni pakai terus jadi x cantik…

    • cicak ijau says:

      aku juge penah experience menda yg sama
      bertembung dgn memey neh tgh tengok2 henbeg kt gardens
      dlm satu butik, bila mata bertembung boleh dia jeling tajam baek punya
      pastu wat muka sombong huduh
      adeh! pasan diva la minah neh~~~~

      • ida says:

        nini & cicak ijau..dia tau org xsuke dia la tuh…tp sapela yg suke kan pangai camtuh!!eh noman sukela…kihkih

    • student bandung says:

      aah betul..dia sombong..masa jumpa dia and norman kat bandung, yg senyum and jwb2 soalan norman je..die buat muka sememh mcm malas layan..pege dah mabok!! igt lawa sgt~

    • beyond -d says:

      yup..memey ni kategori sombong gak..adik aku keje ngn production tv…adik aku pun cite benda yg sama…tapi adik aku ckp..fasha mmg best…tak sombong…ngn sesapa je dia baik…even perangai dia ade kureng sikit…tapi at least dia tu takde la sombong mcm minah ni kannnn..

      • nini says:

        betul… fasha die x sombong…..bab senyum memg x kedekut….

        x tau le pasal si memey ni perangai mcm tu…..

        rasenye memg semulajadi kot… tindakan refleks badan die…. bile orang senyum kat die… mata die akan terus menjeling2….. pk positif aje la kan.. :)

        • adeknowray says:

          aik…aku dgr lain lak.
          kazen aku kije kat butik. one day fasha masuk butik dia. ader customer tu dah pegang2 satu baju n mmg nk beli dah pun tapi si fasha tu lak nk beli baju yg sama. dia leh ckp kasar n nk gak baju tu. berebut n perang mulut gak la. Last2 org butik tu jual baju tu kat customer tu sbb dia yg pegang dulu.
          kazen aku citer la… kalo dia tipu,aku pun tipu la….hehe

    • Milo + HorLicks says:

      tah nyer….belakon pon cam tah pape je tgok…mak sy memg anti giler kowt dgn si memey ni….haha…

  16. atieku says:

    bju tu mmg la cntik.. tp memey pkai mcm xde seri la.. hmmm.. pape pon slmt pngtin bru..

  17. aku xkesah says:

    cantek ker baju 2??? xckop kain… hak3…

  18. kesian says:

    emmm…tetap xberapa minat dia ni..kesian eh,xnampak seri pengantin la…mungkin belum nampak kot…pape pn all the best la..apa yg dh berlaku tu biar berlalu..siapa kita nak menghakimi..biar Allah jalankan ‘tugasNya’…..Allah Maha Mengetahui tiap2 sesuatu~~~peace!!!

  19. tini says:

    boleh la… cantik jugak……

  20. Din Squat says:

    Yang cakap tak cantik tu semua busuk hati.

    Korang mengata mengeji pun tak luak. Majlis dia still lebih grand dari korang.

    “Kalau grand tapi orang tak suka buat apa?”

    “Kalau grand tapi tak happy buat apa?”

    Ahh itu semua soalan sore loser. Tak luak pun.

  21. abby_power says:

    aku tgk leper je dada si memek ni…lagi best si abby, tetek padat..apala norman ko buta la..

  22. gadissopan says:

    hatta dolmat lg cantik dr memey..

  23. rooney macaroni says:

    bukan nye memey yg tayang baju tu..si hatta dolmat ni yg publish kt profile die..pastu bang nara pun letak la kt sini..memey2….kadang2 sian gak tgk ko..pape ko bt msti kne hentam..tu lah,lain kali jgn main rampas2..main kejar2 xpe…ermmmmmmmmmmmmm

  24. rooney macaroni says:

    bukan nye memey yg tayang baju tu..si hatta dolmat ni yg publish kt profile die..pastu bang nara pun letak la kt sini..memey2….kadang2 sian gak tgk ko..pape ko bt msti kne hentam..tu lah,lain kali jgn main rampas2..main kejar2 xpe…ermmmmmmmmmmmm

  25. watanabe mika says:

    pict. no.2 posing ntah apa2…ader lak kasi ngadap t***k kat muker hatta dolmat…alahaiii…

  26. RXZ says:

    apa korang semua nie..kata x cantik baju dia..if designer dia dgr..remuk hati dia…sekurang-kurangnya dia jimat tak payah upah sykt mencuci lantai..leh gune expense benda lain haha

  27. Nour Amanda says:

    amende buang yang keruh… kalau korang tau apa yang abby rasa, baru korang tau pahit ke manis. norman norman… stop berpura2. dari wajah u tu nampak sgt seribu penyesalan. harap2 ko bahagia je lah ngn memey walaupun ramai yg xsuka hubungn korang ni..

  28. wanna says:

    buekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk…..ndada lawa pownnnnnnnnnnnnnnn……..doa akan di beri klu hati ikhlas, klu orangg nda suka mcm mn mau doakn…..imposibble..

  29. normah hakimi says:

    memey..ko duk atas batu bata ker..tinggi semcm..

  30. Bluberry Purple says:

    cantik je….ikhlas…mmg cantik…memey pn ok je aku tgok…..biarlah design baju x de lengan k……tapi aku tgok masih ade kecantikannye…..memang masih ade…..baju+orgnya………

  31. ctm says:

    nay…. bukan rekaan terbaik hatta.. tgk kat blog hatta, design yang ni bukan la tandingan koleksi hatta yang lain..

  32. ina says:

    betulkan ayat tuu sikit …. hello…tulus dan sucii celah mane nye….???perampas laki org…x de persaan ke?? siap menunjuk lg…

  33. izzRa MarLeysha says:

    baju ni cantik + si memey yang cantik pakai sepatutnya stilah +++++cantik tp nape nampak cam hambar…cam zero jew…..macam tak berseri gitooo..

  34. langkah mayatnya dulu !!! says:

    wahhhhh……mmg cntik bju 2……kalah bju pngantin bini nara ;)

  35. amoi89 says:

    baju ke alas meja?ropol2 sangat~~~

  36. ketiak itam says:

    sori to say la……..baju macam ketas toilet………weeeekkkkkkk……. lagi seribu kali canteek bj kawen TOMOK N WIFE………..

    • rxz says:

      haha..kesian designer tuh..siang malam bersengkang mata nak design baju utk si memey..ko pulak kata mcm kertas toilet..kesian..

  37. siti Raja says:

    bolehla..

  38. osman taring says:

    lia ma sohai…lia ma cibai…

  39. akubijak says:

    mesti anak-anak norman tanya nanti “papa-papa, dulu mommy pun pakai macam ni jugak eh?mesti mommy lagi cantik dr auntie momok kan”

    haaa, mampus ko nak jawab norman. hik3

  40. bengkak bengkok says:

    LAWA KER…???
    huduh
    CANTIK KER….??
    buruk

    memey huduh..lawa lagi tisu toilet

  41. kasturi says:

    w/pun abg nara ckp buang yang keruh ambik yang jernih… tp saya sebagai seorang isteri sy boleh rasa bagi pihak abby macam mana sedihnya w/pun abby cakap dia OK… janganlah kita bina kebahagiaan atas kesedihan orang lain… ada paham…

    • aku RELA says:

      aku lg rela tgk hatta y pakai baju tu dr si dugong ni y pakai…hatta pakai lg bseri kot..ditambah pulak ngn rambut semulajadi mat saleh die tew..lg mnyerlahkan kehayuann.. aawwsss~

  42. meluat i says:

    lawa gile?????ke abg nara yg gile kata baju ni lawa…mcm SAMPAH okeyyyyyyyy…

  43. NAZ says:

    Nampak “tiak” baju pgntn budak Felda ni.. Abg Nara tang mana yg buat baju ni nampak cantik?. Hatta dah kekurangan
    idea ker?

  44. munut says:

    aku nak wat gaun cani gak tuk raye nihh.. sempat lagi siap sbb aku pakai kain langsir mak aku taun lps punye. warna dia lain ckit sbb kaler langsir mak aku kaler jingga. tapi ropol dia same. so aku balut je. siap! samat ari raye memei! i’m your big fan! aku btol2 minat lakonan kamu dlm filem pak mat si penjual tempe di pekan batang bejuntai.. best dowh lakunan u.. piece!

  45. kakesah says:

    cantikknyerr memey… tahniah memey dan norman atas perkahwinan korang

  46. Jejari Kontot says:

    lawanya memey! rambut cantik giler.

  47. cer cite!!!! says:

    muka putih!!tgan hitam…ktiak ag hitam!!bju mcm tisu dh d guna!!npa halta dolmat clap guna kain kah??xcntik lgsung gbungan baju dan si pemakai!!cer bgi org len pkai…sure naik seri dia..hahahaha…smoga b’bhgia la memey..nk ckap apa ag kan..dah nk kwen pun…esok2….jgn ngez sudaaa….:(

    • aku bukan memey says:

      kesian kan kat die……..kesian3…….norman tu taklama lagi menyesallah…..dapat si tangan hitam

  48. caca says:

    baju tu cantik.. memang cantik… c pemakai pulak muka cantik cuma kurus sangat… baju tu nampak macam tak sesuai sangat dengan c pemakai… baju tu putih c pemakai ni hitam tak padan pakai baju putih… baju tu nampak sangat sesuai sangat kalau dipakai oleh c pemakai yang nampak remaja mukanya… c pemakai ni nampak tualah….
    yang menampakkan lagi pandangan aku makin menyampah nak tengok sebab aku tau dia ni perampas laki orang, peruntuh rmh tangga org, & pemangsa yang menyeabkan anak orang tidak berbapa…. huhuhuhuhu….

  49. NAZ says:

    Nampak “tiak” baju pgntn budak Felda ni.. Abg Nara, tang mana yg cantiknyer baju ni? Why Hatta, dah kekurangan idea ker?

  50. adik angkat memey says:

    cantiknya kak memey baju awak.. jeless tgk.. :(

  51. mimacin says:

    sundel blorong ni pakai kain kapan je yg lawa… anyway that dress look somuch of melania trump punyer baju kawin…tiru ka?

  52. Reena says:

    Ingatkan hatta gunakan belen kain langsir kat dlm gambar tuh..lebey kurang sama je..takde spesial sgt maybe sebab bottom dia too heavy kot & bunga dia sebesar tidak..tak cun la.

  53. gadis suci says:

    wutever~~~ xde seri pom… hurmmmm

  54. cik ah cik nin says:

    baju dah lawa,tuan perangai plak buruk…..

  55. mawar berduka says:

    i nampak baju je..orangnya tenggelam!

  56. kurosaki says:

    serius…..mcm bapok….kene check btl2 ni….. takut belaga pedang…

  57. cikrosewangi says:

    penah jmpe memey kt klcc…bajet tul cam sume org kt citu nk pndg die..pastu wat muke cam rimas org sume tgk die….haiiyooo please la….bknnye nk tgk ko sgt….tp cam nmpk de tulisan ‘perampas’ kt dahi ko memek oii…sbb tu la ktorg usha……

    • mimacin says:

      dia perasan org tgk dia lawa…. takhalnya org tgk… ni la rupanya muka betina sundel imported dr felda…wakaka

  58. Malay says:

    Ramai sungguh yang kutuk Memey sebab perampas suami orang, tapi Siti Nurhaliza? Mengapa begitu?

    • choki terperanjat sakan.. says:

      Memey ganggu time Abby pregnent lagi… pas tu ganggu emosi Abby lepas bersalin…

      kau pernah pregnent? pernah bersalin?
      kalu tak pernah dok diam diam…
      kalu pernah tahu bagimana rasanya… kita tengah membawa satu nyawa untuk kedunia…

      • teranjat boboi says:

        betol tu cik choki terperanjat sakan ! lagipon cik Malay , siapa kate org tak mengata siti ? dorang kawin dah berapa lama dah ? cube ko belek cerita dorang kawin dulu2 , byk kontroversi nye jugak .

        aku agak cik malay ni baru lahir ke dunia semalam lah .
        looser! diam je lah kalau tak tau hujung pangkal cerita!

    • mimacin says:

      ctot tu dah tentu kepala kpd semua sundel blorong tp psl ni kisah ttg kemek sememeh…org tak la sebut psl ctot…

  59. NenekPenne says:

    setakat baju je lawa, tuan lawa tapi hati busuk..
    eh pakai proper boleh tak.???.ni sleeveless bagai ni apa???
    pastu time nikah pakai tudung tutup litup mcm muslimah….bagussss…. bagusss sangat sangat….

    apa?? buang yang keruh?? cakap memang senang bai…

  60. sameon says:

    cakap baju cantik gila….padahl baju tu org gila ja pakai..hahaha
    baju tu burukkkk sangt…

  61. anonymous says:

    if u all search for melania knauss wedding dress picture u will see the similarities between these two dresses.. Melania Knauss tu wife Donald Trump and her dress was designed by Dior.. See the similarities on the waist below.. the skirt is similar…. is it kebetulan.. we dont know… if not a kebetulan, well kesian tul fashion industri kita….

    • Hatta Dolmat says:

      Anonymous, sampai hati u cakap macam tu kat baju I. Kalau diikutkan hati, I tanak reka baju untuk Memey ni. I ikhlas buat rekaan ni, tapi ramai orang kutuk pulak. Tapi biasa lah, wedding kena sponsor, so nak tak nak I kena la buat wedding dress yang de vasss gitewww…..kalau tak, Norman marah I…2nd wedding dia kena la mantop gitew, katanya lah.haha

  62. lemoncute says:

    bju cntik pun tak guna klu perampas huhu sampai bila2 ko tetap kne hentam memei oiiiiiii, sedar lah diri sikit,,

  63. edisi khas says:

    buwwwweeeeekkkkk….lawa ke bju nihhhhh…xcntikkkk lgsong….hatta leh create lg lawa….agknye utk si memey ni dh kering idea kot kikikikiki

  64. puihhh says:

    cuba gunting lebihan kain kt bwh tu letak kt lengan.cover ketiak..*suggestion ajer….

  65. Aku Masih Dara Pujaan says:

    Tak de le sampai gila tengok kecantikan baju yang biase2 aje. Bakal pengantin pompuan dah lemau.

  66. dunno says:

    cantik lagi baju kawen farah breep-breep..serius dah melayu kawen la cara melayu punya pemakaian..lagi beseri aku rasa..

  67. apa la u all ni,,tak sporting langsung..cantik tau i pakai baju ni…bagi lah kredit sikit.. penat i mengkemek2 kan badan.

  68. pujangga says:

    ni ke yg dkatakn baju sponsor smpi bjuta2 tu ke….
    urrmmm….not so bad….n not so good la….
    Mesti yg komen diatas tu marah sbb si Pemakai nye adlh memey…cb lisa surihani yg pkai…dan2 je cantikk….xpe2…..kte berhak utk ckp ape shj…past is past….yg blaku biarkn blalu….klu memey rasa dia cantek pkai baju tuh…up to her la….hehehehehe…
    btw tahniah la… i x mmihak mn2 phk…:D peace ….

  69. bukan norman hakim says:

    budak felda yg berjaya mencapai impian kawin mcm puteri raja…. ekekekekekkekekeke

  70. bukan perampas says:

    klu baju cantik mcm mne sekalipun, memey yg pakai akan nampak buruk dlm pandangan mata aku…sorry to say…

  71. sidaracantikmanis says:

    baju taja mmglah cntik..tpi cuba kalo kuar duit sendiri mana nak rasa pakai baju mcm tuh…jgn mimpilah,,terus tersenyum yer memek……hahahahhahahahahahahahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaahaha

  72. Norma Jean says:

    Makin lama makin tak berkenan dgn design Hatta Dolmat. Serabut.

  73. jojo says:

    tak kisahlah kalau ko pakai baju kahwin Lady D sekalipun,ko tetap buruk dan hina di mata orang.kena pulak asyik show off je kan,lagi bertambah aa org menyumpah

  74. Jejari Kontot says:

    eleeehhhh memey lawa! yg mengutuk tu dengki,lebih2 lagi lelaki.kalau korang dapat,korang taknak?haha yg pompuan pun dengki gak sebab memey lawa..sebab korang tak lawa.

    • mimacin says:

      dengkila tak dpt sorong toto masuk opis laki org pastu sama2 buat karipap….wakakak… sumore mmg dengki psl tak dtg dr felda dgn membawa nama yg masyhur seantero dunia…. glamour u …wakakaa

    • myra says:

      lawa lagi bibik aku

  75. yang says:

    wow…berkarat betul rambut bro hatta dolmat ni…hehehe

  76. lantak arh mampuih arh says:

    baju je cantik orgnya peroi.memey ni kalu ko tgok live hitam masa lum jadik artis naik bas bau daki

  77. nyampah memey says:

    mtk2 la time kawen nti die jatuh cam nangka brok terpijak ’tisu2 toilet ‘tue..nyampah dowh tgk memek nie..

  78. zaza says:

    bju tu cntik je,yg jd xcntik sb memey yg pkai,ahakss

  79. Mornyra says:

    secantik mana pun wedding dress tu tapi bila memey yang pakai..jadi tak lawa laa sama mcam si memey tu la…kesian hatta dolmat..buat pa nak reka wddg drr utk org mcm tu…bagus bagi die pakai guni jer…haizzz…

  80. n o n a m a n i s (: says:

    tak dinafikan memey ni ade rupe…tp kalo org cantik cmne pn prangai buruk serupe berok…cantik ke mne…seri ke mne..huhuhu

  81. Honey Bee says:

    errrkkk…boleh tanya….?

    yg kawen ni org islam ker…?

    kompius bila tgok bju pengantin…

  82. memeykk says:

    entah2 baju ni hatta dolmat buat dari kain lebih2 dia buat langsir. kosser nye tayang baju dah? gila femes btol gadis kampung felda totok ini. muka boyan ok? tak cantik. kalau kau pakai vera wang pun, kau tetap tak akan cantik.

  83. memeykk says:

    hatta dolmat buat baju ni dari kain lebih2 dia buat langsir hari tu. kosser nye dah tayang baju? gila femes pompuan felda ini? tak cantik ok, muka boyan sangat. kalau kau pakai vera wang pun, kau still tak cantik.

    • sheripoh says:

      muka boyan ni mcm mana? ada gak aku dengar tp yg duk sibuk komen muka boyan ni slalunye yg sharifah2 la. sori to say, tak semesti muka panjang hidung mancung tu cantik. macam lelaki ade le. yg aku tgk muka memey ni muka melayu biasala. klu gini kau kata boyan (aka buruk) maknanya pompuan melayu ni buruk2 la pada pandangan kau. tak taulah apa aku nak kata. kau bukan melayu kot.

      klu marah sgt pd perangai memey pun, jgnla sampai nak jadi racist

  84. memey momok says:

    hellooo (gaya gedik).. i memey.. mmm i puas dpt jg i pakai gaun pengantin ni..thanks abg norman…(gaya manja2 drypers gitu ) actualy.baju i ni diperbuat dr tisu basah masa we all tgh… opssss… x bole bgtahu ..cuba u teka..arrr pandai pun.. time tu i x buang tisu2 bsh tu.. i simpan..dan taaraaaaaaaaaaa..ini lah hasilnya…

    • NINA says:

      KESIAN KO PEREMPUANNNNNNNNNN JALANGGGGGGGGGGG……PEREMPUANNN SUNDALLLLLLLLLLL BERKARATTTTTTTTTTTTTTT

  85. suri says:

    dik, ko dulu mgkin kecik lg..ni akak nak btau…masa arni nazira dulu kaww2 kena hentam, time tu xde beautiful nara, serius..tp majalah mcm media tuh tjuk surat2 penuh kutukan xde doa pun tau tgk apa jadi akhirnya..pastuh ko tgk waheeda masa nikah, OMG kesian aku tgk , smp tertanya knp smp nmpk mcm tuh.. ko renung2 kan lah dik oi..kot pun ko mmg dah merampas hrp ko betobat la lps ni.. tp perlu ke pkai bju nmpk ketiak bagai err donia donia

  86. Apam Tembam says:

    MELELEH AIR ABANG NORMIANG TENGOK MEMEY PAKAI CADAR ROPOL-ROPOL….. HAMZAH DOLMAT, MAK SAYA SURUH PULANGKAN BALIK CADAR YANG PINJAM HARI TU…INGAT YE…. JANGAN ADA KESAN “AIR”….ha ha ha !!!

  87. nana rina says:

    wedding dress nie cantik bhgn atas dia jek..nmpak simple n nice smpai kat waist down dah nmpak berat dan berserabut mcm tepek2 toilet paper pstu wat bunga2 and ropol2..i komen pasal baju hatta dolmat tiada kena mengena ngn memek nie..nak cakap lebih2 pon dia mmg dah nak kawen dah pon..tak ada sapa2 boleh halang dia dah..biaq p la depa..

    • awan nona says:

      Betul tu nana, tak ade guna nya kita meluahkan betapa jeleknya kita terhadap depa.Nak kahwin dah..
      pasai apelah abang nara kata baju ni cantek.Rasanya baju mizz nina and miss hujan lagi da bomb.Pada pandangan mata aku.

  88. goges says:

    bj ni mmg goges..tahniah hatta..memey p0n sweet..ciptaan ALLAH yg sempurna..tp d atas kekhilafan nyer yg sanggup menyedut kasih dr kebhgian wanita lain maka tserlah kpincangan pd bj n diri si pemakai..nape memey?!nape memilih lelaki yg penuh kpalsuan mcm noman tu.cukup la aby tu tkena..n abby pasti bdarah tgk weddng yg grand ni.cian..kalu aku p0n mesti bengkek tgk..sabr abby..n memey n noman,what u give u get back..tnggu….ini pentas dunia taw!

  89. kaki_cagu says:

    hahahaha aku pun orang kluang orang felda.tapi dia felda tenggaroh kat mersing tu…si memey ni masa sekolah dulu memang karat kulitnya pastu datang kl wat treatment muka je tu yang ketiak n tangan nampak itam bagai…dulu kat felda soang haram pun takmo kat dia kecuali indon yang keje kat ladang sawit tu..tp sbb dia rasa dia lawa n bersepupu dgn darling ngasri dia pun gi kl cuba nasib..nasib dia baik la ada job tapi salah langkah dari memey jadi [email protected]@mangkuk..huhuhu itulah antara kisah masa jadi girl kat felda..

  90. Honey Bee says:

    kalau nk kawen pun carikla bju yg sesuai… ciri2 islam… jgnla ikut gelagat omputih… ingatla kita ni org melayu, islam lagi…

    komen ikhlas dr sya pasal bju ni : BUNGA2 KEMBANG SEMANGKUK KAT BAJU TU SEBIJIK CAM SPAN CUCI PINGGAN MANGKUK…

    • amoiamoi says:

      erm die ni melayu ke?islam ek?…mungkin atas ic n birth cert je..duk same lame dh..ntah la hukum dunia terlepas pulak lg la buat lupa diri…

  91. Exoticarrrr says:

    Setakat nie… baju pengantin TERBAEKKKK yg pernah aku saksikan sendiri baju pengantin KATE MIDDLESTON (Dutchess of Cambridge)masa aku pegi UK. Setakat baju pengantin si memek nie…i not see is sooooooooooo special and awesome!!! Senang cer la…baju yg si memek nie pakai untuk majelis penyampaian hadiah ratu cantik pondan…

  92. ida says:

    cantik ke?? seriously bg aku biase2 jer..ade ke bj pengantin xde lengan mcm tu?? adoiii..aku bukan jelous k tp at least pakai tu biar la bertutup sikit..dh lerr x bertudung pastu pakai bj lak terdedah sana sini..awak tu raja sehari so pakaian tu memainkan peranan jgk..tambah pulak si memey tu dh terlepas dr tuduhan berkhalwat so secara x langsung nama dia dh bersih so kena la tunjukkan imej yg bersih jgk..fikir2 kan la ye..(memang la kawen hanya sekali so kena pakai pakaian yg kt impikan tp jangan lupa jgk MATI jgk hanya sekali so fikir2 kan la ye) dah ler awak tu dh meruntuhkan rumah tangga org..ish3…

  93. mixgirl says:

    apa yg nk di herankan….
    baju dia mmg buruk seburuk diri dia baik dr dlm mau pn luaran….
    org yg mruntuhkan rumahtgga org lain akan terima akibatnyer…kita tggu jer….
    apa yg aku nk ckp…skrg blm kawen tp dh pakai dulu n tunjuk kt org baju kawen dia…sama mcm dia…blm kawen tp dh kena ‘pakai’…dulu…hahahaha…
    waalaahualam…hanya DIA maha mgetahui….

  94. mira edora says:

    bagi aku la,lagi seribu kali cantik baju khwin n nikah farah af…jauh lagi sopan,ayu….tertutup dan nmpah sgat seri nye…sape stuju sile like…hu2..jauh nk dibandingkan dgn memey tu…..die x fkirkan ke prasaan aby n ank2 norman tu…semoga abby tabah mghadapi dugaan ini…

  95. mira edora says:

    bagi aku la,lagi seribu kali cantik baju nikah n khwin farah af…jauh lagi ayu n sopan…jauh berseri2…sape setuju sila like..hu2..xde istimewanya bju memey ni..mcm nk g abp je..hu2..kesian abby…memey ni xfkir ke perasaan abby n ank2 yg msih kecil tu…semoga abby tabah hdapi dugaaan ni..

  96. amoiamoi says:

    actually bj not bad at all…tapi sbb si pemakai is memey the *tut* so secara terus menerus merosakkan segalanye..sian hatta but anyway u got lots of $$$$ so peduli hape kan buat tuk sape pun…nx time jaga ur exclusive hatta,people like that not deserve ur golden touch…

  97. miss wawa says:

    buat apa nak doakan dia dan nh bahagia?! aku doakan agar rumahtangga dia musnah berkecai!! maaf2 cakap lah,diaorg ni memang tak deserved aku nye doa!! kenapa si dolmat tu reka baju untuk dia eh?makin banyak kontroversi makin laku pulak dia ni,makin lebar la mulut dia yg da memang sedia lebar!!!!

  98. miss wawa says:

    kan dia berangan nak jadi princess,tu yg dia pakai baju ala2 omputih! perasan giler si kemek ni!! prince charming dia tu si norman hakim yg tak lama lagi nak pencen( dah tua la tu,rambut pun da makin botak!)ha masa tu tgk la kalau memey cari yg lain plk!

  99. anak soleh says:

    aku bukan menyokong pihak memey atau menyokong pihak abby.tapi aku tahu semua kisah percintaan mereka terutamanya zul dan abby dr zul masih belajar di uitm lg.cukup2 lah mngutuk dan mmburuk2kan memey.korang x tau macam mana perangai abby yg sebenar.aku x nak menabur fitnah,tapi aku adelah sumber terdekat mereka2 ini.abby pun bukan lah mangsa keadaan sangat.yes.memang norman main kayu tiga.tapi abby apa kurangnya.rumah zul sudah seperti rumah dia.aku tahu semuanya tapi tidak baik membuka aib org.aku respek norman yg masih mmpu mnjaga maruah bekas isterinya.kalau die nk dedahkan,for sure abby malu n x snggup nk teruskan kerjaya sebagai pelakon.bukan senang nak jadi insan seni yg berlandaskan islam.bagi yg sedar,sedarlah.bg yg leka,arak dan zina umpama makanan harian.subhanallah.mintak dijauhkan.aku pernah terbabit dalam industri.tapi ckuplah.semuanya mngundang dosa jika leka.majoriti yg membaca dan memberi komen ini adalah peminat.tapi masuk lah ke dalam industri.baru kamu akan tau mana yang betul.mana yang salah.dari tidak pasti tapi mngutuk dan mngeji,baiklah doakan yg terbaik untuk sesama muslim.moga2 terbuka pintu hati kita untuk bertaubat.

    • beyond -d says:

      siyes….tapi kan..ari tu aku ade pegi majlis buka pose ngn artis2 ni…abby ni kerek sikit ar.aku cam tak suke perangai dia…cam poyo jer..

    • naila says:

      iye ke ni ..

      leh caya ke???

      hahhahah…

    • caca says:

      maksudnya abby yang salah lah ni… abby beranak sampai 3 tu pun salah lah yer… kalau abby ni dok pikr jerk nak ngan zul kenapa lak nak beranak sampai 3… laki dia yang main kaki 3 abby masih nak mengandung anak ketiga jugak utk pertahankan rmh tga dia… sdgkan masa sebelum mengandung & mengandung pun c norman tu memang jarang balik rmh… abby yang salah jugak ker… cakap tak memihak pada memey atau abby tp komen dok kutuk abby jer… kalau isteri buat salah didiklah buat yang betul… bukan sampai kena kes tangkap khalwat lak… kalau abby tu lama sangat dah berhubung dgn zul pun tak sekejam norman sebab tak pernah tangkap khalwat pun semasa dia masih jadi isteri c norman tu… tak boleh dinafikanlah memang memey dan norman sendiri yang salah… sori yer… bagi komen jew… huhuhuhu…
      1 lagi… saya nak jadi artis tp tak dapat… kalau semua jd artis siapa nak jadi peminat???? huhuhuhuhu….

    • Mak Dara Jr. says:

      Kisah Zul dan Abby pun mcm tuh gak lah yg mak dgr nyah.. Abby masih dlm edah pun dorg dah kuar negara bersama2 tapi jln asing2, tahu2 kena terjah kan dah kantoi. Bila kantoi bagi alasan pergi bersama atas urusan bisnes. Bisnes apa ek dorg berdua tuh.. lalalala

      • caca says:

        at least dia tak keluar negara dengan laki org… tak kacau laki org… tak rampas laki org… tak sakitkan hati bini org… tak biarkan ak org tak berbapa… soriler komen jew… huhuhuuhuuuhuu…

        • Mak Dara Jr. says:

          Sama aje lah perangai dia pun, cerita yg mak dengar dia pun bukan nyer baik sgt cuma beza dia tak amik laki org tapi ada skandai semasa dia masih lagi jadi bini org. Kawan2 mak cakap kalau dah geli sangat pun tunggu2 lah habis edah dulu. Nampak sangat kau tu gelojoh dan pelahap. Ngap ngap ngap.

        • caca says:

          kalau abby tu gelojoh tak kawen2 lak dia dgn c zul tu sekarang… org yang menafikan dr punya hubungan lak kawen… pelik kan… bukan abby yang main ngap ni… c memey yang main ngap ni sampai laki org pun dia nak… at least abby buat camtu pu takder org jadi mangsa… tp memey main ngap jer 4 org jadi mangsa dia… c memey pun sama jugak lah… kalau gatal pun tgu lah c norman tu cerai dulu… ni tak masih suami org lagi dah kena tangkap khalwat… lagi gelojoh…

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          oi ! korang ni eh ngumpat je keja nye eh ! bulan bulan puasa yg mulia ni asek2 nk ngumpat je ! memey ni dh nk kawin pn ngan bakal laki diaaaaaaaaa !!!! soal rembat laki orang tu lupa kn saja lahhhhhhhhhhhh !!!! nanti kalau ada jodoh abby ngan zul dia pn akan kawin jugak kn tk betol !!!!! makin korang ngumpat pasal si memey dn benci ngan memey makin banyak pulak sponser yg nk sponser norman ngan memey ni…….murah betol rezeki memey n norman lov uuuuuuuuuuuuuuuu

        • baguslah kalau banyak yang sponsor… biar org tau kalau takder sponsor mana dia org berdua dapat kawen grand sampai mcm ni… kalau hrpkan duit sendiri tu minta maaplah… kalau org rampas norman dr memey nanti pun harap2 memey lupakan jer lah… ingat, hidup ni mcm roda tau… ade jodoh pun abby ngan zul tu hati abby dah pernah terluka jugak…

    • koleq says:

      hang x dapat abby jadi hang duk merapu mcm ni ka??!!! Hang terbabit dalam bidang seni ni ada jadi glemer cam M.Nasir, Ct Nurhaliza ka nak bagitau pengalaman hang pernah terabit dunia seni atau hang jeles x glemer kot.. Apakata hang pi cari janda2 glemer pi ngurat, nnti mesti hang boleh tumpang glemer.. atau laki or bini orang hang pi rampas..baru hang bole berjaya kot?? hahahaha

  100. lady in red says:

    baju cantik but mmg la…tak sesuai ngan c memek…kurus kering….kulit hitam….sarat sgt ropol…si memek n norman pun bukanlah baik sgt2………we’re humans buat silap tu biasa…tp kalau dah sampai kena tangkap basah..apa citer???????? terang2 ganggu rmhtangga org…abby tgh berpantang ms tu…..kesian la sikit kat wife….aku kalau citer takde bukti ni susah sikit nak percaya………psl abby n zul…
    tp citer memek n norman mmg di ketahui umum….kalau kat mahkamah pun perlu bukti bukan setakat air lioqqq…..
    apa2 pun hatta u’re so cute…

  101. lady in red says:

    setakat citer2 baik tak pyh..kat mahkamah pun tak laku…tunjukkan bukti mcm kes memek n norman….

  102. gadis says:

    muka puteh..tgn hitam

  103. Lady Scorpio says:

    tak baik pulak kalau aku tipu masa bulan ramadhan nie .. but sincerely she’s so gorgeous! meletop nyah!

  104. Lady Scorpio says:

    tak baik pulak kalau tipu masa bulan ramadhan nie .. but she’s so gorgeous! meletop nyah!

  105. Hahaha..lawa jugak ape baju tu..tp nape tinggi beno dia dari hatta? Confuse..kak abby lagi lawa ke memey? Apepun tanhniah utk memey n norman..peacee
    http://amoibeautiful.blogspot.com

  106. anna says:

    hmmmmmmmmmmmm……………….. kak abby lg cantikkkkkkkkkkk………………….

  107. sagi girl says:

    berserabut je aku tengok,kat mana cantik dia aku pun tk nampak?nk2 simemek yg pakai lagi bertambah2 buruk!

  108. mixgirl says:

    aku bkn nk ptikaikan bj hatta dolmat…aku mmg kagum dgn bakat dia….tp tgk dr kualiti rekaan kali nie….korang rasa layak ke dengan nilai yg di uar2kan …spasang bj pgantin yg bharga ratusan ribu ringgit dgn rekaan yg tpamir kt badan c kemek nie…?????
    di mana letaknyer nilai ratusan ribu ringgit tue ek?????????????????

  109. mixgirl says:

    aku bkn nk ckp besar ….tp klau hatta dolmat offer aku bj nie dgn harga rm500 pn aku x pikir aku nk beli….hahahahaha…….bkn x mampu….tp x rela diri ini di pelekeh dihari bahagia…..huhuhu

  110. Hantu Kak Limah says:

    Dah x suprise bila memey dah tayang awal baju tu….at least Hatta just show baju tu jerk x payahlah memey pakai terus…memang gelojoh anak dara seorang ni nak kawin.

  111. virgo says:

    cantik mcm mane baju pun tak terserlah sbb pemakaian nyer dah hilang seri … sgt memalukan

  112. SriKandi Tun Fatimah says:

    Budak Felda yang tak berjaya sangat dalam akademik lepas tu jadi artis pun kuam-kuam susu merampas laki orang. Mak Ayah bukan main bangga la anak die berjaya dan popular.. Org Felda ni malu banyak kot tentang isu memey ni dan kalau ada yg bangga tu pun mungkin golongan org felda yang berminda sempit dan gile kontroversi murahan… budak 2 felda di sana ramai yang lebih berjaya jadi Doktor, Lawyer, Magistrate even Que Haidar Pelakon jugak dari Felda (agak berjaya juga dan lakonan memang mantap).. Moga mak ayah dan die ni insaf la ok.. Mak ayah nak menantu Hakim tp anak betina die dan me”rensek” macam ni, Norman Hakim pun jadilah..ada ke HAKIM selera dengan betina ni? Opss very beautifulnara..hehehe

  113. Seri Puteri says:

    memey hidung kemek..hahaha

  114. Che Irfan Nazri Tengku Akmal says:

    Xpaham saya. Memey kena kutuk habis-habisan sebab merampas suami orang. Tapi Siti Nurhaliza? masih diterima umum dan media seolah2 apa yang dilakukan itu tidak salah.

    • ixora says:

      memanglah Ct tu pun sama… tapi sekurang2nya ko tgk sekarang anak2 tiri CT yang dah besar tu semua boleh terima CT… anak tiri dia bkn kecik2 lagi tau dah besar dah pun… so at least CT kahwin dgn Dato K bukan dengan cara kuar berita Tangkap khalwat and bini dia pun tak mengandung or bersalin.. dia kahwin grand2 pun sebab Ct tu mmg mampu… tapi si memey ni mula2 masa kena tangkap basah cakap ‘saya tak ada hubungan dgn NH, dia cm nak ajar buat bisness je,’ ajar buat bisness sampai tengah malam ke.. ber2 plak tu.. so tup..tup cakap kami nak tunang dan sekarang nak kahwin… x paham btol..

      • keras says:

        Siti rampas ke tak rampas ke orang dah nilai die sebab die memang HEBAT di arena seni suara .. cuma Siti satu2nya artis di Malaysia ini kekal berjaya dgn popularitinya mungkin cinta peminat pd bakat luar biasanya tiada tolok bandingnya..yang penting semua mereka tu dah bahagia baik Datuk K, Dato CT dan Tengku Zawiyah.. tapi memey, bakal apa yg die menyerlah sangat.. setakat picisan je kot, anugerah x de makna nk dapat.. rampas sah2 la merampas dan kene tangkap khalwat DULU pulak tu.. die memang betina yang tidak sesuci ala2 tidak tersenarai sesuci lebaran u olz..

  115. chaca says:

    macam pernah tengok jer design baju nie..
    bukan ker macam design baju pengantin isteri
    Donald Trumph!!

  116. kasihanilah ia says:

    ini ketuk2 ramadan ke kutuk2 ramadhan………..

  117. nina torana says:

    baju diakui memang cantik tapi apsal aku tgk yang memakai tu mcm papan jer… rata _________________ jer

    • rxz says:

      papan bukan sebarang papan,
      papan datang dari jawa,
      papan bukan sebarang papan,
      yg penting bahagia

  118. mar says:

    eeeee…..buruknyerrrr!!x lawa langsung!!…pastu da la dpt sponsor berjuta2!!..dea igt dea spe..yg org me sponsor tu pe hal tah??!!artis ni kan byk dwet!..g la tlg org len yg mmg x ckup dwet nk kawen tuh..kan lg bgs!!!…eeeeuuuwwww!!geli ak tgk memey neh!!…bajet lawa la konon!..baju cm tisu bertepek jek!..

  119. salamah says:

    mawi kahwin pun 5juta je… bdk felda jg… kahwin pun xdelah sebab kena tangkap basah.. cuma dia tinggalkan ina je.. tapi at least ina naim bahagia dgn hidup dia dan dia putus pun sblm berkahwin.. so x la merana sgt ina naim tuh… yang memey ni dah lah rampas laki orang.. tajaan plak sampai RM12juta plak.. x paham btol la pihak penaja ni… xde sensitiviti langsung…

  120. ekin says:

    wt batal pose je ktuk2 org..bjet bgos jerk!

  121. pujanggahati says:

    XLAWA LANGSUNG… MENYAMPAH JE TGK… PMPUAN TAK TAU MALU… PERAMPAS !!!!

  122. HEHEHEHE says:

    bl memey pakai semua duk sumpah seranah dia tp cb kalo dato ct pakai semua duk puji melangit… sebenarnye sama jer ct gan memey nie perampas..bini mengandung atau x kalo dah merampas tu sm jer standart dia…cm fans ct jer yg asyik mendewa2kan si ct tu…ape2 pun dah mcm tu skrip idup memey ditentukan oleh allah..baik kt jgn mengutuk sgt tkt nanti terkene kat btg idung sendr baru tau…tak mint kat ct or memey…minat erra fazira n aida khalida… kecantikan original..huak3x

  123. HEHEHEHE says:

    sian memey …bl memey pakai semua duk sumpah seranah dia tp cb kalo dato ct pakai semua duk puji melangit… sebenarnye sama jer ct gan memey nie perampas..bini mengandung atau x kalo dah merampas tu sm jer standart dia…cm fans ct jer yg asyik mendewa2kan si ct tu…ape2 pun dah mcm tu skrip idup memey ditentukan oleh allah..baik kt jgn mengutuk sgt tkt nanti terkene kat btg idung sendr baru tau…tak mint kat ct or memey…minat erra fazira n aida khalida… kecantikan original..huak3x

  124. beruang_bersayap_biru says:

    eh, korang perasan x kat bawah skali baju pengantin memey tu mcm ada kon? aku rasa dia amek kon yg paling panjang skali, nak nampak kurus, pastu dlm kon tu dia bdiri atas kerusi kot? ish3x…. patutlah hatta dolmat nampak kecik sgt. memey dah cam gergasi bdiri sebelah hatta dolmat

  125. beruang_bersayap_biru says:

    cuba tgk ni http://1.bp.blogspot.com/-f2Elz4wK43k/Tgnyco-TutI/AAAAAAAAAOI/cBw4Zfy1WcM/s320/Picture+144.jpg
    hatta dolmat bdiri sebelah siti xde la nampak cam dia kecik sgt

  126. beruang_bersayap_biru says:

    cuba korg tgk hatta bdiri sebelah siti pun x de la nampak kecik sgt. confirm memey bdiri atas kerusi dalam gaun dia tu. miahahhahaha
    http://1.bp.blogspot.com/-f2Elz4wK43k/Tgnyco-TutI/AAAAAAAAAOI/cBw4Zfy1WcM/s320/Picture+144.jpg

  127. inne says:

    serius xlawa

  128. kubahagia says:

    ct dia tak merampas tp dia hadir masa rumahtangga dato’ k tgh bergolak…skrg ex wife dato’ k pun dah bahagia….
    sila ambik perhatian ye…tak sama ngan kes memekkk ngan norman….
    si memekkk memang perampas kebahagiaan keluarga abby..baru2 ni tgk gbr abby,norman n anak2 berbuka bersama seolah2 mereka bersatu kembali…..
    seronok gak tgk walaupun sementara….
    baik kau undur diri je la memek……kau tak npk ke riak muka norman bahagia bila bersama family dia kembali

    • anti perampas says:

      cuba berlaku adil. kalau dah rampas tu rampas juga. takde istilah rumahtangga tgh bergolak ke apa. dah tu kalau rumahtangga hang berolak, takpela org lain nak sapu suami hang?

      lg satu, rumahtangga dato k tak golak pun. tz tu yg dgn baik hati terima ct dtg rumah, layan mcm anak sendiri. tup2 dibalasnya ct dgn menyapu suami tz. hang ni mmng tak ikut citer agaknya. betul ke peminat ct ni

    • kirana says:

      aku bkn la anti ct,tp mmg sejak dlu aku xminat dia(tp lagu dia aku suke)…tul ckp anti perampas..tz leh ajk ct ctg rmh..so dorg mmg mesra…tau2 nya udah dikebas lakinya…
      yg plg aku nyampah,siap nafi2 lak 2 bl de gosip dgn dk…tau2 nya udah mau nikah…

  129. tisu tandas says:

    cantik ke?????????mcm tisu tandas je.hahahaha

  130. Sohana says:

    you guys…aku rasa cee MINAH JAMBU tu MEMEK laa…awat dia doq bantah semua kebenaran sal cee MEMEK tu yang memang dah sah mereng ambek laki orang…MINAH JAMBU..if you dun have and dunnoe what else to say..kindly please LEAVE this page and GO GET A LIFE…terimalah kenyataan yang cee MEMEK ni mmg bukan manusia yang BAGUS stop dreaming and acting like u’re good enuf..OPEN YOUR EYES & MINDSET OKAY…NO OFFENCE yea~~

  131. lina says:

    cantik ke? depan Allah esok jwb la…xleh nak nolong nye…

  132. sekoor says:

    tak cantik langsung bhai! mcm hampagas. mungkin sebab memey yang pakai kot. kalau fazura yang pakai mungkin betul la cantik. ini memey. perosak rumah tangga orang. pakai apapun tak cantik.

    • jelik says:

      setuju!!!! ko tgk iklan lux..mmg Fazura hot… memey mcm pompuan felda hodoh jalang jer.. (ada jugak kawan2 saya dr felda tp semua cantik dan berkelulusan tinggi dan kalau yg biasa jer pun mereka ank felda yg berjaya jadi mereka tetap kelihatan elegan dan educated)…Memey? ank felda yang HADO!!!!!!!!!!!!!!

  133. N says:

    macam papan lapis kena balut dengan tisu jamban. sekian.

  134. kirana says:

    mgkn aku ni bute seni(fesyen) tp aku rse aku xkan plh bj ni utk wedding aku..

  135. dayang says:

    BAJU PENGANTIN ELYANA LA CANTIK …..AKU SUKE,
    ….KAU ADER??

  136. nini says:

    MELUAT TENGOK MUKE MEMEY!…..BBLLUUEEKKK.

  137. aku pedulik hapa says:

    allaaaaa..abg nara ni…masa kutuk2 memey dia jugak yg lebih…ni dah puji puja pulak…..wwweeehhheeeeee

  138. nunin says:

    ntahla…xteruja pun derang nk kawen…apapun semoga berbahagia lah smpai akhir hayat:)

  139. niyang rapik says:

    ntah hape2 aku tgk si memey ni. makin lama makin gedik je. wahai memey, kesian kau hari2 dok kne nyumpah2 ngn org ramai. tanpa peminat, jgn harap kau bleh tahan lama dlm industri seni ni laa. PUII!

  140. lady says:

    xde la hot sgt pun body memey ni..erkkk..

  141. entah says:

    ala…dah jodoh… korang nk kutuk2 pun dah itu Qada n Qadar diorg. Dah tertulis jodoh norman n abby setakat itu. dah tertulis gak memey tu jodoh norman. Korang kutuk2 ni maknanyer korg x redha n mempersoal keputusan yg Esa.
    mungkin norman n memey salah…tp abby pun mustahil la xwat salah gak….Tuhan je yg tahu so kiter xyah la nk marah2 n tambah dosa free.

    Nasihat aku kat abby…semoga tabah n teruskan la kehidupan. xyah la dikenang2 lagi benda yg lepas. yg semalam tu nk kenang wat ape… pndg je la kedepan iaitu hari yg akan kiter lalui. Tuhan itu Maha Mengetahui… Mesti Tuhan ader agenda yg lebih baik untuk abby untuk masa hadapan.

    aku ckp cmni jgn korg kata aku peminat memey lak. lalala….

    • linda says:

      jodoh yg memg qada dan qadar..tp cara cari jodoh tu yg salah…betina “sembunyi” dengan laki orang apa cita????klu sayang c norman pun,izinkanlah dia bagi nafkah ngan anak bini dia…dorg masi sah laki bini pada masa tu…yg c norman pun 1, lelaki durjana…

  142. elly says:

    sucker bitch…la betina nie…..harghh!!! meluat ak tengok…patot baling taik je muka dia nie…biar kau tau rase taik…

  143. cik memot says:

    alahhhh tak lama lah tuuu.. kawen juta2 sanan .. pastuh ceraiii beraiii bagussss

  144. caca bte cirit says:

    siapa cakap abby x rosakkan hubungan sesiapa? ade siapa tahu zul milik siapa sebelum dia dengan abby?memang dia belum berkahwin dengan perempuan tu,tp ade x wartawan atau sesiapa silidik ape dah jadi dengan perempuan yang banyak menyokong zul dr zaman belajar sijil sehingga zaman dia di diploma di uitm melaka?seorang pun x pernah amik tahu.kalau lah semua orang tahu kisah perempuan tu,sumpah semua orang akan bukak mata siapa zul dan abby yg sebenar…mungkin perempuan tu dah x penting bagi zul selepas dia dah berjaya skrg,tp ingatlah,abby juga memusnahkan hati wanita lain dengan memnggil wanita tersebut p*****r.jadi kalau dah name artis tu,x payah nk menangkan sangat.same je.

  145. tenggaroh selatan says:

    baik korang pakai kain kapan lagi bagus..dah cam hantu kak limah doh…kak limah pun seksi byyyyy…apepun go to hell la yer..

  146. rotiplusgula says:

    cantik ke ? wekkk ! hahahhahaha !

  147. cha says:

    MUKA PUTIH BADAN ITAM… WAKAKAKA ORG FELDA SMUA CAM SIOT….

  148. nana says:

    ish tk de lah lawa mana pun.. tk sesuai dgn si pemakai.. sarat sgt dgn ropol lah.. buat le wedding dress yg simple but elegant.. baju mcm ni sat gi jalan mesti nk tergolek sbb ropol2 silap2 boleh terpijak.. hehehe.. agaknye itu yg buatkan baju ni mahal sbb boleh menyebabkan “insiden memey tergolek live semasa berjalan ke pelamin”..

    seriously tk sesuai dgn bakal pengantin mcm memey.. erk..

  149. twiko84 says:

    huh lawa ke? biasa je serabut la tgk …

  150. linda says:

    norman==sedar2la tanggungjawab engko ngan anak dr bekas bini 1st..dah cukup ke ko bagi???kawin nak yg grand..nti jumpa lg yg dahi licin, c memey ko tinggalkan lg..Allah Maha Adil…tunggu saja balasan-Nya..tak di dunia, di akhirat pasti ada..
    Memey====ko ingat ko tu suci macm gadis lain ke???ko pun sama..terima la balasan dr Allah..ko tau c Norman tu ada anak bini,yg ko “sembunyi” dia dulu kenapa???klu ko suka pun c norman, ko jgn biar dia abai anak bini dia…dlm Islam pun lelaki tak dilarang kawin sampai 4 klu mampu dr segi zahir&batin…klu ko dibalas cm tu jgk, padan ngan muka ko nanti

  151. princesszarra says:

    lawa ker???????????perghhhhhhh mampus la wei camtu pon kata lawa……sape la yang dok kata baju tu lawa…..rabun agak nyer…….langsung x cantik….

  152. Kejora3 says:

    Tak ada apa kelebihan pun baju kawen dia…tak lah cantik giler………..macam yang mereka katakan berserabut adalah……
    Janganlah majlis kawen ni dibesar-besar atau dibangga-bangga kerana ia di bina atas keruntuhan
    sebuah masjid sedia ada yang memerlukan perhatian .
    Hari ini Memey ketawa lebar esok belum tentu………

  153. ulTRAmaN TiGa says:

    TAK CANTIK PUN…DASAR PERAMPAS!!! BADAN MCM CICAK??? SEMOGA KAU TERIMA PEMBALASAN MCM MANA KAU SAKITI HATI ABBY DAN ANAK2NYA!! PEMUSNAH RUMAH TANGGA!!!MUKA FELDA TAK CANTIK PUN.

  154. HoneyDQ says:

    Alahaiii… Walaupun baju pengantin tu cantik.. tapi tak nampak seri pengantin pd si memey ni… Pengantin hilang seri!!! tak lawa si memey ni… !!

  155. nur says:

    Perghhhh cantik baju tp org yang pakai tue…perggggghhh x lawa… nk bina kebahagian lepas musnahkan kehidupan org lain…ish2…

  156. ruman says:

    cantiknya memey….patot la mahal baju tu..

  157. lina_cici says:

    cantek kerrr…..xdE sEri daH,,!!! dare kerr???? kesiaN Hatta n Vera Wang kNe bUaT bJu tOk dUe barUa nIe,,,

  158. ms_ain says:

    mmg cantik sesangat….tp lau pompuan 2 la yg pakai kompom nmpk buruk..x sesuaiiii…!!!!!

  159. lili says:

    baik orangnya atau bajunya semua tak cantik……senyum pun dah mcam kerang busuk jerr….
    kesian Abby Abadi….

  160. Tita says:

    cantik mmg cantik.. jurumekap tu, cube la bedakkan sikit leher dgn lengan die tu.. bg sama rata kaler nye..

  161. [email protected] says:

    apa la korang nie..ngutok tak hingat dunia…………..kita tak ada hak nak judge diaorang………ada la yang allah dah sediakan utk dia org tu….yg kta kecoh2222 pe hal…..kita sndiri perfect sgt kerrrrrrrrrrrrrr….psal bju tu,boleh la than.tpi tak tutup aurat je…kalu nak ikut sunah nabi bab pakaian wanita solehah,jauh panggang dari api fashion nie…..dunia…………dunia………..allahhuakbar!!!!!!!