Written by AbangNara | November 11th, 2010

shamrin fotograf meninggal dunia

Berita yang kami baca dari Twitter artis-artis memaklumkan yang penyanyi Syamrin/Shamrin Fotograf baru meninggal dunia. Kematian berpunca akibat terjatuh semasa bermain futsal. Sebabnya adalah heart failure. Al-Fatihah kepada arwah. Semoga rohnya dtempatkan di kalangan orang beriman.

107 responses to Penyanyi Shamrin Fotograf Meninggal Dunia

  1. mas says:

    ? betulke?

    kalau betul .. alfatihah

    0
    0
  2. hamba allah says:

    al-fatihah..tak sangka..baru je tgk dia dlm paper

    0
    0
  3. iamnerves says:

    kalo da ajal..takkan terlambat walau sesaat pun..
    kepada Allah jua kita kembali..

    0
    0
    • pizza says:

      Sbb tu kita kena selalu muhasabah dan mengingati mati utk sentiasa alert dgn iman. Tak boleh nak harapkan hidayah atau sampai seru jer. Mesti arwah pun x sangka sama sekali yang malaikat maut menjemput beliau pada usia muda begini.
      Al-Fatihah buat arwah Shamrin…

      0
      0
  4. Fifi says:

    Alfatihah :(

    0
    0
  5. so what says:

    al fatihah..semoga roh berada bersama org2 yg beriman..

    0
    0
  6. jentayu says:

    AL FATIHAH…

    MENINGGAL KERANA “TERJATUH KETIKA MAIN FUTSAL ?” ADA MASALAH JANTUNG KE ?

    BERAPA RIBU ORANG YANG PERNAH JATUH KETIKA MAIN FUTSAL…?

    0
    0
  7. ijoe qomeng says:

    betul ar..baru baca post dari Cd khannaz..dpt berita dr facebook dier..

    0
    0
  8. mabuk77 says:

    alfatihah

    0
    0
  9. BumbleBee says:

    td LO call one of the frens kt tempat kejadian…dengar kt suria.fm ….dh ajal, semoga rohnya dicucuri rahmat. Al-fatihah

    0
    0
  10. lipanbesi says:

    alfatihah..

    0
    0
  11. blue kncil says:

    yup..atanye kna heart attack…apapn..al fatihah..

    0
    0
  12. di alam fana cinta says:

    ..bila terpejam lena….jasadku tidak berdaya….

    ….alfatihah buat arwah…..

    0
    0
  13. olieynaa says:

    dari DIA kita dtg kepada DIA jua kita kembali…

    0
    0
  14. gosipgurl_fea says:

    google punya google dapatla sikit maklumat..Syamrin ni lead singer for some band rupanya…. Alfatihah…

    0
    0
  15. jeanie says:

    *sedih*..teringat lagu hit tu…suara sedap, lyrics n melody cool..
    Al-Fatihah..in the end kita semua pulang jua kepada Nya…

    0
    0
  16. elya says:

    AL FATIHAH………

    0
    0
  17. Miss_hujaN says:

    Al-fatihah ..ajal maut ada dimana2 ..kita yg msh bnfas ni..beringat2 lah pada yg mha esa

    0
    0
  18. Edelweiss says:

    Al-Fatihah….will miss his husky voice….dewi sanubari is my fav song….

    0
    0
  19. nur says:

    takziah n al fatihah

    0
    0
  20. old says:

    al-fatihah…
    lagunye sntiasa di telinga
    “jangan kau ucap selamat tinggal”

    0
    0
  21. insyirah says:

    al-fatihah….pergi tak kan kembali

    0
    0
  22. Piston Pecah says:

    dah tiba ajalnya… Al-Fatihah

    0
    0
  23. yoy says:

    kalau dah ajal..alfatihah

    0
    0
  24. BumbleBee says:

    dulu dier masuk melodi kan sbb nk bebaskan band gang dier si Ringgo yg duk dlm jail negara mana ntah sbb seludup dadah…

    0
    0
  25. real says:

    innalillahiwainnalillahirojiun (btol ke aku eja ni..??)

    fotograf antara band faveret aku taim kecik2 dulu (awal 90’an). bnyk lagu2 diaorg yg aku suka. di alam fana cinta, ke pintu kasih mu, luka seribu rindu, mcm2 lg la.. suara allahyarham shamrin pun best, unik.

    al-fatihah untuk allahyarham shamrin.. semoga roh beliau ditempatkan di kalangan org2 yg beriman.. amin.

    0
    0
  26. Miss pocO says:

    al-Fatihah…

    0
    0
  27. fiffy natasha says:

    alfatihah…..sesungguhnya hidup ini hanya sementara…..

    0
    0
  28. mawar_berduri says:

    takziah buat keluarga arwah syamrin….

    0
    0
  29. Zaza Muhammad says:

    Takziah… terkejut gak tgk fb tadi. wase baru 2 3 hari lepas tgk arwah lam paper, dia duet ngan sapa, lupe laks… itulah ajal, sekelip mata je. wase2 heart attack tak pun strok…

    0
    0
    • big mama says:

      duet dgn farah asyikin…

      0
      0
      • melayu untuk melayu says:

        Al-Fatihah buat arwah~sesungguhnya kita semua akan merasai ajal, cuma cepat dan lambat sahaja. beribadatlah seperti esok tiada lagi dan berusahalah spt ingin hidup 1000 tahun lg… Ingat Allah Taala, ingat sakit, ingat mati~Salam

        0
        0
  30. sW33tDaRLinG says:

    skang ni nak mati senang jer….
    nak idup tu yang payah!
    Al-fatihah… baru baca kat FB member jap tadi… rasanya baru 2-3 hari lepas gambar dia kuar paper

    0
    0
  31. AyuJelitaz says:

    Innalillah.. Al-Fatihah

    0
    0
  32. blue kncil says:

    bru je slasa bru ni kuar cite psal arwah duet ngan farah..bru nk promosi kot lgu tuh..huhu

    0
    0
  33. aku says:

    al fatihah…x sngka aku…

    aku slalu g karaoke lgu luka seribu rindu 2…my fave song r time nk nyanyi…

    0
    0
  34. hanna says:

    he was so humble and nice person…at the age of 45,he still looks gorgeous and maintain his husky voice..Al fatihah to him…

    0
    0
  35. Ahli barzah says:

    Tahniah shamrin…engkau sudah pun terlepas dari ujian dunia.yang kini hanyalah amalan kebajikan,kebaikan dan ibadahmu yg menjadi pertaruhan.Semoga engkau diberi rahmat Allah diatas apasaje kebaikanmu walaupun sebesar zahrah.Jumpa nanti disyurga seandainya dihayatmu berpegang dgn khalimah laillahaillalah.”bile ku penjam lena,jasadku tidak berdaya.Mencari entah dimana.Hanya dlm mimpi indah”. Semoga pemergianmu menjadi tamparan buat yg hidup dan masih hayal pada dunia.Al-Fatehah

    0
    0
  36. suka2 says:

    al fatihah dan takziah kepada keluarga arwah….

    0
    0
  37. [email protected] says:

    taziah Al-Fatihah

    0
    0
  38. Toto i COmel says:

    brapa umur dia ne skrg??? takziah…

    0
    0
  39. SWEET says:

    Takziah

    0
    0
  40. nenek kebayan says:

    AL FATIHAH…DAN TAKZIAH BUAT KELUARGA ARWAH SHAMRIN….

    0
    0
  41. hanna says:

    he’s only 45 with 3 kids..another 1 to be born anytime..

    0
    0
  42. aries_april says:

    al fatihah…
    tkziah bt ahl klrga

    0
    0
  43. Reena says:

    Kat Gala TV kata, dia meninggal akibat sakit jantung. Yelah, sakit tu penyebab jer..yg sebetulnya ajal dah tiba.. al-fatihah buat allahyarham.

    0
    0
  44. miz cokelat says:

    Al-Fatihah….n takziah kpda family arwah.arwah abg ipar sya pn meninggal slpas jtuh main bola sepak 7 thun lpas :(

    0
    0
  45. aku serius says:

    Al-Fatihah.

    0
    0
  46. nobody says:

    takziah..muda lagi dh meninggal..suara arwah mmg sedap, dia pn masih aktif lagi menyanyi..

    0
    0
  47. non says:

    Al-Fatihah…

    0
    0
  48. ciku masak says:

    baru jer baca citer dia dlm paper buat duet lagu dgn Farah…..al fatihah.

    0
    0
  49. myra says:

    tak sangka cpt betul ajal dia..huhu…

    0
    0
  50. miefiza says:

    Ape la.. org baru je meninggal radio ni lak sibuk kuarkan lagu dia…hormatlah sikit.. tak tau ker org kat dalam tuh berdentam berdentum ker… ape ker.. susah la… kalau org tak cukup ilmu agama nih.. tau tau nak berhibur jer…

    0
    0
    • pizza says:

      Org yang dah mati ni, suma lagu2 asyik masyuk cintan cintun 1 sen pun x berguna dah. Yang plaing diharapkan ialah sedekah AL-Fatihah. Sapa2 yang bangga sgt jadi “urban dan moden” ni ingat2lah sket. Amik pengajaran dari peristiwa ini. Mati tu anytime jer mengikut perjanjian yang dibuat oleh roh dgn ALLAH, jasad kita jer yang tak tahu.

      0
      0
    • aries_april says:

      miefiza…
      slh tu…
      orng smua pakat sdkah al fatihah…x leh la slh radio…
      bkn 24 jam nk psng srh ysin kat radia…
      dia orng mewar2x kan kmatian tu lbh elok..coz smua orng thu….

      psng lgu xda slh..
      atleast orng yg x knl leh knl….

      0
      0
      • old says:

        dh la…jgn la gado2..kite sedekah al-fatihah je ok….
        lps tu doakan yang terbaik utk arwah kt alam sane

        0
        0
  51. world says:

    a’ah sedihnya, skang tgh lagu jgn kau ucap selamat tinggal kat hotfm, sedihnya hati……sayu hatiku……semoga Allah meletakkan beliau ditempat org2 y beriman….amin

    0
    0
  52. akulahpompuanittew says:

    Innalillahhiwainnailaihiroji’un….Al-Fatihah…!:-(

    0
    0
  53. Bom aTOM says:

    Takziah & Al-Fatihah.

    0
    0
  54. zieza says:

    Takziah…suara arwah shamrin sangat sedap, husky voice..Al-fatihah..semoga roh beliau ditempatkan di kalangan golongan yg beriman….amin

    0
    0
  55. Misz zzaza says:

    Al-fatihahhhh………..

    0
    0
  56. bakal doktor says:

    kalau umur dah 40tahun keatas tu .. eloklah buat pemeriksaan kesihatan .. check gula .. check kolestrol .. check tekanan darah .Penyakit ni ibarat bom jangka .. sekali meletop terus berkecai .. ni kes x pernah check le ni .. tu yg mengejut aja tu ..

    0
    0
  57. Kasih says:

    salam takziah pd keluarga arwah abg sham… dpt call dr elly murai.com yg sah kn kematian abg sham…

    yg sedih nya abg sham menanti org baru dlm family dan bila2 masa sj org baru tu akan lahir kedunia tp abg sham tlg dijemput bertemu Nya… selama kenal abg sham, dia sgt2 baik dan merendah diri…

    moga akak gan ank2 tabah menghadapi ujian ni.. redha dan sedekahkan Al-fatihah…. moga roh arwah abg sham di tmptkn dikalangan hamba2 nya yg beriman, Amin….

    0
    0
  58. hanna says:

    arwah just arrive at Masjid at usj9..will be buried before Solat Jumaat

    0
    0
  59. mox says:

    ALFATIHAH

    0
    0
  60. wanie says:

    die ni bkas hsband dira kee?? AL-FATIHAH

    0
    0
  61. RAIYAN says:

    al-fatiha..semoge arwah dicucuru rahmat..amin..

    0
    0
  62. tukang fikir says:

    jgn sekadar taip Al-Fatihah jer… tapi sedekankanlah bacaan Al-Fatihah seikhlasnya… AL-FATIHAH…

    0
    0
  63. darlingseven says:

    Al-fatihah..
    aku suke suare dia..
    aku suke dia sebab dia hensem walaupon dah tua..dia tak mcm kumpulan rock lain yang simpan rambut panjang..dah tua2 pon rambut pjg lg..

    0
    0
  64. gurl says:

    al-fatihah..

    0
    0
  65. Lolyat gang says:

    Sedih woo bile dpt berita ni
    Antara band jiwang yg aku ske
    Band2 yg lain meleweh sgt

    Al-fatihah utk arwah

    0
    0
  66. lie_pan says:

    al-fatihah..

    0
    0
  67. bunga says:

    baru je baca citer dia dlm paper utusan kelmarin. Al-Fatihah…

    0
    0
  68. CINTA says:

    al fatihah

    0
    0
  69. Roslan says:

    To:
    all Friend and family of Shamrin Takziah, we peminat From Brunei mengucapkan Al-Fatihah

    0
    0
  70. just a thought says:

    harap2 penulis lirik berhati2 dlm memilih wording sesebuah lagu…..kalau penyanyi berulang2 ucap selamat tinggal…jadi doa pulak…macam kes arwah asri rabbani …..kata2 itu merupakan doa…..

    0
    0
  71. Kak Su says:

    Takziah buat keluarga allahyarham….suka dgr lagu2nya…

    0
    0
  72. dR HOUSe says:

    takziah buat keluarga arwah…suka gak aku ngn lagu arwah especially mase dia dlm kump fotograf dulu,lgu ape lg klau bkn di alam fana cinta…

    bersukan xsmestinya akan mmnjgkan hayat..menyihatkan tp kene la doa pnjg umur…itu lg pntg. ramai pe atlet bola yg mati sbb main bola…mostly sbb mslh jntung (bleh search kt wikipedia). amongst famous names include marc vivien-foe, miklos feher, antonio puerta, n dani jarque..

    so kpd yg rase ade mslh kt jntung,better beware especially ade history dlm family yg ada heart-attack. jgn ingt kita muda umor pnjg lg….

    0
    0
  73. mozza says:

    xsangka penyanyi pujaan aku telah pergi,rindu mendgr lagunya..Al Fatehah

    0
    0
  74. zilah says:

    Allah lebih menyayangi arwah. Marilah kita bersama-sama sedekahkan al-fatihah buatnye…

    0
    0