Written by AbangNara | April 19th, 2012

Merujuk perkara di atas, syarikat produksi Metrowealth ingin menjelaskan secara terperinci berhubung dakwaan Bob Kuman bahawa pihak kami tidak mengambil inisiatif terhadap tahap kesihatan yang dialami. Untuk makluman semua, pihak kami mempunyai bukti yang mana kami telah memberi sumbangan terhadap beliau pada Julai 2010. Peristiwa ini turut disaksikan oleh wartawan Melodi TV3, Michelle Wee dan juga Nas Ahmad dari Galaksi TV9. Sumbangan ini dibuat semasa lawatan penerbit drama bersiri Jangan Pandang Belakang Congkak iaitu Mejar (K) David Teo di Hospital Tawakal, Kuala Lumpur.

bob kuman

Ketika lawatan dibuat, pihak kami juga telah memberi cek sumbangan kepada beliau untuk meringankan beban yang ditanggung untuk menyelesaikan kos rawatan. Sumbangan tersebut juga, telah diserahkan sendiri oleh penerbit kepada Bob Kuman atau nama sebenarnya Husni Bin Mohd Rawi. Dengan penjelasan ini, pihak kami berharap segala persoalan telah terjawab.

Sihat sakit dari tuhan,
Kita hanya berserah saja,
Supaya selamat pada Bob Kuman,
Marilah sama-sama kita doakannya.

bob kumanDiharap semua pihak lega dengan penjelasan ini. Sama-sama kita doakan agar keadaan kesihatan Bob Kuman bertambah baik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

134 responses to Penjelasan Berhubung Kes Bob Kuman Dakwa Penerbit Abai Tanggungjawab

  1. bbycumil says:

    adekah aku yg first?muahahaha

    0

    0
  2. Anonymous says:

    1st ngeh ngeh ngeh

    0

    0
  3. akuu says:

    julai 2010 tue??… hmmm.. kesian bob.

    0

    0
  4. anaLOVE says:

    Semoga bob kuman cepat sembuh ya!!! GBU :)

    0

    0
    • teddy says:

      GBA tu ape?

      0

      0
    • mata kucing says:

      Bob O Bob…..semua org bermasaalah, cuma berat atau ringan …yg jelas kita kena terima sbb smua tu dtg dari Maha Pencipta. tak usah nak salahkan sesiapa kalau kita sakit, anggap ini balasan Allah atas kesilapan kita sendiri..ingat pesan2 ulamak, “yg baik dari Allah yg buruk dari kita sendiri.” kalau kita ingat Allah , kerjakan perintahNya dan tinggalkan laranganNya, ujian yg kita terima walaupun berat tapi terasa ringan..sbb kita redza dn ikhlas kpdNya..tp biasalah artis , mana ada artis yg boleh komitmen dgn smua tu, maaf ckp lah yer, sbb tu kita perhatikan dunia artis ni byk benor masaalahnya dari kelahiran smpai ke kmatian. artis beranak pun hebohnye satu dunia, skandal sana sini..kawin pun sama, cerai pun sama..mati tu lain cerita..sebelum mati setiap org ada ujian..bezakan dgn org beriman..kehidupannya sungguhpun xhebat, tp bahagia..ada juga ujian tp dpt diatasi dgn baik..jadi muhasabah diri, dok wad jgn masih nk menyanyi ke, nk tuding jari pada org tu org ni, xduit smpanan salah sndiri…cari rezki cara mksiat duit xberkat..bertaubat, insaf, istighfar..mengaku kesalahn depan allah, minta ampun atas khilaf masa lmpau..menyesal sesunggoh hati, zikir byk2..kalau ajal dtg pun insyaAllah dpt juga cium syurga ..ini pesanan ikhlas dari saya sbagai pemerhati dunia anda…

      0

      0
      • ANAK KUCING says:

        sgt menyokong kata2 mata kucing… Tuhan bagi sakit untuk insafi diri..bukan makin x sedar diri.. memerintah orang sana sini tanpa pikir hati ngan perasaan orang lain .. Hospital kerajaan banyak sangat memberi manafaat kepada rakyat ..tp kalu diri hanya tau komplain je x reti nak syukur .. g mane2 pun rasa teruk>>> klu g hospital swasta satu darah ngan satu ubat selsema dah 390.00 ..tp kerajaan ubat sampai boleh bawak ngan bakul ubat bawak blik tp bayar 1.00 masih x bersyukur .. menunggu lama sebb rakyat malaysia ni pun dah berape juta ..semua sakit .. hargailah semua yang ada kat negara kite yang mane x de kat negara orang …

        0

        0
  5. Cik Ketom says:

    Bob… moga cepat sembuh ya, kesian penerbit tak baik buat diaorg macam tu, rupa2nya sumbangan dah diberi seawal Bob masuk spital lagi.

    0

    0
  6. […] makluman semua, pihak kami mempunyai bukti yang mana kami telah memberi sumbangan terhadap … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Abai, Berhubung, Dakwa, Kuman, Penerbit, Penjelasan, […]

    0

    0
  7. riena says:

    same2 kite berdoa untuk beliau..semoga kuat menghadapinya..Insyaallah

    0

    0
  8. joshuan says:

    semoga bob tabah & cepat sembuh..

    0

    0
  9. bob bakteria versi kurus says:

    bagusla kalau MEJAR (K) DAVID TEOH nk brtanggungjawab jgn pandai buat duit bikin filem suam2 kuku yg tak berapa nak box office yang ntah hape2 jalan critanya

    0

    0
    • Adrian says:

      Duit ‘filem suam2 kuku’ tu la dia hantar ke masjid, anak yatim, ibu tunggal dan orang kurang upaya, sembelih lembu korban setiap tahun, Yang ‘tak suam kuku’ buat apa? beli lamborghini, hummer, bentley etc… :)

      0

      0
      • Anonymous says:

        yang dok canang dier bagi derma kat semua org susah tu ko tau ke disebaliknyer? yang ko mengata org yg pakai lambo, bentley tu ko tau ke dia tak pernah sedekah langsung? ade ke dlm Islam suruh bila bersedekah tu pi canang kat org?? or islam suruh bila bersedekah tu kalo boleh tangan kiri pun tak tahu yang tangan kanan bersedekah…

        sabor jerlaa org mcm ko ni…org islam yg dok downkan sesama islam…

        0

        0
      • Adrian says:

        boleh tengok dari kebajikan pekerja atau orang2 sekeliling, bukan nak tunding jari kat sesiapa, benda jadi scare general, ada bos yg bz kumpul harta sendiri smpai kebajikan pkerja tak jaga.

        bersedekah tak perlu canang pada orang lain, betul.

        mengaibkan orang sampai masuk internet, surat khabar, tv, rasanya pun tak baik, kan? ke cane?

        dan rasanya tak baik kaitkan isu agama dalam komen2 orang, tak baikk, timbul isu lain nanti… :)

        0

        0
      • Anonymous says:

        mengaibkan orang sampai masuk internet, surat khabar, tv, rasanya pun tak baik, kan? ke cane? <– so salah org lain nampak laa…

        ni yang bawah ni fitnah plak ape citer????
        ## Yang ‘tak suam kuku’ buat apa? beli lamborghini, hummer, bentley etc… :) <– ????? tak terpikir plak ke bila org baca komen encik adrian ni…tetibe diorg terpikir "betul ker org yg beli lambo, hummer, bentley macam tu???"

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Tapi betul la cakap Anonymous, yang pakai Hummer tu, mana kita tau dia bersedekah ke tak.. tak payah la cakap orang.. Entah-entah Adrian ni orang MIG kut..
        So aku nak ambik kesempatan ni nak bagitau kau Adrian kalau kau orang MIG, tolong bagitau bos kau, jangan suka sangat nak plagiat skrip orang, dan kedua tolong jangan buat filem sampah lagi… Hantu Botol Kicap tu aku tak pernah tengok, aku tengok trailer ajer aku dah tau filem sampah. Kawan aku gi tengok citer tu kat wayang, lepas tengok, dia sms aku dia kata dia menyesal tak dengar nasihat aku. Dia kata filem tu SUPER SAMPAH..

        0

        0
      • Adrian says:

        ada beza di antara fitnah dan contoh. ce baca betul2

        “Yang ‘tak suam kuku’ buat apa? beli lamborghini, hummer, bentley etc… ”

        kalau sy tak tersilap ni adalah contoh yang sy kasi, bukan menfitnah sesiapa… :)

        ada ke state mana-mana nama? atau en anonymous sendiri ada beli lamborghini sampai terasa? kalau ada maafkan saya, jangan saman saya (zizan raja lawak :P)

        0

        0
    • ray says:

      filem suam2 suku pun box office gak….cuba ko yg buat filem aku nak tengok…

      0

      0
      • Anonymous says:

        org bukan islam kalau buat baik haram dipuji ker?? stupid..duit abis beli langsir ngan kusyen baru jer tiap tahun .itu lah bangsa ****** . tapi baru derma singgit dua dah minta puji sebakul.sapa makan cili dia rasa pedas..hahahaha!!

        0

        0
      • Kurus says:

        sebenarnya filem2 MIG tu, menurut kata David Teoh
        dia bagi chance kepada pengarah2 baru utk buat filem
        dia nak bagi mereka belajar n lama kelamaan jadi pandai
        n mentaphat kejayean n luit masyuk….

        dia tk nak bagi sedekah ikan..jer
        tp dia nk ajar orang tangkap ikan sendiri
        (lebey kurang lah)

        bagus cina sorang ni.. i loikee..

        0

        0
  10. min says:

    kenapa x pergi hosp kerajaan? lebih murah? kenapa nak cerita yg buruk2 tentang pihak produksi kalau mereka telah pun memberi sumbangan sebanyak rm5000 utk rawatan hosp. kenapa perlu menyatakan yg ada brape rm sahaja baki dlm akaun bank? x faham.

    0

    0
    • Noriyzan says:

      kenapa nak p hospital mahal kalau x mampu… just kerana awak artis nak jaga reoutasi konon… tapi xda duit…. dah la cukup2 la berkagak kalau x mampu.. waktu ada x beringat.. bila musibah dtg nak salah kan org lain… Lu fikir la sendiri…

      0

      0
    • batuApi says:

      hummmm…selama ini tak da duit simpan ker???tak da insurance??knp tak simpan duit?knp tak beli insurance???knp nak salah kan org ?knp tak bgtau masa tgh belakon tu..ckp jer kat david teo hr tu kurenggggggggggggggggggg sihat…humm..nak pegi mana2 tgk poket dr dulu la..ikut kemampuan….pikir2 la

      0

      0
      • papa says:

        itulah kebanyakan melayu..kalau orang promo insurans lari bertempiaran..konon takut agen insurans makin kaya. g kfc g pizza g starbuck tak kisah pulak..sampai berlemak badan,tingkat 1 pun nak pekena lif jugak. bila dah kena macam ni,mula lah menyalahkan orang.sapa yg terasa maaflah..itu pendapat papa.belilah insurans untuk jaminan anda dan keluarga.

        0

        0
    • mak c kina says:

      ye…nape xg spital kerajaan..even berbyr pn,xde la mhl mcm dok kt swasta…bil 1mlm ko 2 bleh byr bil ko 1 bln kt spital kerajaan…

      *sori 2 say,bkn xkesian,tp mcm slh tempat….

      0

      0
      • ana halia says:

        betul tu…knp pi dok hspitl mahal …dah laa takdak duit …patut nyer pi hospital kerajaan jaa…boleh laa jimat duit yg ada utk beli ubat …dh tau ada penyakit beringat2 laa sket…beli insuran bayar bulan2 tak mahal mana pun…dia nih dah byk kali kluar-masuk hsptl pun masih degil lagi…org bgi nasihat takmo dengar…nama pun KUMAN tukar laa nama tu…

        0

        0
      • batuApi says:

        artis nie tak leh layan sgt …time glamor ada ker dia org ingat kita…time sakit br nak kongsi2…sebelum nak tunjuk org salah..kt kena ingat semua ini berpunca dr siapa…1. tak jaga kesihatan…2…sikap pemalas terlalu tebal..dah tau berat bdn macam tu ge la senaman…ikut yoga ke aerobic ker..jalan2 pusing 10 kali tasik permaisuri….nie tak..lepas nie Mr. Bob..apa yg penting ge senanman..lagi murah dan Percuma..tanam sikap rajin senaman…

        0

        0
  11. zzyzx says:

    semoga bob cepat sembuh…sama2 kita doakan

    0

    0
  12. bob bakteria versi kurus says:

    bagusla kalau MEJAR (K) DAVID TEOH nk brtanggungjawab jgn pandai buat duit bikin filem yg suam2 kuku n tak berapa nk box office n jalan crita ntah hape2. sila lah amik tau jugak perihal artis anda yg dlm musibah akibat melakonkan watak dlm filem anda.

    0

    0
  13. chentalove says:

    smoga cpat shat…
    doa kan Bob supya cpat smbuh…

    0

    0
  14. senyum says:

    try tkr ke hospital kerajaan..hilangkan beban..now hospital kerajaan pun dh bgs jgk..ikut kemampuan je.. swasta mmg bgs,dijaga rapi tp tu la duitnye saje la kene sedia kan..pape pn moga cpt sembuh.. sian tgok bob.. *teringat arwah abah dulu..camtu la gayanya masa sakit.. ;(

    0

    0
    • gomen kerek says:

      takut hosp kerajaan x terime..tu jer. beser arr hosp kerajaan bila dpt tau transfer dr private ni diorg akan tolak tepi jer… nnt diorg buat kerek dan akan query balik…apesal dtg sini? pastu bebel2 menyakitkan hati….

      0

      0
      • dr gomen says:

        yeke?awak ada experience ke?saya keja kat hospital gomen,tak penah sy tolak patients from private hospitals.even patients dah teruk2,tak stable pun kami terima je.kekadang datang takda iv line berdarah2 lagi.memangla for sure kami kena tanya knp tanya nak transfer dan sebagainya.mostly dr private tu sebab dah habis duit kat sana baru la merangkak balik gi hospital gomen.ukur baju di badan sendiri la.seburuk2 hospital gomen kalau patient dah takda duit,family dah takda duit,hospital gomen jugak tempat dituju.so jangan le sombong angkuh kata hospital gomen lembap la apa la.

        0

        0
      • Kurus says:

        okey aper hospital Kerajaan
        bayar beberapa ringgit jer dapat obat terbaik
        (((jangan biarkan orang2 luar pulak yg mengambil kesempatan)))

        aku suka check darah kt situ..
        jarum dia kecik n tk sakit langsung
        kadang2 best juga duduk ramai2 kt situ
        boleh dapat banyak info tntang penyakit n obat
        tu yg aku suka

        boleh hulur bantuan sekali
        bila lawat2 orang sakit.. boleh sedekah ke
        tolong sorong ke.. tolong angkat ke..

        0

        0
      • ehem says:

        sorry to say, wlaupn hosptl kerajaan ni murah n x byk kos, tp seriously drg masih lembap…bygkan, nenek aku dah keluar sebulan dr hosptl, tp refer letter pegi hosptl pakar blm doktor buat, kantoi masa aku dtg mnta ubat nenek aku. smpai ke bilik doktor 2 cri fail nenek aku, last2 terkulat2 nurse bgtau y doktor 2 blm buat lg. sebulan 2..bukan lewat sminggu dua. alasan y d beri, doktor sibuk ngn kes d wad. punya la aku hangin stu bdn. dlm hosptl 2 ada byk doktor xkan smua xda masa nak gnti dia kat wad? lalai la sgt. kami tahu kami dpt kemudahan free, tp ini soal nyawa. kalau nak bntu rkyt, bntu btl2. jgn nak tunjuk baik d dpn n blkng ungkit, “suda la dpt free, byk bunyi pla” x ikhlas namanya.

        0

        0
      • Anonymous says:

        kt hospital atau klinik swasta pon kadang ada juga lalai dia..
        boleh silap bagi obat lagi..
        obat pencuci luka yg warna coklat kehitaman tu
        dibagi tanpa letak ‘sticker’
        adik aku terminum ingatkan ubat batuk!!!

        0

        0
      • senyum says:

        arwah abah saya stay kt HKL, kt bhgn ICU bgs doc n nurse..masuk ward biasa, ok la jgk..bgs la takde yg kurang ajar ke..sume peramah..cuma x cukup kakitangan, dan ward sesak sgt..smpai pesakit tu tdr atas troli..
        tp PPUM byk dengar kes, kakak angkat saya siap pegi report sebab nurse kurang ajar,pelawat datang time melawat nak marah2, siap menjawab kata “kalau aku cabut oksigen tu baru tahu” dah la pesakit time tu mcm dh nazak, tak patut tau.. itu lah pengalaman masing2.. mcm bob pegi la hospital ampang or HKL.. jgn risau services mereka makin bgs..cuma xde aircond n tv la ye ;p

        0

        0
      • Anonymous says:

        terimalah hakikat kat negara kita ni masih kekurangan doktor…
        honestly, kekadang kesian tngk doktor (especially gomen) yg bertungkus lumus nk selamatkan pesakit… jgn hanya menunding jari kepada doktor sahaja… kite tak tau keje die mcm mana…. bersangka baik lah….

        0

        0
  15. penang_sempoi says:

    helo adrian,
    yang lain pon sumbang juga, x baik prasangka buruk dekat org taw..
    bersedekahlah secara diam2 kerana ia lebih lebih afdal dari megembar-gemborkan atau mempamerkan..
    nanti nampak sangat riak and sombong…wallahualam…

    semoga bob cepat sembuh..:)

    0

    0
    • Anonymous says:

      ntahnyer..mandai2 nak condemn orang… padahal dalam Islam…time bersedekah tu kalo boleh tangan kiri pun tak tahu yang tangan kanan bersedekah….apetah lagi org lain~

      0

      0
    • Adrian says:

      mmg bagus sedekah diam2, tu yg sepatutnya, tapi bila diam timbul jugak isu, kata tak kasi sumbangan. so dari diam terpaksa tunjuk bukti tu haa, rasanya siapa eh yang prasangka buruk? siapa yang pamer buruk siapa dulu?

      semoga bob cepat sembuh dan murah rezeki, amin…

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko nak tunjuk bukti kat saper? setakat manusia buruk sangka…beser arr… biar arr manusia lain nak ckp ape pun… lain laa ko ni jenis nk nampak baik di mata manusia… manusia ckp blakang sket dah kecoh nk tunjuk bukti bagai… lek2 sudah…bukan Allah tak tahu… dan bukan ganjaran dan pujian duniawi yang diharapkan.. kalo setakat manusia punyer cemuhan dah tak tahan pastu nk tunjuk bukti…then kenelaa teguhkan iman lagi yaaa encik adrian…

        0

        0
      • Adrian says:

        hehe..tengok la sape kasi reply negatif kat sini.

        kalau manusia buruk sangkapun boleh kata biasa, agaknya awak selalu ke buruk sangka pada orang lain? hmm, wonderingg… ^__^

        0

        0
  16. White Shadow says:

    Dah tu ngape bob claim kate penerbit wat xbodo…?
    Tu ade tuuuu..

    0

    0
  17. White Shadow says:

    Dah tu ngape bob claim kate penerbit wat bodo…?
    Tu ade tuuuu..

    0

    0
    • hunny says:

      maybe sekarg dia masih sakit and mintak bantuan lg..penerbit tu bg bantuan masa dia masuk hosp dulu and sekarg maybe la kot dah x bg bantuan..
      pepun penerbit tu penah bg bantuan..jgn la ckp buat bodo je gpun xkan la kita nak harapkan bantuan org je seumur hidup. sedangkan kita xde usaha sendiri kan.cuba la fikir xkan la 10x dia masuk hospital nak org bayarkan.
      ape salahnya dia masuk gomen punya hospital kan ke murah..sekurang2nya bantuan org bagi tu dia leh buat belanja harian n bil hosp x pyh pikir lg..
      emmm pendapat sy je. :)

      0

      0
  18. lol says:

    korang ni…org tengah sakit kita doa dan bantu bagi ringan beban…bukan suruh korang dok mengata bagai……..korang pernah jaga orang sakit ke tak?ada tak pengalaman?kalau ada for sure korang tak mengata, bukan apa kbnykn org yg sakit ni emosi dorang kadang2 cpt trsentuh…kita yang sihat walafiat ni kena paham lh…ape pn doa yg trbaik sudahhh, toksah nk ngata sangat laa, xdpt pahala pon..

    0

    0
    • Anonymous says:

      diorg x penah sakit, nnt diorg sakit, pastu org mengata, padan muka diorg… what u give, u get back!

      0

      0
  19. bkn siapa2 says:

    semoga BOB cepat sembuh…. jgn d tambah lg beban org yg tengah sakit. patut kita bantu tak kira dr segi wang ringgit @ kata2 semangat & doa.

    0

    0
  20. Triple_j says:

    teringat dahulu ada seorang member yg alim la sangat, semua benda diharamkan termasuklah insurans. nah lepas tu allah nak bayar cash, ditimpa penyakit berat yg perlukan wang rawatan yg banyak, baru tau untung nasib lepas tu.

    tak semua insurans haram, pilihlah yg halal. dan kita kena berusaha untuk masa hadapan dan bukan hanya bertawakal 100% semata2. allah takkan ubah nasib sesebuah kaum kalau kaum tu tak berusaha untuk mengubahnya sendiri.

    that said, semoga bob kuman cepat sembuh dari penyakit yg menimpanya.

    0

    0
  21. kasut says:

    semoga bob kuman cpt smbuh..lepas ni kn jga ksihatan n kn titikberatkan soal pmakanan n kesihatan…bila kita bersaiz besar mmg sng kn pyakit so brjaga2 la

    0

    0
  22. fahnees says:

    semoga cpt sembuh..tukar la hospital kerajaan,jgn susah kan lg hidup anda. Sakit nyer sama saja tak kira la memana hospital pun. Hospital kerajaan kalah dr segi kualiti wad jer dgn swasta,perubatan dan peralatan semua dah sama.

    0

    0
  23. rafflesia says:

    setuju dgn beberape komen di atas…kenape x pergi hospital kerajaan je? kan lebih murah..ikut kemampuan la… kalau rase xmampu, jgn la amik yg mahal…

    n lg 1, mmg golongan artis ni kebanyakannye mcm ni ek (xckp semue tau, KEBANYAKAN), time senang, ade byk job, byk duit, xberingat…pakai barang mewah2, g melancong sane sini, n segale macam lg lah yg biase dilakukan oleh org berduit byk… tapi bile sakit or susah, mule nak mintak simpati org ramai.. duit yg die berlakon byk2 tu takkan la sikit pun xde simpan…habis pergi mane duit tu? (ni bukan ckp kat kuman, ditujukan kepade semue artis yg agak2 mcm terlibat)…

    bukan la tak kesian kat kuman ni, tapi rasenye lebih ramai diluar sane yg lebih teruk dari die ni..plg senang, tgk je dalam bersamamu kat TV3…lagi daif kehidupan mereka…tu baru yg masuk dlm bersamamu, belum kire yg xdapat dikesan lagi..at least si kuman ni ade gak bisnez kedai makan ‘bawal power’ die tu…

    so,fikir2kan lah… memang patut kite sesame islam menolong orang yg dalam kesusahan, tapi biar la pertolongan tu diberi kepade yg lebih memerlukan…

    n kepade semue artis, time senang tu, beringat2 lah..xyah la nak berlagak sangat…bile2 mase je kesusahan boleh menimpa kite…so, duit riban2 tu, xyah la nk joli xtentu pasal, saving2 la ckit yer…

    0

    0
    • sha says:

      betul2..masa senang beringat la..jgn masa susah…mintak simpati…lepas tu masa mintak simpati duk kat spital private….ehehe kelako pulak…ye la kita yg nak hulurkan ‘simpati’ ni pun duk spital KERAJAAN jerk….kita plak hulurkan org duk spital private…haiyaaaaaaa

      0

      0
      • Anonymous says:

        so dh xnak bersedekah sudah laa… sedekah kat org duk hosp kerajaan ke, swasta ke, hospital 5 bintang ke, yg ko perlu risaukan pahala yg ko nak bwk mati, bukan psl hospital mana die pergi.. bongok.

        0

        0
      • kui3 says:

        anonymous:

        dah tu ko ni kire risau la ngn amal yg ko nk bwk mati? mcm ni rupenye org yg risau ngn amalan dy… xsangke plak…bagus betul bahasenye…

        0

        0
    • HOHO says:

      Tau tak kenapa simpanan diorg takde? Sumber rezeki yang tak berkat biasanya susah untuk kekal. Ini pendapat saya la. Pastikan kerjaya yg dipilih diredhai Allah. Wallahualam..

      0

      0
    • rinie says:

      Simpanan utk kecemasan ngwn sakit pun takde, tak tau la camane ngan simpanan utk haji

      0

      0
  24. aini says:

    Bukan ker Bob pernah jadi testimoni sebuah syarikat pelansing badan & badannya dah pun susut sedikit…naper boleh jadi macam ni semula….

    0

    0
  25. aku says:

    kalau jadi artis macam ituler..ada masa ada duit ada masa takde duit,epf ada ke?bila jadi artis kena ada bisnes lain baru terjamin hidup.anak2 skg semua berebut jadi artis.dari kecik sampai ke besar.bila hidup melarat nak salahkan orang.maka kalau nak jadi artis pastikan ada kelulusan lain demi masa depan.bukan susahkan orang.moral of the story..hidup tu pilihan dan rezeki masing2.david teoh walau dia macam tu tetap menjaga kebajikan orang lain.orang kita ni nak kutuk2 je tau

    0

    0
  26. bosan ngan artis says:

    bosan ngan artis ni…bila susah mula la nak salahkan org sana sini. sbnrnya byk cara untuk menjamin masa2 susah camni. walaupun xde caruman epf and what not, individual boleh mencarum sendiri..nak lg dah ada biz..lg lah senang…cuma diaorg ni xnak bertanya kat epf kot..samada nak atau tak nak dan ditambah ngan usaha je…

    0

    0
  27. Mejar David Teo says:

    sapa suruh Bob ni kuat makan…badan besar susah nak angkat…makan berlebihan pun satu dosa jg ..ada akal, guna la akal sebaiknya..jgn terlalu ikut nafsu serakah time mhadap makanan…bila susah..minta simpati ala2 mcm pengemis..

    0

    0
  28. Turkce Bayan says:

    Banyak2 nama glamour pilih “Kuman”…….so banyaklah kuman dalam badan yang menyebabkan penyakit…dari penyakit badan, hati, mental dan perasaan. Fikir2lah sendiri. Banyak2 beristighfar, insyallah menerima pertolongan ILLAHI.

    0

    0
  29. cik receptionist melaram tudung radiusite says:

    Moral of the story: beli insurans,control berat bdn @ kesihatan n kna ada Savings..dlu sy pn enjoy sakan..dpt gaji abis wat shoping n ntah hape hape..now mnyesal n da start saving..bli ikut kperluan..to Bro Kuman: moga cepat smbuh ok ..btw Apek Saiful kan ke besfren Kuman..rsenye Apek pn da kureng income,klu tak boleh tolong

    0

    0
  30. olan says:

    masa dia kena,dia telah di hantar ke hospital tu.mungkin dlm keadaan sakit tu dia xdapt membuat pilihan..dan sepatutnya klau majikan yng perihatin mereka akan membayar caj rawatan tersebut..so betul ape yng bob tu kata..sumbangan x bleh di sama kan dgn bayaran bil penuh..sumbangan bleh dikata kan sebagai duit poket..pun xbleh nak mengkata david tu,lihat plk kat perjanjian dia mcm mane..wlau pepun moga cepat sembuh bob..

    0

    0
  31. Emma says:

    mmm..masalah oeg lain,tapoi org lain yg sibok bertekak2 kat blog nie…tak baik la nak cakap pasal org@penerbit bg sumbangan atau tak…atleast ade jugak bantuan dari david teo..kesihatan bob atau sakit die alami ni,berpunca dari diri sendiri jugak…berat yg melampau jugak boleh mengundang penyakit…bukan mengata die gemuk atau ape,tapi kenyataannya..penyakit tu kite boleh cuba utk mengelak…dengan berat badan melampau,macam2 penyakit kite boleh dapat…jgn la bile dah sakit,masuk spital,tak boleh kerja..mula la nak keluarkan isu,penerbit tak tolong la,penerbit buat tatau la…sebab,mase berlakon,bob dah pon dapat bayaran die…bantuan@duit,mane boleh nak mintak2..kalau org nak tolong,tolong la..kalau org tak tolong..nak buat cam ne…bile dah sakit teruk cam ni,mula salahkan org itu ini…punca adalah diri sendiri,tak jaga kesihatan sendiri..tak jaga makan,bedal jer sume…to bob,smoga cepat sembuh…berdoa je la supaya ada org yg nak tolong awak…kalau takde,redha je la…family awak kan ada,tak perlu meminta2 n memburuk2kan sesapa…

    0

    0
  32. Anonimes says:

    to Anonymous: mengglabah btol la komen luh

    0

    0
  33. ladymorgana says:

    tulah Bob kuman tu tak nak jaga kesihatan,asyik makan je..tu pasal jadi Obes..pastu salahkan orang lain tak nak hulurkan bantuan..lu pikirlah sendiri

    0

    0
  34. ladymorgana says:

    setuju dengan Emma,bob yg tak jg kesihatan..mencekik je koje nye..duit bayaran berlakon pon dah habis beli makann jer…pastu nak memburuk2kan david..smpai bila david nak bantu.

    0

    0
  35. hantu dlm botol kicap haprak says:

    aku pn da tgk crta hantu botol kicap bli dvd cetak rompak je tp menyesal siot bli n tgk. title mcm fun2, skali masuk jln crita mcm longkang.. nk muntah hijau aku tgk. psl da bli kne la hbskn tgk..rugi2

    0

    0
  36. CHRISTINA says:

    ala , bob ni tipu lebih . . Puiiii . . Nk raih derma ribu2 , sbb tu ckp penerbit x prnh bg bntuan , padahallllllllllllllllllllll . . Dah laa bob . . X laku pun . . Pegi hspital mhl tp xda duit . . Kalau ya pun jga standard , tp tgk la POKET SENDIRI dlu . . Dh jd cm ni , mula la bt muka kesian mntak tolong dan myalahkan org itu ini . . Kalau nk derma , masuk la bersamamu

    0

    0
  37. Referee says:

    Cerita melayu sekarang mmg mcm sampah…x abih2 dengan komedi, cintan cintun, komedi lawak bodo, pastu cintan cintun blk. Kalo nk raih populariti lebey sket, masuk bab2 18SX sket. Mcm cerita …………………. ha…pk la sindri.

    0

    0
  38. maya says:

    biasa la tu..dunia dunia…ada ker dengar artis yang kaya raya?..kalau kaya sangat takde anak..kalau kawin bercerai berai…keje lain la…

    0

    0
  39. tok janggut says:

    bob kuman kena la berusaha diet… belajar dgn aizat…
    kalau dah rasa x berduit… gi la hospital kerajaan…

    0

    0
  40. Anonymous says:

    bestnyaaa sakitkan ati org yg tgh susah, yg tgh sakit…bestnyaaaaaaaaa….. nnt korg semua mesti masuk syurga almaklumlahhhh pahala berkepuk2 dapat!!! untunglaaa masuk syurgaa dgn menyakiti org yg tgh sakit, untunglaaaaaaaaaaaaaaaaa………….

    0

    0
    • lantak la says:

      yg ko gelabah tak tentu pasal ni ngape????? orang kutuk ko ke?????

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko gelabah kenapa? takut masuk neraka ke??ehh salah takut masuk ‘syurga’ ke mengutuk org?? menggelabah mak enon!!!

        0

        0
  41. lantakpilah says:

    nnt bila sihat, jaga diet.
    2010 – 2012… the biggest loser pun sure bole kurus & sihat.

    0

    0
  42. jas says:

    actually semua org tahu kepentingan insurance tapi pendpt cliche dorang ”ïnsurance rugi byr tiap2 bln xnnya dpt claim..time sakit baru dpt claim”..ramai kwn2 aku pun lebih rela byr insurance kereta pasal dpt guna kereta..tapi berkira teramat nak beli insurance yg x seberapa..sakit ni bila2 masa dtg kpd kita..pengalaman aku sendiri 2x masuk hospital tapi nasib baik ada personal insurance..company insurance pun ada cuma yg basic jer..

    0

    0
  43. KamiSediaMembantu says:

    Baik tukar hospital kerajaan je…tak semua hospital kerajaan reject patient..tambah2 lg tanpa sebab..rawatan kt mane2 hospital pn same je..bezanya cuma bab bayaran..kalau kene bebel pn bukan sbb patient transfer dr private ke ape,kdg2 sbb sikap patient tu sdri jgk…mtk jage diet xnk jage,atau xnk mkn ubat atau xnk buat exercise…utk kebaikan awk jugak…bukan dengan ingat bayar mahal2,penyakit terus sembuh..kena sabar dengan rawatan yang diberi n jgnlah putus brdoa…

    0

    0
    • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

      eh hospital boleh rijek pesakit ke? kelakar nyeeeeeeee sepatut nye orang gi hospital untok minta bantuan pasal orang tu sakit mana leh rijek ! tk penah minah jambu dengar hospital leh rijek pesakit ! sepatut nye kasi bantuan bukan di rijek ! kalau gitu banyak lah pesakit2 mampos asek kene rijek je suroh gi tempat lain…..

      0

      0
  44. cik minah radio says:

    mane ke zahida rafik ngan shafie apdal?….org camni le afdal kome bantu….dr rozmey idak ke nak nolong?….rozita che wan ke…datuk k ke…….umie aida ke…rosmah mansor ke…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dr rozmey dulu bukan kah pernah taja bob ni untuk kuruskan badan ? Time tu kurus lah sikit. Rasanya jika bob berusaha sikit untuk berdiet, mungkin kesihatan beliau lebih baik…

      Moga bob cepat sembuh dan cubalah berdiet agar dpt kurangkan berat sidikit.

      0

      0
  45. hidup sehat, happy selalu says:

    Diet jer jalan yang terbaik..apa kata rancangan biggest loser amik bob untuk exercise…ingat satu jer ‘we are what we eat’….

    ;)

    0

    0
  46. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    semoga bob cepat semboh dn boleh menjalan kn tugas seharian dengan secepat mungkin dengan baik……amin…

    0

    0
  47. gol says:

    sedih baca komen2 yg mengutuk bob.Bob ni bukannya pelakun popular hanya watak2 tempelan saja .Agaknya berapa sen lah dpt nya .Lainlah watak hero mcm arron aziz .. filem2nya laku pulak tu ..sampai bole mkn angin kat luar negeri .Begini lah nasib klau dah sakit .. dah lah sakit tak berduit pulak tu .. di hina2 org .. sabo jer laa …

    0

    0
    • lantak la says:

      watak tempelan?ye ke? xde la tempelan sangat..contoh cam cite jgn pandang belakang congkak 2, watak penting gak ape…xde la tempelan sgt…bukan berlakon takat 1 or 2 scene…

      n lg 1, bisnez kedai makan bawal power dy 2 kan ade…klu ye pun bisnez xbesar mane, at least lg byk income dr org kampung yg keje nelayan, ade bini yg sakit cancer pangkal rahim tahap 4, n kene tanggung anak 6 org seme kecik2, plg besar pun darjah 6…

      0

      0
      • Anonymous says:

        lantak la hati busuk itam seperti yahudi zionis! lantak la menggelabah seperti khinzir cacat digilis treler!!! lantak la lantak la lantak la lantak laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        lantak la= dalam filem tu, Bob dapat dalam RM3000 (+ -) jer.. dah tu pulak dia jarang dapat job..

        0

        0
      • pi biaq says:

        kipas neelofa: ooo..ckitnyer dapat…mcm tak berbaloi… tapi bisnez bawal power dy mcm ok je, maju gak la…pernah makan kat situ…so, dy still ade income lain selain berlakon…

        0

        0
  48. mateky ngantuk says:

    haku pelik sungguh retis2 ni…time sehat walafiat takde yg amik medical card ke..takkan tak mikir mase dpn..dah terbaring gini baru nak raih simpati..kalo org2 biase tu sume kene survive dan pk sendiri..
    keduanya,dah tau tak mampu tu pegi je la spital gomen…gigih gak masing2 retis ni nak g sepital swasta….

    0

    0
    • Susu dutchlady says:

      Korang sebuk2 suruh dia ambk insurance tu….korang tahu x yg klu orang yg badan macam bob ni nak apply insurance…dia orang kena buat medical check up bagai….kawan aku pernah nak apply insurance ni….tapi sebab badan dia gemuk….Syarikat tak nak cover….aku rasa iTu la masalah bob ni…..maybe jugak insurance dia cover perkara. Tertentu jer…insurance ni banyak syarat2 tersembnyi…

      0

      0
  49. Anonymous says:

    ini pengalaman sendiri adik aku2 tahun pernah masuk hospital gomen 5 hari sbb jangkitan kuman pd paru2. hospital baru so cantik laa…dok wad biasa je tapi lapang sangat…ada curtain so dpt laa privacy …siap ada sofa bed single setiap katil. siapa yg temankan anak2 akan tidor atas sofabed diberi bantal dan selimut. hmm..nyenyaknyer aku tidor bila turn aku jaga adik. oh ya lg satu makanan yg hospital serve siap covered memang kellass macam hospial swasta . hari discaj kami congak2 mungkin nak kena bayar antara rm200-300 kot…sbb servis memang best tiptop. rupenyer alahai kena caj rm25-00 jer…bersyukurnya kami . so wahai rakyat malaysia semua jgn bazirkan wang anda pergi swasta..orang lain kaya raya pun gi hospital gomen jgk…

    0

    0
  50. lele says:

    mana bini dia hah?

    0

    0
  51. alamaya says:

    bob.. transfer la g hospital kerajaan… bukan apa.. kos nya lebih murah berbanding hospital swasta…

    Kadang2 tak paham. kenapala segelintir artis ni.. suka dptkan rawatan pakar swasta…. lepastu keluar tv minta bantuan.. ;(

    0

    0
  52. montana says:

    siannya tengok bob condition..semoga dia cepat sembuh.amin ;-)

    0

    0
  53. mak teh says:

    memang pun kalau kita ni tak mampu g je hospital kjaan.tak yah nak minta
    bantuan org sana sini.apa pun mak teh doakan bob segera pulih amin…

    0

    0
  54. mimi says:

    aku pun bersalin kat hosp sungai buloh je..walaupun berkemampuan pergi hosp swasta..pengalaman aku peralatan hosp sg buloh sgt canggih, service tip top nak mampus, kalah hosp swasta..mmg puas hati lebih drpd itu!!!BIL DIA???less than RM50 je..duit simpanan bersalin instead of kena bayar kt hsptl swasta..aku ENJOY SHOPPING, BERCUTI syiok syiok…..hihihi…

    0

    0
  55. Zul says:

    jangan lupa bob tukar nama glamour kau, Bob sihat lagi baik, bob kuman tu nda bisai bah.

    0

    0
  56. Epul says:

    Pakai la baju tu bob

    0

    0
  57. emelyn says:

    Alhamdulillah. Semoga Bob Kuman kembali sihat. Kepada MIG, tahniah sebab berjaya membongkar sebuah kebenaran…….

    0

    0