Written by Bella | November 16th, 2015

Semalam waktu tengah berdebar menanti keputusan siapakah yang bakal keal di Gegar Vaganza 2 untuk minggu seterusnya, tiba-tiba timbul pula kejutan dimana pengacara Nabil Ahmad dan Jihan Muse bakal disingkirkan daripada program tersebut. Aik biar betul mereka tersingkir? memang belum lagi ada pengacara yang ditamatkan perkhidmatan mereka begitu sahaja didalam sesebuah program.

Penyingkiran tersebut diketahui selepas lagu mereka dipaparkan di skrin pada segmen  Ada Lagu Ada Lagi namun foto mereka telah ditukarkan dengan wajah Kak Engku dan Salih Yaacob. Boleh dikatakan hampir seluruh penonton di dewan  MBSA, Shah Alam turut tergamam.

Menjawab segala persoalan penonton,  Pengurus Saluran Astro Ria, Raqim Ahmad berkata ia hanyalah gimik dan ‘amaran manja’ kepada Nabil dan Jihan.

Nabil dan Jihan tidak disingkirkan pada malam ini (Ahad), ia cuma gimik dan amaran dari kami kepada mereka. Sebelum ini teguran telah pun diberikan dan Nabil juga dilihat semakin baik semasa mengendalikan GV2.

Apapun, Nabil dan Jihan adalah penyeri dalam GV2, tanpa mereka mungkin sunyi pentas setiap minggu. Mereka juga telah melakukan tanggungjawab yang diberikan dengan baik sekali.

Sebenarnya Nabil dan Jihan mempunyai peminat serta penyokong mereka tersendiri dimana ramai yang tidak bersetuju jika mereka benar-benar tersingkir.

Berikut adalah respon daripada peminat :-

Nabil dan Jihan pada pandangan kami mempunyai keserasian dalam mengendalikan program Gegar Vaganza, mungkin kadang-kala gurauan mereka tidak kena tetapi ia salah satu faktor untuk menarik perhatian penonton.

Sumber Berita: Astro Gempak

80 responses to Penyingkiran Nabil Ahmad Dan Jihan Muse Sekadar Gimik Dan Amaran Daripada Astro

  1. Mat K says:

    Alaaaa alaaaa

    0

    0
    • Anonymous says:

      Singkir kan je…so annoying

      0

      0
    • LESONG says:

      aku menyampah ye dgn raja azura tu.
      baru brape minit dpt pegang mic, dah over ckp terjerit-jerit.
      mlm tu bile dpt berckp atas pentas, kalau boleh die jeeeeeeee yg nk berckp.
      salleh yakoob cool je..tak byk ckp.
      haihh mcm nk sepak je raja azura tu.
      better nabil dan jihan jela jd host.

      0

      0
  2. Pekerja Gomen says:

    Aku tatau apehal.. biasa aku tak gemar lawak Nabil ni..
    Tpi semalam aku ketawa sampai keluar airmata..
    Especially time dia sakat Jihan tu…

    0

    0
    • Anonymous says:

      pekerja gomen memang gitu.. suka lawak pprt

      0

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Tu ar… aku mmg tak tahan kalau org2 PPRT buat muncung2 mulut camtu bila kamera suluh dia… mmg tersentak kejap… pastu aku rasa segan nak pandang tv.. tiba2 si Nabil cakap… GV banyak kejutan… salah satunya terkejut tgk DV punya mulut bila kamera suluh… terkena batang idung aku… aku bantai la ketawa..

        0

        0
    • lara alana says:

      diorang ok apa kan jadi host siaran tu. semalam walaupun gimik je tapi buat aku gelak kuat jugak. sambil dengar lagu2 nyanyian otai lama sambil gelak ketawa lawak kasaq diorang.

      0

      0
  3. ayah anda kulup says:

    heran ayah dengan org yg stress sgt bila tgk rancangan ni..
    namanya pun program hiburan..kalo rasa x terhibur tu tukar je la channel lain..
    mana yg elok tu jdkan la ikutan..kalo ada..
    yg buruk tu abaikan..
    say no to kak engku..

    0

    0
    • Anonymous says:

      orang bukan nak tengok maharaja lawak
      orang nak tgk pertandingan tanpa stress dgn lawak kurang ajar melekehkan org

      kalau ko sayang sgt dgn nabil dgn jihan tu, apa kata ko ambik kontrak gi keje tukang cuci kat rumah dorang

      0

      0
      • ayah anda kulup says:

        perghhhh gila stress ko ni…smpai ke cuci rumah pegi nya hahahahaa

        0

        0
        • Anonymous says:

          mmg stress pun, huhu. klu org melekehkan org lain, aku jd malu nk tgk. sbb dorang dua ni la aku boikot GV. baik lyn kepala bergetar, aman xde pngacara x bertamadun huhuhuhu

          0

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Betul kata prof aku… Malaysia dan Jepun skang bersaing kadar manusia sakit mental paling tinggi…

          0

          0
  4. Anonymous says:

    mohon ganti pengacara lain.

    aku dah stop tengok gegar vaganza pasal dia dua orang ni perangai macam tak bertamadun, sorry to say

    sekarang aku layan video je kat kepala bergetar.. tak ada pengacara merapu kurang ajar.. hati pun senang tak payah stress

    0

    0
  5. Cilipadi says:

    Mmg kadang2 nabil over sikit tapi hakikatnya gandingan Nabil + Jihan mmg best dan kelakar. Imagine kalau Awie + Fara Fauzana ganti tempat diorang. Huhuhu.

    0

    0
  6. nok gebuzzz says:

    kalau x nak tersingkir jgn buat ketawa n lawak yg menjengkilkan…geli tgk

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku jd malu nk tgk gegar vaganza sbb perangai dorang ni

      aku boikot siaran lgsung, aku lyn kepala bergetar je skrg, aman xde pengacara

      0

      0
  7. Anonymous says:

    aku tengok GV sebab Nabil & Jihan sahaja. kalau pengacara lain konpom x tengok.

    0

    0
    • Anonymous says:

      orang bukan nak tengok maharaja lawak
      orang nak tgk pertandingan menyanyi tanpa stress dgn lawak kurang ajar tak bertamadun melekehkan org.
      kalau org lain memperlekehkan org lain, aku jadi malu nak tgk. bkn mcm ko

      kalau ko sayang sgt dgn nabil dgn jihan tu, apa kata ko ambik kontrak gi keje tukang cuci kat rumah dorang

      0

      0
    • yaker says:

      klu nak tengok hibuaran mesti ada lawak jenaka juga baru lah best…klu x suram jer pentas tu cam x der pengacara…suka nabil dan jihan….

      0

      0
  8. minah jambu says:

    eleh minah jambu pon tahu smlam tu cuma gimik je bukan Nye betol2..dh tentu nabil n jihan dorang tu klakar..minah jambu suka ngan nabil punye klakar minah jambu boleh ketawa sampai gigi minah jambu terantok terantok hahahahaha…minah jambu cakap betol ni buka main2…smlam nabil kacau jihan yg pasal make up jihan minah jambu ketawa sampai naik serak minah jambu punye tekak…tapi yg minah jambu tk suka nabil ni suka sangat nyampok juri punye komen ! minggu yg akan datang jangan nyampok lagi tau ! lov u n jihann…..

    0

    0
  9. wan says:

    Mahu nabil n jihan host GV.
    Kak engku ego n diva ms hos program. X suko sgt….jihan n nabil lebih humble n x berlagak …..
    We vote nabil n jihan
    Go nabil go jihan …..

    0

    0
  10. hajihanbil says:

    Tak dinafikan kekuatan GV ada pada pengacara selain penyanyi, tanpa mereka GV akan jadi sedikit hambar apatah lagi kalau tukar kepada host veteren especially macam Salleh Yaacob, confirm aku tak follow. Host sekarang dah ok, buat rancangan santai and relax untuk orang yang stress kerja office 5 hari untuk relax kepala, tertunggu tunggu setiap ahad and happy tengok juri sporting especially Tok Ram selalu senyum since selama ni serius just NABIL pls la control sikit, mulut tu jangan longkang sangat. And host jangan nyampuk time juri bercakap. Berlawak biar bertempat. Yang lain ok je!

    0

    0
  11. wan says:

    Nabil n jihan better thn k e n salleh.
    We want jihan we want nabil ….

    0

    0
  12. pink gurl says:

    Bila nabil dgn jihan memang best..tapi tula lawak nabil tu kadang2 keterlaluan..
    apa2 pun enjoy juga dgn dorg ni..cuma nabil kena kurang kan lawak dia yg asyik menyindir orang tu..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Gurauan nabil n jihan just for fun..n make e program ‘hidup’
    Rasa mcm famili program pl tgk gv dgn cara nabil n jihan conduct program.
    Klu diorang over pon diorang lekas lekas apologise dr panel n penonton… . Mudah mengaku silap sendiri…..
    How integriti ………diorang berdua

    0

    0
    • mamaxjambu says:

      betul tu..lgpun livekan…lawak pun spontan bukannye ade skrip bagai… biasela trsalah cakap sikit sbnyk..

      0

      0
      • Anonymous says:

        orang lain boleh je mengacara dengan baik

        cuma so called sarkis x sekola mengacara laksana pprt

        0

        0
  14. apalah says:

    nabil dan jihan memang best aperrr..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    besa lah joke spontan….itu baru namanya pengacara…

    0

    0
  16. imah says:

    suka nabil dan jihan

    0

    0
  17. cik linn says:

    haaa tgk tu..astro pon dh bg warning huhuuuu

    0

    0
  18. Boooo says:

    Buang terus c nabil pn xpe lh.mluat lh mcm dia sorang je pngcara blh wat klakar.kdang kompius aku tgk mlm ke vv2?

    0

    0
  19. Daut-Labuan says:

    Sudah 5 minggu GV bergegar dan sudah 5 kali penampilan Hos diberi peluang menyanyi dipentas yg boleh dianggap berpengaruh buat masa ini….tapi sayang..peluang ini tidak diambil oleh NABIL dengan bersungguh bila bernyanyi…JIHAN nampak stress dengan olah Nabil yg banyak melalut bila taim nyanyi..Kita tau Nabil sangat teruk dlm nyanyian…tapi sekurang2nya tunjukkan kesungguhan seperti Jihan….Lawak nya kekadang keluar dari norma yg sepatutnya..Tak dengar cakap juga penyakit yg sebati dng diri Nabil…contoh..selalu mencelah bila Juri ingin membuat komen….Ini nampak kurang sopan….so Nabil jika anda disingkirkan dari meneruskan sebagai Hos GV…ini ada lah kekurangan anda yg sangat tidak bijak….pandangan ikhlas

    0

    0
    • nana says:

      tak payah la komen pasal nyanyian dia.. dia tu pelawak, bukan penyanyi.. dia nyanyi betul2 pun suara dia still tak sedap sebab tu juri tak komen persembahan diorang.. Tugas nabil adalah untuk memeriahkan suasana kat dewan tu..

      0

      0
  20. sotong hitam says:

    Boo lah pada yg tak suka nabil dn jihan!!! kalau step atas, takleh bergurau baik jgn tengok rancangan ini….kalau setakat nak dengar otai2 nyanyi gi bli cd jer!!! ape2 pun kenyataannye, nabil memang suke menyampuk dan tak leh menyanyi, gurauannye kasar (bukan kurang ajar atau lucah), namun tetap menghiburkan!!!

    0

    0
  21. gile says:

    Amende la korang semua ni nak serius2? nak serius2 pergi tgk pencetus ummah la. nabil & jihan best apeeeee. lawak dorang best walau kdg2 keterlaluan tp jgn la korang amik serius sgt. ape daa!

    0

    0
    • Anonymous says:

      dlm pencentus ummah tak ada sesi perli melekeh orang

      dalam GV ada sesi perli lekeh kurang ajar dari pengacara x sekola

      BEZA

      0

      0
      • ayah anda kulup says:

        so….tengok la pencetus ummah jgn tgk GV..
        nampak x BEZA kat situ…

        0

        0
        • Anonymous says:

          memang aku tgk pencentus ummah pun

          bkn mcm ko .. bila org perli memperlekeh org lain, ko tepuk tgn ketawa terbahak bahak huhuhu

          0

          0
  22. Mak Jemah says:

    entah kenapa aku lebih suka nabil daripada jihan hmm

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Sbnrnya aku gelak jg tgk nabil n jigan ni. Ada chemistry. Cuma nabil kena tapis skit ayat. Kdg2 blh tersinggung jg lawak dia sbb yg bertanding dlm gv tu org2 yg berumur. Biasalah yg muda kena hormat skit yg tua

    0

    0
  24. mkbs says:

    kdg2 lawak nabil bengong dn menyakitkn tp sy suka nabil jdi hos GV. Nabil & Jihan memang sooottt… hahahaa

    0

    0
  25. Moi says:

    Nabil tu ok cuma satu je aku tak berkenan. Kuat menyampuk. Tolong ar Nabil kalau ko stop menyampuk memang tiptop.

    0

    0
  26. melati says:

    peminat Nabil .org yg mulut jahat jew…..tak caya tanya Kawan2..

    0

    0
  27. acik says:

    aku peminat GV nabil dan jihan ok cuma nabil dengar dulu apa yang juri nak cakap lps tu baru le komen ke apa ke…tapi jangan tukar pengacara nanti tak best GV kipidap nabil & jihan

    0

    0
  28. melati says:

    Nabil ni dari Azali ..spesis yg hina dimuka bumi ni…dh naik ranking..NO1 ..Nabil….NO2 Zizan.. NO3 Che Ta….NO 9…Anjing…

    0

    0
  29. saya la ni says:

    tolong sampaikan komen ni pada Nabil n Jihan.
    1) suka tngk both pengacara yg sempoi n kelakar
    2) Ubat stress tuk kami yg keje penuh ng stress hujung minggu. excited nak tunngu GV setiap minggu.
    3) But for Nabil cuba kurangkan lawak pasal wife, and Datin Aliyah and lawak yg sewaktu denganya..
    4) Jangan menyampuk bila juri sedang komen. Itu etika, kena tau tu.
    Overall ok..Kipidap GV

    0

    0
  30. kecipang kecipung says:

    gegar vaganza akan kurg gegarannye tanpa jihan n nabil. percayala, walau sehebat mane peserta tapi kalau pengacara nye hambar tetap x dpt menarik perhatian penonton smpai semua penonton tertunggu2.. kalau rse lawak nabil agak mengecilkan hati org, 2 cara die. bak kata org xblh guraw pergi duk surau sana. lawak biasela..kite dgn kwn2 pn kdg2 terguraw xsedar terkecilkan hati rupenye. pls astro jgn tukar pengacara kalau anda xnk rating utk rncgn ni turun. sbb raja azura mulut die sgt bising n xsesuai utk gegar vaganza biarla die hya utk kilauan emas. primadona aku x tgk sbb raja azura la. die aje nk bercakap.menyampah ok.

    0

    0
  31. poyo says:

    seorang pengacara bukan hanya tahu mengacara saja.tetapi mereka mesti tahu juga cara melawak.pada pendapat saya pemilihan nabil dan jihan dalam GV adalah tepat.program itu tidak membosan walau ia bersiaran agak panjang.Nabil dan Jihan adalah penyeri program GV.

    0

    0
  32. keladi gatal says:

    aku tgk gegar vaganza ep 1 & 2 je full.. ep lepas itu aku skip memanjang! part nabil & jihan aku tgk b’ulang2 kot! lawak dowhh.. tetiba jadi suka tokram, kelakar tokram niee ahahaha….

    then artis feberet aku nyanyi aku tgk full la.. vote 2 siti nordiana & achong..

    0

    0
  33. Anonymous says:

    korang yg sokong dua so called sarkis ni pasti jenis masyarakat pprt yg x sekolah tinggi, suka mgutuk memperlekehkan org lain. mcm bagus. ikut la tok guru korang tu.. jadi parrot

    pprt kesiangan sgt

    \

    0

    0
  34. azimah comel says:

    Nak nabil dgn jihan jadi pengacara di gegar vaganza plesase….m

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Pasal nabil dgn jehan jerr..pakat dok berbalah

    0

    0
    • Anonymous says:

      sbb mereka melekeh menjatuhkan air muka org

      kalau pengacara tu nama minah dgn amir pun, klu dh perangai longkang pun tetap salah jugak

      bukan sbb nama.. sbb perangai attitude longkang bongkak

      0

      0
  36. Anonymous says:

    klu dh tukar pngacara, baru aku tgk semula gegar vaganza

    selagi x tukar pngacara selagi tu aku lyn kepala bergetar

    lantak la rating gv jatuh

    aku bkn rugi apa pun

    aku nk hidup tanpa stress huhuhuhuhu

    0

    0