Written by AbangNara | October 23rd, 2009

xpax hotlink

Yang kat atas tue kami dah pernah ceritakan satu ketika dahulu. Memang ada perbezaan dari segi harga dan juga plan seperti di atas. Tapi carik punya carik, kami dah jumpa beberapa perbezaan lain antara Xpax Blackberry dan Telco H Blackberry. Jadi terpulang kepada anda untuk tentukan yang mana lebih berbaloi-baloi.

  • Kalau korang dah ada Blackberry tapi korang tak guna Telco H ataupun Xpax dan tiba-tiba korang rasa nak guna Telco H ataupun Xpax untuk pakej Blackberry korang. Tahukah anda yang Telco H tak benarkan anda gunakan pakej mereka jika korang tak beli Blackberry tue daripada diorang? Tapi dengan Xpax, tak kisah sama ada Blackberry tue korang beli kat mana-mana pun, tetap boleh guna pakej yang ditawarkan. Menarik kan?
  • Cuba tengok plan kat atas tue betul-betul. Kalau korang beli Blackberry Curve 8520, Xpax ada tawarkan 2 plan iaitu RM1 sehari atau RM2.50 sehari. Kalau untuk Telco H pulak cuma ada RM28 seminggu punya plan. So cuba korang buat kira-kira sikit tengok yang mana lebih murah.
  • Kalau Xpax punya plan penggunaan adalah UNLIMITED, untuk Telco H nie plak ada limit sampai 100MB. Kalau lebih, anda kena bayar sendiri walaupun dah amik plan mingguan RM28 tue. Dah dapat agak kan yang mana lebih elok?
  • Ramai yang tak faham pasal harga RM899 Telco H nie. Anda sebenarnya kena bayar RM899 + RM300 untuk charge penggunaan selama 12 bulan. Tapi yang RM300 ini akan direbate sebanyak RM25 sebulan selama 12 bulan HANYA JIKA anda subscribe untuk Telco H Blackberry Internet Service selama 12 bulan berturut-turut. Kalau tak maknanya, RM300 anda melayang dan anda sebenarnya terpaksa bayar RM1199 untuk beli phone tue jer.

Faham tak perbezaan yang kami tulis nie? Kalau tak faham lagi leh layari http://xpax.com.my/blackberry untuk maklumat lanjut. Boleh tinggalkan komen dan kami akan cuba jawap setermampu boleh.

P.S: Cuba teka apakah Telco H itu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

14 responses to Perbezaan Antara Pakej Xpax Dan Telco H Untuk Blackberry

  1. amy says:

    lalala

    0
    0
  2. sell comm says:

    telco H tu mestilah
    “pautan panas”

    : {)

    0
    0
  3. amy says:

    yea kot

    0
    0
  4. amy says:

    knp xdea gosip best

    0
    0
  5. pinkypanthers says:

    dh nk start dh….

    0
    0
  6. ctzen says:

    maleh nak paham…
    xkuasa mak..

    0
    0
  7. lanToK LeW says:

    hmm…ala…awal tahun ni saye da bli nokia 5800 express music laa….nnt2 laa baru bli blackberry…kot2 nk tukar jadi blueberry ke…hehhehehe….H tu Hotlink ke abg nara??

    0
    0
  8. cayalah blackberry memang paling sempoi

    0
    0
  9. ras says:

    hohoho…gunalah x-pax………berbaloi2…muehehehehee..

    0
    0
  10. wilaya says:

    pautan panas…..? memang hot :)

    0
    0