Written by Bella | August 31st, 2015

Baru-baru ini, kita dapat lihat pasangan yang dilabelkan sebagai merpati dua sejoli Hairul Azreen  dan Hanis Zalikha berkongsi foto percutian bulan madu mereka di Bora-Bora Island.

Ramai yang mengetahui bahawa destinasi bulan madu mereka adalah tempat yang eksklusif, mewah dan cukup terkenal sebagai pulau untuk bintang Hollywood menenangkan fikiran mereka. Tentu sekali harganya mahal bukan?

Mula lah ada pihak yang mempersoalkan banyak betul wang Hairul dan ada juga menyangka beranggapan mereka mendapat tajaan. Walaubagaimanapun, menurut Hairul beliau mengakui percutian tersebut menggunakan wang hasil titik peluhnya sendiri tanpa tajaan mana-mana pihak.

Kami tak ditaja langsung sebaliknya menggunakan duit sendiri. Ini ‘upah’ terhadap kerja kerja keras saya selama ini. Saya bukan orang yang boros dan suka keluar ke sana sini. Setiap sen yang diperoleh, saya simpan.

Baguslah kalau Hairul Azreen seorang yang suka menyimpan wang hasil kerja keras, kata orang sekali sekala apa salahnya hendak bermewah-mewahan. Cerah masa depan Hanis Zalikha bersamanya ye dak?

Sumber Berita: Harian Metro

45 responses to Percutian Bulan Madu Tidak Ditaja, Guna Duit Sendiri – Hairul Azreen

  1. Anonymous says:

    xpernah lg aku bace statement die yg sebut alhamdulillah atau merendah diri. ye lah lopeh tu bercatu itu ini. Erm
    .

    0
    0
    • Anonymous says:

      merpati dua sejoli? haha sape bagi jolokan tu..ye lah joli sakan tunjuk perabih duit

      0
      0
      • Anonymous says:

        yang penting zakat harta/pendapatan ko bayar tak,dik?ade bahagian org lain tu dlm tiap rezeki yg ko dpt.takut2 ko da tguna wat blanje je kt bora2.

        0
        0
        • ima says:

          Amboi siap query org bayar zakat ke tak… Berbunyi jeles sgt. hahaha

          0
          0
        • Lembu Gemok says:

          takyah nak tanya benda2 cam tu kat orang laa..nak tanya sgt gi tanya direct..ko agak2 tanya pasal zakat kat page nara ni ko ada dapat jawapan ker?ko menimbulkan fitnah lagi ada laaa…bengong sama level dgn maslan…and makcik”srikandi bullshit”……doakan baik2 dah laa kat diorang…diorng perabis duit pon bukan duit ko or duit rakyat….otak sama pondan dgn chef wan!

          0
          0
        • bkn peminat depa says:

          tak perlu tanya / pertikaikan rezeki org. utk kt yg blm bkemampuan ni, dr duk mengomen dkt sini ada baiknya usaha tambah pendapatan, kot2 nnt ada rezeki kt plk.

          0
          0
    • Lovelyvic says:

      Bersangka baik…
      Mungkin dia dapat derma dari jutawan arab….
      Tiba2 bukak akaun… ada 2.6 billion…
      Sbb tu walaupun dua2 sendu…
      bleh beli cincin kat Dubai..
      Dan bercuti kat Bora2 dengan kos tah bape ratus ribu agaknya…
      Marbeles…. jeles i..

      (Terus berdoa semoga satu hari ada jutawan arab nak derma kat aku jugak)

      0
      0
    • Anonymous says:

      klu ade gambar dgn retis hollywood yg kebetulan bercuti kat ctu ok gak la..
      me??
      tak jeles langsung.
      nampak macam dorg dua je kat pulau tu.
      tak best..hehe.
      ok bai.
      jgn show off sgt! sebab org laen pn bercuti gak, lagi romantik tapi diam2 sudah

      0
      0
      • nona sendu says:

        Haha tak jeles??ayat bangang ko 2 je pun da nampak sangat yg ko 2 jeles..org hunymun mmg la nk berdua je.. xtau la kalau ko hunymun bawak sebuah kampung…get a life laa..x pyh nk pertikai duit orang..

        0
        0
  2. ms zain says:

    Alhamdulillah. .syukur ats rezeki yg Allah berikan kpd awak sekeluarga…

    0
    0
  3. Lara says:

    I wonder, mmg boleh kaya raya ek jadi artis kat Malaysia, especially pelakon-pelakon? Sebab selalu jugak nampak artis2 ni minta derma sumbangan semua kan, so terlintas la jugak persoalan kaya ker tak dorang ni?

    0
    0
  4. mat spanar says:

    tringat plak ayah ak slalu ckp..jgn ajar bini hidup dlm kemewahan melampau lampau..takut nanti kalau tiba2 miskin dia xbole hidup dgn keadaan mcm tu & tinggalkn kita tkontang-kanting..tp xsalah nk manjakan..cuma berpada-padalah..

    0
    0
  5. Pape je la says:

    Ko dh bwk mak ko g bora2 blom? Ken mahen bwk bini g tempat mewah.dahulukan mak ko la dek.mak ko tu syurga ko.bini ko tu kot2 abih duit ko sok dia boleh blah tinggalkn ko je.nt mak ko la yg dok kutip ko,suap makan kt ko.ajar la sikit bini ko idop susah.nt klu jatuh x la bunyi gedebuk tu kuat sgt kn.belajar hidup sederhana.time ada duit wah bangga bwk bini g sana sini jgn la sok tua2 sakit merayu mintak derma.nauzubillah

    0
    0
    • encik k says:

      biarlah kat die asal sumbernya halal. kalau ko bising2 kat sini pun belum tentu dia baca. bek ko g pm dia direct.

      0
      0
    • bellacantek says:

      Betul3….hidup ni ada naik dan turun….xde nye kta selalu kt atas…be prepare utk masa akn dtg…kta merancang DIA tentukan….ye dak – last ayat bella

      0
      0
    • cha says:

      Ntah2 mak dia pun tanak pegi. Org2 tua mana minat pegi pulau2. Mcm some people, dia cuma pikir nak pegi Mekah je walaupun rezeki dia dah byk kali pegi tetap la Mekah pilihannya. So tak perlu la beria sgt ko nak nasihat dia suh bawak mak dia. Poyo je. Sebenarnya jeles.

      0
      0
  6. qwertyuiop says:

    ape bendalah semua yang comment ni nak dengki dengan hidup orang

    0
    0
  7. jingle_jick says:

    ingatkan honeymoon kat pulau reunion….

    0
    0
  8. markonah says:

    meluat betul aku ngan monyet 2 ekor ni… mak si hanis ni lg ler berlagak giler.. cer skodeng IG dia

    0
    0
    • zegret says:

      Maaf lh ye..sy kenal hanis ni since study..dan dia sangat lah tidak berlagak mahupun riak..dia sgt lh humble..xpnh ckp meninggi diri..hanis hidup dr bawah kehidupan yg mcm2 dugaan..xsalah dia nk menyecap bahagia dgn suami dia..asal kn xmelanggar batas islam..xperlu pertikai dia mcm mana..lihat diri sndri dlu br pertikai org lain..kite sndri buk khilaf, muhasabah diri.. wallahualam..maafkn sy andai terkasar bahasa..

      0
      0
  9. anon says:

    RIAK betul dua org ni, nak canang kat semua org yg dia banyak duit ke. Hari tu dah kecoh bagi tau semua org pasal wang hantaran yg banyak. Ni nak tayang psl percutian pulak. Belajar2lah merendah diri and simpan sikit duit tu tuk hari hujan, mana tau perlu duit masa emergency.

    0
    0
  10. anonym says:

    tak abis2 RIAK

    0
    0
    • pa ku duli says:

      padan langsung.mcm kakak dgn adik. dh lah keknis ni prasan cantik.hairul pulak muke kecik.prasan hensem. dh lah badan keknis kurus kering.aku dpt imagine dow mase dorang main ats katil. mase hairul nk pegang tetek keknis. mesti hairul rase x puas, mcm pegang pipi je..hehe..xde air..kecik je tetek die..alahai..kurus sgt..konfom xde goyang tetek keknis mase hairul henjut..kcik sgt n xde air..

      0
      0
  11. vmenplus says:

    Thank you for his article
    I can learn a lot and could also be a reference
    I wait for an update next article

    0
    0
  12. melati says:

    hg guna lah duit saper pun , yg penting saya bangga tak kenal mangkok dua ekor ni…

    0
    0
  13. hangpadengkisebenarnya says:

    Toksah la nak judge orang kemain ye. Dah dorg ada duit lantak pi lah nak pegi bercuti ke mana pun. Patutnya jadikan motivasi utk lebih berusaha sampai mampu bagi benda camni kat org tersayang. Dorg belilah souvenir memahal utk parents memasing tapi tak tunjuk je. Depa dua org hari ini adalah manusia yg hidup susah dan bekerja keras sebelum ni, tp berjaya akhirnya jadi org berduit

    0
    0
  14. peminat capt.h says:

    memang la banyak duit…walimatulurus dia berapa episod kt astro..berapa kali tayang tu..berapa bnyak astro byr dorg..so mesti la mampu p..korg je yg x mampu p duk dengki kt depo..

    0
    0
  15. munah says:

    Si nara ni ada masalah ke dengan hanis ni?

    0
    0
  16. anon says:

    LHDN.. sila siasat dia ni.. hahahaha

    0
    0
  17. kak ain says:

    Kenapa boleh timbul persoalan mana datangnya duit Hairul?
    Macamana boleh bagi hantaran byk? Mcmana boleh pergi bercuti tempat mewah yang kita ni tak pernah terfikir nak pergi? Grand alexis tu pun akak rasa mcm mahal gila, inikan lagi St. Regis di French Polynesia.

    Sebab hati mula cemburu. Syaitan mula bisik kat telinga, persoalkan rezeki orang yang nampak lebih dari diri kau. Jgn tgok org yang makan pun x cukup, kau tgok org yang boleh berlebih dari kau.

    Dah dah la tu. Akak tau statement Hairul ni pun mintak jeling org je. Tapi sudah sudah la dari menimbulkan fitnah. Bila hati tu menggeletis nk condemn org, ringankan mulut, lapangkan hati utk mengucap.

    Memang ntah pape akak bagi nasihat kt blog gosip (dah kata blog gosip, gosip ler), tp tak salahkan akak nk selit sikit, sebab kt sini ramai tgh baca. Nak tweet followers akak tak ramai.

    Dah la dik, sambung buat sambal ikan bilis.

    1
    0
  18. Anonymous says:

    Bersederhana sudahlah.. Takut dizaman gawat ni, buatnye awak2 tu tak dapat job.. emmm… Ingatlah kerjaya awak2 tu ibarat roda. Kejap diatas, kejap dibawah. Awak boleh tengok kebanyakan artis2 sebelum2 ni, sampai ada yang nak dapat rawatan kesihatan pun minta sama orang, sebab dah takde job. Buat si Hairul, ko ajar la isteri ko bersederhana sebab bila time ko susah nanti, dia boleh accept ko seadanya..

    0
    0
  19. DIDA says:

    apa ada hal….kalau kawen dah ada orang taja, duit yang dah safe tu, diorg tarik buat honeymoon….rasanya tak sampai RM50k

    0
    0
  20. Oo says:

    Masa kecik mak ayh bsush pyh nk bg ank kbhgian..ksenangan..bila dah abis bljar..kwin..smua ksenangan kita limpah kn utk pasangan..makayh senyum dr jauh..agak2 apa ya prsaan mereka..jaga la hati makayh kita dan makayh psgn..kkdg kita nk kongsi kbhgian dan kterujaan..tp ada insan lain yg terasa hati..

    0
    0
  21. Anonymous says:

    ala blarlah kau ni poyo sangatlah…ada aku kisah pakai duit sape pun….jgn bulan madu mcm nak rak jodoh sekangkang kera….artis kan mcm anjing

    0
    0
  22. 0139061208 says:

    Rezeki ajal mAut dr allah
    Kita manusia kena berusaha! Jom jd usahawan online sape nk jd ejen dan dropship d alukan! Nak kulit bebas cela?ada kkm laginso jom wasap 013-9061208

    0
    0
  23. iyeke says:

    korang tahu tak bisnes apa hairul buat?
    bisnes apa plak yang keknis buat?
    korang nampak apa yang dorang belanjakan je kan?
    kesian korang kan.
    hati kotor.
    dengki.
    khianat.
    iri.
    kesian.

    0
    0
  24. bubble gum says:

    murah rezeki diorg ni yeeee……hope same goes to me…semoga sentiasa dberkati

    0
    0
  25. lemau says:

    lantak diorang ler. deme ni kuat berbisnes. muda2 otak cargas. yg komen jeles ni geng2 kertu tak mampu pastu sibuk dgn rezeki orang lain

    0
    0
  26. Anonymous says:

    pelik, mamat terlajak laris pun x show off gini… tolonglah wei…

    0
    0
  27. Joyah Pok Pek says:

    Memang cerah masa hadapan..cerah sebab simpanan makin berkurangan gamaknya..penat kerja berpuluh thun dihabiskan dlm masa sethun jek..x perlah dik kamu rezeki lebat..bersyukurlah

    0
    0